Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • INEA Pack
  • /
  • 1

Opinie o INEA Pack

Internet INEA Pack opinie
Cena
3.45
Niezawodność
3.4
Obsługa klienta
2.94
Parametry
3.79

Średnia ocen

3.40

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

95

dodanych opinii

 

Witold_Pracownik_INEA / 2022-04-20

Jeśli ktoś z Państwa szuka polecenia dostawcy internetu - warto opierać się o niezależne, zweryfikowane dane - np. ranking oparty o dane faktycznych użytkowników usług INEA np. https://www.speedtest.pl/wiadomosci/rankingi/raport-speedtest-pl-podsumowanie-2021-roku/ Pierwsze miejsce w rankingu oraz 1,24 mln pomiarów prędkości w 2021 r. wśród klientów INEA z pewnością będzie bardziej wiarygodne i więcej mówi niż pojedyncze opinie. Dodam, że system pomiarowy PRO speedtest.pl został certyfikowany przez Prezesa UKE. Na końcową pozycję w rankingu składają się pomiary dobrze działającego internetu a także pomiary z usterek ze wszelkich powodów (np. z winy klientów, awarii - często wykonywane testy są właśnie w takich okolicznościach), Dlatego taki ranking prezentuje rzeczywisty obraz jakości usług danego operatora i można porównać różne parametry (download, upload, ping) między różnymi dostawcami usług. Warto wiedzieć, że infrastrukturę INEA wykorzystują również inne, większe firmy np. Orange, T-Mobile, UPC - co też pozytywnie świadczy o jej wysokiej jakości i parametrach. Wiadomo, że INEA posiada własne, stale podnoszone standardy, ale jeśli chcą Państwo osobiście się przekonać o wysokiej jakości obsługi i najlepszym kontaktem oraz co tak na prawdę znaczy motyw "Dobrzy ludzie od internetu", to zachęcam do nawiązania bezpośredniej współpracy. Witold Kaczała - INEA Senior Account Manager tel. 732 432 732 Bezpośredni doradca Klienta INEA
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Najszybszy Internet symetryczny w Polsce, telewizja 4K, niski ping, tani abonament telefonii komórkowej

Wady

Extra informacje

Olga / 2022-03-17

Domokrążca, który sprzedawał internet był bezczelny i bardzo napastliwy. Podczas rozmowy zwracałam się do niego per "Pan" i uprzejmie lecz stanowczo powtarzałam, że nie jesteśmy zainteresowani zmianą dostawcy internetu powołując się na złe opinie oraz fakt, że moja siostra pracuje online i nie możemy sobie pozwolić na przerwy w jego działaniu. Pan zaczął mówić do mnie per "Dzieciak" (bardzo mi to schlebia, choć dziecięce czasy już dawno za mną) i w niesamowicie wulgarny sposób zaczął się odgrażać powołując się na moje braki wiedzy w kwestii światłowodów. Poproszony o opuszczenie posesji zaczął się zbliżać w moją stronę mówiąc "Co mi zrobisz?". Wyjęłam telefon i powiedziałam, że jeżeli nie odejdzie to zadzwonię na policję. Żałuję, że nie nagrywałam całego zdarzenia oraz wiązanki która poleciała z ust tego pana. Odchodząc wciąż się odgrażał i zachowywał agresywnie cyt. "Ja mam 34 lata, a nie 15 jak ty dzieciaku. Jestem najlepszym sprzedawcą!". Cała sytuacja odegrała się na oczach mojej siostry oraz babci, które były wprost zszokowane zachowaniem tego Pana. Sprawa oczywiście zgłoszona na infolinię. Taki osobnik nigdy nie powinien pracować z klientami, jest jedynie antyreklamą dla firmy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

anonim / 2022-01-10

nie działa, szczególnie kiedy ważne żeby działało :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Wady

zawodne

Extra informacje

Włodzimierz / 2021-12-20

niska jakość TV
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

szybki internet

Wady

zacinanie się TV

Extra informacje

3 lata

... / 2021-12-10

...
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

+++

Wady

Extra informacje

rok

ja / 2021-12-10

jestem zadowolony
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

same plusy

Wady

Extra informacje

rok

mareczek / 2021-12-10

super wszystko działa
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

mega pędkość nareszcie

Wady

Extra informacje

2 Latka

Krzysztofiak / 2021-12-10

Dostałem nową super ofertę w Poznaniu . Pomocna Pani Natalia wszystko ogarnęła i wszystko działa bez zarzutu. POLECAM TEN KONTAKT tam gdzie są dostępne usługi INEA - 732 43 41 48 :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Bardzo dobry kontakt

Wady

Extra informacje

Natalia / 2021-12-10

JESTEM ZADOWOLONA Z INEA I Z POMOCY PRZEDSTAWICIELA
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Bardzo szybko otwierają się strony. Nic juz się nie tnie.

Wady

Extra informacje

2 L1TA

Strzeszyńska Poznań / 2021-12-06

Tragedia. Jestem nowym klientem. Inea to jedyny dostawca ze światłowodem w miejscu zamieszkania. Problem w tym, że od miesiąca nie są w stanie podłączyć mnie do internetu, bo mają "zablokowany adres". Wciąż obiecują, że rozwiążą problem... i tak w kółko. Ja nadal nie mam internetu, a oni nie są w stanie powiedzieć na czym dokładnie problem polega i kiedy będą w stanie go uruchomić. Totalna żenada!!!
Cena
Obsługa klienta
1.50
Zalety

brak

Wady

kosmicznie długi czas załatwienia sprawy, trzeba się przebić przez BOTa zanim porozmawiasz z człowiekiem

Extra informacje

Zadowolony / 2021-12-05

Mam internet i telewizję od INEA i wszystko śmiga ,z usługi po światłowodzie korzystam już kilka lat i naprawdę polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Szybkość i bez zacięć

Wady

Extra informacje

MP / 2021-11-30

Inea jest beznadziejna... NIE POLECAM NIKOMU. Każdy kanał przerywa, dekoder traci sygnał, wciąż trzeba czekać, przełączać i kombinować by cokolwiek obejrzeć. Oczywiście nie idzie się do nikogo dodzwonić. DRAMAT!!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystko

Extra informacje

Wicki / 2021-10-21

Zupełne olanie nowego klienta. Dobrze, że nie podpisałem umowy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25
Zalety

Brak

Wady

Podejście do klienta

Extra informacje

Półwiejska / 2021-10-15

3 lata temu przeprowadziłem się na ul. Półwiejska w Poznaniu robiłem przeniesienie usług inea z adresu gdzie był światłowód na adres gdzie nie ma światłowodu. Podczas przeniesienia usług zapewniano mnie ze pod adresem pod który aktualnie się przeprowadzam w przeciągu paru miesięcy będzie światłowód. Więc pod nowym adresem płaciłem całą kwotę jaką obowiązywała tak jak bym miał światłowód. Problemy zaczęły się już w pierwszym tygodniu z internetem. Zrywało połączenie. Przyszedł pierwszy Pan serwisant stwierdził stara instalacje w kamienicy ale jako że był to pierwszy z magików sieci inea usterkę rozwiązał w 15 min i internet działał przez kolejne parę dni. Po kolejnej awarii przyszedł kolejny Pan serwisant ale stwierdził że przyczyną może być nowy router nie myśląc długo on też zabawił się w magika Zbawiciela i bez wymiany routera naprawił internet. Od 3 lat awarie zgłaszam co najmniej raz w tygodniu. Teraz to już są tacy magicy że nawet do domu nie wchodzą w dostaje informacje ze usterka została usunięta. Światłowodu nie ma do dzisiejszego dnia a na moje pytania kiedy będzie dostaje odpowiedź jeszcze nie wiadomo. Dziwne ze gdy przenosiłem usługę wiedzieli ze będzie.. No tak bo większe pieniądze dostawali.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

Wady

Extra informacje

3 lata

*** inea / 2021-10-06

najgorsze gowno mialo byc 100 mbs a jest max 20 (po chwili znowu 7 XDDD) ogolnie internet wywala nie polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

nie ma

Wady

wszystko *** XD

Extra informacje

nie polecam

Michau 23 / 2021-08-26

Jedyna opinia jaka się ciśnie na usta to DNO. Potrafią tylko wyciągać kasę od klienta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

