Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • GTS Energis Multimo
  • /
  • 1

Opinie o GTS Energis Multimo

Internet GTS Energis Multimo opinie
Cena
3.56
Niezawodność
3.28
Obsługa klienta
2.83
Parametry
3.77

Średnia ocen

3.36

w skali od 1 do 5.

 

GTS Energis Multimo opinie GTS Energis Multimo
3.36 1508

~tom / 2016-05-08

Dzialac dziala i to tyle, na jakiekolwiek promocje nie macie co liczyc, ceny na obecna chwile najwyzsze na rynku 75,90 zł za 20 Mb. Mialem przeniesc sie na neo za pol roku ze wzgledu na cene 39,99 do 80 Mb, ale dotarla do mnie niespodzianka, pierwszy raz od 8 lat zaplacilem rachunek kilka dni po terminie, bo nie bylo mnie 2 tygodnie w domu, a tu niespodzinanka, w domu lezy juz upomnienie z telestrady o niezaplaconym rachunku. Dzieki za przyspieszenie mojej decyzji, nie bede zwlekal i zmienie net przy najblizszej okazji.
Zalety

dziala dosc stabilnie

Wady

wysoka cena

Extra informacje

~basia / 2015-10-16

Z Multimo jestem juz kilka lat i bardzo jestem zadowolona,,Polecam

~Michał / 2015-10-15

Ostrzegam i nie polecam. Coś się u nich zmieniło i mają klienta w głębokim poważaniu. Reklamacji nie podejmują przez półtora miesiąca, mimo dzwonienia i pisania kilku maili. potem zwalają na windows, wifi, ruter klienta.... Trzeba się tłumaczyć, że się nie jest wielbłądem. Na koniec napiszą po 2,5 miesiąca, że według jakiegoś testu (u nich) działa i proszę płacić za cały ten czas.OMIJAĆ!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.25
Zalety

tanio

Wady

jak coś przestanie działać, to żadnej pomoco. reklamacji nie podnoszą.

Extra informacje

6 lat

~Stanisław / 2015-09-01

Omijajcie multimo miałem to badziewie ok 5lat na usterki nie reagują a jak nie mogli mi usunąc usterki przez 1miesiac to złozyłem im wymowienie to jeszcze 2miesiące płaciłem im abonament dopiero mnie odłączyli i mogłem załozyc sobie inny w sumie nie mialem 3miesiace internetu ale musiałem im płacic Wszystkich ostrzegam i nie polecam
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

~dertyh / 2015-05-22

Byłem z Multimo od początku BSA, czyli 2006r., było na prawde ok, po jakimś czasie zaczęli kombinować. Z zamówionych 6Mb/s był tylko 1Mb/s (oczywiście synchronizacja na pełnej prędkości), zero odzewu na reklamacje. W przypadku uszkodzenia linii nic nie robili, za to faktury zawsze były na czas. Rozstałem się z nimi, teraz mam Neostradę i reakcja na usterki jest bardzo szybka, nawet w dni świąteczne (!!!).
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

cena, gdy była dużo niższa niż Neostrady

Wady

usterki, brak reakcji na zgłoszenia, olewanie klienta

Extra informacje

4 lata

~marcin / 2015-02-10

Do 1 grudnia 2014 byłem kilkuletnim klientem Multimo (Telestrada). Przeszedłem jednak na Dropss'a z powodu ceny. Płacić prawie 100pln za net 20mega to trochę za dużo. W Dropss'ie na llu płace 49,9 i jest luz. Stacjonarkę przeniosłem do HaloNet i płace tylko za wygadane rozmowy + 1 pln abonamentu za numer rocznie! Multimo, niestety, po złożeniu rezygnacji nic nie zaproponowało, nawet obniżenia rachunku o symboliczne 5 pln! Dziwne, ze po BSA Netia daje net za 59,9pln, a ten operator aktualnie zdziera i obrażają się, ze ktoś Umowę wypowiedział ;) Zostałbym, gdyby nie cena!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

stabilne łącze, brak awarii

Wady

Wysoka cerna, brak elastyczności cenowej

Extra informacje

55 pln net ; 36 pln telefon

~BB / 2014-12-27

Hmmm firma to taka że należy uważnie czytać umowy które się podpisuje. po 3 miesiącach. rozwiązali umowę (nie zapłacone rachunki brak FV) dostałem karę w wysokości abonamentów do końca umowy 11x600zł (taką umowę podpisałem) zapłaciłem zaległe FV próbowałem wnioskować o zmiarkowanie kary nie ma takiej możliwości zapłata ma być dokonana już (i to było terz za późno) zero dobrej woli by rozłożyć na raty.Sprawa trafiła do sądu i nic nie wskórasz bo taka umowę podpisałem i doszły koszty sądowe. GTS omijać z daleka a i ich firmę windykacyjną też Rudy Consulting :(.Moja jedyna porażka życiowa
Cena
Niezawodność
Parametry
3.00
Zalety

