Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Finanse
  • /
  • Banki
  • /
  • LUKAS Bank
  • /
  • 1

Opinie o LUKAS Bank

Finanse LUKAS Bank opinie
Obsługa klienta
1.91
Oferta
2.14
Prostota obsługi
1.98

Średnia ocen

2.01

w skali od 1 do 5.

 

LUKAS Bank opinie LUKAS Bank
2.01 1402

~kass001 / 2016-04-20

Witam Dziś 20.04 2016 brałam raty na zakup komody w salonie BRW. W salonie na Targówku. Moja radość z wymarzonej komody zakończyła się z chwilą kiedy podchodzilam do biurka Pani udzielajacej rat. Widząc ze jej twarz jest cała czerwona zapytałam uprzejmie czy wszystko wporządku. Na co Pani zaczęła się dziwnie uśmiechać do koleżanki i pytać mnie o co mi chodzi. Na co, wnioskujac że Pani nie dzieje się nic złego powiedziałam ze nic już. Pani przystąpiła do procedury... Kiedy misszala w adresie zamieszkania korespondencji i zameldowania Stwierdziła ze część nazwy firmy mojego pracodawcy jej wystarczy. Źle wypisala umowę na inny produkt. Kiedy uprzejmie zapytałam czy ma to znaczenie obrazila się i z pretensjami powiedziała ze może wydrukować drugi raz poprawiona umowę jeśli to mi tak przeszkadza. Tragedia jednym słowem. Jestem managerem zatrudniam pracowników pracuje w obsłudze klienta 15 lat i zdobyłam pierwsze miejsce w Polsce w obsłudze Klienta. Wiem jak powinno to normalnie wyglądać. Nie oczekuje fajerwerków bo każdy może mieć gorszy dzień Ale ta Pani siedziała tam za karę i cieszyła się Jeśli zrobi na złość klientowi. Nigdy już nie przyjdę niczego załatwiać w Lukas Banku mając doświadczenie z taką wizytówką firmy. Strój niedbaly dżinsy i brak makijażu.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.33

~IwKoJa / 2015-12-22

Lukas Finanse to Złodzieje i oszuści - jakaś firma sprzedała mojej starszej mamie pościel na raty na pokazie nie informując o tym i w ogóle o żadnym kredytowaniu. Podpisała tylko umowę kupna-sprzedaży. Mama ma sporą emeryturę, chciała to kupiła, stać ją było na to, zapłaciła po miesiącu CAŁOŚĆ wskazaną na umowie 4960 zł a teraz, po trzech latach Lukas żąda od niej rat nie wiadomo za co, jakim prawem i jeszcze nalicza odsetki, twierdząc że mama nie wypowiedziała umowy w ciągu 14 dni. Bandyci, powinni być karani jak najsurowiej.
Zalety

zero zalet, złodzieje ich nie mają

Wady

naciąganie starych ludzi, brak woli rozwiązania problemu

Extra informacje

~Marcin / 2015-09-30

Zadzwonilem na infolinie,bo mialem problem.Pani uprzejmie pokierowala mnie do innego dzialu-windykacji.Zadzwonilem pod podany numer .Pani ktora jest tam zatrudniona/nie zapamietalem nazwiska/ nie dosc ze nie pomogla mi,nie pozwolila mi wyjasnic o co chodzi,to uczynila to w sposob niegrzeczny wrecz opryskliwy.Czy tak zalatwiacie swoich klientow?Nie polece waszego banku nikomu ze swoich znajomych.
Zalety

-------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------

Wady

nieuprzejmy pracownik

Extra informacje

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

~Basia-krakow / 2015-06-17

Nie polecam tego banku!!!! Spłaciłam o 9 dni wcześniej zadłużenie na karcie kredytowej ale mniej o 4 grosze. W tym miesiącu otrzymałam odsetki od tych 4 groszy w wysokości 7, 25 groszy ( siedem złotych dwadzieścia pięć groszy od zadłużenia 4 groszy !!!)
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

lichwa

Extra informacje

~marian44 / 2014-11-19

Witam,oto moja przygoda : przez kilka lat spłacone w tym banku około 20 kredytów bez dnia opóźnienia,zawsze każdy kredyt na dowód osobisty.Pewnego razu dzwoni do mnie pani, oczywiście weryfikacja danych, potem szereg pytań m/mi czy to mieszkanie to moje i takie tam szczegółowe pytanka co do mojego posiadania--majątku-- nie odpowiedziałem i poprosiłem aby się rozłączyła.Pani wykrzyczała, że właśnie nie przyznała mi karty kredytowej (wcale o nią nie występowałem)jak się doczytałem to do kredytu w umowie był zapis że mogę takową kartę dostać.Jakie było moje zdziwienie gdy chciałem zakupić w jednej z sieci RTV AGD telewizor---cytat EMAILA pani obsługującej kompa w punkcie kredytowym : weryfikacja odrzuca pana wniosek (na 3600 zł) kredytu z dopiskiem może pan sobie wziąć kredyt tylko do 800 zł.W liście w którym zapraszają mnie do kupna na raty miałem napisane że do 20 tyś na D.O. W konkurencji dali kredyt po 2 minutach po sprawdzeniu BIK.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00

~bankrut / 2014-10-28

Jak pracowałem i było stać na spłaty dawali karty zapraszali i było fajnie zachorowałem utraciłem płynność zaczęło się windykacja telefony po kilka dziennie po15 zł Jak chcecie stracić więcej jazdrowie rodzina to polecamFrancuzki ale ne bank

~maniek / 2014-10-27

Spłacisz w ciągu 16 miesięcy zamiast wciągu 40 miesięcy i nie chcą oddać to co zabrali nie chcą się rozliczyć do końca dla mnie to złodzieje już nigdy nie wezme u nich żadnych kredytów i moja cała rodzina.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

nie ma

Wady

nie uczciwi wobec klienta

Extra informacje

16 miesięcy

~cihy / 2014-10-22

Tragedia Raty są spłacane systematycznie albo wpłaty dokonywane były z wyprzedzeniem a oni przysyłają jakieś pismo że prawie 40 zł niedopłaty ciekawe skąd oni to wzięli
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

naliczają jakieś dodatkowe opłaty

Extra informacje

~Ewa / 2014-09-24

Lukas bank podpisuje umowę, że pożyczkę na meble można spłacać po miesiącu a w rzeczywistości jest tak, że po 30 dniach przychodzi za 1 ratę spłata a za 3 dni następna rata i jakby nie było to trzeba dwie raty naraz spłacić. Uważajcie na takie ich machloje!!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Nia ma

Wady

Oszustwo, jeśli po miesiącu trzeba dwie raty spłacić na raz

Extra informacje

~NAR. / 2014-04-09

UWAŻAJCIE .!!!BRAŁEM MEBLE W AGACIE I NIESTETY SYSTEM RATALNY BYŁ W LUKASIE.!! KREDYT SPŁACIŁEM 2 MIESIĄCE WCZEŚNIEJ , A CI OSZUŚCI NIE PRZYSŁALI MNIE DO TEJ PORY ROZLICZENIA KREDYTU.!! ZACZELI ZA TO PRZYSYŁAĆ JAKIEŚ MONITY ZA MONITY PO 15 ZŁ.!! WYSŁAŁEM REKLAMACJĘ I CZEKAM NA ODPOWIEDŻ Z ICH STRONY .!!NIEZALEŻNIE OD TEGO W NASTĘPNYM TYGODNIU UDAJĘ SIĘ DO FEDERACJI KONSUMENTÓW W CELU ZŁOŻENIA SKARGI NA TEN DZIADOWSKI BANK.!!LUKASA UNIKAĆ JAK OGNIA.!!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

BRAK.

