Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Finanse
  • /
  • Banki
  • /
  • LUKAS Bank
  • /
  • 1

Opinie o LUKAS Bank

Finanse LUKAS Bank opinie
Obsługa klienta
3.86
Oferta
4.07
Prostota obsługi
4.07

Średnia ocen

4.00

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

24

dodanych opinii

 

~IwKoJa / 2015-12-22

Lukas Finanse to Złodzieje i oszuści - jakaś firma sprzedała mojej starszej mamie pościel na raty na pokazie nie informując o tym i w ogóle o żadnym kredytowaniu. Podpisała tylko umowę kupna-sprzedaży. Mama ma sporą emeryturę, chciała to kupiła, stać ją było na to, zapłaciła po miesiącu CAŁOŚĆ wskazaną na umowie 4960 zł a teraz, po trzech latach Lukas żąda od niej rat nie wiadomo za co, jakim prawem i jeszcze nalicza odsetki, twierdząc że mama nie wypowiedziała umowy w ciągu 14 dni. Bandyci, powinni być karani jak najsurowiej.
Zalety

zero zalet, złodzieje ich nie mają

Wady

naciąganie starych ludzi, brak woli rozwiązania problemu

Extra informacje

~Marcin / 2015-09-30

Zadzwonilem na infolinie,bo mialem problem.Pani uprzejmie pokierowala mnie do innego dzialu-windykacji.Zadzwonilem pod podany numer .Pani ktora jest tam zatrudniona/nie zapamietalem nazwiska/ nie dosc ze nie pomogla mi,nie pozwolila mi wyjasnic o co chodzi,to uczynila to w sposob niegrzeczny wrecz opryskliwy.Czy tak zalatwiacie swoich klientow?Nie polece waszego banku nikomu ze swoich znajomych.
Zalety

-------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------

Wady

nieuprzejmy pracownik

Extra informacje

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

~bankrut / 2014-10-28

Jak pracowałem i było stać na spłaty dawali karty zapraszali i było fajnie zachorowałem utraciłem płynność zaczęło się windykacja telefony po kilka dziennie po15 zł Jak chcecie stracić więcej jazdrowie rodzina to polecamFrancuzki ale ne bank

~Halina Wroblewska / 2013-09-20

DOTYCZY POZYCZKI GOTOWKOWEJ Z OFERTY LUKAS FINANSE SA nr.102709401001135 Z DNIA 2012-09-11 OSTATNIE DWIE RATY ZAPLACILAM 17-05-2013 PRZY ZAKUPIE TWIERDZONO ZE OPROCENTOWANIE PO UREGULOWANIU WSZYSTKICH RAT W TERMINIE ZOSTANIE ZWROCONE?WIEM ZE ZA KAZDY DZIEN OPOZNIENIA NALICZACIE ODSETKI A ZA 2 MIESIACE ZAPLACENIA NALEZNEJ KWOTY NI NALEZY SIE NIC?TO PO CO JA TAK SIE STARALAM PROSZE O WYJASNIENIE TEJ KWESTI MOZLIWY TAKZE KONTAKT tel 722078839 LUB ADRES DOMOWY 41-214 SOSNOWIEC ul.GOSPODARCZA 18/2/50 MONIKA WROBLEWSKA
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

DOBRZE ZE MOZNA COS SOBIE KUPIC W TEN SPOSOB!

Wady

ALE DLACZEGO NIE JEST TAK JAK OBIECUJA PRZY ZAKUPIE?

Extra informacje

MINELO ROK 1099 I KUPILAM NASTEPNY ALE JAK NIE DOSTANE ZWROTU TO JUZ WIECEJ NIC NIE BEDE KUPOWALA I OSTRZEGE INNYCH NAWET WROGOW

~Jarosław Wąsik / 2013-02-24

nie polecam nikomu -tego banku, kredyt który był brany na meble o wartości 2358,- wyniósł w tymże banku ,,tylko,, 4900-wspaniale co? nieźli zdziercy...koniec komentarza
Zalety

-------

Wady

Extra informacje

~oburzona / 2012-07-20

Lukas Finanse współpracuje z firmami, które naciągają emerytów na zakupy cudownych kołder i garnków, rezonatorów biofotonowych itp. Gdyby nie pomoc kredytowa Lukasa nie doszłoby do takich naciaganych transakcji, na których zarabia także Lukas. :-(

