Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Telefony komórkowe
  • /
  • Nokia N70
  • /
  • 1

Opinie o Nokia N70

Elektronika Nokia N70 opinie
Bateria
3.38
Cena/Jakość
3.92
Jakość wykonania
4.23
Parametry
4.23
Wyświetlacz
4.38

Średnia ocen

4.03

w skali od 1 do 5.

 

Nokia N70 opinie Nokia N70
4.03 1615

~maxx / 2009-04-10

na prawde bardzo dobry telefon
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

symbian na który można wszystko wgrać, śliczny dziwek w odtwarzaczu mp3, dobry aparat, funkcjonalny, ładny z wyglądu,

Wady

bateria tylko 1020 mAh

Extra informacje

mam go rok. kupiony za 700 złotych

~Misiaczek / 2009-02-24

Niezgadzam sie z żadną niegatywna opinia wszystko co potrzebuje jest w nim
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

symbian,wygląd

Wady

bRAK:)

Extra informacje

MAM go 2lata

~seras / 2008-11-08

do tej pory bylem w posiadaniu okolo 20 telefonow.N70 to dziecko z autyzmem wsrod nokii.sory dla takich dzieci!!!tylko wyswietlacz i parametry sa godne uwagi.Nokia spadla na psy.Telefon sie wiesza bardzo czesto,zasieg słaby, bateria standardowa to porazka,system operacyjny tak samo.Napchali w nia tyle funkcji i przez to sama sobie nie radzi ze stabilna praca
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.00
Zalety

wyswietlacz

Wady

bateria, sys.operacyjny,menu

Extra informacje

11 miesiecy

~greg_ / 2008-09-17

Niestety - mam bardzo negatywne wrazenia z uzytkowania tego telefonu.1. Ergonomia - niewygodne, malutkie przyciski. Chwala tym ktorzy wymyslili funkcje kopiuj/wklej, coz z tego jak przycisk oloweczka, jak i menu i innych funkcyjnych przyciskow umieszczony w fatalnym, nieergonomicznym miejscu.2.Jakosc wykonania - kupujac telefon za kilkaset zlotych z wyzszej polki mam prawo wymagac tego ze cyferki na klawiaturze nie beda sie wycieraly, ci a wyswietlacz bedzie lepszej jakosci.3. Proste operacje - otwarcie menu, otwarcie galerii itp - prowadza do zadyszki symbiana... Ot telefon zachowuje sie jak "zablocony" Windows 98 :)To juz moj 2 telefon z Symbianem i ostatnia Nokia. Poprzednia Nokie E50 pozbylem sie bardzo szybko - telefon w serwisie przebywal wiecej niz w moich rekach.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
1.40
Zalety

mozliwosc doinstalowywania aplikacji (symbian) ale czy to plus??

