Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Telefony komórkowe
  • /
  • Nokia 6120 classic
  • /
  • 1

Opinie o Nokia 6120 classic

Elektronika Nokia 6120 classic opinie
Bateria
3.84
Cena/Jakość
4.72
Jakość wykonania
4.21
Parametry
4.79
Wyświetlacz
4.89

Średnia ocen

4.49

w skali od 1 do 5.

 

Nokia 6120 classic opinie Nokia 6120 classic
4.49 1361

~Damian123 / 2010-03-30

Mam ten telefon od dwóch tygodni i sprawuje się bardzo dobrze,ma dużo ciekawych funkcji,szybki procesor
Zalety

szybki procesor,symbian

Wady

wytrzymałość baterii

Extra informacje

mam go dwa tygodnie kupiłem go za 350 zł

~Edzia / 2009-07-15

ja jeszcze nie mam tego tel,ale sądząc po waszych opiniach jest spoko.jutro kupuję ;D jutro kupuję ;D
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

Wady

Extra informacje

jutro kupuję ;D

~carloss / 2009-01-05

Mój model szybko i mocno się nagrzewa. Po kilku minutach rozmowy zaczyna nagrzewać ucho. Musiałem zacząć używać słuchawek. Czy Wy też tak macie?
Bateria
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.25
Zalety

szybki net

Wady

bareria!!

Extra informacje

~hmmm / 2008-12-25

zalety - symbian i wszystko co z nim się wiąże - przykładowo dla mnie największa frajda GPS, dobry wyświetlacz, multimedia, mp3 dobre, ma małe przyciski ale dobrze chodzą ponadto szybko można po nich jeździć bo tworzą powierzchnię śliską wady - koszmarna bateria wytrzymuje jeden dzień, mały śliski dla niektórych to może być wada ale przynajmniej fajnie jeździ po czymś płaskim,przycisk menu czy przyciski odbierania telefonu nie najlepsze, klapka na baterię trochę trzeszczy, po za tym jest trudno ją otworzyć bo jest śliska
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.80

~Pontius / 2008-11-27

"przerabialem" juz wiele telefonow, i dopiero nokia pokazala prawdziwa jakosc i trwalosc..mam nadzieje ze z 6120 tez nie bedzie problemow..posiadam ten telefon od ponad 2 tygodni..bardzo bardzo jestem zadowolony z symbiana-chodzi znakomicie zero zawieszen czy powolnego "myslenia"telefonu..wczesn iej mialem nokie n73 i 6120 jest o niebo lepszy a przede wszystkim szybszy!bardzo podoba mi sie jakosc wyswietlacza (2 cale przejrzystego i czystego obrazu)..rowniez zachwalam sobie jego rozmiary-po n73 doszewdlem do wniosku ze potrzebny mi telefon a nie "cegla"..a nokia 6120 to maly zgrabny multimedialny kombain..aha bardzo podoba mi sie jedna opcja (bajer:)) w aparacie a mianowicie mozliwosc robienia zdjec panoramicznych i lampa blyskowa(nawet sie sprawdza)..tak jak pisalem w tytule nie ma rzeczy idealnych i niestety pomimo morza zalet jakie posiada nokia 6120 ma tez niestety wady..nie pisze o roznicach i niedociagnieciach nowego oprogramowania bo jakos sie do nich przyzwyczaje a z drugiej strony nie sa tak wielkim dla mnie mankamentem.."boli"mnie jednak tradycja nokii w tworzeniu trzeszczacych i lapiacych luz obudowach..musze jednak przyznac ze 6120 daje wrazenie solidnego wykonania i jakosci tworzywa uzytego do produkcji obudowy jednak denerwujacy jest delikatny luz tylnej klapki na baterii-czasami odnosze wrazenie ze gdy sie poglebi to klapka odpadnie i dlaczego w tym modelu nokia nie zastosowala tradycyjnego zatrzasku z przyciskiem jak np w nokii 6230i?? kolejna(i juz ostatnia dla mnie) wada jest bateria-no moglaby dluzej trzymac..ale to wszystko przez jej mala pojemnosc-rekompensata moze byc tu ladowarka dzieki ktorej bateria jest "pelna" po 80 minutach..aha co do blyszczacej tylnej czesci obudowy-fakt widac slady po palcach ale wierzcie mi lepsze to niz miekka i zdzierajaca sie paznokciem matowa farba na obudowach w n73
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

szybki, bez zawieszen symbian,wyswietlacz,mala i zgrabna obudowa,aparat z funkcja zdjec panoramicznych,lampka blyskowa,

