Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • Internetowy Ogród
  • /
  • 1

Opinie o Internetowy Ogród

internetowyogrod.pl

Dębica

Zakupy Internetowy Ogród opinie
Asortyment
4.7
Dostawa
4.63
Łatwość zamawiania
4.78
Obsługa i reklamacje
4.35
Poziom cen
4.72

Średnia ocen

4.63

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

301

dodanych opinii

 

Ewa / 2024-05-20

Absolutnie nie polecam tego sklepu , to są zwyczajni naciągacze ????
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

zwyczajni naciągacze

Monika / 2024-05-18

Najgorszy sklep z jakim miałam do czynienia. Rośliny przysłane bez etykiet,.nie wiadomo co to dokładnie jest. Brak 1 rośliny, 2 tygodnie upominania się (tel, email) o wyjaśnienie. 2 krzewy przyszły uschnięte, nie doczekałam się odpowiedzi sklepu mimo kilkukrotnych maili. Klienta mają za nic.
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

Radzę omijać szerokim łukiem.

Edyta / 2024-05-14

Niestety muszę się zgodzić z poprzednimi opiniami. Zakupiłam w marcu jodłę kaukaską przyszła z uszkodzonymi korzeniami i niestety uschła. Zrobiłam zdjęcia, które przesłałam e-mailowo, wielokrotnie dzwoniłam z reklamacją. Ze strony sklepu całkowite lekceważenie, brak szacunku dla Klienta, chciała ostrzec wszystkich Państwa przed ewentualnymi zakupami w tym sklepie.
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

Radzę omijać szerokim łukiem.

Ewelina / 2024-05-12

Nie polecam zakupów w tym sklepie! Lekceważące podejście do klienta, nie odpowiadają na reklamację. Rośliny przychodzą w masakrycznym stanie - świadomie pakują uszkodzone, a potem zrzucają winę na firmę kurierską. Szkoda tylko, że w tej sytuacji poszkodowany jest klient, który zapłacił za pełnowartościowy produkt, a takiego nie otrzymał. NIE POLECAM! ????
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00

Marek / 2024-05-11

Zdecydowanie nie polecam tej firmy. Klienta po zakupie mają za nic. Przysłali nie tą roślinę, którą zamówiłem. Nie odpowiadają na telefon i e-maile. Najgorszy sklep w jakim robiłem zakupy. Za późno przeczytałem opinie o tym sklepie. Przestrzegam wszystkich przed zakupami w tym sklepie. Szkoda pieniędzy i nerwów. Żenada...
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

Radzę omijać szerokim łukiem.

Zbigniew / 2024-05-11

Na 3 kupione krzewy agrestu dostarczona 1 szt. w stanie była praktycznie w stanie bezkorzeniowym. Z informacji przekazanych przez właścicielkę wynikało, że krzewy są przechowywane w stanie chłodniczym i trzeba odczekać min. 2 tygodnie by się przyjęły w glebie. Niestety ta jedna mimo upływu prawie 3 tygodni się nie przyjęła. Po kontakcie tel. z właścicielką złożyłem stosowną reklamację załączając zdjęcia. W związku z milczeniem ze strony internetowego ogrodu po tygodniu przypomniałem się, a po kolejnych kilkunastu dniach ponownie skontaktowałem z właścicielką telefonicznie. Obiecała sprawdzić stan reklamacji i obiecała oddzwonić w ciągu godziny. Minęło godzin kilkanaście, właścicielka nie oddzwoniła, nie odbiera ode mnie telefonów, nie odpowiada na sms-y. Czyli zero informacji, zero odpowiedzi na reklamację. Tak właśnie działa firma internetowy ogród. Dopóki jesteś potencjalnym klientem zamierzającym coś kupić jesteś traktowany uprzejmie, gdy chcesz zareklamować wadliwy towar stajesz się wrogiem nr 1. Gdyby można było postawić ocenę "zero" gwiazdek, taką ocenę bym wystawił - za traktowanie klienta
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

Gdyby można było postawić ocenę "zero" gwiazdek, taką ocenę bym wystawił - za traktowanie klienta

Szymon T / 2024-04-30

Jednym słowem TRAGEDIA!!! Otrzymałem towar niezgodny z moim zamówieniem. Laurowiśnia zamiast w pojemniku przyszła kopana z gruntu. Korzenie owinięte w jakąś szmatę i tak wysłana. Paczkę nadali w piątek popołudniu przez co leżała przez weekend gdzieś na magazynie w firmie kurierskiej !!! Jak paczka do mnie dotarła to wszystkie liście leżały na dnie kartonu. Sadzonki ewidentnie zmrożone. Po laurowiśni pozostały tylko suche brązowe badyle. Szkoda że nie mogę wstawić zdjęć. Niewygodne komentarze usuwają. Opcjamreklamacji w tej pseudo firmie NIE ISTNIEJE. Zerowy kontakt !!
Dostawa
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

Opcja reklamacji w tej pseudo firmie NIE ISTNIEJE. Zerowy kontakt !!

Waldemar / 2024-04-18

Witam zakupiłem 10 jałowców w zeszłym roku w marcu. Nie przyjęła się żadna roślina. Po wyjęciu suchych pozostałości po jałowcach okazało się, że korzenie są podcięte do długości 7 cm. Porażka. Straciłem 1000zł
Asortyment
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

Radzę omijać szerokim łukiem.

