Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Telefony komórkowe
  • /
  • LG KU800
  • /
  • 1

Opinie o LG KU800

Elektronika LG KU800 opinie
Bateria
3.11
Cena/Jakość
4
Jakość wykonania
4.11
Parametry
4.43
Wyświetlacz
4.32

Średnia ocen

3.99

w skali od 1 do 5.

 

LG KU800 opinie LG KU800
3.99 1613

~ku 800 / 2010-07-20

mam tego fona od stycznia i jak w marcu padła mi taśma to po 2 dniach i płyta główna oraz wejście do ładowania to telefon beznadziejny w dodatku głośnik i aparat mi nie działa a po zdjęciu sim loca nie da się wgrywać gier MASAKRA NIE POLECAM NAWET DLA DZIECKA
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.20
Zalety

brak

Wady

zbyt dużo jak na lg

Extra informacje

pół roku

~p. / 2009-04-14

Jeśli chodzi o usuwanie rys, widziałam ostatnio coś w rodzaju "folii", która jednocześnie ochrania wyświetlacz jak też usuwa tego typu obrażenia;). Nie droga, wielkość ok. 4, 3 cala. Wydaje mi się, że nazwa to "M Protector"

~wawmaster / 2009-01-07

WItam. Posiadam ten telefon od ponad półtora roku. Jestem z niego bardzo, ale to bardzo zadowolony. Kupiłem go w sieci PLAY w abonamencie i nie żałuje decyzji. Bardzo przyjemnie sie go używa. Panel dotykowy działa bez zarzutu, nie zacina sie, nie reaguje zbyt wolno. Dla mnie swietne rozwiązanie. Wyświetlacz też prezentuje się super. Duży, łądne kolory. Aparat robi super foty (jak na aparat z komy) kamera też daje rade. Jedyna wada to taka, że głosnik (ten do rozmów) jest troche za cichy i jak jest sie w mniej sprzyjających rozmowie warunkach to można czasem nie dosłyszeć co ktoś powiedział. Na baterie też nie nażekam. Fakt, że na początku trzymała troche ponad 1 dzień, ale teraz wszystko sie unormowało i przy normalnym użytkowaniu (sms, dzwonienie, aparat) trzyma około 4 dni. Przeczytałem wiele recenzji tego telefonu na tej stronie i bardzo często widze zarzuty typu "mam ten telefon kilka dni i już mi sie porysował" ja to skomentuje tak : Jak sie nie umia dbać o telefon to tak jest. Proste. Ja mam telefon jak już wspomniałem ponad półtora roku, za około 6 miesięczy czeka mnie przesiadka na nowy. Przez cały okres eksploatacji nosiłem go w pokrowcu "skarpetce" i dzięki temu nie mam nawet najmniejszej ryski na ekranie czy panelu dotykowym. Tak więc czy telefon się rysuje, czy nie, to zalezy tylko i wyłacznie od użytkownika, a nie telefonu. Owszem, może być zastosowane hartowane szkło (czy cos podobnego) na wyświtlaczu, ale po co, skoro wystarczy tylko troche szanować telefon. Ogólnie fona bardzo polecam
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

Wyświetlacz, panel dotykowy, aparat

Wady

cichy głosnik do rozmów

Extra informacje

Mam go ponad półtora roku i zapłaciłem za niego 1 zł (akurat była promocja w PLAY z 300 na 1 zł) w a

~Natusia / 2008-08-24

No... fajny fonik ale prawda jest bolesna... Mam ten telefon od roku... znaczy miałam bo zginął ;( poszedł w nim wyświetlacz... Ale to z mojej winy bo mi upadł... Ale to potwierdza jego delikatność :( Wyglądem jest super ale bardzo szybko rysuje sie wygaszacz i klawisze dotykowe, po roku czasu gniazdko od ładowarki się obruszało i nie działa, klawiatura przestała świecić... mimo że dwa razy byłą naprawiana... klawisze dotykowe zaczeły sie same załączać (tu sądze że to przez zarysowania) no i sformatowała mi sie sama karta pamięci (bewnie soft zawinił) generalnie telefon jest fajny... zdjęcia cudo, wyświetlacze ok , mp3 troche ciche jak na taki fon, no i czasem problem z transmisją przez USB bo sie rozłącza :( Podsumowując telefon funkcjonalnie fajny ale jakościowo za delikatny i zbyt nieodporny na uszkodzenia :( a bateria dość dobra przy częstym używaniu ok 3 dni
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.40
Zalety

wyświetlacz,łatwość obsługi

Wady

wadliwa klawiatura, delikatny panel

Extra informacje

~Żana / 2008-08-22

Telefonik naprawdę bardzo fajny, jak ktoś lubi kręci filmiki i pstryka foty to telefon zdecydowanie dla niego. Ma wejście na kartę. Jeżeli ktoś chce w telefonie posłucha muzy przez głośniki to gra zdecydowanie za cicho. Te dotykowe przyciski utrudniają życie często reagują nawet jak ich nie dotknę, reagują na ciepło płymące z palca. Bardzo często przez to wysłałam niedokonczonego esa.A ten wyświetlacz odrazu mi sie porysował! Czy ktoś wie jak usuną te koszmarne rysy????????????
Zalety