Wady

BEZ LIKU.

Extra informacje

~mariusz / 2014-01-14

UWAZAJCIE ZA 0,38 GROSZY PRZYŚLĄ WAM MONIT ZA 15 ZŁ A NAWET NIE ZADZWONIĄ, A SKORZYSTANIE Z UBESPIECZENIA OD UTRATY PRACY TAK DŁUGO BEDA PRZECIAGAC ,ZE MINIE 3 MIESIACE
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00

~Halina Wroblewska / 2013-09-20

DOTYCZY POZYCZKI GOTOWKOWEJ Z OFERTY LUKAS FINANSE SA nr.102709401001135 Z DNIA 2012-09-11 OSTATNIE DWIE RATY ZAPLACILAM 17-05-2013 PRZY ZAKUPIE TWIERDZONO ZE OPROCENTOWANIE PO UREGULOWANIU WSZYSTKICH RAT W TERMINIE ZOSTANIE ZWROCONE?WIEM ZE ZA KAZDY DZIEN OPOZNIENIA NALICZACIE ODSETKI A ZA 2 MIESIACE ZAPLACENIA NALEZNEJ KWOTY NI NALEZY SIE NIC?TO PO CO JA TAK SIE STARALAM PROSZE O WYJASNIENIE TEJ KWESTI MOZLIWY TAKZE KONTAKT tel 722078839 LUB ADRES DOMOWY 41-214 SOSNOWIEC ul.GOSPODARCZA 18/2/50 MONIKA WROBLEWSKA
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

DOBRZE ZE MOZNA COS SOBIE KUPIC W TEN SPOSOB!

Wady

ALE DLACZEGO NIE JEST TAK JAK OBIECUJA PRZY ZAKUPIE?

Extra informacje

MINELO ROK 1099 I KUPILAM NASTEPNY ALE JAK NIE DOSTANE ZWROTU TO JUZ WIECEJ NIC NIE BEDE KUPOWALA I OSTRZEGE INNYCH NAWET WROGOW

~seba / 2013-07-29

najgorszy bank!!!!!!!! złozieje itd
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

nie ma

Wady

wszystkie

Extra informacje

~lysy1q2w3e / 2013-03-14

Powiem wam tak ten bank to porazka zyciowa. Mam 2 kredyty jeden w sigma bank drugi w tym cholernym lucasie stracilem prace raty splacam nie systematycznie w sygma bank mam wieksze raty miesieczne bo 307zl a w lucasie 116zl w sygma po 3 miesiacach nei splacania kwota taka sama mozna sie dogadac ludzie sa mili i wyrozumiali a w lucasie nei dososy ze odsetki rosna co chwile z 400zl zadluzenei zrobilo sie 800zl to dzwonia strasza sa strasznie nie mili zaplacilem juz prawie wszystko ale zarobili na mnei duzo nie poledam tego banku nikomu omijajcie szerokim lukiem!!!!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

nie ma

Wady

wszystko jest u nich wadami

Extra informacje

3 lata

~niezadowolona / 2013-02-26

1000% niezadowolenia!!! Najgorszy bank pod słońcem co do zatrudnionych ludzi na infolinii!!! Boże z kąd oni biorą takich imbecyli!!! Czas pomyśleć o zmianie personelu!!! Chciałam spłacić szybciej swoje zadłużenie ( brałam sprzęt na raty ). Niestety w punkcie u nas na miejscu nie widzieli kwoty bez odsetek, tak więc musiałam zadzwonić na infolinię. Pani na infolinii niestety nie była za miła, stwierdziła że nie może mi podać kwoty bez odsetek bo rata jest płatna do dzisiaj i najpierw mam to zapłacić. Tłumaczyłam, że jestem u nich w oddziale i tą ratę zapłacę normalnie i ma mi podać kwotę od następnego miesiąca. To stanowczo powiedziała, że nie ma takiej możliwości. Wkurzona zapłaciłam wszystko z odsetkami. Na drugi dzień dzwoniłam aby podać numer konta na który mają mi przelać różnice, to o dziwo kredyt już wczoraj okazał się zamknięty!!! A na reszte swoich pieniędzy czekam 4 tydzień!!!! I mogę dzwonić i gadać z nimi a i tak to nic nie daje. Pieniądze czekają też od 4 tyg. do przekazania mi z powrotem!!! Naprawdę zastanówcie się czy chcecie podpisywać umowę z tym bankiem!!!
Obsługa klienta
Oferta
1.50
Zalety

brak

Wady

najgorsza infolinia pod słońcem

Extra informacje

~Jarosław Wąsik / 2013-02-24

nie polecam nikomu -tego banku, kredyt który był brany na meble o wartości 2358,- wyniósł w tymże banku ,,tylko,, 4900-wspaniale co? nieźli zdziercy...koniec komentarza
Zalety

-------

Wady

Extra informacje

~Maria Żurowska-Gangi / 2012-12-05

Od paru lat jestem w Lukasie. Bardzo zadowolona byłam z usług bankowych Rzetelność, przejrzystość transakcji, miła , fachowa obsługa, zawsze mądre rady i propozycje rozwiązań... Zmieniło się jednak z chwilą ...zmiany nazwy. Kolejki do doradców były, lecz łyk kawy uspakajał nerwy śpieszących się klientów. Do tego obsługa- specjaliści siedzieli przy biureczkach, a petent siadał spokojnie na krześle po drugiej stronie, co ułatwiało kontakt. Zazwyczaj otrzymywało się odpowiedzi na KAŻDE pytanie. Nowa nazwa nazwa Banku przyniosła z sobą DLA KLIENTA WIELE ZMIAN NA GORSZE. Z przysłowiową już kawą z ekspresu, której zniknięcie można zrozumieć (dużo było NIE-klientów, którzy przychodzili na kawę...) zniknęły oddzielone od siebie (dyskrecja) stanowiska obsługi z krzesłem dla klienta obsługiwanego. Teraz stoisz załatwiają sprawę, a kobieta obsługiwana nie ma gdzie oprzeć torby, aby wyjąc potrzebne dokumenty. Klient czuje się tak, jak pasażer kupujący bilet w tramwaju. Zmieniły się też na gorsze pewne zasady dotyczące załatwianych spraw. Przeważnie odpowiedż brzmi: Proszę zadzwonić do Warszawy...Nagle obsługa nie bardzo chce (lub ma zakaz) udzielania informacji lub ułatwiania transakcji: Wspaniałym , co przyciągało klientów, były telefoniczne informacje o transakcjach na koncie, bądż braku środków, co ułatwiało życie klientów.I to właśnie przyciągnęło mnie do Waszego Banku. Niestety, z prywatnych powodów zmuszona byłam zrezygnować z tej funkcji na krótki czas (chyba 3-4 tygodni). Po tym czasie zwróciłam się do Państwa z prośbą o uaktywnienie tej funkcji. Prośba moja została przyjęta i polecono mi zadzwonić pod wskazany numer celem aktywacji... Minęło sporo czasu, wielokrotnie ponawiałam próby kontaktu SMS- owego w tym celu, lecz bez rezultatu... W placówce, w której zawsze dokonuję transakcji poprosiłam o pomoc .... doradzono, aby zadzwonić do Państwa... Ale dodzwonić się nie można... Ponieważ jestem często w podróży pomimo starszego wieku, lub obłożnie chora, dla mnie to bardzo ważna usługa. Coraz częściej zdarza mi się niezamierzony "brak pokrycia " na koncie, nie zapłacone z tego powodu raty, bądż nie zapłacone, bo Państwo pobraliście chociaż drobną, a nie przewidzianą (bez uprzedzenia)kwotę, co powoduje, że brak np, 5zł do ...opłacenia czynszu... o czym nie mam pojęcia i spokojnie ufając, że wszystko w porządku z finansami.... brnę w nowe, koszmarne długi...Proszę, wróćcie do dawnych, mądrych zwyczajów. Kawy nie trzeba... ale resztę proszę zmienić... i te koszmarne ...okienka obsługi...
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.33