Stabilne łączę

Wady

wyzysk brak elastyczności

Extra informacje

13mc 600zł miesięcznie

~LeSzNy / 2013-07-11

Witam, korzystałem z multimo ok 4 lat, później kolega namówił mnie na spróbowanie neostrady, jednak jako zapalony gracz pingi były nie do zaakceptowania! na multimo za granicą ok 40 a na neo 40 w polsce a za granicą ponad 70!!!, od czasu połączenia z orangutanem neostrada strasznie zdziadziała! może i mają przepustowość ale co z tego, na innych parametrach im nie zależy, nie ma możliwości zmiany trybu z interleaved na fast, i routing za granicę mają kiepski. wróciłem do multimo i choć ceny mają kiepskie bo 2mbit za 54zł to cenię sobie tą firmę bo ping mnie nie zawiódł.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

ping, routing za granicę

Wady

cena

Extra informacje

ok 5 lat

~Marcin J. / 2013-01-28

Posiadam multimo od 7 lat, przez caly ten okres internet dzialal bez problemu, az od grudnia 2012. Lacze 20Mb, a jezeli uda sie wyciagnac 2Mb w dzien 9:00-23:00, mozna uznac to za cud. Transfery na poziomie 10Mb i wiecej mozna osiagnac tylko i wylacznie w nocy po 24-tej. Od 2-3 tygodni lapie mi polaczenie max 14-15Mb (sprawdzane na 3 roznych routerach), mimo, ze parametry lacza sa identyczne jak 2 lata temu. BOA porazka, dzwonilem kilkanascie razy, caly czas zganiaja na TP i nic sie nie poprawilo przez poltora miesiaca, a za sciana siostra ma neo 10MB i o kazdej porze, czy to sobota, czy swieto smiga minimum 80% lacza. To nie rok 2000, zeby placic 70 zl z groszem za 1-2Mb, takze na obecna chwile nie polecam, dodatkowo o jakichkolwiek promocjach rowniez mozna zapomniec, jak wyzej pisalem, jestem klientem od ponad 7 lat i jedyne co dostalem jednorazowo, to nizszy abonament o 2 zl.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

stabilne dzialanie do grudnia 2012, tylko 2 male awarie ponizej 24 godz. przez 7 lat, restarty raz na tydzien lub rzadziej

Wady

bardzo niskie transfery w dzien 9:00-23:00 (max 10% lacza, przy 20Mb mam 1-2 Mb)

Extra informacje

ponad 7 lat / obecnie 20Mb za 74,61zł

~focus / 2013-01-28

Przez chwile bylo fajnie, ale zbyt czesto przekierowywuja i zmieniaja tryby z fast na interleavead, kombinatorzy, zal opisywac, w tym roku rezygnuje z umowy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

tryb fast - same zalety

Wady

tryb interleaved - same wady

Extra informacje

ok. 6lat , 1mb - 48zl

~Jajko / 2013-01-09

wydaje mi się że GTS działą net tylko szybko na testach bo jak podpiszesz umowę to już tak różowo nie ma.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00

~Goguś / 2013-01-06

Słabo, słabo, słabo. Mieć połowę tego co w umowie to cud.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

~jarek / 2012-12-11

na początku miałem 512 wszystko działało dobrze później podpisałem umowe na 1mb i tez było nieźle i to skłoniło mnie do podpisania kolejnej umowy tym razem na 6mb i tu zaczęły się schody.jeszcze nigdy nie było 6mb czasami zdarza się być 5 ale i to bardzo rzadko.obsługa techniczna fatalna przyjmują zgłoszenie i każą czekać bo oni nic sami nie mogą wszelkie sprawy załatwia tp bo to ich łącza pare miesięcy temu położyli światłowody w mojej okolicy i po nowym roku zamierzam przejść do neostrady przynajmniej jest punkt pare kilometrów ode mnie to w razie problemów można podejść a nie tak jak w multimo wszystko na telefon.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

w miare stabilny internet do 1mb

Wady

wysokie pingi ,rwanie połączenia

Extra informacje

4lata obecie za 6mb 43 pln

~do misio / 2012-07-29

misio, to masz z multimo net rok, czy 33 miesiące? bo coś kręcisz. jak net nawala, to masz prawo zerwać umowę, kolego, gdzie ty żyjesz? zapewnia to tobie ustawa!!!!!moim zdaniem twój wpis to spam od jakiejś firemki typu netia sretia!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

dziala tak, jak trzeba

Wady

chaotyczna strona www, niedopracowane regulaminy uslug

Extra informacje

5 lat, 74 pln , 20 mega

~GDZQX / 2012-06-21

jestem Użytkownikiem Multimo juz od 4 lat i polecam w 100 procentach.nie muli,nie rozłącza nie zcina w nocy.szczerze polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Cena

Wady

bark punktów dostępu w małych miastach

Extra informacje

~Rob / 2012-04-08

Posiadam internet w Multimo od ok 4 lat. Jak dotąd nie ma żadnych zastrzeżeń. Nigdy nie było z nim problemów.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

- Cena- Niezawodność

Wady

- brak serwisu www do obsługi konta klienta w Multimo

Extra informacje

4 lata

~aga / 2011-10-16

Internet multimo mam od ok.2,5 roku. Początkowo działał dobrze, bez zastrzeżeń. Z czasem zaczęło się psuć, sporadycznie bo sporadycznie ale jednak. Od 2 miesięcy praktycznie nie mam internetu w umowie mam 6 Mb a zazwyczaj mam 2(po godzinie 17.00 miałam 0.23 lub 0.06) jedyne co przychodzi z tej firmy tak jak trzeba to rachunki za internet którego nie mam. Powyżej 5 Mb jest tylko jeden dzień po telefonie...Mam serdecznie dosyć tej firmy
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50