Wady

brak ergonomii, nietrwaly, bardzo ciezki, duży, czeste "zwiechy" systemu

Extra informacje

1 rok

~donay / 2008-07-30

N70 w wersji BLACK EDITION mam już od półtora roku i mogę z pełną odpowiedzialnością napisać że telefon jest rewelacyjny (nie idealny bo uniwersalne ideały nie istnieją). Co najważniejsze nie zawitał jeszcze w serwisie i nie ma z nim żadnych problemów. Najbardziej zaskoczyła mnie jakość wykonania. Telefon uzytkowałem w pracy - przy remontach, na budowach itp i nie ma najmniejszych śladów otarć, odprysków lakieru, rys.. Nie wzruszają go upadki i zalania. Z tego co widziałem modele w srebrnym kolorze są niestety wrażliwe na otarcia i odpryski, dlatego zdecydowanie polecam Black Edition. O możliwościach nie będę się rozpisywał bo są ogromne. Praktycznie nie ma powodów by zmieniać ten telefon na bardziej wypasiony np. n95 Music Edition i dopłacać za to ok 800 zł. Zestawienie jakość cena nie pozostawia złudzeń, że n70 jest najbardziej opłacalnym zakupem. Dla tych, którzy szukają jednak dziury w całym podrzuce jednak trochę faktów:- bateria trzyma ok. 2 dni, co nie jest napewno udogodnieniem, szczególnie dla tych którzy często jeżdzą, rozmawiają, używają go jako odtwarzacza mp3- co do odtwarzacza mp3 to standardowa aplikacja jest naprawdę beznadziejna w obsłudze, włącza się długo, brakuje jej wielu funkcji, nie posiada min. rozszerzenia stereo, equalizera, przewijania. Najlepiej wgrać program o nazwie Power MP3 o podobnym do Winampa interfejsie, wymiennych skórkach i przede wszystkim przyjemnym użytkowaniu- aparat 2mpx, nie wiem dlaczego ale ta matryca dużo lepiej sprawdza sie u konkurentów, brak latareczki i auto focusa- pamięć rozszerzalna do 1gb- czasami zamula, ale restart telefonu musiałem robić tylko ze trzy razy w ciągu półtora rokuNic więcej nie powinno trapić użytkowników n 70
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

Symbian, wielofunkcyjność, wyświetlacz, czujnik światła, dwa aparaty, zoom 20x

Wady

brak rozszerzonego stereo, brak auto focusa, pamieć do 1gb, ORANGE MENU (lepiej odrazu wgrać nowy soft), bateria, brak RDSu,

Extra informacje

~catman / 2008-05-31

Telefon z dobrym systemem operacyjnym, użytkownik może doinstalować dodatkowe aplikacje, duży wyświetlacz, odtwarzacz mp3 -mocny głośnik, aparat 2mpx, radio, UMTS, Bluetooth ale brak IrDA a czasami może się przydać, slot kart pamięci, możliwość obrabiania zdjęć, szybki internet możliwość pracy jako bezprzewodowy modem pod Linux-em, system nie zawiesza się, bateria trzyma krótko ale trudno się dziwić przy tylu dodatkach jakie posiada zawsze można dokupić zapasową. Ogólnie jestem bardzo zadowolony brak GPS ale można dokupić oddzielne urządzenie i połączyć przez bluetooth jak na pierwszą maszynę typu N bardzo udana.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

UMTS -mobilny internet, dobre mp3, aparat 2mpx zakrywany, dużo różnych aplikacji

Wady

Spora obudowa, brak GPS, brak IrDA, trochę niewygodny wyłącznik

Extra informacje

podad 6 miesięcy

~sebagbw / 2008-04-14

Telefon wręcz idealny. Dla osób które rozumią telefony z symbianem. Jesli chodzi o zacinanie się to jest to totalna bzdura. Jeśli wyłącza się je w normalny sposób a nie poprzez kliknięcie czerwonej słuchawki(minimalizuje program) co powoduje że program dalej jest włączony tylko nie wyświetla się.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

Duży wyświetlacz, dobra jakość dzwięku, bardzo dobra jakość zdjęć, 20-krotne przybliżenie

Wady

bateria mogłaby trochę dłużej trzymać

Extra informacje

rok

~Bulgar / 2008-02-14

Telefon jest genialny. Mam go juz 7 miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Symbian super sprawa można miec na telefonie wszystko, duza dostepnosc darmowych aplikacji pod symbiana S60v2czytniki Worda,Exela,Powerpointa, Adobe reader, Opera, winzip, divxplayer i wiele wiele innych.Słyszałem opinie ze jest wolny. ok do najszybszych nie nalezy ale ma system operacyjny wiec nie ma sie co temu dziwic ze czasami trzeba troche poczekac.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

Wygąd, Symbian tym samym nie ograniczona liczba aplikacji, czytnik kart MMC, duży wyswietlacz, bogato wyposażony zestaw,dobry aparat, lampa błykowa

Wady

moze sie nie podobac krótko trzymająca bateria(2-3dni) ale przy takich funkcjach to i tak długo trzyma