~Łukasz mazurczak / 2012-10-11

Brak kompetencji likwiduje konto firmowe i Pani nie wie jak o co chodzi stoje w kolejce Pani dzwoni gdzieś i co odsyła mnie dalej. Nieporozumienie.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

100%

Extra informacje

firma miała 3 lata

~Marta / 2012-10-08

Najbardziej złodziejski bank jaki istnieje. Po smierci mojej mamy wpłynęły pieniądze z zus , zus się zwrócił do mnie o zwrot ,więc zwróciłam się do banku aby zwrócili,lecz bank zablokował pieniądze i trzyma dalej,ja ze swoich prywatnych środków musiałam zwracać zusowi emeryturę mamy,a lukas bank dalej przetrzymuje oczywiscie nieoprocentowane. W zusie powiedzieli, że po raz pierwszy spotkali się z takim bankiem. Nie polecam jeżeli nie chcecie miec problemów.WadyOgrabic klienta
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Wady

Ograbic klienta

Extra informacje

~kiedys zadowolony / 2012-09-13

Wziałem kiedys kredyt prostoliczony 2000 na 24 miesiace do spłaty 2880. wszyskie raty spłacałem na bieżąco. dziś chciałem wziaść 3000 na studia na 6 iesiecy max 12miesiecy.zaproponowano mi jedynie na 64 miesiace gdzie kwota raty wynosi 115,63 czyli łacznie do spłaty 7360. jest to az 145% wiecej. Mam wrazenie czytając opinię pozostałych że solidnego klienta, który spłaca swoje zobowiązania terminowo chcą wydoić jak.....Szkoda gadać nie polecam tego banku nikomu.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

Duzo by wymieniac

Extra informacje

~oburzona / 2012-07-20

Lukas Finanse współpracuje z firmami, które naciągają emerytów na zakupy cudownych kołder i garnków, rezonatorów biofotonowych itp. Gdyby nie pomoc kredytowa Lukasa nie doszłoby do takich naciaganych transakcji, na których zarabia także Lukas. :-(

~takjest / 2012-02-09

Jako bank jest OK, ale pracownicy zwłaszcza na Hanki Czaki w Warszawie to porażka. Trzy wtopy w ciągu jednego roku. Za pierwszym razem poszedłem tylko po to by zamknąć kartę do konta prywatnego - zamknięto mi 2 karty również tę nową do konta firmowego, którą kilkanaście minut wcześniej aktywowałem.Za drugim razem gdy wpłacałem gotówkę na konto, Pan kasjer zachęcił mnie do kredytu gotówkowego i wyliczył zdolność kredytową na 40.000zł. wystarczy tylko donieś dokumenty - no to je donosiłem przez 3 dni aż w końcu zdolność spadła na 6.000zł. Ja straciłem czas i pogratulowałem nieukowi. Za trzecim razem dokonywałem wpłaty na konto prywatne, oczywiście kasjer się pomylił w wpłacił na firmowe, dwa konta w tym banku to już za dużo - gubią się nieboraczki.Omijajcie ten bank a zwłaszcza placówkę na Hanki Czaki w Warszawie.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

sprawnie działający system internetowy, szeroka sieć placówek czynnych nawet do 19:00

Wady

niedouczenie pracownicy, zbyt mała ilość czynnych stanowisk w placówce np. Na 7 stanowisk tylko DWA otwarte

Extra informacje

1 rok

~tolo22 / 2011-12-17

Od 13stu lat jestem klientem tego banku.Zawsze spłacałem raty w terminie a przeważnie przed czasem.Niedawno miałem pilny wyjazd do Niemiec i chciałem na szybko kupić opony chciałem wziąść na raty 1000zł dostałem odmowę.Dwa dni póżniej dostałem pismo z banku że jestem Baaardzo dobrym klientem ich banku i proponują mi atrakcyjny kredyt.Mało tego za około tydzień do mnie zadzwonili z podobną propozycją.Wczoraj chciałem kupić dzieciom telewizor 1200zł pani w media powiedziała że ''świecę''na czerwono i znowu odmowa!!.U nich jest tak że 'prawa ręka nie wie co robi lewa'czyli jednym słowem mają gorszy burdel niż w PZPN.Odradzam z korzystania z tego banku chyba że masz nerwy ze stali.Ja nie chcę mieć więcej z nimi kontaktu.Zostałem potraktowany jak śmieć....
Zalety

były kiedyś teraz ZEROO

Wady

Obsługa.Bałagan

Extra informacje

~deltablues54 / 2011-12-05

Oferta, jak w każdym przeciętnym banku. Obsługa, sztuczna uprzejmość, nic co godne byłoby zapamietania. Prostota, niewłaściwe słowo, kolejka jak wszedzie, i cierpliwe czekanie w niej, oto cała prostota obsługi w credit agricole, dawnym lukas banku.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.33
Zalety

Zadnych

Wady

Bezwzględność, zero negocjacji, grożby i straszenie klienta komornikiem,kolejka.