BRAK

Wady

Brak kompetencji pracowników, oszustwo klientów

Extra informacje

ZLA / 2021-05-27

Inea to oszuści rozwiązałam z nimi usługę zapłaciłam karę 400 zł. Odesłałam kompletny sprzęt razem z kartą, po czym otrzymałam rachunek na 200 zł .... Oczywiście po wielokrotnych próbach dodzwonienia się tam otrzymałam informację, że nie odesłałam karty co jest kłamstwem.... Teraz muszę pisać wnioski i składać reklamację ponieważ najpierw został zagubiony mój sprzęt a teraz twierdzą,że karta !!!! Najgorsza firma .
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Oszuści

Extra informacje

Niezadowolona / 2021-04-15

W Inei jesteśmy już (niestety) kilka lat i praktycznie od początku skarżymy się na brak płynności internetu. Częste rozłączanie, nagłe skoki pingu, utraty pakietów. Po dodzwonieniu się na infolinię usłyszeliśmy, że winny jest router i że kogoś podeślą wymienić - niestety nic to nie dało, więc postanowili, że wymienią nam go jeszcze 2 razy, za każdym razem wciskając nam "lepszy" router, który nie przynosił żadnych efektów. Ostatecznie na infolinii dowiedzieliśmy się, że - zacytuję - "być może laptop jest za dobry i za szybki i internet po prostu nie nadąża." Szkoda tylko, że internet "nie nadąża" na wszystkich urządzeniach w domu. :) Niedawno postanowiliśmy wybrać się do nich osobiście i pokazać im zrzuty ekranu na których zmierzona została prędkość internetu, usłyszeliśmy tylko "ojej, faktycznie słabo" i ponowną chęć wymiany routera. U znajomej podczas zakładania światłowodów pracownik przewiercił kabel i o niczym nie poinformował, teraz są bez światła w jednym pokoju, a Inea umywa od tego ręce.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Zdarzy się, że działa,

Wady

Ale więcej go nie ma niż jest.

Extra informacje

Marek / 2021-04-15

Zdecydowanie odradza. Jak dla mnie to oszuści. Do mojej umowy dopisali opłatę za jakiś pakiet antywirusowy, którego nie zamawiałem. Oczywiście tłumaczą się, że należy czytać umowę. Miałem wrażenie, że tego typu firmy można obdarzyć zaufaniem, ale jak widać trzeba ich traktować jako potencjalnych oszustów. Nie chodzi nawet o niewielka kwotę, jaką dopisują do umowy, ale fakt, że w te sposób naciągają. Jak widać nie tylko jak oceniam tak tą firmę ocena 1,8 na 5 punków mówi sama za siebie. ZDECYDOWANIE ODRADZAM - skorzystajcie z oferty innej firmy, jest duży wybór.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Zostałem oszukany.

Extra informacje

Patryk / 2021-04-02

U mnie w porównaniu do innych osób wystawiających opinie wszystko śmiga jak należy. Mam światłowód 1gb/s po WiFi pobiera się około 250 mb/s a po LAN ponad 600 mb/s. Na mojej wsi nie ma żadnych problemów, łączem ( jak już to są bardzo rzadkie ).obsługa miła, przeprosiła za problemy z światłowodem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Szybki internet po WiFi, mega szybki internet po LAN, , miła obsługa i szybka instalacją światłowodu.

Wady

Żadne

Extra informacje

Posiadam światłowód od 6 miesięcy.

Krzysztof / 2020-11-09

Nie polecam sieci. zanik sieci z niewiadomych przyczyn. Jest pełen zasięg aby za chwilę było zero. Dodzwonić się do biura obsługi - średnio 40 minut wiszenia na słuchwace.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

cena

Wady

zanik sygnału

Extra informacje

2 lata

Sandra / 2020-09-10

Najgorsza firma pod słońcem. Nie da się w ogóle z nimi dogadać. Z przyczyn szczególnych musiałam się wyprowadzić z województwa wielkopolskiego do dolnośląskiego a dopiero co wzięłam umowę i brak chęci pomocy. Więc zapłaciłam do końca (2 lata praktycznie tak o 90 zl mc) i po tym okresie zlozylam duzo wczesniej wypowiedzenie z USZCZEGÓLNIENIEM, że wypowiadam z dniem zakończenia umowy. To mi doliczyli dodatkowe koszty (1 mc oplat + 90 zł) za to, że przedwcześnie wypowiedzialam umowę. Po wielu mailach, telefonach, braku umiejętności czytania ze zrozumieniem sytuacja została nierozwiązana. NIE POLECAM
Zalety

brak

Wady

cały serwis, nieumiejętność kontaktu z klientem

Extra informacje

4 lata (bo wcześniej też mialam kontrakt z nimi)

Tomasz / 2020-08-31

Obsługa klienta tragedia!! Czas oczekiwania na infolinii - dzisiaj czekam już 55min (sic! i jeszcze się nie dodzwoniłem! Nigdy więcej Inea. Poczekam gdy się skończy Umowa i biorę Orange - ceny podobne ale nie ma takiego traktowania. Wolę zapłacić nawet drożej u kogoś innego byle być traktowanym należycie niż dalej trwać we współpracy z kimś tak beznadziejnym!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Szybkość

Wady

Obsługa klienta, długi czas oczekiwania na infolinii!!

Extra informacje

Ania / 2020-06-28

Tragedia!!!!
Zalety

Brak

Wady

Wszystko

Extra informacje

Best Quality- Leszno / 2020-06-22

Najlepszy internet jaki do tej pory mieliśmy. Brak wad, prędkości szybsze niż w umowie. Ping rewelacyjny. Nie jest to tani internet, ale polecamy, jak ktoś oczekuje najwyższej jakości!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Prędkość, stabilność łączą, kontakt

Wady

Cena

Extra informacje

Jacek / 2020-04-01

Dzieki za wyłączenie tv i internetu ,dziele sie ze wszystkimi tą wiadomością żeby nie zawierali z wami umowy
Zalety

Żadnych,same minusy

Wady

Extra informacje

Piotrek / 2020-03-13

Polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Szybki internet

Wady

Extra informacje

DanielS / 2020-02-02

Czekam od 6 miesięcy aż ścierwa wybudują piony do przewodów na klatce schodowej. I cały czas zmieniają termin tej jebanej budowy. Jebać skurwysynów.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

Zajebiście szybki internet, jeśli go kurwa kiedyś podłączą

Wady

Lecą w chuja

Extra informacje

Mati / 2019-09-18

Korzystam z internetu od Inea już od ponad dwóch lat. Światłowód w małej miejscowości.100 mbit w obie strony i faktycznie tyle jest. Przez ten czas była tylko jedna awaria. Pół dnia bez internetu. Po telefonie rozwiązano problem w ciągu kilku godzin. Także polecam jak najbardziej.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Szybki symetryczny internet

Wady

Extra informacje

Andrzej / 2019-08-09

Czekałem na naprawę instalacji 2 miesiące. Wykonałem kilka telefonów na infolinię, kilka razy odwiedziłem biuro obsługi klienta. Słyszałem tylko obietnice. Instalacja była wykonana byle jak i oderwała się od ściany. I tak przez 2 miesiące wisiały luzem kable. Zagroziłem, że jeżeli nikt nie przyjdzie to zrywam z nimi umowę od zaraz. Za tydzień bez poinformowania mnie o terminie naprawy przyszedł technik i przymocował instalację. Zachowali się jak prostacy, którym zależy na sprzedaży, a później mają cię gdzieś. Chyba, że to dział techniczny jest na tym poziomie. Ale firma jedna. Ludzie na poziomie tak się nie zachowują.. Na prędkość internetu nie narzekam, awarii jeżeli chodzi o łączność też ostatnio nie miałem. Kiedyś było dużo gorzej.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25

