Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Podróże i wypoczynek
  • /
  • Przewoźnicy
  • /
  • LEO Express
  • /
  • 1

Opinie o LEO Express

Podróże i wypoczynek LEO Express opinie
Jakość obsługi
2.62
Oferta
2.8
Poziom cen
2.89
Wygoda
3.09

Średnia ocen

2.85

w skali od 1 do 5.

 

LEO Express opinie LEO Express
2.85 1580

Pasażer 23.12.2022 Kraków Praha / 2023-01-02

Szukam osób które mieli bilet na bezpośredni pociąg na trasie Kraków-Praga LE412-PL dnia 23.12.2022. Jak jesteś tym to wiesz że zmienili pociąg bezpośredni na autobus do Bogumina a stąd pociągiem do Pragi. Też wiesz że nie było możliwości dojechać do Pragi ponieważ w Boguminie już nie było pociągu po naszym przykładzie. A wszystko przez to. Że kierowca zgubiła się w Katowicach a później jeszcze sobie robił przerwę na papierosa .... Serio . A teraz mi mówią że byłem jedynym pasażerom który nie zdarzył na ten pociąg a pamiętam że nas co najmniej było 6
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Nie ma

Wady

Tragedia

Extra informacje

kasia nowak / 2021-08-08

BEZNADZIEJNA firma, kupiłam bilet na zły dzień, chciałam go zwrócić w ciągu godziny od zakupu - firma na swojej stronie informuje informuje, że jest możliwość bezpłatnych zwrotów. NIESTETY, aplikacja firmy automatycznie włącza się po czesku, przypadkiem zaznaczyłam chęć dołączenia do ich idiotycznego klubu i teraz nie chcą mi oddać pieniędzy tylko oddają ich równowartość w "LEO kredytach", za które mogę kupić kolejną podróż, której nie potrzebuję. NIE POLECAM - uważajcie na swoje pieniądze!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

nie oddają pieniędzy, choć twierdzą, że nie ma z tym problemu

Extra informacje

Weronika / 2019-12-21

Przewoźnik zmienił godzinę odjazdu autokaru, oczywiście nie informując o tym. Autobus odjechał bez nas, dopiero po telefonach na infolinię dowiedzieliśmy się o zmianie. reklamacja została odrzucona, bo rzekomo "mail został wyslany"- dziwne, gdyż osoby, które kupiły bilet na przejazd przez stronę epodroznik dostały zwrot kosztu natychmiast!! Tylko nas próbowali oszukać i wyprzec się błędu!! Po odwołaniach kase zwrocili, ale tylko za bilet- a gdzie koszty awaryjnego powtotu do polski i chore ceny za połączenia z infolinia?? Nie mowiac juz o tym ze zamawiajac bilet system wbija automatycznie dwa, jak sie nie zorientujesz to zaplacisz podwojnie, albo poniesiesz koszt anulacji biletu!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.75

Kamil / 2019-12-21

Zmienili nam godzinę odjazdu na wcześniejszą o czym nie poinformowali. Dopiero po batalii mailowej i pomocy ze strony innych podmiotów udało się nam odzyskać pieniądze za bilety. Oczywiście o jakiejkolwiek rekompensacie za niekompetencję i wszystkie nasze pozostałe poniesione koszty (powrót do kraju w "trybie awaryjnym" oraz koszta rozmowy telefonicznej z infolinią za granicą.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.75
Zalety

Brak zalet

Wady

Tragiczna i mało kompetentna infolinia. Brak poszanowania klienta.

Extra informacje

Długi czas oczekiwania na infolini

Zygi9000 / 2019-08-21

Jechałem do Warszawy z Katowic. Cena dość wysoka, ale warto. Od razu widać różnicę pomiędzy innymi przewoźnikami - mają pilota, który sprzedaje przekąski, czynną (!) toaletę i koce. Serio!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.75
Zalety

Naprawdę luksusowo

Wady

Wysoka cena

Extra informacje

Magdalena / 2019-08-06

Rewelacyjna podróż Katowice - Ostrawa / Ostrawa - Katowice. Pociąg punktualny, cichutki, przemiła pomocna i zaangażowana obsługa. Warunki komfortowe i dobra oferta menu do skorzystania w podróży, Szkoda że tak mało kierunków obsługuje ten przewoźnik. Na pewno polecę go znajomym i sama jeszcze skorzystam z usług Leo Express.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.25
Zalety

