Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Telefony komórkowe
  • /
  • Nokia E50
  • /
  • 1

Opinie o Nokia E50

Elektronika Nokia E50 opinie
Bateria
4.07
Cena/Jakość
4.21
Jakość wykonania
4.5
Parametry
4.43
Wyświetlacz
4.57

Średnia ocen

4.36

w skali od 1 do 5.

 

Nokia E50 opinie Nokia E50
4.36 1611

~cnl / 2008-06-30

E50, to swietny telefon klasy biznesowej, ktory dzieki systemowi operacyjnemu Symbian OS 9.1 daje nieograniczone wrecz mozliwosci systemowej ingerencji w produkt, dzieki czemu uzytkownik koncowy ma mozliwosc samodzielnego skonfigurowania srodowiska pracy oraz indywidualne ustalenie ergonomii. Obudowa jest bardzo solidna, odporna na zarysowania, telefon swietnie wywazony, nie za maly nie za duzy, klawisze wygodne, mankamentem jest szybko scierajaca sie farba na klawiszach oraz slabe podswietlenie klawiszy. Joystick dziala idealnie, nie zacina sie i nie psuje, jest tylko troszke za maly. Kiepskie rozlozenie klawiszy wokol joysticka (klawisz "c" i menu). Wyswietlacz bardzo czytelny i jasny, nieco za maly, ale to jest uwarunkowane wymiarami telefonu. Telefon latwo sie rozbiera na czesci pierwsze, wiec latwo mozna wyczyscic ekranik po dostaniu sie do srodka paprochow. Prawdziwa zaleta jest system operacyjny, ktory, jak wspomnialem wyzej daje nieograniczone mozliwosci (ogladanie filmow, sluchanie muzyki, internet, mail, blackberry, przegladanie zdjec, gry i inne), system dziala stabilnie i raczej srednio szybko, ale tu wina jest procesor 230 mhz, troszke za wolny. Ludzie, ktorzy narzekaja na slaba obudowe chyba rzucaja tym telefonem, gdzie popadnie, natomiast ci, ktorzy narzekaja na mulacy system i zawieszanie sie sa sami temu winni, bo nie potrafia albo znalezc rozwiazania problemu, albo nie chca sie nauczyc obslugi telefonu, ktory dzieki swoim mozliwosciom i oprogramowaniu zostawia w tyle nokie 6300, SE serii K i inne telefony z bajerami, fajnymi dzwonkami i aparatami. Prawda jest wszak, ze trzeba umiec korzystac z rozwiazan, jesli ktos nie bedzie potrafil wykorzystac mozliwosci tego telefonu, to zadowolony z niego nie bedzie :)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

System operacyjny Symbian OS 9.1, trwala i odporna konstrukcja, dobra jakosc rozmow, doskonale wywazony telefon, klasyczna budowa

Wady

jesli ktos chce poszpanowac, to sie nie nadaje :) nie ma wifi oraz UMTS, za male litery na wyswietlaczu

Extra informacje

mam dwie E50 pierwszy kupilem rok temu za 99 zl w abonamencie,drugi kupilem miesiac temu za 240 zl

~mufti / 2008-05-23

Ci, którzy narzekają na ten telefon, niech lepiej przyznają się, gdzie go kupili, bo prawdopodobnie wciśnięto im jakiś szajs po przeróbkach i pseudo tuningu jako "nowy", ewentualnie kupili w sieci orange, która chce na siłę uszczęśliwiać swoich klientów mieszając w sofcie. Zacinający się joystick i niedopasowana klawiatura to bzdura (autorka tego postu albo ma pecha, albo kupiła jeden z tych "super" egzemplarzy w "nowej" chińskiej obudowie), bo panel e50 to wyjątkowo starannie wykonany i trwały monolit. Od roku mam ten telefon w erze i w życiu mi się nie zawiesił ani nie przymulił. Jest praktyczny, wypasiony i solidny. PolecaM
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

