Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Hosting
  • /
  • OVH.pl
  • /
  • 1

Opinie o OVH.pl

Internet OVH.pl opinie
Cena/Jakość
1.75
Parametry
1.92
Wsparcie techniczne
1
Wydajność
2.08

Średnia ocen

1.69

w skali od 1 do 5.

 

OVH.pl opinie OVH.pl
1.69 1472

Przemek / 2023-01-30

Mamy tam około 30 vps-ów (było 70) i o fatalnej jakości supportu (kilka razy rzucili słuchawką i kilka razy zamknęli celowo otwarte tickety), księgowości i spadku wydajności serwerów mógłbym książkę napisać. Rok 2023 zaczęliśmy od 6 awarii. 1-go padł całkowicie dysk do tego stopnia, że po kilku dniach OVH przywróciło maszynę do stanu sprzed kilkunastu dni. 2-go padł dysk w kolejnym VPS-ie. 15-go zniknęły adresy IP z czterech VPS-ów. W między czasie zniknął "premium support". Znikające usługi to "błędy systemu za które OVH przeprasza", a awarie dysków... cóż usunęliśmy te VPS-y więc OVH stwierdziło, że nie ma VPS-ów więc nie ma co sprawdzać. Generalnie support odpowiada kilka dni po incydencie stwierdzając, że u nich jest wszystko OK. Sukcesywnie przenoszę serwery do konkurencji gdzie mam już ponad 100 maszyn. Wydajność przy porównywalnej cenie to przepaść. Jak coś w konkurencyjnej firmie nie działa to od razu jesteś o tym informowany. Jak w OVH coś nie działa to musisz prowadzić dochodzenie (mając premium support). Jak maszyna zaczyna ledwo działać to odsyłają do testów, które musisz wykonać, a które wymagają uruchomienia serwera w trybie rescue mode. Najgorzej jak VPS zwalnia randomowo co jakiś czas więc jak chcesz przeprowadzić testy udowadniające OVH, że to ich problem to musisz przełączyć serwer w tryb rescue na cały dzień co jest równoznaczne z całodniową niedostępnością Twoich usług. Wszystko trwa wieki. Bezpieczeństwo.... hasło na root-a wysyłają mailem jawnym tekstem przy każdorazowym przełączeniu maszyny w tryb rescue. Panel klienta.... czasami po kliknięciu w link można iść na kawę. Kiedyś przestały dochodzić SMS-y 2FA.... Odpowiedzią supportu była propozycja całkowitego wyłączenia 2FA, oczywiście twierdząc, że u nich wszystko działa. Przy n-tym incydencie i udowodnieniu im, że problem leży po ich stronie stwierdziłem, że szkoda nerwów. Księgowość... dziwne korekty, dokumenty z których nic nie wynika. Wieczne ustalanie co do czego... ręce opadają. W ciągu kilku lat mieli dwie duże awarie w tym jeden pożar, który strawił całe centrum danych. Ok, zdarzenie losowe... można wybaczyć. Aby się podnieść musieliśmy wykupić na szybko 10 maszyn na które musieliśmy przywrócić backup (wykupione też u nich). Jak nam "oddali" te serwery co spłonęły to one nam już nie były potrzebne. Zrezygnowanie z nich aby nie płacić dalej za coś czego nie używamy trwało pół roku (kilkanaście telefonów, maili, ticketów). Swoją drogą dobrze, że backup mieliśmy u siebie (innym klientom spłonął... tzn, przeniósł się w chmurę). Różnych niefajnych incydentów z OVH pamiętam kilkanaście. Wszystkie udokumentowane mailowo. Stawiają one OVH w bardzo niekorzystnym świetle. Szkoda bo przez jakiś czas (na początku) było na prawdę OK.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Brak

Wady

Beznadziejny support, spadająca jakość usług, częste awarie.

Extra informacje

Marta / 2022-12-11

Poziom usług - mnież niż 0
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

brak

Wady

Obsługa, jakość serwisu, awarie, brak odpowiedzialności, brak pomocy

Extra informacje

NIE polecam / 2022-07-06

Firma którą powinno się zdecydowane omijać!
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

NIC

Wady

Wszystkie

Extra informacje

DNO / 2022-07-06

DNO
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

DNO

Wady

DNO

Extra informacje

DNO

DNO / 2022-07-06

DNo, DNo,DNo, DNo,DNo, DNo,DNo, DNo,DNo, DNo,DNo, DNo,DNo, DNo,DNo, DNo,DNo, DNo,DNo, DNo,DNo, DNo,DNo, DNo,DNo, DNo,DNo, DNo,DNo, DNo,DNo, DNo, i nic więcej
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

