Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • Internetowy Ogród
  • /
  • 1

Opinie o Internetowy Ogród

internetowyogrod.pl

Dębica

Zakupy Internetowy Ogród opinie
Asortyment
3.72
Dostawa
3.46
Łatwość zamawiania
3.91
Obsługa i reklamacje
3.36
Poziom cen
3.61

Średnia ocen

3.61

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

54

dodanych opinii

 

Krycha (they/them) / 2022-11-22

Kontakt z klientem na bardzo wysokim poziomie. W firmie panuje wysoka kultura osobista oraz poszanowanie dla klienta. Mówię, że nie bez powodu kupcy i złodzieje mają tego samego boga, tak powiedziałby człowiek korzystający z usług KAŻDEJ INNEJ FIRMY ZAJMUJĄCEJ SIĘ SPRZEDAŻĄ ROŚLIN. Roślinka zapakowana z gracją, a sama przesyłka dotarła niepokojąco szybko.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Obsługa klienta, dostawa, jakość produktu

Wady

Brak możliwości wyboru zaimków na stronie firmy.

Extra informacje

Dominika / 2022-10-21

Rośliny ze wspólnego zakupu na Allegro od tego sprzedawcy dojechały martwe lub wpółuschnięte bez braku szans na przyjęcie. Złe zabezpieczenie do transportu, wyjęte z gruntu i niezabezpieczona bryła korzeniowa, wyrwane jak chwast i włożone do paczki. Podróżowały klika dni bez wody. Dołączam zdjęcia, w jakim stanie była przesyłka. Przeżyły tylko 2 z 6 zamówionych roślin w sklepie internetowym FHU "Internetowy Ogród". Kontakt mailowy ze sprzedawcą i zwodzenie klienta o naprawie szkody trwał tylko do momentu, kiedy możliwa była ocena sprzedawcy na Allegro. Po tym czasie brak odpowiedzi na maile. Sprzedawca nie dotrzymał obietnicy ponownego dostarczenia roślin i nie dokonał zwrotu środków. Zdjęcia nie mają nic wspólnego z kupowanymi egzemplarzami. BEZNADZIEJA, ODRADZAM!!!!!! Zainteresowanym opiszę historię zakupu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20

Rena / 2022-09-27

Pani Joanno /zwracam się do właścicielki sklepu internetowyogród/ w nadziei, że czyta opinie o sobie.... czy warto dla kilkunastu zł tak kombinować, zapisywać nr tel. których nie chce pani odbierać ponieważ dot. reklamacji....nowe tel. chętnie pani odbiera....czy nie lepiej po prostu rozpatrzyć uczciwie reklamację i zwrócić pieniądze na konto, z którego zostały przelane....tak jak robią to uczciwi Sprzedawcy.... niech pani przynajmniej usunie ze swojej strony informacje o rzetelności i uczciwości...bo to pani nie dotyczy.... telefony należy odbierać, reklamacje rozpatrywać, a ludzi szanować, bo dzięki kupującym ma pani pracę i pieniądze...
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00
Zalety

nie ma

Wady

nieuczciwość, nierzetelność, brak kontaktu, nie odbiera tel. od osób, które reklamują towar, nie od powiada na maile, ogólnie porażka....ostrzegam wszystkich, szkoda nerwów i pieniędzy.... powiada na maile...ogólnie porażka...nie polecam

Extra informacje

Odradzam wszystkim zakupy u tej pani....

Karolina / 2022-08-10

Kompletna katastrofa, zwykli naciągacze. Żałuję, że nie przeczytałam opinii o sklepie wcześniej, bo nie zdecydowałaby się na zakup. Rośliny przyjechały suche, połamane, część jest chora. Wyrzucone pieniądze.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40

Anetta / 2022-07-15

DRAMAT, OSZUŚCI, OSTRZEGAM, NIE POLECAM , Rośliny zapakowane dramatycznie wrzucone jedna na drugą doniczki bez zabezpieczeń wszystkie przyjechały połamane , nie odpowiadają na maile , nie odbierają telefonów , nie przyjmują reklamacji oszuści!!! Szkoda że wcześniej nie przeczytałam opinii o sklepie. Uniknęłabym straty. Kupowałam w wielu firmach rośliny coś tak fatalnego nigdy mnie nie spotkało.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

NIE MA

Wady

ZPAKOWANIE JAKOŚC KONTAKT

Extra informacje

Olga / 2022-06-14

Nie polecam, brak kontaktu, na towar czekałam długo i przyszło ugniecione w kartonikach, doniczki rozwalone, a kilka drzewek nie miały systemu korzeniowego, inne natomiast od razu zarażone.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Iwon / 2022-06-03

