Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Finanse
  • /
  • Ubezpieczenia na życie
  • /
  • Generali Życie
  • /
  • 1

Opinie o Generali Życie

Finanse Generali Życie opinie
Cena/Jakość
1.29
Obsługa klienta
1.27
Oferta
1.31

Średnia ocen

1.29

w skali od 1 do 5.

 

Generali Życie opinie Generali Życie
1.29 1526

Tomek / 2021-07-05

Firma Generali jest według mnie najgorszym ubezpieczycielem na rynku polskim. Osoba posiadająca ubezpieczenie Generali wjechała w moje auto tyłem uderzając w drzwi od kierowcy, zahaczając przedni zderzak (urywając zaczep), uderzenie w lusterko było na tyle duże, że wyginając zrobiło wgniot na nadkolu. Firma Generali przysłała swojego rzeczoznawcę i wyceniła. W wycenie napisała że uszkodzenie drzwi było i malowanie lusterka w którym nie działa już poprawnie mechanizm ignorując szkody wyrządzone w wyniku zdarzenia. Reklamowałem to uzyskałem informację że zderzak musiał się obniżyć przez wjechanie na krawężnik, wgniot na nadkolu na wysokości 50 centymetrów to od krawężnika (brawo w Polsce mamy wysokie krawężniki) i wszelakie szkody trzeba powiedzieć że musiały być wcześniej zrobione. Firma Generali to prawdziwi oszuści GENERALI- OSZUŚCI!!!!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
1.00
Zalety

Wady

ujęte w treści opinii

Extra informacje

~niezadowolona / 2017-07-18

generali to oszuści. podwazaja opinie innych lekarzy i nie wywjazuja się z umow podpisanych z klientami. dla nich ostry zespol wieńcowy (potocznie zawal) to nie jest to co opisują inni lekarze

~Monika / 2017-05-27

Odradzam ubezpieczanie się w tej firmie! Wykupiłam ubezpieczenie, nieszczęśliwie tak się stało, że dwa dni po opłacie polisy (a dzień po tym jak nabrała ona mocy prawnej, bo niestety po wykupieniu dopiero od kolejnego dnia jest ona ważna) skreciłam kolano. Teraz generali zarzuca mi próbę wyłudzenia odszkodowania. Nasłali na mnie firmę do spraw przestępstw ubezpieczeniowych i odbyłam bardzo niemiłą rozmowę z Panem, który na każdym kroku próbował mi udowodnić, że kłamię! Łacznie z tym, że wmawiał mi,że miałam już uraz kolana na nartach NA KTÓRYCH NIGDY NIE JEŹDZIŁAM I NAWET TEGO NIE POTRAFIĘ ROBIĆ!!! Tysiąc pytań dlaczego podpisałam umowę akurat na początku roku skoro w poprzednim się nie ubezpieczyłam! Żałuję, że jak dotychczas nie wybrałam PZU! Teraz jestem straszona sądami, a każde moje słowo jest obracane przeciwko mnie!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

~Maciej / 2017-05-19

Firma naciągneła mnie na polisolokatę, po latach straciłem oszczędności, o zyskach zapomnij. Usługa nastawiona na dojenie z klienta i zapewnienie generali żródła dochodu. Gorąco odradzam. Omijać szerokim łukiem.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

fatalna i niemiła obsługa klienta,

Extra informacje

5 lat

~Tomek / 2016-11-08

WitamFirma kompletny dziwoląg, od prawie 20 lat wpłacam składki, wypowiedzenie umowy przeszło 2 tygodnie temu, zero odzewu i kontaktu, tak jakby myśleli, że rak mnie zje, odradzam wszystkich takie firmy, to są źli ludzie, kasa dla nich jest najważniejsza, jak wypowiadasz umowę jesteś dla nich nikim, aby meteoryt spad na ich siedzibę
Zalety

zero

Wady

Extra informacje

zero

~zły / 2016-09-26

Złodzieje nie firma jak płacisz jest ok jak masz szkode to mają cie w dupie. Urodzenie martwego dziecka to nie jest poronienie?!! ponadto dziecko musi byc ubezpieczone w jaki sposób sie pytam jak nawet niema imienia ani numeru pesel to ja sie pytam jak?!!?!?!? powinni takie firmy wyrzucać z rynku i niepozwolic działać
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

