Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Netia net 24
  • /
  • 1

Opinie o Netia net 24

Internet Netia net 24 opinie
Cena
3.95
Niezawodność
4.71
Obsługa klienta
3.55
Parametry
4.52

Średnia ocen

4.19

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

39

dodanych opinii

 

~karolina / 2015-09-18

Apropos neta, skorzystałam z oferty studenckiej na sam internet. Mam umowę na tylko 6 miechów, co dla mnie jest super opcją, bo wynajmuje mieszkanie i być może je zmienie a TV nie jest mi potrzbne do niczego. Tak tez polecam każdemu, komu zależy na krótkiej ofercie i taniej :)

~karolina / 2015-09-18

Apropos neta, skorzystałam z oferty studenckiej na sam internet. Mam umowę na tylko 6 miechów, co dla mnie jest super opcją, bo wynajmuje mieszkanie i być może je zmienie a TV nie jest mi potrzbne do niczego. Tak tez polecam każdemu, komu zależy na krótkiej ofercie i taniej :)

~karolina / 2015-09-18

Apropos neta, skorzystałam z oferty studenckiej na sam internet. Mam umowę na tylko 6 miechów, co dla mnie jest super opcją, bo wynajmuje mieszkanie i być może je zmienie a TV nie jest mi potrzbne do niczego. Tak tez polecam każdemu, komu zależy na krótkiej ofercie i taniej :)

~Ewa / 2014-04-30

A ja mam neta z netii i jestem bardzo zadowolona, w porównaniu z innymi operatorami, z którymi mialam doświadczenie najlepszy.Bardzo miła i pomocna obsługa w biurze obsługi klienta...
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Miła obsługa, brak awarii

Wady

nie jest wszędzie dostępna...

Extra informacje

1 rok

~Ewa / 2014-04-30

A ja mam neta z netii i jestem bardzo zadowolona, w porównaniu z innymi operatorami, z którymi mialam doświadczenie najlepszy.Bardzo miła i pomocna obsługa w biurze obsługi klienta...
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Miła obsługa, brak awarii

Wady

nie jest wszędzie dostępna...

Extra informacje

1 rok

~Ewa / 2014-04-30

A ja mam neta z netii i jestem bardzo zadowolona, w porównaniu z innymi operatorami, z którymi mialam doświadczenie najlepszy.Bardzo miła i pomocna obsługa w biurze obsługi klienta...
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Miła obsługa, brak awarii

Wady

nie jest wszędzie dostępna...

Extra informacje

1 rok

~bunny / 2013-10-26

Netia to mój 1 operator zakładali u mnie linię gdzieś w 1997r najpierw miałem u nich telefon bo jeśli chodzi o net nie mieli ciekawej oferty. Później weszło coś jak abonamentowe 100 godzin internetu korzystałem z tego ale wychodziło drogo i przeszedłem do TPsy w której to był abonamentowy "internet nocą".Wszystko to na modemie 56k i połączeniu dlal-up, takie cuda kiedyś były w dzikich pionierskich czasach :) Później miałem w TPsie neostradę i jeśli chodzi o jakość usług nie mogę narzekać jednak w Netii za taką samą cenę był 4x szybszy internet więc cóż wróciłem do Netii. Obecnie mam net 13Mbit / 1Mbit działa świetnie choć przydał by się wyższy upload chociaż te 2Mbit w czasach wideokonferencji i zdjęć w wysokiej rozdzielczości. Jeśli chodzi o obsługę na infolinii to jest słabo. Pewnie cisną ich na maksymalną sprzedaż usług być może stąd brak profesjonalizmu :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

bezawaryność, cena

Wady

infolinia, brak mozliwosci korzystania z samego internetu bez telefonu/oplaty za utrzymanie linii

