Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Gitary Elektryczne
  • /
  • Ibanez JEM 77V BK
  • /
  • 1

Opinie o Ibanez JEM 77V BK

Instrumenty muzyczne Ibanez JEM 77V BK opinie
Brzmienie
4.56
Cena/Jakość
4.25
Jakość wykonania
4.94
Osprzęt, materiały
4.63

Średnia ocen

4.59

w skali od 1 do 5.

 

Ibanez JEM 77V BK opinie Ibanez JEM 77V BK
4.59 1548

~Kuba / 2012-10-02

Witam. Po czterech latach zadowolenia i samej radości z używania tej gitary potwierdzam opinie wyrażoną w lipcu 2008r. Dodam, iż gitara była intensywnie eksploatowana w różnych warunkach i nigdy nie zawiodła!!!. Poza typowymi oznakami używalności nie mam żadnych zastrzeżeń do elektroniki i mechaniki w instrumencie. Polecam, chociaż to duży wydatek ale naprawdę warto!!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

same

Wady

nie posiada

Extra informacje

ponad cztery lata, Ówczesna cena to 7800 zł.

~vnnie80 / 2010-08-12

Witam szczęsliwych posiadaczy,dlamnie rewelacja,najpiękniejsza na świecie,dopiero zbieram na to dzieło.....ogrywałem juz nie jednokrotnie,tak jak mówicie ibanez wiedział co robi.....a o serii 10th to nie wspomne...miłego grania..
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

same

Wady

brak

Extra informacje

~Gohanzo / 2010-06-17

Była to któraś z kolei gitara, którą postanowiłem przetestować. Motyw był taki, że jaki już od razu wziąłem ja w łapy to poczułem niezwykle niewygodny gryf i twarde struny. Dziwne, żeby gitara tej klasy stała w sklepie nie wyregulowana co nie ? Więc wnioskuje, że po prostu tak jest ;)Brzmienie, brzmienie, brzmienie..nic specjalnego, nie powalaUwagi, jeśli kupować taką gitarę to tylko przed wcześniejszym ograniem, nigdy w ciemno ;)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
2.50
Zalety

Nie widzę

Wady

Cena, gryf, brzmienie

Extra informacje

~IGOR / 2009-03-01

Czaderska gitara nie ma co sie rozpisywać i bazgrolić kto nie ma sie nie dowie kto ma to wie!!!!!!!!!!!!!Wadybrak
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Wady

brak

Extra informacje

~Karol / 2008-11-30

JAK wcześniej pisałem ale not nie wystawiłem ogólem5
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

!!!!

Wady

???

Extra informacje

1 rok

~Karol / 2008-11-30

Jestem szczęśjiwym posiadaczem owej gitary!!!!Nic dodać nic ująć większość gitarzystów poprostu chciało by ją mieć ale niestety cena jest dość wysoka zresztą jak coś porządnego chcesz mieć to niestety trzeba płacić i już.
Zalety

same

Wady

jak coś znajde dam znać

Extra informacje

1 rok

~Lenio / 2008-11-11

Mam już Ibka miesiąc na początku wcale nie czułem że to gitara z takiej półki.Na pewno prawdą jest że gitara musi się rozegrać, z każdym dniem brzmi lepiej.Mostek świetnie się sprawuje, gitara średnio ustawiona (akcja, przystawki) ale to może moje przyzwyczajenia. Duży minus dla firmy za brak klucza do regulacji gryfu.Wcześniej miałem gitarę za 2000zł tę kupiłem za 7100zł patrząc na cenę nie jest to gitara trzy razy lepsza od mojej starej gitary.Dużą zaletą jest waga, gitara jest lekka tu +. W futerale który jest w komplecie nie można schować paska, mało miejsca np na struny lub stroik. Za małe wycięcie na główkę w futerale klucze potrafiły się przekręcić, musiałem wycinać. Za nim kupiłem przetestowałem wiele gitar, ogólnie jestem zadowolony. Uważam jednak że ta cena to lekka przesada.

~Kuba / 2008-07-02

Ci, co Go mają wiedzą ale Ci co chcą Go mieć powinni wiedzieć, że niełatwo okiełznać Go w grze.Jak już przyzwyczaimy się do siebie to odpłaca cudnym dźwiękiem, łatwością wydobywania flażoletów, alikwotów i różnych innych fajnych sztuczek.Mechanicznie bardzo sprawny i szybki Przy tym lekki i śliczny a solidność wykonania jest adekwatna do ceny. To wszystko i jeszcze wiele innych przymiotów sprawia,że mieć Go to naprawdę zaszczyt!!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Wszystko

Wady

Nie posiada

Extra informacje

~janek / 2008-04-04

Ta gitara to dzieło, dzieło mistrza wręcz doskonałe, klarowne brzmienie,jakość wykonania perfekt, lutnicy całego świata powinni uczyć się tak wykonywać gitary i na tym chyba koniec!!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

plusów daje 10 na 10 możliwych

Wady

hmmm..... brak

Extra informacje

mam tylko ibanezy jem

~stevan / 2008-02-18

Jak już w samym tytule napisałem wiosło wyborne praktycznie brak słabych punktów.Brzmienie gitary - powala na nogi poprostu magia, gitara bardzo lekka i cieńsza od wcześniejszych modeli JEM elektronika najwyższych lotów korpus zrobiony z lipy amerykańskiej gryf przykręcany lecz sustian (ciągnie się i ciągnie) super długi i o to chodzi, gitary które mają wklejany gryf mogą tylko pozazdrościć!!! Oto magia ibaneza JEMa, ktoś próbował porównywać owego ibaneza do sky way??? Litośći człowieku nie masz pojęcia o czym piszesz to lepiej nic nie pisz i nie wprowadzaj ludzi w błąd!!!Gitara jest .......... rewelacyjna!!!!!!!!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Materiały ElektronikaMostekFuterałGryfBrzmienie