Punktualny, szybki, cichy, komfortowy z pomocną miłą obsługą

Wady

zbyt mały wybór tras

Extra informacje

wera / 2019-07-18

Dobra jakość w transporcie to podstawa a ta firma jest tego wzorowym przykładem. Polecam i z pewnością na podróże do Pragi będę wybierała tylko Leo. Szkoda jedynie, że nie można pojechać w inne kierunki.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.25
Zalety

tanie bilety

Wady

mało połączeń

Extra informacje

riczi / 2019-07-18

Bardzo przyjemna podróż. Komfortowe autobusy oraz bezproblemowa przesiadka na pociąg w Bohuminie. Na plus jasne instrukcje od kierowcy oraz uprzejmość.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.75
Zalety

punktualnie

Wady

trochę drogie bilety

Extra informacje

szybko

Kirak / 2019-04-12

Jeśli uważacie, że legendarnie spóźnialskie PKP jest złe to spróbujcie LeoExpress - ekipa dała radę przebić wszelkie dna jakości. Aplikacja, ewidentnie, działa w wyrafinowany sposób: chora na Parkinsona małpa rzuca kostką do pudełka i jeśli wyrzuci parzystą liczbę oczek, aplikacja zadziała tak, jak oczekuje tego klient. Jeśli nie pojawi się losowy błąd (czasami małpa kostkę zje, a bilet zniknie). Informatycy pracujący dla LeoExpress prawdopodobnie nie istnieją, a jeśli istnieją to mógłby ich zastąpić przeciętny piętnastolatek z dostępem do Stack Overflow. Znikające bilety, podwójnie zaksięgowane opłaty, zmiana zarezerwowanego miejsca, brak powiadomień o opóźnieniu - zastanawiam się, czy to niekompetencja czy celowe działanie. Poza tym busy Leo są dla ludzi z zamiłowaniem do własnych kolan pod brodą, palących kierowców i wiecznych spóźnień. Bus przyjechał punktualnie raz, pech chciał, że wtedy skonał ich system informatyczny, a mój bilet zniknął. Bus nie dojechał punktualnie nigdy, ze spóźnieniem precyzyjnie 50-minutowym. Przestałem się już denerwować, obsługa o spóźnieniu doskonale wie, nic nie ma zamiaru zgłaszać nikomu.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Zakłopotane miny obsługi wyglądają na szczere

Wady

Niepunkutalne

Extra informacje

podróżnik / 2018-11-22

podróż z Wiednia 17.11.18 r. o 18.40 biznes -clasą, nie wydano ciepłych napojów i przekąsek oraz soków, chociaż stały w busie.Niemiły kierowca, bardzo delikatnie mówiąc/starszy/ stwierdził że nie jest od tego i że możemy sobie reklamować. Nie zrealizowano w pełni opłaconej usługi. Ciekawe co stało się z wymienionymi produktami.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.75
Zalety

Wady

obsługa w wymienionym dniu

Extra informacje

podróż i obsługa w dniu 11.11.18 r. z łodzi do wiednia przemiła dzięki stiuardesie, mimo opóźnienia.

Edyta / 2018-10-29

Jakiś czas temu kiedy chciałam jechać z Katowic do ostravy nie poinformowali mnie smsem że zmienili lokalizację przystanku. Więc nie odjechalam kiedy miałam i kupiłam bilet na kolejne połączenie dzięki czemu musialam jechać 3 godz później. Jednak dostałam smsa że ten bus przyjedzie 3 godz później niż powinien bo jedzie z Lwowa. Więc musiałam zrezygnowac i pojechać pociągiem. Dzięki czemu zamiast o 13 to w Ostravie byłam o 20. Dzis znów dostałam smsa że będzie opóźnienie ok 3 godziny i ze jeśli to się zmieni to poinformuja mnie smsem. Jako że jest bardzo zimno to czekałam w poczekalni, nie dostałam żadnego smsa o zmianie opóźnienia ale ze z Leoexpress nigdy nic nie wiadomo to wyszlam na przystanek 40 min wcześniej niż miał być w Katowicach. I co? Bus odjechał mi sprzed twarzy! Pani na infolinii stwierdziła że oni o "takich drobnych zmianach opóźnienia" nie informują smsami. KPINA! czyli jak bus może się spóźnić 3 godziny to musicie STAĆ na tym pseudo przystanku nie ważne czy pada deszcz śnieg czy jest - 20 stopni! Ponownie nie miałam jak dostać się do domu i musialam zapłacić 200zl za taksówkę! Największą kpina z jaką się spotkalam! Uważajcie na nich
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

opóźnienia, brak informacji, infolinia, przysyanek

Extra informacje

Miałam być w domu o 16 a byłam o 20!i to dlatego że musiałam wykupić taksówkę!