Wady

luzna tylna obudowa,mala pojemnosc baterii

Extra informacje

ponad 2 tyg. uzytkowania, mini mix w play, telefon za 259pln

~JKL / 2008-10-05

Po dwóch tygodniach noszenia telefonu w miękkim pokrowcu (a'la skarpetka) zaczęła złazić farba (czy co to tam jest) z przedniego panelu. Oprócz tego tylna klapka baterii szybko dostała luzów do tego stopnia, że gdy go komuś podaję, klapka zostaje mi w ręku. Tył obudowy niesamowicie się palcuje, więc mimo, iż obudowa jest połyskliwa, ciężko to zauważyć pod wieloma śladami palców.Parametry nie są złe...co trzeba to jest...szybki procesor, wystarczająca ilość ramu, szybki, stabilny Symbian...duża wydajność w grach aplikacjach (w tym o dziwo java), HSDPA, więc i internecik szybko przejrzeć można, aparat znośny, mp3 i radio ładnie grają na słuchawkach...wszystko na miejscu. Brakuje jedynie Wi-Fi i GPS...Bateria...dziennie piszę około 200 sms i gadam jakieś 2-3 godziny. Bateria wytrzymuje ok. 4,5 godziny ciągłej rozmowy (nie ściemniam) i jakieś 2-3 dni tego mojego pisania...kiedyś było gorzej, ale po aktualizacji softu do najnowszej wersji jest dobrze...bardzo dobrze...Wyświetlacz jest bardzo dobry, jasny i czytelny. Nie jest wielki, ale i telefon dzięki temu do cegieł nie należy. Zresztą nie liczy się wielkość podobno...Cena/jakość...stosunek bardzo dobry, gdyż ciężko znaleźć w tej cenie lepszy sprzęt...można porównywać z N73, aczkolwiek według mnie 6120 C i tak wychodzi na plus. Udany telefonik, ale w słabej obudowie.Od 21.01.2007, 550 zł.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

Wady

Extra informacje

Od 21.01.2007, 550 zł.

~Patron / 2008-09-02

Telefon spisuje sie rewelacyjnie.Ma wiele przydatnych funkcji oraz symbiana 9.2v.Telefony moglby jednak mieć lepszą baterie.Kupilem telefon ze wzgledu na to ze to Nokia.Polecam
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

Aparat 2.0Mpix ,kamera CIFWiele funkcjiSymbian

Wady

Bateria

Extra informacje

1 miesiąc -abonament Play za 1zł

~karolka88 / 2008-07-06

Ja mam telefon od paru dni, bateria po sformatowaniu działa bardzo dobrze a ciągle się bawie, aparat jest ok chociaż po ciemku już nie robi dobrych zdj trzeba użyć lampy, problem jest z galeria pliki nie są w folderach tylko tak jak leci po kolei, telefon nie zacina się i działa dobrze, muzyka też fajnie gra, miałam problem z tym głosem Ellen heh ale już jest dobrze, nie pasuje mi to że przy smsie nie wyświetla się godzina i trzeba wchodzić w szczegóły wiadomości żeby zobaczyć. największą wadą tego telefonu jest chyba ta obudowa ręce się ślizgają małe guziczki, ale nie narzekam aż tak bardzo opłacało się kupić.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

aparat, odtwarzacz

Wady

obudowa

Extra informacje

5dni, 650zł

~Kok Saker #33 / 2008-06-25

polecam wszystkim! jest niesamowity, nie mam żadnych zastrzeżeń prócz baterii!zdecydowany zwycięzca cena/jakość! pół roku, 520zł
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