~takjest / 2012-02-09

Jako bank jest OK, ale pracownicy zwłaszcza na Hanki Czaki w Warszawie to porażka. Trzy wtopy w ciągu jednego roku. Za pierwszym razem poszedłem tylko po to by zamknąć kartę do konta prywatnego - zamknięto mi 2 karty również tę nową do konta firmowego, którą kilkanaście minut wcześniej aktywowałem.Za drugim razem gdy wpłacałem gotówkę na konto, Pan kasjer zachęcił mnie do kredytu gotówkowego i wyliczył zdolność kredytową na 40.000zł. wystarczy tylko donieś dokumenty - no to je donosiłem przez 3 dni aż w końcu zdolność spadła na 6.000zł. Ja straciłem czas i pogratulowałem nieukowi. Za trzecim razem dokonywałem wpłaty na konto prywatne, oczywiście kasjer się pomylił w wpłacił na firmowe, dwa konta w tym banku to już za dużo - gubią się nieboraczki.Omijajcie ten bank a zwłaszcza placówkę na Hanki Czaki w Warszawie.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

sprawnie działający system internetowy, szeroka sieć placówek czynnych nawet do 19:00

Wady

niedouczenie pracownicy, zbyt mała ilość czynnych stanowisk w placówce np. Na 7 stanowisk tylko DWA otwarte

Extra informacje

1 rok

~tolo22 / 2011-12-17

Od 13stu lat jestem klientem tego banku.Zawsze spłacałem raty w terminie a przeważnie przed czasem.Niedawno miałem pilny wyjazd do Niemiec i chciałem na szybko kupić opony chciałem wziąść na raty 1000zł dostałem odmowę.Dwa dni póżniej dostałem pismo z banku że jestem Baaardzo dobrym klientem ich banku i proponują mi atrakcyjny kredyt.Mało tego za około tydzień do mnie zadzwonili z podobną propozycją.Wczoraj chciałem kupić dzieciom telewizor 1200zł pani w media powiedziała że ''świecę''na czerwono i znowu odmowa!!.U nich jest tak że 'prawa ręka nie wie co robi lewa'czyli jednym słowem mają gorszy burdel niż w PZPN.Odradzam z korzystania z tego banku chyba że masz nerwy ze stali.Ja nie chcę mieć więcej z nimi kontaktu.Zostałem potraktowany jak śmieć....
Zalety

były kiedyś teraz ZEROO

Wady

Obsługa.Bałagan

Extra informacje

~bolo / 2011-08-06

mam konto premium i symfonie firmową i naprawdę jest ok, bankomaty o zł obsł. intern czego więcej żądać3 lata
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

3 lata

~atomowka / 2011-06-24

to prawda co piszą ludzie - bank to porażka.. I brak kompetentnych ludzi na stanowiskach pracy.Nie mówcie LUKAS, bo robi mi się niedobrze robi
Zalety

brak

Wady

od groma

Extra informacje

za odsetki

~jareh / 2011-02-03

Oferta: kiedy wreszcie bedzie mozna robic przelewy do innych panstw? Jestesmy w unii, a to powinna byc prosta sprawa.Obsluga klienta: W oddzialach, sa niesamowici. Zawsze kiedy wchodze do placowki, podchodza do mnie usmiechnieci proponujac kawe i zawsze pomagaja rozwiazac kazdy problem zwiazany z moim kontem.Prostota obslugi: Wglad przez internet jest tak prosty i wyraznie opisana kazda opcja. W dodatku zabezpieczenie przez TOKEN nie umozliwi w zaden sposob dotarcie do moich pieniazkow
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.33
Zalety

Prostota w obsludze poprzez internet, dodatkowe zabezpieczenie TOKENEM konta, wyjatkowo mila obsluga w bankach i placowkach

Wady

Niemozliwe przelewy miedzynarodowe

Extra informacje

od 2004 mam zalozone konto internetowe

~delfin / 2011-01-21

Ogólnie jestem zadowolona z tego banku. Dobra obsługaAle nie podoba mi się to że przelewy idą od 2 do 3 dni. Inni wypłaty już mają, a ja zawsze mam po 2-3 dniach. Bank pobiera opłatę 200 zł za to że otrzymuję przelewy z zagranicy. Ja za ten przelew płacę już w baku który mi je przelewa. Lukas oczywiście się wypiera. Nie wiem wiec gdzie giną te pieniądze. Drugie to, to że zrezygnowałam z ubezpieczenia na życie i mieli mi zwrócić całą kwotę, a minął ponad miesiąc a ich nie otrzymałam.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

