Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Telefony komórkowe
  • /
  • Nokia 3110 classic
  • /
  • 1

Opinie o Nokia 3110 classic

Elektronika Nokia 3110 classic opinie
Bateria
4.08
Cena/Jakość
3.92
Jakość wykonania
4.05
Parametry
4.22
Wyświetlacz
3.7

Średnia ocen

4.00

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

45

dodanych opinii

 

~Patryk / 2012-07-20

Witam mam telefon Nokia 3110 classic i właśnie mija już 5 lat od zakupu tego telefonu bardzo się z tego cieszę gdyż nie miałem jeszcze tak długo działającej komórki jak ta.Komórka działa mogę pisać, dzwonić i wysyłać obrazki itp. lecz padł mi tylko bluetooth lecz mi to nie przeszkadza. Bardzo ciesze się z tej komórki bardzo ja polecam osobom które nie maja "dużych wymagań komórkowych"
Zalety

Zosały napisane.

Wady

W sumie brak jeżeli chodzi u mnie.

Extra informacje

Produkt mam od 20.07.2007r. kupiłem za 500 zł.

~gwiazdka309 / 2011-07-12

czy da się w nim wysłać wizytówkę?

mania / 2011-01-11

Mam ten telefon 3 lata, jak na razie całkiem dobrze chodził...., na początku bateria była bardzo wytrzymała ( tydzień działała bez ładowania, chociaż dużo z niej korzystałam, słuchałam muzyki).Potem bateria, no cóż.... słabiutenka. Od lutego 2010 roku musiałam ja codziennie ładować. Aparat- no słaby, tylko 1,3 mpx, no ale od zdjęć to aparaty (fotograficzne) są przecież.Włącznik telefonu znajdujący się u góry, bardzo słabo działał, więc wolałam już wgl. go nie wyłączać.Gdy zdarzało mi się wyłączyć telefon, to potem musiałam się trudzić by go włączyć.Bardzo mała była pamieć w tym telefonie, ale od pamięci są ( karty pamięci), które można tam włożyć.Mało tapet, a dźwięki beznadziejnie dobrane- tylko mi zaśmiecały pamięć telefonu.Kartę pamięci miałam 2GB, lecz nie mogłam jej całej zapełnić ( góra- 110) utworów.MP3 bardzo dobre:D co bardzo punktowało w tym telefonie, bo bardzo lubię słuchać muzyki.Głośniki miał exstra, głośne i wgl..:D Miał dobre radio, łatwy był w obsłudze.Ekran mały, tak see..., teraz właśnie mi padł. Wszytko działa, moge robić foty, pisac sms, słuchac muzy, dzwonić, odbierać sms ( tylko nie widzę od kogo mam te sms i nie widze ich treści wiec...) ekran nie działa, ale jak ma sie dobrą pamięc to sie wie gdzie co jest w telefonie:) Telefo był spoko, teraz nowy mnie czeka:)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.80
Zalety

MP3, Radio

Wady

Głupie słuchawki, słaby aparat

Extra informacje

3 lata- ok. 550 złoty

~MartySia / 2010-04-06

Telefon byłby calkiem niezły gdyby nie to ze w trakcie jego uzytkowania występują zacięcia. to znaczy w pewnym momencie pojawia sie caly bialy ekran i jedyne to co jest na nim widoczne to wskaźnik bateri. Nie miałam do czynienia z wieloma tymi telefonami ale moja sąsiadka taki ma i ja miałam i w obu aparatach wystopił taki sam problem. Napiszcie czy wam sie tez tak zdarzało.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

Ogólnie jes fajny.

Wady

To co powyżej

Extra informacje

Mam go już 2 rok. Kupiony w orange na abonament.

~rudolf / 2009-08-20

posiadam NOkIE 3110c od ponad roku. dałem mu kartę pam.2 gb resetował się podczas włączania,ale zmienili mi w serwisie oprogramowanie na nowsze i jest teraz OK! Nie zamierzam go zmieniać jak na razie chociaż są lepsze fony...niż ten;)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.60
Zalety

bateria,wygląd,wiele funkcji,odtwarzacz mp3 też nie najgorszy...

Wady

aparat jedynie przy dobrej pogodzie robi fajne fotki...

