Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Telefony komórkowe
  • /
  • Nokia 5300
  • /
  • 1

Opinie o Nokia 5300

Elektronika Nokia 5300 opinie
Bateria
2.32
Cena/Jakość
3.68
Jakość wykonania
3.64
Parametry
4.48
Wyświetlacz
4

Średnia ocen

3.62

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

22

dodanych opinii

 

~Karoooolcia / 2010-01-18

Telefon świetny ;D
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.60
Zalety

Dobre mp3

Wady

Słaba bateria

Extra informacje

kupiłam za 240 zł, mam go 1 rok.

~... / 2009-11-30

T o jest bardzo fajny telefon,a wasze "slaba bateria" albo "wyswietlacz mi pekl" to nie ich wina tylko wasza,jak ktos nieumie dbac o telefon to kazdy mu sie zepsuje,a jak ktos na telefonie slucha 1.5 albo 2 godziny dziennie muzyki to oczywiscie bedzie mu trzymal 2-3 dni,na mp3 albo4 jest tak samo.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

duzy wybor obudow,duzy ekran,cena(za taki telefon to wypas)

Wady

delikatna konstrukcja,bardzo duzo elementow dodatkowych(pudelko,ulotki,plytki)

Extra informacje

~wodnica79 / 2009-05-18

Ogólnie telefon fajny - wygląd, funkcje; aparat gorszy niż moim poprzednim telefonie (nie pamiętam modelu, tez Nokia i starsza niż 5300); tylko ta bateria... Nie rozmawiam dużo (średnio minutę dziennie, czasem mniej), nie słucham przez telefon muzy i robię średnio 1 zdjęcie na tydzień, a bateria po 3 dniach siada (NÓWKA). Przez to już myślę o zmianie aparatu, choc ten mam zaledwie miesiac.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.80
Zalety

wygląd, funkcje

Wady

bateria

Extra informacje

miesiac

dawid / 2009-03-24

ŻAL
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
1.60

dawid / 2009-03-24

Mam ten telefon ponad rok i gdy mi spadł pękł mi wyświetlacz wymieniłem go i znowu mi spadł z niewielkiej wysokości i znów pękł wyświetlacz. Wyświetlacz to jedna wielka porażka.ponad rok
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.40
Zalety

Wady

Extra informacje

ponad rok

~natalkus / 2009-01-21

... po kilku miesiacach telefon wysiadl... wylaczyl sie i nie chcial wlaczyc... to stalo sie pierwszy raz w grudniu... telefon poszedl do naprawy, 2 tyg czekania... odbior tel, podobno sprawny(wymieniono jakas czesc)... 2 dni pozniej to samo... i znowu 2 tyg czekania (wgrano nowe oprogramowanie)... 2 dni pozniej to samo... 2 tyg czekania... dzisiaj odebralam telefon. otwieram go aby wlozyc karte i widze ze wymienili mi caly panel wewn. calkowita zmiana instalacji mechanicznej... mam nadzieje ze teraz bedzie spoko... tym bardziej ze telefon mi sluzy do dzwonienia i pisania bo rzadko kiedy robie zdjecia czy slucham muzyki...
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.40
Zalety

mp3, aparat, wyswietlacz

Wady

bateria, i trefny model (nie mowie ze kazdy)

Extra informacje

10 msc/ 549

~kasia / 2008-12-27

na początku był fajny,ale później okazało się że miał to być telefon muzyczny a głośnik trzeszczy tak, że nie da się słuchać żadnej muzyki, kiedy przełączy się go na głośnik nie można nic zrozumieć. Przy prostym wybieraniu czesto pojawia się informacja, że klawiszowi nie przypisano numeru lub wybiera się numer na który ostatnio dzwoniłam a nie przypisany do klawisza. Wiesza się w czasie wysyłania smsów. Czasem kiedy chcę wybrać nr z ksiązki pojawia się informacja że karta sim nie jest gotowa mimo że telefon nie był włączany. obudowa jest tak delikatna że wyświetlacz rysuje się od najmniejszego draśnięcia, czerwona część obudowy brudzi się bardzo i cięzko ją doczyścić. Bateria trzyma za krótko. mam go wymienić ale nie wiem na co doradźcie coś :) ( zastanawiam się nad nokią E51)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

dobra jakość zdjęć

Wady

długo by wymieniać najważniejsze wymieniłam powyżej

Extra informacje

1,5 roku 0,10 zl (era, abonament dla stałych klientów)