Extra informacje

oj długo

~bunny / 2013-10-26

Netia to mój 1 operator zakładali u mnie linię gdzieś w 1997r najpierw miałem u nich telefon bo jeśli chodzi o net nie mieli ciekawej oferty. Później weszło coś jak abonamentowe 100 godzin internetu korzystałem z tego ale wychodziło drogo i przeszedłem do TPsy w której to był abonamentowy "internet nocą".Wszystko to na modemie 56k i połączeniu dlal-up, takie cuda kiedyś były w dzikich pionierskich czasach :) Później miałem w TPsie neostradę i jeśli chodzi o jakość usług nie mogę narzekać jednak w Netii za taką samą cenę był 4x szybszy internet więc cóż wróciłem do Netii. Obecnie mam net 13Mbit / 1Mbit działa świetnie choć przydał by się wyższy upload chociaż te 2Mbit w czasach wideokonferencji i zdjęć w wysokiej rozdzielczości. Jeśli chodzi o obsługę na infolinii to jest słabo. Pewnie cisną ich na maksymalną sprzedaż usług być może stąd brak profesjonalizmu :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

bezawaryność, cena

Wady

infolinia, brak mozliwosci korzystania z samego internetu bez telefonu/oplaty za utrzymanie linii

Extra informacje

oj długo

~bunny / 2013-10-26

Netia to mój 1 operator zakładali u mnie linię gdzieś w 1997r najpierw miałem u nich telefon bo jeśli chodzi o net nie mieli ciekawej oferty. Później weszło coś jak abonamentowe 100 godzin internetu korzystałem z tego ale wychodziło drogo i przeszedłem do TPsy w której to był abonamentowy "internet nocą".Wszystko to na modemie 56k i połączeniu dlal-up, takie cuda kiedyś były w dzikich pionierskich czasach :) Później miałem w TPsie neostradę i jeśli chodzi o jakość usług nie mogę narzekać jednak w Netii za taką samą cenę był 4x szybszy internet więc cóż wróciłem do Netii. Obecnie mam net 13Mbit / 1Mbit działa świetnie choć przydał by się wyższy upload chociaż te 2Mbit w czasach wideokonferencji i zdjęć w wysokiej rozdzielczości. Jeśli chodzi o obsługę na infolinii to jest słabo. Pewnie cisną ich na maksymalną sprzedaż usług być może stąd brak profesjonalizmu :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

bezawaryność, cena

Wady

infolinia, brak mozliwosci korzystania z samego internetu bez telefonu/oplaty za utrzymanie linii

Extra informacje

oj długo

~gaga / 2012-02-12

Prawie rok korzystam z Netii. Należę do tych zadowolonych.Owszem perypetie były na samym początku bo powciskali mi rzeczy o które nie prosiłam, trochę nerw mnie kosztowało odkręcanie tego, trzeba wiec patrzeć co tam do umowy dodali sobie.Nie poniosłam żadnych kosztów z powodu rezygnacji z dodatków już po podpisaniu umowy.Sam net chodzi dobrze, żadnych problemów.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25

~gaga / 2012-02-12

Prawie rok korzystam z Netii. Należę do tych zadowolonych.Owszem perypetie były na samym początku bo powciskali mi rzeczy o które nie prosiłam, trochę nerw mnie kosztowało odkręcanie tego, trzeba wiec patrzeć co tam do umowy dodali sobie.Nie poniosłam żadnych kosztów z powodu rezygnacji z dodatków już po podpisaniu umowy.Sam net chodzi dobrze, żadnych problemów.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25

~gaga / 2012-02-12

Prawie rok korzystam z Netii. Należę do tych zadowolonych.Owszem perypetie były na samym początku bo powciskali mi rzeczy o które nie prosiłam, trochę nerw mnie kosztowało odkręcanie tego, trzeba wiec patrzeć co tam do umowy dodali sobie.Nie poniosłam żadnych kosztów z powodu rezygnacji z dodatków już po podpisaniu umowy.Sam net chodzi dobrze, żadnych problemów.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25

~Majonez / 2011-04-05

przynajmniej jeżeli chodzi o net radiowy (Wimaxa). Obecnie co prawda korzystam już z kabla ( Szybka Neostrada wraz z cyfrową telewizją) i płacę praktycznie tyle samo, co za radiówkę. No ale wiadomo, każdy wybiera to co mu bardziej pasuje.