~PiWi / 2011-09-21

Mam internet od nich 4 rok, na początku kupiłem 6 dostałem 7,6 , obecnie 20 śmiga jak torpeda. Mieszkam w małej miejscowości - polecam firmę.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75

~grzegorz / 2011-06-26

Multimo było kiedyś super alternatywą dla wolno działającego TP.SA. Jednak coś w tej firmie również zaczyna szwankować. Jest 26 czerwiec 2011. Według pracownika BOK wczoraj była wielka awaria TP. Internetu niestety nie ma przez 24h. Informację przyjął pracownik BOK a następnie przekazał ją do działu technicznego. Pan z działu technicznego stwierdził, że ustawienia w moim modemie są ok. A więc sprawę przekazał technikom TP.SA. I tak czekam sobie na uruchomienie Internetu. Dobrze, że na Internecie nie kończy się świat. Pozdrawiam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

cena

Wady

totalna zależność od TP SA przez to niewielki wpływ na jakość usług.

Extra informacje

Od 4 lat, obecnie płacę miesięcznie za prędkość 6 Mbit/s około 80 zł

~KILLER / 2011-06-18

korzystam z multimo już 5 rok. od 2 miesiecy mam net 10MB! i tyle leci, fakt, ze w mieście i niedaleko od centrali tpsa! ale polecam. przesiadka z 1MB na dyszkę to ekstremum przy pobieraniu filmów. teraz w 40 minut ściągam 3-4 filmy z odpowiednich serwerów, np. fileserve!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

działa tak, jak powinno

Wady

nowsza promocja, gdzie net z tel można mieć w tej samej cenie; wcisneli przy przedłuzaniu jakąś karte na rozmowy gsm, ale zrezygnowałem z tego

Extra informacje

5 lat, aktualnie niecałe 68 pln

~Ruzus / 2011-03-12

Mam multimo od 4 lat i jestem bardzo zadowolony. Internet smiga z maksymalna wartością łącza, pingi 30-60ms. Jesli cos nawala to DNSy, ale tak na 5 minut.. i mogli by konsultantki z techniki podszkolić. POLECAM i nie zamienie sie na nic innego.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

dziala znakomicie

Wady

brak

Extra informacje

~cincin / 2011-02-22

Uważajcie na oszustównie mogę rozwiązać umowy bo po okresie umowy wysłałem pismo zrezygnacją i nie doszło do nich awłaśnie po upływieumowyabonament znacznie podrożał i chcą sobie dorobić dziady.Stanowczo nie polecam obsługa niekompetentna wydałem kupe kasy napołączenia i dalej się nie połączłem kilkadziesiąt razy juz dzwoniłem po kilka minut i tylko sekretarka i nicwiecej maile wysyłałem bez odpowiedzi.Nie polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.25
Zalety