~Ola / 2008-09-26

Powiem tak. Mam ją dokładnie rok. Szczerze mówiąc to aparat i kamera są dobre i jeszcze się nie zepsuły. Mp3, Radio i ogólnie muzyka zawsze dobrze się odtwarzała. Telefon ma dobre głośniki. Jest ładny (bo go kupiłam) ,ale szybko się niszczy. To czerwone (u niektórych w innych kolorach) strasznie się brudzi ,a telefon rysuje. Ale nie będę się czepiać. Jednak to co stało się tydzień temu przeszło samą siebie. Nic z komórką nie robiłam i niby było ok. Podchodzę i chcę wysłać SMS ,a tu cały ekran fioletowy xD Zepsuł się ,bo niby kurz naleciał ,a to w tym modelu niby normalne. Dałam do reklamacji i czekam. Może mi to naprawią... A i dodam jeszcze ,że koma czasem łapie zawieszkę ^^.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.60
Zalety

-

Wady

-

Extra informacje

Mam go rok, kupiłam za 899 zł.

~~danio / 2008-06-17

W telefonie kiepska jest bateria. Trzyma mi max. dwa dni. Telefon jest prawdziwom maszyną do pożerania energii :) Czasami ładowarka wydaje dziwny dźwięk. Ale jest on dobry na komary. Szczególnie łatwo w telefonie jest dostać się do internetu i przejrzeć galerię. szkoda ze nie można usunąć plików systemowych. Zawalają mi pamięć :P
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.60
Zalety

Łatwy w obsłudze, wygodny do pisania smsów

Wady

krutki czas działania baterii

Extra informacje

3 miesiące, 599 zł

~kasia / 2008-04-18

uważam żę tel jest ogólnie dobry super mp3 łatwy w obsudze jak nokia ale bateria jakaś poraszka i do tego obudowa na baterie zeby zdjąć;/ 4 miesiące 600
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

Wady

Extra informacje

4 miesiące 600

~PATRYK / 2008-02-21

mi bardzo sie podoba.Ma wszystkie potrzebne bajery,dobry aparat,dyzy ekran.Bateria taka srednia ale moze byc.5300 to jedna z lepszych komurek.JEST SUPER
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wyświetlacz
4.75
Zalety

MP3,radio,dobry aparat,duzy ekran LCD

Wady

srednia bateria

Extra informacje

za 400 zl mam go tydzien

~DarCia / 2008-02-03

To Tak co do telefonu jestem bardzo szcześliwa ze go mam jest dobry i podoba mi sie denerwuje mnie jedynmie bateria matko prawie dziennie musze ja ladowac ;/;/ zalamka co to baterii daje 1 ;/ przykro z tego powodu
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

;;;;

Wady

;;;;

Extra informacje

mam go miesiac za 600 zl

~Ola / 2008-02-01

A więc moim zdaniem nie jest zły. Mam go 2 miesiące . Ma wszystko czego potrzeba czyli Mp3 które działa bez zarzutu i jestem zadowolona,aparat który robi bardzo ładne zdjęcia i kręci fajne filmy oraz Radio które jest pożyteczne. Ma wysoką jakość dzwięku i jestem z tego powodu zadowolona .Ma świetną grafikę,dużo kolorów itp. Dużo dodatków czyli kalkulator,stoper,minutnik,dzwonki,obraz ki,tematy i gry (3). Ma też Bluetooh (jest ważny) Podczerwień i nawet IrDę. Działa Internet. Ma ładną i elegancką obudowę która niestety brudzi się.Jest poręczna. Klawicze są bardzo fajne w dotyku :) aż chce się pisać wygodnie SMS-y . Nie zcierają się. Do telefonu dołączona jest ładowarka oraz zestaw słuchawkowy instrukcje itp. gadżety.Co do ładowarki jest normalna ładowarką dobre jest w niej to ,że sie nie psuje. Zestaw słuchawkowy jest wspaniały nie rozstwaję się z nim na krok . Do niego są zabawne dołączone ''ubranka'' na słuchawki dla miękkości ucha są czarne i czerwone. Jest także dołączony kabel USB działa bez błędów. Instrukcje są napisane do zrozumienia :) Są inne gadzety ,ale to już szczegóły. Wyświetlacz bardzo dobry. Komórka trwała i odporna na uderzenia. Klapka rozsuwana się nie psuje. Ogułem superancki telefon tylko ma dwie wady bateria słabo trzyma przy używaniu (1-2)dni bez używania 4 dni. I jak wspomniałam brudzi się obudowa nie mocno ,ale jednak są ślady.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

Wszystko oprócz . . . Baterii i obudowy (brudzi sie).

Wady

Bateria słabo tzryma i brudzi się obudowa.

