Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Keyboardy
  • /
  • Korg PA-50
  • /
  • 1

Opinie o Korg PA-50

Instrumenty muzyczne Korg PA-50 opinie
Brzmienie
4.88
Cena/Jakość
4.06
Jakość wykonania
3.44
Wytrzymałość
3.24

Średnia ocen

3.91

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

57

dodanych opinii

 

~Lucjan Sienkiewiecz / 2016-06-18

Jak dla mnie jest to bardzo dobry instrument za nie zbyt wygórowaną cenę. Mam go już ponad trzy lata kupiłem za kwotę 2900 gram na nim codziennie, wykorzystuje jego nowiny techniczne tworzenie własnych aranżacji. to raczej ciężko znaleźć w instrumentach w tej klasie cenowej. Podobnie jak możliwość tworzenia, własnych brzmień i dodawanie gotowych brzmień. Negatywu jak do tej pory się nie dopatrzyłem, ale każdemu kto chciałby dobry sprzęt za niewielkie pieniądze bym go polecił Kupione w:w sklepie internetowym Mega Miusic
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00

~Lucjan / 2015-08-06

Mam ten instrument już nieco ponad trzy lata. Wprawdzie kiedyś grałem zawodowo, ale teraz tylko w domu, ale eksploatuje go codziennie. Jak do tej pory działa bez awaryjnie. W pierwszej chwili wydawał mi się trudny do opanowania, a później jak już załapałem to szło jak po maśle. Gdybym miał się wyrazić to poleciłbym go. Nawet na jakieś imprezki, ma tyle możliwości co inne o wiele droższe instrumenty.trzy lata
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

trzy lata

~Marek / 2015-01-24

Dobry instrument pod względem barw i rytmów. Wart swojej ceny.Posiadałem wcześniej rolandy gw7 i gw8' ale korg pa50sd lepiej brzmi, nie ma się co czepiać.Polecam.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.50
Zalety

Dobre brzmienia, świetne rytmy i możliwość tworzenia własnych pomysłów.

Wady

Czasem szwankują przyciski[ sekcja ścieżek sekwencera].Po użyciu spraya do styków wszystko działa ok.

Extra informacje

1 rok cena 2200 zł

~przemek.djk / 2014-04-14

Najwazniejsze, to tak z mojej strony, to zwracajcie uwage na cene. W przypadku modelu pa 50 sd szczegolnie. Kupilismy z kolega w tym samym czasie wlasnie korga pa 50 sd , obydwa nowe. Ja dalem 2.800 a kolega znalazl promocje i dal 2.400. No moze nie ma to nic do rzeczy ale jego korg juz jest trzeci raz w serwisie tym razem siadla plyta glowna, a mamy je 9 miesiecy. A moj gra caly czas tak samo i wszystko dziala super. A gra sie wesela i wszystkie inne imprezy co tydzien prakrycznie. Tak wiec lepiej dac wiecej ale za to cieszyc sie z dobrego instrumentu :-) pozdrawiam;-)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

same

Wady

brak

Extra informacje

9 miesiecy 2.800

~Blue / 2014-04-12

Witam. Bardzo jestem z niego zadowolny :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

swietne barwy, style

Wady

brak

Extra informacje

1 rok, 1800zl

~przemek.djk / 2014-02-27

witam użytkownikow korga pa 50 sd. Grsłem 8 lat na krgu pa 80. z przyczyn takich ze tak to nazwę zjadła go juz starosc zmienilem go na pa 50 sd. No i jestem zadowolony tak samo jak z pa 80. Piekne brzmiemia i style. Zgodze sie ze trzeba troche posiedziec zeby wszystko brzmiało jak nalezy. Ale wiadomo ze jak sie instrument ustawi pod siebie to i casio jest wtedy dobre prawda? :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

same zalety

Wady

żadnych wad

Extra informacje

8 miesięcy , 2800zł

~Kamil / 2013-08-09

Witam. Posiadam ten oto keyboard ok 5 lat i jestem z niego zadowolony bardzo. Dobre brzmienia, style. Jak się podłączy pod nagłośnienie gra całkiem zadowalająco i daje radę np na weselach. Wyświetlacz duży, czytelny. Tylko tutaj jest problem. Padło mi podświetlenie wyświetlacza. Znalazłem przyczynę ale dostać drugą taką żarówkę to tragedia.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.00
Zalety

Zadowalające brzmienia, prosta obsługa, czytelny wyświetlacz.

Wady

Kiepskie wykończenie, brak części zamiennych.