Extra informacje

13 miesięcy, 350 zł(z salonu)

~szyw / 2009-04-05

Ten telefon mam od ponad roku. Jest ok ale po pół roku zaczą wariowac kiedy chcialem go włączyc to on sie wlaczal i wylaczal i tak z 5 razy aż sie uspokoił robi mi tak do dziś. To jest bardzo denerwujące myślalem ze tylko ja mam taki problem, ale gdy zajrzałem na inne fora to inni urzytkownicy mają takie same problemy (niektórzy nawet przeklinali). Okazuje sie, że NOKIA wypuściła wadliwą serie ;-(
Zalety

MOCNY głośnik, ogółem cała niezła

Wady

Ten problem, który opisalem ;-(

Extra informacje

Ponad rok

~tix666 / 2009-04-01

tragedia! NIE POLECAM! Po pol roku zepsul sie ekran! Wyskoczyly piksele (czarny duzy pasek na dole erkanu) i ekran zaczal żółknąć od dołu! Pozatym gdy odbieram większego mmsa to wiesza się i blokuje - co chwile restarty i muszę sima wkladać do innego zeby odebrać! Poztym gdy masz na karcie dodatkowej wiecej niz 120mp3 to telefon sie zawiesza przy ładowaniu fonoteki!! Telefon tragiczny!! Odradzam wszystkim!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.00
Zalety

Wygląd

Wady

Ekran, bardzo szybko się psuje. Bardzo częste resety, wieszanie się.

Extra informacje

Salon, 01.05.2008

~smolar / 2009-03-29

odradzam tego telefonu ponieważ jest nieporeczny
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.40
Zalety

tani panel , dobry głośnik

Wady

mały wyswetlacz, szybko się niszczy

Extra informacje

Rok

~tomahawk / 2009-03-14

Polecam ten telefon dla niewymagających. Mam go od lipca ub.r. Już po kilku dniach upadł mi na kamienie w górach i nic mu się nie stało(!) oprócz drobnych zadrapań na obudowie. Do tej pory zaliczył już kilka upadków na twarde podłoże i działa bez zarzutu. Dobrze leży w dłoni. Gumowana osłona akumulatora i boki powodują, że nie ślizga się w dłoni. Parametry wystarczające. Często przeglądam internet. W Opera Mini 4.2 i Mobile Gmail działa stabilnie w EGPRS. Wewnętrzna przeglądarka powoduje częste resetowanie. Miałem z tym problem, ale przy karcie SD 1GB. Od kiedy zmieniłem na 2GB problemu nie ma. Też miałem oddać do serwisu, ale zmiana karty na większą na razie pomogła. Bateria, wyświetlacz w telefonie tej klasy wystarczające. Kupiłem go w promocji, w dobrym sklepie internetowym za 330 złotych. Bardzo dobra klawiatura. Wygodna i szybka choć trochę twarda, ale to może być zaletą bo jeśli się jej nie zablokuje to w kieszeni nie zadziała.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

Solidne wykonanie, wygodna klawiatura, zadowalająca jakość dźwięku odtwarzacza MP3, Bluetooth, MiniUSB, możliwość synchronizacji danych (kontakty, kalendarz, notatki) z serwisem MyNokia.

Wady

W tej klasie telefonu i za takie pieniądze nie należy za bardzo narzekać.

Extra informacje

Od lipca ub.r., 330 złotych.

~Kej / 2009-02-20

Super telefon ,który posiadam już rok. Jedyną wadą może być aparat foto, który nie robi zdjęć dobrej jakości. Ale oprócz tego jest ok.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

Wygląd

Wady

Aparat foto

Extra informacje

~lind / 2008-12-28

Uzasadniając moją ocenę zacznę od plusówŚwietny akumulator- nie wiem dlaczego jest tu nazywany baterią.W moim aparacie rzecz jasna wczęsniej formowany akumulator trzyma dziewięć dni przyjmując że rozmawiam dziennie ok 5-7 minut i wysyłam 2-3 smsy ,używam budzika prawie codziennie podobnie jak kalkiulatora i kalendarza.Solidną obudowę też zaliczyłbym do plusów duze wyraźne klawisze- znakomicie rozwiązana nawigacja klawiszem głównym.Oprogramowanie, odtwarzacz mp3 jak i radio działają doskonale.Jesli chodzi o cenę no cóż, gdybym nie wiedział ile kosztują podobne modele u konkurencji powiedzialbym drogo ale to Nokia. Kiedy w na szczescie w pokrowcu moja Nokia pokonała 15 schodów i upadek z wysokości metra nabrałem szacunku do tego modelu który dział już rok bez najmiejszych problemów czasem w ekstremalnych warunkach.Polecam.Minusy - też jest kilka drobnych.Wyświetlacz jest ciut za mały ale to szczegół można powiększyć sobie literki i problem znika.Gorzej z aparatem ten jest raczej słaby jeśli chodzi o odwzorowanie barwostrość i szybkość działania.Nie mniej to jest komórka i aparat to dodatkowy gadzet i nie ma co wymagać by dorównywał cyfrowym kompaktom bo nie jest to jego rolą.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

Dobre parametry,świetna jakosc wykonania,pojemny akumulator,dobra cena

Wady

słaby aparat i ciut za mały wyświetlacz.