~Majonez / 2011-04-05

przynajmniej jeżeli chodzi o net radiowy (Wimaxa). Obecnie co prawda korzystam już z kabla ( Szybka Neostrada wraz z cyfrową telewizją) i płacę praktycznie tyle samo, co za radiówkę. No ale wiadomo, każdy wybiera to co mu bardziej pasuje.

~Majonez / 2011-04-05

przynajmniej jeżeli chodzi o net radiowy (Wimaxa). Obecnie co prawda korzystam już z kabla ( Szybka Neostrada wraz z cyfrową telewizją) i płacę praktycznie tyle samo, co za radiówkę. No ale wiadomo, każdy wybiera to co mu bardziej pasuje.

~Piotr / 2010-12-01

Wymienię zalety tego internetu i wady oraz pare uprzedzeń..Naprawdę, skorzystajcie z nich.Uprzedzenia:-Kupcie lepiej MODEM~!-lepiej nie bierzcie próbnego, mobilnego internetu na okres 30 dni (podczas czasu aktywacji) Poniewaz nie jest to do konca bez platne !! - Trzeba zaplacic za wysylke (okolo 10 zl), a jeżeli nie odeślesz w okreslonym czasie tego mobilnego internetu, rozpoczniesz w ten sposob nowa umowe na 24 miesiące.-Aktywacja 100 zł!!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

+Szybki internet w moim przypadku 4 mbit/s (około 450 kb/s) oraz stabilne pingi (30-40)+Doskonała cena - 4 mbit/s 50 zł! (Uprzedzam, że trzeba mieć telefon z TP!!!)+Zmienne IP (Ip zmienia się z każdym reconectem), Dzięki tego możemy ściągać bez limitu z rapidshare i Blokady kont na adres IP będą w naszym przypadku nie skuteczne!

Wady

-Długa aktywacja-Potrzebny modem z ROZGAŁĘŹNIKIEM do gniazda na telefon.

Extra informacje

1 Miesiąć, Aktywacja 100 zł Modem 30 zł. abonament 50 zł.

~Piotr / 2010-12-01

Wymienię zalety tego internetu i wady oraz pare uprzedzeń..Naprawdę, skorzystajcie z nich.Uprzedzenia:-Kupcie lepiej MODEM~!-lepiej nie bierzcie próbnego, mobilnego internetu na okres 30 dni (podczas czasu aktywacji) Poniewaz nie jest to do konca bez platne !! - Trzeba zaplacic za wysylke (okolo 10 zl), a jeżeli nie odeślesz w okreslonym czasie tego mobilnego internetu, rozpoczniesz w ten sposob nowa umowe na 24 miesiące.-Aktywacja 100 zł!!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

+Szybki internet w moim przypadku 4 mbit/s (około 450 kb/s) oraz stabilne pingi (30-40)+Doskonała cena - 4 mbit/s 50 zł! (Uprzedzam, że trzeba mieć telefon z TP!!!)+Zmienne IP (Ip zmienia się z każdym reconectem), Dzięki tego możemy ściągać bez limitu z rapidshare i Blokady kont na adres IP będą w naszym przypadku nie skuteczne!

Wady

-Długa aktywacja-Potrzebny modem z ROZGAŁĘŹNIKIEM do gniazda na telefon.