Extra informacje

5 lat. 3,900zł

~robi0044 / 2013-03-22

witam mam pytanie czy w korgu pa 50 sd istnieje coś takiego jak w yamaszce psr "regist memory' do szybkiego zapisania sylu brzmienia tempa tonacji.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.75
Zalety

tani

Wady

Extra informacje

5 miesięcy

~zibikorgownia / 2012-09-14

Witam Korg Pa 50 SDposiadam tego korga od dwóch tygodni,poprzedni to korg is 35 którego nadal posiadam. Co do wykonania to nie można tego porównac wogóle do starego i poczciwego is 35 bo bije go na głowe. Ten taki plastkikowy ale co do brzmień i silnika to jest na odwrót nie ta epoka nie to żeby tamten żle brzmiał ale nie miał niestety brzmien pod dosco-dance. Jeżeli piszecie, że taki awaryjny to mam nadzieje iż nie będę się musiał przekonać o tym na własnej skórze. Klawiatura w porównaniu do is 35 a szkoda gadać klawisze wyginają się we wszystkie strony. No ale coś musi być do bani bo w tej cenie ciężko znaleźć dobre brzmienie i klawisz na gwarancji.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.00
Zalety

Brzmienia ,obróbka smf, super style, kapitalna obróbka brzmień tylko trzeba trochę posiedzieć i zrobi się takie co inni nie maja.

Wady

Plastkowe wykonanie klawiatury i wygląd trochę zabawkowy. Czas pokarze jaka trwałość przycisków.

Extra informacje

2 tygodnie zakupiony za 2600 + słuchawki za stówkę i statyw za stówkę do klawisza gratis

~Seba / 2011-08-29

Klawisz spełnia moje oczekiwania, dobre barwy, świetne style i możliwość ich tworzenia.Niestety wiele funkcji(mam na myśli te bardziej zaawansowane) w PA50 jest ukrytych co wiąże się z ich odszukiwaniem.Gram na nim bardzo dużo(3-5godzin dziennie) i po pół roku użytkowania klawisze się trochę rozklekotały(wytłuczona klawiatura) i czasem nie łapie akordów(ale bardzo żadko choć idzie się przyzwyczaić).Instrument polecam osobom młodym, ropczynającym swoją przygodę z instumentami klawiszowymi jak i osobom zajmującym się zawodowo graniem np. na weselach.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.00
Zalety

tani(jak na swoją klasę), dobre brzmienia, dobre style, podstawowe funkcje pod ręką, wymiary,

Wady

jakość wykonania(niestety "Mejd in Czajna"), trudna instrukcja

Extra informacje

6 miesięcy, 2600zł+gratisy

~miro12011 / 2011-03-21

witam uzytkowników KORG mam pytanko , gdyz jestem za granica i kupiłem korg triton extreme -kupując ten sprzet nawet nie wiedziałem za bardzo co kupuje ale czułem ze jest dobry i sie okazuje ze kupiłem superowy szprezt wręcz aż za profesjonalny jak na moje usługi .... bardzo dobry sprzet dla kogos kto ma czas i gra rocka itp .... niestety ja odszedłem z zespołu rockowego i chałturka mnie pociąga jak zawsze hehehe dobra kasa za granicą :):) i pytam fachowców czy warto uzywanego mojego korga troton extreme61 zaminic za korg pa50 ....- podkreslam ze gosciu chce mi dopłacic 150euro
Zalety

mam na mysli korg tr extreme 61 profesjonalny sprzet

Wady

cieżki nie na chałtury :)

Extra informacje

rok .1000 euro

~krzysiekc0 / 2011-03-02

Ja na tym klawiszu gram już 5 lat. Uwierzcie mi, troche imprez obskoczył, pod daszkiem jak i w plenerze i jeszcze ani razu mnie nie zawiódł. Za te pieniądze w tej chwili to jest bardzo wypasiony statek, a brzmień można mu tylko pozazdrościć.Troszkę czasu i kreatywności i można na nim zagrać wszystko co się zechce.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.25
Zalety

