Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Książki
  • /
  • Pozostałe
  • /
  • Less Mess Storage
  • /
  • 1

Opinie o Less Mess Storage

Książki Less Mess Storage  opinie
Jakość wydania
4.9
Subiektywna ocena treści
4.9

Średnia ocen

4.90

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

52

dodanych opinii

 

MM / 2022-01-25

Z wynajmu boxu w Less Mess korzystałem od niespełna 7 miesięcy. Początkowo opcja wynajmu przestrzeni była dla mnie niezbędna, a cała współpraca zapowiadała się nadzwyczaj dobrze. Kontakt był dobry i szybki, dostęp do pomieszczenia naprawdę fajny. Mimo wszystko po upływie pierwszego miesiąca firma naliczyła mi dodatkową opłatę za nieterminową płatność, mimo że przelew został zaksięgowany, co prawda ostatniego dnia możliwej płatności, ale jednak. W październiku taka sytuacja pojawiła się ponownie- wysłałem więc mailowe potwierdzenie zapłaty, która nastąpiła ostatniego dnia możliwego terminu (księgowanie nastąpiło tego samego dnia- czyli w terminie), i została wystawiona faktura korygująca. Co ciekawe pracownicy, z którymi dane było mi porozmawiać przez telefon i wymieniać maile niejednokrotnie dorzucali, że mimo faktury za nieterminową płatność przecież nie zablokowali mi dostępu do magazynu (ogromne dzięki, za tak wielkie poświęcenie firmy, przypominam, że płatności odbywały się w terminie). Staram się być wyrozumiały, ale to chyba pomyłka, jeśli co miesiąc muszę sprawdzać, czy tym razem znowu naliczyli dodatkową opłatę, czy jednak sobie darowali. Po takich sytuacjach stwierdziłem, że cena którą płacę za tak małą powierzchnię nie jest warta ciągłego sprawdzania i przesyłania potwierdzeń przelewów, żeby nie płacić kary- postanowiłem umowę rozwiązać. Dostałem jednak kolejnego maila o braku zapłaty (wszystko jest opłacone) i wszczęciu procesu windykacyjnego. Po kontakcie telefonicznym okazało się, że wiadomości wysyłane są automatycznie (serio?). Tak więc płacąc co miesiąc, dostaję na koniec jeszcze tak przyjemne "podziękowanie". Szczerze mówiąc cena w ogóle nie odpowiada jakości i jedyne co pozytywnego łączyło się z wynajmem tej przestrzeni to szybki okres wypowiedzenia umowy. Nie polecam.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
1.00
Zalety

szybki okres wypowiedzenia

Wady

ciągle naliczane opłaty za nieterminową płatność, ponieważ płatność odbywa się ostatniego dnia wyznaczonego terminu,

Extra informacje

Użytkowanie boxa przez niespełna 7 miesięcy.

Paul / 2021-05-21

It was so friendly employee and helpful. I strongly recommend this company in Poznan.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00

Marta / 2021-04-21

Polecam serdecznie, pełen profesjonalizm, elastyczne warunki najmu.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00

Alex / 2021-03-18

Very good selfstorage.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

good quality and price, 24/7 acces

Wady

Extra informacje

Nice lady in office ;)

Marcin / 2021-03-01

Polecam Less Mess
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

bezieczeństwo

Wady

brak

Extra informacje

Damian / 2021-02-03

Polecam również LMS w Poznaniu
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00

Krystyna / 2021-01-12

Przejrzysta umowa, wygodne korzystanie z obiektu. Polecam.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00

Daniel / 2020-12-09

Profesjonalna obsługa, muszę przyznać, że prosta umowa i możliwość zakupu kartonów na miejscu.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

krótkie formalności

Wady

Extra informacje

Kinga / 2020-12-07

Formalności przebiegły bardzo sprawnie, bardzo profesjonalna obsługa.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00