Extra informacje

rok

~Wojtek / 2008-12-19

Fajny, lecz ma mały wyświetlacz co mnie trochę zenerwuję. Ogólnie jest spoko szczególnie mp3 SUPER!!!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

MP3

Wady

wyświetlacz

Extra informacje

1 rok, 400zł

~melania / 2008-10-01

Mam go już prawie rok. Karty nie wsadzałam jeszcze. Działa super. bateria trzyma długo, a nie formatowalam. W sony ericsonie zawsze mialam problem z przyciskami- wciskały mi się, psuły. Byle wilgoc i prezyciski nie dociskaly.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

wytrzymalosc, ladne dzwonki

Wady

malo tapet i wygaszaczy

Extra informacje

prawie rok, kupilam za 300 zł w komisie (użytkowany przedem ną przez miesiąc)

~qwertd / 2008-07-29

Szybka mi pękła już w dwóch miejscach z przodu, ale dosyć mocno się oparłem o kant stołu.Polskie znaki w SMS da się wyłączyć, tzn. w sms-ie widać polskie znaki, ale telefon wysyła bez nich - opcja Wiadomości->ustwienia->ustwienia SMS->obsługa polskich znakó->uproszczona
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80

~paro91 / 2008-06-24

A więc tak. Telefon z wyglądu ładny, parametry idealne jak za telefon za taką cenę natomiast wykonanie masakryczne. Gdy kupiłem kartę pamięci micro SD wsadzilem, raz wylączyłem telefon i juz sie nie chciał włączyć, oddałem na gwarancję, wgrali nowe oprogramowanie i dalej to samo;/ więc pofatygowałem sie osobiście do Serwisu i polecili mi zostawić go wraz z kartą pamięci. Czekam na niego i zaniedlugo ide go odebrać. PS. znajomi mają te same telefony i te same problemy:) więc jednym zdaniem: Nie Polecam bo wykonanie nie jest dobre, za taką cenę można kupić inny telefon.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

Bluetooth, Podczerwień, Aparat, odtwarzacz MP3

Wady

Wykonanie, Kompatybilność Telefonu z kartami Pamięci, nie dodają kabla USB, słaba bateria przy użytkowaniu

Extra informacje

1miesiąc

~matszo9 / 2008-06-09

Słaba bateri przy słuchani muzy szubko siada. dobrze ze jest wejście na karte pam. fajnie ze ma bluetooth. bardzo dobra jakość zdjec
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

dobry aparat, klawisz

Wady

slaba bateria

Extra informacje

2 misiace kupiłem go w orange za 49 zł

~Klaudiaaa / 2008-06-07

kupiłam ten fon i zaczął sie zawieszać odkąd wsadziłam karte pamięci poszłam do serwiu i powiedziałam o tym oni przyjeli mi go do naprawy czekałam pół roku i nie oddawali mi go bo powiedzieli że te nokie maja od nowości złe wgrane oprogramowanie i producent nokii wydał złą próbe na rynek czyli ta nokie po pół roku oddali mi ją z nowym oprogramowaniem ale dalej sie zawiesz i co tu niby zroić kupiłam więc nokie 6120 clasic i jestem z niej bardzo zadowolona ma dużo funkcji i co tu jeszcze mówic.... sami zdecydujcie
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.00
Zalety

ładna obudowa , lecz słaba

Wady

cały telefon

Extra informacje

pare miesięcy kupiłam go za 560 zł

EL / 2008-05-28

Po 1.5 miesiąca użytkowania NOKI3110 zepsuła mi się.Stwierdzono nieautoryzowaną ingerencję w postaci przegięcia płyty głównej urządzenia (nie wiem co to znaczy) i nie uznano mi reklamacji. Wiem, że na pewno nie uszkodziłam komórki, tzn. nie upadła, ani nie rzucałam o ścianę. Nic nie widać po obudowie. Nie rozumiem jak można inaczej skrzywić płytę. Dlatego nie polecam nikomu tego bubla.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.60
Zalety