Extra informacje

2 miesiące

~Soja10 / 2008-01-30

Jakość wykonanis daje 5Parametry 5Bateria mnie zawiodła daje 1wyświetlacz bardzo dobry 5cena drogo 1 wszystko zliczyć bardzo dobry telefon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.40
Zalety

parametry

Wady

bateria,obudowa

Extra informacje

kupiłem go z 550zł ma go 1miesiąc

~Radek / 2008-01-09

Ten telefon mam od 10 miesięcy i generalnie jestem z niego zadowolony.Pomijając fakt że muszę go ładować codziennie i...konieczna była wymiana obudowy bo stara się pobrudziła i porysowała, a od zdejmowania tylnej klapki po prostu pękła w lewym dolnym rogu. To były minusy.Plusy to przyciski od MP3 i sam odtwarzacz.Fonoteka jest genialna!Ten telefon to fajna maszynka jeśli się o nią dba i nie mówię tu o panel ale o "wnętrze". A!! nie ściągajcie tematów do niej pod żadnym względem z innej strony niż NOKIA.COM. Te z innych stron tak mieszają w telefonie że trzeba wymieniać softa...
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

Ładny i oryginalny wygląd,klawisze funkcyjne które ułatwiają życie,wyświetlacz który daje rade;D

Wady

Obudowa i bateria.To drugie zdecydowanie nie pasuje do tego telefonu.Jest po prostu za słaba.

Extra informacje

10 miesięcy za 150pln

~beata-dizz / 2007-12-19

miałam go 4 miesiące po 2 zaczął szwankować... smsy piały sie straaaaasznie po woli... dziwnie dzwonił ..a po kolejnych 2 właśnie w metrze poszedł mi wyświetlacz.... spalil sie odsroka...podobno było jakieś przepięcie i moj strasznie czuły tel. nie wytrzymał... tragedia...a podobno nokie nigdy się nie psują.. bzdura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie kupuj jesli maszchec na ten tel. kup cos lepszego...
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.20
Zalety

aparat... i mp3

Wady

wszystko

Extra informacje

4 mce i the end

~august500 / 2007-10-18

telefonik mam tan od 2 tyg.i najwieksza wadą jest bateria 2 dni jak dobrze trzyma.mozna kupic jakies mocniejsze baterie do tego fona?
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.60

~kiki / 2007-07-23

Fajny telefonik używam od miesiąca i nie zamienię na inny super zdjęcia, dobra jakość mp3, prosty i funkcjonalny bateria trzyma 4 - 5 dni cena w miarę przystępna polecam
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

dobre mp3 prosta obsługa, fajne zdjęcia

Wady

bateria obudowa

Extra informacje

1miesiąc 10 groszy

~Anika / 2007-07-17

Jakość wykonania oceniłam na 4, ponieważ mimo, że mi się wygląd bardzo podoba, kiedy załączy się telefon w ciemności widać pod białymi częściami cienie tego. co ma wewnątrz - wygląda to moim zdaniem niezbyt ciekawie. 4 również dla baterii-po sformatowaniu mało używana trzyma mi jakieś 2 dni. Reszta moim zdaniem na 5 :)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

Ładne kolory, niewielki i dobrze leży w dłoni, klawiatura dobra do pisania SMSów (duże przyciski), dużo opcji w odtwarzaczu muzycznym.

Wady

Extra informacje

2 miesiące, kupiony za 590zł

~kam_ilo / 2007-07-16

znana marka nokia, lecz troche slaby plastik (ale jak ktos dba to troche potrzyma) super aparat i odtwarzacz mp3, fajny slider, noweczesna obudowa jedynym - wedlog mnie jest bateria ktora wytrzymuje max 2 dni :(
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00

~Adam / 2007-07-11

Telefon cakiem niezly z muzycznych jakie widziałem napewno czołówka! do wad możemy zaliczyć słabo baterie i marny plastik z którego jest wykonana obudowa (świeci się od środka nierównomiernie po telefonie, tak jakby w niektórych miejscach obudowa była grubsza a w niektórych cienka).
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

Styl telefonu, fajnie pisze się nim smsy

Wady

bateria

Extra informacje

telefon mam 4miesiące kupiłem go za 700zł

~dr0m / 2007-04-08

software bardzo dobry, mam wrazenie wzrorowany mocno na symbianie S60. Duzo przemyslanych i intuicyjnych funkcji, b. dobry mp3 player, przyzwoity apart 1.3MPx, szybka nawigacja menu, przyjemny slide :). Wady to zdecydowanie bateria - trzyma 1 dzien! i obudowa - plastik wydaje sie byc b. delikatny. Szkoda rowniez ze slot microSD jest ukryty pod obudowa.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

oprogramowanie

Wady

bateria, obudowa

Extra informacje

Elektronika Nokia 5300 opinie