~Gość / 2017-07-12

Najgorszy internet jaki do tej pory miałam, cały czas zacina lub się rozłącza. Nie polecam!
Zalety

brak

Wady

zacina sięstrasznie wolno "chodzi"rozłącza się

Extra informacje

Środa Wielkopolska

~AntyINEA / 2017-07-09

Wziąłem u nich umowę na sam internet.15zł za 1,5MB/s.Przez 1szy tydzień wszystko śmigało.Oglądałem filmy 1080p60,grałem w gry przy pingu 15ms na zagranicznych jak i polskich serwerach.Po tygodniu modem zaczął piszczeć i zrywał łączę,a prędkość spadła i ledwo ciągnie do 1.2MB/s.Ping w grach to 50-60ms i lagi.Filmy maksymalnie mogę oglądać w 720p czasami 720p60.Jak wywali modem trzeba go wyłączyć i czekać aż się ochłodzi.Czasami bywa tak,że trzeba go kilka razy rozłączać i podłączać.Łączenie się z netem po zrestartowaniu modemu to nawet 2 minuty.Dochodziło nawet od tego,że internet zrywał się,pojawiał i znowu znikał.Awarie trwające nawet 3-4 dni.W umowie miałem również WiFi,ale zniknęło ono następnego dnia po zainstalowaniu modemu.Dzwoniłem do ich speca i stwierdził,że to wina moja dysku,bo jest uszkodzony.Myślałem,że skisnę.Szkoda na nich czasu.W listopadzie kończy się umowa.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

1-szy tydzień śmigało

Wady

zrywa łączę,piszczenie modemu,awarię

Extra informacje

~Beata / 2017-07-03

Witam, postanowilam napisac poniewaz czas przypomniec Inei KTO JEST DLA KOGO a nie odwrotnie.... Spotkala mnie buta, arogancja zarowno przez tel, jak i w punkcie w King crosie.. Sprawa swieza wiec tym bardziej chce przestrzec .. Z ta firma bylam zwiazana 4 lata.. Nie bylo problemow wiekszych by interweniowac.. Konczyly sie umowy podpisywalam nowe .. W maju skonczyla mi sie umowa,zapomnialam poszlam do salonu "glogowska, z racji tego ze STARY KLIENT ZADNEJ PROPOZYCJI, a takze zadnych konkretow na przeakzywanie danych poinformowano mnie, ze tego nie robia , natomiast gdy poprosilam o to na pismie NIESTETY BRAK ZGODY. Postanowilam, ze zostawiam internet a z reszty rezygnuje...I ZACZELO SIE ...Jak zrezygnowalam zaczely sie tel. Za kare ze zapomnialam DODATKOWY MIESIAC OPLAT.. 19 czerwca prowadzilam rozmowe przez tel.. Ustailismy ze wezme internet za 109.00 ( suuuuper pakiet)i wszytko bedzie jak to pan z biura powiedzial " SMIGAC.... Tylko podkreca i od 1 lipca CUD MIOD MALINA ! UWIERZYLAM, jestem tempa w tych kwestiach zawsze wole zaplacic dodatkowa kase ale wszystko ma dzialac.. 1 lipca o godz 00 15 wylaczono kablowke.... ALE nie wlaczono tego suuper internetu..a przeciez byla NOWA UMOWA..Do 5 rano WALCZYLAM Z KABLAMI , ROZLACZALAM ,WLACZALAM ,RESETOWALAM I??? Brak sygnalu, a jak jest to buforuje... Zadzwonilam rano na infolinie... i????? dowiedzialam sie ze : SYGNAL W INEI POKAZUJE BARDZO DOBRY, PROBLEM U MNIE. Przyczyna : brak kabli, rutera, albo innych operatorow bo zaklucaja...mam KUPIC SOBIE ruter albo kable, i bedzie ok. Usuga liczona jest od 19 czerwca a nie od 1 lipca, mam termin 14 dni na odstapienie , TYLKO TEN OKRES KONCZY SIE 05 LIPCA W DZIEN KIEDY PRZYJDZIE EKIPA.... Kiedy spytalam dlaczego nikt z serwisu mi tego nie sprawdzi ??? okazuje sie ze nie ma takiej uslugi.. Pytam tu i teraz???? jak ja klient mam korzystac z czegos czego nie ma?, nie jest uruchomiona usluga..Dostalam odp. musze zaplacic 30 zl to ktos przyjedzie....Co robic ??? godze sie, ustalamy srode 5 lipca. Niedziela nie ma internetu , buforuje 93 min .. W tel szukam o inei opini i SZOK !!!!!!! 30 czerwca OD 22Do 1 lipca NIE MA INTERNETU POL POZNANIA...a pan na infolini powiedzal ze problem u mnie...Pytam: dlaczego nie wyslano sms do klientw, kiedy wiedziano o problemie ??Dzwonie znow na info nikt nie odbiera...Sprawdzam jaki punt w niedziele czynny trafia na king cross. Jade , opowiadam i, ?????????slysze ze takie problemy sa w CALEJ EUROPIE... Zadnej skruchy, przepraszam. Kiedy powiedzialam ze czytam opinie na forach to slysze ;konkurencja pisze, a jak powiedzilam ze od 4 lat jestem w inei to uslyszalam : ze powinnam wiedziec, nie byc zdziwiona ze tak jest.. Hallo???? kupilam nowa usluge i mozna mnie tak olac?? Przeciez milo SMIGAC, przed podisaniem umowy, a po podpisaniu ??? Bujaj sie.. przepraszam za kolokwializm. ZOBACZYMY CO DALEJ... Refleksja taka: nie JAKOSC ALE ILOSC MA W TEJ FIRMIE ZNACZENIE. Powiem na koniec tak: sama mam firme i GDYBY: moj pracownik tak traktowal klienta, wylecial by od razu.. A dwa: CHCIWY DWA RAZY TRACI ! Panie z KING CROSSA, chce panu udowodnic, ze nie jestem KONKURENCJA, DZIS U PANA BYLAM moj numer Pesel 700915.... A takze 19 czerwca i 1 lipca byly rozmowy, czy nagrane ???? zobaczymy.Zloze skarge na beznadziejna, nieprofesjonalna,mowiaca nieprawde obsluge . Kochani !! nikt nie ma pakietu na WYLACZNOSC. A takze NIC NIE JEST DANE NA ZAWSZE. KLIENTA TRZEBA ROZPIESZCZAC I SZANOWAC,a nie GNOIC ! pozdrawiam Wszystkich i zycze przemyslanych decyzji.B.
Cena
Obsługa klienta
3.00
Zalety

telewzja dobrze,

Wady

internet od roku zly ,wolny, zacinal sie badz buforowal... pomimo zwiekszenia pakietu,dzwonilam dwa razy na info, ale problem u mnie.. lecz nie skladalam reklamacji..nie lubie konfliktow,

Extra informacje

2 lata 139,99 pakiet, 2 lata 199,99 pakiet , teraz internet na rok 109,99 ( MEGA MOC :)

~Zadowolona / 2017-06-07

Jestem klientka INEA od roku. Nie wiem skąd poprzednie zażalenia. Mam usługę po swiatlowodzie (3pak) wszystko działa bez zarzutu. Raz zdążyła się awaria (usunięta po 4 godzinach ) Nie oszukujemy się, nic nie trwa wiecznie poza tym mają prawo do awarii według regulaminu (tak przeczytałam cały regulamin ) konsultanci na infolinii bardzo mili i pomocni. Nie zgadzam się z opinią że są opryskliwi, zawsze chętnie pomogą i są życzliwi. Uważam że zapisywanie imion i nazwisk i pisanie skarg nic nie da, jak w każdym call center pewnie mają jakieś reguły i mówią to co muszą mówić . Natomiast uważam że mimo wszystko traktują klienta indywidualnie . Jakieś opłaty niezgodne z umową ? A czytał Pan umowę? Podejrzewam że nie. Ja przeczytalam umowę i każdy najdrobniejszy szczegół ponieważ zawierałem umowę telefonicznie. Żadnych ukrytych opłat tam nie ma. Nigdy żadnego problemu z fakturami i zero problemów z usługami. W stu procentach polecam tą firme
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wiarygodnosc, uprzejmosc, indywidualne podejście, szybkie załatwianie spraw

Wady

Brak

Extra informacje

Klient od roku, za 3 usługi 99.90

~Rafał / 2017-05-25

Internet z INEA jest tragedia gdybym mógł to zmienił bym na inny najchetniej. Niby jest do 150mb nigdy nie było nawet 50mb. Co chwilę jakieś problemy filmiki na yt w 240p się wieszają i co chwilę buferuja przy takim internecie powinno wszystko śmigać elegacko. Internet w telefonie mi szybciej chodzi niż ta cała INEA
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