Wygląd, aparat, kamera, wyświetlacz

Wady

Słaby głośnik, łatwo i szybko się rysuje

Extra informacje

Rok

~gonzek / 2008-07-06

nie moge doczekac sie momentu, w ktorym skonczy mi sie umowa i bede mogl wziac nowy telefon.LG ma malo funkcji a te ktore sa - nie sa dopracowane. przyciski dodykowa to masakra. bateria trzyma max 2 dni. w miescie nie da sie rozmawiac - ma tak cichy glosnik. zdecydowanie nie polecam.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.40
Zalety

wyswietlacz

Wady

bateria, funkcje, glosnik, odtwarzacz,....

Extra informacje

299zł, rok

~Piotrek / 2008-06-30

Pierwsze pozytywne spotkanie z LG mam ten telefon od roku i sprawuje się conajmniej dobrze jak do tej pory tylko raz mi się zawiesił i to po upadku a poza tym to nigdy nie było problemów niektórzy piszą że bateria trzyma im około 2 dni moja trzyma jakies 4-5 dni więc nie ma co narzekać. uważam że to bardzo fajny i przyjemny telefon.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60

~Piotrek / 2008-05-27

Telefon użytkowałem przez około 9 miesięcy. Skusiła mnie oferta jednego z opertatorów i wygląd tego modelu telefonu. Po paru dniach musiałem oddać go na gwarancję, ponieważ bateria naładowana o 20 danego dnia, o godz 6 nast dnia była już padnięta - trzymała 8 (!) godzin. Mogę powiedzieć, że telefon mnie zawiódł : zdjęcia słabe, słaby wyświetlacz, w 90% egzemplarzy brak podświetlenia klawiatury etc. Jedyne, co go wyróżnia to nieprzeciętny wygląd i dotykowa nawigacja. Jednak i ona ma swoje wady : łatwo pomylić się i zamiast ruchu w bok podczas pisania smsa, można wysłać niedokńnczoną wiadomość. Już raczej nie zdecyduję się na telefon spod znaku 'LG'.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.40
Zalety

design, intuicyjne menu, cena

Wady

szybko rysująca się obudowa, słaby wyświetlacz, słaba bateria (2 dni max), brak możliwości zmiany koloru menu, brak możliwości wgrania własnego dźwięku sms (są 3 - jeden gorszy od drugiego), nietypowa rozdzielczość wyświetlacza, żałosne słuchawki

Extra informacje

miałem 9 miesięcy, 1 zł

~jowitka / 2008-01-30

Mam go juz dosc dlugo i narazie nie narzekam, bateria trzyma dlugo, panel dotylkowy sprawdza sie bardzo dobrze, aparat tez ok, ogolnie sam plusy jak dla mnie.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00

~FoX / 2008-01-02

Witam! Jestem posiadaczem telefonu LG ku800 od sierpnia 2007. Może zacznę od zalet, które są mniej istotne. Wygląd telefonu jest niezły, pochwalić można także wyświetlacz który jest również bardzo ładny. Aparat, jak na brak autofocusa nie jest zły, kamera o przyzwoitej rozdzielczości QVGA też jest miłym elementem. Jednak mimo tych wszystkich zalet telefon jest bardzo mało funkcjonalny. Brak potwierdzenia wysłania smsa to ogromna wada - czasem smsy wysyłają się same zanim zostaną dokończone, tragiczny odtwarzacz mp3 - zdecydowanie za cichy, strasznie cichy głośnik, brak możliwości zmiany softa z pomocą komputera, bardzo wolny transfer danych przez usb - mp3 o wielkości 5mb wysyła się 5 minut, jest to gorszy standard niż usb 1.1. Niestety, taka jest prawda...zawiodłem się tutaj na firmie LG gdyż większość wad tego telefonu jest wręcz głupotą ze strony producenta gdyż zlikwidowanie ich nie wiązałoby się ze znacznym wzrostem ceny prodkucji. Telefon nie spełnił moich oczekiwań, za tą cenę można zakupić znacznie lepszy telefon chociażby SE, stąd cena/jakość zaledwie 2. NIE polecam tego modelu tym którzy chcą telefonu nie tylko dobrze wyglądającego, ale także dopracowanego przynajmniej dość dobrze.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.60
Zalety

Wyświetlacz, wygląd

Wady

aparat - brak AF, brak potwierdzenia przy sms, cichy głośnik, słaby procesor, niekompatybilność javy, tragiczny odtwarzacz mp3, słaby wzmacniacz słuchawkowy, wolny transfer danych usb - poniżej usb 1.1

Extra informacje

6 miesięcy

~bingos93 / 2007-12-16

mam go już od 13 sierpnia. spisuje się swietnie.dotykowy panel to największy plus tego telefonu.bateria tzryma mi 4 w porywach do 5 dni bez ''oszczednosci energii'' tylko wczoraj padło mi podswietlanie klawiatury numerycznej bede musiał odniesc go na reklamacje i po kłopocie. ogólnie telefon za 1 zł jest zajebisty ale za ta cene co sprzedają np na allegro kupił bym sobie SPV.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

wygląd dotykowy panel swietny aparat

Wady

troche za cichy odtwarzacz ale za bardzo to nie przeszkadza i w moim przypadku klawiatura numeryczna