Angela / 2018-10-22

Trasa Rybnik - Katowice Lotnisko, w poniedzialek w godzinach szczytu - 5 min opoznienia... czysto, wygodnie, bezproblemowo. Jedyny minus to informacja na infolinii ze bilety można kupić tylko internetowo, tymczasem kierowca powiedział ze od jakiegos czasu bezposrednio u niego tez mozna kupic.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.75

Komaki / 2018-09-19

Witam Piszę tę opinię dlatego aby uspokoić wszystkich czytających opinie o LEO EXPRESS. Jak widać dużo opinii jest nieprzychylnych a jak wiadomo klient niezadowolony prędzej napiszę opinię niż klient u którego wszystko było OK. Sam czytając opinię o LEO EXPRESS miałem obawy czy na pewno skorzystać z oferty tego przewoźnika, ponieważ jechałem Katowic na lotnisko do Warszawy a czasu między odprawą a planowanym przyjazdem miałem niecałą godzinę. Bus trasę rozpoczynał w Wiedniu a jak wiadomo na tak długiej trasie zawsze może się wydarzyć wypadek losowy (np. korek, złapanie gumy, objazd z powodu wypadku itp.). Z wielką obawą zakupiłem bilet i okazało się, że niepotrzebnie się obawiałem. Autobus przyjechał do Katowic i Warszawy punktualnie i spokojnie udałem się na odprawę na lotnisku. Jak widać nie każdy bus się spóźnia czyli nie jest to norma. A sam autobus komfortowy, obsługa miła, nic dodać, nic ująć. Pozdrawiam zadowolony klient.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

Grzegorz / 2018-09-15

Zmieniły się moje plany więc chciałem anulować bilet Ku mojemu zdziwieniu wyświetlił się komunikat ,,Bilet nie istnieje lub został anulowany . Sprawdź wprowadzone dane i spróbuj ponownie" Żenada Odradzam korzystanie
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Brak

Wady

Anulacja nie jest możliwa

Extra informacje

Podrozniczka / 2018-07-29

Wieczne opoznienia .. 1-3h to standard
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Brak

Wady

Drogo, niekomfortowo. Wieczne opoznienia

Extra informacje

Dorota / 2018-05-06

Zostałam oszukana. Kupiłam opcje business z miejscem na nogi. Został podstawiony inny autokar i nie było w ogóle klasy business. Wszystkie miejsca takie same,czyli bardzo mało miejsca na cokolwiek.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Brak realizacji usługi za którą dopłaciłam, spóźnienie prawie godzinne

Extra informacje

~Tomi / 2017-09-03

Pokonałem z Leoexpress traskę z Radomia do Budapesztu i z powrotem. Autobus czyściutki, cieplutki. Toaleta czyściutka Obsługa milutka. Pozdrowienia dla pani Klary. Kierowcy uprzejmi, pomocni, trzymają się rozkładu jazdy. Wi-fi tylko do Węgier. Cena przyzwoita. Minus tylko jeden- rowery przewożone w bagażniku. Nie wyobrażam sobie by można było przewieźć więcej niż 2 rowery (mój na szczęście był jeden). Jazda z tym przewożnikiem to prawdziwa przyjemność. PozdrWiam
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.25
Zalety

Wymienione wyżej

Wady

Przewóz rowerów jako dodatkowa usługa chyba troszkę nie przemyślana, chociaż mój przejechał bez uszczerbku.

Extra informacje

Jechałem pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Koszt całej usługi 181 z groszami.Bilet kupiłem przez Internet.

~Aneta / 2017-08-29

Jechalam leoexpres 23.08 z Łodzi do Zakopanego ,kierowcy bardzo mili,natomiast miejsca w autokarze bardzo mało ,nie wiem jak wytrwali pasażerowie z Ustki ,takimi PKS ami,to można jechać 20,30km a nie 400,...Dodatkowy minus za brak miejsc wykupionych online,jechaliśmy grupa 8osobowa ,każdy powinien mieć swoje miejsce,a siedzieliśmy kazdy w innym końcu ...masakra bo jechaliśmy z dziećmi .Powrót mieliśmy 27.08 o godzinie 17.00 z Zakopanego do Lodzi ,autokar super,poza tym że toaleta zapompowana już na starcie,strach korzystać ,brak wody,kierowca niemily ,żeby nie powiedzieć chamski,na szczęście wysiadł w Częstochowie ,brak przystanków na toaletę ,pierwszy przystanek pod łodzią,Nie polecam Bilety na leoekspress
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.25
Zalety

