Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Podróże i wypoczynek
  • /
  • Przewoźnicy
  • /
  • LEO Express
  • /
  • 1

Opinie o LEO Express

Podróże i wypoczynek LEO Express opinie
Jakość obsługi
3.81
Oferta
3.86
Poziom cen
4.05
Wygoda
4.5

Średnia ocen

4.05

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

24

dodanych opinii

 

kasia nowak / 2021-08-08

BEZNADZIEJNA firma, kupiłam bilet na zły dzień, chciałam go zwrócić w ciągu godziny od zakupu - firma na swojej stronie informuje informuje, że jest możliwość bezpłatnych zwrotów. NIESTETY, aplikacja firmy automatycznie włącza się po czesku, przypadkiem zaznaczyłam chęć dołączenia do ich idiotycznego klubu i teraz nie chcą mi oddać pieniędzy tylko oddają ich równowartość w "LEO kredytach", za które mogę kupić kolejną podróż, której nie potrzebuję. NIE POLECAM - uważajcie na swoje pieniądze!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

nie oddają pieniędzy, choć twierdzą, że nie ma z tym problemu

Extra informacje

Zygi9000 / 2019-08-21

Jechałem do Warszawy z Katowic. Cena dość wysoka, ale warto. Od razu widać różnicę pomiędzy innymi przewoźnikami - mają pilota, który sprzedaje przekąski, czynną (!) toaletę i koce. Serio!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.75
Zalety

Naprawdę luksusowo

Wady

Wysoka cena

Extra informacje

Magdalena / 2019-08-06

Rewelacyjna podróż Katowice - Ostrawa / Ostrawa - Katowice. Pociąg punktualny, cichutki, przemiła pomocna i zaangażowana obsługa. Warunki komfortowe i dobra oferta menu do skorzystania w podróży, Szkoda że tak mało kierunków obsługuje ten przewoźnik. Na pewno polecę go znajomym i sama jeszcze skorzystam z usług Leo Express.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.25
Zalety

Punktualny, szybki, cichy, komfortowy z pomocną miłą obsługą

Wady

zbyt mały wybór tras

Extra informacje

wera / 2019-07-18

Dobra jakość w transporcie to podstawa a ta firma jest tego wzorowym przykładem. Polecam i z pewnością na podróże do Pragi będę wybierała tylko Leo. Szkoda jedynie, że nie można pojechać w inne kierunki.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.25
Zalety

tanie bilety

Wady

mało połączeń

Extra informacje

riczi / 2019-07-18

Bardzo przyjemna podróż. Komfortowe autobusy oraz bezproblemowa przesiadka na pociąg w Bohuminie. Na plus jasne instrukcje od kierowcy oraz uprzejmość.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.75
Zalety

punktualnie

Wady

trochę drogie bilety

Extra informacje

szybko

podróżnik / 2018-11-22

podróż z Wiednia 17.11.18 r. o 18.40 biznes -clasą, nie wydano ciepłych napojów i przekąsek oraz soków, chociaż stały w busie.Niemiły kierowca, bardzo delikatnie mówiąc/starszy/ stwierdził że nie jest od tego i że możemy sobie reklamować. Nie zrealizowano w pełni opłaconej usługi. Ciekawe co stało się z wymienionymi produktami.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.75
Zalety

Wady

obsługa w wymienionym dniu

Extra informacje

podróż i obsługa w dniu 11.11.18 r. z łodzi do wiednia przemiła dzięki stiuardesie, mimo opóźnienia.

Angela / 2018-10-22

Trasa Rybnik - Katowice Lotnisko, w poniedzialek w godzinach szczytu - 5 min opoznienia... czysto, wygodnie, bezproblemowo. Jedyny minus to informacja na infolinii ze bilety można kupić tylko internetowo, tymczasem kierowca powiedział ze od jakiegos czasu bezposrednio u niego tez mozna kupic.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.75