barwy

Wady

ciężki

Extra informacje

5 lat

~Alf / 2010-01-26

Awaryjnosc tego modelu jest pojeciem wzglednym. az mnie strzela jak polacy pieprza o awaryjnosci jakis sprzetow. Pracuje jako serwisant elektroniki w uk ale chyba musze zaczac od poczatku. Sercem prawie kazdego elementu elektronicznego jest "polprzewodnik- krzem". Wyprodukowany walec krzemu tnie sie na tafle a potem kostki i jakosc tego krzemu czyli czystosc i inne powtarzalne parametry zaleza od miejsca z ktorego zostal wyciety. Najlepsze kaski sa ze srodka rdzenia i te odklada sie na najwyzsza polke a niepewniaki na nizsza. Elementy elektroniczne ktore tluka z tego krzemu potem sie oznacza jako np a, b, c lubi inne oznaczenia. I dla przykladu podzespoly typu a sa najlepsze jakosciowo a c najlipniejsze. To oczywiscie wiaze sie z cena danego modelu. A teraz najlepsze, "a" idze na rynki wazniejsze a reszta to ochlapy dla reszty co sie g...m zadowola. I na polske oraz na inne kraje bloku wschodniego idzie wlasnie c zeby sciac koszty produkcji maksymalnie. Wiec przed kupnem sprawdz miejsce docelowe produktu, jak europa zachodnia to odetchnij, jak nie to powinno miec polska instrukcje ale tez nie zawsze i to bedzie shit na 100%. I nie narzekajcie ze nie ma polskiej instrukcji, raczej sie z tego cieszcie. Na tym systemie w serwisie zjadlem juz zeby. Pozdrawiam i mysle ze to cos wam uswiadomilo.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.50
Zalety

same

Wady

brak

Extra informacje

16 miesiecy

~Adam / 2010-01-22

Ten model ma engine Tritona, flagowego produktu korga sprzed kilku lat. Rodzina PA zostala okrojona o kilka klawiszy funkcyjnych i pare bajerow na ktore ludzie sie lapia jak murzyni na blyskotki. Nie patrzcie ludzie ile insrument ma bajerow, najwazniejszy jest dzwiek, jezeli dzwiek jest do kitu bajery moazna sobie wsadzic gdzies!!! Moge polecic ten model 100 procenowo ze wzgledu na brzmienia i niska cene w porownaniu co z tego mozna wycisnac. Korg okroil wiele dodatkow w rodzinie PA no ale cos kosztem czegos. Tez musza z czegos zarobic w kazdym badz razie jakosc dzwieku jest oszalamiajaca, jamache i inne wynalazki mozna sobie polozyc pod nogi chyba ze tyros ale to inna bajka bo to najwyzszy model yamaszki i kosztuje nie malo wiec nie porownujmy porshe do maluszka. A co do tych okrojonych rzeczy co sa chyba najbardziej przydatne to chyba juz nie problem, mialem doczynienia z firma w anglii ktora sprzedaje rozszerzenia do tego cacka, hdd, usb i inne wynalazki. Szukajcie w google pa50 hdd. A tak na marginesie jestem szczesliwym posiadaczem PA50 z twardzielem 60GB, USB i EC5, po prostu wypas za ta cene i sie nie psuje jak niektorzy paplaja!. Polecam ten klawisz, najtanszy profesjonalny keyboard na swiecie!!!!!!!!!! I love KORG!
Zalety

same plusy

Wady

zero

Extra informacje

16 miesiecy

~korg pa 50 / 2009-09-20

mam klawisza od miesiaca i malo co na nim gralem wspoczuje tym co maja instrukcje angielska a nie znaja ang. ja mam polska ijestem doslownie zszokowany instukcja sie mi naklada na instrukcje porzarl mi mnostwo czasu i z tego nie wynika ajeszcze jak by cos w nim nawalalo to chyba bym sie podlamal
Brzmienie
Cena/Jakość
4.50
Zalety

fajnie brzmi

Wady

opis obslugi

Extra informacje

miesiac

~kapus / 2009-08-26

mnie się nie psuje, działa jak należy
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

tani, dobry

Wady

nie ma :)

Extra informacje

4lata

~Damian / 2009-07-03

Mogl by mi ktos doradzic czy warto kupic pa50 ?I czy mozna do niego wykorzystac urzadzenie midi. I do czego sluzy midi. Opowiedzcie mi o tych sprzetach.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.50
Zalety

Tani

Wady

Extra informacje

~Edy / 2009-05-22

Kupiłęm ten klawisz rok temu, jakieś półtora miesiąca temu spaliło mi sie podświetlanie wyświetlacza, okres realizacji gwarancji, choć powinien wynieść 2 tygodnie zgodnie z tym, co udało mi się wyczytać na stronie UOKiK, wynósł półtora miesiąca.....Klawisz wrócił, wyświetlacz świecił, klawisz znowu pięknie działa(ł) ...aż do momentu, kiedy to przestały działać 4 klawisze z drugiej dolnej oktawy. W ten sam dzień, w którym dostałem klawisz! Stara Yamaha chodziła 11 lat i dalej trzeba będzie na niej grać, a nowy(mam nadzieję) KORG już drugi raz pojechał do gwarancji .Używam go dość często, gram z "łapy" tak dla jasności, ale bez przesady! ROK i finito! Albo trafiłem na felerny model, albo Włoski KORG made by China, dał gdzieś "ciała" i zrobił syntezator do zabawy, dla dzieci, grających raz w miesiącu, i to tylko przez godzinę, a nie do pracy co tydzień, co wydaje mi się i tak mało ważne przy nie całym roku użytkowania. Napiszę jeszcze jak go dostanę spowrotem, żeby wyjaśnić tą przykrą, mam nadzieję, że tylko dla mnie sprawę. Pozdrawiam i życzę spokojnej i udanej gry na tym ładnie brzmiącym klawiszu.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
2.75
Zalety

Tani, dobrze brzmiący, idealny do chałtur.

