Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Telefony komórkowe
  • /
  • Nokia 1600
  • /
  • 1

Opinie o Nokia 1600

Elektronika Nokia 1600 opinie
Bateria
4.92
Cena/Jakość
4.04
Jakość wykonania
4.42
Parametry
3.31
Wyświetlacz
3.15

Średnia ocen

3.97

w skali od 1 do 5.

 

Nokia 1600 opinie Nokia 1600
3.97 1410

~Sanderus / 2011-07-01

Juz od wielu lat używam Nokii 1600 i jestem z niej bardzo zadowolony. Prosty, bardzo odporny na upadki :D telefon. Bardzo wytrzymała bateria. Wygodnie pisze się sms-y.Nie przeszkadza mi brak nowoczesnych bajerów. Wyświetlacz mógłby być nieco większy, lecz projektanci wykorzystali dostępną przestrzeń bardzo estetycznie i funkcjonalnie, więc nie przeszkadza to w użytkowaniu telefonu.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

- ergonomia pisania sms-ów- wytrzymała bateria- odporność na wstrząsy

Wady

- brak nowoczesnych funkcji

Extra informacje

2007 lub 2008, ok. 150 zł.

paulinka / 2010-11-04

Mam ten telefon od trzech lat, nie ma on żadnych bajerków ale jest super wytrzymały, może upadać na ziemie nieskończenie wiele razy i nic mu nie jest:) Zresztą nokie mają to do siebie, że są nie do zajechania, także polecam każdemu komu zależy na wytrzymałym telefonie, służącym do rozmów i smsów, a nie na aparacie, kamerze itd:)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

wytrzymałość

Wady

brak nowych funkcji

Extra informacje

Mam teklefon od 3 lat, a za ile go kupiłam to szczerze nie pamiętam już, ale nie był drogi.

~mysza / 2010-09-19

ten tel mam juz ponad 8lat i działa bez zarzutówjest mały zgrabny w sumie bez zadnych bajerow ale jest gitzaliczyl mase upadkow na podloge czu na chodniki i nic mu sie nie stalo nawet nie ma rysy na wyswietlaczujestem bardzo zadowolona z tego tel:)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

wytrzymaly na upadkizgrabnymalyporeczny

Wady

slaba bateriazero bajerow

Extra informacje

mam go ponad 8lat a kupilam go jeszcze za 300zl

~kgk / 2009-12-28

jhgvm
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00

~Emptu$ / 2009-12-17

Jestem właścicielem tego telefonu od ponad 1 roku. Bez awaryjny tylko głośnik charczy. Mam też drugi telefon firmy NOKIA 5530 i tez sprawuje się bez zarzutu. Jeden telefon mam na sms i dzwonienie do kogoś a drugi z "bajeramii". Polecam te markę. :-)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80

~Walek / 2009-12-01

Telefon prosty w obsłudze, bez bajerów, wyróżnia się wytrzymałą baterią, praktycznie dla tych którzy nie potrzebują zbędnych gadżetów, służy wyłącznie do dzwonienia i pisania. Jestem użytkownikiem już od 2 lat i jestem zadowolony
Zalety

lekki, mały, wytrzymała bateria, niska cena

Wady

Extra informacje

osa321 / 2009-02-21

Mam go od ponad roku, bateria trzyma ok. tygodnia. Bardzo trwały spadał z 2 metrów na beton i ani ryski. Mało funkcji: bez radia, MMS, IRDy, nie mówiąc o bluetooth, niestety nie ma też kalendarza. Ale jeśli nie chodzi nam o zbędne bajery to jak najbardziej polecam! Mały, prosty w obsłudze, wytrzymały. Idealny dla osób pracujących fizycznie (np. na budowie) bo nawet gdy się zakurzy to bezproblemowo działa, a jakiegoś wypasionego telefonu to szkoda brudzić ;)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