żadnych

Wady

dużo

Extra informacje

1.5 m-ca - 2 lata złapał mnie PLUS na abonament

~Ziomalex Mario / 2008-05-26

kto mi powie jak się formatuje karte pamięci bo kupiłem ten telefon ale nie wiem jak się formatuje karte pamięci i nie moge na nią nic wrzucać czekam na odpowiedż :)))mam go 1 dzień 400zł
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

mam go 1 dzień 400zł

~kordi / 2008-05-08

super telefonik mam go 2 dzień ale mi sie róg odrachał :] bateria długo trzymie to fakt jakość i cena spox wyświetlacz dobry parametry nawet mawet
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

bateria super wyświetlacz też i klapka tylna solidna po prosty rraktyczny

Wady

nie ma minósów

Extra informacje

mam go 2 dzień kupiłech go w avansie na raty za 400 złoty

~Gulczas / 2008-04-20

Tym razem zdecydowałem sobie kupić telefon solidny który nie rozsypie sie po roku jak Siemens c75 którego nie polecam ze względu na Jakość wykonania której dałbym 2 ponieważ jest dosyć ładna lecz nie solidna. Nokie 3110 classic mam około miesiąca i żadnych zarzutów. Polecam ten telefon dla osób którzy chcą mieć fajny wytrzymały i prosty w obsłudze fonik
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

mp3, zestaw słuchawkowy, wytrzymała bateria w ogóle jest wporzo

Wady

mała pamięć wewnętrzna ok.9mb przy tym jak wgrane sa standarty to około 3mb wolnego ;(

Extra informacje

Mam ten telefon około miesiąca i kupiłem go za 49 zł w tak tak fon

~sebekg / 2008-04-04

powiem tak, nokia to nokia, mam SE K550i i sie kurzy kupilem sobie ta nokie na agito, za dobra cene 380zl, i jestem zadowolony, telefon pierwsza klasa moze tylko troche zaoszdzedzili na wyswietlaczu no ale cos za cos, moja uwaga 512mb karty wystarczy nie kupujcie 1gb bo sie grysc potrafi, ogolem telefon fajny, wygonie sie na nim pisze eski, oraz solidny i dobrze zrobiony mimo ze to plastik to jak sie nim rzuci lub cos przezyje:)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00

~piotrek / 2008-03-26

bardzo fajny telefon ale niestety zacinal sie od poczatku. Poszedlem do punkty nokii i mi to naprawili. Powiedzieli, ze to wina producenta. Nie mam sie czym martwic. Ogolnie bardzo fajny i wszystko ma.

~KOSTEK / 2008-03-25

Moim zdaniem to bardzo udany, klasyczny telefon dla takiego użytkownika jak ja - tzn. niepotrzebujący zbędnych bajerów. Aparat ma 1,3 Mpx, który wystarcza do zrobienia jakiegoś zdjęcia w świetle dziennym, odtwarzacz plików mp3 jest moim zdaniem udany, jednak wyszukiwanie piosenek jest trochę w nim toporne. Wyświetlacz 262 tysiące kolorów - wystarczający dla większości potrzeb. Telefon ma ponadto duże klawisze, którymi łatwo napiszemy SMSa. Wprawdzie nie da się wyłączyć w nim polskich znaków w słowniku (chyba że dodamy nowe wyrazy do słownika), ale ja piszę bez niego i ustawiam sobie język pisania na angielski, wtedy nie ma ogonków. Bardzo rozbudowany organizer, fajny kalkulator z bardziej zaawansowanymi funkcjami. Moim zdaniem głośnik wystarczający, jednak w samochodzie ciężko byłoby słuchać z niego. Ale dla mnie telefon od tego nie jest, tym bardziej że można dokupić do niego słuchawki stereo (w zestawie mamy tylko jedną mono). Rzecz jasna, na zestawie słuchawkowym mamy przycisk do odbierania rozmów.Jeśli chodzi o wykonanie, to może i jest troszkę duży jak na dzisiejsze telefony, ale obudowa nie trzeszczy i jest ogólnie ładnie wykonana. Mamy do wyboru model cały czarny lub taki z pomarańczową obwódką.Po prostu udany telefon dla niewymagających cudów użytkowników. ZDECYDOWANIE jest WART swojej CENY!Aha, bateria trzyma mi tylko 2 dni przy dzwonieniu i pisaniu SMSów, ale jest to wada fabryczna baterii, którą muszę wymienić (na baterię jest gwarancja 6 miesięcy). Powininna trzymać ok. 5-6 dni.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

elegancki wygląd i dobre wykonanie, trudno ściągalna tylna klapka (nie otworzy nam się gdzieś w terenie), dobra bateria, sprawny głośniczek i odtwarzacz mp3 - gra całkiem ładnie, wygodna obsługa większości funkcji, rozbudowany organizer, nie zrezygnowano jeszcze z podczerwieni, która czasem się przydaje