Extra informacje

kredyt od 2010 do 2012

~niezadowolonagdynia / 2011-11-18

Nie polecam! Dwa tygodnie nie wystarczyły (przesympatycznej poniekąd Pani) na przygotowanie nam umowy kupna auta. Mąż kilkakrotnie tłumaczył w banku, na jakich warunkach będzie kupowany samochód (po leasingu, jako mający prawo do pierwokupu, kierowca cywilno- prawny, że tak go nazwę) . Pani przemile nas poinformowała, że nie ma problemu, zdolnośc jest, papiery "spokojnie sobie przygotuje". I po tygodniu miała zadzwonić -nie zadzwoniła... no to my siup, i do placówki. Jakby jakies przeczucie nas gnało. I całe szczęście, że poszliśmy. LUDZIE!!!! jaką listę "dokumentów do dostarczenia" dostaliśmy, to szok!. Ja nie mówię o zaświadczeniu o zarobkach i innych "standardowych" - wszak już jeden kredyt mamy, więc wiemy mniej więcej z czym to się je.... ale "zaświadczenie o terminowości spłacania rat leasingowych?????????????????????? a co ma piernik do wiatraka??????????To my - kompletni ignoranci - podpowiadaliśmy Przemiłej naszej Pani, że chyba nie tędy droga, i chyba nie jest to dla sprawy istotne..... Pani kilkakrotnie wybiegała na zaplecze "konsultować się z Kierowniczką" ....czuliśmy się jak na karuzeli! Robiło się nam niedobrze i wysiąść nie można było! W końcu powiedzieliśmy DOŚĆ! Po godzinie czczego gadania co by było, gdyby babacia miała wąsy, usłyszeliśmy od przemiłej Pani, że "przepisy banku się zmieniły i bank nie wyrazi zgody, żebysmy my - osoby nie posiadające firmy, wykupili auto, spłacone w firmie leasingowej - z wyraźnym zaznaczeniem od tejże firmy, że mamy prawo pierwokupu. Mąż wstał i powiedział "idziemy do innego banku" na co Pani nerwowo zaczęła przeliczać ile w tym "innym banku" nadpłacimy za raty..... a w ogólnym rozrachunku wyszło taniej hehehe. I Pani sama sie zaplątała w swoją sieć NIEKOMPETENCJI!!!!!!!!!!! Poszliśmy na drugą stronę ulicy, z marszu wypełniliśmy formularze, pieniądze dostaniemy do ręki i BEZ ŁASKI wykupimy nasze wymarzone autkoTAKŻE LUKAS BANK???????????? MOŻE ŻEBY SIĘ KAWY NAPIĆ, ALE JESLI CHODZI O KREDYTY - ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.67
Zalety

Kawa ;P

Wady

niekompetencja w udzielaniu informacji!

Extra informacje

~nacki / 2011-09-19

Obsługa klientów w oddziałach poprawna.Jednak są to osoby ubezwłasnowolnione 0ni nie mogą podjąć żadnej decyzjii.Także ich opinie o kliencie- kredytobiorcy nie mają żadnego znaczenia dla decydentów.Bzdurą jest, że Lukas Bank nie może przesunąć terminu spłaty raty kredytu.Lukas Bank gnębi porządnych kredytobiorców - nie potrafi dokonać restrukturyzacji spłaty zadłużenia czy zastosowania postępowania ugodowego mimo, że istnieją podstawy aby takie postępowanie wdrożyć.Wadytylko minusy2 lata
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Wady

tylko minusy

Extra informacje

2 lata

~izabella / 2011-08-24

Chciałam kupić córce lodówkę na raty 0% (cena2800)- odmowa-towar zbyt luksusowy....No tak-emeryci na wystawki....
Oferta
1.00

~bolo / 2011-08-06

mam konto premium i symfonie firmową i naprawdę jest ok, bankomaty o zł obsł. intern czego więcej żądać3 lata
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

3 lata

~dianka / 2011-08-01

Miałam punkt Lucasa na ul. Kinowej - ideał. Teran na Rondzie Waszyngtona. Porażka. Nie kompetantni, arogantcy- jak ja bym im łaskę robiła że mam tam swoje pienądze- dużo. Zrezygnuję z tego Banku.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.67
Zalety

żadne

Wady

arogancja, kolejki

Extra informacje

4 lata

~atomowka / 2011-06-24

to prawda co piszą ludzie - bank to porażka.. I brak kompetentnych ludzi na stanowiskach pracy.Nie mówcie LUKAS, bo robi mi się niedobrze robi
Zalety

brak

Wady

od groma

Extra informacje

za odsetki

~michal_cu / 2011-06-21

Miało być dobrze a wyszło...jak zawsze. Niestety ten bank nie spełania żadnych cywilizowanych norm obsługi klienta. ŻADNEGO odzewu przez prawie 6!!!!!! miesięcy na odpowiedz. Probowalem renegocjowac warunki kredytu. Bank nie raczyl odpowiedziec od prawie 6 miesiecy. W mailach i rozmowach telefonicznych potwierdzali ze juz wyslano odpowiedz. Ale jakims cudem nic nie dotarlo. Rece opadaja. W polsce jak zwykle: jesli chca sprzedac produkt to malo w tylek nie wejda! a jesli obsluzyc klienta po sprzedazy to juz nie. JEDNO WIELKIE ZERO!!!!!!!!!!!!!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

żadnych

Wady

same

Extra informacje

3 lata

~adus / 2011-06-15

Zaczelo sie jak zwykle niewinnie. Bralismy kredyt na zakup mieszania niby wszystko ok papiery wporzadku do czasu podpisania umowy kredytowej. Dzien przed podpisaniem umowy dzwonia z banku ze potrzebuja jeszcze kilu papierow i nie mozemy podpisac jutro umowy wiec myslalem ze kilku a nie kilkunastu ktore zbieralem przez ponad 2 tygodnie ( a termin na podpisanie ustalony mielismy miesiac wczesniej ) wiec sporo sie nabiegalismy razem z zona aby zdobyc wymagane papiery ( zaswiadczenia z innych bankow ze mamy lokaty, jeden papier od dewelopera, gdzy nie udolny rzeczoznawca zamiast udac sie do biura tuz przy budowie poprostu olal sprawe i wyslal niekompletne papiery itp ). Podpisalismy umowe i zaczela sie jazda. Gdyz w umowie mielismy ze czesc naszego wkladu wlasnego bedzie z ksiazeczki mieszkaniowej. Niestety jak ktos sie zetknal z PKO to wie ze zlikwidowanie ksiazeczki mieszkaniowej jest dosyc dlugotrwale i trzeba sie nachodzic bo tam nie ma za prosto. I tak najpierw aneks do umowy ze ksiazeczka nie zostala zrealisowana na czas czyli ze pieniadze nie zostaly przelane w okreslonym czasie do Lukasa ( 100 zl ). Kiedy juz ksiazeczka zostala zrealizowana i pieniadze przelane na konto banku probowalismy sie dowiedziec o dokladna kwote oraz czy na 100% sa te pieniadze i przez 2 tygdonie Pani w banku oraz na infolinie nie powiedzileili nic o tym ze sa te pieniadze. Dopiero po jakims czasie udalo sie dowiedziec ze nie wyrazilismy zgody na to zeby pieniadze te byly przelana na konto dewelopera (niestety to nasza wina gdzyz bylo tak w umowie ) a wiec jak najszyciej napisalismy takie pismo i myslelismy ze koniec a tu niespodzianka, gdyz w tej transzy dla dewelopera jedna czesc to byla kwota z ksiazeczki mieszkaniowej a druga przelew wlasny i co sie okazalo przelalismy 3 zl za malo i Lukas nie przelal pieniedzy ( chociaz pytalismy jaka jest dokladna kwota gdzy co 3 mieisace kwota na ksiazeczce sie zmienia poprzez rozne wspolczynniki nie wiem jak to jest liczone ) wiec dopiero po wplaceniu 3 zl Lukas przelal pieniadze i dostalismy niestety odsetki karne (25 zl ) co moze nie jest zbyt duza kwota ale sam fakt pozostaje taki ze bank nie przejmuje sie tym a po napisaniu skargi w odpowiedzi dostalismy ze to jest nasza wina. Wiec powiem tak nie polecam tego banku nikomu bo nerwy sa najwazniejsze i zycie zbyt krotkie zeby sie denerwowac na tak niekompetentne osoby ktore tam pracuja. Wadyniekompetentna obsluga, infolinia
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Wady

niekompetentna obsluga, infolinia

Extra informacje

~Mirek / 2011-06-13

Jak cokolwiek zalegasz, to odezwą się dopiero po dwóch latach i naliczą Ci odsetki i inne rzeczy. Najbardziej oszulańcza instytucja finansowa (bo trudno to nazwać bankiem) w Polsce. Żagiel drugi po nim.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.33
Zalety

nie ma

Wady

wszystko

Extra informacje

~iwona / 2011-06-01

okropny BANK nikomu nie polecam mam tam konto osobiste i firmowe na werfikacje kredytu czekam juz 6 dni ciagle nie wiedza jakie papiery chca oni poprostu nic tam nie wiedza mowia ze zadzwonia z informacja na temat decyzji NIE DZWONIA trzeba samemu jechac i sie dowiadywac Mozna pisac i pisac na temat tego Banku jednym slowem MASAKRA NAJLEPSI SA W NIEWIEDZY TAKICH PRACOWNIKOW NIE MA CHYBA RZADEN BANK caly oddzial w GDANSKU jest do zwolnienia
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.33