Wady

Extra informacje

Bilety na leoekspress

~jutrzenka112 / 2017-08-26

Ceny biletów podane w Internecie są inne, niz w rzeczywistości co trochę rozczarowuje.Cena biletu z Krakowa do Częstochowy wg inf. internertowej to 20 zł a w rzeczywistości to, 30 zlPodział miejsc w autokarze na lepsze dla business class i gorsze jest również rozczarowujący. Nie można ich zająć, choć przez cały czas podróży są puste.Po kupieniu biletu u kierowcy i próbie zajęcia tych miejsc, obsługa prosi o ich opuszczenie.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50

~ELZA / 2017-08-24

Jechałam dzisiaj Leo Express z Ustki do Gdańska o 6:30.Autobus był punktualnie,kierowcy mili,tryskający humorem.Podróż super,wygodnie i komfortowo.Na pokładzie sympatyczny pan Aleksander który nie tylko był uprzejmy i miły(oczywiście do wszystkich pasażerów) ale i bardzo pomocny młody człowiek który również pomógł mi w znalezieniu pks-u do innej miejscowości oddalonej o 40km od Gdańska(wcale nie musiał)Również droga powrotna była z Leo Express-także bez zastrzeżeń.Pozdrawiam Elżbieta z Wrocławia :-*
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.75
Zalety

Wszystko na 5 ode mnie

Wady

Brak

Extra informacje

Pierwszy raz,bilet jedyne 25 zł

~darek / 2017-08-21

Nie polecam .mam bilet z Torunia do Gdyni w dniu 18.08.17. Autobus nie przyjeżdża . Po telefonie do koordynatora mam wiadomość że autobus w łodzi ma spóźnienia 45 minut i w Toruniu będzie około 18:45 . Autobusu nadal nie ma . Dzwonię prze 19 , koordynator mówi że jest na trasie ale nie może go zlokalizować na GPS i nie ma kontaktu ze stewardem. Przy okazji przyjeżdża Polski Bus i pytam kierowcy czy nie widział czarnego autobusu Leo express. Kierowca z Polskiego Busa mówi że autobus ów jedzie bo widział g ona trasie i powinien już być . Przy okazji, oba autokary jechały z Krakowa i miały podobne opóźnienie. Dzwonie jeszcze raz do koordynatora , a on mówi że leo express jest już 40 minut za Toruniem bo się dodzwonił do stewarda. Jakieś jaja , mówię gościowi że ten autokar na pewno nie był w Toruniu , bo niby jakim cudem nadrobił 40 minut opóźnienia miedzy Łodzią a Toruniem. Nie przypadek że na pół godziny autobus zniknął z GPS-a. Tym bardziej że byłem jedyną osobą czekającą na Leoexpress. Wszyscy jadący w kierunku gdańska pojechali Polskim Busem.Kierowca stwierdził że lepiej nadrobić czas niż zabrać jednego nędznego pasażera , ch......j z nim niech sobie radzi. Poradziłem sobie i pojechałem pociągiem ale niesmak został . Zapewne nie skorzystam już z usług tego przewoźnika i nie polecam nikomu . Brak konkretnego kontaktu , szczanie na klienta , bo klient to menda i się czepia i jeszcze się każe wozić . A najciekawsze że miedzy łodzią a Toruniem jest jakaś czarna dziura bo autokary znikają z monitoringów , co za przypadek. Już mam wykupione bilety na Polskiego Busa , to bynajmniej pewne bo kierowcy się zmieniają w Toruniu i wiadomo że dojedzie . przykre doświadczenie dla Promińskiego , bo Polski Bus jedzie troszkę wcześniej i zabiera dwa razy więcej pasażerów .
Zalety

brak zalet

Wady

jedna wielka wada

Extra informacje

Aleksandrów Kujawski

~MARZENA / 2017-08-16

Nie polecam. Odwołują pociągi w ostatniej chwili. Nie przekazują w regulaminowym terminie zwrotu kosztów zakupionych biletów. Mają na to 30 dni, u mnie sprawa ciągnie się już trzeci miesiąc.NIE POLECAM. W skali 0 gwiazdek.