Extra informacje

1 Miesiąć, Aktywacja 100 zł Modem 30 zł. abonament 50 zł.

~Piotr / 2010-12-01

Wymienię zalety tego internetu i wady oraz pare uprzedzeń..Naprawdę, skorzystajcie z nich.Uprzedzenia:-Kupcie lepiej MODEM~!-lepiej nie bierzcie próbnego, mobilnego internetu na okres 30 dni (podczas czasu aktywacji) Poniewaz nie jest to do konca bez platne !! - Trzeba zaplacic za wysylke (okolo 10 zl), a jeżeli nie odeślesz w okreslonym czasie tego mobilnego internetu, rozpoczniesz w ten sposob nowa umowe na 24 miesiące.-Aktywacja 100 zł!!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

+Szybki internet w moim przypadku 4 mbit/s (około 450 kb/s) oraz stabilne pingi (30-40)+Doskonała cena - 4 mbit/s 50 zł! (Uprzedzam, że trzeba mieć telefon z TP!!!)+Zmienne IP (Ip zmienia się z każdym reconectem), Dzięki tego możemy ściągać bez limitu z rapidshare i Blokady kont na adres IP będą w naszym przypadku nie skuteczne!

Wady

-Długa aktywacja-Potrzebny modem z ROZGAŁĘŹNIKIEM do gniazda na telefon.

Extra informacje

1 Miesiąć, Aktywacja 100 zł Modem 30 zł. abonament 50 zł.

~Tomasz Łysko / 2010-10-29

jeżeli chcecie być sprawnie przeniesieni do TP SA to proszę o kontakt jestem konsultantem telekomunikacji i profesjonalnie pomogę załatwić wszelkie formalności dzwońcie na telefon 502510138

~Tomasz Łysko / 2010-10-29

jeżeli chcecie być sprawnie przeniesieni do TP SA to proszę o kontakt jestem konsultantem telekomunikacji i profesjonalnie pomogę załatwić wszelkie formalności dzwońcie na telefon 502510138

~Tomasz Łysko / 2010-10-29

jeżeli chcecie być sprawnie przeniesieni do TP SA to proszę o kontakt jestem konsultantem telekomunikacji i profesjonalnie pomogę załatwić wszelkie formalności dzwońcie na telefon 502510138

~bialy114 / 2010-08-13

Witam. Przez ponad 3,5 roku korzystałem z NET24. Ostatnia umowa terminowa była na 18 miesięcy.Za łącze 4M/256k płaciłem (do sierpnia 2010) 68 zł + VAT. Nie jest to najtaniej na rynku, ale biorąc pod uwagę ceny 1,5 roku temu - do przeżycia.Dziś dostałem fakturę za ostatni (złożyłem wypowiedzenie) okres rozliczeniowy i SZOK !!Opłata za usługi internetowe zostały wycenione przez Netię na 170 zł + Vat !!!! Po telefonie na infolinie okazało się, że w związku z tym, że umowa terminowa się skończyła, a nie skorzystałem z aktualnie proponowanych promocji, przeszedłem na umowę na czas nieokreślony i stąd kwota 170 plnPrzypominam, że chodzi o łącze 4M !!! Trzy razy drożej niż do tej pory. Nowi klienci dostaną takie samo łącze za 49 złSprawiedliwość ? Uczciwość ? To chyba nie są słowa znane w Netii.W Plusie, jak się skończy okres umowy promocyjnej przechodzi się na czas nieokreślony z dotychczasową taryfą. Nie skorzystasz z promocji, to możesz używać swojej taryfy do usr... śmierci.A w Netii ? Nieee - każą sobie płacić dodatkowo, za to, że nie skorzystałeś z promocji !!!W innej firmie dostaję łącze 12M/2M za 67 zł Z VAT-em !!!Konkurencja nie śpi droga Netio !!! Róbie tak dalej, a zostaniecie tylko z "moherami" co to nie ma im kto powiedzieć, jak bardzo ich robicie w konia.Przestrzegam użytkowników Netii - sprawdzajcie dokładnie do kiedy macie umowę, bo nikt Was nie uprzedzi, że jak nie skorzystacie z nowych promocji, to dostaniecie "SuperFakturę" !!! O nowych promocjach wydzwaniają, tylko nikt nie powie wprost ILE będzie trzeba zapłacić za przejście na umowę na czas nieokreślony !!Nigdy więcej.... 42 mies
Zalety

