Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Telefony komórkowe
  • /
  • Nokia 6020
  • /
  • 1

Opinie o Nokia 6020

Elektronika Nokia 6020 opinie
Bateria
4.7
Cena/Jakość
4.45
Jakość wykonania
4.3
Parametry
3.6
Wyświetlacz
3.75

Średnia ocen

4.16

w skali od 1 do 5.

 

Nokia 6020 opinie Nokia 6020
4.16 1492

~tomo1234 / 2013-06-10

Telefon Nokia 6020 był moim pierwszym jaki posiadałem. Mogę o nim powiedzieć o nim bardzo, ale to bardzo dużo (referat). Miałem go przez 4 lub 5 lat i nigdy mi się nie rozwalił nawet jak mi spad, bateria wytrzymywała mi ponad 5 dni bez ładowania (nie byłem za bardzo rozmowny), niski koszt utrzymania. Do minusów zaliczę : małą pamięć, aparat no ale ten telefon wyszedł ładne 8 lat temu.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

wytrzymały, niskie utrzymanie,wytzrymała bateria

Wady

mało pamięci, aparat, wyświetlacz

Extra informacje

Mam go ponad 7 lat i kupiłem go za 120 zł w

~Krzych / 2012-01-17

Polecam tą komórkę. Niezniszczalna, z jedną wizytą w serwisie(po zalaniu) lecz bez napraw. Mam go od 2007 i mogę na nim polegać gdy inne zawodzą(Ostatni Sony Ericson w200i został zalany w suchym miejscu...)Dostałem
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

Wady

Extra informacje

Dostałem

~RedBlood / 2011-07-08

Telefon NOKIA 6020 kupiłem w 2005 roku i od tej pory ciągle go używam. Nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Upadł mi już kilka razy i wyszedł bez szwanku (teraz już nierobią takich fonów).Telefonik jest właściwie idealny: -łatwa obsługa-poręczność-wytrzymałość-stylistykaTelefon mam w sumie 6 lat i dopiero teraz muszę zmieniś obudowę bo trochę się porysowała. POLECAM!!!!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

Wytrzymałość, poręczność, łatwa obsługa, stylistyka, niska cena

Wady

BRAK ZASTRZEŻEŃ

Extra informacje

6 lat

~Bluedragon / 2009-06-07

Telefon kupiłem jakieś 3-4 lata temu... Wtedy nowość :) Teraz używa go moja mama i poza 1 wizytą w serwisie (soft) nic mu się nie działo... Poprostu telefon .. POLECAM
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

bateriawykonianie

Wady

jest stary :D

Extra informacje

~Effa / 2009-04-13

Miałam ten telefon przez hmm 3 lata.Niezawodny jak zresztą każda nokia. Baterii ani razu nie wymieniałam, trzyma bardzo długo. Wytrzymał naprawę dużo, upadki z 1 piętra, kąpał się nawet raz w jeziorze i NADAL DZIAŁA!:)Minusem jest to, że nie ma real dźwięków, mało pamięci, kiepski aparat i mały wyświetlacz.Ale jeśli ktoś ma telefon po to, aby dzwonić i wysyłać wiadomości to serdecznie POLECAM.Ten telefon jest nie do zdarcia i bardzo prosty w obsłudze - zresztą jak każda nokia. Najlepsza i najtrwalsza firma.3 lata
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

Wady

Extra informacje

3 lata

~lucky89 / 2009-01-23

W tej chwili na rynku nie można kupić telefonu równie solidnego za równie małe pieniądze, ja mam go od 2.5 roku i jestem z niego zadowolony, nie zawiódł mnie ani raz, myślę właśnie nad zmianą telefonu i wydaje mi sie że nowa nokia 6020 za 150 zł to lepsza opcja od zabaweczek które nie przetrzymają upadków i wstrząsów za 500 zł. bateria po 2.5 roku trzyma 6-7 dni przy normalnym użytkowaniu.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

bateria, wykonanie, cena

Wady

brak "bajerów"