-Bateria-Wytrzymałość-prosta obsługa

Wady

-brak "bajerów"-brak kalendarza

Extra informacje

1 rok, 1 zł :D

~mati / 2009-01-03

Mam ten telefon 3 lata jedynie co sie w nim zepsuło to głośnik charczy,ale po za tym ok, bateria trzymie 3 tygognie, mam usb to sie zgrywam mp3, grafike umie ściągnąc mam budzik do szkoły i przypomnienie, i mi go nikt nie ukradnie, lecz nie ma aparatu, to dobrze bo bateria trzymie długo z kamerom to samo, sms-y i gry wraz z wygaszaczami ma 4MB pamięci na mp3 i wystarczy dodatków.dla mnie ten telefon jest dobry.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

ma gry, mp3, 4MB pamięci ma grafikę, wygaszacze, budzik, przypomnienia, polifonie, czat, filtrowanie wiadomości i numerów, długo trzymie bateria, ma polskie oprogramowanie, polskie meni, ma usb, ma wgrane tapety i tła do menu, ma system głośno mówiący i mówiący zegar, ma zegar wygaszacza, ma ems-y i sms-y

Wady

ma mały wyświetlacz, nie ma kalendarza, irdy, blueotooth, aparatu i kamery, nie ma mms-ów, nie ma dyktafonu i wyb. głosowego, nie ma wapa

Extra informacje

mam ten telefon 3 lata, kupilem go za 1 zł, razem zapłaciłem 399zł

~Indyk / 2008-12-30

Mam telefon już bardzo długo, w trakcie przewinęły mi się przez ręce jeszcze inne modele jednak zawsze wracałem do tego. Dla ludzi którzy cenią sobie niezawodność, i mają już dość nowomodnych super-duper-hiper aparacików, mememesików, empetrójeczek , tapiecior.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

- Genialna bateria, potrafi trzymać nawet 2tyg jeśli z niego nie korzystamy. U mnie 1 tydzień przy codziennych rozmowach i sporej ilości smsów.- Małe rozmiar- Mała waga- Wygodna klawiatura- Brak zbędnych bajerów

Wady

- Obudowa po dłuższym czasie , kilku stłuczkach, upadkach troszkę trzeszczy ale to bardziej moja wina.

Extra informacje

To już mój drugi, jakieś 2 lata go mam. Kupiłem za 125 zł, bez simlocka, gw 2 lata.

~kamilcia406 / 2008-08-19

mam ten telefon od 2 lat i nadal trzyma jak nowy
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

ma dobrze podświetlane przyciski

Wady

nie można przyczepic diody ani smyczy, nie posiada aparatu

Extra informacje

mam go 2 lata i 8 miesięcy kupawałam go za 300 zl

~Agnika / 2008-07-03

Bardzo dobry telefon, dla tych, którzy wykorzystują go głównie do dzwonienia i SMS'owania. Nie ma jakiś wielkich bajerów, ale nie wszystkim są one potrzebne. Dobra bateria, starcza na długo po jednym naładowaniu.Obudowa jest b.wytrzymała, ani razu się nie rozpadła. Mam go już od roku i nie uskarżam się. Nokię 1600 polecam dla ludzi, którzy zamierzają używać jej jako telefonu w pierwotnym tego słowa znaczeniu.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

+ dobra bateria+ duży wybór dzwonków (głownie odgłosów i neutralnych muzyczek)+ mocna obudowa

Wady

- nie ma większośći tzw. "bajerów", czyli tapet, MMS'ów, dzwonków real itp,- wyśweitlacz w "starym" stylu

Extra informacje

rok, ok 120 zł

~Hena / 2008-06-12

Idealny aparat dla tych, którzy potrzebuję telefonu bez "bajerów"Ma być tani i służyć głów nie jako telefon,wytrzymały z długo działającą baterią.Akurat mój egzemplarz jest taki w 100 procentach.- bateria trzyma ponad tydzień przy normalnej eksploatacji (prowadzę firmę a więc jest w ruchu w dwie strony),- Przedwczoraj został w kieszeni kurtki, którą żona wrzuciła wieczorem do pralki. znalazłem go rano wieszając pranie, sądziłem, że już po nim ale po wysuszeniu zaczął działać i działa nadal jakby nic się nie stało.Z tego względu mogę mu dać najwyższe notowania
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

bateria, wytrzymałość, odporny na ekstremalne warunki z praniem włącznie,

Wady

mały ekranik

Extra informacje

od lutego 2007 zakup za 1 zł w promocji

Prezio / 2008-04-02

Bateria ok 1,5 tygodnia ale sie resetuje 3-4 razy dziennie a nokia ([email protected]) ma to gdzieś ogólnie miałem wiele telefonów ale nokia robi teraz buble wiele awarii problemy z softem to już nie ta firma co kiedyś
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.00
Zalety