~promil28 / 2011-05-23

problem dotyczy rat 0%, chciałem zakupić laptopa na 30 rat, ponieważ potrzebuje do pracy, ale wspaniała weryfikacja wywnioskowała, bez kontaktu ze mną, że dam radę spłacać na 10 rat. czy to nie jest chore?przecież jakbym wiedział że dam radę spłacać na 10 to bym wybrał taką opcję, ale oczywiście weryfikator wie lepiej, a nawet do mnie nie zadzwonił. zawsze miałem złą opinię o tym banku, ale w tym momencie tylko utwierdziło mnie to jeszcze mocniej. Nigdy więcej nie chce słyszeć o tym banku. wole wziąć gotówkę w najdroższym banku niż mieć z nimi do czynienia.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

brak

Wady

same minusy

Extra informacje

~drinfo69 / 2011-05-19

Prowadzenie konta i dostęp przez internet, normalny jak w każdym banku. Nie jest drogo. Obsługa szybka i mksymalnie uproszczona. A co złe? Produkty są złe. Warunki dla klientów, którzy mają konto od 10 lat, spłacili ok 7 kredytów bez dnia opóźnienia, dochody 6000 netto miesięcznie bez innych kosztów i dają z łaską 15000 na 23% realnie + zaswiadczenia + nie wiadomo co?... jak np jeszcze 3 lata temu wziąłem 20000 na dowód na rok i grzecznie cały spłaciłem. Potraktowali mnie jak pierwszego lepszego ciecia z ulicy. To zlikwidowałem tam konto, bo i po co mi taki bank.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.00
Zalety

Prostu i podstawowe opłaty za konto, token niewysokie.

Wady

Z tymi produktami na rynku klientów nie będą mieli.

Extra informacje

9 lat

~niezadowolony / 2011-04-01

Spłacałem wszystko zgodnie z rozliczeniami nie przekraczając terminów, aż tu nagle jak królik z kapelusze okazuje się że zalegam z jakąś groszową sprawą a za tą informację musiałem zapłacić 15 zł - kwota o wiele większa niż moja rzekoma zaległa kwota. A najciekawsze jest to że w żadnym z rozliczeń jakie dostawałem nie było nic takiego. Zamykałem u nich rachunek aby więcej nie narażać się na takie niespodzianki i porównałem sobie cyferki - dział windykacji podał mi inną kwotę zadłużenia, niż ta którą zapłaciłem w ich placówce aby uregulować należności - chwilę później kiedy kasowałem kartę kredytową którą mogłem zlikwidować tylko w TESCO kwota ta byłe też inna niż te dwie poprzednie. - na szczęście przy okienku zapłaciłem o kilkadziesiąt groszy więcej niż było podane w poprzednich informacjach - więc mam nadzieję ze to będzie już koniec.Mają tam niezły burdel.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00

~totalnie niezadowolony / 2011-03-31

karta master card nr 1004895010011052 - pracownicy tego "banku" wiedzą o co chodzi i może w końcu oddadzą pieniądze. oszukańczy bank. ograbić klienta z każdego grosza do cna. Nie chcę opisywać mojej "przygody" bo to by nieco zajęło. żyjemy w wolnym kraju. wybierz każdy inny bank tylko nie ten. POD ŻADNYM POZOREM !!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

bez komentarza

Wady

całe opasłe tomy wad.

Extra informacje

~Tomasz / 2011-02-24

Nie chce mi się pisać o przejściach z tym bankiem, powiem krótko za błędy i nie kompetencje ich pracowników zapłacicie z własnej kieszeni.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00

~dosc liukasa / 2011-02-06

Po raz enty nie działa dostęp przez www. To już chyba powoli reguła...W ostatnich tygodniach wielu razy nie miałem dostępu do konta, a musiałem wykonać przelewy.WadyObsługa przez www staje się niemożliwa. Ciągłe probelmy z logowaniem z winy bankuwięcej niż 5 lat
Obsługa klienta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Wady

Obsługa przez www staje się niemożliwa. Ciągłe probelmy z logowaniem z winy banku

Extra informacje

więcej niż 5 lat

~rozczarowana / 2011-02-04

Zamykam kredyt gotówkowy. Kontaktując się z działem rozliczeń i windykacji celem ustalenia czy już wszystko jest spłacone i zaksięgowane na rachunku, dostaje sprzeczne informacje tak jakby ludzie pracujący w tym banku działali na różnych procedurach. Informacje sprzeczne i wprowadzające człowieka w błąd, a nie wspomnę już o cierpliwości jaką należy się wykazać dzwoniąc do tego banku. Odnoszę wrażenie, że ludzie pracujący na infolinii pracują tam "za karę". Wadyobsługa klienta - brak kompetencji i profesjonalizmu. rachunek od 2001
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.33
Zalety

Wady

obsługa klienta - brak kompetencji i profesjonalizmu.

Extra informacje

rachunek od 2001

~jareh / 2011-02-03

Oferta: kiedy wreszcie bedzie mozna robic przelewy do innych panstw? Jestesmy w unii, a to powinna byc prosta sprawa.Obsluga klienta: W oddzialach, sa niesamowici. Zawsze kiedy wchodze do placowki, podchodza do mnie usmiechnieci proponujac kawe i zawsze pomagaja rozwiazac kazdy problem zwiazany z moim kontem.Prostota obslugi: Wglad przez internet jest tak prosty i wyraznie opisana kazda opcja. W dodatku zabezpieczenie przez TOKEN nie umozliwi w zaden sposob dotarcie do moich pieniazkow
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.33
Zalety

Prostota w obsludze poprzez internet, dodatkowe zabezpieczenie TOKENEM konta, wyjatkowo mila obsluga w bankach i placowkach

Wady

Niemozliwe przelewy miedzynarodowe

Extra informacje

od 2004 mam zalozone konto internetowe

~delfin / 2011-01-21

Ogólnie jestem zadowolona z tego banku. Dobra obsługaAle nie podoba mi się to że przelewy idą od 2 do 3 dni. Inni wypłaty już mają, a ja zawsze mam po 2-3 dniach. Bank pobiera opłatę 200 zł za to że otrzymuję przelewy z zagranicy. Ja za ten przelew płacę już w baku który mi je przelewa. Lukas oczywiście się wypiera. Nie wiem wiec gdzie giną te pieniądze. Drugie to, to że zrezygnowałam z ubezpieczenia na życie i mieli mi zwrócić całą kwotę, a minął ponad miesiąc a ich nie otrzymałam.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