Wady

Wadliwy?

Extra informacje

9 miesięcy. 2500

~kuba nysa / 2009-05-04

Gram po weselach itd. jestem z tego instrumentu zadowolony za tą cenę poprostu wypas brakuje tylko twardego dysku mialem wcześniej pa60 troszke lepsze wykonanie starszej wersji .Po dodaniu do korga pa 50 nowych rytmów sprawdza się w każdej okazji i na każdej imprezie gdyż wyświetla on tekst karaoke i ma bogatą game barw i brzmień pozdrawiam i życze kolegom dobrego użytku tego korga
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.00
Zalety

Pogate barwy i brzmienie midi brzmią super

Wady

brak twardego dysku

Extra informacje

pół roku kupiłem go za 2900zł

tygrys994 / 2009-03-22

mama pytanko.jest mozliwosc wrzucenia do niego nowe style np. z yamahy czy rolanda.jak tak prosze o kontakt.nr gg7806212.prosze o pomoc.
Zalety

4

Wady

1

Extra informacje

1rok.za 3.200zl

[email protected] / 2009-02-20

klawisz bardzo fajny tylko po 3 dniach mi połowa literek na wyświetlaczu jakby wyblakła (zaczęła jaśniej świecić). I mam problem z instrukcją Polską , bo dostałem tylko Angielską i nie umiem zbyt dobrze sobie poradzić :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.50
Zalety

brzmieniecena

Wady

wytrzymałość

Extra informacje

6 miesięcy , 2199 zł

~copa / 2009-02-10

ok
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

wszystko

Wady

nic

Extra informacje

pół roku 2500

~autor / 2009-01-22

,,,,,,SUPER SPRZĘT,,OKI BARWY,,TYLKO WYKONANIE NIE BARDZO,,BAWIE SIE TYM OD ROKU I KILKA RAZY ZAWIESIŁA SIE STACJA,,,,ALE ZA TO MIDY CHODZA JAK BAJKA,,,,,,,,,,,,,,ZA TA KASE GORACO POLECAM,,,,,,,,,,,,,,,********POZDRAWIAM UZYTKOWNIKÓW
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.25
Zalety

STYLE OBSŁUGA BARWY

Wady

WYKONANIE

Extra informacje

OK. 1 ROK 2600

~piotrek15071993 / 2009-01-04

Ten keyboard to po prostu bomba w tej dziedzinie klawiszy. Brzmienia normalnie rewelka jakość też dobra. Wykonanie też zniewalające (DUŻY CZYTELNY WYŚWIETLACZ)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00
Zalety

Same

Wady

Niewielkie

Extra informacje

~IceLord114 / 2008-11-25

moim zdaniem jest to świetny klawisz , mam go już ponad pół roku i ani razu nie musiałem narzekać . Gorąco polecam :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.75
Zalety

wszystko

Wady

niewielkie :)

Extra informacje

7 miesięcy, 2200 zł

~kod102 / 2008-10-18

Brzmienie jest superowe. Jakość wykonania ( tak mnie się wydaje ) to trochę brakuje, chodzi o to, że trafiają się wadliwe modele ( jakieś sprzężenia, zgrzyty ). Cena jest niezła i suma sumaru jestem zadowolony. Mam prośbę do Marcina o Polską instrukcję. Jak da radę to proszę o kontakt [email protected]
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.25
Zalety

Super brzmienia

Wady

Brak wejścia USB, trafiają się wadliwe modele

Extra informacje

Mam go 2 dni i kupiłem za 1000 zł od kumpla

mirek g / 2008-09-09

miałem wcześniej takie -jeden był felerny-ale to zależy jak się trafijak dla mnie bomba -brzmienie super -klawiatura niby nie za ciekawa ale i tak lepsza niż w .....można takie midaki robić że klękajcie narodyale jedno by się w nim przydało- próbka werbla trinity lub sd rock -przecież tyle niepotrzebnych próbek bębnów się mieści w pamięci instrumentu -jakieś tureckie itp. (może kiedyś jakiś nowy os wyjdzie???)ja nie zamienie go na żaden innypozdrawiam wszystkich
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.50
Zalety

brzmienie!!!