Marta / 2024-04-09

Tragedia, wczoraj otrzymałam moje rozchodniki........ sześć ledwo widocznych kikutków ,na dodatek pokruszonych i zaschnięta zupełnie rozplenica japońska , jak wiecheć siana.... Straciłam 200 zł. Nigdy więcej , i przestrzegam innych, omijajcie ten sklep szerokim łukiem!
Asortyment
Dostawa
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

Omijajcie ten sklep szerokim łukiem!

katarzyna / 2024-03-22

Zdecydowanie NIE POLECAM. Jeszcze nigdy nie otrzymałam roślin w tak tragicznym stanie. Obsługa nieprzyjazna i nikt nie bierze odpowiedzialności za przesłany towar. Strata pieniędzy. Te same rośliny zamówiłam w innej szkółce i jestem zachwycona. Radzę omijać szerokim łukiem.
Dostawa
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

Radzę omijać szerokim łukiem.

GOŚĆ / 2024-03-15

OSZUŚCI!!!! Jeśli nie chcecie stracić pieniędzy i nadziei na kupno ładnych sadzonek krzewów i drzew OMIJAJ TEN SKLEP. PRAKTYCZNIE ZA PARĘ STÓW DOSTATŁAM DONICZKI Z ZIEMIĄ I JAKIMIŚ KIKUTKAMI.
Asortyment
1.00

Mak / 2024-03-15

Nie polecam tego sklepu

Marek / 2024-01-15

Wszystko ok.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Helena / 2024-01-15

Zakupiona sadzonka dostarczona ekspresowa
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Adrian / 2024-01-15

Jeden z moich ulubionych sklepów. Rośliny mają przepiękne, duże i zdrowe. W moim ogrodzie powoli tworzy się dżungla, to już moje szóste zamówienie :P
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Grzegorz / 2023-11-26

Kupiłem sadzonkę niby moreli. Po liściach (długie, wąskie, przypominające liście wierzby, i zupełnie inne niż te sercowe ze zdjęcia z oferty) stwierdziłem, że to nie morela. Jednak sprzedawca odpisał mi: "to morela" - to mnie chwilowo uspokoiło. Jednak wątpliwość przerodziła się w pewność. Odpisali, że mogą mi wymienić -tzn. przyślą mi nową, a ja mam odesłać tamtą -bezczelność. 1. Oszukali mnie tą odpowiedzią, bo to oczywiste, że nie morela, i każdy sprzedawca roślin to wie. 2. Jaka to zamiana (cofną czas?), skoro sadzonka która zajmowałem się od 7-miu miesięcy jest w ziemi - do tego miałbym ją teraz wykopać zapakować i odesłać? 3. A ta nowa, miałbym ją teraz, w końcu listopada, wsadzać? Nie sadzi się o tej porze roku roślin z gołym korzeniem - małe szanse, że przeżyje zimę. 4 Ta wyjęta i odesłana ze 100% pewnością zostałaby zmarnowana, szkoda żywej rośliny. Są po prostu totalnie beznadziejni! Straciłem wegetacyjny rok, czas i nerwy na czytanie ich nędznych propozycji. Przy tym strata pieniędzy jest tu praktycznie bez znaczenia
Obsługa i reklamacje
1.00

Krzysztof / 2023-11-06

Całkowicie zgadzam się z poniższą opinią zamieszczoną przez Rena. U mnie sytuacja rozwinęła się identycznie.Pani Joanno /zwracam się do właścicielki sklepu internetowyogród/ w nadziei, że czyta opinie o sobie.... czy warto dla kilkunastu zł tak kombinować, zapisywać nr tel. których nie chce pani odbierać ponieważ dot. reklamacji....nowe tel. chętnie pani odbiera....czy nie lepiej po prostu rozpatrzyć uczciwie reklamację i zwrócić pieniądze na konto, z którego zostały przelane....tak jak robią to uczciwi Sprzedawcy.... niech pani przynajmniej usunie ze swojej strony informacje o rzetelności i uczciwości...bo to pani nie dotyczy.... telefony należy odbierać, reklamacje rozpatrywać, a ludzi szanować, bo dzięki kupującym ma pani pracę i pieniądze...
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

Brak

Wady

nieuczciwość, nierzetelność, brak kontaktu, nie odbiera tel. od osób, które reklamują towar, nie od powiada na maile, ogólnie porażka....ostrzegam wszystkich, szkoda nerwów i pieniędzy.... powiada na maile...ogólnie porażka...nie polecam

Extra informacje

Odradzam wszystkim zakupy u tej pani....

Krzysztof / 2023-11-06

Krzysztof Omijaj szerokim łukiem ten sklep. Dostałem drzewko niezgodne z zamówieniem. Po dwóch rozmowach telefonicznych kontakt się urwał. Nie odpowiadają na telefon i wiadomości elektroniczne. Gdy zadzwoniłem z innego numeru telefonicznego, pani odebrała ale szybko się rozłączyła. Takich sytuacji opisanych przez innych klientów znalazłem wiele . Jeżeli nie chcesz ryzykować swoich pieniędzy nie kupuj u nich.
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

Wady

W razie problemu sklep zignoruje Ciebie

Extra informacje

Artur / 2023-11-05

Polecam ????????????
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Elżbieta / 2023-11-05

bardzo polecam, dobrze zapakowane rośliny, przesyłka byla w dwa dni u mnie. rosliny dobrej jakości.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Zakupy Internetowy Ogród opinie