Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Telefony komórkowe
  • /
  • Nokia 2310
  • /
  • 1

Opinie o Nokia 2310

Elektronika Nokia 2310 opinie
Bateria
4.56
Cena/Jakość
4.1
Jakość wykonania
3.73
Parametry
3.44
Wyświetlacz
3.4

Średnia ocen

3.85

w skali od 1 do 5.

 

Nokia 2310 opinie Nokia 2310
3.85 1424

~Soltys / 2011-07-14

Ten telefon to rewelacja wyłączanie telefonu 4 sekundy włączanie 4 sekundy i od razu jest gotowy do działania, napisanie smsa o treści np "siema" będąc w głównym ekranie/pulpitu do wysłania 7 sekund jeśli tylko wysyłamy do 1 osoby w kontaktach. Do takiego telefonu już mam sentyment, a mam już go około 4 lata na jednej baterii, obudowie, wyświetlaczu bo upadki mu nie szkodzą. Miałem z nim tylko dwa problemy, które dzisiaj sam naprawiłem pierwszy to ciągle przełączał mi się na profil dyskretny, a potem ogólny szczególnie jak ma się podpięty tel pod ładowarkę lub pokazywanie się samochodziku i brak dźwięku, brak słyszalności mnie podczas rozmowy okazało się że było coś wejściem słuchawkowym lub usb: rozebrałem zakleiłem taśmą styki i złożyłem po problemie. 2 problem standardowy do wszystkich telefonów ładowarka po wygięciu kabla ładuje, a na prostym nie ładuje oczywiście pociąłem końcówkę nożem rozwaliłem aż dostałem się do samej końcówki (trzeba ją dobrze wyczyścić tzn. wyjąć w środku końcówki taką jakby rureczkę metalową ona u mnie nie stykała to przeczyściłem ją szczoteczką z małymi metalowymi drucikami dokładnie potem odciąłem kawałek kabla, przylutowałem jak miało być ,trochę zalałem pistoletem do klejenia ale wcześniej nasadziłem odpowiedniego rozmiaru taśmę termokurczliwą i na koniec tą taśmę przystawiłem do końcówki podgrzałem i mam solidną wtyczkę ładowarki :).Telefon będzie chodził puki oprogramowanie nie padnie albo nie wpadnie do kwasu czyli pochodzi mi jeszcze trochę.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

Wytrzymałość, bateria, szybkość, bateria, szybkość, Nokia, kiedyś czaderski kompozytor, trwałość, możliwe zakochanie się w nim

Wady

zapomniałem ale za tą cenę i za to do czego służy telefon absolutnie niema.

Extra informacje

4 lata niepamiętam

~Maniek / 2010-09-30

Mam go od dwóch lat i się na dziwo trzyma po tym co przeżył. Ma mocną obudowę i nie musimy się martwić gdy upadnie nawet przy mocniejszym uderzeniu odczepia się górna obudowa klapka baterii i nawet po tym możemy go poskładać do kupy i będzie działał bez szwanku. Posiada mocny głośnik ale sprawdza się tylko w radiu jako muzyczna była dobra...
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

Mocna bateria, mocna obudowa i dobry głośnik

Wady

Brak funkcji typu aparat i mp3

Extra informacje

Mam go 3 lata ceny nie znam bo kupiłem za granicą ale w Polsce kosztował 250 zł

~hii / 2009-04-11

Mam dwa takie foniki, oba kupione jako "uszkodzone", ale były po prostu zaniedbywane lub źle traktowane - mimo tego udało się je szybko i łatwo naprawić. Poza tym, że naprawdę trzeba się postarać, żeby ten telefon uszkodzić, uważam, że stosunek jakość/cena jest wyśmienity. Znakomicie sprawdza się jako telefon, a nie zabawka - szybko pisze się na nim smsy, a jeśli chodzi o rozrywkę, to ma niezbędne radio i kilka fajnych gier.Polecam serdecznie wszystkim, którzy używają telefonu zgodnie z jego przeznaczeniem oraz tym, którzy piszą masę smsów dziennie. To dobry i niezawodny przyjaciel ze stajni "Nokii". Jakość, jaką oferuje ta firma mówi sama za siebie - warto go kupić.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

długo trzyma bateria, prosty, wygodny, praktyczny, przyjemny w codziennym użytku

Wady

brak:)

Extra informacje

pół roku, po 40 zł uszkodzone.