Wady

brak próbki werbla trinity lub sd rock

Extra informacje

tydzień 2300

~witek / 2008-08-19

zwracam sie do marcina, jak moglbys podzielic sie ze mna polska instrukcja do korga pa 50.mam ten instrument dopiero 2 miesiace i nie bardzo moge bez polskiej instrukcji go rozgryzc. moja opinia jest taka ze, spodziewalem sie wiecej po korgu.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.50
Zalety

brzmienia,style

Wady

zewnetrzny zasilacz

Extra informacje

2 miesiace

~Deejay maciex / 2008-08-12

Barwy i rytmy są ok.Można robić własne aranzacje tylko trzeba pamiętać,że w jakiej tonacji zrobimy nasz utwór w takiej instrument go na zapisze. Przed zapisem można zmienić tonację.Instrukcja po polsku jest na cd w zestawie tylko treba ją sobie samemu wydrukować a po tem krok potem krok po kroku przestudiowa.Dobrze wspópracuje z innymi keybordami .Jestem Bardzo zadowolony z tego instrumentu.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.25
Zalety

Super barwy i rytmy

Wady

Za mało rytmów dance i techno

Extra informacje

Mam go miesiąc kupiłem go za 2000 zł

~marcin / 2008-07-14

witam moge kogos poratowac instrukcją! do 50siątki! moje zdanie jest takie ze korg na psy zszedl!gdzie jest styl korga?????????? np legendarny i3! i oni piszą ze to profesional aranzer! ha ha ha! jaja sobie kur... robiom! z normalnych ludzi;] a np pa1 i3 to mozna nazwac aranzerem! pa50 60 i80! smieszne! mecze sie z tym juz 2 lata i nikt tej chinszczyzny kupic odemnie nie chce! klawisze jak u casio za 200zl! zasilacz? to wszystko powinno byc w srodku! glosniki? poco! plastikowa obudowa hihihihi! przesadzili! i jeszcze to buczenie pod sprzetem! sprzeza az pachnie! tandeta!!!!!!!!!!!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.50
Zalety

brzmienia nawet ok!

Wady

cala reszta;]

Extra informacje

2 lata

~Jaro / 2008-05-01

Korg PA 50 jest klawiszem tak samo brzmiącym jak PA 80 więc oceniam barwy na 5 , strasznym problemem Korga PA 50 jest klawiatura pomijam brak docisku ale kupujemy nowy klawisz z żółtymi klawiszami tak jak 15 stoletni instrument, te klawisze ruszają się na boki kojarzą się z najtańszym Casio dla dzieci a klawiaturka jest mało wyczuwalna. Ten klawisz jest wart tej ceny uwzględniając awaryjność natomiast jako klawiszowiec grający 20 lat na Korgach uważam że jest to wielki wstyd dla firmy Korg a mam tu na myśli to co wiąże się z wykonaniem tego instrumentu KORG MADE IN CHINA TO CHYBA WIELKA POMYŁKA I WIELKI WSTYD. Jeszcze jedno w tak wielkie pudło mogli śmiało zapakować zasilacz do środka.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.75
Zalety

BRZMIENIE , CZYTELNY WYŚWIETLACZ

Wady

GŁOŚNA I AWARYJNA STACJA DYSKIETEK, KLAWIATURA TO SZOK , ZAŚILACZ POWINIEN ZNAJDOWAĆ SIĘ W ŚRODKU INSTRUMENTU

Extra informacje

3.000

~marcin / 2008-04-13

witam mam tom chinszczyzne 2 lata! czy moze ktos wie jak robie swoj arranz, obrobie , zapisze, to na wszystkich akordach jest ok oprucz amolu! nie potrafie zmienic tonacij tego akordu! wszystko mi buczy w kolumnach! blagam pomuzcie bo go za okno wkoncu wywale!!!! korg z tymi chinami to na psy zejdzie!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
2.50
Zalety

