Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Netia
  • /
  • 1

Opinie o Netia

Internet Netia opinie
Cena
2.86
Niezawodność
3.13
Obsługa klienta
3.44
Parametry
2.71

Średnia ocen

3.04

w skali od 1 do 5.

 

Netia opinie Netia
3.04 1357

~adam / 2016-10-18

Miałem problem z pilotem.Wymieniłem baterie ale to nie pomogło.Pilot nadal nie działał...Konsultantka przyjęła zgłoszenie i co mnie zaskoczyło...Czekałem na przesyłkę nowego pilota dwa dni robocze.Nic nie płacąc.Wszystko gra! ;)Pozdrawiam konsultantkę;)
Obsługa klienta
5.00

~andrzej788 / 2016-07-29

oczywiście wszędzie tylko hejtowanie, na wszystkie firmy można narzekać, bez przesady! nie na 200% ale jestem zadowolony z netii, ceny są konkurencyjne a nawet jak się pojawią jakieś utrudnienia, to szybko rozwiązują problem
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75

~nara_sretia / 2016-07-09

Moja przygoda z netią zaczęła się 3 lata temu. Potrzebowałem najbardziej podstawowego internetu na krótki okres czasu. Padło na tą firmę. Jak się szybko okazało, to był błąd. Internet znikał po kilka razy dziennie do 15 min, ale że była to najtańsza oferta to jakoś to przebolałem bez dzwonienia na infolinię. Szybko skończyła mi się umowa i wydzwaniali do mnie żeby mnie namówić na przedłużenie. Nie miałem wtedy czasu żeby bawić się w rezygnację i wchodzenie w nową umowę i oczekiwanie na podłączenie przez innego usługodawcę. Zgodziłem się. Od nowej umowy zaczęły się jeszcze lepsze przygody. Internet znikał jak zwykle, ale dodatkowo były przypadki że urywało bezpowrotnie. Po około 20 min oczekiwania dzwoniłem na infolinię po czym przechodziłem przez wszystkie etapy naprawcze z poziomu konsultanta ( wyłącz/włącz netia SZROT, sprawdź kable itd). Czasami miałem wrażenie że Ci ludzie są naprawdę upośledzeni. Mówiłem do nich, a oni dalej swoje. Przedstawiałem im, że sytuacja ma miejsce nie pierwszy raz i z pewnością nie ostatni... Jednak jedyne co mogli dla mnie zrobić to obiecać mi że w ciągu 24 godzin (roboczych!!!) przyślą do mnie technika. Bywało tak, że w miesiącu więcej internetu nie było niż był. Za 5 razem chyba, mocno poirytowany, zadzwoniłem i powiedziałem, że nie zależnie od tego ile płacę za internet i tak będę żądać zwrotu za okres w jakim go nie miałem, na co Pan poinformował mnie że mam do tego prawo. Oczywiście, jak powiedziałem, tak zrobiłem. Było tak jeszcze kilka razy i za każdym razem prosiłem o zwrot za dany dzień. Nie ważne dla mnie było to czy jest to 1 zł czy 5. Oni tracili grosze na mnie i czas swoich pracowników tak samo jak ja traciłem swój czas i pieniądze z konta dzwoniąc do nich. Czasami czas oczekiwania był mocno naciągnięty. Moja uprzejmość dla obsługi jak i dla całej firmy się skończyła. W końcu udało się im usunąć usterkę ze znikającym na kilka dni internetem, jednak sporadyczne sytuację do 15 min pozostały. Ostatnio dostałem telefon z jakąś ofertą. Stanowczo oświadczyłem, że nie mam zamiaru przedłużać już z nimi umowy ponieważ nie jestem zadowolony ze świadczonych przez nich usług. Pan słysząc mój podenerwowany głos oczywiście nie wnikał w szczegóły (bo zdanie klientów jest dla nich mało ważne, najważniejsza kasa i naciąganie) i podziękował za rozmowę. Koniec umowy już w lutym przyszłego roku, a oświadczenie o braku chęci przedłużenia umowy już przygotowane. Poprzednio miałem internet z orange i tam nie było takich sytuacji. Porównując obsługę mogę nawet powiedzieć, że byłem traktowany priorytetowo bo jak raz zniknął internet to technik pojawił się po kilku godzinach od zgłoszenia. Wyprzedzając pytanie - nie jestem z orange bo mają dodatkowe opłaty za utrzymanie łącza, ale to już inny temat. . . Podsumowując: Parametry - internet marnej jakości,Cena - stosunkowo wysoka ( porównując aktualną ofertę z UPC, vectra, ta sama prędkość w innych cenach),Obsługa klienta - najgorsza z najgorszych,Niezawodność - ta firma nie wie co to takiego,
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