łatwość obsługi przez internet, token

Wady

długie oczekiwanie na przelewy, niewyjaśnione opłaty za przelew zagraniczny

Extra informacje

konto w Lukas Banku mam od 3 lat

~alegoria / 2011-01-11

jest w czym wybierać , dużo maja do zaoferowania, obsługa jak to wszędzie znajdzie się czarny konik ...zależy od oddziału,dzwoniąc na infolinie można załatwić dużo spraw,najbardziej podoba mi sie to, że można spłacać po kilka rat naraz bez żadnych konsekwencji
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

infolinia - zawsze coś można załatwić

Wady

czasem obsługa

Extra informacje

~*_* / 2011-01-08

Najgorsza zaraza jaka może być to Lukas Bank po prostu jak masz chwilowe kłopoty z spłata rat to cie olewają a jego pracownicy to NIEDOUCZENI albo specjalnie w błąd wprowadzają ale nie martwcie się ja to u was mam to spłacę bo się nie uchylam ale wy już mnie jak i mojej rodziny NIGDY w życiu na żaden kredyt nie naciągniecie i życze wam z całego serca w tym Nowym Roku Wszystkiego Najgorszego niech was JASNY SZLAK TRAFI

~Zawiedziona / 2011-01-05

jeszcze konczac poprzednia wiadomosc- zrezygnowalam z zawarcia umowy kredytowej, a bank wyslal mi wiadomosc ze z przyktoscia zawiadamia mnie, iz nie wyrazil zgody na udzielenie mi kredytu! jest miedzy tymi dwiema kwestiami delikatna roznica, ktorej bank chyba nie zauwazyl. nie polecam

~Zawiedziona / 2011-01-05

Zrezygnowalam wlasnie po 3 tygodniach ze skorzystania w tym banku z kredytu ratalnego. wniosek zlozylam zdalnie przez internet. pani przez telefon miala mgliste pojecie o dokumentach ktore mam przygotowac i jak je przygotowac, przysalno do mnie kuriera, ktory mial je zabrac, oczywiscie nie pojawil sie w umowionych godzinach. dokumenty przekazalam, po czym bank dzwoni ze brak 3 dokumentow ( w ktorych wczesniej nie bylo mowy) i ze moge doslac je faksem. dosylam. cisza. dzwonie do konsultanta, tam pobieraja moje dane ponownie, mowia, ze oddzwonia. oddzwaniaja szybko i mowia, ze tak oczywiscie,ale na dokumentach brak mojego podpisu, tzn na tych dokumentach z faksu i zebym wyslala faks ponownie to juz wszystko bedzie w porzadku. pytam czy to wszystko- tak to wszystko. wysylam faks po raz drugi, znowu bank milczy, a sklep sprzedal juz w miedzyczasie zamowiony przeze mnie sprzet. dzwonie wiec ponownie do konsultanta, podaje swoje dane, oddzwonią podobno. oddzwaniają i mowia, ze jednak chca oryginal wyslany pocztą!!!! nie polecam nikomu, by mial jakąkolwiek stycznosc z tym bankiem
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.67

hoh14 / 2010-12-31

Nie cierpię jak bank powoli zmienia warunki prowadzenia konta na coraz to gorsze, jakiś czas rozstałem się z tym bankiem.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.00

~lukasz85 / 2010-12-28

Witam,Niestety nie jestem zadowolony z Banku ani kredytów. Wysokie opłaty za prowadzenie konta dla stałych klientów (ok 14zł miesięczie konto Pro). Kart VISA GOLD i MASTERCARD GOLD strzezcie sie jak tylko mozecie - sa to karty nie do splacenia... Chcac splacic calkowite zadluzenie kart poszedlem do placowki pani podala kwote ja wyjalem ja z kieszeni splacilem - mysclac ze to takie proste lecz niestety.. przyszedl monit bo zaleglosc - poszedlem znow do placowki i powiedziano mi zeby napisac pismo bo system cos naliczyl po 2 dniach od splaty. Napisalem i mial byc spokoj a tu nagle kolejny monit i pismo w ktorym wyjasniaja ze po splacie a w zasadzie zanim splata bedzie widoczna w systemie odsetki dalej sie generuja i monity sa wlasciwe i tak w kolko - ile bym nie wplacil (odsetki widoczne na dzien dzisiejszy nie sa takimi samymi odsetkami co zobaczy je system za jakis czas) wiec sa nie do splaty!!! STRRZEZCIE SIE NIEUCZCIWEGO SYSTEMU BANKOWEGO LUKASADla klientow biznesowych problem z kredytami obrotowymi i kazdym innym zastrzykiem gotowki. ZENADA
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.67
Zalety

mila obsluga

Wady

- karty kredytowe nie do splaty- drogie prowadzenie rachunku konta- duze oprocentowanie kredytow- zlote karty nie do splaty

Extra informacje

36 miesiecy

~Mrowka / 2010-12-28

Oferte Lukas Bank ma dosc bogata, w zasadzie wszystko czego klient moze potrzebowac - jest,osobiscie mam konto - i co najwazniejsze dostep przez internet do kart kredytowych,z kredytami w tym banku mialam doczynienia - odrazu przysylaja blankieyt do splat - mimo iz place przelewem,karty sa tanie w osbludze za konto nie place, jestem zadowolona z tego bankujedyny minus niektorzy doradcy - w porownaniu do innych bankow jakosc obslugi - zalezy od placowki,jest troche gorsza,
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

wygodne internetowe konto,

Wady

obsluga klienta

Extra informacje

~Roman / 2010-12-18

Pracownicy oddziału w Ostódzie kłamią w żywe oczy klientowi , aby tylko wcisnąć kredyt i wziąć od niego prowizję-poczułem się po rozmowie z nimi jakbym był na jakimś rynku wśród naciągaczy , a nie jak w banku.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

Prostota

Wady

Strasznie chciwy i zakłamany personel.

Extra informacje

~Tomek / 2010-11-24

Mam konto w Lukas Banku od czerwca 2010, w tym czasie nie zapłaciłem ani złotówki opłat, opłaty same zera, na start dostałem kredyt do konta oraz złotą kartę kredytowa, jestem bardzo zadowolony po tym jak wcześniej miałem w PKO BP gdzie płaciłem praktycznie za wszystko jak za mokre żyto
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

nie ma

Wady

u mnie w mieście za mało bezpłatnych bankomatów

Extra informacje

czerwiec 2010

~ctc / 2010-11-21

bank posiada świetną ofertę, mam od kilku lat konto w Lukas banku - nie narzekam, łatwy dostęp do konta , przez telefon internet i nawet infolinie, bank bezproblemowy :-) splacilam kredyt i zwrocili odsetki - bez problemu, karta kredytowa - niska oplata
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.67
Zalety

łatwy dostęp do konta +dobre zabezpieczenie, przez internet i telefon, promocje na kartach kredytowych

Wady

obsługa niektórych doradcow pozostawia wiele do zyczenia ...

Extra informacje

konto od kilku lat, kredyt wczesniej splacony - na niskim oprocentowaniu :-) !