Fatalnie zapakowane ,odradzam kupno . Pakowane po kilka w jednym owiniętym kartonie ,przyjechały pogniecione i połamane . A większość sadzonek ledwo odrosniete od ziemi ,uschnięte . Brak informacji o sumie kwoty zakupu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20

Jadzia / 2022-06-02

Drzewka owocowe z odkrytym korzeniem bardzo źle zapakowane, jabłonie bardzo słabe, chore z żółtym nalotem, sadzonki ogólnie marnej jakości, połowa drzewek nie przyjęła się, musiałam wyrzucić. Rośliny w ofercie jako w doniczce, a tak naprawdę to wykopane i wsadzone do doniczki. Odradzam zakupy w tej szkółce, reklamacja nie przyjęta. Paragonu również nie dostałam.
Asortyment
Dostawa
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Nie kupujcie!!! Rośliny źle zapakowane, nikt nie odbiera telefonu w celu złożenia reklamacji. Nie odpisują na wiadomości. OSZUŚCI!!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Grzegorz / 2022-05-16

Nieuczciwa firma. Rośliny bardzo słabej jakości. Niestarannie zapakowane do wysyłki i narażone na uszkodzenia w transporcie przez brak wyobraźni osoby pakującej. Właściciele to krętacze, oszuści. Jak najdalej od tej firmy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Krętactwo, Zakłamanie, obłuda, bezczelność, chamstwoo

Extra informacje

Ania / 2022-04-26

Złożyłam zamówienie na drzewo liściaste grab na pniu pendula. Napisałam sprzedającemu że proszę o ładne na pniu drzewo, proste i ładna koroną, gdyż dużo razy zostałam oszukana zamawiając rośliny online. Sprzedawca przeczytał i przysłał takie drzewo jakie chciałam. Nie uszkodzone, dobrze zapakowane, wysyłka szybko i sprawnie. Polecam. Piszcie do sprzedających czego oczekujecie. Takie mamy prawo. Napewno kupię coś jeszcze w tym sklepie. ???? Jestem zadowolona
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Piękne drzewo

Wady

Brak

Extra informacje

Artur / 2022-04-22

Totalna masakra! Po przeczytaniu negatywnych opinii zgadzam się w 100 procentach, dobrze ze nie przyjąłem przesyłki, chociaż kurier powiedział ze nie mam prawa otworzyć przy nim i sprawdzić stan..
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
1.00

Ula / 2022-03-28

Polecam wszystko zdrowe i nie uszkodzone dobrze zabezpieczone
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Szybką dostawą około 4dni

Andrzej / 2021-11-02

Wszystko GIT
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Niestety klient tego... / 2021-07-16

PORAŻKA !! Otrzymałem roślinę porażoną mączniakiem - oto odpowiedź tych "ogrodników" "Dziękujemy za kontakt. Na drzewku są faktycznie pozostałości po mączniaku. Wszystkie rośliny są opryskiwane na szkółce 2 razy w miesiącu, o tej porze roku jest to jednak nieuniknione. Wystarczy oberwać gałązki z białym nalotem. W okresie letnim może Pan zapobiegawczo opryskać drzewko dowolnym preparatem bakteriobójczym."
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Raczej brak

Wady

chore rośliny

Extra informacje

Brak dowodu zakupu !!!!

Klient / 2021-07-12

TRAGEDIA !!! Na stronie zdjęcia z netu, no bo jakby wstawili "real foto" tego co wysyłają do klienta to chyba niczego by nie sprzedali. Rośliny małe, podeschnięte, połamane w kiepskich opakowaniach z kartonów po rowerach, w moim przypadku karagana z mączniakiem gratis ( chyba zamiast paragonu ???)
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Raczej brak

Wady

Długi czas realizacji zamówienia, droga wysyłka, byle jak zapakowane rośliny, brak jednej z roślin w paczce

Extra informacje

W moim przypadku brak dowodu zakupu - mimo kilku próśb nie otrzymałem paragonu !!!