jw

Extra informacje

3 lata

~Fritz / 2016-03-24

Od kilku lat jest klientem Netii. Nie ukrywam, nie ze wszystkich przeżyć jestem w stu procentach zadowolony, ale to chyba nigdzie się tak nie da. W końcu awarie bywają wywołane niezależnymi czynnikami. Musze przyznać, że przy każdym problemie, który miałem spotkałem się z obsługą klienta na wysokim poziomie - miła, sprawna pomoc. Cena? Również świetna, już niedługo kończy mi się stara umowa i rozważam jaki wybrac pakiet (chyba gigakablówke, sprawdziłem nawet, że nie ma z nią problemu w mojej okolicy). Ogółem polecam, mam nadzieję, że będe mógł utrzymać pozytywną opinię.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

cena, obsługa klienta, dostępność

Wady

Extra informacje

~Grzegorz / 2016-03-21

Chciałem podzielić się z wami moją opinią na temat Netia Compute. Jestem zadowolony, ponieważ usługa, którą oferuje Netia jest dotępna z każdego miejsca, z którego chcę pracować w danym czasie- co jest ogromną zaletą ponieważ moja firma wymaga częstych wyjazdów. Mogę korzystac z tego z telefonu. Niewątpliwą zaletą jest możliwość raportowania, rozliczenia są bardzo jasne. Polecam każdemu kto ma mały biznes!

~Och / 2016-02-15

Uwaga na naliczanie dziwnych opłat przed rozpoczęciem umowy (!) i rozpoczęciem świadczenia usług ! rzekomo zgodne z umową "oferty dodatkowe" uważajcie, nie dajcie się wrobić !!! Przeczytajcie dokładnie umowę i nie podpisujcie jeśli znajdziecie dziwny haczyk, bo u mnie ta żałosna firma taki haczyk stworzyła i wykorzystała.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

nie ma

Wady

wrabianie klienta

Extra informacje

kilka tygodni

~run_forest / 2016-01-18

Sporo mam z Netią doświadczeń i, tu może Państwa zaskoczę, same pozytywne. Przez 4 lata korzystałam z pakietu internet+tv+tele bez limitu (w cenie naprawdę konkurencyjnej!). Drugą w kolejności umowę zawierałam przez telefon. Po miesiącu okazało się ze faktura opiewa na kwotę wyższą niż zapowiadana przez konsultanta. Złożyłam reklamację. Została rozpatrzona (błyskawicznie!) na podstawie nagranej rozmowy. Wyrównano mi różnicę i do końca płaciłam zgodnie z tym, na co się zgodziłam. Zakończenie umowy zbiegło się w czasie z koniecznością ograniczenia wydatków domowych. Zrezygnowałam (telefonicznie i bez utrudnień) z kablówki. Pracownik Netii wykazał się zrozumieniem i zaangażowaniem. Zaproponował umowę na sam internet, a następnego dnia zadzwonił, bo znalazł dla mnie jeszcze tańczy (o 10 zł) pakiet internet+telefon (z limitem minut). Zostałam potraktowana przyzwoicie i indywidualnie. Po wyłączeniu kablówki obowiązywał mnie termin zwrotu urządzeń, ale go nie dotrzymałam... Ukarano mnie kwotą 550 zł, za nieodesłanie w terminie. Ostatecznie urządzenie odesłałam, ale nie miałam wielkiej nadziei, że w tych czasach firma odstąpi od ukarania. Kara była za niedotrzymanie terminu, więc w sumie i tak się należała. Ku mojemu zaskoczeniu (ogromnemu!) Państwo anulowali karę. Jeszcze zanim zaczęłam błagać ;) Szacun i serdeczne dzięki!!! A poza tym: HD jak brzytwa, ani jednej przerwy w dostawie internetu, prędkość na miarę łącza.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