~Mateusz / 2010-11-11

ku*** i złodz***** naciągacze np ubezpieczenie do kredytu sprzedawane jak buleczki a jak przyjdzie co do czego po śmierci to ci leb u samej dup*** upierd***lą
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00

~mimial / 2010-10-24

Nie wiem kto wypowiada się na forum, ale jest to do mnie aż nieprawdopodobne. Posiadam ekonto w Lukas Banku już 6 lat - zero kłopotów; za konto nie pobierają mi ani 1zł, w Oddziale w Swarzędzu miła i sprawna obsługa wszytsko idzie rewelacyjne szybko i gładko, niegdy mnie nie oszukano; kiedyś jak podbrano opłatę za wypłatę z rachunku oszczędzam, ponieważ nie doczytałem regulaminu, szybko mi odpowiedziano mailem i bardzo uprzejmie. Jak Wam tak źle to zobaczcie, jakie cyrki są w Millenium Bank.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

wszystko ok

Wady

brak

Extra informacje

~kubek / 2010-09-16

Niemal codziennie (dni robocze) filia banku Lukas w Krakowie przy Kleparzu Nowym jest otwierana średnio dziesięć minut po czasie: 8.05-8.10-8.15. Dlaczego? Personel twierdzi, że nigdy nie jest w stanie zdążyc na czas z przygotowaniem sie do pracy i otworzyc terminowo placówkę. Pretensje nic nie dają. Marazm w Lukasie trwa tak samo jak zaspana obsługa. Jedyny mężczyzna, pseudobankowiec prosi, aby z tego powodu nie denerwować sie i nie podnosic głosu, zwłaszcza na panie. Bank odstrasza.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00
Zalety

żadne

Wady

kompletne lekceważenie klienta, nigdy nie usłyszałem słowa: przepraszam.

Extra informacje

~Marek / 2010-05-18

Witam, bank błędnie wykonał moje stałe zlecenie 2 razy w jednym miesiącu i nie chce oddać moich pieniędzy - tak nie powinno być w żadnym banku
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.67
Zalety

?

Wady

pomyłki

Extra informacje

2 lata

~Marek / 2010-04-17

Mam e-konto pro w Lukasie i ostatnio przelew stały zdefiniowany jako "wykonywany 22. dnia miesiąca" bank wykonał 2 razy w jednym miesiącu i już od 3 tygodni zwodzi mnie nie uznając reklamacji - odradzam.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.33
Zalety

token

Wady

zła obsługa

Extra informacje

~duchu7 / 2010-03-29

Witam mam problem od 3 lat staram sie co kolwiek wziasc na raty i wszystko co chce wiaze sie z Lukas bankiem i ciagle jest odmowa gdy chcialem sie dowiedziec przyczyn poszlem do banku pani powiedziala mi,ze mam zadzwonic na infolinie tam sie dowiem przyczyny.Pstanowilem zadzwonic a tam sie dowiaduje,ze oni sie tym niezajmoja i mam zadzwonic pod inny numer dzwonie tam i ta sama sytuacja nastepny numer gdy wkoncu sie dodzwonilem to uslyszalem ta samoa odpowiedz co w banku,ze odmowa pytam sie czemu facet mi mowi,ze przyczyny niepodaje bank wiec kto moze mi powiedziec dlaczego mam klopoty z tym bankiem glopiego przyzadu o wartosci 500 zl. niemoge wziasc na raty. Oceniam obsluge klienta w skali od 1-10 na 1 klijent jest zbywany i tyle.w innych bankach gdy sprawdzam zdolnosc kredytowa jest odpowiedz pozytywna.Prosze o pomoc jesli jest to mozliwe podaje moj adres. [email protected]
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00

~miroslaw / 2010-02-04

Do Naczelnika Kredytów Lukasa tzw. Banku.Informuję, że 14.01br dokonałem spłaty ostatniej 10 raty zaciągniętego kredytu na kwotę 128,85 (wpłaty 120,95 i 7,90). Podana kwota podana była w waszym wyciągu z rachunku. Na tę okoliczność 18.01br o godz. 15.01:34 dokonałem wypowiedzenia umowy o przyznaniu kredytu w waszej placówce 1008503 otrzymując czarno na białym że Aktualne saldo zadłużenia wynosi: 0,00. Równocześnie zdałem posiadaną kartę kredytową Visa.Dlatego ze zdziwieniem i z zażenowaniem czytałem otrzymany dziś wyciąg z rachunku karty Visa nr 11 z dnia 26.01.2010, że posiadam jakieś ???!!! zadłużenie 0,08 (czytaj osiem groszy) z terminem spłaty 19-02-2010. I jak to się ma do uprzedniego Aktualnego salda zadłużenia 0,00 zł. Wg waszych systemów to 2+2=5 a z tym nie mogę się zgodzić i dla mnie jest to nie do przyjęcia. Kwotę tę osiem groszy wpłacę przy najbliższej sposobności jednak dla mnie jesteście jako firma spaleni i zrobiliście sobie reklamę o czym nie omieszkam uprzedzić wszystkich w bliskich, znajomych i możliwe szersze otoczenie że dla was 0,00=8 groszy. Bez wyrazów i szacunku.Wadydla tych co 0,00=8gr
Prostota obsługi
1.00
Zalety

Wady

dla tych co 0,00=8gr

Extra informacje

~klientka1969 / 2009-12-16

na infolini sa kompletnie niekompetentne osoby nie umiejace udzielic podstawowych informacjj. Karte platnicza na moje nazwisko musial odebrac moj maz bo to on ja zamowil. smieszne co
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00

~art77 / 2009-12-12

Kredyt konsolidacyjny w lukas bank wlasnie skarze, bo jakims dziwnym trafem 2 kredyty (5 i 20tys) ktore polaczylem - w sumie 25 tys i za ktore lacznie mialem zaplacic dodatkowych kosztow 7tys, czyli ogolnie z konta powinno mi zejsc 32 tys po zamianie na konsolidacyjny zejdzie mi ponad 31 tys (kwota nizsza, bo w koncu zamienilem oprocentowanie wczesniejsze 15% przy 5tys i 9% przy 20tys na 5%), ALE uwaga - wczesniejsze moje wplaty na oba kredyty, ktore wyniosly lacznie ponad 5,5 tys wyparowaly, tzn zostaly wlaczone w oplaty bankowe (prowizje, ubezpiecznia..).Z tych 5,5 tys zostal mi zwrocone 2,5 tys.PODSUMOWUJAC: 2 kredyty (wysoko oprocentowane) - z konta znika 32 tys a po konsolidacyjnym ( zaledwie 5%) znika 34 tys :) super, nieprawdaz?wszystkie odatkowe koszta generuje bank przez oplaty prowizyjne ( absolutnie bezzwrotne i pobierana za kazdym razem.. itd, ogolnie jest bardzo wesolo i juz min. jest pisany pean do gazety na chwale kredytu konsolidacyjnego lukasa.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.00