~Kamila / 2017-08-11

Zakupilam bilet z Lodzi do Częstochowy. Autobus mial planowo odjechać z Łodzi o godzinie 18.35. Spozniony przyjechal 55 minut później (dodam że przy zakupie biletu podaje się numer telefonu aby być informowanym o ewentualnych opoznieniach - tak jest napisane na stronie a podanie nr jest obowiązkowe). Autobus podjechal, wsiadajac i pokazujac bilet stewardessie usłyszałam ze autobus ten nie jedzie do Częstochowy i zeby czekac na kolejny. Po kolejnych kilku minutach czekania zadzwoniłam na infolinię dopytac kiedy autobus przyjedzie. Wtedy Pan stwierdził ze autobus wyjeżdża wlasnie z Lodzi.. okazalo sie ze autobus jadzcy w kierunku Krakowa byl wlasnie tym autobusem na ktpry mialam bilet. Sytuacja żenująca i naprawde malo śmieszna. Takimi zachowaniami klientow napewno nie zyskaja. Ja juz na pewno z ich uslug nie skorzystam. Jakos usług fatalna.26 zlotych, bilet zakupiony przez internet
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

Extra informacje

26 zlotych, bilet zakupiony przez internet

~Gosia / 2017-08-09

Z LeoExpress jezdzilam regularnie przez dwa lata i do tej pory bylo wszystko w porzadku i bez wiekszych zgrzytow czy opoznienien. Az do teraz. Na wstepie trzeba powiedziec, ze LeoExpress jakis czas temu poszerzyl swoja siatke polaczen, jednoczenie zwiekszajac liczbe polaczen z Krakowa. Jednakze, czesc z nich od tej pory zaczyna swoja jazde nie w Krakowie a we Lwowie. Nie pozostaje mi nic innego jak ostrzec wszystkich przed tymi polaczeniami! Jesli autobus jest dluzej spozniony to lepiej nawet nie wsiadac! Wracajac w niedziele z Krakowa zakupilam bilet do Pragi z przesiadka w Bohuminie (odjazd z Krakowa o 17). Gdy autobus nie przyjechal, okolo 17.30 zadzwonilam na infolinie, gdzie Pan mnie poinformowal, ze autobus jest dopiero w Rzeszowie i musi sprawdzic czy to prawda i za chwile oddzwoni. Oddzwonil potwierdzajac, ze autobus jest spozniony okolo 120 minut. Na moje pytania, co w takim razie bedzie, jesli spoznimy sie na pociag w Bohuminie (ktory jest ostatnim polaczeniem do Pragi LeoExpressu tego dnia) dostalam enigmatyczne odpowiedzi, ze sa rozne warianty, ze kazdy przypadek rozwiazywany jest indywidualnie. Wiedzac, ze LeoExpress ma calkiem spora flote autobusow i mniejszych busow (po tym jak kupil TigerExpress) bylam dobrej mysli. NIESTETY SPORO SIE POMYLILAM. Spozniony autobus nas zabral z Krakowa i dowiozl do Bohumina. Wsiadajac do autobusu nie mozna sie bylo niczego dowiedziez o losach polaczenia, Pani z obslugi nas tylko popedzala i kazala szybko wsiadac lamana polszczyzna. Niedlugo po wyjechaniu z Krakowa powiedziala jednak, ze na pociag Bohumin-Praga nie zdazymy i ze nastepne polaczenie LeoExpresu do Pragi jest o 3.55 (rano) ale na nie biletow juz nie ma i ze kolo 2 godziny w nocy jedzie jakis pociag do Pragi ale sami musimy sobie kupic listki i to jak najpredzej najlepiej przez internet. Szkoda tylko, ze wifi nie funkcjonowalo a Pani swoj telefon sluzbowy uzyczala tylko Ukraincom. Po dojezdzie do Bohumina przejal nas pan dyspozytor, ktory powtorzyl, ze mamy sobie sami bilety kupic i ogolnie LeoExpress laskawie moze nam udostepnic miejsce gdzie poczekamy. Jesli chodzi o dostanie sie do Pragi to LeoExpress umywa rece i mamy radzic sobie sami. Suma sumarum skonczylam w niedziele poznym wieczorem w Bohuminie, ktory nie cieszy sie najlepsza slawa przez "mniejszosc" cyganow tam zamieszkujaca, a kazdy Czech powie, ze nie jest to bezpieczne miejsce i lepiej uciekac. Dodatkowo mialam ze soba dwa duze i ciezkie bagaze oraz towarzyszylo mi dziecko. Pan zaprowadzil nas do pokoju gdzie nastepnie, wraz z innymi podroznymi, czekalismy przez kolejne 5 godzin na polaczenie. Na prosbe o wrzaca wode (do zrobienia herbaty) przyniosl nam laskawie czajnik i zamknal sie w biurze. O kubki mysielismy sie upomniec, herbaty zadnej nie dostalismy. Przez ten czas ani razu nie przyszedl zapytac, czy czegos nie potrzebujemy, czy moze cos dla nas zrobic. Kompletnei nic. Podsumowujac totalne dno i zero odpowiedzialnosci. LeoExpress? NIGDY WIECEJ. Najlepsze jest to, ze pociag o 2.12 w bohuminie to pociag relacji Warszawa Wschodnia-Praga i rownie dobrze moglabym wsiasc w Krakowie okolo 23 i spokojnie spedzic noc w drodze. Tak sie jednak nie stalo, na dodatek musialam drzec o miejsce, bo w Bohuminie nie bylo mozliwosci kupienia miejscowski do Pragi!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