Z perspektywy czasu i patrzac na inne opcje internetowe to zadnych plusów nie ma

Wady

Jak wyzej

Extra informacje

3 lata

~Wlodek / 2011-02-12

zamówiłem u nich usługę na łączu telekomunikacji, która nigdy nie została zrealizowana. Jak się okazało nie zrealizowali umowy ponieważ linia telekomunikacyjna na to nie pozwalała. Próbowałem załatwiać sprawę wszystkimi możliwymi sposobami i GTS był o tym na bieżąco informowany. W końcu po pół roku prób uruchomienia zamówionej w GTS usługi zrezygnowałem z linii telefonicznej. GTS mimo moich monitów o tym że nigdy nie wywiązali się z umowy (nie udostępnili mi internetu) ciągle wystawiali mi faktury w tej chwili straszą windykacją kwoty przekraczającej 1700zł. Na mojego ostatniego maila do nich nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Oto text:WitamJestem przekonany, że znają państwo dokładnie historię usługi, którą próbowali państwo dla mnie uruchomić. Jednak jeszcze raz krótko opiszę sytuację.Zamówiłem u państwa usługę na łączu telekomunikacji. Linia telefoniczna została specjalnie założona pod kątem internetu i miało na niej funkcjonować łącze 2Mb/sec. Po tym jak otrzymałem od państwa informację, że usługa jest skonfigurowana, okazało się, że internet nie funkcjonuje. Niezwłocznie skontaktowałem się z infolinią i poinformowałem o problemie. Zgłoszenie zostało przyjęte. Uzyskałem również informację że umowa obowiązuje od momentu uruchomienia usługi, więc do póki nie będę miał internetu nie poniosę żadnych kosztów. Przez kilka następnych miesięcy starałem się o doprowadzenie do uruchomienia usługi. Było to trudne ponieważ było trzy firmy (TP, GTS, administrator galerii handlowej w której była zakładana linia) odpowiedzialne za uruchomienie usługi i nikt nie przyznawał się do tego że wina leży po jego stronie. W trakcie tego procesu miałem wystawiane faktury przez GTS - zdziwiła mnie ta sytuacja. Na infolinii uzyskałem informację żebym się nie przejmował i jak już łącze zostanie uruchomione zostaną wystawione korekty, a w związku z moim oczekiwaniem na łącze okres umowy będzie skrócony o czas oczekiwania. W końcu telekomunikacja przyznała się, że linia nie spełnia parametrów wymaganych do uruchomienia łącza 2Mb. Zrezygnowałem z linii Poinformowałem o tym GTS i złożyłem reklamacje na wystawione faktury. Dostałem od GTS pismo gdzie odmówiono anulowania wystawionych faktur i zaproponowano podpisanie aneksu na łącze 1MB. W tej chwili moje fikcyjne zadłużenie względem GTS opiewa na kwotę ponad 1600zł.GTS nigdy nie uruchomił usługi, więc umowa którą podpisałem jest nie ważna z powodu nie wywiązania się z niej usługodawcy. Wszystkie faktury GTS wystawił bezprawnie - na podstawie nie ważnej umowy. To że GTS nigdy nie wywiązał się z umowy mogę w prosty sposób udowodnić - posiadam pismo z TP S.A. stwierdzające że linia od początku nie spełniała warunków umożliwiających uruchomienia łącza 2MB. Od półtora roku linia nie istnieje i GTS wystawia faktury wynikające z usługi, która nie została uruchomiona na linii, która została zlikwidowana.W dniu dzisiejszym dostałem pismo o ostatecznym wezwaniu do zapłaty gdzie są opisane dalsze kroki jakie podejmie GTS - wpisanie mnie w rejestr dłużników, droga sądowa, odsprzedanie mojego "długu" firmom zewnętrznym. Traktuję to jako pismo które ma mnie zastraszyć i doprowadzić do wyłudzenia nienależnych pieniędzy.Moje dalsze postępowanie w tej sytuacji będzie następujące: * jeśli dostanę choćby jeszcze jeden telefon, pismo lub jakikolwiek kontakt w sprawie spłaty przeze mnie jakichkolwiek pieniędzy w tej sprawie nagłośnię sprawę w możliwie największy sposób - powklejam tego maila we wszystkie miejsca jakie mi się uda znaleźć w internecie gdzie da się zamieścić opinie na temat państwa firmy, postaram się też udostępnić pisma z telekomunikacji i podam hasło abonenckie jakie miałem żeby każdy mógł sam sprawdzić moją wiarygodność * jeśli wejdziecie państwo na drogę prawną i będę ciągany w tej sprawie po sądach powklejam wszędzie gdzie się da tego maila i będę aktualizował temat w trakcie postępującej sprawy * jeśli doprowadzicie państwo do obniżenia mojej wiarygodności lub narazicie mnie na jakiekolwiek inne straty wejdę na drogę sądową w celu uzyskania adekwatnego odszkodowania i oczywiście nagłośnię sprawę w internecie
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

~markus119 / 2011-02-10

Miałem od nich internet przez rok łącze 1 mb i nie mogę nic złego powiedzieć. Gdy kończyła się umowa nie nękali mocno żeby przedłużyć. Zrezygnowałem i wróciłem do neostrady bo ceny maja teraz takie same jak w TPSA, a dodatkowo do każdego internetu dokładają czy ktoś chce czy nie chce kartę sim na abonament. Ne miałem zamiaru bawić się w wysyłanie rezygnacji tej karty bo jej po prostu nie chciałem.Głównie zrezygnowałem przez tą kartę. Muszę potwierdzić opinie, że do BOA trudno się dodzwonić, nie dzwoniłem tam często (w zasadzie pod koniec umowy) więc mi jakoś to zbytnio nie przeszkadzało. Lekkim minusem było nie regularne wysyłanie rachunków. Raz w połowie miesiąca innym razem pod koniec.
Zalety

stabilny internet

Wady

słaby kontakt z Boa

Extra informacje

~jaśko / 2011-01-25

nic się nie dowiesz jak coś się popsuje bo pracują w takich godzinach jak ty, jak wrócisz do domu to się nie dodzwonisz bo nikogo w biurze obsługi klienta nie ma, tragedia jeżeli chodzi o jakąkolwiek współpracę !! skandal !!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

jak działa to działa i jest ok

Wady

jak nie działa to spadać na drzewo bo pomocy nie ma żadnej

Extra informacje

od początku jak tylko powstali 4 lata około

~Smokie / 2011-01-04

jestem z multimo juz 3 rok i nie narzekam w ogóle jak najbardziej polecam ten internet zawsze transfer 240 kb przy 1 mb miałem 120kb 3 lata bez szwanku POLECAM ; )
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

~FsT / 2011-01-04

Posiadam Multimo już 5ty rok. Przez pierwsze dwa lata wszystko było w najlepszym porządku. To skłoniło mnie do podpisania 3letniej umowy co było moim największym błędem. Internet bardzo często ma awarie, w godzinach szczytu działa niesamowicie wolno, przerywa łączność. Bramy DNS z których korzysta Multimo są przeciążone. Jednym słowem tragedia. Na infolinie próbuje dodzwonić się od 3-4 tygodni - bez skutków. Napisałem kilka maili, na żadne nikt mi nie odpowiedział. Więc dobrze wam radze trzymajcie się z dala od MULTIMO. Przez ostatnie 2.5 roku miałem dziesiątki awarii. Jeżeli udało mi się dodzwonić do biura obsługi to wina została zrzucana na TPSA. Nie ma chyba gorszego provider'a niż Multimo.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.25
Zalety