Wady

Extra informacje

42 mies

~Jaśkoluby / 2010-06-18

Jeżeli jesteś Kolego albo Koleżanko agitatorem Netii to trochę kultury nawet Wam nie zaszkodzi, a poza tym nie opowiadaj bajek i nie wciskaj ludziom ciemnoty - wszyscy wiedzą, że Netia dzierżawi łącza od TPSA, czym przy każdej okazji próbuje się wyłgać, a skoro usługa internetu świadczona przez TP była na przyzwoitym poziomie, ta jakim cudem ta sama usługa na tym samym łączu jest nie do przyjęcia - transfer zamiast do 6 mB rzadko kiedy osiąga 2 mB. I jak to się dziej, że Netia mając 3 miesiące na sprawdzenie łącza (w moim przypadku) niemal natychmiast po zgłoszeniu mojej chęci podpisania umowy stwierdza, że nie ma żadnego problemu, a po dwóch miesiącach mojej walki z nimi i ewidentnych kłamstwach w zakresie możliwości technicznych (słynne "po naszej stronie wszystko jest OK - musimy sprawdzić w domu klienta" :-) dowiaduję się, że "nie ma możliwości technicznych". Kto tu z kogo robi małpę ?
Zalety

brak

Wady

same

Extra informacje

~ILONA / 2010-05-24

Dla mnie to wprost nie do wiary, że firma tak działająca nadal może nabierać Klientów.Zostałam podłączona "z automatu" do NETII, po przejęciu przez nią TELE 2. Kilka miesięcy temu postanowiłam skasować numer stacjonarny. W trakcie rozmowy z KONSULTANTKĄ usłyszałam zapewnienie, że procedura zostaje wszczęta natychmiastowo, a odłączenie numeru nastąpi po miesięcznym wypowiedzeniu.Skasowałam telefon i ze zdziwieniem odebrałam rachunek za 2 miesiące - za abonament. Myśląc, że to nieporozumienie, zatelefonowałam (z komórki) do Konsultanta, który poinformował mnie, że jedyna ważna forma rozwiązania umowy musi być przekazana na piśmie. Wysłałam rzeczoną rezygnację z podaniem wszelkich zaistniałych okoliczności, przy czym chcę Państwu przypomnieć,że wszystkie rozmowy są nagrywane, nietrudno więc NETII sprawdzić czy opowiadam bzdury, czy też zawalił ktoś z ich pracowników. Nie otrzymawszy odpowiedzi, zatelefonowałlam dzisiaj ponownie i dowiedziałam się - cytuję - iż wina tkwi po stronie konsultantki, ale to niczego nie zmienia, bo okres wypowiedzenia będzie sie liczył od początku. Podejrzewam, że parę miesięcy zajmie im rozpatrywanie mojej rezygnacji, a w tym czasie zapewne będą rosły moje opłaty abonamentowe. Ludzie, czy nam sie naprawdę chce żyć w takim dziadostwie? Spólka giełdowa? Przeciez to rozpacz.
Zalety

same minusy

Wady

mnostwo minusów

Extra informacje

~Renata Klaczek / 2010-05-13

Witam, podpisałam umowę z Netią na zmianę operatora pozostawiając swój numer telefonu. Od dnia kiedy miała nastąpić automatyczna zmiana nie mam ani telefonu, ani internetu, a wszystko to podobno przez problemy techniczne. Nikt w Netii nie umie odpowiedzieć na pytanie kiedy podłączą mi telefon i internet i czy w ogóle będzie to możliwe. Umowa podpisana była na firmę, dzisiaj zastanawiam się skąd wezmę środki na zapłacenie ZUS za obecny miesiąc. Jak widzę mój przypadek nie jest odosobniony. Pozdrawiam Renata

~SANDALFON / 2010-03-07

płacę za 4mg ,dostaję mniej niż1mg co dziesięć pietnaście minut mam zastoje.KIM WY JESTEŚCIE??????
Zalety