Extra informacje

2.5 roku, kupiłem go za 400 zł

~Bells / 2008-11-15

Telefon jest świetny. Mam ją już 2 lata. Bateria wytrzymuje mi nawet do 2 tygodni, najkrócej tydzień. Zdjęcia jak na siebie robi dobre. Ma świetny zasięg. Kiedy moi wszyscy znajomi na wycieczce nie mieli zasięgu ja miałam pełny. Dodam też, że telefon jest baaardzo wytrzymały. Spadł mi już z klatki schodowej, stanęła na nim moja koleżanka (sama boleśnie się potłukła), dopadł go mój pies, a po tym wszystkim zostało jedynie kilka rys. Wpadł mi tez kiedyś do wody - wyjęłam go i nie działały gry oraz kalkulator, czyli najmniej potrzebne rzeczy. Ale położyłam na kaloroferze i już po godzinie wszystko było ok.SMSy pisze się sprawnie. Piszę ich około 40 dziennie i klawiatura w ciągu dwóch lat ani trochę mi się nie zniszczyła, nie starła.Jedyną wadą jest mała pamięć - 2 MB ma cała komórka. Chciałam pobrać jakąś fajną piosenkę od koleżanki. Pomijając, że komórka nie ma Blotootha, pobierałam przez Irdę. Tylko okazało się, że JEDEN GŁUPI DŹWIĘK ma 7,5 MB, kiedy moja cała kom.órka ma pamięć 2 MB.Ogólnie: Komórka jest świetna dla tych, którzy potrzebują telefonu by dzwonić i pisać smsy tylko i wyłącznie. Jest wytrzymała - zarówno obudowa jak i bateria.Ale niestety, dla wielibcieli dodatków nie jest dobra.Ja niedługo się z nią żegnam - mija mi 2-letnia umowa. I trochę boję się, że kolejny telefon nie będzie już taki super "używalny".
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

wytrzymałość i obudowy i baterii, świetny zasięg, dobra klawiatura

Wady

mała pamięć

Extra informacje

Mam ją 2 lata.

~Cyke / 2008-06-10

Ogólnie telefon mi się podoba ale bardziej jako telefon zastępczy(mam nokie n73). Mile mnie zaskoczył aparat pomimo małej ilości mpx robi całkiem ładne zdjęcia. Duży plus za baterię, trzyma ona bardzo długo nawet do 7-8 dni bez zabawy( gry itp ).Kolejny plus za wielkość i wygląd telefonu. Trzyma się go wygodnie i jest ładny. Wadą niestety jest stosunkowo mały wyświetlacz, mała pojemność pamięci( około 2mb ) i czas kręcenia filmów bo tylko 50 sek. Na brak odtwarzacza mp3 nie narzekam :( Oczywiście wtedy gdy go kupiłem, a było to 2 lata temu, był rewelacyjny, spełniał wszystkie moje oczekiwania. Bardzo cenię sobie ten telefon i jest dla mnie bezcenny, nie oddałbym go nawet za nokie n95.:) Dużo miłych chwil z nim spędziłem. Gorąco polecam mimo iż teraz telefony są lepsze
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

Żywotność baterii, łatwy w obsłudze, wygodne klawisze, ładny wygląd i komfortowe klawisze, wg. mnie dobry aparat

Wady

Mała pojemność pamięci, stosunkowo mały wyświetlacz

Extra informacje

2 lata, za około 300 zł na kartę

Paul / 2008-03-21

Klasyczna Nokia-w tych dwóch słowach mogę opisać ten telefon.Ładnie wykonana,prosta w obsłudze i poręczna.Minusem może być mały wyświetlacz.Pamięć 2 mb może się wydawać niezwykle mała lecz zapewniam że spokojnie starcza w przypadku tego telefon.Dużym zaskoczeniem (w sensie pozytywnym tego słowa) jest aparat.Jak na jakość VGA robi on bardzo dobre zdjęcia (dobra ostrość i dość ładnie zachowane barwy), jest to jeden z największych plusów tej komórki, choć przykry jest fakt, że film który kręcimy może mieć maksymalnie 50 sekund( zawsze musi być jakaś rysa na szkle).Brak mp3 może być przykry, zwłaszcza w świetle coraz większej fali muzycznych telefonów.Mimo to, Nokia ta posiada podczerwień co w mniejszym stopniu może nam osłodzić brak odtwarzacza muzyki.Uważam że telefon jest godny polecenia-idealny do komunikacji (bateria starcza na około 6 dni) oraz nie najgorszy pod względem parametrów.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