~Robert / 2017-08-06

Przejazd autokarem Gdańsk - Słupsk i powrotny Gdańsk - Słupsk. Wysoki komfort podróży , miła obsługa i rewelacyjnie niskie ceny. Polecam!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

~1234 myśl logicznie do cholery / 2017-08-01

Podsumowując powyższe opinie na temat rzekomego obowiązku dzwonienia do pasażerów przez kierowców tylko przypomnę:- Korzystanie podczas jazdy z telefonu wymagające trzymania słuchawki lub mikrofonu w ręku przez kierującego pojazdem: 200 zł oraz 10 pkt karnych.Również ryzyko wypadku jaki może nastąpić w wyniku nie patrzenia przez kierowcę na drogę tylko na telefon do kochanych pasażerów zbyt duże, więc proszę przemyśleć niektóre opinie, a kupując bilet można sprawdzić skąd jedzie dany autobus i przewidzieć niektóre sytuacje. Jest coś takiego jak UNIA EUROPEJSKA i granice państw.- Stewardzi nie mają obowiązku dzwonienia do pasażerów, tylko zgłaszają opóźnienie dyspozytorom, którzy odbierają telefony od wkurzonych pasażerów, co kosztuje ich masę nerwów, a nie jest ani ich winą, ani kierowców, ani stewardów.- Ponadto odnośnie innych sytuacji również z minibusami - planując podróż bilety kupuje się ZAZWYCZAJ z wyprzedzeniem - ja osobiście kupowałbym minimum dzień wcześniej, a nie na MINUTĘ przed odjazdem, kiedy nawet steward nie ma już o tym informacji. Organizacja i planowanie wyjazdów się kłania.Kraków
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Kraków

~BB / 2017-07-07

30.06.17 jechałam z Leoexpresem z Katowic do Ciechocinka. Autokar przyjechał punktualnie o 8.10,bardzo miła Pani z obsługi wskazała miejsca, kierowca odebrał bagaże. Podróż przebiegła w miłej atmosferze i wykazano wiele troski o komfort pasażerów. Chętnie skorzystam jeszcze z usług tej linii.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Dbałość o pasażerów, bardzo czysto, możliwość zakupu kawy lub herbaty

Wady

brak

Extra informacje

~soyla / 2017-07-05

1 lipca br. korzystałam z usług tego przewoźnika.Jechałam z Ciechocinka do Katowic.Wygodnym autobusem z sympatyczną stewardesą i kierowcami-profesjonalistami.Jestem pod wrażeniem.Polecam Leo Express życząc wszystkim szerokiej drogi. A obsługę bardzo serdecznie pozdrawiam.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Autokar z toaletą.Wygodna bisnes klasa plus napoje z przekąską w cenie biletu.

Wady

brak

Extra informacje

~sss / 2017-06-23

wszystko na najwyzszym poziomie, przemola obsluga, zawsze na czas, czysto ,
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

~Ryszard / 2017-06-19

16.6.2017 miałem przyjemność a raczej nieprzyjemność podróżować Leo Expresem z Rzeszowa do Pragi. Podroż koszmarna to jest jakiś skandal i nieporozumienie, autobus spóźniony o 300 minut oczywiście nie zdążyłem na dalsze połączenie w Bohumíne a ukraińska stewardesa łamanym czeskim oznajmiła mi ze nie zarezerwowali mi biletu na dalsze połączenie bo nie maja miejsca i abym sobie teraz radził sam. Stewardesy nic nie wiedza i rozmawiają po ukraińsku nie interesują się podróżującym wywalić je na zbity pysk. Na jakiekolwiek pytanie odpowiadają "ja neznaju". Kierowcy ukraińscy gburowaci. Smrod w autobusie. Wykupiłem bilet typu biznes klas w którym otrzymałem tylko 0,33l wody niegazowanej. Taki standard biznes za taka cenę biletu to niech sobie te wodę wsadza. Nie polecam tego przewoźnika. To są chyba Ukraińskie standardy a nie Europejskie.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Nie ma zalet wywalić to z Polskiego rynku niech nie drażnią podróżujących!!!!

Wady

Napisałem wyżej

Extra informacje

pierwszy i ostatni raz skorzystałem z tego czegoś.