Komaki / 2018-09-19

Witam Piszę tę opinię dlatego aby uspokoić wszystkich czytających opinie o LEO EXPRESS. Jak widać dużo opinii jest nieprzychylnych a jak wiadomo klient niezadowolony prędzej napiszę opinię niż klient u którego wszystko było OK. Sam czytając opinię o LEO EXPRESS miałem obawy czy na pewno skorzystać z oferty tego przewoźnika, ponieważ jechałem Katowic na lotnisko do Warszawy a czasu między odprawą a planowanym przyjazdem miałem niecałą godzinę. Bus trasę rozpoczynał w Wiedniu a jak wiadomo na tak długiej trasie zawsze może się wydarzyć wypadek losowy (np. korek, złapanie gumy, objazd z powodu wypadku itp.). Z wielką obawą zakupiłem bilet i okazało się, że niepotrzebnie się obawiałem. Autobus przyjechał do Katowic i Warszawy punktualnie i spokojnie udałem się na odprawę na lotnisku. Jak widać nie każdy bus się spóźnia czyli nie jest to norma. A sam autobus komfortowy, obsługa miła, nic dodać, nic ująć. Pozdrawiam zadowolony klient.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

~Tomi / 2017-09-03

Pokonałem z Leoexpress traskę z Radomia do Budapesztu i z powrotem. Autobus czyściutki, cieplutki. Toaleta czyściutka Obsługa milutka. Pozdrowienia dla pani Klary. Kierowcy uprzejmi, pomocni, trzymają się rozkładu jazdy. Wi-fi tylko do Węgier. Cena przyzwoita. Minus tylko jeden- rowery przewożone w bagażniku. Nie wyobrażam sobie by można było przewieźć więcej niż 2 rowery (mój na szczęście był jeden). Jazda z tym przewożnikiem to prawdziwa przyjemność. PozdrWiam
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.25
Zalety

Wymienione wyżej

Wady

Przewóz rowerów jako dodatkowa usługa chyba troszkę nie przemyślana, chociaż mój przejechał bez uszczerbku.

Extra informacje

Jechałem pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Koszt całej usługi 181 z groszami.Bilet kupiłem przez Internet.

~Aneta / 2017-08-29

Jechalam leoexpres 23.08 z Łodzi do Zakopanego ,kierowcy bardzo mili,natomiast miejsca w autokarze bardzo mało ,nie wiem jak wytrwali pasażerowie z Ustki ,takimi PKS ami,to można jechać 20,30km a nie 400,...Dodatkowy minus za brak miejsc wykupionych online,jechaliśmy grupa 8osobowa ,każdy powinien mieć swoje miejsce,a siedzieliśmy kazdy w innym końcu ...masakra bo jechaliśmy z dziećmi .Powrót mieliśmy 27.08 o godzinie 17.00 z Zakopanego do Lodzi ,autokar super,poza tym że toaleta zapompowana już na starcie,strach korzystać ,brak wody,kierowca niemily ,żeby nie powiedzieć chamski,na szczęście wysiadł w Częstochowie ,brak przystanków na toaletę ,pierwszy przystanek pod łodzią,Nie polecam Bilety na leoekspress
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.25
Zalety

Wady

Extra informacje

Bilety na leoekspress

~jutrzenka112 / 2017-08-26

Ceny biletów podane w Internecie są inne, niz w rzeczywistości co trochę rozczarowuje.Cena biletu z Krakowa do Częstochowy wg inf. internertowej to 20 zł a w rzeczywistości to, 30 zlPodział miejsc w autokarze na lepsze dla business class i gorsze jest również rozczarowujący. Nie można ich zająć, choć przez cały czas podróży są puste.Po kupieniu biletu u kierowcy i próbie zajęcia tych miejsc, obsługa prosi o ich opuszczenie.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50

~ELZA / 2017-08-24

Jechałam dzisiaj Leo Express z Ustki do Gdańska o 6:30.Autobus był punktualnie,kierowcy mili,tryskający humorem.Podróż super,wygodnie i komfortowo.Na pokładzie sympatyczny pan Aleksander który nie tylko był uprzejmy i miły(oczywiście do wszystkich pasażerów) ale i bardzo pomocny młody człowiek który również pomógł mi w znalezieniu pks-u do innej miejscowości oddalonej o 40km od Gdańska(wcale nie musiał)Również droga powrotna była z Leo Express-także bez zastrzeżeń.Pozdrawiam Elżbieta z Wrocławia :-*
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.75
Zalety