Extra informacje

mam go 5 miesiecy kupilem go za 1 zł w paly'u

agacia / 2007-11-29

Mam ten telefon miesiąca i całkiem dobrze. Bateria wam nie trzyma dobrze poniewarz musicie ją wyładować aż się wyłączy i potem ładowa ok. 1,2 dni bateria wam będzie działała jak malowana ja tak zrobiłam i jest superancko. Niekturzy piszą, że nie mogą lub niemogli przyzwyczaić się do dotykowej klawiatury.co tu jest do przyzwyczajania się. Dotykasz i już NIEROZUMIEMMMMMMMMMMMM. Parametry całkiem dobre dodatkowa karta pamięci, Mp3, fajne nawet dzwonki i wiele innych fajowych żeczy.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

Dotykowa klawiatura, ładny wygląd funkcje niczego sobie, Mp3, fajne dzwonki

Wady

cena i to wszystko w odróżnieniu od innych wiem jak naładować baterie żeby była dobrze naładowana.

Extra informacje

~KamilLBN / 2007-11-27

No wiec niedawno minęło 6 miech używania LG KU800 ... od wczoraj jednak sie wybieram do serwisu sam z siebie telefonik sie zbuntował i jak sie "otworzy klapkę" to wyswietlacz się zawiesza albo robi się całkiem biały... ale jak sie lekko rozsunie slicera to mozna normalnie dzowic tylko bo nawet klawy nie widac calej mniej wiecej tylko dwa dolne symbole i 0.. wtedy normalnie wyswietlacz nadąza za dotykaniem panelu dotykowago... jak za duzo sie rozsunie to juz zawiecha... Zdarzyło sie tak komuś ??6mięsięcy
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

Wady

Extra informacje

6mięsięcy

~Robert211994 / 2007-11-14

moim zdaniem ten telefon jest boski,mozna sie tylko przyczepic ktora ledwo 3 dni mi trzyma.ale jest ok.zaplacilem zlotowe.bardzo tanio.telefon jest swietny 2 mpx zdiecia sa niesamowite.klawiatora dotykowa bajer slider dobry.mozna miec zastrzezenia do tego ze sluchawki cicho graja ale ja wyienilem sobie ta droga czesc sluchawek na takie z grundika i fraja swietnie..telefon tez sie palcuje.jest za to bardzo wytrzymaly spadl mi wiele razy i zyje...UMTS jest mp3 jest latwiej wymienic czego nie ma nie ma radio i dobrej bateri do telefonu play daje karte 512m sa jeszcze sluchawki, CD papiery i telefon z bateria oczywiscie..telefon godny polecenia dla osob lubiacych cos innego od glupiej noki ktora ma 1000000000 modeli takich samych .aha wyswietlacz jest swietny troche ciemno podswietla pomomo tegp ze podswietlanie na 100..klawiatora dotykowa jest fajna dziala bez problemy wystarczy leciotko dotknoc.serdecznie polecam fon i nie wierzcie osoba piszacym jaki ten fon jest daremny pisza tak a nawet nie mieli tego fona w rekacch.telefon warto kupic w play ale prosze sie spieszyc bo ciezko go dostac ja kopowalem 3 miesiace temy musialem jechac 80 km od domu wiec daleko bo w belsku juz nie bylo chcialem wziac samsunga z400 ale nie zaluje ten fon jest poprostu nieziemski.Jeszcze raz serdecznie goraca Polecam ten telefo wszystkim..aha to sciema ten telefon wcale nie jest kobiecy bo sie mowi ze jest to nieprawda..
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

Wyświetlacz,wykonanie,funkcje,aparaty 2mpx i vga ten z przodu do UMTS,zdecydowanie duzo funkcji telefony nawet nie za bardzi potrzennych takich jak robieni postaci w ksiazce telefonicznej.

Wady

palcuje się,bateria trzyma niecale 3 dni,wiecej minosow NIE MA

Extra informacje

3 miesiace.kosztowal w play abonament 1zl w play

~Webzir / 2007-11-11

Bardzo fajny telefonik - ale ma jedną ważną dla mnie wadę - nie obsługuje dzwonków nie-narastających. Jeżeli chcesz mały abonament (30zł) i telefon za złotówkę, to polecam. (na kartę chcą 1400zł - więc to totalna przesada).
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

Bardzo ładny wygląd, klawiatura dotykowa, duży ekran, dużo opcji, można nim 'poszpanować'.