~Greg / 2017-06-18

TRAGEDIA !!!' Albo totalne oszustwo albo nie wiem co ... kupiłem bilety tam i z powrotem przez internet . Po tygodniu imformacja mailem ze unieważnili bilety powrotne z "przyczyn technicznych" następnego dnia ze bilety tam również są unieważnione z przyczyn technicznych. Korespondencja , pytania bez echa zero wytłumaczenia , zero propozycji zastępczych . Na szczęście miałem jeszcze tydZien czasu żeby zorganizować sobie podróż zastępcza .Chcesz egzotycznej podróży bez ruszania się z domu ?- wybierz LEO Express !!Ciekawe kiedy oddadzą mi poeniazdze.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Żadne zalety. Same wady. Chyba ze zaleta jest ich umiejetność robienia klienta w konia ...

Wady

Same wady. Kupujesz bilet i do samego odjazdu nie wiesz czy ci go nie unieważnia . Lepiej pójść do kasyna .

Extra informacje

Kupno przez strome internetowa LEO express , koszty 210 PLN , szybko przyszły bilety i przez tydzień byłem przekonany ze będę jechał potem je unieważnili . Widocznie mogłem je sprzedać ponownie po wyższej cenie - kupowałem na 3 ryg przed wyjazdem

~zenek2566g / 2017-06-17

Miałem zamiar jechać z Katowic do Brna kursem Lwów-Wiedeń. Autobus miał być o 8:20, rano dostałem sms-a o opóźnieniu 150 min. Byłem na dworcu od 9:45 do 11:15, w tym czasie autobus się nie pojawił, więc zrezygnowałem. Na infolinii zanim ktoś odebrał minęło 10 min., chociaż byłem pierwszy w kolejce, a w rozmowie i tak były powtarzane kwestie wypisane w FAQ, a za zwrot biletu potrącili 5 zł. Ponoć gdy nie ma na przystanku pasażera to kierowca dzwoni, jednak u mnie nic takiego nie było (a bilet zwróciłem dopiero później).WadyDuże opóźnienie albo nawet brak wjazdu na dworzec.
Jakość obsługi
1.00
Zalety

Wady

Duże opóźnienie albo nawet brak wjazdu na dworzec.

Extra informacje

~Marcel / 2017-06-17

Stanowczo odradzam!Autokar miał wyjechać o 20:40 z Katowic, nie pojawił się wcale. Na infolinię nie dało się dodzwonić. Automat przez dwie i pół godziny (dzwonienie aż do skutku) podawał informację "jesteś pierwszy w kolejce", a za 10 sekund stwierdzał "przepraszamy, obecnie wszystkie linie są zajęte". Kiedy już się dodzwoniliśmy konsultant zapytał "czy jest jakiś problem?" po ogłoszeniu mu, że autokar spóźnia się dwie godziny i chcemy dowiedzieć się co z nim dzieje. Konsultant pojęcia nie miał, wysłał numer do niby kierowcy. Do wcześniej wymienionego Pana dodzwonić się nie dało, jak się następnie okazało był jakimś dyspozytorem. Twierdził on, że autokar już dawno był (ciekawe kiedy??) no i następny wyjedzie za 10 minut (ok. 23:30) ze Zakopanego... Miał oddzwonić z dodatkowymi informacjami - nie doczekaliśmy się.Dwie starsze Panie musiały załatwiać w środku nocy przewóz innymi środkami transportu za trzykrotnie większą cenę. Miało być szybko i wygodnie. Było żenująco, stresująco i bardzo niekomfortowo.Wady- autokar nie zjawił się na przystanku o wyznaczonej godzinie (ani trzy godziny później)- brak informacji- ciągłe zajęte linie na infoliniiKatowice
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.25
Zalety

Wady

- autokar nie zjawił się na przystanku o wyznaczonej godzinie (ani trzy godziny później)- brak informacji- ciągłe zajęte linie na infolinii

Extra informacje

Katowice

~Aleks-andra / 2017-06-05

Nie polecam. Miałam jechać do Krakowa z Gliwic, autobus nie przyjechał. Czekałam 20 minut po czasie, próbowałam dzwonić na infolinię - ale infolinia od 10:00. Kiedy minęło 30 minut a autobus nie przyjechał ani nikt nie zadzwonił, że coś się dzieje - poszłam na inny. Gdy już jechałam w innym - po godzinie od tej o której miał być na przystanku w Gliwicach - zadzwonił kierowca z pytaniem gdzie jestem ???? Okazało się, że był wypadek na autostradzie w Czechach i dlatego był spóźniony. Tylko dlaczego ten kierowca nie zadzwonił wcześniej, tylko dopiero jak był na przystanku, ile miałam czekać. Dodatkowo - mógł przewoźnik podać nr do kierowcy - człowiek by sam zadzwonił. Gdy złożyłam reklamację to odpisali, że im przykro ale niestety nie zwrócą pieniędzy, za to mogę mi dać voucher na wyjazd do Krakowa ważny do 30.09.2017Takie to podejście do klienta. Nigdy więcej. Odradzam.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
2.67