Wiesława / 2020-11-20

Pani wszystko jasno wyjaśniła przez telefon, samo podpisanie umowy zajęło niecałe pół godziny.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

sprawne formalności

Wady

-

Extra informacje

Marcin / 2020-11-12

Świetna firma, przeprowadzka przebiegła dużo sprawniej z pomocą less mess, dodatkowo możliwość zakupienia katonów na miejscu.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

wynajem długo terminowy

Fabian / 2020-11-05

Osobiście mogę powiedzieć, że to idealne rozwiązanie na czas przeprowadzki, wysokiej jakości kompleksowa usługa.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

szybko, wygodnie

Wady

brak

Extra informacje

Krystian / 2020-10-20

Idealne rozwiązanie na czas przeprowadzki. Mamy dużo mebli z którymi nie mieliśmy gdzie zostać, Panie spadły nam z nieba.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

sklep na miejscu

Wady

brak

Extra informacje

wynajem długo terminowy

Ewa / 2020-10-20

Kompleksowa obsługa, na obiekcie dostępne wszelkiego rodzaju wózki i możliwość kupienia kartonów.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

wygoda

Wady

brak

Extra informacje

wynajmuję od roku

Łukasz / 2020-10-20

Świetne podejście do klienta, szybkie formalności, przejrzysta oferta.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

atmosfera

Wady

Extra informacje

Karolina / 2020-10-20

Szczerze polecam, rozmiar magazynu świetnie dopasowany. Wysoka jakość usług i bogata oferta.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

jakość usług

Wady

brak

Extra informacje

bogata oferta

Krysia / 2020-10-13

Fantastyczne miejsce dla cennych rzeczy z mieszkania. Nareszcie walizki, ozdoby choinkowe i sprzęt sportowy mają swoje miejsce.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

Dostęp całodobowy, miła obsługa, w budynku wózki, drabiny, toaleta i sklep z kartonami

Wady

nie zawsze wszystkie rozmiary pomieszczeń są aktualnie dostępne trzeba wcześniej zrobić rezerwację

Extra informacje

korzystam od 2 lat, najpierw małe pomieszczenie potem troszkę większe

Jagoda / 2020-10-07

Polecam! Korzystałam na czas przeprowadzki, a teraz będę używać pomieszczenia jako piwnicy.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

czystość, wentylacja

Wady

brak

Extra informacje

korzystam od 3 miesięcy

Zadowolony Klient / 2020-09-24

Sucho czysto i dostęp 24/7 czego chcieć więcej. Zdecydowanie polecam!
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

duży wybór wielkości pomieszczeń

Wady

brak

Extra informacje

Krzysztof / 2020-09-23

Polecam wszystkim przytłoczonym nadmiarem rzeczy. Mieszkamy w starczej kamienicy i w naszej piwnicy nie wszystko możemy przechowywać, ze względu na wilgoć. Pomieszczenia w less mess są czyste i klimatyzowane, nie pochłaniają żadnych zapachów.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

czystość

Wady

brak

Extra informacje

wynajem długo terminowy

Michalina / 2020-09-21

Idealny pomysł na czas przeprowadzki. Fachowa obsługa, dodatkowo sprawny transport.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

szybka obsługa, czytelna umowa

Wady

brak

Extra informacje

2 miesiące wynajmu

Małgosia / 2020-09-18

Świetne miejsce dla niepotrzebnych na co dzień rzeczy. Profesjonalna obsługa oraz szeroki zakres usług dodatkowych, takich jak materiały opakowaniowe, regały , wózki i drabiny dla klientów.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

codzienny dostęp

Wady

Extra informacje

czas użytkowania nieograniczony

Tomasz / 2020-09-18

Korzystam z usług Less Mess już pół roku i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony profesjonalizmem i jakością usług. Nie mamy w bloku piwnicy a pomieszczenie dwu metrowe, spełnia moje potrzeby.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

Dobór wielkości pomieszczenia.