Wszystko na 5 ode mnie

Wady

Brak

Extra informacje

Pierwszy raz,bilet jedyne 25 zł

~darek / 2017-08-21

Nie polecam .mam bilet z Torunia do Gdyni w dniu 18.08.17. Autobus nie przyjeżdża . Po telefonie do koordynatora mam wiadomość że autobus w łodzi ma spóźnienia 45 minut i w Toruniu będzie około 18:45 . Autobusu nadal nie ma . Dzwonię prze 19 , koordynator mówi że jest na trasie ale nie może go zlokalizować na GPS i nie ma kontaktu ze stewardem. Przy okazji przyjeżdża Polski Bus i pytam kierowcy czy nie widział czarnego autobusu Leo express. Kierowca z Polskiego Busa mówi że autobus ów jedzie bo widział g ona trasie i powinien już być . Przy okazji, oba autokary jechały z Krakowa i miały podobne opóźnienie. Dzwonie jeszcze raz do koordynatora , a on mówi że leo express jest już 40 minut za Toruniem bo się dodzwonił do stewarda. Jakieś jaja , mówię gościowi że ten autokar na pewno nie był w Toruniu , bo niby jakim cudem nadrobił 40 minut opóźnienia miedzy Łodzią a Toruniem. Nie przypadek że na pół godziny autobus zniknął z GPS-a. Tym bardziej że byłem jedyną osobą czekającą na Leoexpress. Wszyscy jadący w kierunku gdańska pojechali Polskim Busem.Kierowca stwierdził że lepiej nadrobić czas niż zabrać jednego nędznego pasażera , ch......j z nim niech sobie radzi. Poradziłem sobie i pojechałem pociągiem ale niesmak został . Zapewne nie skorzystam już z usług tego przewoźnika i nie polecam nikomu . Brak konkretnego kontaktu , szczanie na klienta , bo klient to menda i się czepia i jeszcze się każe wozić . A najciekawsze że miedzy łodzią a Toruniem jest jakaś czarna dziura bo autokary znikają z monitoringów , co za przypadek. Już mam wykupione bilety na Polskiego Busa , to bynajmniej pewne bo kierowcy się zmieniają w Toruniu i wiadomo że dojedzie . przykre doświadczenie dla Promińskiego , bo Polski Bus jedzie troszkę wcześniej i zabiera dwa razy więcej pasażerów .
Zalety

brak zalet

Wady

jedna wielka wada

Extra informacje

Aleksandrów Kujawski

~MARZENA / 2017-08-16

Nie polecam. Odwołują pociągi w ostatniej chwili. Nie przekazują w regulaminowym terminie zwrotu kosztów zakupionych biletów. Mają na to 30 dni, u mnie sprawa ciągnie się już trzeci miesiąc.NIE POLECAM. W skali 0 gwiazdek.

~Robert / 2017-08-06

Przejazd autokarem Gdańsk - Słupsk i powrotny Gdańsk - Słupsk. Wysoki komfort podróży , miła obsługa i rewelacyjnie niskie ceny. Polecam!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

~1234 myśl logicznie do cholery / 2017-08-01

Podsumowując powyższe opinie na temat rzekomego obowiązku dzwonienia do pasażerów przez kierowców tylko przypomnę:- Korzystanie podczas jazdy z telefonu wymagające trzymania słuchawki lub mikrofonu w ręku przez kierującego pojazdem: 200 zł oraz 10 pkt karnych.Również ryzyko wypadku jaki może nastąpić w wyniku nie patrzenia przez kierowcę na drogę tylko na telefon do kochanych pasażerów zbyt duże, więc proszę przemyśleć niektóre opinie, a kupując bilet można sprawdzić skąd jedzie dany autobus i przewidzieć niektóre sytuacje. Jest coś takiego jak UNIA EUROPEJSKA i granice państw.- Stewardzi nie mają obowiązku dzwonienia do pasażerów, tylko zgłaszają opóźnienie dyspozytorom, którzy odbierają telefony od wkurzonych pasażerów, co kosztuje ich masę nerwów, a nie jest ani ich winą, ani kierowców, ani stewardów.- Ponadto odnośnie innych sytuacji również z minibusami - planując podróż bilety kupuje się ZAZWYCZAJ z wyprzedzeniem - ja osobiście kupowałbym minimum dzień wcześniej, a nie na MINUTĘ przed odjazdem, kiedy nawet steward nie ma już o tym informacji. Organizacja i planowanie wyjazdów się kłania.Kraków
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Kraków