~Adam / 2017-05-08

Zaczynając od tego, że infolinia udzieliła mi złej informacji odnośnie stanowiska odjazdu, przez fakt podstawienia busika zamiast autobusu (jak było na rezerwacji)na trasie Wrocław-Brno już NIGDY nie skorzystam z tego przewoźnika. Ostatecznie czekałem na dworcu 2 godziny po to by dowiedzieć się, że pojechali beze mnie.
Poziom cen
1.00

~Aleksandra / 2017-05-04

Nie POLECAM !!!! Autobus w Krakowie którym mielismy jechac o 7.10 wogóle się nie zatrzymał i nie zabrał ludzi!! dzwonilismy i powiedzieli ze nie da się zawrócic i musimy 1.5godziny czekac na nastepny co było powodem spóznienia sie równiez na pociąg do Pragi przez co spóznilismy się na rezerwacje hotelu!!!!!!! pociag dość ze przyjechał z opóznieniem to jeszcze na trasie miał 2godziny opoznienia!!! w drodze powrótnej musieliśmy się przesiadac do innego pociągu niewiadomo z jakiej przyczyny !!!a w autobusie majac na bilecie swoje miejsce były zajete i niewiadomo jak to się stało było zaduzo pasażerów czyli tak jakby sprzedawali bilety które sa juz kupie ..!! A oprócz tego w drodze powrotnej gdzie mielismy wysiąść w Krakowie autobus zatrzymał sie stał z 2minuty nie wysiadł kierowca nikt zeby dac bagaże nie wypuścili nas z autobusu poczym ruszył dalej dopiero musieliśmy krzyczeć co jest grane zeby nas wypuścił bo tu wysiadamy!!!Porażka nie Polecam w 100% pierwszy i ostatni raz jechaliśmy Liniami Leo express!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.75
Zalety

Zadne!!!

Wady

Wyżej wymienione w opisie

Extra informacje

~aliszka / 2017-04-24

Z całą odpowiedzialnością polecam przewoźnika. Szybko, sprawnie , tanio i bardzo wygodnie.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.50

~Gleb B / 2017-04-04

Spoko przewoźnik. Polecam!
Poziom cen
5.00

~anka / 2016-09-14

Czekaliśmy z mamą na autobus. Po przyjeździe okazało się że kierowca jest zwykłym chamem i gburem !! Nikt nie raczył nas poinformować że trzeba mieć wykupiony bilet, gdzie dzwonilam i telefonicznie dowiadywalam się co i jak w sprawie podróży.kierowca potraktował moja mame i mnie w taki sposób jakbysmy były czyms gorszym że nawet na bilet nas nie stać tyle się dowiedziałysmy!! To jakaś kpina.a moja mama tylko zapytała gdzie może bagaż schować .. WadyChamstwo !!!
Jakość obsługi
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Chamstwo !!!

Extra informacje

~Brygida / 2016-08-26

10 sierpnia czekałam trzy godziny w Katowicach na autobus do Wiednia. Przez zupełny przypadek dowiedziałam się, że początek trasy jest we Lwowie (nie ma o tym żadnej wzmianki w rozkładzie jazdy) i czasem jest opóźnienie na granicy. W drodze powrotnej tydzień później czekałam 1,5 godziny w Wiedniu (w informacji nikt nic nie wiedział) na przyjazd tej linii. Zamiast autobusu podjechały dwa busy, które zabrały pasażerów tylko do Ostrawy. Wprawdzie czekał tam już autobus, który jechał dalej, ale nikt nam tego wcześniej nie był w stanie przekazać.Kierowcy busów nie wiedzieli, co będzie z nami dalej !!! Kompletna ignorancja i brak poszanowania dla klienta. Po co im numer telefonu pasażera przy rezerwacji biletu ? Nie nabierajcie się na niską cenę biletów, bo stracone nerwy i czas nie są tego warte.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.00

~Kajt / 2016-02-18

Jechałem z nimi, jak ruszyli z tą całą reklamą i powiem, że się spięli i było super. Zobaczymy, czy utrzymają poziom.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.00
Zalety

czysto, pachnie nowością, fajna obsługa,

Wady

Extra informacje

Podróże i wypoczynek LEO Express opinie