- brak

Wady

- pełno awarii- w godzinach szczytu pingi >300ms- przerywanie połączenia- 0 konatku- nie ma gorszego providera

Extra informacje

5ty rok - opcja 2mb/s

~woju / 2010-12-27

ogolnie cena ok, jeśli internet działa to jest na prawde ok. niestety bardzo często zdarzają im się awarie. wtedy nie ma winnego. nie mozna sie do nich dodzwonic. nic nie wiadomo. trzeba czekac az sie samo naprawi.... generalnie nie polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50

~pegaz / 2010-12-25

Witam chciałbym się zapytać czy ktoś ma multimo w kuj-pom okolic np włocławka ? lipno ? proszę o odp.

~Ryszard / 2010-11-28

Miałem Neo 1Mb przez 3 lata . Przerzuciłem się na Multimo 2048/256 . Miałem je rok bez problemów :)W tym roku po znaczącej obniżce cen i będąc pewien możliwości technicznych (600m do DSLAMa) zamówiłem prędkość 10mega download i 1 mega upload z ruterem 4-portowym w standardzie WiFi "N".Od razu wszystko śmigało rewelacyjnie i jestem bardzo zadowolony. Polecam Multimo ,które mimo nie reklamowania się jest naprawdę godnym polecenia ISP.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Powyżej opisane :)

Wady

Czasami są malutkie awarie jak wszędzie :)

Extra informacje

Rok

~ot708 / 2010-10-17

niedługo minie 4 lata, jak mam multimo (Słupsk). działa dobrze, z 3 razy nie miałem neta przez parę godzin (2 razy ich wina, raz siadlo w tpsa). wszystko pięknie śmiga. jedyna wada to BOK - jak przedłużałem umowę musiałem wytłumaczyć, ze w umowie mam zapis, iż mogę podpisać aneks już 3 miechy przed zakończeniem starej umowy! sama zmiana prędkości trochę trwała, ale cóż, to polska w końcu!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

stabilność, prędkość

Wady

BOK

Extra informacje

posiadam prawie 4 lata

~Marcin / 2010-09-23

Oferta, obiektywnie, to nic szczególnego - nie wyróżnia się niczym.Koszmarna obsługa klienta, żadnych konkretów, klient to śmieć "do golenia" i nic więcej - przynajmniej takie sa moje spostrzeżenia.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

obsługa klienta

Extra informacje

zrezygnowałem przed planowanym końcem umowy

~wielew / 2010-09-06

Witam .Ja mam multimo już 3 lata i jestem bardzo zadowolonyPrędkosć 6 Mega -prawie zawsze jest więcejPrzez 3 lata 2 razy miałem wyłączone na max 12 godzin ale tłumaczono mi że to mega awaria gdzieś w krajuUmowę przedłużam co rok cena za rok którą można nieznacznie negocjować z paniami z BOAtj.103 zł w pierszym roku-90zł w drugim 70zł obecnie.Jak się kogoś poleci to dostajesz 100 zł odliczane od rachunku Dodatkowa zniżka za ekofakture.Netia kusi miejszą ceną ale czytając opinie o tym jak traktują swoich kliętów i jakie faktycznie daje szybkosci to wolę byc tu gdzie jest wszystko tak jak napisałem ,bez niespodzianek i stabilniea i na łączu TPsa pakiet socjal za 28,06Polecam wszystkim i pozdrawiamwielew
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

stabilny

Wady

brak darmowej infolini-ale po e-mailu oddzwaniają

Extra informacje

3 lata

~Tomasz / 2010-05-28

Po rezygnacji z neostrady od 4 lat korzystam z usług tej spółki. Ogromnym cieniem na tę współpracę rzuca się katastrofalnie niski poziom pracy biura obsługi klienta. Na dzisiejsze czasy jest wielkim anachronizmem udzielanie pomocy technicznej od poniedziałku do piątku w godzinach roboczych. Właśnie przeżywam kolejny brak dostępu do internetu w weekend bez możliwości jakiegokolwiek kontaktu ze spółką multimo. Już teraz wiem, że opłaca się płacić nawet 50 % więcej za usługę świadczoną przez podmiot posiadający dobre podejście do klienta.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

Niska cena w korespondencji z dobrą prędkością łącza.

Wady

Dramatycznie słaba możliwość kontaktu z biurem obsługi abonenta. Częste, kilkudniowe zaprzestawanie świadczenia tych usług bez jakiegokolwiek powiadomienia.

Extra informacje

4 lata?

