Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • Konsimo
  • /
  • 1

Opinie o Konsimo

konsimo.pl

Poznań

Zakupy Konsimo opinie
Asortyment
4
Dostawa
3.69
Łatwość zamawiania
4.1
Obsługa i reklamacje
3.55
Poziom cen
3.9

Średnia ocen

3.85

w skali od 1 do 5.

 

Konsimo opinie Konsimo
3.85 1499

Jan / 2022-12-06

fatalna obsluga sklepu internetowego, towar dotarl po gwarantowanym terminie, mial to byc prezent, musialem kupic inny. jest to ewidentne niedotrzymanie umowey handlowej. firma domaga sie oplaty z mojej strony za wysylke zwrotna. jest to nachalne lamanie praw konsumenta(po kosultacji z prawnikiem z UOKIK oraz wojewodzkiego inspektoratu handlowego). firma idzie w zaparte liczac, ze odpuszcze. Horror ps. paczka nie jest lekka.
Dostawa
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

zadnych

Wady

arogancki customer service, nieuczciwe praktyki.

Extra informacje

Kaszubka / 2022-09-13

Pani w salonie bardzo miła z chęcią pomocy lecz niestety sklep na niskim poziomie. Jedna osoba do obsługi na cały sklep. Trzeba czekać aż Pani obsłuży wszystkich przy kasie a później podejdzie. Na wystawie nie ma krzeseł które znajdują się na stronie. Ponoć jedno krzesło, które szukałam zamówione na wystawę ponad pół roku temu i nikt nie wie kiedy będzie. Pani w salonie uprzejma chciała pomóc i ściągnąć mi zdjęcie takie z reala z innego salonu - i rozczarowanie nikt nie ma tego gatunku krzesła w żadnym z 3 salonów. Zamówiłam w ciemno 6 szt. przez internet. Dzisiaj 3 dni przed planowaną dostawą piszę do firmy a oni że krzeseł nie będzie w terminie może za 2-3 tygodnie. W dzisiejszych czasach bardzo ignoranckie podejście do klienta a szkoda bo to nic nie kosztuje
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

Wady

ignorancja klienta

Extra informacje

leszek / 2022-09-08

Towar niezgodny z opisem.Pani przez telefon poinformowała,że meble są białe i gładkie,ale w rzeczywistości są przecierane.Jakość mebli oceniam na 3, w skali do 10.Utrudniony kontakt ze sklepem i firmą kurierską, brak numerów telefonu.Zmieniłem datę dostawy o jeden dzień, a i tak przywieźli dzień wcześniej.Pod moją nieobecność w domu, przesyłka została przerzucona przez ogrodzenie i nikt nie raczył mnie o tym poinformować.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.20
Zalety

brak

Wady

bardzo wiele

Extra informacje

Paweł / 2022-06-27

Uwaga na Konsimo! Dostarczyli uszkodzony narożnik. Obity i uszkodzony w trakcie dostawy, ale też wadliwy, z uszkodzonym produkcyjnie obiciem i to w 2 miejscach! Nie uznali reklamacji, pomimo, ze zdjęcia jednoznacznie wskazują, że wszystkie uszkodzenia zostały odkryte w trakcie rozpakowania. Tłumaczą się w ten sposób, że w foliowym opakowaniu, brudnym, miękkim, nie wszędzie zabezpieczonym od wewnątrz (czego nie widać) i powycieranym powinienem na tych kilkunastu zafoliowanych metrach kwadratowych stwierdzić, że jest uszkodzenie. Jakbym był jasnowidzem. Pojawiła się sugestia, że powinienem dokładnie sprawdzić przesyłkę przy kurierze, czyli rozpakować narożnik (1h pracy) i stwierdzić usterki. Kurierzy wnieśli i sobie poszli, nikt nie będzie godzinę czekać. Uwaga na firmę, która wysyła produkty uszkodzone i wmawia Klientom, że sami to sobie zrobili. Jak i po co ja się pytam? Kto przy zdrowych zmysłach chce się bawić w taką batalię? Nie dosyć, że kłamali z dostawą i dostępnością, nie dosyć że spóźnili się ponad tydzień i nawet nie dali znać o opóźnieniu, a to nie paczka do paczkomatu. Teraz jeszcze nie poczuwają się do odpowiedzialności. Absolutnie nie polecam i jeśli trzeba będę walczył w sądzie o wymianę uszkodzonych elementów!
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

Nie ma

Wady

Wysyłają uszkodzone produkty

Extra informacje

Nadia / 2022-04-08

Odradzam zakupy na odległość, w przypadku reklamacji klient ponosi całkowitą porażkę.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20

Ks / 2022-03-15

Absolutnie nie polecam zakupów w sklepie. Towar przyjechał uszkodzony, sklep ma gdzieś jak pakują przesyłki. Pierwszy i ostatni zakup u nich.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Uszkodzony towar, jakość obsługi klienta