Wady

toporne ładowanie mp3 do odtwarzacza, mógłby być minimalnie mniejszy, pisanie bez ogonków wymaga kombinowania, a za nie płacimy przecież więcej w SMSie, mógłby być trochę lepszy aparat - przynajmniej 2 Mpx, który dobrze by sobie radził z robieniem zdjęć w półmroku (wskazana latarka)

Extra informacje

1 miesiąc, kupiłem za 49zł w ofercie Orange Zetafon

~grynio / 2008-03-25

Telefon niby nie zły, ma dużo dodatków, bateria też może być, ale jest jeden minus po miesiącu używania pękł mi wyświetlać, nie spad mi, po prostu pękł, jest na gwarancji, ale nie stety nie przyjeli mi.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.00
Zalety

stylowy

Wady

mały wyświeklać

Extra informacje

2 miesiący

~koziol / 2008-03-07

ZłOM NIC WIęCEJ NIECZEGO DOBREGO ON NIEMA GłOśNIK JEST ZASłABY ZA MAłY EKRAN APARAT TEż NIE NAJLEPSZY WIę ODRADZAM KUPNA
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.20
Zalety

ZłOM

Wady

złom

Extra informacje

dwa miechy

~geniusz / 2008-03-02

Swietnie wykonany,dużo świetnych funkcji,ergonimiczny,ładny,dobra jakość zdjęć,bardzo dobra jakość dźwięku,bardzo wielokolorowy wyświetlacz.Tak opisałbym ten świetny telefon można go określić tylko jedną nazwą jest po prostu EXTRA AŻ CHCE SIĘ WYKSZYCZEĆ.Serdecznie polecam wszystkim miłośnikom firmy NOKIA.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

Napisałem powyżej

Wady

W TYM TELEFONIE NIEMA MINUSÓW

Extra informacje

Mam go 1 dzień

~robk / 2008-02-27

Mam go od miesiąca, do dzwonienia ideał, jest blu, irda, mini USB (nie trzeba dodatkowego kabelka. Słuchawka mono, ze słabą jakością odsłuchu, i nie mówię o muzyce bo do tego są mp3.Dobra obudowa, bateria trzyma przeszło tydzień, ergonomiczny, poza słuchawką i aparatem nie znalazłem niczego słabego.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

Mini USB,Klawiatura,Łatwość obsługi (można dostosować menu)

Wady

SłuchawkaAparat

Extra informacje

~monikka1 / 2008-02-25

Telefon jest bardzo dobry, spełnia podstawowe funkcje używania telefonu,lecz nie ma zbyt duzo bajerów. Prosty i łatwy w obsłudze, polecam szczególnie dla osób starszych mających czasem problemy z obsługą telefonów, le cz dla bardziej wymagających użytkowników będzie tylko prymitywną zabawką.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.40
Zalety

cena

Wady

interfejs

Extra informacje

5 miesięcy, 250 zł

~mikron / 2008-02-25

Ta nokia jest poprostu super jest solidna jak to nokia przedewszystkim ładna ma fajne bajery nie jest duża.Serdecznie polecam
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

mp3,bluetoth,podczerwień,aparat,dzwonki polifoniczne,jest ładna

Wady

nie zauważyłem

Extra informacje

~Wojtas / 2008-02-14

TA Nokia jest super mam ja od 4 mies i jestem nia zachwycony. Telefon jest bardzo solidny i trzeba sie postarac zeby cos w nim uszkodzic. Wyswietlacz ok. duza liczba kolorow choc rozdzielczosc mogla by byc nieco wieksza. Bateria w moim wypadku trzyma dzien lub 2 ale caly czas siedze na gg i slucham muzyki. Telefon super i polecam go kazdemu.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

odtwarzacz mp3 slot kartprostota obslugipo prsotu wszytko

Wady

brak

Extra informacje

5 mies.