~markus / 2010-02-16

To jeden wielki gniot. Nie ma jak kablówki lub operatorzy lokalni. Spróbujcie zrezygnować - droga przez mękę
Zalety

brak

Wady

same minusy

Extra informacje

~slater / 2010-01-29

Parametry usługi zazwyczaj wyższe, niż w umowie ( 1 Mbit/s )Biuro obsługi działa dobrze, chociaż czasami ciężko sie dodzwonić.Przez cały okres użytkowania internetu Multimo nie było żadnych awarii.Internet posiadam już 3 rok, przy przedłużaniu umowy na początku 2009 roku dostałem zniżkę na abonament 10zł przez cały okres jej trwania ( 12 m-cy ). Abonament w wysokości 48zł. W tamtym okresie nie było moim zdaniem, lepszej ofery. Obecnie kończy się umowa i ciekawe jaką ofertę będę mógł otrzymać, ale myślę, że zadowalającą, bo konkurencja nie śpi.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Niezawodność działania, dobre parametry

Wady

Raczej brak, może infolinia i formalności przy pierwszym podłączniu usługi

Extra informacje

3 lata

~Lolek / 2009-11-23

Jest zaje...bisty transfer mam 20mb/s !!!! i Wszystko pięknie mmmmm kocham multimo:)!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

WSZYSTKO!!

Wady

JAKIE ??

Extra informacje

5 lat

~kravco / 2009-09-01

Tak w jednym z poniższych postów mnóstwo problemów związanych z rezygnacją z usługi. Ale największy problem to koszt kontaktu -!!! OGROMNY !!!. Tzw infolinia 0-801 ... to tak naprawdę rozmowa platna za każdą minutę, a niestety samo zgłoszenie się operatora to ok 20 min więc koszt każego połączenie to kilkanaście lub kilkadziesiąt złotych. Ostrzegam gdyż na stronie MOULTIMO niejasno opisana jest cena jaką zapłacimy za połączenie z infolinią niby ulgową 0-801... PORAŻKA.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00

~krzysp / 2009-08-15

Korzystam prawie 4 lata. * prędkość na poziomie synchronizacji modemu tzn. ok. 10% większa od wykupionej. * IP nie jest odnawiane co 24h jak ma to miejsce w Neostradzie (nie tracimy zatem codziennie w przypadku korzystania z routera na kilkanaście sekund internetu i wszystkich otwartych połączeń TCP/IP)* obsługa klienta bez zastrzeżeńPolecam, pomimo iż usługa nie działa już w oparciu o sieć GTS Energis.Pozdrawiam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

jakość

Wady

Extra informacje

4, obecnie 58 PLN miesięcznie

~modry / 2009-07-14

Miałem ten dostęp do netu prawie dwa lata. W sumie było całkiem nieźle do czasu gdy chciałem zrezygnować z usługi. Napisałem odpowiednie pismo z ponad miesięcznym wyprzedzeniem (zgodnie z regulaminem), że po zakończeniu okresu umowy, tę umowę chcę rozwiązać. Niestety kilka dni później dostęp do internetu zniknął. Co gorsza firma jakby się zapadła pod ziemię - nie odpowiadał ŻADEN z telefonów. Na wysłanego maila nie było żadnej reakcji. Zdaje się, że mieli wtedy jakąś reorganizację, po której wyłoniła się firma Telestrada. Próbowałem się z nimi skontaktować codziennie przez 2 tygodnie. Po prawie miesiącu bez internetu, zadzwoniła jakaś Pani z pytaniem czy na pewno chcę zrezygnować. Nie miała zielonego pojęcia, że już mi odcięli dostęp. Powiedziała też żebym nie opłacał faktur które mi przysłali awansem, to dostanę fakturę skorygowaną. Potem było długo nic, a po ponad 2 miesiącach dostałem pismo od windykatora, że mam nie opłaconą fakturę i jak nie zapłacę to on mnie chce postraszyć sądem. ŻADNEGO kontaktu, ŻADNYCH wyjaśnień. Po prostu porażka.WadyZero kontaktu z klientem.2 lata; 44zł/mies
Obsługa klienta
1.00
Zalety

Wady

Zero kontaktu z klientem.

Extra informacje

2 lata; 44zł/mies

~szkarłatny / 2009-06-16

Łącze które posiadam 1Mb/s istnieje tylko w reklamach tej firmy. W rzeczywistości pozwala ono na transfery rzędu 200 kb/s czyli z 1/5 prędkości nominalnej. Obsługa klienta także nie zachwyca przy każdej próbie połączenia trzeba odczekać 5 minut na połączenie z konsultantem. Telefony ze skargami do Multimo nie mają większego sensu bo wszystkie winy są tam zrzucane na TP SA. Jeśli chodzi o niezawodność to jest jeszcze gorzej. Przerwy w działaniu sieci występują kilka razy dziennie - czasem jest to kilka sekund, czasem dużo dłużej. Cena okolo 70 złotych jak za taką usługą jest bardzo wysoka.PS Jeżeli chcecie oglądać filmy w popularnych serwisach, uczestniczyć w rozgrywkach online, ściągnąć czasem coś z sieci - nie wybierajcie Multimo.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

brak

Wady

wiele

Extra informacje

2 lata

~mint1991 / 2009-05-15

Mam juz go ponad rok i jestem zadowolony w porównaniu do neti to poprostu tak jak by porównać ferrari do do malucha poprostu polecam każdemu komu zalezy na szybki i tanim dostepie do internetu.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szybkośćniska cenawzorowa pomoc techniczna

Wady

brak

Extra informacje

~budzikP / 2009-04-08

Po 2 latach uzytkowania jestem zadowolony. Teraz chcę zwięksazyc z 1 mb na 2 i czekam za decyzją z TP.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50

~mufi / 2009-03-24

Mam internet 6mb. Nietesty nigdy nie udalo mi sie osiagnac pelnej predkosci. Srednia to 4 z groszem.Najslabszym punktem programu jest niestety BOA. Bardzo czesto nie mozna sie do nich wogole dodzwonic, czas pracy BOA jest nieakceptowalny, nie ma mozliwosci kontaktu i naprwy usterki poza godzinami pracy BOA. Sama usluga czesto wysiada a przy braku kontaktu i jakiejkolwiek reakcji ze strony operatora sklania to do jednego ... Generalnie nie polecam i odradzammufi
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

cena?