~BB / 2017-07-07

30.06.17 jechałam z Leoexpresem z Katowic do Ciechocinka. Autokar przyjechał punktualnie o 8.10,bardzo miła Pani z obsługi wskazała miejsca, kierowca odebrał bagaże. Podróż przebiegła w miłej atmosferze i wykazano wiele troski o komfort pasażerów. Chętnie skorzystam jeszcze z usług tej linii.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Dbałość o pasażerów, bardzo czysto, możliwość zakupu kawy lub herbaty

Wady

brak

Extra informacje

~soyla / 2017-07-05

1 lipca br. korzystałam z usług tego przewoźnika.Jechałam z Ciechocinka do Katowic.Wygodnym autobusem z sympatyczną stewardesą i kierowcami-profesjonalistami.Jestem pod wrażeniem.Polecam Leo Express życząc wszystkim szerokiej drogi. A obsługę bardzo serdecznie pozdrawiam.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

Autokar z toaletą.Wygodna bisnes klasa plus napoje z przekąską w cenie biletu.

Wady

brak

Extra informacje

~sss / 2017-06-23

wszystko na najwyzszym poziomie, przemola obsluga, zawsze na czas, czysto ,
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

~Aleks-andra / 2017-06-05

Nie polecam. Miałam jechać do Krakowa z Gliwic, autobus nie przyjechał. Czekałam 20 minut po czasie, próbowałam dzwonić na infolinię - ale infolinia od 10:00. Kiedy minęło 30 minut a autobus nie przyjechał ani nikt nie zadzwonił, że coś się dzieje - poszłam na inny. Gdy już jechałam w innym - po godzinie od tej o której miał być na przystanku w Gliwicach - zadzwonił kierowca z pytaniem gdzie jestem ???? Okazało się, że był wypadek na autostradzie w Czechach i dlatego był spóźniony. Tylko dlaczego ten kierowca nie zadzwonił wcześniej, tylko dopiero jak był na przystanku, ile miałam czekać. Dodatkowo - mógł przewoźnik podać nr do kierowcy - człowiek by sam zadzwonił. Gdy złożyłam reklamację to odpisali, że im przykro ale niestety nie zwrócą pieniędzy, za to mogę mi dać voucher na wyjazd do Krakowa ważny do 30.09.2017Takie to podejście do klienta. Nigdy więcej. Odradzam.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
2.67

~aliszka / 2017-04-24

Z całą odpowiedzialnością polecam przewoźnika. Szybko, sprawnie , tanio i bardzo wygodnie.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.50

~Gleb B / 2017-04-04

Spoko przewoźnik. Polecam!
Poziom cen
5.00

~Brygida / 2016-08-26

10 sierpnia czekałam trzy godziny w Katowicach na autobus do Wiednia. Przez zupełny przypadek dowiedziałam się, że początek trasy jest we Lwowie (nie ma o tym żadnej wzmianki w rozkładzie jazdy) i czasem jest opóźnienie na granicy. W drodze powrotnej tydzień później czekałam 1,5 godziny w Wiedniu (w informacji nikt nic nie wiedział) na przyjazd tej linii. Zamiast autobusu podjechały dwa busy, które zabrały pasażerów tylko do Ostrawy. Wprawdzie czekał tam już autobus, który jechał dalej, ale nikt nam tego wcześniej nie był w stanie przekazać.Kierowcy busów nie wiedzieli, co będzie z nami dalej !!! Kompletna ignorancja i brak poszanowania dla klienta. Po co im numer telefonu pasażera przy rezerwacji biletu ? Nie nabierajcie się na niską cenę biletów, bo stracone nerwy i czas nie są tego warte.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.00

~Kajt / 2016-02-18

Jechałem z nimi, jak ruszyli z tą całą reklamą i powiem, że się spięli i było super. Zobaczymy, czy utrzymają poziom.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
4.00
Zalety

czysto, pachnie nowością, fajna obsługa,

Wady

Extra informacje

Podróże i wypoczynek LEO Express opinie