1)Poręczna i łatwa w obsłudze2)Aparat VGA (mimo małej liczby megapikseli robi ładne zdjęcia)3)Irda-podczerwień

Wady

1)Mały wyświetlacz2)Nagrywane filmiki mogą mieć maksymalnie 50 sekund

Extra informacje

Emilson / 2008-03-02

miałem ten telefon prawie rok i nie miałem do niego zastrzeżeń, telefon jest funkcjonalny, wytrzymały, ma ładny wygląd. nie ma co ukrywać nie ma "bajerów" takich jak mp3 ani aparatu który robi foty jak cyfrówka, ale jak na tą sumę co za nią zapłaciłem to było warto. telefon jest idealny dla osób które dużo dzwonią i jeszcze więcej piszą, ja napisałem na tej nokii 20tys SMSów i przegadałem 60 godzin, upadał mi niezliczona ilość razy a i tak telefon nie wyglądał na wyeksploatowany. trochę denerwuje mała pamięć i dzwonki AMR ale da sie z tym żyć. aparat robi względnie ładne zdjęcia, nawet przy kiepskim oświetleniu (tryb nocny).telefon mógłby obsługiwac dzwonki mp3, to wystarczy do szczęścia podsumowując ten telefon jest dla ludzi aktywnych którzy mają telefon żeby z niego dzwonić i pisać SMSy a nie słuchać muzyki czy robić sesje fotograficzne.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

bardzo ładny wygląd, mocna bateria, wytrzymały panel, przejrzyste menu, rozsądna cena.

Wady

za mało pamięci i brak dzwonków mp3

Extra informacje

~Virus_ek / 2008-01-17

Posiadam ten telefon juz ponad rok. Pierwsze co chce napisac to to ze jest bardzo wygodny. Fajnie lezy sobie w dłoni i wszystkie klawisze sa pod palcami. Słownik T9 jest wyposażony w duza liczbe znakow. Swietna bateria. Trzyma mi nawet czasami 1,5 tygodnia a pisze naprawde duzo. Glosnik jest glosny i nie trzeszczy ale tel odtwarza tylko truetony. Polecam kazdemy ten telefon. PozdrawaimVirus_ek
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

-Bateria-Jakość wykonania-Głośnik-Mało rzuca sie w oczy-Wyglad

Wady

Brak mp3

Extra informacje

Telefonik ma ponad rok, i kupiłem go za 69zł w mixie w plus gsm

agacia / 2007-11-29

miałam ten telefon gdzieś trochę mniej niż rok to była porażka mojego życia naszczęście ukradli mi ją malutka pamięć gry no nawet wyścigi kręgle i jeszcze jedna gra ale nie pamientam jaka dzwonki no takie sobie ale się nie niszczyła.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
1.80
Zalety

tylko iwiłącznie bateria trzymała gdzieś 8 dni

Wady

Wszystko oprucz bateri

Extra informacje

~daga / 2007-11-05

Ogolnie dobry telefon, ale fatalne zdjecia robi... bateria calkiem niezla.. pisze ok 100 sms-ow dziennie i wytrzymuje 3 dni. Tylko obudowa mi sie zdarla adbam o niego. Mam go juz ponad rok.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

bateria, model

Wady

aparat

Extra informacje

ponad rok , za zlotowke

~UBtys / 2007-10-10

Mam 16 lat, jestem energiczna i wszystkie poprzednie telefony szybko mi sie nudzily. Nokie 6020 mam od ponad roku i wlasnie zamierzam zmienic ten telefon. Niestety inne telefony nie maja tak dobrej baterii jak moj:( miesiecznie pisze ponad 2500 smsow dlatego uzywam go caly czas a bateria trzyma mi bez problemu 2 do 3 dni. Nokia ta ma kilka minusow takich jak mala pamiec, brak radia. zdjecia takze nie sa zbyt dobrej jaosci, ale biorac pod uwage jego cene i funkcjonalnosc nie moge miec zastrzezen. PoLeCaM KaZdEmU kto niszczy telefony bo jest niesamowicie wytrzymaly. Idealny jako pierwszy telefon dla dziecka.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