Wady

Brak

Extra informacje

wynajem długo terminowy

Weronika / 2020-09-17

Wynajęłam najpierw na miesiąc i zostałam juz ponad rok. Gorąco polecam, bardzo wygodne.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

Wady

brak

Extra informacje

ponad rok

Wojciech / 2020-09-09

Jestem bardzo zadowolony z usługi wysyłki i odbioru przesyłek dodatkowo umowa przejrzysta! Polecam.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

Jakość obsługi, czystość, przejrzysta umowa

Wady

brak

Extra informacje

Krystyna / 2020-07-21

Zdecydowanie polecam, skorzystałam na czas remontu i szkoda mi było się wyprowadzać.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

Lokalizacja

Wady

Extra informacje

Kaśka / 2020-07-10

Bardzo polecam, jestem zadowolona z cen, warunków przechowywania. Fajna jest opcja z możliwością zamiany pomieszczeń. Bezproblemowo.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00

Monia / 2020-07-08

Bardzo przemyślane miejsce do przechowywania rzeczy. Szczególnie polecam kontak osobisty z personelem w oddziałach.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

lokalizcja, cena, oferta, nowoczesność

Wady

Extra informacje

dostęp 24h, na miejscu wózki i drabiny

Dagmara / 2020-06-24

Polecam !!! korzysytam przy Wale Międzyszyńskim i jest super dobre ceny teraz mają!
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

dostep, jakośc obsługa

Wady

Extra informacje

Marimax / 2020-06-18

Dobre miejsce na towar/części. O każdej porze nasi serwisanci wjeżdżają i zabierają części. Dostawy odbierają nam Panie w recepcji - wiec nie czekamy na wiecznie spóźnionych kurierów. Podpisaliśmy na dłużej z dodatkowym rabatem.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

lokalizacja, rabat przy dłuższej umowie, wózki paletowe, warunki

Wady

mała dostępność - zajęte pomieszczenia

Extra informacje

Pati / 2020-06-16

Polecam !
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

dostep, wygoda, czystośc lokalizacja

Wady

Extra informacje

od września 2017

Marysia / 2020-05-21

Ja nie szukałam u dziewczyn w Rumi przestrzeni a samych kartonów. To najlepszej jakości produkty i tańsze niż w typowych sieciówkach. Polecam
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00

Kostek / 2020-05-21

Korzystam od samego początku w trójmieśćie. Najlepsza firma ever :D
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00

Khrystyna / 2020-05-06

Korzystałam podczas przeprowadzki, polecam
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

Cena, lokalizacja, dostęp

Wady

brak

Extra informacje

Przemek / 2020-05-06

Jak magazyn samoobsługowy to tylko Less Mess
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

Cena, lokalizacja, dostęp

Wady

brak

Extra informacje

Sara / 2020-05-04

Najlepsze przechowalnia na moje sezonowe rzeczy. Super
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00

Marecki Mrek / 2020-04-30

Ja korzystałem z Less Mess w Warszawie i polecam
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00

Pyśka / 2020-04-30

Same plusy, polecam
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

atmosfera

paweeeeuuuu / 2020-04-30

Polecam. Nic dodać nic ująć wynajmuje w Rumi
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

Wady

brak

Extra informacje

prawie rok

DanielR / 2020-04-30

Świetne rozwiązanie dla przeciętnego Kowalskiego poszukującego kawałka przestrzeni na swoje graty, polecam, obsługa zawsze miła, magazynek czysty, suchy - warunki rewelacja.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

Cena, Lokalizacja, standard, jakość

Wady

BRAK!