~Poszkodowana / 2016-08-16

Mam polisę na życie 8 lat płacenia, pozorne poczucie bezpieczeństwa i ups. Do puki płaciłam i nic nie chciałam było ok. Adres znali i miło było. 5 lat temu dowiedziałam się ,że cesarka to nie pobyt w szpitalu - odpuściłam. Obecnie jestem po nagłym,dość dramatycznym pobycie w szpitalu z zabiegiem operacyjnym włącznie i tu niespodzianka !!! Pobyt w szpitalu nie obejmuje ZABIEGÓW CHIRURGICZNYCH ! 2 raz zostałam zrobiona w balona :( Infolinia fatalna ,odsyłanie od jednego nic nie wiedzącego do drugiego. Korespondencja na stary adres ( osobiście musiałam wniosek dostarczyć ,bo mailowo nie docierało!} obecnie mam dostarczyć historię choroby od 2006 roku !!!! Tylko jaką ,skoro to była nagła choroba i przyjęciem na ostry dyżur. Oczywiście odmowa świadczenia po raz 2. Ale teraz nie odpuszczę ,bo to zakrawa na wyłudzanie. Refleksja jeszcze jedna : jak nastąpi zgon ubezpieczonego to pewnie też coś znają ! NIE POLECAM, WRĘCZ OSTRZEGAM. Nie można spać spokojnie z ich polisą na życie. Nie dajcie się porobić tak jak ja !!!!
Obsługa klienta
1.00
Zalety

żadne

Wady

infolinia fatalna . odmowa wypłaty świadczenia za każdym razem

Extra informacje

~Misiek / 2016-08-10

Za młodu dałam się złapać na lep przedstawicielek Generali i namówiły mnie na polisę inwestycyjną. Powiem tylko: JEDNO WIELKIE OSZUSTWO. Jedyną osobą która na tym zarabia jest Generali. Ograbili mnie z kasy niemiłosiernie. Nikt nie pilnował mojej polisy, dopiero jak dostałam dostęp internetowy tak mogłam sama pilnować wzrostów i spadków cen jednostek. Oszuści na ogromną skalę. Miałam 4 opiekunów, bo się często zmieniali. Tej firmie zależy tylko na tym żeby złapać klienta i go okraść.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

BRAK!!!

Wady

OSZUŚCI I ZŁODZIEJE

Extra informacje

6 LAT

~xyz / 2016-03-02

Nie polecam, trzymać się jak najdalej od tej firmy. Człowiek przez kilka lat płaci składki a w razie wypadku i tak znajdą powód, żeby nie wypłacić odszkodowania
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

wszystko inne

Extra informacje

~Piotr / 2016-02-02

Zwykli oszuści ,panie które zajmuja sie obsługą klienta oszukują ludzi . Problem z wypłatami ubezpieczeń emerytalnych , dobrze że pieniądze były krótko wpłacane bo 1,5 roku. Teraz walcze o pieniądze.ODRADZAMWadyoszusci
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Wady

oszusci

Extra informacje

~Bakus / 2016-01-31

Najgorsza ubezpieczalnia jaka może być od 11 stycznia staram się o wyplacenie odszkodowania z polisy za teścia gdzie centrala dostała trzy razy wszystkie dokumenty,przez firmę z biura generali faxem i ponownie z oddziału tylko że kurierem i nic echo zero odzewu.jak tylko dostanę pieniądze rezygnuję z ich ofert mam też OFE w tej firmie z którego też rezygnuję nie będę się na starość prosić o pieniądze pier.... to nie będę mieć czasu.pozdrawiam i odradzam

~Sławek / 2015-11-24

Moją sprawą zgodził się zająć nawet Rzecznik Ubezpieczonych. Oszczędzałem w GENERALI przez 15 lat w Otwartym Funduszu Emerytalnym, gdy po 15 latach zdecydowałem się przenieść do ING, i zażądałem wypłaty wartości wykupu polisy. NIE ODPOWIEDZIELI NA ŻADNE PISMO NIE ODDALI PIENIĘDZY, zaś przez pośrednika dowiedziałem się że muszę się udać do centrali, lub pismo napisać przez Notariusza. W piśmie do rzecznika odpowiedzieli że moja rezygnacja nie była kompletna, bez wyjaśnienie o co chodzi, mnie olewają dalej i nie odpowiadają. Tak więc radzę przejść do innej firmy, bo oni tylko przyjmują pieniądze, zaś przy wypłacie to tylko sąd lub Rzecznik Praw Ubezpieczonych, niestety Rzecznik to droga długa, za każdym pismem jest 30dni czekania - trwa to już kilka miesięcy i końca nie widać...
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

chętnie przyjmują składki

Wady

niechętnie wypłacają odszkodowanie

Extra informacje

15 lat comiesięcznych składek

~Tomasz / 2015-11-03

Witam odradzam hestie i sam nie chce miec nic wspolnego z ta firma ubezpiczeniowa posiadalem ubezpueczenie zdrowotmne chocisz sam do konca nie wiem czy mozna nazwac to takim ubezpieczeniem zachorowalem na nowotwor mialem operacje pol buzi pozszywane i co sie okazalo ze moje ubezpieczenie nie obowiazuje tej choroby uzasadniajac ze nie bul to nowotwor zlosliwy ,po drugie lezalem w szpitalu 6 dni gdzie za pobyt mialo mi przyslugiwac 70 zl za dzien nagle okazalo sie ze przysluguje mi tylko 35zl za dzien poniewaz moj pobyt w szpitalu nie byl spowodiwany nieszczesliwym wypadkiem (lezalem dla przyjemnosci)wiec sam nue wiec co obejowalo moje ubezpieczenie gdzie ja za opreracje na nowotwor nie dostalem nic a chlopaki co lamali sobie paluszki dostawali odszkodowanie hehe smiech na sali do brania pieniedzy to pierwsi ale zeby cos dsc to oststni ODRADZAM zdzieracze kasy
Zalety