~Najgorsza firma / 2015-12-13

Od tygodnia dzwonię do konsultantów, że mam problem z internetem. Od tygodnia niby coś robią, nawet serwisanci byli już dwa razy, ale problem jak był tak jest. Mam internet do 100 MB/s. w Dzień na kablu wartość ta jest osiągana. Wieczorem tj. po 18 strony się nie ładują, nic nie można robić przy pośrednictwie internetu, transfer spadam nawet do 0,2 MB/s(pani konsultant informowała mnie, że spadek do 80 MB/s w moim przypadku już jest złym działaniem). To jest kpina. Płacę za coś czego nie mam. Najgorsza firma. Zero kompetencji.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystko

Extra informacje

1.5 miesiąca, 39.9zł/miesiąć

~esu / 2015-05-10

Od jakiegoś czasu mam Internet w Netii (od przejęcia przez nią Dialogu 2011 rok). Trochę się tego obawiałem, bo Netia miała znacznie gorsze opinie od Dialogu, ale podejrzewam, że Netia postanowiła nie psuć dobrze działającej sieci i obsługi (na fakturach do dziś widnieje sprzedawca: Dialog, adres do korespondencji: Netia) i jestem bardzo zadowolony z tego internetu zwłaszcza jak przypomnę sobie przygody z poprzednim operatorem (Korbank - awarie na cały Weekend, bajki o jadącym techniku, dzień lub dwa czekania na naprawę, oczywiście pod warunkiem, że to nie Weekend, albo święta). Nie chciałem, ale podczas ostatniego przedłużania umowy wcisnęli mi na siłę Telewizję, a mam już telefon. Cena miała nie wzrosnąć a wzrosła o jakieś 10 zł. W sumie średnio jest to ok. 85-90zł za 20Mbit z telefonem (telefon wpływa na zmienność ceny) i telewizją. Internet też miał być 20Mbit, a przez jakiś czas (do modernizacji) przyspieszył z 12Mbit tylko do 15-16Mbit (co przyznała nawet konsultantka), ale jak sobie pomyślę o Korbanku i czytam te wszystkie opinie tutaj, to i tak się cieszę, że tylko takie mają wady i nie mam do czynienia z czymś znacznie gorszym.Internet rzadko nawala, ale jeśli już to dosyć szybko wraca. Jak nie ma dłużej (np. 30 minut) dzwonię na tel. i z reguły automat informuje, że jest awaria i że usuwają i co najważniejsze jest to prawda, bo nie za bardzo przypominam sobie kiedy ostatnio nie było internetu dłużej niż godzinę.Pingi najczęściej w granicach 20-40ms, szybkość zawsze powyżej 20Mbit/2Mbit (najczęściej ok, 21 na 2,1) i co ważniejsze brak tak charakterystycznych dla sieci mobilnych spowolnień neta (mój ojciec przerabia to właśnie w T-Mobile). Do tego dostałem po ostatniej modernizacji ruter Technicolor TG589vn i mam teraz w domu WiFi do laptopów. WiFi wyciąga 55 Mbit (z PC na laptop i z powrotem). Internet przez WiFi na laptopie dochodzi do 19 Mbit.Krótko mówiąc jestem zadowolony, ale może jest tak dobrze bo mieszkam 2 km od Rynku we Wrocławiu. Tak, czy inaczej życzę wam takiego neta wszędzie, gdzie mieszkacie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

niezawodność, niskie pingi, brak przerywania

Wady

mogłobybyć taniej i szybciej

Extra informacje

Dialog od 2001, przejęty przez Netię chyba 2011-12; średnio ok. 90 zł z TV i telef.

~Jakub Karp / 2015-01-25

Fatalny internet. Od 2 miesięcy zgłaszam problemy z zrywanie połączenia a netia ma to w 4 literach. Nie polecam. Totalna klapa. Mega wolny internet.
Niezawodność
Obsługa klienta
5.00
Zalety

brak

Wady

wolny internet.

Extra informacje

4 miesiące

Internet Netia opinie