Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Wzmacniacze gitarowe
  • /
  • Marshall MG15CDR
  • /
  • 1

Opinie o Marshall MG15CDR

Instrumenty muzyczne Marshall MG15CDR opinie
Brzmienie
4
Cena/Jakość
4.5
Elektronika
4.25
Jakość wykonania
4.25

Średnia ocen

4.25

w skali od 1 do 5.

 

Marshall MG15CDR opinie Marshall MG15CDR
4.25 1477

~Mateusz Orion Fuczyło / 2012-10-29

Bardzo fajny piecyk. Clean bardzo, bardzo dobry, aczkolwiek z przesterem są już problemy, bo niestety trzeszczy po podkręceniu. :) Reverb bardzo fajny, EQ są niezłe. Bardzo podoba mi się technologia FDD. Wygląd też jest świetny. Gdy ktoś wchodzi do pokoju (oczywiście ten, który na gitarach nie zna się) mówi: "Łooo! Masz Marshall'a! Ale piękny!"
Brzmienie
Cena/Jakość
Elektronika
Jakość wykonania
4.75
Zalety

Cena, Wygląd, FDD, EQ, Dobry clean, wejście na słuchawki itp.

Wady

Przester po mocniejszym przekręceniu trzeszczy

Extra informacje

Miesiąc, kupiłem używanego za 200zł

~adi / 2011-10-06

Piecyk fajnie wygląda i jest tani.Jeżeli jest to pierwszy twój piec bedziesz zadowolony ,ale jak ktoś grał na czymś droższym to nie widzi sensu kupowania tego piecyka.Do cichego grania jest ok, ale jak daje się głośniej to szumi i trzeszczy.Lepiej zainwestować w jakiś piec lampowy
Brzmienie
Cena/Jakość
Elektronika
Jakość wykonania
1.50
Zalety

tani

Wady

Trzeszczy

Extra informacje

2 lata

~TheGuru / 2010-01-30

Polecam każdemu 2 lata cena~500 zł
Brzmienie
Cena/Jakość
Elektronika
Jakość wykonania
4.75
Zalety

Wady

Extra informacje

2 lata cena~500 zł

~Janek / 2008-09-21

Piecyk jest bardzo dobry!! Overdrive i eq bardzo miłe! Reverb oraz FDD idealne jak na taki piecyk!Bdb cena do jakości! Bardzo dobry clean! Mi się piecyk bardzo podoba!No co do tej rączki... jeszcze nie mam z nią problemu ;pMam picyk około miesiąca. Kupiłem za 375zł.
Brzmienie
Cena/Jakość
Elektronika
Jakość wykonania
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Mam picyk około miesiąca. Kupiłem za 375zł.

~LUKAS / 2008-09-21

Jak dla mnie jakość wykonania, brzmienie, elektronika i cena do jakości...!! Bez porównania!! :)Najlepszy piecyk w swojej cenie i kategorii !! Z początku myślałem, że będzie przycichy, ale jest na prawdę głośny! Nawet jak dla mnie za głośny do domu - ze względu na sąsiadów ;p Na próby idealny. Bardzo dobry overdrive, eq, reverb i do tego technologia FDD. Clean bardzo przyjemny!Polecam!
Brzmienie
Cena/Jakość
Elektronika
Jakość wykonania
5.00
Zalety

Same plusy!

Wady

Słabo wykonana rączka... Ale piecyk dość lekki, więc na jakiś czas będzie trzymać :)

Extra informacje

Piecyk mam około pół roku, Kupiłem za 325zł! :)

~arnold88 / 2008-04-30

Spodziewałem się katastrofy bo opinie o tym sprzęcie są różne, ale jak to się mówi "darowanemu...". Combo jest lekkie, lżejsze nawet od niektórych mniejszych konstrukcji innych firm. To uspawiedliwia mizerną rączkę, ale w praktyce w zupełności wystarcza. Piękne czyste brzmienie, po odkręceniu reverbu jeszcze piękniejsze. Przester to zależy kto co lubi, da się ukręcić różnie. Bardzo przydatne LINE OUT/IN i Phones IN. Z plusów to jeszcze FDD i bdb equalizery. Ma 15W i myślałem że mu mocy zbraknie ale jest ok. Do domu idealny. Szkoda tylko że nie ma footswitha.
Brzmienie
Cena/Jakość
Elektronika
Jakość wykonania
4.25
Zalety

reverb sprężynowydobre możliwości konfiguracji brzmieniaFDDwygląd też - ładny jest ;)

Wady

brak footswithanie każdego zadowoli przestermizernie wyglądająca rączka (na szczęście w praktyce jest ok)

Extra informacje

~ stefan iron / 2007-07-26

Mój wzmacholek ma ponad rok kupiłem go za 450 zł! Jak dla mnie brzmienie jest klarowne i czyste...przy nie przesadzaniu z podkręcaniem gałek..!! Uzywam go na probach..ale przynaje ze na koncert on sie nie nadaje, jest zbyt mały..!! Przester jaki mozna na nim uzyskac jest dla początkującego gitarzysty napewno wystarczający! FUNCKJA FDD jest to napewno najwiekszy plus...dodaje kopa i to czuc od razu po włączeniu gałki! REVERB tez niczego sobie! Na pewno nie brzmi jak kostka czy procesor ale podkreślam dla Gotarzysty Domowicza jest to super piec za w miare niską cene!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Elektronika
Jakość wykonania
4.75

~Sighval / 2006-12-06

Piecyk ogólnie całkiem niezły pod warunkiem, że będzie używany w domu lub na próbach. 15 W to jak na koncert jednak trochę za mało. Mam go nieco ponad rok i ogólnie jestem zadowolony, choć już przestaje mi wystarczać.Brzmienie jest całkiem niezłe - clean jest wyrazisty, w jakimś stopniu można go również skonfigurować (choć bez zachwytów). Overdrive robi swoje, choć przy podkręconym na maksa gainie nieco trzeszczy. Szkoda, że overdrive'a nie można jakoś dodatkowo skonfigurować. Jest jeszcze reverb, ale ten jest dość średni. Nawet na maksymalnie podkręconym nie jest wystarczająco wyraźny.Technologia FDD dodaje mu nieco 'kopa' - to plus.Wykonanie jest całkiem niezłe, choć dość szybko odpadła ta taka mała osłonka przy rączce, choć, z tego co się orientuję, jest to dość częsta przypadłość Marshalli.Ogólnie piecyk polecam początkującym - nie zawiodą się. Mankamentem może być też nie tak znowu niska cena... Jestem jednak na 'tak'.
Brzmienie
Cena/Jakość
Elektronika
Jakość wykonania
4.00

Instrumenty muzyczne Marshall MG15CDR opinie