Żadnych

Wady

Słaby internet wiecznie problemy

Extra informacje

Poznań

~Wayde Van Niekerk / 2017-03-26

szybka instalacja, na razie bezproblemowo poznań światłowód
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

niskie opóźnienie ( 10 ms)pełna prędkośćdarmowa instalacja tanio

Wady

Extra informacje

~wiciu / 2017-03-18

Internet działa w miarę poprawnie ale dzisiaj zbulwersowała mnie poczta którą mam od INEA.Firma z dnia na dzień zaprzestała świadczyć usługę pocztową. TAK SIĘ NIE ROBI.Czyż nie powinno się powiadomić swoich klientów wcześniej, że od 17 marca zaprzestajecie świadczyć tę usługę?
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75

~mario / 2017-03-13

Nie polecam operatora INEA,obsługa klienta jest na żenującym poziomie. wiem to z własnego doświadczenia kiedy potrzebowałem przedstawić urzędowi skarbowemu faktury za internet za poprzednie lata firma NIE ZROBIŁA NIC ŻEBY MI POMÓC, naprawdę nie polecam!!!
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

~Kujalko / 2017-02-04

Bardzo dobry internet do ceny ktoś jest podawana. Obsługa bardzo mila i sympatyczna najlepszy dostawca jakiego miałem godny polecenia.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Internet bardzo szybko działa wszystko pięknie dział

Wady

Extra informacje

~hohoł / 2017-01-19

Jestem z miejscowości Orzechowo (gm Miłosław) a wiec z telewizja niby ok ale ścięcia są, objawy takie jak w śnieżyce na satelicie. Net To tragedia umowa 120M a w godz 19.00-21.00 góra 30M często sie zrywa a o pingach nie wspomnę na poziome 90-120 gdzie kumpel ma miejscową radiówke i u niego gdzie ma umowę na 13M ma pingi na poziomie 20-30 i żadnych spadków prędkości i można powiedzieć że net śmiga u niego podobnie jak u mnie (robiliśmy próbę i ten sam film z tej samej strony ściągnął sie u niego o ok 2 minut dłużej niż u mnie) więc pytam się o co chodzi. Z tego co wiem ludzi namawiali i dużo do nich przeszło ale tez dużo tego żałuje.
Zalety

hmmmm chyba żadne może cena ale w okresie promocji

Wady

pingi i jeszcze raz pingidrogo po okresie promocji dodatkowe kosztystare routery wifi

Extra informacje

~Damian / 2017-01-18

Nie mogę powiedzieć ani jednego dobrego słowa oprócz przedstawionej mi ofert .Pojawil się monter w wyznaczonym terminie i złe wszystko podłączył. Jutro mija 2 tygodnie od podpisania umowy a ja nie skorzystałem z Internetu ani razu. Nie zapomnieli mi jednak przysłać faktury za cały miesiąc tydzień po instalacji ( nie działającego internetu ) Dzwoniłem kilkakrotnie do biura obsługi i za każdym razem są w szoku że zgłaszam problem.
Zalety

BRAK

Wady

WielePrzede wszystkim brak kompetencji pracowników ignorowanie problemu i lekceważenie klienta,dziś dowiedziałem się że ktoś się ze mną skontaktuje w przeciągu 2 dni roboczychParodia

Extra informacje

Nie korzystam , od 2 tygodni czekam na kogoś kto poprawnie podłączy internet

~JJ / 2017-01-05

Zdecydowanie jestem zadowolony z usług firmy INEA, od pół roku jestem klientem i nie mam żadnych zastrzeżeń oprócz tego że instalacja opóźniła się o jeden dzień ale mimo to technik przyjechał w sobotę założyć wszystko od podstaw gdzie w innych firmach w sobotę nikt nie pracuje bo to przecież weekend (pozdrawiam Orange).Internet śmiga, tv śmiga konsumować nie umierać.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Szybki internet, szybki download i upload, niski ping

Wady

jeszcze nie odnotowałem

Extra informacje

~achim941 / 2016-12-28

Najgorszy pakiet jaki tylko mozna dostac na rynku to ten z inei moze z tv nie ma problemow ale za to internet wiecznie ma jakies bledy a to sie wylacza bez zadnej przyczyny a to sie zawiesza i przez pare godzin nic zrobic nie mozna a na infolini ciagle slysze to samo ze u nich sie nic nie dzieje i polaczenie jest bezbledne nawet z radiowki bylem bardziej zadowolony
Zalety

brak

Wady

wszystko

Extra informacje

~andrzej / 2016-12-20

po wyjsciu monterow zaczely sie problemy obraz sniezy.po skontaktowaniu sie z bok zaproponowali rezygnacje.brak slow
Zalety

brak

Wady

wszystko

Extra informacje

przedtem bylem w inotelu place 120zl na miesiac

~GRZYBEK / 2016-11-23

Programy TV powtarzają się i tak np:na 21 i 242 jest TVN fabuła HD PO CO? jeden powinien być zwykły ktoś śpi.Czasem pojawiają się reklamy w trakcie filmu na HBO i Canale+, są też zakłócenia typu kryształki latające po ekranie i zaniki głosu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00

~Iwona / 2016-10-29

ja po zmianie internetu na szybszy straciłam w pokoju obok u syna całkiem zasięg ,syn nie moż eotworzyć stron a wcześniej działał ,to mi powiedzieli ,że to wina komputera wezwałąm informatyka było ich 3 wrezultacie i okazało się że komputer jest ok a INEA ODPISAŁA MI
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00

~bodzio / 2016-10-16

Od roku posiadam pakiet Telewizja + Internet z INEA i jestem zadowolony. Wszystko działa świetnie! Nie było jeszcze żadnej większej awarii. 2 razy zdarzyło się że nie było telewizji, ale po zgłoszeniu awarii usterkę wyeliminowano w przeciągu kilku godzin, co uważam za rozsądny czas. Dodam jeszcze że mam światłowód, co jest oczywiście zaletą. Podsumowując polecam wszystkim INEA po światłowodzie, bo jest niezawodny.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Stała prędkość internetu (140 Mbps), dobry pakiet telewizyjny, cena.

Wady

brak

Extra informacje

Czas użytkowania - 1 rok. Cena 99zł (Internet 140Mbps + TV 134 Kanały)

~Yamo / 2016-06-13

Przez wiele lat połączenie było bardzo stabilne. Od 1-1.5 roku jest gorzej. W najgorszym momencie w zeszłym roku przerwy w dostawie neta zdarzały się co kilka dni i trwały do kilku godzin. Obecnie zdarzają się rzadziej ale nadal są. Dzwoniąc na infolinię tylko jeden raz zdarzyło się trafić na konsultanta, który nie był w stanie mi pomóc. Poza tym do infolinii nie mam zastrzeżeń. Abonament niski nie jest - jak ktoś nie chce internetu mobilnego, to często nie ma innego niż INEA wyboru niestety. Powinni oferować też jakiś tani pakiet, np. 10-20 Mb za powiedzmy 14.99 miesięcznie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

Predkości zbliżone do deklarowanychSprawna telefoniczna obsługa klienta

Wady

CenaZbyt czeste awarie i brak netaZbyt mały upload w stosunku do downloadu

Extra informacje

Dlugo - od czasu gdy oferowali łącze 1Mb/s

~Magda / 2016-06-12

firma w której za bałagan w och papierach ponosi klient mimo złożenia wypowiedzenia i posiadania papieru podpisanego przez ich pracownika naliczają i tak comiesięczne opłaty a żeby było śmieszniej to dzwoniłam na infolinie po złożeniu wypowiedzenia czy jest wszystko ok teraz o pani mi potwierdzała że tak jaką jedna wielka masakraWadyolewanie klienta brak przepływu informacji
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

Wady

olewanie klienta brak przepływu informacji

Extra informacje

~PoZ / 2016-04-21

Mieszkałem w Poznaniu w wynajmowanym mieszkaniu i internet miałem w cenie wynajmu. Prędkość między 6-10 Mb/s. Na temat warunków umowy nie wiem nic, bo nie miałem wglądu do tej umowy. Kilka razy była jakaś zawiecha od 5min. do 30min. ale ogólnie to nie narzekałem. Później w mojej miejscowości założyli światłowód i naganiacze z Inea przychodzili praktycznie codziennie i namawiali na podpisanie umowy. Problem w tym, że mam już internet LTE w Play za 45zł. bez limitu GB do 100 Mb/s, podłączony do routera, a w Inea proponują mi do 100 Mb/s za 69,90 zł plus jeszcze opłata aktywacyjna. Oferta cenowa jest sztywno ustawiona, a Inea nie jest elastyczna. Światłowód jest w każdym domu, ale w okolicy z internetu Inea korzysta chyba z 5 osób. Jak obniżą cenę to może też skorzystam. Na chwilę obecną Inea nie ma mi nic do zaoferowania.
Cena
Niezawodność
Parametry
3.00
Zalety

Mniej więcej stała prędkość internetu

Wady

Zbyt drogi abonament 69.90zł. Mam LTE za 45 zł. bez limitu, więc z czym do ludzi?