Wady

Brak dzwonka nie-narastającego, kilka drobnych wad, klawiatura dotykowa rzadko się przycina, nie wiem dlaczego, ale nie chce mi się łączyć z internetem (mam jakiś problem), bateria mogła by być lepsza

Extra informacje

4 miesiące, 1zł (play abonament 30zł)

~Adis / 2007-10-21

Telefon mam już 3 tygodnie. Jest bardzo fajny i ma wiele ustawień. Mi sie podoba że ma klawiaturę dotykową, ale nie wiem jak wam sie podoba. Bo dla mnie bomba. Jak go kopiłem i naładowałem baterie trzymała 10dni, a jak ściągnąłem simlocka to bateria trzyma tylko 1 dzień. A baterii nie da się kupić na Allegro po tańszych cenach. A w sklepach są drogie.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

Aparat 2.0, odtwarzacz mp3, klawiaturę dotykową, slot kart pamięc

Wady

Bateria, szybko brudzący wyświetlacz, cena ściągnięcia simlocka

Extra informacje

Telefon mam już 3 tygodnie,

~Mariusz-8998 / 2007-10-04

Siemanko wszystkim jak dla mnie ten fonik ok ale ma pare wad to dobrze ze ma wiecej plusow heheniestety nie kupilem go w Play za 1zl tylko zamienilem sie za Motorole v360 i doplacilem 250zl motka byla ostro przetyrana w skali od 1 do 10 dalbym jej 3+ ale to nie o tym mowia wiec przejde do konkretowGdy sie zamienilem KU 800 mial wtedy ponad miesiac czasu na pierwszy zut oka spodobal mi sie fajnie wyglada dobrze sie trzyma w reku i wogole troche mialem problem z wejsciem w meni hehe ale podpowiedzial mi i obiasnil wlasciciel tego Lg ale musialem sie przespac z tematem i na drugi dzien postanowilem sie zamienic wedlug mnie dobry wybur i ni zaluje za wymianke czyli ogolnie by wyszlo 450zł nie znalazl bym podobnego fona chyba ze nokie e50 ale to duze i bleee wolalem cos innego co nikt prawie nie ma stego co mi wiadomo juz nie ma w sprzedarzy w salonach tego modelu mozna tylko go kupic od 2 wlasciciela .otrzymalem go w stanie praktycznie nienaruszonym tzn nie byl porysowany bo mial jeszcze folie na wyswietlaczy i tylnim aparacie . Gdy zdojem foli boki tzn od wyswietlacza boczki zniszczyly sie stracily polysk a w serwisach mowia ze to nie jest wina fona tylko moja starte byly tylko boki od wyswietlacza a cala reszta niee wiec cos jest nie tak ....ogolnie telefonik polecam goraco o no i jeszcze kilka - ktore sa w tym telefonie i go dotycza dlugo sie laduje bateria, slaba bateria trzeba ja oddac na gwarancjie bo inaczej to trzyma w maxe 10h, wycieraja sie boki, nie praktyczne wejscie na sluchawki
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.40
Zalety

bardzo duzo pamieci 60mega w fonie + karta, ekran dotykowy, mozna sie wyroznic z tym fonikiem poniewarz juz go nie ma w sprzedarzy wiec maja go tylko nieliczni posiada gg, ma wideo rozmowe flesha do aparatu

Wady

slaba bateria ale to na poczadku za nim sie nie da do serwisu, ciemny wyswietlacz gdy jestesy na dworzu i swieci sonce, wyciejara sie boki nie obejmuje tego gwarancja, malo praktyczne wejscie na sluchawki, gra troche cicho muzyke

Extra informacje

posiadam go jakies 2 tygodnie ogulny koszt zakupu wyniusl mnie 450zł

~Olik / 2007-09-24

Telefon zakupilam w promocji playa za 1 zl wiec jesli chodzi o cene w niskim abonamencie to jestem zachwycona. Niestety jak sie dowiedzialam pozniej telefony te maja wade fabryczna - nie dziala podswietlanie klawiatury numerycznej oraz czesto bateria trzyma bardzo krotko np 12 godzin. zanioslam telefon z reklamacja i po tygodniu dostalam naprawiony i bateria trzyma mi okolo 4 dni chociaz na poczatku mniej trzymala. Wiele osob uwaza ze to za krotko jak na tak dobry telefon. I tu jest wlasnie pies pogrzebany. Telefon jest super - dobry aparat, cudny wyswietlacz, animowane menu - to wszystko pobiera ogromna ilosc energii a bateria jest taka jak w telefonach z podstawowym kolorowym wyswietlaczem itd. To znaczy ze kazdy telefon ktory ma tak wysokie parametry nie bedzie trzymal tyle ile obojetnie jaka slabsza komorka ktora potrafi i 7 dni potrzymac. Wiec jesli ktos uwaza ze bateria dziadowska i 4 dni to malo to ja mowie ze to norma jesli chodzi o wysokiej jakosci telefony! Poza tym telefon laduje sie jakies 2 godzinki bardzo szybko wiec nie utrudnia to korzystanie z niego. I jeszcze raz przypominam ze jesli komus trzyma 2 dni albo 12 godzin trzeba telefon reklamowac bo jest to niestety wina wadliwej serii!!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