trwałość wykonania, funkcje i struktura menu

Wady

mało praktyczna funkcja głosowego wybierania numerów

Extra informacje

1 rok, 1 zł w promocji

~remmaz / 2008-03-26

Jeśli chodzi o jakość wykonania, to klawiatura nie jest idealnie dopasowana, joystick ciągle się zacina, mocowanie pokrywy baterii nie jest idealne. Otwiera się nawet bez zwolnienia blokady, przy mocniejszym potrząśnięciu.Soft w mojej ocenie jest świetny (Symbian) i nigdy jeszcze mi się nie zwiesił, zastrzeżeń nie mam.Mimo zapewnień producenta bateria nie jest perfekcyjna, od produktu z tej półki oczekiwałbym czegoś więcej niż tylko zwykłej baterii.Stosunek ceny do jakości wypada nisko, głównie ze względu na mechaniczne wady telefonu, który użytkuję. Ciągle zacinający się joystick to istna zmora i masakra. Czasem w ogóle nie chce działać, czasem jest nadgorliwy i jedno "kliknięcie" działa jak dwa czy trzy na raz.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.40
Zalety

Wyświetlacz, Symbian OS

Wady

zacinający się joy, otwierająca się klapka od baterii

Extra informacje

Od ponad roku, kosztował ok. 1000 zł

~nick / 2008-03-17

Mam go ponad rok i jedynie ostatnio kilka razy mi sie zawiesił. Bateria trzyma długo, przeglądarka office, nawigacja (dod. modul), mp3, dobre wykonanie - polecam. No może czasem smsy za wolno wysyła ale poza tym super.ponad rok, 1300 zł
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

Wady

Extra informacje

ponad rok, 1300 zł

~geget / 2008-02-16

Witam! Mam ten telefon od ponad roku. Z utęsknieniem czekam na moment, kiedy będę mógł go wymienić u mojego operatora. Telefon od początku zawieszał się w trakcie odbierania połaczeń. Lub dla odmiany samoczynnie przełącza rozmowę na głośnik, po czym się zawiesza. Był w serwisie dwa razy. Wymienili soft. Stwierdzili nieoficjalnie, że "te Nokie tak juz mają".
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.20
Zalety

przeglądarka internetowa, dobre nokiowskie menu

Wady

ciągłe zawieszanie się, powolność działania, słaba bateria

Extra informacje

ponad rok, wymiana telefonu w abonamencie

~MARTIN / 2007-12-30

nokia w końcu wypuściła godnego następcę modelu 6310i co do jakości wykonania nie mam żadnych zastrzeżeń połączenie aluminum z bardzo dobrej jakości plastikiem wygląda świetnie co do parametrów telefonu to drażni mnie brak obsługi transmisji umts ale reszta jest ok sporo potrzebnych aplikacji wgranych juz standardowo bateria dośc długo trzyma przy moim uzytkowaniu 4 do 5 dni wyświetlacz 62 tys kolorów duży przejrzysty cena do jakosci warto kupić ten telefon
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

symbian, standardowe oprogramowanie, wygląd

Wady

brak obsługi umts

Extra informacje

4 miesiące, 889zł

~sokrates / 2007-12-13

mialem ten telefon fajny nie duzy solidna obudowa jakis lin... napisal na forum ze ma 16.5mln kolorow poprawiam kolege on ma 256tys. ale mimo to fajny wyswietlacz aparat slaby 1,3p poraszka malo funkcji ma aparat ale wkoncu to telefon biurowy a nie multimedialny otwarzacz ma zato super czysto i glosno gra mini glosnik super ma symbiana mozna wgrac rozne programy np gry ktorych standardowo nie posiada. slyszalem od roznych osob ze sie strasznie wiesza podczas rozmow ale ja nie mialem takich problemow napewno polecam warty ceny zwlaszcza ze jest nie drogi swoje opinie napisalem rowniez na temat noki n73 ,LG-prada i obecny moj telefon samsung U600 opinie dla zainteresowanych zapraszam na te sane forum innych fonow mialem te fony wiec moze jakos wam doradze i moze sie czegos istotnego dowiecie na forum zajrze za 2,3dni
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

solidna budowa,symbian,dobry otwarzacz mp3 i pare innyhc funkcji bateria trzyma nawet z 7 dni