łatwość obsługi przez internet, token

Wady

długie oczekiwanie na przelewy, niewyjaśnione opłaty za przelew zagraniczny

Extra informacje

konto w Lukas Banku mam od 3 lat

~alegoria / 2011-01-11

jest w czym wybierać , dużo maja do zaoferowania, obsługa jak to wszędzie znajdzie się czarny konik ...zależy od oddziału,dzwoniąc na infolinie można załatwić dużo spraw,najbardziej podoba mi sie to, że można spłacać po kilka rat naraz bez żadnych konsekwencji
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

infolinia - zawsze coś można załatwić

Wady

czasem obsługa

Extra informacje

~*_* / 2011-01-08

Najgorsza zaraza jaka może być to Lukas Bank po prostu jak masz chwilowe kłopoty z spłata rat to cie olewają a jego pracownicy to NIEDOUCZENI albo specjalnie w błąd wprowadzają ale nie martwcie się ja to u was mam to spłacę bo się nie uchylam ale wy już mnie jak i mojej rodziny NIGDY w życiu na żaden kredyt nie naciągniecie i życze wam z całego serca w tym Nowym Roku Wszystkiego Najgorszego niech was JASNY SZLAK TRAFI

~Zawiedziona / 2011-01-05

jeszcze konczac poprzednia wiadomosc- zrezygnowalam z zawarcia umowy kredytowej, a bank wyslal mi wiadomosc ze z przyktoscia zawiadamia mnie, iz nie wyrazil zgody na udzielenie mi kredytu! jest miedzy tymi dwiema kwestiami delikatna roznica, ktorej bank chyba nie zauwazyl. nie polecam

~Mrowka / 2010-12-28

Oferte Lukas Bank ma dosc bogata, w zasadzie wszystko czego klient moze potrzebowac - jest,osobiscie mam konto - i co najwazniejsze dostep przez internet do kart kredytowych,z kredytami w tym banku mialam doczynienia - odrazu przysylaja blankieyt do splat - mimo iz place przelewem,karty sa tanie w osbludze za konto nie place, jestem zadowolona z tego bankujedyny minus niektorzy doradcy - w porownaniu do innych bankow jakosc obslugi - zalezy od placowki,jest troche gorsza,
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

wygodne internetowe konto,

Wady

obsluga klienta

Extra informacje

~Roman / 2010-12-18

Pracownicy oddziału w Ostódzie kłamią w żywe oczy klientowi , aby tylko wcisnąć kredyt i wziąć od niego prowizję-poczułem się po rozmowie z nimi jakbym był na jakimś rynku wśród naciągaczy , a nie jak w banku.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

Prostota

Wady

Strasznie chciwy i zakłamany personel.

Extra informacje

~Tomek / 2010-11-24

Mam konto w Lukas Banku od czerwca 2010, w tym czasie nie zapłaciłem ani złotówki opłat, opłaty same zera, na start dostałem kredyt do konta oraz złotą kartę kredytowa, jestem bardzo zadowolony po tym jak wcześniej miałem w PKO BP gdzie płaciłem praktycznie za wszystko jak za mokre żyto
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

nie ma

Wady

u mnie w mieście za mało bezpłatnych bankomatów

Extra informacje

czerwiec 2010

~ctc / 2010-11-21

bank posiada świetną ofertę, mam od kilku lat konto w Lukas banku - nie narzekam, łatwy dostęp do konta , przez telefon internet i nawet infolinie, bank bezproblemowy :-) splacilam kredyt i zwrocili odsetki - bez problemu, karta kredytowa - niska oplata
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.67
Zalety

łatwy dostęp do konta +dobre zabezpieczenie, przez internet i telefon, promocje na kartach kredytowych

Wady

obsługa niektórych doradcow pozostawia wiele do zyczenia ...

Extra informacje

konto od kilku lat, kredyt wczesniej splacony - na niskim oprocentowaniu :-) !