Dobromir / 2021-07-11

Polecam serdecznie, zamówiłem róże na pniu wszystko sie zgadza
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Wojciech / 2021-07-11

POLECAM...omijać szerokim łukiem !!! To co znajdziesz zapakowane w resztki kartonów po rowerach w ręku kuriera zupełnie nie odpowiada tym zdjęciom z netu widocznym na stronie tej cyber Grażyny polskiego e-biznesu. Rośliny kiepskiej jakości, chore, podeschnięte i uszkodzone w transporcie - jakości typu \"posezonowa wyprzedaż w OBI\" za kosmiczną cenę. Po zakupie brak logicznego kontaktu w sprawie reklamacji czy wymiany. I co najważniejsze - w moim przypadku brak dowodu zakupu - Grażyna pierwsze słyszy że klientowi należy się paragon fiskalny !!!! Czyli pewnie moje prawie 400 zł przeszło ...obok kasy fiskalnej...
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Raczej brak

Wady

Długi czas realizacji zamówienia, droga wysyłka, byle jak zapakowane rośliny, brak jednej z roślin w paczce

Extra informacje

Grażyna / 2021-07-07

Zamówiłam dwa modrzewie na pniu -katastrofa!!!
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00
Zalety

Wady

na zdjęciu sadzonki są zupełnie inne

Extra informacje

Marta / 2021-07-03

Tragedia! Nie Polacem. Ponad mc temu dostałam kurierem połamane sadzonki aż przykro było na nie patrzeć. Niestety, na reklamacje nie dostałam odpowiedzi. Sklep nie odbiera telefonu od ponad mca!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Żadnych

Wady

Zle spakowany towar brak możliwości reklamacji bark kontaktu

Extra informacje

Andrzej2022 / 2021-06-10

Wszystko w porządku,
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Mariam1 / 2021-06-09

Wszystko w porządku. Znalazłem rzadko spotykane rośliny takie jak chitalpa i starzec. Sadzonki zdrowe, zgodne z opisem. 5/5
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

ENiu / 2021-06-08

Bardzo dobry kontakt sprzedawca, ostrzymalem real photo wszystkich sadzonek ktore chcialem zakupic w ciagu godziny, zapakowanie solidne, pozdrawiam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Krzysztof / 2021-06-06

Nie można złożyć reklamacji, brak odpowiedzi na maile i przesłane zdjęcia, nie odbierają telefonu z tego samego numeru po raz drugi, mili są tylko do momentu kupna, później brak kontaktu. Przestrzegam przed kupowaniem na odległość w tym miejscu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.20
Zalety

brak

Wady

nieuczciwość

Extra informacje

MATRIX / 2021-06-05

świetna jakość, polecam serdecznie! do tego miła obsługa
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Masno / 2021-06-04

Wszystko w jak najlepszym porządku. Polecam sklep
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Bogo / 2021-06-01

Polecam. Realizacja mojego zamowienia bez zastrzeżeń..
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

HARRY / 2021-05-29

Zamówiłem 4 sadzonki pigwy vranja. Dobrze zapakowane, zgodne z opisem. Ogólnie firma godna polecenia
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Anonim / 2021-05-26

Duży wybór, zarówno drzewek jak i krzewów. Miła obsługa
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Duży wybó obsługa

Wady

Extra informacje

Niceman / 2021-05-25

Wszystko w porządku. Sadzonki dobrze zapakowane
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Chris / 2021-05-24

Uwaga! Oszuści. Krzewy przyszły w opłakanym stanie. Nie miały szans na przyjęcie się. Wysłałem maila ze zdjęciami - żadnej reakcji. Telefonów z tego samego numeru nie odbierają po raz drugi. Trzymajcie się z daleka od tego sklepu. Myślę że pozytywne pięciogwiazdkowe opinie pisane jedne po drugim są fikcyjne.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

brak

Wady

brak kontaktu, nieuczciwość

Extra informacje

MAgda / 2021-05-23

Moje wrażenia odnośnie robienia zakupów w tym sklepie są pozytywne. Rośliny się wszystkie przyjęły
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

obsługa klienta jakość sadzonek dobre pakowanie

Wady

brak

Extra informacje

około 5 dni

MarcoPolo / 2021-05-23

Profesjonalne podejście do klienta i zawieranych transakcji.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Profesjonalne podejście

Wady

Extra informacje

kronis / 2021-05-22

Polecam ten sklep internetowy. Moja reklamacja została rozpatrzona szybko i pomyślnie. Dobry kontakt z obsługą klienta, Sadzonki dobrej jakości
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Szybki kontakt dobra jakość sadzonek

Wady

Extra informacje

Marta / 2021-05-22

Polecam,MArta
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

HarryWet / 2021-05-21

odpowiednio zakapowane roślinki, czas realizacji zgodny z informacją
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Anacron / 2021-05-21