2

Wady

1

Extra informacje

dwa lata! 3800zl

~wiktor / 2008-03-28

Brzmienia porównywalne z instrumentami z najwyższej półki, typowe dla korga, kto już miał podobny sprzęt ten wie.Klawiatura i obudowa to chyba jakieś nieporozumienie.Klawiatura jest dla ręki dziecka lub drobnej panny, obudowa jak z tanich samolocików na odpuście, kiepska, tutaj firma ROLAND bije na głowę wszystkich.Potrafi się zawiesić bez powodu, zmienić wgrane i zapamiętane brzmienie, a to już jest nie do przyjęcia.Cena tego instrumentu warta jest tylko jego brzmień.Bardzo zawiła instrukcja obsługi .Co do głośności napędu HD.Trzeba używać napędu HD tylko w domu, do zgrywania, komponowania.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.25
Zalety

brzmienie, cena, niezły wygląd

Wady

jakość wykonania, jakość klawiatury, zawieszanie się softu

Extra informacje

2 lata

~Marecki / 2008-03-03

Czytając Państwa opinie dziwie się, że narzekacie tak bardzo na awaryjność... Mam ten klawisz już ponad pół roku, jestem zaskoczny jakością i brzmieniem w stosunku do ceny. Ma wprost świetne barwy i aranże oraz multum możliwości. Korzystam z niego nieraz naprawde w extremalnych warunkach i jeszcze nigdy nie zawiódł (odpukać w niemalowane:)) Z czystym sercem polecam;)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.75

~siebel / 2007-12-27

brzmienie po prostu cudo rolandy w tej klasie cenowej wysiadają w przedbiegach, odczyt plików midi świetny , jakość wykonania-chińszczyzna, choć ja nie za specjalnie mogę narzekać. jestem użytkownikiem juz ponad rok i przy dość wymiernej eksploatacji tylko pare razy się przywiesił(ustąpiło to po ponownym wczycie systemu operacyjnego) do tego 2 przyciski chodzą zbyt ciężko oraz zerwała sie jedna ze sprężynek z pitch bandu. ale to trylko tyle. generalnie mając szczęście polecam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.25
Zalety

brzmienie i cena

Wady

wykonanie i awaryjność

Extra informacje

1rok i 4 miesiące

~seeebbaa / 2007-12-11

j a ogolnie jestem zadowolony z tego sprzetu.... ma wiele zalet chocby 16 stopniowy sequencer... wady tego korga to ze stacja dyskietek sie zawiesza, oraz bardzo trudny w obsludze przy grze z reki... do gry z reki wybralbym jamahe psr1500... jest o wiele latwiejsza...
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
2.75
Zalety

sequencer

Wady

trudna obsluga przy grze z reki

Extra informacje

mam go niecaly rok, wyniosl mnie 3000

~Jabol7624 / 2007-11-30

W ten sam dzień zakupu instrumentu spalił sie wyświetlacz. Porażka . Brzmienia i style są naprawdę dobre ale wykonanie jest fatalne.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
2.75
Zalety

Brzmienia i style są bardzo dobre

Wady

Jak na firmę Korg wykonanie fatalne i duża awaryjność

Extra informacje

miałem go zaledwie dzień i odrazu do wymiany kupiłem go za 2900zł.

~mar1213 / 2007-11-23

Korga pa50 kupiłem 3 miesiące temu, dobrze mi sie na nim gra, tylko ma jedna wadę, i nie wiem czy to jest już usterka, czy "on" po prostu tak ma, tzn.po podłączeniu do nagłośnienia słychać prace instrumentu, stacje dyskietek,jest to dosyć słyszalne.Także przy podłączeniu słuchawek, słychać to samo.Dzieje sie to od początku zakupu.Poradźcie co to może być.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.25
Zalety

2 sekwensery, oryginalne brzmienia

Wady

Słyszalna praca instrumentu{stacji dyskietek}, za dużo kombinacji podczas gry na żywo,

Extra informacje

3 miesiące, za 3150zł

~Krzych / 2007-11-20

Właśnie dziś dostałem nowy sprzęt.Niestety po godzinie już się zawiesił a teraz nie działa wyświetlacz.Mie wiem co mam robić,dobrze ,że jest gwarancja.Na instrumentach klawiszowych gram prawie 20 lat ale czegoś takiego nigdy nie doświadczyłem.Nawet stary 14-stoletni Roland E-16 nigdy mi tego nie zrobił.SZOK !!!
Zalety

Dobre brzmienie,jak dla mnie ciekawa estetyka instrumentu,fajne style i duże możliwości edycyjne.

Wady

Bardzo słaba konstrukcja i wygląda na to że te serie mają jakieś poważne wady z zasilaniem dlatego PA 50 jest taki tani.Jeszcze jedna wada- jakj est cisza to słychać jakieś zakłócenia.