~lol / 2008-02-03

telefon mam od 3 miesięcy śmiga bez zarzutu jedynie aparat mnie dobija zdjęcia wychodzą dobre tylko gdy jest jasno np w pokoju problemy z kartą pamięci wynikają z błędu w sofcie który nie czyta polskich znaków w odtwarzaczu (wystarczy zmieniac nazwy na angielsko literowe i będzie śmigał).....ale i tak dla mnie jest zajebiaszczy
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

ogół

Wady

foto

Extra informacje

3 miechy

~maniak / 2008-02-02

Niewiem jak batera moze wam wytzymywać 3-4 dni mi wyrzymuje półtora tygodnia. Trzeba ja tylko dobrze sfoprmatować. 3 razy po 24 godzny. Wyładowac do końca a podczas ładowania wogule nieuzywać. Aparat faktycznie mógł byc lepszy ale gdy jest dobre oswietlenia zdjecia robi super.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

piekny wyglądwygodnybardzo dobra bateriafunkcjonalnywytzrymały i solidny

Wady

-aparat mógł byc lepszy

Extra informacje

3 miesiące

~niezadowolony / 2008-01-30

telefon w miare dobry ale denerwuje mnie to ze po wlozeniu karty pamieci telefon mi sie zawiesza i sam wylacza.nie wiem co sie dzieje chyba zle oprogramowanie dali:/
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.40
Zalety

dobra bateria,duzo funkcji,

Wady

oprogramowanie,obsluga kart pamieci

Extra informacje

~your_hamster / 2008-01-27

mam telefon jakieś 2 tygodnie, formatowałam baterie, jest ok.ale bardzo denerwuje mnnie to, że jest tak mało pamięci telefonu, zdaje się 9 MB.przez co plików np jakiś śmiesznych mp3 nie mozna zapisywać w pamieci telefonutylko trzeba na karcie pamięci i przez to przy odtwarzaniu muzyki wyświetlaja sie niepotrzebne pliki;/pozaty w otwarzaczu mozna umieścić tylko 107 piosenek, bez wzgledu na to czy na karcie pmaieci znajduje sie 200 czy 300 piosenek, bardzo mnie to denerwuje;/;/ i tez to ze nie odtwarza muzki folderami, tak jak w moim przypadku "hip hop" , :"techno" "pop" tylko miesza rodzaje muzyki.;//
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

duża klawaitura, fajny wyświetlacz, i dźwięk.

Wady

niska jakość zdjęć. głupi oodtwarzacz muzyki.

Extra informacje

kupiłam go w orange mix z umową na 3 lata, kosztował 150 zł.

Konrad O / 2008-01-23

komóra fajna z wygladu ma fajna klawiature ale tylko z wyglądy po miesiącu odpadla mi 5 a potem 2 był 3 razy u naprawy nie wiem czy tylko mój jest taki czy wszystkie sa takie??????????
Zalety

ma pare bajerów

Wady

klawiATURA

Extra informacje

3 MIESIĄCE

~ditu / 2007-12-28

Ten telefon jest super! Tylko ma strasznie glupi aparat! 1.3mpx ale chodiz jak VGA. Ale reszta fona jest super! POLECAM
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

Jak ją trzymam nie rozlatuje mi sie w rece jak nokia E60. Jest pożądnie wykonana. Ma duzo bajerow

Wady

Zly aparat

Extra informacje

5dni kupilem go za 319zl w salonie na abonamęt

~Magda / 2007-12-22

Telefon posiadam od 2 mies. i w zasadzie słuzy mi do dzwonienia i wywysłania smsów.. Bateria 3ma ok 4-5 dni więc całkiem ok. Generalnie klawiatura wygodna do pisania smsów. Jakość zdjęć kiepska, ale czego się spodziweac po 1,3 ... Menu jak w każdej nokii- proste w obsłudze. Ogólnie ok.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.20
Zalety

Bateria

Wady

Brak słuchawek w zestawie

Extra informacje

2 mies 1zł.Era abonament

~englishteacher / 2007-12-08

Ogonki - ą , ę - w sms łatwo wyeliminować ustawiając język telefonu na English - przy okazji nasza znajomość angielskiego zyska :)

~Piotrek41 / 2007-11-25

Śmieszą mnie wypowiedzi różnych typków, których stać na taki telefon, a wymagają by to była co najmniej Nokia N70. Wiem, że są ludzie dla ktorych telefon służy do zabawy. Prostota i solidność, to atuty tego telefonu. Reszta to dodatki, które są warte tyle , ile zapłaciło się za ten telefon.1. Rozmawiam, i jest ekstra2. Piszę sms i mms i jest ekstra3. Jakas fotka by wysłać komuś jako mms, i jest ok4. Można posłuchać muzyczki i może być.Za 500 zł mam to, co mieć mogę. Zawsze jest alternatywa. Więcej kasy i lepszy telefon
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

Klasyka i niezawodność. Cena- jakość na piątkę

Wady

troche mały wyświetlacz, brak słuchawek stereofonicznych w zesawie.