swietny wyswietlacz, 2 aparaty, boski wyglad

Wady

ciche dzwonki

Extra informacje

telefon mam od miesiaca, kupilam go za 1 zl w playu

~gosiaczek / 2007-09-17

WITAM,SZCZERZE TO SIE ZAWIODŁAM NA TYM TELEFONIE I TO STRASZNIE,NAPALIŁAM SIĘ NA NIEGO STRASZNIE,KUPIŁAM GO PIEKNY WYSWIETLACZ,SUPER WYGLĄD,ALE JESZCZE NIGDY,ALE TO NIGDY NIE WIDZIAŁAM TAK SŁABEJ BATERII!!!!!TRZYMAŁA NA POCZĄTKU 2DNI,A PO PARU DNIACH TRZYMAŁA 3GODZINY I TE ODBITE CAŁY CZAS PALCE NA WYSWIETLACZU,NIE POLECAM,A JESLI KTOS CHCE SCIĄGNĄĆ SIMLOCKA TO TYLE ZACHODU,ŻE SZOK,WGRANIE NOWEGO SOFTA,A DOPIERO PÓŹNIEJ SIMLOCK.JA GO SZYBKO SPRZEDAŁAM I MAM GO JUŻ Z GŁOWY.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.20
Zalety

ŁADNY WYSWIETLACZWYGLĄD ELEGANCKI

Wady

3GODZINY TRZYMA BATERIA TO JEST KOSZMAR

Extra informacje

KUPIŁAM GO ZA 500ZŁ MIAŁAM GO TYDZIEŃ I ANI DNIA DŁUŻEJ

~karolciatbg / 2007-09-08

Witam!! Posiadam ten telefon od jakis 2 dni... Jest to dosc krótko ale zdarzyłam go juz troche poznac. Telefon ma bardzo ladny wyglad i funkcje nie najgorsze. Aparat robi nie najgorsze zdjecia. Telefonik posiada takze flesh który jest czesto przydatny przy robieniu zdjec. Wielkim minusem tego telefonu jest slaba bateria... Gdyby trzymała ona dluzej uznała bym ten telefon za ideał... Koljenym minusem jest wada produkcyjna która jest brak podswietlania klawiatury numerycznej lecz mozna to usunac w serwisie...Ogolnie telefon nie jest najgorszy...
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.00
Zalety

ladny wyglad, dobre zdjecia, panel dotykowy,

Wady

bateria bateria i jeszcze raz bateria :/

Extra informacje

~Skwarosz / 2007-08-31

Telefon jest bardzo fajny na początku podchodziłem do niego z rezerwą ale teraz jestem pewien że ten telefon jest super dotykowa klawiatura jest dziwna ale można się do nie przyzwyczaić jest nowatorska hehe problem jest tylko taki że czasem można wcisnąć inny przycisk zamiast tego co się chciało ale można tak się nauczyć obsługiwać że już się to nie zdaży hehe :D odtwarzacz mp3 jest troche cichy ale mnie wystarcza przecież nikt nie będzie chodził po ulicy na full głosie na jakiejś innej mp3 gdzie nie będzie słyszał co się w okół niego dzieje tak jest i z tym odtwarzaczem w telefonie dlatego nie zawsze mam podgłoszonego na full
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

wyświetlacz, slide (wysówanie jego jest uzależniające :D), aparat 2 Mpx, odtwarzacz MP3, dotykowy wyświetlacz

Wady

bateria niestety nie trzyma zbyt długo ale mi zwykle po 3 dni a kiedy gram i słucham muzyki to 2 dni

Extra informacje

Mam już go przez 3 tyg. kupiłem go w play'u za 1zł

~gitaragra / 2007-08-30

telefon jest super , na początku nie byłam przyzwyczajona do tej klawiatury dotykowej , ale juz to jest dla mnie normlane , choc mam to jeden dzień xd. mam kartę micro SD i podłańczam USB i nic. niewiem jak mogę nagrać sobie muzykę z komputera czy coś ..
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.25

~Bajus / 2007-08-25

zacznę od baterii ktora przy normalnym uzytkowaniu trzyma 2 dni przy wyłaczonym UMTSie i jasności wyświetlacza ustawionej na 40% (czyli najmniejszej), i co dziwne przy wyłaczonej opcji oszczedzania energi, poniewaz z właczona opcja trzyma 1 DZIEŃ !! ale to i tak nie najgorsze, klawiaturka dotykowa chyba jest najwieksza wada tego telefonu, wciskajac prawy kursor > bardzo czesto zamiast tego wciska się przycisk ktory jest umieszczony nieco wyzej i prawie styka sie z tym kursorem, w nastepstwie tego piszac smsa w odpowiedzi na ten ktory dostalimsy moze sie zdarzyc sytuacja ze sms sie wysle zanim go skonczymy pisac !! nie ma zadnego potwierdzenia wyslania smsa, po prostu jeden przycisk i sms leci. jest to naprawde irytujace ! czesto tez kiedy chce wejsc do menu przyciskiem dotykowym OK, wlacza sie gorny kursor ^ i przechodze do opcji bluetooth zamiast menu, jest to imo wada fabryczna tego telefonu, poniewaz zglaszałem telefon do reklamacji, był w serwisie i wstawili mi nowa klawiaturke, ale nic to nie dalo bo problem nadal wystepuje; kolejna wada to słownik t9, którego zawsze używałem i jestem do niego przyzwyczajony, ale w tym telefonie niestety sie nie da, poniewaz wpisujac polskie znaki zmniejsza się ilośc znakow dostępna dla 1 smsa. ten problem występuje w wielu telefonach ale jest tez sporo takich ktore sa tej wady pozbawione, kolejna wada to strasznie wolny transfer plikow z kompa na karte micro 512mb, 4 pliki mp3 kopiowały sie ponad 10 minut !! to jeszcze nie wszystkie wady: głośnik bardzo cichy i nie zbyt dobrej jakości. wyświetlacz całkiem niezły ale pod światło nic na nim nie widać. no i ta cena rynkowa: 800zł. Zdecydowanie się nie opłaca. Reasumujac: NIE POLECAM !
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.20
Zalety