~miuu / 2009-12-01

Chciała bym wszystkich ostrzec przed tym bankiem. Posiadając konta w różnych bankach nigdy nie mogłam się przyczepić za bardzo do standardów ich obsługi...aż do dziś. Wysłano mi 3 przelewy tydzień temu na moje konto w Lukas Banku....monitując do oddziału..pieniędzy po 2 dniach nie było..miły pan powiedział ze on nic nie wiem mam czekać maja 48 godzin do wyjaśnienia. Pieniądze wysłano w poniedziałek , była środa..w piątek miałam mieć wg niego pieniążki na koncie...dzwonie w piątek..pieniędzy nie ma i nie było...każą przyjść do oddziału w poniedziałek bo już sie księgują i zaraz będą..czekam cierpliwie do poniedziałku..dzwonie w poniedziałek..pieniędzy nie ma..nikt nie wie gdzie są...o 12 napisałam reklamacje do oddziału w wWarszawie...i każą czekać kolejne 24 godziny ..a pieniążkami obracają...czekam..jest wtorek..miałam zapłacić czesne za szkole syna..nie mogę mam nieprzyjemności z tego powodu..banku to nie interesuje, miałam zapłacić za zakup samochodu który mi przeszedł kolo nosa..jest wtorek pani każe dzwonic kolo 12..oczywiście nikt nie wie kto ze mną rozmawiał w zeszłym tygodniu i pierwsze o tym słyszą..o godzinie 13 we wtorek dostałam marna część kwoty która powinna sie na moim koncie znajdować od zeszłej środy..gdyż standardowo przelewy podobno idą z obcego odzialu w 24 godzin(przynajmniej przez ostatnie lata we wszystkich bankach w maksymalnie takim czasie to było)....wtorek wieczór pieniędzy nie ma..w środę podobno będą..Tak to Lukas bank obraca naszymi pieniędzmi ..nie ponosząc żadnych konsekwencji ..jedyna rzeczą którą możesz zrobić to wygrać marne odsetki za ten tydzień..a gdzie zwrot strat jakie poniosłeś gdzie mój samochód?....nadmienię iż zwalili wszystko na banki z których wyszły przelewy. Jest to śmieszne tłumaczenie gdyż 3 przelewy wyszły z 3 rożnych banków i prawdopodobieństwo żeby zginęły w tym samym czasie w rożnych placówkach jest moim zdanie znikome...Nie polecam banku i natychmiast po otrzymaniu pieniędzy likwiduje konto i nigdy więcej nie skorzystam z usług tego banku...zasięgając opinii znajomych czy jestem jedyna osób zrobiona w balona przez Lukas bank..okazało sie ze nie..Kolega czekał kiedyś miesiąc na swoje pieniądze a drugi podobnie długo jak ja:)Wadydlugosc realizacji przelewow/niedoinformowana niekompetentna obsługa
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.67
Zalety

Wady

dlugosc realizacji przelewow/niedoinformowana niekompetentna obsługa

Extra informacje

~pepe / 2009-02-13

Fatalna obsługa. W Pruszkowskim oddziale kobieta przyjmująca ode mnie wpłatę na moje konto nie potrafiła tego zrobić. Zadzwoniła do kogoś z innego działu i zaczęła się go pytać.. jak minęły mu ferie! To wszystko przy mnie! Jestem zszokowana. Wycofuję pieniądze z banku, jak tylko skończy mi się lokata, a babkę następnym razem nagram i bardzo chętnie przekażę to prasie. Ludzie, którzy słyszeli jej rozmowę przez tel byli oburzeni i stwierdzili, że ta sytuacja się często powtarza - totalna olewanie klientów! Nie polecam!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
1.33
Zalety

bliskość placówki

Wady

fatalna obsługa, która lekceważy klientów

Extra informacje

~losuperkts / 2009-01-29

ekonto to taniocha, najprostsze i bezpłatne konto wiec nie zakłądaj ze dostaniesz w nim wszystko, jeśłi ktoś faktycznie ceni sobie mozliwośći konta to polecam ekonto pro. w teorii konto jest płatne i to sporo ale jeśłi faktycznie się z niego korzysta to nie płąci sie za nie zupełnie nic... co do prostoty to... porażka... token to urządzenie z zeszłęgo wieku, być może i zapewnia bezpieczeństwo ale podobne biezpieczeństwo zapewniają kody smsowe... jeśłi chodzi o obsługe klienta to z tym bywa różnie. ja nie narzekam, ale ogólnie radze unikać większośći placówek gdzie 80letnie panie w berecikach po prostu paraliżują ruch w placówce. zarząd powinien coś z tym zrobić. Z tego co wiem to jak w citybanku spłąca się karte kredytową w placówce to płaci się 15zł stąd każdy wpąłca przelewem lub wpłątomatem.. i jakoś nigdy nie widziałem tam kolejki.... i jeszcze jedno.... tony dokumentów i papierów... założenie konta wraz z wszystkimi dostępami i kartą pociąga za sobą konieczność wykarczowania niezłego kawałka lasu...
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.67
Zalety

ogólnie całkiem przyzwoite konto (pod warunkiem użytkowania)

Wady

kolejki babć z ratami ,token,

Extra informacje

~Hermus 15 / 2008-12-01

Konto w Lukas Banku posiadam od 2000 r . W tym czasie wiele zmieniło się na lepsze . W ostatnim roku zacząłem korzystać z internetowego dostępu do konta . Bezproblemowo przebiega wszystko . Stały dostęp wprowadził dodatkowe oszczędności wynikające z braku opłat za przelewy i inne opłaty , których kiedyś musiałem dokonywać na poczcie czy w innych bankach . Wspólpraca z tokenem idealna .
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

Stały dostęp do konta i możliwosć dokonywania operacji przez 24 godziny .

Wady

są , ale niezauważalne

Extra informacje

od 2000 r

~poiuy / 2008-10-27

poasiadam ekonto w Lukasie od ponad 3 lat. od samego początku były spore problemy z załatwieniem w banku czegokolwiek
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.33
Zalety

jako tako działa ale to chyba obowiązek, a nie zaleta :)

Wady

- fatalna obsługa klienta- nieżyciowe procedury (np. kartę wysyłają na inny adres niż PIN do niej)- niefunkcjonalny interfejs użytkownika- mało darmowych bankomatów

Extra informacje

3 lata

~gtomek / 2008-10-14

Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00

~satysfakcja / 2008-08-03

1. można zmieniać pakiety konta - przez to dostosowac do swoich potrzeb2. LUKAS LInia czyli telefon.obsługa klienta dostepna 24h/dobę-doradzą,doinformuja,pomogą,wyja śnią. Na LL można też robić przelewy zakładac lokaty itd.3. przy dobrze dobranym pakiecie konta nic się nie płaci za przelewy,posiadanie konta, czy korzystanie z dostępu do swojego konta przez internet czy tel.4. jest duzo placówek LB a obsługa jest miła i pomocna w wiekszosci przypadkach - nie znam wszystkich :)-bez porównania z babolami w PKO BP kt. wkółko foch miały5. oferta jest szeroka a kazdy znajdzie cos dla siebie, czeste są konkursy, promocje i moje ulubione-bonusybonusy np. 15% kwoty doładowania komórki z konta w LB przez internet z 30zł bedziemy na plusie4,5zł...ja doładowuje wszystkim w rodzinie:)najpierw miałam e-konto:0zł za posiadanie konta,za przelewy przez internet, 1zł za przelew telteraz mam student e-konto pro: 4.5zł zaprowadzenie, 0zł za przelewy przez neta i tel.,darmowe ubezpieczenie techniczne jak mi sie cos w domu zepsuje
Zalety

j.w.

Wady

zdarza sie ze karta nie działa- w ciagu 2 lat mi sie nie zdarzyło le tak słyszałam

Extra informacje

2 lata,

Finanse LUKAS Bank opinie