Wady

jakosc serwisu, proedkosc lacza

Extra informacje

od roku, 120zl/mc

~abonent / 2009-03-15

Niestety, patrząc na nową ofertę promocyjną „Zostań z Multimo Single” wprowadzoną z początkiem marca 2009 dla abonentów, którym się kończy dotychczasowa umowa jestem zawiedziony. Porównując ją z poprzednią umową "Zostań z Multimo" jest ona bardzo niekorzystna, gdyż umowę można zawrzeć tylko na maksymalny okres 24 miesięcy, a abonament miesięczny jest w tej promocji przy tej samej prędkości łącza wyższy niż płacony przez zemnie obecnie. Więc nie rozumiem podejścia firmy, która zachęca mnie do pozostania jej abonentem podnosząc cenę abonamentu!!! Z usługi Multimo byłem bardzo zadowolony, nie miałem żadnych problemów z łączem, ale w tej sytuacji będę się bardzo zastanawiał, nad przedłużeniem umowy na usługę Multimo.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

bardzo dobra usługa

Wady

brak zainteresowania stałymi klientami, zamiast zachęcać do przedłużenia umowy, odstraszają!!! płacę prawie 46 zł i myślałem, że zapłacę mniej, a tu 49 zł i to ma być zachęta do przedłużenia umowy...

Extra informacje

prawie 2 lata, abonament 45,75

~slawuss / 2009-03-14

Mam internet multimo opcja 6144 kbps do godz. 16 wszystko ok. Od godz. 16 do 24 w porywach 1000 kbps. W soboty i niedziele cały dzień też 1000 kbps. Reklamacje na infolini od września 2008r do dziś bez skutku. Odpowiadają, że to klasa "ubr" i nie gwarantują parametrów internetu. Ale 120zł za miesiąc kasują tak jak nic - kpina. Jest to naciąganie w reklamach na takie parametry, których nie są w stanie dotrzymać.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.25

~miro / 2009-03-14

mam ich linie 6144 załatwianie reklamacji przez tą firmę to horror niedouczona obsługa infolinia kosztuje krocie a obecna promocja dla stałych klientów to jakaś sen pijanego dlatego już wolę neo orange a najpewniej netie odradzam stanowczo:::::
Cena
Niezawodność
Parametry
2.00

~multiman / 2009-01-13

internet działa bez zarzutów, tani
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

cena niezawodność

Wady

brak

Extra informacje

1 rok

~zuka68 / 2008-11-25

Kiedy zrezygnowałem z Neostrady to bezskutecznie przez 2 miesiące próbowałem "zapisać" się do Netii chociaż gwarantowali, że to uczynią 2 tyg. (totalne przedszkole). Multimo w przeciągu 1,5 tygodnia wymusiło na tepsie parametry i dostęp. Net działa ok i zgodnie z parametrami. Dzwoniąc do obsługi zawsze mogłem liczyć na rzetelną pomoc. Jak 2 razy zaliczyli kilkugodzinny pad sieci to nie ściemniali tylko szczerze się przyznali. W sumie polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

miła i kompetentna obsługa,zachowanie deklarowanych parametrów

Wady

trudno mówić o minusach

Extra informacje

1.5 roku, 44 pln

~sanox / 2008-11-10

Witam. Jestem użytkownikiem Multimo w "prostej ofercie" 1MB od około miesiąca czasu i muszę przyznać, że jestem z niego bardzo zadowolony. Wcześniej miałem neostradę 512, z którą były same problemy - zrywanie łącza, wysokie pingi, o pomocy techicznej i rachunkach nie wspominając. Dziś jestem szczęśliwym posiadaczem Multimo na linii TP i abonamencie socjalnym. Internet założono mi niemal błyskawicznie (1,5 tygodnia), pomoc techniczna super, a transfery mam nieco wyższe od deklarowanych. Polecam każdemu. Multimo rulez hehe ;D
Zalety

Transfer wyższy od deklarowanego, dobra pomoc techniczna, szybki termin założenia, niskie pingi, znacznie tańsza od tp

Wady

Na siłę - kiepska ulotka dostarczona w liście do domu ;]