~dziadek / 2008-08-10

Telefon do telefonowania. Wykonanie minimalistyczne. W wyświetlaczu zbędne i mylące podświetlanie kontaktów. Instrukcja rozwlekła a nie opisano działania np. pętli indukcyjnej i kilku innych możliwości,w supermakecie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wyświetlacz
2.67
Zalety

Wady

Extra informacje

w supermakecie

~jaszczur / 2008-05-10

Ten telefon mam krótko a już go polubiłem.Świetna bateria, mocne i bardzo dobrze zrobione radio.Super polifonia i dobra głośność.Polecam.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

Świetna bateria, mocne i bardzo dobrze zrobione radio.Super polifonia i dobra głośność.

Wady

według mnie-brak

Extra informacje

NOKI-ę 2310 mam od9.05.08

~jb / 2008-02-25

Po sformatowaniu nowa bateria (1020 mAh) wytrzymuje na czuwaniu ok. 3 dni zamiast 16-tu. Wymiana baterii na inną nową nie pomogła.2 miesiące, 180
Jakość wykonania
Parametry
3.00
Zalety

Wady

Extra informacje

2 miesiące, 180

~Piotrek / 2008-02-14

Mam tę nokię od pół roku Bardzo jął polubiełem bateria trzyma bardzo długo mimo że słucham dużo radia Szkoda że nie ma mmsów i w klawiatórze 4 i 6 ciężko się wciskają Ale ogólnie fajny fonik
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.40
Zalety

radio i bateri prosta obsługa

Wady

brak mms wadliwa klawiatura

Extra informacje

Mam go jakos od pół roku Kupiłem go za 200 zł

~vezz / 2007-09-02

Szukalem taniego telefonu do dzwonienia i SMS z bardzo dobra bateria. Ten telefon spelnia te wymagania i dodatkowa mam wygodny kalendarz z powiadomieniami, radio, sluchawki - wiecej niz sie spodziewalem za ta cene. b. wygodnie sie z niego korysta, mam prejrzysty interfejs uzytkownika i obsluguje wiele profili ustawien! Dla mnie bomba.Baterie laduje co 5-6 dni i potrebuje na to nieco ponad godiznke jak nie krocej. Wyswietlacz nie strzela wodotryskami, no ale za to interfejs uzytkownika dziala b. szybko, a nie jak w tych sembianach, gdzie czeka sie ponad sekunde na wiele prostych czynnosci. dodatkowo tele jest b. lekki jak na moj gust.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wyświetlacz
4.00
Zalety

- b. dobra bateria- szybki i intuicyjny interfejsc- swietna cena- obsluga profili- kalendarz z powiadomieniami- radio

Wady

- brak mp3 (musialem co pisac :) )

Extra informacje

2 tyg, 199, uzywany 4 m-ce, z polskim interfejscem, bez simlocka

~PYTON / 2007-06-23

mam go od wczoraj. przed kupnem wiele czytałem opinii. większość POZYTYWY. osobiście zależało mi na fonie do dzwonienia i pisania sms - z dobra bateria - UDAŁO się .pozdr
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40

~Adam / 2007-05-28

Ma to, czego wymagam od telefonu. Nie potrzebuję w telefonie cyfrówki ani odtwarzacza mp3 - już mam. Ważne, żeby umożliwiał komunikację z innymi w jak najłatwiejszy i najwygodniejszy sposób. A ten telefon tą cechę niewątpliwie posiada.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

cena, świetna bateria, łatwa obsługa, niezawodność.

Wady

zbyt miękka klawiatura

Extra informacje

~Mati / 2007-01-10

Kupilam ten telefon (nowy w salonie) w niemczech dla mamy na gwiazdke. Po przyjezdzie do Polski okazalo sie ze zdjecie z niego simlocka bedzie kosztowalo polowe ceny tego telefonu, to jeszcze nie ma mozliwosci wgrania polskiego menu... Malo tego, sama uzywalam tego telefonu (mama niezbyt kumata w jezykach obcych) przez niecaly miesiac i jadac autobusem (gdzie telefon byl mi niezbedny) nagle sam sie wylaczyl i wlaczyc sie juz nie chce. Nie wiem czego to jest wina ale takiej tandety jeszcze nie mialam. Zeby to czlowiek z nowym telefonem biegal po serwisach jest nie do pomyslenia. W ZYCIU JUZ NIE KUPIE ZADNEJ NOKII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
1.00
Zalety

nie mialam czasu tego stwierzic podczas uzytkowania ...

Wady

caly to jedna wielka porazka !!!!

Extra informacje

Elektronika Nokia 2310 opinie