bateria

Wady

wiesza się

Extra informacje

188 pln 3 miesiace

~pawel / 2008-03-16

ma fatalny wyświetlacz na którym podczas pisania smsów mieszczą się trzy rzędy liter. Szata graficzna to kolorowa nokia 3210. Bez MMSów, bez fajerwerków, ogólnie bez niczego. ma ładny wygląd i jest poręczny szczególnie jako czarny. Obsługa intuicyjna i typowa jeśli chodzi o nokie ale mi bardzo ale to bardzo przeszkadzał ten wyświetlacz tandetny ... Poprostu jest to dyskwalifikajca. Bateria trzyma chyba ze trzy tygodnie... Plus.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.80
Zalety

elegancki wygląd, prosta obsługa

Wady

tandetny wyświetlacz i ogolna tandeta

Extra informacje

miałem ten telefon około pół roku

~moir / 2008-02-08

mam ten tel od ponad miesiaca i powiem ze to jest jak nokia 3310 tylko tyle ze ma kolorowy ekranik batera swietna a reszta do bani :(( tel polecam tym co pisza lub dzwonia a nie polecam tym co lubia jednak miec tel jako zabawke multimedialna a nie zwykla sluchawke
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.40
Zalety

bateria,dobre wykonie obudowy

Wady

tylko telefon nic wiecej

Extra informacje

poltora miesiaca

~mała / 2008-02-02

mialam ten telefon kilka mies.temu bardzo fajny elegancki w czarnej wersji-wygodnie sie pisze -bateria wytrzymala -malo podatny na uszkodzenia -fajny zegar mowiacy -rzadko spotykana funkcja filtrowania! -ciekawe dzwonki jednak zastanawia mnie ta funkcja mp3...czy rzeczywiscie ten telefon obsluguje -format mp3 watpliwa sprawa... -wibracje dos wyczuwalne,-kilka gier ciekawych,-z poczatku jak weszly to cena byla zupelnie nieadekwatna do produktu..ale teraz mozna miec go w miare przyzwoitej cenie zamierzam go znow kupic :)pzdr.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

filtrowanie polaczen, zywotnosc baterii ok7 dni, maly ,ladny wyglad,fajne dzwonki,mozliwosc zabezpieczenia klawiatury kodem,

Wady

moze to ze maly wyswietlacz ale nie przeszkadza mi to.brak mms.

Extra informacje

tel mozna miec juz za 50 zl w dobrym stanie.ja kupilam za 70.mialam go 3mies.

~..::Tala::.. / 2008-01-31

Mam ten telefon od 2 lat i jestem BARDZO zadowolona z wytrzymałości baterii trzyma mi ponad tydizeń. Telefon nawet spoko. To mój pierwszy więc jestem zadowolona. :) Pozdro
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

dobra bateria, telefon dla "początkujących"

Wady

brak dzwonków mp3 :(

Extra informacje

2 lata, za 1zł

~-JOE- / 2008-01-07

A może ktoś zweryfikuje informacje na forum?? Jakie mp3 itd??- bateria trzyma ok tygodnia przy umiarkowanym dzwonieniu- oprogramowanie beznadzieja - klawisz szybkiego wyboru z szybkim wyborem ma tylko nazwę wspólną ale nie działanie(trzeba się na klikać nawet przy zaznaczonej jednej opcji), brak możliwości ustawienia EMS-a jako tapety, słaby kontrast, tapety fabryczne pogarszają czytelność wyświetlacza, brak możliwości dodania własnych i wiele innych braków w oprogramowaniu-wykonanie gdyby nie te podwójne klawisze 1-4, 2-5 itd tak irytujące przy pisaniu SMS`ów gdy telefon jest w etui to byłoby na piątkęjeżeli chodzi o cenę to jak na początek 2008r to 100zł za nowy telefon nie więcej bo bieda w oprogramowaniu a o funkcjach dodatkowych czy MMS`ach nie wspomnę
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.00
Zalety

bateria, prostota wykonania

Wady

oprogramowanie utrudniające obsługę

Extra informacje

18 miesięcy 249zł

~mansonka1969 / 2007-12-04

mam ten telefon 2 lata. Z pewnościa jest świetny dla osoby, ktora potrzebuje telefonu do dzwonienia, jednak jest bardzo słabo wyposażony, do tego posiada mały wyświetlacz, na którym w słońcu nic nie widać.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.40
Zalety

bateria, wytzrymałośc (bez szkod wytrzymują sporo upadkow)

Wady

wyswietlacz, brak: mms, Irdy, Gprs, Bluetootha, i wszytskich innych gadżetów.