Wady

Extra informacje

pół roku, 520zł

~LukaS / 2008-06-24

Witam mam ten telefon od 2007 r,od tego czasu ani raz mi sie nei zawiesił,bardzo szybki ma szybszy procesor od N73 ,niektore dane podaja nawet ze nawet nokia n95 jest wolniejsza ,bardzo polecam ten tel:D pzdr
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60

~Gosia / 2008-06-17

Mam ten telefon od wczoraj i szybko się nauczyłam jego obsługi.Jest dość cienki,ma niezły aparat (2mpx),mp3,radio itp. Polecam!!!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

wygląd,aparat

Wady

jak na razie nic :p

Extra informacje

1 dzień, na abonament

~Matti02 V / 2008-04-20

Tak w sprawie ellen to jeżeli masz profil ogólny to Ustawienia -> Ust. telefonu -> Ogólne -> Personalizacja -> Dzwięki -> powiedz kto dzwoni (wyłącz) A tak wogóle to za pomaca nokia pc siute możesz sciagnąć polski język marta i używać takiego bajeru:) jest zresztą dużo. Telefonik tak to jest całkiem świetny ale i wad ma troszkę obudowa to główny jak często ściągasz przedni panel to potem można go zgubić tak się rusza po zatym każdy palec zostaje odbity na telefonie. Przyciski raczej takie sobie do pisania.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

Soft, 2x kamera, ilość funkcji, szybkość, dostępność akcesoriów, wyświetlacz, możliwość oglądania filmów avi i wiele innych

Wady

Obudowa!!! zawiłe menu ale po bliższym poznaniu widać jego funkcjonalność.

Extra informacje

5 miesięcy

~zaber / 2008-04-09

jak wyłaczyć mowę ellen?jak ktoś do mnie dzwoni to melodyjke co chwile przerywa ten beznadziejny głosik. próbowałem usunąć ale nie moge bo jest przypisany do telefonu. a tak pozatym wszystko mi odpowiada. miałem poprzednio6680 i bardzo mi odpowiadała a ta jest mniejsza i jeszcze fajniejsza3 dni
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

Wady

Extra informacje

3 dni

~paihivo / 2008-02-28

Pragnę dodać jeden malutki minusik, o którym nikt jeszcze nie napisał, a jest to dość istotne.Telefon ma źle przewidzianą galerię zdjęć. Wejście w nią wyświetla wszystkie pliki z obrazami jakie tylko są w telefonie i na karcie jakoby z pełną premedytacją olewąjac nasze foldery i katalogi. Warto o tym pamiętać, bo odnosi się to również do dźwięków dzwonka. Gdy chcemy go przypisać pojawiają się wszystkie dzwonki, wszystkie mp3'ki mp4'ki i filmy 3gp jakie tylko telefon widzi proszę mieć to na uwadze gdyż przeglądanie zdjęć ułatwia menadzer plików lub potrzebne będzie ściągnięcie aplikacji do przeglądania galerii pozdrawiam Robert5 miesięcy
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

Wady

Extra informacje

5 miesięcy

paihivo / 2008-02-28

Nie piszę bzdur! mam telefon od 01.10.2007 więc trochę już przetestowałem symbian nieogranicza się do tego co daje nam producent zawsze można wgrać dowolną aplikację sisx i uzupełnić braki.Jedyna (dla mnie zrozumiała) wada to bateria przy maniakalnym użytkowaniu wytrzyma dzieńlecz po wyłączeniu niepotrzebnych funkcji i średnim urzytkowaniu wystarczy na cztery dni to nie za wiele ale pozostałe funkcje są dziełem sztuki ocena 5+
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

Symbianduży wyświetlacz 16mln kolorów robi wrażeniemożliwość rozszerzenia pamięci ( micro SD )łącze USBdwa aparaty fotograficzneniska cena!!!!!!!!