Extra informacje

Jak Inea obniży abonament do przyzwoitej ceny to może skorzystam.

~honda / 2016-03-28

Internet sam w sobie działa dobrze, podobnie jak telewizja ale w święta i inne dni, które są wolne co chcwile coś się dzieje. (skacze ping, spada upload, download bądź po prostu wywala internet w kosmos i w ciągu godziny jest tak z pięć razy). Dodzwonić się do nich to jak telefon do teleturnieju z TVN. Nie po to zostawiam u was tyle pieniędzy żeby internet, który ma działać sprawnie, działa jak za przeproszeniem shit.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

Jak wszystko jest w porządku to pyka cacy.

Wady

Timeouty w grach, wysoki ping, opóźnienie i kontakt bardzo słaby.

Extra informacje

Osiem lat korzystnia z internetu oraz telewizji, chyba czas zakończyć współpracę.

~ZłoTy / 2016-03-23

Witam. Jestem w inei ponad 2 lata. Na poczatku mialem 100mb kosił z neta wszystko zadzwonili że mozna zmienić taryfę na 250mb :-) myślę sobie czemu nie. I faktycznie gry z steam i origin ok. 312GB w 10 godz. Super ! W ubieglym roku na terenie wlkp Leszno dokładnie początek grudnia internet zaczął działać jak g...o ! Teraz max 10mb i to tylko /sec wacha się między 1-4mb i tak przez 3 tyg w ciagu miesiąca a 1 tydziem w miarę optymalnie ok.60-150mb. INEA TO LIPA za kwotę 170zł takie rzeczy wstyd (fakt że na koncentryku osiągnięcia do prawie 300mb to godne podziwu) tak było na początku. Myślę że przez kolejne 2-4 lata tak jeszcze bedzie do puki nie zainwestują w nowe lable i serwery. Pozdrawiam 312GB w ok 10 godz. (Mam filmik)WadyZabierają się jak zawsze od d..y strony. Wszedzie koncetryki i daja ludziom internet 250mb a linie nie wytrzymują dobry zarobek jak dla nich. W sumie Za fra..r Ok 2 lata 174zł internet i 2 telewizory
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

250mb a wyciągnąć prawie 300mb 312GB w ok 10 godz. (Mam filmik)

Wady

Zabierają się jak zawsze od d..y strony. Wszedzie koncetryki i daja ludziom internet 250mb a linie nie wytrzymują dobry zarobek jak dla nich. W sumie Za fra..r

Extra informacje

Ok 2 lata 174zł internet i 2 telewizory

~mb / 2016-03-16

NIE POLECAM! W zeszłym tygodniu zamówiłem usługę dostępu do internetu, mimo zapewnień konsultanta nikt nie pojawił się do dzisiaj uruchomić usługę! To oni powinni zadbać o klienta, a nie klient prosi si o o uruchomienie usługi! Skandaliczne zachowanie! NIE POLECAM
Zalety

brak

Wady

tylko

Extra informacje

NIE POLECAM

~safak / 2016-03-12

Często awarie które zajmują dużo czasu technika żeby naprawić. I bardzo niski upload... przeszkadza to gdy ktos streamuje lub często wrzuca filmiki do sieci.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

szybki download

Wady

bardzo niski upload przy necie 150mb upload jest u mnie niecale 6mb

Extra informacje

4 lata

~Rich / 2016-03-11

Witam. Mam sam internet 100 Mbit/s. Więc o godz. 10 miałem telefon na drugi dzień o godz. 16.30 miałem internet działający.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

Żadnych problemów z komunikacją z eBOA. Szybkość.

Wady

Brak.

Extra informacje

~lamer / 2016-03-10

Mam internet z INEA od 2010 roku i co?Działa po prostu działa, jest za**bisty.Ludzie co ma wspólnego działanie WiFi z działaniem internetu?Wifi to jest komunikacja na samym końcu pomiędzy modemem/routerem a Waszym sprzętem.Jak komuś nie odpowiada zasięg wifi urządzeń INEA to niech sobie kupi swój router (np za 500-700PLN) i przejdzie np na 5Ghz.Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony, a i tak zdarza falowanie "kresek".Wpływ na jakość sieci WiFi ma ilość urządzeń które sieją na tym samym paśmie (routery, komórki, tablety, telewizory, zestawy stereo itd...)a oprócz Waszych sprzętów domowych mają je jeszcze sąsiedzi.Tylko, że jak kupicie sobie swoje wifi to na kogo będziecie narzekać?Fajnie jest bluzgi rzucać a cała widza kończy się na wklepaniu stronki speedtestu.Korzystam z dostępu do netu od różnych dostawców w tym INEA i działa to spoko.Czekam na błoto jakim mnie obrzucicie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

najnowsza technologia

Wady

może za drogo

Extra informacje

od 2010

~mario 39 / 2016-03-03

masakra masakra i jeszcze raz masakra brak organizacji technik który miał podłączyć światłowód do domu to jakiś kosmiczny idio... najpierw twierdzili że niema przewodu po trzech godzinach się znalazł potem stwierdził że jest za twardo i nie będzie kopał musi przyjechać koparka i pojechał,po miesiącu przyjechał znowu po podpisaniu umowy z ineą powiedział dokładnie to samo i pojechał,po trzech miesiącach od podpisania umowy i wykonania wielu telefonów zrezygnowałem z inei a światłowód dalej leży zakopany w ziemi i nie jest podpięty do domu
Zalety

brak

Wady

nie do opisania

Extra informacje

~Grzegorz / 2016-02-27

Czy posiada ktoś ten internet światłowodowy z okolic Szamotuł? Czy on dobrze działa itd?
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

nic

Wady

nic

Extra informacje

~Patryk / 2016-02-16

Mam pakiet od Inea od miesiąca. Południowa wielkopolska okolice Kępna. Nowy światłowód wszystko śmiga że aż miło. Jeśli masz te szczęście i masz dociągnięty światłowód koło domu to się nawet nie zastanawiaj. Nie ma lepszej opcji internetu i telewizji niż po światłowodzie. Złe opinie o tej firmie są z rejonów starej instalacji. Świerzy światłowód jest gwarancją niezawodności..
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

prędkość internetu, zero problemów

Wady

brak

Extra informacje

od miesiąca, 130zł internet 250 mbps + dwa dekodery

~Zawiedziony / 2016-01-31

Zakupiłem najszybszy możliwy pakiet do 250mb ! W 1 dzień wyciągnął na maxa 45mb a upload 1mb w drugi dzień wyciągnął na maxa 4mb a upload 0,5 mb. W 3 dzień do południa "jakoś" chodził,obecnie nie chodzi wcale połączyłem się z komórką . Strach pomyśleć co będzie jutro.Po Waszych komentarzach nie jestem optymistą.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

szybki montaż :)

Wady

"kosmiczna" prędkość

Extra informacje

3 dni i boje się co dalej będzie

~Takedi / 2016-01-23

W tej INEA to jakieś oszłomy pracuja. Od świąt mam problem z internetem - polegjącym na zrywaniu pingu i małym downloadzie. Jak do nich dzwoniłem to robili ze mnie debila. Poprosiłęm o technika - gość przyjechał sprawdził łącza i przyznał mi racje. Czkałem na jkieśinfo od nic h i nic - po 5 dniach jak zadzwoniłe pani mi mów, że wszystko jest OK. Nadal ze mnie robia debila.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