Extra informacje

Zadowolona klientka / 2022-01-19

Zamówiłam fotel z dostawą do domu, towar dotarł w umówionym wcześniej terminie. Fotel wygodny w pięknej tkaninie. Obsługa w sklepie profesjonalna, uważnie słuchali tego czego potrzebuję.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Profesjonalna obsługa w salonie, dobra jakośc produktu

Wady

Extra informacje

Klara / 2021-11-12

Polecam, szybka dostawa, łatwy kontakt z obsługą.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Adam / 2021-11-12

Zamówiliśmy ostatnio z żoną komodę i sofę i jesteśmy bardzo zadowoleni.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Maksymilian / 2021-11-10

Z chęcią polecę sklep.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Adrianna / 2021-11-10

Najlepsza firma z meblami
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Maciej Mytnik / 2021-11-09

Jestem zadowolony z zakupów :))
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

mati / 2021-11-09

wszystko w porządku moge polecic
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

dobry kontakt

Wady

brak

Extra informacje

Łukasz / 2021-11-08

Jak mam kupić meble to tylko tutaj.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Łukasz / 2021-11-08

Jak mam kupić meble to tylko tutaj.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Arkadiusz / 2021-11-03

Wszystko super, nie mam na co narzekać
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Olaf / 2021-11-02

Szybka dostawa mebli, polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Grzegorz / 2021-10-28

Zamawialiśmy ostatnio z żoną fotele i jesteśmy zadowoleni.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Robert / 2021-10-28

Jak dla mnie najlepszy sklep z meblami.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Bartosz / 2021-10-24

Jakość mebli super!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Dominika / 2021-10-18

Meble dotarły i są piękne, nie spodziewałam się że będą takiej dobrej jakości. Polecam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Mariola / 2021-10-10

Szybka dostawa mebli w dobrej cenie. Polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Wiktor K / 2021-09-28

Meblowałem z nimi prawie cały dom. Fajne promocje, meble dobrej jakości i co ważne solidne.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.80
Zalety

Jakość

Wady

Extra informacje

Grzegorz / 2021-09-21

Paczki doszły szybko, bałem się o delikatne elementy jednak te nie zostały uszkodzone. Wszystko jest w porządku, polecam innym
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

szybka dostawa

Wady

brak

Extra informacje

po montażu

Paweł / 2021-09-15

Zdecydowanie Konsimo jest warte polecenia. Obsługa klienta na duży plus, mogli mi we wszystkim :)
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Szybka dostawa

Wady

Brak

Extra informacje

Daniela / 2021-09-07

Jestem bardzo zadowolona z zamówionego zestawu mebli. Moje oczekiwania zostaly zaspokojone i to z nawiazka.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

dobry kontakt

Wady

ograniczona liczba mebli do dobrania pod wzgledem kolorystycznym w moim zestawie

Extra informacje

miesiac po umeblowaniu

Dorota / 2021-07-31

Skandal, odradzam. !!!regał - oba boki mają ubytki w okleinie, jedna z półek ma również ubytki okleiny. Mebel się chwieje, nogi są nierówne. Wszędzie na krawędziach są ślady kleju których nie da się usunąć, wygląda jak brud. Komoda - lewy bok ubytki okleiny, 2 szuflady w środku ubytki okleiny, szuflady są niedopasowane, drzwi krzywe, meble chwieje się, nogi nierówne. Wszędzie są ślady kleju których nie da się usunąć, wygląda jak brud. Szafa ubraniowa - oba boki ubytki okleiny, półka ubytki okleiny z lewej i prawe strony, szafa w środku w rogu na dole po prawej stronie jest ubytek okleiny, szuflada jest krzywa, na tylnej ścianie (desce) jest ubytek okleiny, szuflada jest krzywa niedopasowana, drzwi są krzywe. Mebel się chwieje, nogi są nierówne. Wszędzie są ślady kleju których nie da się usunąć, wygląda jak brud. Na każdym meblu są ślady kleju właściwie wszędzie. Musiałbym zrobić zdjęcie każdej krawędzi. Zdjęcia wysłałam dla przykładu tak wygląda każda krawędź. Proszę wybaczyć ale nie przeprowadzam remontów i nie posiadam poziomicy. To jakiś absurd. Ta Państwa prośba. Proszę przysłać poziomicę to zrobię zdjęcie. Szafa i komoda - kilka razy drzwi były otwierane i widać, że meble rozchodzi się, powoli rozpada. Szafa jest coraz bardziej krzywa, drzwi bardziej opadły. Komoda w szufladach w środku są szczeliny. Dno opada w każdej szufladzie choć nic w środku nie ma. To samo z regałem są widoczne szczeliny między półkami a bocznymi ścianami. Mebel się rozchodzi. Proszę w końcu zabrać te meble bo one się po prostu rozpadają, rozchodzą. Użytkowanie ich grozi wypadkiem. Jeśli zdajecie sobie Państwo z ryzyka utraty zdrowia lub życia i poniesiecie za to odpowiedzialność to gratuluję. Moja cierpliwość dano się skończyła.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Extra informacje