Extra informacje

Bogdan / 2020-04-30

Polecam! fachowa obsługa
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

dostep, bezpieczeństwo , dobra obsługa

Wady

na razie brak

Extra informacje

Maurycy / 2020-03-12

jeżeli brakuje ci miejsca tak jak mi to Less Mess to idealne rozwiązanie. mogę przyjść tam kiedy chce i o której chce a ludzie w biurze są przemili. aż chce się tam przychodzić żeby chociaż napić się kawy i pogawędzić z obsługą
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

Dostep 24/7

Wady

narazie żadnych nie zauważyłem

Extra informacje

Kazimierz / 2020-02-18

Fajna opcja gdy nie masz swojej komórki lokatorskiej a brakuje miejsca na rzeczy. Osobiście mam pomieszczenie na Al.Krakowskiej w Warszawie i z czystym sercem polecam każdemu.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

Dostep 24/7

Wady

Nie przewiduje.

Extra informacje

Alutka / 2020-02-11

Bardzo polecam, sucho, czysto, bardzo bezpiecznie. W końcu mój garaż nie wygląda jak graciarnia :)
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

dostęp24h, bezpieczeństwo, fachowa obsługa

Wady

Extra informacje

Piotr / 2020-02-08

Wynajmujemy od kilku miesięcy i nie możemy się rozstać :D lessmess jest niezastąpiony jeśli chodzi o remont mieszkania - uratował nam życie dosłownie i w przenośni, polecamy wszystkim niezdecydowanym!!!!!!
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

dostęp, duży wybór schowków, poziom obsługi, bezpieczeństwo

Wady

absolutnie brak

Extra informacje

Monika / 2020-02-08

Korzystamy jako firma w Gdańsku i muszę przyznać że drugiej takiej opcji jak lessmess w trójmieście nie ma. Nawet paczki odbiorą za ciebie :) polecam każdemu kto chce zaoszczędzić i miejsce i czas !!!!!
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

lokalizacja, bezpieczeństwo

Wady

brak

Extra informacje

Klaudia / 2020-02-07

Polecam tą firmę, fachowe podejście do Klienta. Panie starają się rozwiązać każdy problem. Nie wyobrażam sobie przeprowadzki bez Less Mess
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

super obsługa, warunki, bezpieczeństwo

Wady

Extra informacje

Aneta / 2020-01-27

Korzystamy z lessmessa w Poznaniu, wynajmuje pół m2 za grosze a miejsca full, schowałam narty, deski + ciuchy i jeszcze zostało miejsca, wynajem krótkoterminowy takze dla kazdego cos
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

dostęp, standard, przystępne ceny

Wady

brak

Extra informacje

do końca zycia :)

Anka / 2020-01-11

Życie zmusiło mnie do szybkiej przeprowadzki, gdyby nie Less Mess to chyba musiałabym wszytskie swoje większe "skarby" wyrzucić. Na szczęście znajoma poleciła mi to selfstorage, dokonałam rezerwacji przez strone i zagwarantowałam sobie tym rabat.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

dostęp 24h, bezpieczeństwo, fajne promocje,

Wady

Extra informacje

Kamil S. / 2019-12-14

Strzał w 10. Chowam rzeczy firmowe i kilka domowych gratów. Z powodu pochodzenia tworzymy rodzinne archiwum dokumentów po dziadkach, które też już częściowo jest w Less Mess. Nigdzie indziej nie ma takich warunków, żebyśmy przechowali bezcenne listy, dokumenty.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

Kontrola wilgotności, alarm, czystość

Wady

duża zajętość

Extra informacje

Agata / 2019-11-21

Ja korzystam od 3 mcy i nie mam nic do zarzucenia, fachowa obsługa, bardzo dobre warunki przechowywania, dostęp 24h i bezpieczeństwo poprzez unikalny kod dostępu.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
4.00
Zalety

dostęp24h, bezpieczeństwo, fachowa obsługa

Wady

Extra informacje

Klaudia / 2019-05-14

Z całego serca polecam, korzystam aktualnie na czas remontu mieszkania ze schowka w Poznaniu. I powiem, że firma spełniła moje oczekiwania.
Jakość wydania
Subiektywna ocena treści
5.00
Zalety

dostęp24h, bezpieczeństwo, fachowa obsługa

Wady

Extra informacje

5mcy

Książki Less Mess Storage opinie