DZIEKUJE ZA RABAT W ULOTCE. SAME ZAMOWIENIE PRZYSZLO DOBRZE ZAPAKOWANE JUZ POSADZONE POZDRAWIAM
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Xnxtentacion / 2021-05-21

Super, wszystko w terminie i miły gratis.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Andrzej / 2021-05-21

polecam tego sprzedawcę, bardzo dobra jakość sprzedawanych sadzonek! moja ocena 5/5
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Xxx / 2021-05-20

Zamawialam agrest na pniu a otrzymałam porzeczkę. Każą pisać powtórne maila a nie odpowiadają. Nieuczciwi OSZUŚCI.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80

Traviss / 2021-05-18

Wszystko w jak najlepszym porządku. Polecam sklep
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Marcino / 2021-05-18

szystko doszło w idealnym stanie. Nie spadł nawet jeden listek, duży plus za pakowanie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

pakowanie, jakość

Wady

Extra informacje

Idiom / 2021-05-17

Kwiaty dotarły w doskonałym stanie . Polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Anita / 2021-05-11

Z sześciu wysokich żywotników przyjął się tylko jeden z powodu zbyt mocno okrojonej bryły korzennej. Gwarancja przyjęcia się roślin jest fikcją. Przez maila brak kontaktu. Nowe telefony odbierają tylko jeden raz, drugi raz z tego samego numeru nigdy. Podczas rozmowy telefonicznej Pan miło powiedział że nie trzeba nawet wysyłać zdjęć, bo od razu zwróci pieniądze na konto, a następnie ... mnie zablokował. Dzwoniłam z innego numeru, Pan miło poprosił o przesłanie SMS-em numeru konta bo nie może znaleźć, i znowu mnie zablokował. Straciłam dużo nerwów i ponad 200 zł, bo sam koszt dostawy wyniósł 57 zł. Zdecydowanie odradzam. Tutaj zakupów już nigdy więcej nie zrobię.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00
Zalety

brak

Wady

brak kontaktu, nieuczciwość

Extra informacje

Uparty / 2021-05-09

Zdecydowanie nie polecam, długi czas oczekiwania, kiepski kontakt, beznadziejne zapakowanie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.00

GC / 2021-05-03

Zdecydowanie NIE POLECAM!!! Zamówienie dotarło w kompletnej rozsypce, połamane doniczki, miszmasz ziemi i kwiatów, beznadziejny kontakt z klientem, zero poczucia odpowiedzialności, szkoda czasu i pieniędzy!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80

Grzegorz / 2021-04-22

Roślinki dotarły w kompletny miszmaszu, powywracane, wywalone z doniczek - horror, beznadziejny kontakt
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

brak

Wady

zapakowanie, kontakt

Extra informacje

Glosariusz / 2020-06-06

Witam moje rośliny doszły w bardzo dobrym stanie . Jedna rośliny się nie przyjęła lecz po rozmowie telefonicznej dostałem nową. Polecam za dobry kontakt i szybkość rozwiązania spraw
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Glosariusz / 2020-06-06

Witam moje rośliny doszły w bardzo dobrym stanie . Jedna rośliny się nie przyjęła lecz po rozmowie telefonicznej dostałem nową. Polecam za dobry kontakt i szybkość rozwiązania spraw
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Maciej / 2020-05-29

Zamówienie dotarło do mnie w terminie i w całości nic się nie połamało, bardzo ładne sadzonki. Pochwalić mogę również dobry kontakt i miłą obsługę
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Szybka obsługa, jakość sadzonek, solidne zabezpieczenia, dobry kontakt z kontrahentem

Wady

Extra informacje

Maksymilian / 2020-05-27

Polecam tego Allegrowicza profesjonalna usługa piękne rośliny nic dodać nic ująć
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
5.00
Zalety

Tanio szybko i uczciwie

Wady

Extra informacje

adam / 2020-05-24

Piękne rośliny
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Amadeusz / 2019-11-28

Bardzo dobrze zapakowane rośliny. Szybka wysyłka oraz dobry kontakt ze sprzedającym
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

szybka dostawa jakość sadzonek kontakt ze sprzedająćym

Wady

Extra informacje

Weronia / 2019-04-05

Nie mogę się już doczekać, kiedy przyjadą moje nowe meble ogrodowe i odpocznę w ogrodzie. Ceny mebli są bardzo przystępne.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

cena

Wady

Extra informacje

Zakupy Internetowy Ogród opinie