DNO

Wady

DNO

Extra informacje

DNO

Mariusz / 2020-04-06

Serwer był opłacony na 3 miesiące z góry. Po jakimś czasie zaczęły się problemy. Serwer VPS nie trzymał gwarantowanych parametrów i niesamowicie się zamulał. Na zgłoszony problem nie było żadnej odpowiedzi, po jakimś czasie przyszło przypomnienie o płatności i tyle... Żenada. Byliśmy zmuszeni przenieść się na nowy hosting wcześniej i przez OVH straciliśmy kilkaset złotych i czas. Nie polecam
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

brak

Wady

okropne podejście do klienta, oszukiwanie na parametrach vpsów

Extra informacje

~przemek / 2016-05-18

Wszystko w miarę ok ale brak wsparcia technicznego. Założyłem u nich zgłoszenie i po 5 dniach je zamknąłem bo nikt nie raczył odpisać. Omijać z daleka tego dostawcę. Ceny ok i wydajaność też daje radę ale wsparcie to podstawa każdej usługi a oni go nie mają.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
3.00
Zalety

hosting jak każdy inny

Wady

brak wsparcia technicznego

Extra informacje

~Barnaba / 2016-05-09

Dno. I weś Pan znajdź adres email aby zgłosić błąd lub zapytanie handlowe. Dno! OdradzamPół roku. Domeny. Były próby hostingu. Na szczęście nieudane
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Pół roku. Domeny. Były próby hostingu. Na szczęście nieudane

~były klient / 2013-03-17

Zarejestrowałem domenę a po tygodniu sprawdzam a domeny nie ma w moim panelu. Strategiczna domena dla biznesu internetowego została zarejestrowana przez kogoś innego w innej firmie hostingowej.Tłumaczyli się bardzo słabo. Sprzedali mi domenę i nie zarezerwowali jej. Sprawę przekazałem do prawnika, oraz w poniedziałek składam doniesienie na policję. NIE POLECAM OVH.pl - opinia BARDZO NEGATYWNANie kupuj domeny w OVH.pl bo zostaniesz bez domeny.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

brak

Wady

same wady

Extra informacje

12.16 PLN

vanDogg / 2007-08-30

Hosting - Informacja na 1Założyłem konto Plan 90, niestety firma nie poinformowała na stronie że można zaparkować jako główną tylko i wyłącznie jedną domenę a inne jako dodatkowe w "multi-domeny", jest to dla mnie bardzo nieprofesjonalne podejscie.Wsparcie techniczne - informacja na 1po rozmowie telefonicznej, następnie poprzez e-mail, osoba przysyłała mi informacje czytane chyba z gotowca, raczej od strony wsparcia technicznego wymagał bym trochę więcej niż gotowca. Wszystkie problemy starają się rozwiązywać po przez podanie linka do F.A.Q. w który oczywiście niczego się dokładniej nie dowiemy (mowa o bardziej zaawansowanych opcjach niż "jak dodać konto FTP" itp).Podsumowanieporównując ten Hosting z innymi Host'ami zza zagranicy (OVH ma serwery za granicą), nie jest to dla mnie godne polecenia, lecz jest to tylko moja opinia.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.75
Zalety

60free / brak reklam i transferu miesięcznego.

Wady

- Wsparcie techniczne - Cena / Jakość - ograniczone pole działania w przekierowywaniu subdomen - tylko jedna domena główna ( brak informacji o tym, prubują sie usprawiedliwić innymi sposobami). - ubogi CP

Extra informacje

~mordek / 2007-05-28

Wydajność i parametry OK. A ta obsługa szkoda gadać te panie w pomocy siedzą tam tylko p oto aby odpisać potrzebującym takim jak ja cytuję:"Jeśli chodzi o konfigurację skryptów, to bardzo proszę zwrócić się na nasze forum: forum.ovh.pl."a mój problem to taki że, nie mogę z ich serwera wysyłać maili na innym serwerze działa a u nich nie zapomnijcie także o wysyłaniu maili poprzez phpmailera wykorzystując autoryzacje SMTP. O to cytat od pomocy:"Jeśli będzie Pan chciał wysyłać maile przy użyciu smtp, to opcja ta nie będzie działać. Oprócz darmowego serwera 60free żaden serwer wirtualny nie umożliwia wysyłania maili ze skryptów za pomocą smtp. Można wysyłać maile ze skrzynek pocztowych bądż przy użyciu funkcji sendmail i mail() w php. "oczywiście w opisie serwera było napisane że, można wykorzystywać SMTP a z funkcją mail() też problemy.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
3.75
Zalety

Wydajność oraz parametry

Wady

Obsługa oraz brak autoryzacji SMTP

Extra informacje

miesiąć ale już kilka dni wystarczy na ocenę OVH

~Squall / 2007-05-10

Napisze konkretnie i krótki.Wsparcie techniczne praktycznie zerowe, siedzą panie na infolinii i udają, że się na czymś znają - większość pytań pozostaje bez konkretnej odpowiedzi.Jeżeli nie znasz się i nie masz jakiegoś "technicznego" kolegi, to lepiej nie bierz nic w OVH. Są dobre FAQ itp. ale obsługa PODKREŚLAM - FATALNA. Mało tego, w dupie mają klienta i jego prośby o lepszą cenę itp.A teraz plusy. Servery bardzo dobre i wydajne, prawie w ogóle nie ma awarii, ceny rewelacyjne jak na polskie warunki.Napisałem szczerze! Wszystko cacy, ale jak masz swojego gościa technicznego!
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
3.75
Zalety

Wszystko oprócz fatalnej obsług, która w dupie ma klienta

Wady

Obsługa klienta - beznadziejna, laski się na niczym nie znają, a do techników się nie dodzwonisz

Extra informacje

ponad rok - server dedykowany

Internet OVH.pl opinie