01

Wady

1oooooooooooooooooooooooooooooo

Extra informacje

3lata, jak wyżej

~pfff / 2010-02-25

nie ma co pisac o tym necie jest do dupy..
Zalety

nic

Wady

wszystko

Extra informacje

~oriental_chicken / 2010-02-12

„Mikrerze” dlaczego nie polecasz Netii? Z czego to wynika? Niezadowolenie z obsługi czy sprawności neta? Zastanawiam się miedzy Netią a Neostradą, więc fajnie gdybyś podał jakąs konkretą argmentacje. A korzystałeś może z Neostrady. Jestem wlasie przed wyborem, wiem że neostrada wprowadzila nowe niskie stawki, niby opinie różne, ale najważniejsze , że można wziąć net na próbę i w razie niezadowolenia oddac po 3 miesiącach. Mam nadzieje , że przez ten czas przeanalizuje wszystkie zarówno pozytywy jak i negatywy

~mirekrze / 2010-02-07

kTO CHCE MIEC KLOPOTY I SIE Z NIMI KLOCIC POLECAM NETIE- W PRZECIWNYM RAZIE DORADZAM KOLEGO (KOLEZANKO) DOPLAC PARE ZL I KUP U INNEGO OPERATORA - MIALEM ZREZYGNOWALEM I NIE POLECAM NIKOMU. NAPRAWDĘ NIE PISZE TEGO ZLOSLIWIE.
Zalety

MUSZE PRZYZNAC,ZE ZA NAWET - NETIA DZIALALA BEZ PROBLEMU

Wady

FATALNY KONTAKT-DUZE OPLATY PRZY KONTAKCIE-BRAK FACHOWOŚCI - KLIENT DLA NICH BEEE(KRZYWDZACA OPINIA BYLABY DLA TECHNIKOW, KTORYM NIE MOGE NIC ZARZUCIC- MOZE JEDNO DODZWONIC SIE DO NICH )

Extra informacje

MIALEM 24 M-CE i nigdy wiecej ze wzgledu na biuro obslugi i problemy z nimi

~Lamarr / 2010-02-06

Parametry i bezawaryjność są prawidłowe, jednak ponieważ internet jest na lini TP, zapewne zawdzięczam to komu innemu.Historia choroby:-> Zbliża się koniec umowy (bodaj 69zł/mies, umowa na rok, 1mb)-> dzwoni do mnie konsultantMówi mi, że nadchodzi koniec koniec umowy, i jeżeli nie zrezygnuję lub przedłużę to będę płacił 134 zł miesięcznie (umowa automatycznie przejdzie na czas nieokreślony) Pytam się, jak to jest, że ja mam płacić za ten 1mb 134zł/mies, kiedy na stronie internetowej jest jak wół napisane, że abonament na czas nieokreślony wynosi 79zł/mies - konsultant nie jest w stanie mi tego wyjaśnić. Cały przekręt polega na tym, ze w regulaminie widnieje, iż po wygaśnięciu umowy, abonent płaci zgodnie z cennikiem który obowiązywał w dniu podpisania tejże umowy (czyli zgodnie z cennikiem zeszłorocznym w moim przypadku) Pytam się zatem czy jest możliwość abym za tą usługę przy umowie na czas nieokreślony miał za tyle ile nowi klienci - odpowiedź brzmi: Nie ma takiej możliwości.-> Zerwałem umowęw dniu tym a tym internet miał zostać odcięty, nie został-> podpisałem nową umowę (na 79zl/mies, czas nieokreślony)(internet nadal działa)-> minęło 2 tygodnie, dzwoni do mnie konsultant i mówi że w systemie są dwie umowy, i czy zgadza się że ta poprzednia została rozwiązana. Odpowiedziałem, że tak. On się zapytał czemu tak zrobiłem, a ja mu na to wyjaśniłem ten kruczek w regulaminie. Chyba nie zrozumiał.-> minął kolejny tydzień - odcięli mi internet-> przyszło pismo od Netii, że TPsa odpowiada, iż nie może aktywować łącza, bo już jest na nim usługa. Z pismem był formularz do podpisania (coś, co miało rozwiązać problem, nie pamiętam już)-> po kolejnym tygodniu w końcu zadziałało-> przyszedł pierwszy rachuek na... 134zł + koszt aktywacji O_____o-> Do netii poszło pismo z pretensjami-> odpisali, że przepraszają, to była pomyłka, i wystawiają korektę faktury,-> posłałem pismo, że chętnie zapłacę, ale tylko za czas kiedy miałem DZIAŁAJĄCĄ usługę (czyli bez tych 2 tygodni)-> Przyszło pismo w którym NETIA przychyla się do mojego stanowiska, wystawili korektę korekty faktury - opłaciłem jąinnymi słowy były:Faktura A -> pierwsza, mylnaFaktura B -> Korekta do AFaktura C -> Korekta do B - opłacona-> po jakichś trzech tygodniach dzwonią z netii że jest nieopłacona faktura B, i że mam zapłacić - wyjaśniłem, że była do niej korekta, którą to uregulowałem-> tydzień później taki sam telefon, takie same wyjaśnienia-> znowu-> Kolejny telefon, tym razem z firmy windykacyjnejTutaj skończę bo się rozpisałem, i jest to dział o NETIINIGDY WIECEJ
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00