Zadnych

Wady

Extra informacje

8lat ,35zl

~Aleksandra / 2015-10-19

1% uszczerbku na zdrowiu tak mam w swoim pakiecie ubezpieczeniowym 3 miesiące niezdolny do pracy z powodu wypadku i odmowa zapłaty każą pisać pisma i sie odwoływac !!!!! drugie ubezpieczenie posiadam w PZU i za dwa dni od zgłoszenia szkody pieniadze na koncie!!!!! nie polecam GENERALI!!!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

BRAK

Wady

NIE POTRAFIĄ WYWIAZAĆ SIE Z ZAWARTEJ UMOWY

Extra informacje

3 LATA 60 ZŁ CO MIESIAC

~Krzysztof / 2015-09-03

Firma Real Finance założyła mi w Generali polisę na 25567 zł.Nie wpłacili jakiejś składki i Gnerali ukradł mi 55% w.w. sumy.Policzyli sobie koszty wykupu 14056 zł.Po prostu złodzieje/gangsterzy z Corleone na Sycylii.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

złodziejska firma

Extra informacje

~ntn / 2015-08-04

Ergo hestia to wyzyskiwacze pieniedzy moja mama zlamala reke u mnie w domu i powiedzieli ze nie nalezy sie odszkodowanie.Tragedia z ta firma nie polecam.Po co im placic to dach mi zerwie i tez powiedza ze sie nie nalezy dziadostwo i nic wiecej.

~foxwaldi / 2015-06-27

ODRADZAM. Mam wrażenie że w Generali pracują osoby które nie potrafią czytać dokumentacji medycznej jak to było w mojej sprawie , na uszkodzenie barku jakie miałem, dostałem odmowę ,generali stwierdził że za zawał serca i udar nie należy się odszkodowanie ! Hmm wiec albo ktoś nie umie czytać albo nie odróżnia serca od barku .odwołałem się i po 32 dniach upomnialem się i od razu wypłacono mi jeden procent, gdzie za ten uszczerbek na zdrowiu na stronie tej mało rzetelnej ubezpieczalni tzw. Ogólne warunki ubezpieczenia jest wyraźnie napisane od 10 procent za ten uszczerbek. Ponownie się odwołałem ale ponoć sprawa trafiła do działu odwołań gdzie niema żadnego kontaktu . Oddaję sprawę firmie zajmującej się ściąganiem należnego ubezpieczenia
Zalety

generali nie posiada zalet odradzam wszystkim przenoszę się do ergo hestia

Wady

Extra informacje

~Robert / 2015-06-25

9 stycznia miałem wypadek, podczas pracy piłą spalinową dokonałem przecięcia skóry i powłok podskórnych na długości 12 cm. Oczywiście odmówiono twierdząc, że takie zranienia ni mieszczą się w katalogu. Gdy im wskazałem poz 149, odmówiono twierdząc, że nie poniosłem żadnego uszczerbku. Odwołałem się do rzecznika praw ubezpieczonych. Trwa wymiana pism. Minęło właśnie 6 miesięcy. Katastrofa. NIGDY WIĘCEJ GENERALI!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

żadnych

Wady

Cała reszta. Naciągacze. Nie polecam nikomu

Extra informacje

~Szymon / 2015-03-11

Beznadzieja ! Bardzo wysokie opłaty za zarządzani i prowizje. Obsługa klienta poniżej krytyki. Nie polecam nikomu, zakup polisy na życie jako inwestycji był najgorszą inwestycją jaką w życiu zrobiłem. Szczerze odradzam!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Dobrzy agenci, którzy potrafią wciskać polisy

Wady

Wysokie opłaty, Wysokie prowizje, beznadziejna obsługa klienta, brak możliwości zarządzania własnymi środkami

Extra informacje

Produkt za 10 tys kupiony rok temu

~cylwinka / 2014-11-08

Jestem bardzo zadowolona z obsługi klienta w Generali. Udzielono mi wielu ważnych informacji dotyczących potrzebnych dokumentów, które muszę złożyć dzięki czemu uniknęłam niepotrzebnych problemów.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

~mili / 2010-10-29

Nie polecam!!! Oszukują!! podważyli opinię doktora i zaprzeczają faktom, do tego nawet nie potrafią uzasadnić swojej decyzji!!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

żadnych!!!!!

Wady

niekompetencja pracowników, okłamywanie klientów, traktowanie klienta jak idioty, z góry założenie, że i tak i nie wypłacą odszkodowania, brak jakiegokolwiek logicznego wyjaśnienia sprawy

Extra informacje

Finanse Generali Życie opinie