Extra informacje

pięć godzin,kupiłem go za 3000zł

~ja / 2007-10-10

Brzmienie dobre, żywe, ale roland nie zostaje w tyle... brak instukcji polskiej!!!!!!!! Ma ktoś może? i moze nie jest to klawisz za wielką kasę ale klawiaturą to się korg nie popisuje czsem ma się uczucie że klawisze uciekają... ale ciekawy, ciekawy wygodny w obsłudze i miło się na nim gra.:)3200
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.50
Zalety

Wady

Extra informacje

3200

karolina097 / 2007-10-09

W?a?nie zakupi?am korga pa50 , wed?ug mnie jest bardzo dobry. Ma o wiele lepsZe brzmienia od Yamahy 1500. Tylko mam ma?y dylemay, poniewa? nie mam instrukcji po polsku. Czy moze kto? wie jak sie na nim zapisuje banki?? PLis to moje gg: 11494806
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.75
Zalety

bardzo dbre brzmienia i rytmy

Wady

Extra informacje

mam go dopiero tydzie? , kupi?am go za 3400z?.

~KORG / 2007-06-04

Ja chciałbym zaprosić na stronę www.korgpa.za.pl , powstała stosunkowo niedawno, najlepiej wyświetla się w internet explorerze i operze. ZAPRASZAM, info, style, O.P.O.S, kopie danych, triki i porady. Jednocześnie zainteresowanych i lubiących muzykę zapraszam na stronę www.mjuzikband.bloog.pl i na you tube(wpiszcie mjuzikband). Gram w zespole na tym keyboardzie, o jego wykonaniu nie będę wspominał....wiecie jaki jest...... . Ale posłuchajcie, napiszcie maila....
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.25

~Andrzej / 2007-03-25

Gram na pa 80 5 lat .Przez ten czas mało nie osiwiałem grając na scenie .ZAWIESZA SIę .PO ZA TYM firma zrobiła za krótkie kabelki połączeń wewnątrz instrumentu przez co wtyki samoistnie luzowały się .Beznadziejne połączenia .Jeżeli Firma Chce być stabilna ,powinna PODNEść swój poziom produktu a nie lokować kolejne serwisy naprawcze w krajach .Instrument brzmi dobrze ale WYKONANIE ma wiele do życzenia
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
2.00

~kris / 2007-03-13

panowie to już korg i 5 s jeżeli chodzi o klawiatóre to jest lepszajeżeli chodzi ojakość wyrobu fatalnabrzmienie nie złe 'stacja dyskietek boje się tego używaćna ogół dałbym 2
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.25
Zalety

tylko brzmienia są jakie takie

Wady

wogóle jest to instrumęt zabawka

Extra informacje

dwa lata

~krispr / 2007-03-06

Witam. Jestem użytkownikiem Korg-a Pa50 od 2 lat. Spisuje się naprawdę dobrze, ale czasami zawiesza się stacja dyskietek. Mam ogromną prośbę do wszystkich użytkowników tego sprzętu. Czy wie ktoś jak można zainstalować w nim jakąś inną pamięć zewnętrzną lub wewnętrzną mam na myśli (HD, pendrive, itp.) Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc, czy jest wogóle to możliwe w tym Korg-u. Pozdrawiam serdecznie.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.00
Zalety

Zaawansowane brzmienia.Dużo styli w tym własnych.Podwójny sequencer.

Wady

Brak pamięci wew. i zew.

Extra informacje

Ponad 2 lata 3650 zł.

~chwalus / 2007-02-27

Witam,instrument niezły brzmieniowo oraz edycyjnie.Instrument powinien być dostępny w wersji rack,gdyby tak było to tylko dobra klawiaturka sterująca i jest OK.Niestety klawiatura i jakość wykonania to wielki błąd ,który na pewno nadszarpnie wizerunek tak liczącej się firmy.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
2.50

~BMS / 2007-02-26

Brzmienia OK Jakość instrumentu - SZAJS!!! SZAJS!!! SZAJS!!! SZAJS!!! SZAJS!!! SZAJS!!! SZAJS!!! SZAJS!!! SZAJS!!! SZAJS!!! SZAJS!!! SZAJS!!! SZAJS!!! SZAJS!!!WadyBardzo Duża Awaryjność!!!
Zalety

Wady

Bardzo Duża Awaryjność!!!

Extra informacje

~zurek69 / 2007-01-16

w moim odczuciu sprzęt ten jest czymś czego od dawna szukałem. grałem 4 lata na yamaszce i z całą odpowiedzialnością moge powiedzieć brzmienia dzwiekowe jak i aranżacje akompaniamentów bardzo odbiegają od brzmien yamahy. produkt korga jest swietny po za marnie wykonaną klawiaturą na którą trzeba uważać!. przedział cenowy jak dlamnie ok!. Gorąco polecam ten instrument!!!!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.25

~Wojtek* / 2006-12-27

Gdyby była taka ocena 10 to bym taką dał co prawda mam ten model organów od niedawna ale jak narazie świetnie się spisuje i w ciąż mnie zaskakuje.Gorąco polecam ten model.:)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
5.00