~karlato / 2009-03-17

Na przestrzeni 1,5 roku moje zadowolenie jest umiarkowane a to niestety przez biuro obsługi klienta. Mój przykład to bałagan w centrali Netii przysyłają lewe faktury na których jest nie twoja usługa - bo jak możesz płacić za coś czego nie masz lub nie możesz mieć z racji braku możliwości technicznych. To tak jakbyś chciał kupić samochód ale go nie ma po czym dostajesz rachunek za samochód którego przecież nie masz. BIURO OBSŁUGI na moim przykładzie to OSZU****.Wady BIURO OBSŁUGI I BAJZEL W cENTRALI W wARSZAWIE
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

Wady

BIURO OBSŁUGI I BAJZEL W cENTRALI W wARSZAWIE

Extra informacje

~chuck bass / 2009-03-01

Mam od 2 lat usługę net24. Za 512 kbit/s (zwiększone od razu było na 640) płacę ponad 40 zł. Połączenia zrywało nagminnie na początku użytkowania, po może 15 telefonie poskutkowało, bo zrywa mniej, zdarzy się od czasu do czasu. Jeśli chodzi o obsługę w infolinii, to trafiałem raczej na profesjonalistów i uprzejmych ludzi. Niestety dbalość o stałych klientów jest słaba i to bardzo. Dzwoniłem o podniesienie transferu, gdyż po tych dwóch latach płacenie prawie 50 zł za "pół mega" jest lekkim przegięciem, gdy nowi klienci płacą 40 zł za 4 Mbit/s. Usłyszałem, że mogą mi podnieść na jeden mega ale zapłacę 60 zł miesięcznie :/ No przepraszam, ale w czasie tych 3 lat abonamentu realia się zmieniają i to co było kiedyś wystarczające, lub świetne, po jakimś czasie staję się zbyt słabe, więc powinni dbać o klientów i automatycznie dostosowywać ich transfer do panujących realiów. Na pewno umowy nie przedłużę, gdyż najadłem się zbyt dużo nerwów przez Netię, a 3 lata trwania w stagnacji łącza to gruba przesada
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

- obsługa

Wady

- niemożność zmiany transferu na bardziej aktualny bez podniesienia diametralnie opłaty- zrywa łącze