niby jest mp3 i karta pamięci 512mb ale nie można z tego korzystac bo po 2h bateria nam siadzie, aparat 2mpix ale taka sama sytuacja jak wyżej, można zminimalizować odtwarzanie muzyki i robic w tym czasie cos innego, można zakończyc rozmowe zamykajac klawiaturke

Wady

bateria, klawiatura dotykowa, "brzudzaca się" obudowa, cichy głośnik,

Extra informacje

ponad miesiac, za 1zł w playu

~MajkeL / 2007-08-17

Niedawno kupiłem telefonik w play'u za złotówkę :) Na pierwszy rzut oka prezentuje się bardzo ciekawie, lakierowana obudowa w kolorze czarnym przypadła mi do gustu. Jeżeli chodzi o jakość wykonania z zewnątrz nie mam żadnych zastrzeżeń. Najgorzej wypada głośnik, który nie jest najwyższych lotów. Kolejną rzeczą na której się zawiodłem to odtwarzacz mp3, który jest dosyć cichy i brak mu equalizera, co w poprzedniej wersji KG 800 było. Właśnie zastanawia mnie ten fakt, że w nowszej wersji zubożyli tak odtwarzacz. Przechodząc do odtwarzacza wideo muszę powiedzieć że wypadł całkiem pozytywnie. Szkoda tylko że nie radzi sobie zbyt dobrze z formatem mp4, gdyż filmiki "przycinają się trochę. Obecnie pracuję nad konwersją filmów 3gp w dobrej jakości :P Mam nadzieję ze z nimi radzi sobie lepiej. Dalej... książka telefoniczna jest ok, nic jej nie brakuje, smsy ze słownikiem pisze się szybko, tryb głośnomówiący nie zachwyca głośnością ale JEST. Nie miałem okazji korzystać jeszcze z wideorozmów ale internet przez umts działa tak jak powinien, przeglądarka jest przyzwoita. Jeżeli chodzi o aparat, zdjęcia wychodzą dość dobre, lecz mam wrażenie że matryca jest zbyt czuła na zmiany oświetlenia i gdy chcemy zrobić zdjęcie w tle którego jest jasne niebo, fotka reszty wychodzi za ciemna, szkoda tylko ze w aparacie praktycznie nie ma zooma, jedynie przy vga jest możliwość dwukrotnego zbliżenia. Kamera w telefonie natomiast jest odlotowa rozdzielczość 320x240 jest dobra jak na telefon komórkowy, filmy są niewiele gorsze wizualnie od tych które kręci moja cyfrówka sony cybershot P72. Bateria w tej komórce jest średnia, jej wytrzymałość to około 5 dni gdy się nie bawimy a około 1,5 dnia gdy non stop "dobijamy" naszego fona :) Jeszcze kilka słów o panelu dotykowym, moje szczupłe palce nie mają problemu z jego obsługą, lecz czasami występuje zjawisko zawieszania się panelu, przez co "kursor" lata jak oszalały po menu lub czasem odwrotnie nie chce reagować na dotknięcie jak trzeba. Wyświetlacz oczywiście jest przepiękny, żywe kolory, doskonała rozdzielczość, czego chcieć więcej :) Szybkość procesora w grach jest podobna do sek750i, przy wysokich detalach radzi sobie lepiej niż se a paradoksalnie przy niskich gorzej niż k750i
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

Wyświetlacz, wygląd, soft, pilot do mp3, filmy na całym ekranie, kompatybilność java, cena :)

Wady

Odtwarzacz mp3, głośnik,

Extra informacje

Dwa tygodnie, za 1zł w play'u :)

~sweetescape7 / 2007-08-14

mam LG KG800 i jest extra!! Rozni sie od KU800 przede wszystkim aparatem (KG-1.3 KU-2.0) Bardzo lubie ten tel i nie mam zamiaru sie z nim rozstawac przez dluuugi czas :PP polecam wszystkim!!!
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

dzwonki Mp3 sa naprawde spoko i podoba mi sie to ze pamiec multimedialna jest ogolna do wszystkich multimediow bez ograniczen typu 10 MB na fotki tlyko ma sie ogolnie 128 MB.

