Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Finanse
  • /
  • Banki
  • /
  • ING Bank Śląski
  • /
  • 1

Opinie o ING Bank Śląski

Finanse ING Bank Śląski opinie
Obsługa klienta
4.47
Oferta
3.94
Prostota obsługi
4.59

Średnia ocen

4.33

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

22

dodanych opinii

 

marwok / 2018-03-27

Jeden z lepszych banków, przeniosłem się właśnie z innego kiedy wymusili zwiększone opłaty za byle jaką rzecz. Tutaj przynajmniej jest trochę stabilniej i mam nadzieję, że tak pozostanie. Prowadząc firmę nie mam czasu na takie rzeczy jak rozmawianie z konsultantami dlaczego za to albo tamto teraz się płaci.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

stabilnie

Wady

Extra informacje

~Tosiencja / 2017-08-29

Mam tu konto od 2009 roku. Przez dwa lub trzy lata miałam tez akrte i regularnie, raz w miesiacu robiłam wypłaty w ich bankomatach i nigdy nie było z tym problemu (bankomat nigdsy nie zaszwankował). Jak dla mnie przejrzysta bankowość internetowa (i to głównie dla niej nadal mam u nich konto) i na tym poziomie korzystania z usług tego banku nie mam zastrzeżeń.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00

~marron5230 / 2016-10-10

Uwaga na ten bankMam firmę i US z ZUSem zrobiły mi zajęcie u nich na 100 tys PLN o którym mnie nie poinformowali.Potem przez osiem miesięcy wszystkie środki ponad ustawowe 12 tysięcy przelewali sobie na „konto techniczne” …Bo niby nie wiedzieli komu musza najpierw zapłacić :-/Odradzam
Zalety

najlepszy serwis

Wady

słaba wola

Extra informacje

~Żywiciel / 2016-04-04

W miarę normalny bank, może dlatego, że staram się nie wchodzić z nimi w głębszą współpracę. Nie muszę odwiedzać oddziału, wszystko można załatwić przez internet. Ostatnio wprowadzili opłaty za wypłaty z bankomatów, ale przy odrobinie organizacji można ich uniknąć. Mogę śmiało polecić.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.33
Zalety

Można się z nimi dogadać.

Wady

Brak konieczności potwierdzania każdej transakcji przelewu kodem z SMSa.

Extra informacje

~Autumn81702 / 2016-02-21

Nowa TOiP mówi samo za siebie. Pierwsza wypłata z bankomatów innych niż firmowe i Planet Cash darmowa, każda następna 2,50 prowizji.Sprawdzenie stanu konta w innych bankomatach niż wskazane wyżej - 1,50 prowizji.Do tego wypłata gotówki za granicą - prowizja 6% wypłacanej kwoty. W przypadku płatności bezgotówkowych w walucie innej niż złotówki - 3% kwoty transakcji bezgotówkowej.Super, prawda? Jak zakładałem konto, było ekstra. Teraz niestety nie jest, a mogło być tak dobrze!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.33
Zalety

Jako zaletę można podać obsługę klienta. To akurat jest spoko.

Wady

Nowa TOiP. Płatne bankomaty - wstyd.

Extra informacje

8 miesięcy

~Paweł z Sieradza / 2015-04-19

Ing to złodzieje i oszusci!!! Podczas używania ich karty bankomat dwa razy nie wypłacił mi pieniedzy, straciłem ok tysiąca złotych ponieważ "bank nie odpowiada za transakcje kartą w obcych bankomatach..." Call centre to kpina, maile to samo - moją sprawę rozpatrywało 21 przypadkowych specjalistów - uwaga na parabanki!!!
Zalety

brak

Wady

powoływanie sie na zapisy których brak w umowie

Extra informacje

~Gniewosz / 2015-02-22

Super bank od kilku lat w oddziale w Sieradzu załatwiam sprawy bez problemu.POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.33
Zalety

kompetencja

Wady

brak

Extra informacje

kilka lat

~RM / 2014-11-20

Jak najlepsze doświadczenia z ING. Bezproblemowa obsługa w oddziale jak i przez internet. I raczej niedrogo.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Wszystko OK

Wady

nie znalazłem

Extra informacje

ponad 20 lat... Czyli od poczatku istnienia ING

~Adrian / 2014-11-15

Jak dla mnie ING to maksymalna kicha, beznadziejny, leją na klienta z wysokości wodospadu, archaiczny i awaryjny system informatyczny pisany przed potopem szwedzkim. Lista nadużyć i niedoróbek jest dłuższa niż chciałoby się czytać. Mogę powiedzieć tylko jedno: współczuję wszystkim jego zadowolonym klientom, bo nie są świadomi w jakim dziadostwie tkwią - póki się nie przejadą, a to tylko kwestia czasu.
Zalety

zaletą jest to, że nie trzeba mieć w nim konta oraz że zawsze można to konto zamknąć