BRAK

Wady

SAME

Extra informacje

4 lata

~Anonynous / 2015-12-20

Dołączyłem do INEA dzięki programowi 'Światłowód do domu'. Ogólnie jak na razie jestem zadowolony, TV oraz Internet działają bez zarzutu - internet 140Mbps na testach wychodzi minimum 130 (sprawdzam kilka razy dziennie) także uważam że w tym przypadku jest dobrze, TV dobry obraz, żadnych przekłamań obrazu - jest po prostu ok. Jedyne mogę się przyczepić do montażu, dogadałem się z ekipą montującą gniazdo, że Internet zostanie podłączony na piętrze, a telewizja na parterze - na montaż przyszedł inny monter i stwierdził że tak się nie da i urządzenie HUAWEI musi być na dole przy gnieździe światłowodu, a jakbym chciał przeciągnąć kabel na piętro będzie to dodatkowo płatna usługa, więc wykonałem to sam. Nie narzekałbym gdybym nie musiał dokupić 15 metrów kabla ethernet oraz gigabitowego routera za łącznie 220 zł. Widać że mają problemy z komunikacją miedzy sobą, dogadujesz się z jednymi a przychodzą drudzy i robią inaczej niż było planowane. Słów kilka jeszcze o Panu sprzedawcy bezpośredniemu z PZN, który chodził po wsi i nagadywał na podpisanie ummowy - czasem plecił takie bzdury że się w głowie nie mieści. Podam przykład: 'nie uzyskasz 140 Mbps na innym routerze czy sprzęcie niż od INEA' - mam podłączony router TP LINK do HUAWEIA i prędkość jest identyczna niezależnie do którego się podłączę, 'usługi dostarczane przez światłowód są bezawaryjne' - a w PZN są ciągle problemy, zresztą nie tylko w samym mieście, ale i w okolicach, 'nasz antywirus jest jednym z najlepszych, na pewno lepszy od NORTONA' - trudno mi w to uwierzyć, ale mogę się mylić. Było tego więcej, ale pominę już to - ogólnie takie bajki można wciskać dzieciom. Ogólnie był strasznie nachalny, ale to w końcu sprzedawca - interesuje go tylko żebym podpisał umowę. Największym wała sprzedał z informacją że inne firmy nie będą dostarczać usług po światłowodzie w mojej miejscowości - co jest nieprawdą, ale i tak chciałem z nimi podpisać umowę, więc szczególnie mnie to nie zraziło. Trochę się rozpisałem, ale lubię być dokładny w swoich opiniach. Mam nadzieję że kolejny miesiące upłyną bez żadnych większych awarii i będę mógł podtrzymać opinię o INEA, która jak na razie jest pozytywna.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Szybkość internetu, dobry pakiet telewizyjny, cena, jakość dostarczanych usług.

Wady

Problemy z montażem, brak komunikacji wewnątrz firmy, nachalny sprzedawca, wprowadzający czasami w błąd.

Extra informacje

2 miesiące, cena za PAKIET Internet 140 Mbps + TV 129 programów 99 zł.

~Marek / 2015-11-29

Witam, na samym początku kontakt z sprzedawcą usług INEA, był dobry. Jak doszło do dołączenia światłowodu do domu jednorodzinnego zaczęły się problemy. Sprzedawca, Handlowiec obiecywał, że podłączenie światłowodu, wykopy w ogrodzie oraz podłączenie terminalu z funkcją routera zostanie zrealizowane w 1 dzień. Niestety wszystko się przeciągało. Były ustalane kilka terminów w końcu po 3 tygodniach. Zostało wszystko zrobione. Brak najprawdopodobniej w wewnątrz organizacji komunikacji. Między Sprzedawcami a serwisantami oraz dyspozytorem, Dodatkowo przy wyborze oferty prosiłem urządzenie sieciowe z wyższej półki cenowej ale nie dostałem.Otrzymałem tylko podstawowe, urządzenie. Obecnie jestem zadowolony na sygnał i pasmo internetu ale nie miałbym do INEA pretensji gdyby sprzedawca nie wprowadzał potencjalnie nowych klientów w błąd jeśli termin realizacji jest nie możliwy powinna być o tym informacja na samym początku albo powinna być informacja przed planowaną wizytą.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

Bardzo stabilne połączenie oraz bardzo wydajne

Wady

Podczas instalacji, konfiguracji oraz wdrożenia światłowodu, problemy z ustaleniem terminu wizyty oraz brak komunikacji wewnętrznej w firmie oraz wobec klienta.

Extra informacje

od 1 miesiąca, za mniej niż 100 zł

~Kornik / 2015-11-24

Mogę pochwalić Ineę. Od jakiegoś czasu internet działa idealnie. Nie ma większych przestojów. Wszystko idzie w dobrym kierunku.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

stabilność połączenia, prędkość

Wady

Extra informacje

2

~Mirek1064 / 2015-11-24

Witam założyłem internet 500 mb/s plus telewizja jestem bardzo zadowolony prędkość netu 550 ! TV piękny obraz ! łącze światłowodowekosztu odrobinkę bolesne ale jak przeliczę internet Orange , tv stelita pełny pakiet wychodzi na tyle samo !
Cena
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

Szybkośc łacza , stabilnośc obrazu

Wady

odrobinkę cene !

Extra informacje

1 m-c

~starymysiek / 2015-11-18

Mam internet trzeci miesiąc i dotychczas raz był kłopot ale po restarcie modemu wszystko wróciło do normy. Nie narzekam. Ale wcześniej bo 13 czerwca 2015 roku zawarłem umowę na dostawę internetu i TV. Termin wykonania usługi określono na 2 miesiące. Wielokrotnie umawiano się na montaż i nigdy tego terminu nie dotrzymano. Ja zrezygnowałem z tej umowy więc żona wzięła od nich tylko internet. I na to nie narzekam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Internet w normie jak na razie

Wady

jak na razie to ok

Extra informacje

3 miesiące,

~Małgorzata / 2015-11-10

Kpiny,kpiny,kpiny...facet który przyjechał na montaż kompletnie nie przygotowany. Po 20 minutach stwierdził ze musi jechać po klucz potrzebny do skrzynki na osiedlu miało mu to zająć godzinę a czekaliśmy na niego 2,5h cały dzień zrabany bo nic nie można było zrobić tylko czekać. Jak już raczył przyjechać to oznajmił że modem który przy sobie nie nadaje się i trzeba przełożyć montaż. Przepraszam bardzo to nie można było na początku tego sprawdzić czy modem się nadaje czy nie????? Facet myśli ze co dziennie będę brała sobie wolne w pracy bo on nie potrafi się przygotowac. Pomijając ze po stwierdzeniu ze modem który ma się nie nadaje przez kolejne 30 minut próbował przywrócić nam poprzednie połączenie z internetem. Po co kocoś takiego wysyłają na montaż ja się pytam. Chyba tylko po to żeby denerwowal ludzi!!!!
Zalety

Nie ma

Wady

Extra informacje

~Małgorzata Padewska / 2015-10-02

Nigdy w życiu jeszcze żadna firma tak podle mnie nie oszukała. Pół roku temu podpisałam umowę z Ineą na świadczenie usług dostawy internetu i telewizji. Jednak już wtedy wiedziałam że a pół roku będę przeprowadzać się do innego miasta i nie będę mogła korzystać z ich usług. Miła Pani zapewniła mnie, że umowę mogę wypowiedzieć w każdym czasie z 30 dniowym okresem wypowiedzenia, a zapis, że umowa jest podpisana na 24 miesiące to tylko formalność. Więc kilka dni temu poszłam do biura, aby tę umowę wypowiedzieć i nagle okazuje się, że pani wprowadziła mnie w błąd. Po prostu mnie oszukała. Umowy nie mogę wypowidzieć do 2017 roku, ewentualnie mogę ją zerwać płacąc 900 zł. A najśmieszniejsze jest to, że w mieście do którego się przeporowadzam, Inea nie świadczy swoich usług, czli innym słowem mam im płacić do 2017 roku po 100 zł co miesiąc, nie mogąc nawet korzystać z ich usług. Ile ja się nadzwoniłam , napisałam. Przedstawiłam sytuację, że zostałam oszukana przez pracownika ich firmy, czy mogą mi zaproponować jakieś sensowne rozwiązanie, aby dwie strony były w miarę zadowolone. Żadnej ugody, żadnych przeprosiń za oszustwo. Mam jedynie płacić. I tylko to ich obchodzi. W ten sposób działają jedynie podrzędne firmy o wątpliwej reputacji, które wciskają starszym ludziom garnki albo materace do masażu. Inea niczym nie różni się od firmy krzak i mam zamiar przy każdej okazji i dosłownie wszędzie ogłaszać jak ta firma funkcjonuje.