Extra informacje

7 miesiecy/ 999zł

~kaska z / 2008-02-03

z telefonu ogolnie jestem zadowolona, duzy wyswietlacz, jednak jest trudny w obsludze.. i czesto zacina sie i nie pomaga nic poza zresetowaniem go poprzez wyciagniecie bateri.mam ten telefon pol roku i zastanawiam sie nad szybko jego zmiana.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.60
Zalety

duzy wyswietlacz

Wady

zacina sie trudny w obsludze

Extra informacje

pol roku, 899 zł

~MK / 2007-11-29

Telefon jest absolutnie genialny i nie zgadzam się z żadną negatywną opinią na jego temat. Dziwię się, że takie słuchawki są dostępne za przysłowiową złotówkę, bo tego typu działania prowadzą do tego że wspaniały i zaawansowany technologicznie sprzęt dostaje się w ręce które nigdy nie docenią trudu i geniuszu konstruktorów ( gdyby mercedesy były po 1 zł to nikt by ich nie doceniał, chociaż notabene nie są najlepsze ). Telefon polecam każdemu kto "czuje" komputery i docenia poziom technologiczny. Jest w nim wszystko co potrzebne, działa znakomicie ( oprócz tych z Orange menu !!! ). Bateria po odpowiednim sformatowaniu wytrzymuje ok 5 dni i jest to wynik moim zdaniem w pełni zadawalający zważywszy na mnogość funkcji i wielkość wyświetlacza. Da się w nim zainstalować naprawdę wiele bardzo pożytecznych i przydatnych na co dzień programów ( np. TomTom czy Navigon do nawigacji satelitarnej - działają bezbłędnie, lub świetny program do obsługi e-mail "ProfiMail" i wiele, wiele innych ). Znakomicie wykonany, wyraźna czcionka i wyświetlacz. Dla mnie ma tylko 3 wady: brak RDS w radiu, brak możliwości robienia zdjęć w formacie poziomym i brak auto focusa. Jednak zalety i tak przewyższają zdecydowanie te wady. Szczerze POLECAM !!!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

Nie sposób wszystkich wymienić !

Wady

3 - wymieniłem w opisie

Extra informacje

2 lata 2100 PLN

~Łukasz / 2007-11-13

Nie jest to telefon dla osób, które tylko piszą smsy i dzwonią. Może być on osobistą nawigacją, tłumaczem, czytnikiem plików office. Ma ogromne możliwości rozbudowy dzięki symbianowi. Niektórzy piszą, że telefon się zawiesza. Owszem, ale tylko z brandowym softem (dostarczonym przez operatora). Trzeba poświęcić kilka chwil i albo zrobić to w serwisie, albo we własnym domu. Posiadam ten telefon od roku i jestem zadowolony. Jedyną wadą jest to że dolna część obudowy jest lekko wypukła przez co powstają ryski. Polecam ten telefon naprawdę wszystkim, którzy chcą mieć mały komputer multimedialny.1 rok, 799zł
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

Wady

Extra informacje

1 rok, 799zł

~skoczek / 2007-07-28

Telefonik całkiem niezły, ale po pewnym czasie eksploatowania wychodzą pewne niedociągnięcia. Pomimo że jest to telefon z górnej półeczki miom zdaniem zbyt słaba bateria i bardzo się muli przy wchodzeniu w poszczególne katalogi
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.40
Zalety

ładne wykonanie

Wady

nędzna bateria

Extra informacje

rok, dużo

~hubert / 2007-04-18

całkiem niezły ale trochę zakręcony i podobno drogi ja go dostałem tanio bo przedłużyłem umowęco z tego, że ma wideorozmowy ale poza wiwkszymi miastami nie ma UMTS
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

duży wyświetlacz

Wady

mała klawiatura

Extra informacje

5 miesięcy za 1 zł

Elektronika Nokia N70 opinie