~mimial / 2010-10-24

Nie wiem kto wypowiada się na forum, ale jest to do mnie aż nieprawdopodobne. Posiadam ekonto w Lukas Banku już 6 lat - zero kłopotów; za konto nie pobierają mi ani 1zł, w Oddziale w Swarzędzu miła i sprawna obsługa wszytsko idzie rewelacyjne szybko i gładko, niegdy mnie nie oszukano; kiedyś jak podbrano opłatę za wypłatę z rachunku oszczędzam, ponieważ nie doczytałem regulaminu, szybko mi odpowiedziano mailem i bardzo uprzejmie. Jak Wam tak źle to zobaczcie, jakie cyrki są w Millenium Bank.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

wszystko ok

Wady

brak

Extra informacje

~losuperkts / 2009-01-29

ekonto to taniocha, najprostsze i bezpłatne konto wiec nie zakłądaj ze dostaniesz w nim wszystko, jeśłi ktoś faktycznie ceni sobie mozliwośći konta to polecam ekonto pro. w teorii konto jest płatne i to sporo ale jeśłi faktycznie się z niego korzysta to nie płąci sie za nie zupełnie nic... co do prostoty to... porażka... token to urządzenie z zeszłęgo wieku, być może i zapewnia bezpieczeństwo ale podobne biezpieczeństwo zapewniają kody smsowe... jeśłi chodzi o obsługe klienta to z tym bywa różnie. ja nie narzekam, ale ogólnie radze unikać większośći placówek gdzie 80letnie panie w berecikach po prostu paraliżują ruch w placówce. zarząd powinien coś z tym zrobić. Z tego co wiem to jak w citybanku spłąca się karte kredytową w placówce to płaci się 15zł stąd każdy wpąłca przelewem lub wpłątomatem.. i jakoś nigdy nie widziałem tam kolejki.... i jeszcze jedno.... tony dokumentów i papierów... założenie konta wraz z wszystkimi dostępami i kartą pociąga za sobą konieczność wykarczowania niezłego kawałka lasu...
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.67
Zalety

ogólnie całkiem przyzwoite konto (pod warunkiem użytkowania)

Wady

kolejki babć z ratami ,token,

Extra informacje

~Hermus 15 / 2008-12-01

Konto w Lukas Banku posiadam od 2000 r . W tym czasie wiele zmieniło się na lepsze . W ostatnim roku zacząłem korzystać z internetowego dostępu do konta . Bezproblemowo przebiega wszystko . Stały dostęp wprowadził dodatkowe oszczędności wynikające z braku opłat za przelewy i inne opłaty , których kiedyś musiałem dokonywać na poczcie czy w innych bankach . Wspólpraca z tokenem idealna .
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

Stały dostęp do konta i możliwosć dokonywania operacji przez 24 godziny .

Wady

są , ale niezauważalne

Extra informacje

od 2000 r

~gtomek / 2008-10-14

Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00

~satysfakcja / 2008-08-03

1. można zmieniać pakiety konta - przez to dostosowac do swoich potrzeb2. LUKAS LInia czyli telefon.obsługa klienta dostepna 24h/dobę-doradzą,doinformuja,pomogą,wyja śnią. Na LL można też robić przelewy zakładac lokaty itd.3. przy dobrze dobranym pakiecie konta nic się nie płaci za przelewy,posiadanie konta, czy korzystanie z dostępu do swojego konta przez internet czy tel.4. jest duzo placówek LB a obsługa jest miła i pomocna w wiekszosci przypadkach - nie znam wszystkich :)-bez porównania z babolami w PKO BP kt. wkółko foch miały5. oferta jest szeroka a kazdy znajdzie cos dla siebie, czeste są konkursy, promocje i moje ulubione-bonusybonusy np. 15% kwoty doładowania komórki z konta w LB przez internet z 30zł bedziemy na plusie4,5zł...ja doładowuje wszystkim w rodzinie:)najpierw miałam e-konto:0zł za posiadanie konta,za przelewy przez internet, 1zł za przelew telteraz mam student e-konto pro: 4.5zł zaprowadzenie, 0zł za przelewy przez neta i tel.,darmowe ubezpieczenie techniczne jak mi sie cos w domu zepsuje
Zalety

j.w.

Wady

zdarza sie ze karta nie działa- w ciagu 2 lat mi sie nie zdarzyło le tak słyszałam

Extra informacje

2 lata,

Finanse LUKAS Bank opinie