Wady

Bardzo sie palcuje :(

Extra informacje

mam go ok miesiaca i kupilam go w Angli w salonie Orange za jedyne ok 550 zl :PP

~tomson94 / 2007-08-14

Mam go krótko bo od wczoraj ale telefon jest full wypas.Jest świetnie wykonany tylko że obudowa sie strasznie palcuje ma dużo funkcji aparat naprawde spoko i filmy jak na telefon to idealne.Bateria wydaje mi sie troche słaba ale to sie jeszcze zobaczy.wyświetlacz bardzo dobry tylko troche słabo widać w słońcu.W play w abonamencie 30zł dałem za niego 1zł i aktywacja (przyjdzie z pierwszym rachunkiem) to 50zł więc bardzo sie opłaca jak na razie jestem z tego telefonu zadowolony.wrazie pytań prosze sie nie krępować czekam wysyłajcie je na e-mail,gg lub na mój numer 792-317-059
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

wygląd,obsługa,dużo wbudowanej pamięci 60mb i wogule same plusy

Wady

troche słaba bateria

Extra informacje

mam go jeden dzień kupiłem go za 1zł

~Omg / 2007-08-08

Cóż, telefon mam dopiero 3 dni, ale poznałem sie na nim podczas długiej drogi pociągiem z Białogardu do Kalisza.Kupiłem go za złotówkę w Play Light. 1. Panel dotykowy.Zacznę od panelu dotykowego. Gdy kupowałem telefon miałem co do niego wątpliwości (jak i do marki LG). Ale teraz wszystkie się rozwiały - to genialne rozwiązanie! Ja palce mam wyjątkowo chude i długie (to u mnie rodzinne) i obsługa panelu nie sprawia mi większych trudności. Przez pierwszy dzień zdarzało mi się do kogoś przypadkiem zadzwonić, rozsuwam telefon pchając go w okolicach słuchawki na panelu. 2. Wyświetlacz.262k kolorów. rozdzielczość 240 x 320, ładne kolory,wyraźność. Czego chcieć więcej? Ano lepszej widoczności przy słońcu.3. Wykonanie.Co do wykonania nie mogę powiedzieć złego słowa (no może z wyjątkiem gniazda ładowarki/słuchawek - wtyk wkłada i wyciąga się topornie i ma się wrażenie, że go sie uszkodziło). Miałem w ręku Samsunga Z400, rozsunięty po prostu kiwał się i skrzypiał. W LG nic takiego nie występuje. Materiał z jakiego wykonano obudowę jest ładny, ale: zostają na nim odciski palców i łatwo się rysuje. Osobiście przed włożeniem go do kieszeni zawijam go w chusteczkę do czyszczenia okularów, następnie w skarpetkę. 4. Oprogramowanie.Przesiadłem się na niego z Motoroli E398 i różnica jest kolosalna. Soft chodzi o siedem nieb szybciej, jest intuicyjny, stabilny, ładnie wygląda. Moim skromnym zdaniem jest lepszy od tego w SE czy Nokii.5. Aparat.Jak na komórkę ujdzie, choć genialny nie jest. Niby-flesz służy raczej jako latarka, małe lusterko jest niewyraźne - spełnia swoje zadanie, ale z trudem. Ale do robienia autoportretów lepiej posłuży kamerka do wideorozmów - jest bowiem możliwość użycia jej podczas fotografowania lub kręcenia filmów. Długość nagrywania filmików jest bardzo dobra - 60 minut przy średniej rozdzielczości.6. Multimedia.Dostępna w zestawie karta 512 MB starcza. Jakość odtwarzania muzyki w głośniku jest przeciętna bowiem dźwięk wydobywa się z głośnika przez który prowadzimy rozmowy. W słuchawkach brakuje niskich tonów. Bardzo fajną sprawą jest kontroler odtwarzania. Słuchając muzyki zamykamy telefon, ale nieraz chcemy przecież np. podgłośnić, ściszyć dźwięk, zapauzować czy zastopować utwór jaki go przewinąć lub zmienić. Dzięki temu kontrolerowi możemy to zrobić nie rozsuwając telefonu.Telefon odtwarza płynnie filmy, nawet te pełnometrażowe (w komórkowej rozdzielczości). Dodatkowo możemy oglądać je na pełnym ekranie, tak samo jak w przypadku zdjęć. Obrazki dodatkowo można powiększać.Do telefonu łatwo jest zainstalować gry - starczy "wrzucić" je do katalogu "Games and Applications" na karcie pamięci za pomocą kabla i oprogramowania dostępnych w zestawie.7. Podsumowanie.Telefon jest ładny, bogato wyposażony w multimedialne funkcje. W pełni zasługuje na miano "Multimedia mashine" nadawane przez Play.Myślę, że komuś się to przyda. :)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

Wygląd, funkcje multimedialne, wykonanie, 3G, pudełko, wyświetlacz.

Wady

Trwałość plastiku, mało niskich tonów podczas odtwarzania muzyki.