Extra informacje

3 miesiące

~nokia / 2007-11-24

fajny telefon dużo funkcji ma mi sie podoba polecam wszystkim ma dobrą jave wejście usb kosztuje na karte 600zł z kawałkiem
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

-dobry odtwarzacz mp3 -slot kart pamięci micro sd -i inne super funkcje -8x zooom

Wady

-on praktycznie ie ma wad ale jednak.................. -aparat 1.3mpix

Extra informacje

ja mam go 2 miesiące kupiłem na abonament (55zł za miesiąc) w orange na umowe 3 letnią za 25zł

~Krzych / 2007-11-01

Telefon dla dzieci w podstawówce: kupa zbędnych wodotrysków i zero funkcjonalności. Zawiłe menu, ciężar zbytni. Nokia tłucze telefony wg. szblonu (podobnie jak eryk). Kiedyś polecałem tę markę, ale widzę że idą na ilość a nie na jakość.
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.50
Zalety

Nie widzę

Wady

Jak powyżej

Extra informacje

Od tygodnia-dostałem za darmo

~esox109 / 2007-10-19

miałem juz kilka telef.nokii-ten jednak do początku nie wzbudził mojego zachwytu,sporo funkcji identycznych jak w znacznie tańszych aparatach tej firmy,NIE POLECAM!!!