~777 / 2015-09-18

Ludzie wcześniej byłem w East & West. Chciałem sobie "zrobić dobrze" przechodząc do INEI. I wyszła z tego katastrofa...OSTRZEGAM! nie podpisujcie z nimi umowy! Technicy są u mnie regularnie co 2 tygodnie albo co tydzień. Kupują tani shit z Chin, żeby jak najbardziej skroić klienta a w zamian dają najgorszą usługę z jaką miałem do czynienia. Non stop się coś psuje a sprzęty (modemy, routery, dekoder) miałem już wymieniane 7 razy! Szkoda nerwów i czasu. NIE POLECAM!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

Konkurencyjna oferta

Wady

Sprzęt oferowany bardzo niskiej jakości - usługa bez usterek niemożliwa do zapewnienia

Extra informacje

6 miesięcy

~Basia / 2015-09-15

Jestem w Inei od jakis 3 lat.Wszystko bylo dobrze ale od jakiego czasu jest coraz gorzej.Z dniem 08.09.2015 jak wymienili mi dekoder to nie mam telewizji.Dzwonie i mowia ze maja 48 godz.na usuniecie usterki i nic.Dzisiaj mija tydzien a telewizji jak nie ma to nie ma.3 lata/79 zl
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

Wady

Extra informacje

3 lata/79 zl

~Szymexs / 2015-08-20

Korzystam z internetu 70 mb/s niedługo przechodzę na 150 mb/s, jak na razie nie narzekam jeśli chodzi o dostęp do internetu. Prędkość jaką uzyskuje jest pomiędzy 65 a 70 mb/s, czyli dobry wynik. Jedynie co mnie trochę drażni to prędkość wysyłania 3 mb/s uploadu przy 70 mb/s dowloadu jest to troszkę słaba konfiguracja.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

Szybkie pobieranie, zero problemów technicznych

Wady

Ciężki kontakt z BOK, Mała prędkość wysyłania

Extra informacje

3 lata, 119 zł

~mirgrab2007 / 2015-06-22

Zawyżono mi fakturę ponieważ zgłosiłem rozwiązanie umowy. Na monity ciągle brak odpowiedzi. To arogancja i bezprawie. Nie polecam tej firmyWadybrak kontaktuponad 2 lata
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Wady

brak kontaktu

Extra informacje

ponad 2 lata

~ineła / 2015-05-25

Nie polecam !! fatalna obsługa techniczna . Serwisanci to przysłowiowe "TUKI" Każą płacić za bzdury wyssane z palca , brak profesjonalizmu i podejścia do klienta , niski poziom intelektualny.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

BRAK , NIE POLECAM TEGO OPERATORA !!!!!!

Wady

SERVIS OGŁUPIA KLIENTA , NASTĘPNIE NALICZA OPŁATĘ ZA NIE USUNIĘCIE USTERKI

Extra informacje

~Dalon / 2015-05-16

Wszystko tak jak sie z nimi umawiałem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szybkie łącze

Wady

Extra informacje

12 mieiecy 199zł/mc

~poznaniak / 2015-04-24

Od miesiąca pojawiają mi się pionowe, kolorowe pasy na ekranie TV. Pytałem tu na fb, pytałem w BOA na ul. Przemysłowej i ostatecznie polecono mi, aby zamówić techników przez infolinię INEA. Technicy faktycznie odezwali się i o dziwo - nie muszą przyjechać do mnie, bo problem jest im dobrze znany i wynika z uszkodzenia jak dodali w "stacji czołowej". Na moje pytanie kiedy ustarka trwająca już miesiąc zostanie naprawiona, poinformowali mnie, że nie mają pojęcia, bo nie ma zgody Zarządu INEA na zakup jakiś drogich podzespołów. To są jakieś jaja !!Płacą miliony za prawo do nazwy stadionu, a żałują kasy na konieczne naprawy sieci Emotikon frown SKANDAL
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

odpowiednia ilość programów

Wady

ciągłe przerwy w sygnale

Extra informacje

5 lat

~JFK / 2015-03-14

11 letni klient . Ich hasło to mniej za więcej.Od 4 lat tragedia. 3 razy omówiony serwisant nigdy nie przybył a ty czekasz .Od 23.12 nie da się użytkować 2 komputerów.Bo wywala pakiety i blokuje łącze do tego stopnia ze nawet w telewizji przycina głos.Ich odpowiedz to że problem leży po mojej stronie. Tylko dlaczego wszyscy sąsiedzi z okolicy maja to samo . Każdy problem po swojej stronie zwalają na klienta narajając go na koszty.I to nie pierwszy raz.Bez mojej wiedzy i zgody podnieśli mi o 5 zł abonament.Na pytanie za co bo mam podobno 100mb. Wiec się pytam czy m światłowodowy do bloku podciągnęli.Oni że nie to ja im się pytam jak oni mi chcą zapewnić 100mb po kablu miedzianym jak to jest technicznie niemożliwe.Tu nagle milczenie .Robienie klienta w balona to jest u nich teraz norma.Nie polecam od kiedy stali się monopolistą zero poszanowania do klienta idą na masówe .
Zalety

Brak

Wady

Arogancki monopolista Z droga ofertą nawet nie mierna ale tragiczna jakościa

Extra informacje

11 lat.Z czego 83 ostatnie dni z awaria której nie usunęli a podnieśli mi koszty.

~Andrzej / 2015-02-25

Z usług INEA korzystam od dawna i raczej zawsze były one wykonywane poprawnie. Nie doświadczyłem większych problemów z internetem czy TV (mieszkając na Grunwaldzie czy Ratajach). Ale jest duży PROBLEM z INEA który dotyczy dzielenia się lub sprzedaży danych osobowych swoich klientów. INEA udostępnia dane osobowe klientów firmom windykacyjnym (i nie tylko tym).Tak więc jeżeli z jakichś powodów nie chcesz mieć kontaktu z firmami windykacyjnymi to koniecznie musisz zastrzec swoje dane w INEA bo jeżeli nie to INEA przekaże je swoim partnerom z windykacji. Nie mówię o zadłużeniu wobec INEA ale o zadłużeniu wobec innych nie związanych z INEA podmiotów itp. Także, natychmiast po podpisaniu umowy z INEA dla własnego dobra musisz zastrzec swoje dane osobowe (należy wprowadzić zmianę).
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Poprawny internet

Wady

Sprzedawanie danych osobowych firmom windykacyjnym

Extra informacje

Ponad 5 lat

~wojt55 / 2015-01-28

Korzystalismy z oferty Inea około 15 lat (pelny pakiet tv, internet) po rozmowie z pracownikami BOK zrezygnowalismy z usług tej firmy. Po oddaniu calosci sprzętu i zapewnieniu że wszystko jest uregulowane zapomnieliśmy o sprawie. Po 3 miesiącach zadzwoniła do nas firma windykacyjna informując o zaległości w stosunku do Inea. W tym czasie nie dostaliśmy zadnego upomnienia, wiadomości o tym że jesteśmy coś winni. Zostało to zrobione jako kara za nie podpisanie umowy na dalsze świadczenie usług przez tą zlodziejska firmę. Przestrzegam wszystkich co chcą związać się z Inea. Są inne firmy na rynku niekoniecznie w sieci kablowej.
Zalety

brak

Wady

2 lata umowa

Extra informacje

~Alfa / 2014-12-29

Mieszkam na Wildzie,znikające kanały z pakietu,zacinający się co rusz internetto standart inea.Rozmowy i interwencje nie mają sensu,kłamią i wciskaja ludziom że to z ich winy.Poszukam alternatywy i rozstanę się z ta firmą.
Zalety

brak

Wady

beznadziejna organizacja usług

Extra informacje

1 rok

~renata / 2014-11-27

Internet sie zacina-to fakt,czasem nie moge sie z nim polaczyc w ogole. Wiem ze mozna ODSTAPIC od umowy bez zadnych konsekwencji w ciagu 14 dni od jej zawarcia (jesli byla podpisana poza ich lokalem, np. u akwizytora).Jesli INEA ze swej strony podwyzsza ceny za uslugi lub nie dotrzymuje innych warunkow umowy-mozna umowe WYPOWIEDZIEC bez placenia kary za jej zerwanie- chyba... ,ze cos zmusilo ich odgornie do zmiany warunkow umowy-to wtedy nie. MUSZA CIE POINFORMOWAC O ZMIANACH,WTEDY MASZ CZAS OK.1 MCA ABY TE ZMIANY ZAAKCEPTOWAC LUB NIE-WTEDY PISEMNIE WYPOWIADASZ UMOWE!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