BATERIA, FUNKCJONALNOSC

Wady

MALA PAMIEC, BRAK RADIA

Extra informacje

~Piotrek41 / 2007-09-24

To klasyka telefonów. Mam go juz rok i nadal podoba mi sie jego wygląd. Poza tym, wszystko działa bezawaryjnie. Pisanie Sms-w to bajka, w porównaniu z Samsugnami. Menu i poruszanie się w nim to nic prostrzego, można obsługiwać go prawie po ciemku. Owszem, ma swoje minusy. To jego wyświetlacz, jest za mały, skoro produscent umieścił w nim aparat fotograficzny. ale dzięki temu, jego przyciski są bardzo wygodne. Pamięć to coś strasznego, ale kilka lat temu jeszcze nie myślano o tym, że może być ta potrzebna:( Polecam każdemu,dla kogo liczy sie przede wszystkim rozmowa i pisanie sms-w /mms-w też
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.60
Zalety

Klasyczny wygląd. Bateria, Menu. Przyciski do poruszania sie w nim. Cena

Wady

Pamięć i wyświetlacz

Extra informacje

10 miesięcy 100 zł (umowa)

~zimer / 2007-08-24

Świetny telefon ładny wytrzymały z dosyć dobrej jakości aparatem z podczerwienią. trochę brakuje mp3 albo radia no i pamięci trochę brakuje 1mb na fotki melodie i taperki to trochę za mało
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

Dosyć dobrej jakości aparat, świetna bateria, głośno mówienie irda

Wady

mało pamięci

Extra informacje

~pati / 2007-08-23

nawet spox,ale jak dla mnie moglby byc troche cienszy..:) odporny na upadki:) i baardzo trwaly,brakuje mi mp3 i przybizenia w aparacie,a i oczywiscie jego pamiec tez ma wiele do zastrzezenia.. ale pomimo tego polecam:)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.80

~kuba / 2007-06-17

Dobry i prosty. Wszystkie jego funkcje działają raczej bez zarzutu. Solidny telefon do dzwonienia i pisania smsów (chociaż klawiatura mogłaby mieć inny skok i być nieco bardziej miękka). Polecam dla każdego, kto chce mieć działający jak trzeba aparat. Daję 4 za jakość wykonania, ponieważ błyszczący plastik nie prezentuje się najlepiej a pod wyświetlacz dostaję się trochę kurzu po pewnym czasie, 4 za parametry - foto aparat raczej mizernej jakości, 5 za baterię - bez zarzutów, 5 za wyświetlacz - bez zarzutów, cena/jakość 5.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

zwarty i w miarę solidny, stabilny (zero zawieszeń od roku), dobra bateria, prosty w obsłudze.

Wady

można narzekać na klawiaturę przy częstszym pisaniu smsów

Extra informacje

10 miesięcy, 149zł (zetafon)

~Ja =P / 2007-06-15

super telefon, mam go od roku, czest mi spadal na glebe ale praktycnie nic mu sie nie stalo (poza drobnymi rysami oczywiscie). aparat dobry, ale nie ma karty pamieci i wchodzi niewiele zdjec. a i dżojstik niezly bo nie psuje sie po 3-4 miesiacach uzytkowania.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40

~anonim / 2007-06-13

Telefonik dobry, mam go już od ponad pół roku i nic mi się w nim jeszcze nie popsuło. Jest on bardzo dobrze wykonany nie rozpada sie gdy spadnie na ziemię(jak to w innych telefonach), ma niezłą baterie
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

doba bateria, wytrzymały na wstrząsy i upadki, prosty w obsłudze

Wady

brak mp3,

Extra informacje

Elektronika Nokia 6020 opinie