regał - oba boki mają ubytki w okleinie, jedna z półek ma również ubytki okleiny. Mebel się chwieje, nogi są nierówne. Wszędzie na krawędziach są ślady kleju których nie da się usunąć, wygląda jak brud. Komoda - lewy bok ubytki okleiny, 2 szuflady w środku ubytki okleiny, szuflady są niedopasowane, drzwi krzywe, meble chwieje się, nogi nierówne. Wszędzie są ślady kleju których nie da się usunąć, wygląda jak brud. Szafa ubraniowa - oba boki ubytki okleiny, półka ubytki okleiny z lewej i prawe strony, szafa w środku w rogu na dole po prawej stronie jest ubytek okleiny, szuflada jest krzywa, na tylnej ścianie (desce) jest ubytek okleiny, szuflada jest krzywa niedopasowana, drzwi są krzywe. Mebel się chwieje, nogi są nierówne. Wszędzie są ślady kleju których nie da się usunąć, wygląda jak brud. Na każdym meblu są ślady kleju właściwie wszędzie. Musiałbym zrobić zdjęcie każdej krawędzi. Zdjęcia wysłałam dla przykładu tak wygląda każda krawędź. Proszę wybaczyć ale nie przeprowadzam remontów i nie posiadam poziomicy. To jakiś absurd. Ta Państwa prośba. Proszę przysłać poziomicę to zrobię zdjęcie. Szafa i komoda - kilka razy drzwi były otwierane i widać, że meble rozchodzi się, powoli rozpada. Szafa jest coraz bardziej krzywa, drzwi bardziej opadły. Komoda w szufladach w środku są szczeliny. Dno opada w każdej szufladzie choć nic w środku nie ma. To samo z regałem są widoczne szczeliny między półkami a bocznymi ścianami. Mebel się rozchodzi. Proszę w końcu zabrać te meble bo one się po prostu rozpadają, rozchodzą. Użytkowanie ich grozi wypadkiem. Jeśli zdajecie sobie Państwo z ryzyka utraty zdrowia lub życia i poniesiecie za to odpowiedzialność to gratuluję. Moja cierpliwość dano się skończyła.

Ramona / 2021-07-22

Witam , Proszę nie zamawianie z tego sklepu nic !!!!! Kupiłam dla dzieci zestaw mebli , przyszły stosunkowo szybko ale pierwszy element który otworzyłam był uszkodzony . Zgłosiłam odstąpienie od umowy . Kurier zabrał zapakowane oryginalnie pączki przez firmę. Po tygodniu otrzymania wysłali mi wiadomość że jeden z elementów oczywiście inny , został zdewastowana przez firmę kurierską. Że względu na pandemie nie mają obowiązku sami złożyć reklamacji . Automatycznie obciążyly mnie kwota prawie 1000zł . Uważam osobiście że sami uszkodzli albo położyli uszkodzony produkt , ponieważ firma kurierska nie zarejestrowała żadnych uchybień . Szkoda słów, i nerwów na tą firmie . Uczcie się na naszych błędach. Ta firma nielegalnie ukradła moje pieniądze.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40

Beata / 2021-06-18

Zapomnij o 7 dniowym terminie realizacji zamówienia. Trudny kontakt z infolinią.

Aga / 2021-03-17

Najgorszy sklep ever. Nie liczcie ani na dostawę ani na zwrot pieniędzy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Teresa / 2021-01-11

Omijajcie ten sklep szerokim łukiem. Zamawiałam poprzez allegro, ale transakcja nie doszła do skutku w powodu nierzetelności sprzedawcy odnośnie co chwilę przekładanego terminu dostawy. Infolinia ściema - takoważ praktycznie nie istnieje. Cieszę się, że odzyskałam wpłacone pieniądze, ale to chyba dlatego, że zagroziłam doniesieniem na policję.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

żadnych

Wady

same minusy

Extra informacje

transakcja nie doszła do skutku w winy spredawcy

Wkurzony klient / 2020-12-15

Jedna wielka POMYŁKA. Infolinia NIE ISTNIEJE (po co podają nr, skoro się nie dodzwonisz?), ogromne opóźnienie w dostawie i zero informacji o tym. Zakupy w Konsimo polecam tylko klientom o mocnych nerwach, którzy szukają dodatkowej adrenaliny.... Na stronie mają napisane (z racji świąt) - "z nami prezenty dotrą na czas. "A dla mnie to dosłownie dowcip roku!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

Nie ma zalet. Nie ma nawet połowy zalety

Wady

niedotrzymywanie terminów, ściemnianie, zero kontaktu przez infolinię

Extra informacje

niezadowolony klieny / 2020-12-10

Najgorszy sklep, z jakim w życiu miałam NIE-przyjemność współpracować. Meble ładne, jednak obsługa klienta po tym jak wyda już pieniądze (termin dostawy, poprawność dostawy) na ŻENUJĄCYM poziomie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20

zyga / 2019-05-18

Świetne sklep na zakup mebli, zrobię tam jeszcze niejeden raz zakupy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Zakupy Konsimo opinie