CZYTAJCIE UMOWY LUB REGULAMINY

Wady

NAPISANE SKOMPLIKOWANYM JEZYKIEM

Extra informacje

2 TYGODNIE

~vici / 2014-05-07

strasznie wolny

~Arek1970 / 2014-05-04

Od miesiaca korzystam z internetu od INEI 50MB.Jak naraziw zadnych problemow Za podlaczenie swiatlowodu do mieszkania zaplacilem 1PLN.Predkosc internetu na kablu to okolo42-45MB na wifi okolo30-35MB.Przedtem mialem neta od orange gdzie predkosc dochodzila max do 2MB.wiec nie ma porownania.Zobaczymy co bedzie dalej.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25

~Poszuk!wany / 2014-04-03

Bardzo dobra firma ale czasami internet nie działa
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Szybki internet

Wady

Czasami internet nie działa np: 4/3 dni albo więcej

Extra informacje

chyba 2 / 3 lata jak jeszcze była firma PMB

~cezar / 2014-01-21

Nie przesadzajcie z tymi nrgatywnymi opiniami. INEA dzięki dotacjom niesamowicie zmodernizowała sieć (choć jeszcze nie wszędzie). Ja mieszkam na głuchej wsi 50 km od Poznania, aktualnie prawie do wszystkich budynków doprowadzono swiatłowód, korystam juz nie z modemu ADSL lecz z modemu optycznego. Internet mam teoretycznie 250 Mbps (działa realnie na poziomie 120 Mbps)+ telewizja i to wszystko za ok. 105 zł/mies. A wpadki w Inei są jak w kazdej firmie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

mega wysoka prędkość internetu w stos. do ceny

Wady

jednak nie ośiągam maksymalnych prędkości łącza

Extra informacje

2 lata, 105 zł

~nerwus / 2014-01-18

zmieniłem pakiet TV i net na lepszy w inea. Technik miał przyjechać i wymienić sprzęt zeby mozna było oglądać HD, umówiłem się na konkretny dzień i godzinę na wymianę i już czekam 3 dzień, ani telefonu dlaczego technika nie było, ani pomocy z biura obsługi klienta. Totalna olewka klientów. Poczekam chyba do końca umowy i goodbye
Cena
Parametry
2.50
Zalety

brak

Wady

obsługa klienta

Extra informacje

2 lata i wieczne problemy

~marek jurek / 2013-01-30

radze uważać na tą firmę bo ciężko wypowiedzieć umowę i nie da się tego zrobić za jednym razem. internet można wypowiedzieć co pół roku w ostatnim miesiącu a kablówkę miesiąc wcześniej po okresie umowy. czyli trzeba tego cholernie pilnować.po za tym najpierw trzeba wypowiedzieć tv a za kilka dni złożyć wniosek z wypowiedzeniem internetu. mam nadzieję, ze wreszcie UOKiK dobierze im się do dupy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

coraz mniej, konkurencja ich bije

Wady

brak szacunku dla klijenta, zagmatwane umowy, straszenie karami umownymi

Extra informacje

3 lata

~ja / 2012-03-16

Ludzie jakbyście czytali umowy to problemu by nie było wyraznie jest ta napisane o przedłużeniu umowy!!!

~havran / 2012-02-18

Co za bzdury tu wypisujecie - jestem Klientem INEA od kilku lat i fakt zdarzyła się usterka - padł mi modem ale po zgłoszeniu tego w BOA na drugi dzień przyjechał technik i na miejscu mi go wymienił. Poza tym, narzekacie że jak kończy się umowa to płacicie więcej i INEA nie informuje o zakończeniu umowy- no nie informuje ale jakby się czytało regulamin to byście o tym wiedzieli. Kolejki w Biurze są ale gdzie ich nie ma??? Są w każdym urzędzie więc nie rozumiem Waszego rozgoryczenia. Jedna "Pani" pisze że wciśnięto jej po zakończeniu umowy telefon którego nie potrzebuje pod rygorem wyższych opłat za internet - kolejna bzdura - gdyby prześledziła ofertę INEA to by wiedziała że telefon nie jest obowiązkowy i może przedłużyć umowę na korzystnych warunkach z samym netem... trzeba tylko dokładnie zapoznać się z ofertą przed zakończeniem umowy a nie podpisywać umowę na oślep
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

dobra cena

Wady

utrudniony kontakt z infolinią

Extra informacje

6 lat korzystal teraz z 50 mb za 69,90

~dorota / 2011-05-27

zgadzam się - mnie też oszukali -polecam trzymać się od tej firmy jak najdalej - niekompetentni w usługach i bardzo kompetentni w oszustwie!!

~chodek / 2011-03-01

Jak można komuś odciąć rozszerzony pakiet (85zł) po 6 latach płacenia rachunków i stwierdzić, że doszukano się nagle zaległości sprzed 5 lat!!! na 14 ponad zł. I cała bezczelność polega na tym, że w ogóle nie wezwali do zapłaty tej kwoty pod rygorem odcięcia, ani nie wytłumaczyli skąd ona jest. Posunęli się do takiego chamstwa, iż małym druczkiem umieścili to zadłużenie małą z drugiej strony faktury, nie ujmując jej na głównym spisie, tam gdzie i jakie są pakiety i po ile. Wtedy każdy dostrzegłby to, wyjaśnił, zapłaci. Ale oni są na tyle chamscy, że zażyczyli sobie zapłatę tych dziwnych 14zł za coś sprzed 5lat i kolejne 35zł za ponowne podłączeniejuż po 6 latach nie mam
Zalety

Wady

Extra informacje

już po 6 latach nie mam

~yohj / 2010-09-06

Radzę dobrze pilnować terminu zakończenia umowy z tą firmą - po jej zakończeniu kwota opłaty (czyli ta promocyjna, która obowiązywała przez okres umowy) wygasa i zaczyna obowiązywać opłata regularna, czyli dwukrotnie wyższa, o czym oczywiście Inea nie "przypomina" - po kilku miesiacach wysyła nagle pismo o informacji o zadłużeniu..Ja otrzymała takie pismo z informacją o zadłużeniu 500 zł! Która normalna firma tak postrępuhje! Normalnie to przed końcem umowy firma wykonuje tel. i informuje o zbliżającym sie terminie zakończenia umowy,a tu skąd!!! I śmiem przypuszczać, że jest to działanie celowe. Więc radzę wszystkim - PILNUJCIE KIEDY KOŃCZY SIĘ WAM UMOWA!!!

~tomaszm88 / 2009-12-11

Początkowo miałem internet radiowy i wiadomo jak to z nim jest raz jest raz nie ma a nie daj boże jakiś deszcz śnieg czy burza to juz kaplica. Zdecydowałem sie przejść na internet kablowy z INEA poczatkwo miałem transfer 1Mb za 79zł lecz po paru miesiącach była promocja na 2MB za 59zł i przeszedłem i mam do tej poray i bardzo ładnie wszystko smiga cały czas mam maksymalna predkość na sciaganiu o braku dostępu czy zrywaniu połączenia nie ma mowy jest o każdej porze dnia i nocy 7 dni w tyg i tak powinno być wszędzie Bardzo gorąco Polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

serwis, szybkośc, dostępność

Wady

brak

Extra informacje

1 rok początkowo za 79zł a teraz płace 2MB za 59zł

~mikis / 2009-03-18

Za 59zł 2mb, nie narzekam, działa bardzo ładnie, trzyma parametry. W razie problemów technicznych obsługa dość szybka. Polecam ;)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Tanio i dobrze :P

Wady

Brak :)

Extra informacje

pół roku, 59zł/2mbps

~serv / 2009-02-12

Co do poniższych opinii moja jest skrajnie najwyższa, szczególnie co do serwisu. Czas reakcji jest wzorowy. No i net działa rewelka, transfer stały nie to co w tepsie (gwarantowany minimalny). Inea jest o.k. cenowo polecam nie ma chyba lepszej oferty :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

tenergy / 2008-01-01

Naprawdę niezawodny dostęp do Internetu (przy okazji można wykupić telefon stacjonarny oraz telewizję). Niestety niezawodność okupiona jest wysoką ceną. Ale coś za coś:)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

niezawodność

Wady

wysoka cena

Extra informacje

ponad 2 lata, 129zł

Internet INEA Pack opinie