Wady

8 500 nowych złotych (ale prawde mówiąc czy to dużo)

Extra informacje

1 rok

~matti / 2008-02-10

Vai jest świetnym wirtuozem i równie genialne są gitary spod jego sygnatury czysta perfekcja!!!Cena trochę przeraż szczególnie nowe wiosła są w granicach 8 000 tys. zł. ale cóżw tej cenie dostajemy gitere wręcz perfekcyjną.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

wszystko perfekt-git

Wady

cena

Extra informacje

jem77 jakieś 5 lat

~jager / 2008-02-03

Gitara superwygodna,lekk jak piurko piekna wręcz perfekcyjna tylko cena dość wysoka ale ogólnie 5 z plusem.STEVE wie co robi współpracując z ibanezem stworzył jedne z najlepszych gitar czyli JEM.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

+++++

Wady

hmm.......cóż nie ma

Extra informacje

3 miesiące

~dean / 2008-01-30

Super sprawa gitara w pełni profesjonalna dzwięk powala perfekcyjne wykończenie z najwyższej półki szczerze polecam jedna z najlepszych gitar na rynku (zresztą jak cała seria gitar jem) im starsza tym lepsza!!! Daje pięć GWIAZDEK ....
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

*****

Wady

nic ująć bo za co ???

Extra informacje

rok czasu

~marek / 2008-01-26

Gitry typu ibanez jem grają tak jak wyglądają, dają dużo możliwości i satysfakcji z gry posiadam inny model jema z przystawkami evolution ale wiem że te zainstalowane w tym knkretnym modelu powalają brzmieniem (breed) wykonanie bardzo dokładne, precyzyjne i solidne urzyto, najlepszych podzespołów zarówno jeżeli chodzi o drewno jak i o całą resztę mostek dobrze trzyma strój gryf wręcz idealny nie ma do czego się przyczepić zresztą jest to sygnatura VAI'A i to chyba samo za siebie mówi.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

same plusy

Wady

brak???

Extra informacje

3 lata

~solo / 2008-01-23

Jedna z najlepszych gitar dostępnych obecnie na rynku chyba najbardziej rozpoznawalna z modeli ibaneza za sprawą uchwytu (monkey grip) niskoprofilowy mostek ,świetnie trzyma strój,czerń plus chrom daje wizualny efekt wręcz miażdżący gitara wygląda tak jak gra- profesjonalnie!!! Przecież gra na takiej gitarze sam VAI podobno po zagraniu na ibanezie jem nie chce brać innej gitary do ręki zresztą ze mną jestpodobnie, dorównuje klasie takim gitarą jak PRS a przecież markowe gitary PRS oscylują w cenie około 20 000 tys. zł.Nic dodać nic ująć!!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Wykonanie, dzwięk, pokrowiec gratis

Wady

moło dostępny produkt na polskim rynku

Extra informacje

1,5 roku

~VENOM / 2008-01-22

Gitarka cacko made in japan nie jak ktoś tu bzdury wypisuje (made in korea) a zna sie jak ś... na gwiazdach kolega vai ma 100% racji na temat sprzętu poprostu cacko ale drogie rzeczywiście trzeba wydać trochę kasy ale się opłaca i nie ma dyskusji fender i gibson zostają w tyle niestety a porównywanie takich gitar do sky way jest poprostu niedorzeczne i nie na temat!!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Same plusy jakość idzwiek poprostu genialne wiosło

Wady

cena

Extra informacje

2 miesiące

~areil / 2007-12-27

Gitara nie spełniła moich oczekiwan. Posiadam sky way i ibanez moze sie spalic przy nim ze wstydu. Jedyne rezczy jakie mi sie podobaly. To napis na glowce z tylu Made In Korea. oraz chwytak na gitare i struny.Szczerze nie polecam.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
2.00
Zalety

- chwytak na gitare w gitarze- struny- progi- wejscie na kabel- maskownica- wzroki na gryfe- napis made in korea

Wady

- brzmienie- korpus- pokrowiec na gitare- ludzie sie smieja gdy ide bez pokrowca i trzymam ja za chwytak- glupia nazwa- brzydki kolor

Extra informacje

Nie umialem na nim grac i wymienialem na soundera

~VAI / 2007-10-23

Rewelacja, na pierwszy rzut oka widać profesjonalizm wykonania.Brzmienie?!!! Nie jeden fender albo gibson spaliłby się ze wstydu!!!Wykonany perfekcyjnie z najlepszych materiałów lekki,bardz długi sustian,mostek niskoprofilowy,gryf stworzony do wymiatania z przepięknym kwiatem.Mam ją od pół roku i za każdym razem kiedy wyciągam z futerała i zaczynam grać doznaje niezapomnianych chwil!!! Cena - niestety za taki instrument (japoński) trzeba trochę zapłacić, mnie kosztowała 8500 zł.ale naie żłuje żadnego grosza wydanego na takie cacko.Polecam!!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Gitara od razu po kupieniu nadaje się do grania!

Wady

Nie znalazłem, nawet cena jest moim zdaniem niewysoka za instrument tej klasy.

Extra informacje

Instrumenty muzyczne Ibanez JEM 77V BK opinie