~wielbiciel muzyki / 2006-12-22

Instrument niesamowity , na szczęście bezawaryjnie - jak dla mnie, instrukcja niesamowicie zakręcona, niezrozumiała, Zobaczymy jak dalej bedzie

~Staszek / 2006-12-17

Brzmienie instrumentu oceniłbym na 6 jeśli była by taka skala.Grałem przedtem na rolandach,yamahach,ale seria PA w tym przedziale cenowym w mojej ocenie nie ma sobie równych.Kiedy jestem w sklepie muzycznym i widzę i słyszę jak ludzie grają na innych keybordach niż PA to powiem szczerze brzmienia te mnie śmieszą.Wiem co piszę ,bo korga mam już 2 lata i tak jak ja kiedyś wciskałem kit,że najlepsza jest yamaha ,tak teraz z praktyki sądzę, żę brzmienie korga,rytmy,funkcje bardzo przydatne w grze na żywo,kładą na kolana!!!Największą zaletą tego klawisza jest to,że można w nim przeprogramować wszystko.Wadą jest to,że jak się do niego siądzie,to ciężko jest się od niego oderwać,tak dobrze brzmi.Druga strona medalu to jego delikatność.To nie jest klawisz dla kogoś z ciężkimi rękami do tzw.łupanki.Przyciski i klawiatura jest pod zdechłym azorkiem,jak zobaczyłem napis Made in China nogi mi się ugięły.Zaryzykowałem i nie żałuję!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.00

~Kiler997 / 2006-10-05

Do brzmień i styli nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Funkcje instrumentu (harmonizacja, sekwencer, obróbka styli.....) - WZOROWE. Wykonanie? - porażka, czuję jak bym miał pod palcami chińską zabawkę.Casio CTK811ex w porównaniu do PA50 to pod względem wykonania limuzyna najwyższej klasy. W ciągu roku eksploatacji 2 razy w serwisie (o jakości serwisu w Sopocie nie wspominam) Padł mi wyświetlacz, płyta główna i dźwignia pith band nie odskakiwała. Co do wysuniętych klawiszy to to też przerabiałem. Co jeszcze może się zepsuć ?? Na pochwałe zasługują wbudowane głośniki o świetnej jakości. (jesli ktoś nie gra po imprezach tylko dla siebie to to doceni) A tak nawiasem mówiąc jesli ktoś używa klawisza do grania a nie do odtwarzania (jak większość dzisiejszych imprezowych grajków) to nie widze najmniejszych różnic pomiędzy Pa50 a Pa80. Jeśli chodzi o instrukcję to w wersji PL jej nawet nie dostałem. Na pytania odnośnie niezbyt moim zdaniem udanego modelu Pa50 chętnie odpowiem na maila.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.00

~RAFAŁ17 / 2006-09-28

Instrument bardzo przyzwoicie wykonany.Posiada świetne brzmienia, i wogóle bardzo fajny instrument. Jak na instrument tej klasy bardzo przystępna cena. POZDRAWIAM
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.00

~mirek / 2006-08-29

Negatywy ;klawiatura nieporozumienie robiona chyba pod chińczyków.Ja mam za długie palce i za dużą dłoń, męka straszna.Mogli też dać trochę blachy aluminiowej na obudowę.Ten instrument sprawia wrażenie zabawki, a tak nie jest przecież.Instrukcja obsługi jej tłumaczenie do bani.Roland robi to znakomicie. Pozytywy;znakomite brzmienia, zarówno te tradycyjne jak i syntezatorowe jeżeli mozna tak powiedzieć.Umiarkowana cena w porównaniu do możliwości instrumentu
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.25

~wojtas / 2006-05-10

korg pa 50 może być nie mam do niczego zastrzerzeń, ale jest jedno ale w czasie rocznej eksploatecji dwa razy wybiły mi się klawisze:(
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
3.75

~Kubiak Janusz / 2006-03-09

bardzo slaba wytrzymałość ,jak na firmę KORG to bardzo słaboprzez ores ponad jednego roku tylko stałe naprawy,awaryjna stacja dysków ,co do jakości brzmienia bardzo dobre.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
2.75

~mrufca / 2005-11-30

Ogólnie niezazbytnio. Przez rok użytkowania dwa razy w serwisie :( Podczas całonocnej imprezy trzeba go parę razy wyłączyć, żeby sobie odpoczął, bo inaczej elektronika dostaje świra. Jak na tę markę, to nie jest dobrze.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wytrzymałość
4.00

Instrumenty muzyczne Korg PA-50 opinie