Wady

bateria wytrzymuje średnio 2 - 3 dni

Extra informacje

5 miesięcy kupiłem za niecały tysiąc złotych w EuroAgd dzisiaj kosztuje 885 złotych

~kodziu192113 / 2008-02-15

Nie będę powtarzał tego wszystkiego po nim ale dodam że mam go tylko od 3 dni ale ciesze się że wybrałem Nokie 6120clasic a nie jak na początku miałem ochotę na 6233. Trochę dopłaciłem ale WARTO. Właśnie 3 raz formatuje mi się bateria ^^ ale nie spodziewam się żeby 3mała mi wyżej niż 3 dni ponieważ ciągle się nim bawię ;p Z czasem gdy już go poznam to może będzie lepiej trzymała.Nie wiem czy jest możliwość wymienienia baterii o większej mocy ale pewnie jest to w razie czego za jakiś czas można wymienić.No i szkoda że w zestawie nie było karty pamięci.Ale na razie 43MB mi wystarcza ale i tak zaraz pewnie dokupię kartę tylko nie wiem czy 1GB czy 2GB. Doradzi ktoś? Myślę że przy 2GB nie powinien się mulić bo w opisie jest że obsługuje do 2GB więc myślę że będzie ok.Gdzieś czytałem, że klapka się z tyłu rusza niektórym, u mnie jak na razie tego chyba nie widać, będę starał się nie otwierać za często klapki żeby nie uszkodzić ;) POLECAMpozdrawiam użytkowników, przyszłych też ;)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

Bardzo łatwe poruszanie się w Menu, np przy w Wiadomościach etc, funkcja panoramiczna, ładny wygląd i wiele innych, sami wyciągnijcie wnioski.

Wady

W pomieszczeniu o zmierzchu trochę słaba jakoś zdjęć ale na dworze git.

Extra informacje

Od 3 dni ale sporo sie naczytałem zanim kupiłem;p a kupiłem na Allegro za 589zł +przesyłka ;)

~ggoggoo / 2008-01-08

Telefon jest na prawdę super, tylko ta bateria... Trzeba ja ładować prawie codziennie. Działa bardzo szybko, świetny aparat fotograficzny, mp3, radio. Szkoda, że nie ma w zestawie karty pamięci. no i świetny duży 16 milionowy aparat fotograficzny....
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60

~sokrates / 2007-12-14

fajny moj kumpel go ma bawilem sie nim funkcje fajne aparat tez git 2mpx polecam wyswietlacz 16mln kolorow napewno polecam prawie jak nokie serii N i jest nie drogi
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

ladny wyglad dobre funkcje

Wady

obudowa mogla by byc solidniejsza jak w np; noki e50

Extra informacje

~Giordanek / 2007-12-11

Bardzo dobry telefon, ma wszystko co można sobie wymarzyć. Dodając nieco od siebie do suchych danych producenta: telefon działa bardzo, bardzo szybko. Jeśli ktoś słyszał, że telefony na Symbianie
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00