~kamyk / 2007-10-14

Nokia 3310c (classic) naprawdę świetny telefon, polecam go już na wstępie. Dobra proporcja ceny do tego, co oferuje. Posiada wszystkie możliwe dodatki, które może mięć dzisiejszy telefon. Szczegóły opcji, spis akcesoriów na stronie producenta. Postaram się wymienić poniżej wszystkie „dziwne” rzeczy, które spotkały mnie z tym telefonem. Myślę, że będzie to paradoksalnie najlepsza dla niego pozytywna reklama, ponieważ są to wg mnie, użytkownika telefonów od 1995 roku są błahe rzeczy... a wiec...W pudelku nie ma słuchawek stereo. Jest tzw. zestaw, „micro”, czyli jedna słuchawka z mikrofonem, więc to taki zestaw HF (HAND FREE) fajny do rozmów w samochodzie, ale nie do słuchania MP3 lub radia z telefonu. Słuchanie radia za pomocą telefonu jest możliwe tylko, gdy podłączone są słuchawki. Ma to sens nawet wtedy, gdy słuchamy dźwięku przez głośnik, ponieważ przewód słuchawek działa jak antena FM. Słuchawki stereo NOKIA można teoretycznie dokupić, ale w praktyce nikt ich nie ma do sprzedania. Wyjściem z sytuacji jest kupienie „zwykłych” słuchawek stereo 3,5mm i koniecznie przejściówki z 3,5mm/2,5mm, (cena ok. 5zł), ponieważ takie wejście posiada NOKIA 3310c. Można także najprostszym sposobem pójść do supermarketu i kupić słuchawki z wejściem 2,5mm (często nazywane słuchawkami MP4). Producent nie dołączył kabla USB - miniUSB, co powoduje ze musimy wydać całe 4 złote na taki kabel.Instrukcja obsługi zasługuje na 4/6 pewne opcje zostały wytłumaczone obszernie a inne tylko zostały wspomniane. Jednak szybko odnajdziemy to czego szukamy.Nokia chwali się obiektywem 1.3MPX jednak w praktyce zdjęcia nie zachwycają. Stoją na dostatecznym poziomie, jeśli chodzi po prostu o ich jakość. Przy braku dobrego oświetlenia zdjęcia wychodzą bardzo miernie. Wszelkiego rodzaju balanse, tryby nocne itd. nic nie wnoszą zasadniczego. Ok. 9MB pamięci... Stanowczo za mało ja na taki telefon. Taka wielkość sprawdza się jedynie do odbieranie mmsów i zrobienia kilku fotek. Jeśli taki model posiada min. odtwarzacz MP3, aparat, kamerę, aplikacje JAVA to już w grę wchodzą pojemności rzędu od 25MB w górę. Jednak sytuacje ratuje slot kart SDmicro. Za nieduże pieniądze możemy kupić np 1GB pamięci. Po takim zakupie, jeśli powiesz komuś, że masz telefon mający kilka GB pamięci to już zupełnie inna rozmowa :)Pisanie SMSów. NOKIA przesadziła z troską o polski język. Pisząc sms nie możemy wyłączyć polskich znaków. Mimo że jest opcja używania PROSTEJ OBSŁUGI ZNAKÓW (proszę kontakt, jeśli ktoś wie więcej). Jesteśmy skazani na ogonki, za które płacimy więcej, ponieważ są kodowane, czyli zajmują więcej miejsca w sms. Sytuacje tą można ominąć pomagając sobie trybem ręcznego tradycyjnego wpisywania lub edytując słownik T9. Jednak dla mniej zaawansowanych użytkowników to „mega zaskoczenie”. Jednak NOKIA poszła dalej... I tak naciskając klawisz „2” trzy razy standardowo dostajemy literę „C”, a u NOKI dostajemy „B”. Dlaczego? Dlatego, że otrzymujemy kolejno A, Ą, B, C, Ć. Do sytuacji takiej można się przyzwyczaić i znów ma ona swój sens. Jest to jednak daleko idąca zmiana standardów, do których przez lata zostaliśmy przyzwyczajeni. Telefon posiada aplikacje/odtwarzacz MP3. Program dodaje pliki MP3 znajdujące się w pamięci telefonu do tzw. „fonoteki”, która czasami „nie widzi” zmian, jeśli dodamy lub usuniemy jakiś plik. Musimy, więc odświeżać ja ręcznie. Wszystko ok, jeśli o tym będziemy pamiętać...Warto pobrać i zainstalować dobre darmowe oprogramowanie do komunikacji telefonu z komputerem „PC Suite” NOWA bateria potrafi zaskoczyć, krotkim czasem trzymania. Jednak jest to spowodowane właśnie jej fabryczną „nowością”. Należy ja formatować zgodnie z instrukcją a osiągnie przyzwoite wyniki.Przez 5 miesięcy użytkowania telefonu to wszystko, co mogę nazwać minusem. A plusy? Cała reszta to plusy! Telefon jest genialny!!! Jest cudowny!!! NOKIA to jednak wyznacznik standardu. Jeśli nie przeszkadzają ci obowiązkowe „ogonki” w SMSach to chyba nic już nie stoi na przeszkodzie być kupił ten telefon. Polecam gorąco! Obowiązkowy dodatkowy wydatek to słuchawki i karta pamięci. Naprawdę warto wydać te kilka złoty ekstra.
Zalety

mnóstwo......

Wady

to co wymienialem... :)

Extra informacje

~od 1 wrzesnia, oj ok 550zl ale sprawdz cene teraz.... eh

~gucio / 2007-10-04

Prostota doprowadzona do absurdu. Żeby kolor czcionki zmieniać motywem??!!! Po prostu "Małpen aparaten". Foto okropnej jakości. Jest 1,3 Mpx a zdjęcia jakości QCIF (nie myślę o ilości pikseli, tylko o jakości wizualnej zdjęcia). Kolejna sprawa to orginalnie wgrane motywy. Zlewjące się kolory tła i czconki (Nokia Org.) albo kontrast kłujący w oczy (White). Brak możliwości personalizacji telefonu jeśli chodzi o kolory w menu. Tła, bez względu na na motyw ustawiają się wg jakiegoś widzimisię. Dziwnie działające mmsy.Jakieś samoodtwarzające się ale ograniczone w czasie więc jeśli do zdjęcia dołączone jest dużo tekstu to się go nie odczyta, chyba że edytując. A teraz coś dobrego : klasyczny wygląd, wygodny,czytelna klawiatura - może za wyjątkiem niebieskich klwiszy funkcyjnych, dobrze działająca irda i bluetooth, duże wyrażne czcionki w menu i wiadomościach.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.20
Zalety

dużomający

Wady

Koszmarna jakość aparatu foto mimo 1,3 Mpx. Koszmarne orginalne motywy

Extra informacje

tydzień

Elektronika Nokia 3110 classic opinie