Wady

slaby aparat i to jego jedyna wada

Extra informacje

1zl w sieci era

~Laurelin / 2007-11-14

Jakość wykonania jest świetna, spadł mi już raz na podłogę bardzo poważnie i nie stało się mu nic, dzięki metalowym elementom obudowy. Wyświetlacz 16,7 mln. kolorów robi wrażenie, świetnie odtwarza muzykę, mimo, że to telefon "For Business" Jest wyjątkowo multimedialny. Dzięki oprogramowaniu staje się prawie "mini komputerem". Bateria trzyma mi nawet przy długich rozmowach i słuchaniu muzyki 3 dni, a w stanie gotowości około tydzień. Można zainstalować np. Divx, co sprawia, że możemy odtworzyć praktycznie każdy film. Dodatkowo można dokupić kartę pamięci, ja mam 1GB i jest super. Nie zawiesił mi się ani razu. Polecam!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

Mocna obudowa, wysokiej jakości wyświetlacz, dobre oprogramowanie, multimedialny z możliwością rozbudowy.

Wady

Dzięki wszechstronności, dość trudno na początku się nim obsłużyć.

Extra informacje

3 miesiące, 950 zł

~Lin / 2007-10-04

Mam ten telefon od pol roku i sprawuje sie swietnie. Nigdy nic sie nie zepsulo a upadl mi juz kilka razy. Poczatkowo nie bylam zachwycona wygladem, ale to kwestia przyzwyczajenia. Jakosc muzyki i zdjec jest super, filmiki tez fajne wychodza. Jedyne co mnie draznilo na poczatku, to niestety, ilosc funkcji i miernie napisana instrukcja uzytkownika. Ten telefonik zawiera bowiem cale biuro i inne bajery, dzieki ktorym podstawowe opcje zmiany profilu uzytkownika sa niezle ukryte. A zeby zmienic dzwonek to musialam meczyc sie przez 2 godziny!! Jest jeszcze jedna niewielka wada... Czasem telefon sie zawiesza, ale to tylko przy duzej ilosci uruchomionych aplikacji. Poza tym rewelacja!! Polecam wszystkim!!
Bateria
Bateria
Bateria
Bateria
Bateria
Cena/Jakość
Cena/Jakość
Cena/Jakość
Cena/Jakość
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Jakość wykonania
Jakość wykonania
Jakość wykonania
Jakość wykonania
Parametry
Parametry
Parametry
Parametry
Parametry
Wyświetlacz
Wyświetlacz
Wyświetlacz
Wyświetlacz
Wyświetlacz
4.68
Zalety

wyswietlacz, dzwiek, bateria (trzyma prawie tydzien), zdjecia

Wady

od czasu do czasu sie zawiesza

Extra informacje

pol roku

~Lin / 2007-10-04

Mam ten telefon od pol roku i sprawuje sie swietnie. Nigdy nic sie nie zepsulo a upadl mi juz kilka razy. Poczatkowo nie bylam zachwycona wygladem, ale to kwestia przyzwyczajenia. Jakosc muzyki i zdjec jest super, filmiki tez fajne wychodza. Jedyne co mnie draznilo na poczatku, to niestety, ilosc funkcji i miernie napisana instrukcja uzytkownika. Ten telefonik zawiera bowiem cale biuro i inne bajery, dzieki ktorym podstawowe opcje zmiany profilu uzytkownika sa niezle ukryte. A zeby zmienic dzwonek to musialam meczyc sie przez 2 godziny!! Jest jeszcze jedna niewielka wada... Czasem telefon sie zawiesza, ale to tylko przy duzej ilosci uruchomionych aplikacji. Poza tym rewelacja!! Polecam wszystkim!!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

wyswietlacz, dzwiek, bateria (trzyma prawie tydzien), zdjecia

Wady

od czasu do czasu sie zawiesza

Extra informacje

pol roku

Elektronika Nokia E50 opinie