~kwarc / 2007-11-26

Bardzo dobry telefon, ma wszystko co można sobie wymarzyć. Dodając nieco od siebie do suchych danych producenta: telefon działa bardzo, bardzo szybko. Jeśli ktoś słyszał, że telefony na Symbianie włączają się półtorej minuty, to słyszał źle. Przynajmniej nie dotyczy to tego telefonu. Nie mierzyłem dokładnie, ale około 15-20 sekund i telefon jest gotowy do działania, łącznie z załadowaną i gotową od razu książką adresową oraz wiadomościami sms. Zresztą, napędza ją procesor 360MHz o ile dobrze pamiętam, więc chyba nieźle jak na takie małe urządzonko :)Wbudowana przeglądarka internetowa ma kursor (jak w komputerze) więc nie trzeba skakać po linkach. Dodatkowa fajna opcja, to wyświetlanie miniaturki strony po najechaniu na pusty obszar. Wyświetlacz jest wyraźny i ma ładne kolory, jednak nie polecam jeśli ktoś ma słaby wzrok, bo literki nie należą do największych. Z wbudowanych przydatnych programów to jest przeglądarka PDF oraz plików MS Office (ta wyświetla podstawowe formatowanie - pogrubienie, kursywę itp.,bez bajerów,prezentacje wyglądają normalnie), choć powiem tak - jest to fajne do czasu, aż próbuje się coś faktycznie przeczytać. Telefony komorkowe nie zastąpią wyświetlacza w laptopie czy monitora komputera no bo cóz... za duże nie są... :) Ale od biedy można się powysilać :)Aparat robi dość nienajlepsze zdjęcia zwłaszcza w ciemności, kiedy jest jasno wychodzą ładnie. Fajna opcja aparatu, to automatyczne robienie zdjęć panoramicznych. Wstarczy wcisnąć przycisk robienia zdjęcia i przesuwać się np. w prawo. Telefon sam połączy kilka obszarów w jedno panoramiczne zjdęcie.Jeśli chodzi o pisanie SMSów, to nie mam żadnych zastrzeżeń. Jest słownik polski, angielski i kilka innych, no i jak pisałem na początku - telefon jest szybki, więc nie ma opóźnień przy pisaniu. Miałem sony ericssona T630, w którym czekałem aż mi się napiszą 2słowa wstecz, bo telefon nie wydalał. Tu tak nie ma, wszystko pojawia się od razu, aż miło. Poza tym jest odtwarzacz filmów, animacji flash, mp3, radio (których to można słuchać w tle). Jest też całkiem dobry kalendarz, funkcje organizera (listy rzeczy do zrobienia, alarmy itp.) no słowem mówiąc cała masa rzeczy ułatwiających używanie telefonu jako nie tylko telefonu. Jeśli chodzi o jakość wykonania, to telefon jest bardzo dobrze wykończony, plastik jest porządny, klawisze ładne. Niestety, łatwo go upaprać paluchami, bo jest błyszczący, ale mnie to tam nie przeszkadza. Ogólnie jeśli np. mam go porównać do Sony Ericssona K800i, to tamten jest wielgaśny, ciężki, nieporęczny i nie da się go nosić w kieszeni, a ten jest mały, zgrabny, ma wszystko czego trzeba. Może aparat nie ma prawdziwej lampy błyskowej ani auto-focusu i ma tylko 2 a nie 3 mpix, ale jakoś nie jestem człowiekiem, który używa telefonu w roli aparatu. Jak trzeba zrobić szybko jakieś zdjęcie, tak żeby było, to zupełnie wystarcza. Odtwarzacz mp3 i radio dają ładną jakość dźwięku, w pudełku jest zestaw słuchawkowy oczywiście, więc od razu można słuchać. Dla mnie zaletą jest również tryb offline umożliwiający korzystanie z telefonu w samolocie (tel. nie odbiera ani nie nadaje w tym trybie żadnych sygnałów radiowych, można słuchać mp3 i grać, przeglądać dokumenty - słowem robić wszystko co nie wymaga połączenia bezprzewodowego - bluetooth też nie działa w tym trybie). Co jeszcze? Pewnie bateria. Zależy od użytkowania. Po 3-krotnym formatowaniu trzyma tydzień przy znikomym używaniu, przy w miarę normalnym 2-3 dni. Jeśli komuś się to wydaje zbyt krótko, to cóż... Telefonu z takimi funkcjami i baterią trzymającą miesiąc niestety nie ma. Coś za coś :) Mnie to nie przeszkadza, zwłaszcza że bateria do pełna ładuje się jakieś 80 minut. Podsumowując - ładny, lekki, zgrabny, płaski telefonik z mnóstwem funkcji, z systemem Symbian S60 (dla niektórych Symbian to wada, dla innych zaleta a ja powiem, że zupełnie nie robi mi różnicy co w telefonie siedzi, jeśli tylko aplikacje można instalować łatwo i wszystko działa szybko to najważniejsze), dla ludzi potrzebujących (bardziej lub mniej:P) telefonu biznesowego z klasą. Huh, ależ się napisałem. Pozdrawiam, to chyba wszystko.Aha, no generalnie POLECAM! :)Telefon mam miesiąc, Era Biznes, cena poniżej 350zł z abonamentem 120zł
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Telefon mam miesiąc, Era Biznes, cena poniżej 350zł z abonamentem 120zł

Elektronika Nokia 6120 classic opinie