Extra informacje

2 lata

~tom / 2008-11-01

Jestem zadowolony, choć przyznam, że bywało różnie.Był taki czas, że byłem nie zadowolony, NET miał zaniżoną prędkość.Próbowałem nawet w UKE, ale NETA mam na firmę więc mi nie pomogli.JEST dobrze.Minęło trochę czasu, NET zaczął działać bez zarzutu.POLECAM
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Towar zgodny z opisem

Wady

Cena jak wszędzie

Extra informacje

około pół roku

~10minut / 2008-09-20

działanie pod wpływem impulsu jest daremne ja tak zrobiłem i szukałem winnego a nie patrzyłem na siebie .net działa bez problemu ze strony dostawcy .sprawdzajcie najpierw kabel bo mój pogryzły myszy .Śmieszne ale prawdziwe . przepraszam firmę Netia.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

szybka obsługa

Wady

Extra informacje

6 miesięcy 73 zł. za co

~magott / 2008-08-26

Od 4 lat zero problemów, pełen profesionalizm.. polecam wszystkim... teraz łącze 4 mb - żyć nie umierać....
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

~Piotrek / 2008-04-14

Rewelacja. Odkąd mam umowę - prawie 2 lata- ani razu nie miałem problemów technicznych, nie zrywa połączeń, brak limitu danych, bardzo dobra cena w nowych promocjach, dostępność informacji na wysokim poziomie o niebo lepsza niż w TP S.A.Nie miałem żadnych problemów z umową i aktywacją usługi.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

-jakość-cena-obsługa klienta-brak limitu danych-niezawodność działania

Wady

-brak

Extra informacje

niecałe 2 lata

zenobiazmiasta / 2008-04-06

Necik mi śmiga jak marzenie po prostu wybornie;-) ja mam netie a kumpel ma z tp.sa - obaj mamy 1Mb/s ale na stronie www.dsl.cz albo speedtest.pl mi pokazuje około 1150 kb/s a mu między 800 a 900 kb/s... no i tego komentować chyba nie trzeba .... hehe.... no i jeszcze kaska na start (no wypaśik)
Zalety

cenaszybkośćkontakt z obsługą techniczną

Wady

nie najlepszy modem ale..... heh.... TP.sa daje taki sam ;-D

Extra informacje

Około puł roku. instalacja za free, modem i umowe kurier mi przywiuzł (na koszt neti :-)),

~jedrula / 2007-10-04

zdecydowanie leprze od neostrady ,Niestety jak to teraz modne kontakt z firmą doskonały ale tylko do momentu podpisania umowy.Załatwienie czegokolwiek puzniej łącznie z reklamacją graniczy z cudem.Od momentu gdy zostałeś klientem płać a z nami i tak nie pogadasz mamy twoją umowe.Wadyw razie awarji godzinami nie można sie dodzwonić do obsługi klienta1,5 roku
Cena
Niezawodność
Parametry
4.33
Zalety

Wady

w razie awarji godzinami nie można sie dodzwonić do obsługi klienta

Extra informacje

1,5 roku

~JAQ / 2007-07-16

Usługa "Net24" świadczona przez Netia S.A Całą treść umieściłem w plusach i minusach,uwążam że to powinno wystarczyć,starałem się być obiektywny .Aby ten komentarz mół się ukazać musi się w tej rubryce znależć 100 znaków (słownie : sto )
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

-serwis techniczny czynny 24h (połączenie bezpłatne z telefonu stacjonarnego w Netii)-przyzwoite parametry-bezawaryjność na dobrym poziomie tj.1 na 1,5 roku

Wady

-dość wysoki abonament (patrz niżej)-możliwy tylko z telefonem-nie ma możliwości załatwienia nawet najdrobniejszych spraw w nawet śiedzibie!!!-brak biura obsługi klienta,jedynie szwankujący telefon (2szt.) w siedzibie-ogólnie panujący bałagan,na każdym poziomie -długie oczekiwanie na podłącznie do 2 mieśięcy!!!-konieczność podpisania umowy na 2 ,3 lata

Extra informacje

1,5 roku

Internet Netia net 24 opinie