Wady

zbyt wiele, żeby chciało się to czytać

Extra informacje

zdecydowanie za drogo, szkoda było każdego grosza i chwili

~moniczkia / 2014-08-11

wg mnie brak jakichkolwiek komplikacji. Nigdy się nie zawiodłam. Gorąco polecam. Przy płaceniu kartą nie ponoszę żadnych opłat, przelewy bezpłante, wypłacanie gotówki w bankomatach bezpłatne.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

j.w

Wady

brak

Extra informacje

5 lat

agaw / 2013-09-25

korzystam z konta Direct od prawie 10 lat i do tej pory nie przydarzyła mie się sytuacja, w której miałabym się na co skarżyć. Konto internetowe obsługuje się bardzo przyjemnie.Jedyna wada, którą wymieniam, jest do uniesienia, bo kwota 200zł/miesiąc nie jest wcale wygórowana
Obsługa klienta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

darmowa obsługa konta; darmowe korzystanie ze wszystkich bankomatów

Wady

7zł za obsługę karty w razie niedokonania operacji kartą za 200zł

Extra informacje

~maniek1245 / 2013-03-12

Mam konto direct w którym jest także internetowe działające bez problemu za 0 zł . Wszystkie bankomaty w Polsce za 0zł. Koszt jest tylko za utrzymanie karty 7 zł, nie płaci się wtedy kiedy zapłacimy w ciągu miesiąca kartą 200zl.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

-utrzymanie konta 0zl, wszystkie bankomaty bez wpłaty prowizyjnej, przelewy przez internet za 0zł , dobrze funkcjonujące konto internetowe

Wady

malutka wada koszt 7zł za utrzymanie karty ( jeżeli zapłacimy karta w ciągu miesiąca 200zł to koszt utrzymania wynosi 0zl)

Extra informacje

~hyrek / 2012-11-23

Ja polecam z czystym sercem, chociazby przez porownanie do innych bankow, gdzie prowizje naliczane sa doslownie za wszytsko. W ING przynajmniej mam wszystko darmowe. :) mam tu tez kredyt hipoteczny - wreszcie kupilismy z zona wlasne mieszkanie! :):):)
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

rzetelnosc, uczciwosc

Wady

mala liczba placowek w mojej okolicy

Extra informacje

7 lat

~expert2 / 2012-01-03

W jakim celu Bank zablokował możliwość drukowania miesięcznych wyciągów? Na pewno pozbawił nas możliwości prowadzenia domowego archiwum. Po zmianie banku lub awarii serwera zostajemy z ręką w nocniku. Zastanawiam się, czy jest to legalne? Jestem wieloletnim klientem ale takie postępowanie będzie przyczyną zmiany banku.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.33
Zalety

Obsługa intuicyjna

Wady

ZABLOKOWANA możliwość wydruku wyciągu

Extra informacje

~akurat / 2010-12-03

opłata za użytkowanie karty to 60 zł. hahaha

~malgos / 2010-08-23

konto super ale z tymi kartami do bankomatu? jak nie zaplacisz karta 100 to 5zl oplaty a nie we wszystkich sklepach te karty czyta?
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67

~Sticker / 2010-04-29

Drogo, słabo z bankomatami, o kredycie czy limicie zadłużenia ZAPOMNIJ, ogólnie ING bardzo chętnie weźmie Twoje pieniądze ale nawet po kilku latach stałych i to nie małych obrotów na koncie i całej niezbędnej papierologii dostać kredyt to już zupełnie inna hostoria. Ogólnie samo konto OK ale nie na samym koncie świat stoi. NIE POLECAM, ja zamykam i zmykam do konkurencji.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

system sms

Wady

droga obsługa kontamało bankomatówwypłata z bankomatu nie-euronetu lub nie-ing może Cię kosztować nawet 50zł prowizji przy większych kwotach ... masakra

Extra informacje

3 lata

~lalabaj / 2009-12-18

Jestem zadowolona, szybko, bezpiecznie, kulturalnie.Wadyzbyt mało bankomatów ING
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Wady

zbyt mało bankomatów ING

Extra informacje

~juziwa / 2009-03-01

mam konto i jestem bardzo zadoeolony
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00

~Wojtekos / 2008-11-13

Niestety, konto dobre do wpłacania i wypłacania - jak chcesz kartę czy limit zadłużeniowy to zaczynają się schody na maksa.Niestety - za duzo rzeczy trzeba załatwiać osobiście w oddziale jak na konto internetowe a poziom obsługi jest lekko mówiąc.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.33
Zalety

System komunikatów sms - o operacjach na koncie

Wady

Obsługa, niedopowiedzenia na stronach internetowych

Extra informacje

6 miesięcy

~Darek / 2008-09-24

Też mam to konto i jestem zadowolony.
Zalety

przelewy 0 zł

Wady

brak wad

Extra informacje

2 miesiące

~compton / 2008-09-02

Posiadam to konto i nie narzekam. Przelewy przez internet nic nie kosztują (0 prowizji) prowadzenie tez nic nie kosztuje jedyna opłata jaka jest to 2zł (wcześniej było 1zł) za kartę do bankomatu, jak robisz rachunki kartą na 100zł (wciągu miesiąca) w tedy nic nie płacisz za kartę.Wprowadzone niedawno zabezpieczenia zmniejszają ryzyko obawy prowadzenia konta POLECAM !!!!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00

Finanse ING Bank Śląski opinie