Extra informacje

Mam go 2 lata i nie pamiętam za ile go kupowałam

~Piotrek11 / 2007-10-18

Kupiłem ten telefon, bo musiałem mieć coś szybko i przyszło mi do głowy, by to była nokia.To był mój błąd. Irytują mnie skrzypiące przyciski. Ten malutki wyświetlacz. Jedynie z baterią nie mam problemu a sporo rozmawiam. Muszę sie jednak go pozbyć. Brak mms-w to jego wada. Ale jak ktoś chce mieć telefon tylko po to, by leżął na telewizorze i raz na jakiś czas do kogoś powie kilka słów, to ok. Niech będzie Kupowanie tak ograniczonych telefonów to pomyłka. Teraz to wiem
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.20
Zalety

Mały (poręczny) . Bateria

Wady

Wyświetlacz. Skrzypiące przyciski. Brak mms-w.

Extra informacje

miesiąc, 250

~Ela / 2007-07-28

Jako telefon może być, ale bateria to dno. Mam go miesiąc.Co drugi dzień muszę go ładować, a używam go w ciągu tych dwóch dni może 10 minut. Praktycznie jest w stanie czuwania.
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.25

~adameczek3000 / 2007-04-25

1600 to zajefajny telefonik ale jak w tytule jest zeby to mmsy mozna bylo dostawac uzywam go 18msc parametry na troje bateria zejebista wyswietlacz nic nie widac w słońcu dlatego 4 cena dobra ogolna jakosc telefoniku7 bardzo dobra jak cos polecam do kupna to jest naprawde fajny telefonik :) pozdro
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

naoewno bateria jest duzym plusem

Wady

wyswietlacz nic w sloncu nie widac

Extra informacje

telefonik mam 18 msc

~lysy / 2007-04-13

Owszem telefonik niczego sobie ale chcialbym wstawic sobie moj ulubiony dzwonek . jest taka mozliwosc? moze ktos slyszal cos o zmianie oprogramowania tego telefonu?
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

bateria

Wady

bez gprs i wap

Extra informacje

mam tydzień

~api / 2007-04-13

fon jest bardzo dobry dla kogos kto potrzebuje telefonu do dzwonienia nie do zabawy. mam go juz rok jeszcze mnie zawiodl.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

swietna bateryjka

Wady

bez gprs

Extra informacje

rok

~Pejter / 2007-03-27

Mały, zgrabny, bardzo lekki, świetna bateria (14 dni na czuwaniu), przyjemne dzwonki. Tylko ten wyświetlacz jest stanowczo za dobry jak na telefon tej klasy i przy tak małej rozdzielczości. Ma przyjemny wygląd i jest łatwy w obsłudze. Moim zdaniem trochę za drogi jak na oferowaną funkcjonalność. W końcu w telefonach Nokii sporo płaci się za markę.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

bateria, gabaryty, waga, łatwa obsługa

Wady

cena, dziwne parametry wyświetlacza (dużo kolorów, marna rozdzielczość)

Extra informacje

do 250 zł

~soleil / 2007-03-08

Jesteśmy ze sobą związane od 8 miesięcy i nie nudzimy się sobą... Jest idealna dla wszystkich, którzy potrzebują telefonu komórkowego do komunikowania się z ludźmi a nie do kręcenia fimów, robienia zdjęć itd - dlatego jest wytrzymały (nie musiałam wymieniać jej baterii - trzyma 8-7dni - w zależności od eksploatacji), poza tym ma ładny wygłąd, jest stosunkowo mały, poręczny, leciutki w sam raz do damskiej torebki.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60

~martyna / 2007-02-15

jestem właścicielką noki 1600 od niedawna praktycznie od 3 tygodni spełnia moje wymagania ma móiwący zegar,kalendarz :) dzwonki polifoniczne i mp3 ,bateri przy moim czestym uzytkowaniu wytrzymuje 7 dni ,nie nadaje sie dla szapnerów...
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

długo wytrzymuje bateriaprosta w obsłudzedzownki mp3dzwonki poli

Wady

brak tapet sa tylko tła i logosy..;/

Extra informacje

nie wiem ,dostałam ja na imieninki mam ja juz 3 tygodnie:)

Elektronika Nokia 1600 opinie