Extra informacje

~Bezire / 2007-08-06

mam go króciutko ale jestem zadowolona ma swoje plusy jak i minus który mi dokucza a zatem słaba głośniosc dzwonków poprzednio mialam motorolke e398 i przyzwyczaiłam sie do mega tonu ale przyzwyczaje sie :) panel dotykowy kwestia przyzwyczajenia. ogólnie wiele ciekawych funkcji POLECAM
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

wygląd, zasuwana klawiaturka, aparat, video, odtwarzacz, necik w tel i inne

Wady

głośnosć dzwonków

Extra informacje

3 dni za 700zł

~Jacek / 2007-08-03

Witam jestem posiadaczem tego oto cudeńka:). Mam go okolo 2 miesiecy i musze przyznac ze jestem z niego bardzo zadowolony. Na naszym rynku jest to w dalszym ciagu troche egzotyczna marka jesli chodzi o telefony komorkowe. Wszyscy uparcie trzymaja sie nokii i se ale naprawde warto sprobowac czegos nowego. Sam mialem obawy ale nie zaluje. Polecam kazdemu
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.80
Zalety

Elegancki wyglad , nic nie trzeszczy, intuicyjne menu

Wady

w dzien jak swieci slonce to slabo widac to co jest na wyswieltaczu, poza tym wszystko gra

Extra informacje

~Pejotdrum / 2007-06-19

Telefon mam dopiero od 2 dni. Więc moja opinia oparta będzie jedynie na "pierwszym wrażeniu". Na razie jeszcze nie dzwoniłem, ponieważ karta sim bedzie działać za parę dni. W każdym razie długo się już nim bawię.Przerzuciłem się na LG z Siemensów (miałem 3 telefony, wcześniej też inne, ale to daleka przeszłość).Denerwują mnie troszkę boczne klawisze na obudowie. Przez przypadek można je czasem wcisnąć :/ Brakuje mi kilka rzeczy dotyczacych oprogramowania, jakie było w standardzie w Siemensach. Jednak w LG jest wiele innych ciekawych rozwiązań, których w Siemach brakowało. Klawiatura dotykowa działa bez zarzutu, tylko chwilkę trzeba było się przyzwyczaić do jej obsługiwania.Zajęło mi to niecały 1 dzień. Baterię rozładowałem (wg zaleceń dystrybutora) i naładowałem do pełna, potem powtórzyłem to. Zalecano mi powtórzyć to 3 razy. Przy ciągłej zabawie telefonem (rozgryzanie wszystkich funkcji, podłączanie do kompa, przegrywanie plików przez kabel i przez BT, puszczanie muzyki, robienie zdjęć z lampą) bateria wydoliła 1 dzień. Wg mnie dała radę, biorąc pod uwagę, że z czasem coraz mniej będę się nad nią "znęcał" ;) Nie włączam oszczędności energii, ale za to zmniejszyłem moc podświetlania ekranu, aby minimalnie mniej prądu zżerało. Denerwują jeszcze odciski palców na obudowie.Obudowa jest czarna i śliska, więc od razu widać każdy ślad, dlatego pocieranie o delikatny materiał - głównie koszulkę - wchodzi mi powoli w nawyk ;) Do tej pory nosiłem Siemensy w tylnej kieszeni spodni. LG nie odważę się tam trzymać. Wydaje się delikatniejszy niż Siemens. Obawiam się też o żywotność przesłonki do portu USB. Jest delikatna. Przesłonka do karty pamięci jest równie delikatna, ale nie będę jej często używał. Wyświetlacz ma bardzo ładne kolory. Apartat ma wiele ustawień, jak pierwsze aparaty cyfrowe. Na mnie zrobiło to wrażenie, ale nie wymagam wiele od telefonu, który robi zdjęcia, bo od tego są aparaty fotograficzne. Do tego jest kilka ciekawych możliwości edycji zdjęć. Jakość zdjęć wydaje się bardzo przyzwoita. Nie zgrywałem ich jeszcze na komputer, ale sądzę że nie będzie źle. Lampa "błyskowa" mało ma wspólnego z lampą do aparatu foto. To po prostu punkt świetlny, taka latareczka. Coś tam nawet świeci, ale zdjęć nocnych przy jej pomocy raczej nie zrobimy (taki bajer tylko). Czytałem kilka wypowiedzi użytkowników czekoladki. Skarżyli się na słabą baterię i drobne uszkodzenia. Wg mnie po prostu trafili na felerne egzemplarze (ale nie chcę też mówić przysłowiowego HOP, zanim nie potestuje telefonu przynajmniej miesiąc). Pytałem też przed kupnem tego telefonu sprzedawców, czy były jakieś zwroty gwarancyjne. Twierdzili, że odkąd go sprzedają (ok pół roku) nie było zwrotów.Ogólnie po pierwszym wrażeniu telefon oceniam na bardzo dobry. Atrakcyjny, nowoczesny wygląd, ciekawe funkcje (zawsze mogłoby być więcej, ale tak będzie przy każdym aparacie), czytelne menu, duża "medialność", estetyczne wykonanie.Pozdrawiam i idę do kolejnych testów :)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60

Elektronika LG KU800 opinie