Extra informacje

miesiąc - 47zł/mc

~elymais / 2008-05-19

w umowie mialem 1 m/b a chodilo jak 1,3m/b ale do czasu najpierw zrobilo sie 1,1 pozniej 1024 a teraz mam 983,0 Kb/s. poczekam jeszcze z dzien jak ciagle bede mial lacze ponizej 1 m/b zadzwonie do nich i niech wyjasnia sytuacje. jak nic z tego nie wyjdzie przerzucam sie na netie albo wracam do Tp. SAza pierwszym razem gdy zglaszalem awarie na drugi dzien przyjechali i wszystko sie wyjasnilo, zobacze czy tym razem bedzie tak samo, jak nie to pozegnam sie z nimi
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

obsługa

Wady

szybkosc lacza

Extra informacje

od prawie roku

~foreks / 2008-04-05

Tanio i bez problemow. Pare razy troche zwolnil, ale nie wiem tak do konca czy to byla wina internetu czy mojego komputera.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

cena, jakosc

Wady

Extra informacje

12 miesiecy

~olko / 2008-04-04

Bardzo stabilne łącze ze światem. Działa bez przerw, zwisów, wszystko śmiga aż miło. W prównaniu z neo to niebo a ziemia. Jesli chodzi o cene to place ok. 20% mniej za abonament niz u Tepsy. Troche ciezko dodzwonic sie na BOK. Ale jak sie dodzwonilem to wszystko zalatwilem co chcialem. Polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

Cena, niezawodnosc, bez limitow danych

Wady

Chyba nie ma, co jest dziwne w dzisiejszych czasach

Extra informacje

8 miesięcy

~pawkow / 2008-03-05

Totalna poraka. Wspolpraca z nimi to Matrix! Podlaczenie trwalo 3 miesiace (wynikalo z ich winy), infolinia przeciazona i potwornie droga, pomoc techniczna kompletnie niedouczona a na dodatek, ciagle przysylali mi nie te faktury, ktore po reklamacji wyjasniali jako "blad w systemie bilingowym". Po 5 miesiacach sami zdecydowali sie na rozwiazanie umowy "z przyczyn lezacych po stronie dostawcy" - co nie mialo wplywu na dalsze wysylanie faktur, mimo, ze juz nie bylem ich klientem. I jeszcze jedno. W czasie wyjasniania reklamacji faktur, kierowali sprawe do windykacji, bez powiadamiania o niezaplaconej fakturze. Ludzie, trzymajcie sie od tej firmy z daleka!!!~ Szkoda tylko, ze ja nie skorzystalem z rad innych...
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75
Zalety

brak

Wady

nieskonczenie wiele. nie starczyloby miejsca na ich spisanie...

Extra informacje

na szczescie juz nie mam

~jjj / 2008-02-19

od 18 grudnia nie mam z tą firmą nic wspólnego, no może tylko to że ciągle dostaje od nich faktury za coś co nie są wstanie świadczyć czyli łącza 1mb. Obsługa jest zerowa nikt nic nie wie, jedyne co potrafią mówić to oddzwonimy do Pana tylko jakoś tego nie robią. TPsa im mówi, że nie mogą świadczyć usługi na taki poziomie ale oni sie upierają, że usługa jest aktywna i faktury ślą dalej. Nie przeszkadza im nawet to, że TPsa podpięła już neostrade 512mb. Po prostu ta firma jak już złapie klienta to nie uznaje, że klient może od nich odejść.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00

~marcello / 2008-01-15

Użytkuję Multimo 2mb w umowie na czas nieokreślony drugi miesiąc.Jestem bardzo zadowolony. Łącze działa z pełną przepustowością (nieco wyższa od deklarowanej przez dostawcę) w obu kierunkach. Konto hostingowe w domenie *.multimo.pl było miłym zaskoczeniem. Jest szybkie i pojemne (możliwość dodatkowego konta FTP) oraz posiada obsługę PHP5 (Hardened PHP) wraz z MySQL serii 5 i phpMyAdmin. W konfiguracji widziałem również mod_rewrite, ale jeszcze nie testowałem. Dodatkowo mamy możliwość stworzenia kilku kont e-mail.W Multimow jest zatem wszystko co zwykłemu, bardziej zaawansowanemu użytkownikowi do szczęścia potrzebne.Usterki: wystąpił jeden poważny problem z dostępem dla całej mojej strefy numerycznej i 1 zerwanie połączenia (godziny późnowieczorne).
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

Szybkie łączeAtrakcyjna cenaDobry hosting (ze wsparciem dla dynamicznych serwisów www)Uprzejmi i pomocni operatorzy w Biurze Obsługi Klienta

Wady

Względnie długi czas oczekiwania na operatora BOKuBrak kontaktu osobistego z przedstawicielem firmy (tylko resellerzy albo BOK telefoniczny/e-mail)Możliwe problemy na styku TPSA - Multimo przy uruchamianiu usługi

Extra informacje

2 miesiące

~-adi- / 2007-12-23

mam osiedlowke ktora jest na laczach gts transfery i jakos internetu oceniam na dobry mam 6mb ale w testach wychodzi mi po 4-5mb transfer: dc++ 3-10mb/s, bitcomet 100-500kb/s w nocy do 2mb/s, strony: 200-1500kb/s. jesli chodzi chodzi o gry to pingi mam dobre ale ZAWSZE mam packiet lossy na jednym z ich routerow co mi bardzo utrudnia gre. do tego dochodza dosyc czeste awarie (srednio co 2-3tyg) ale place tylko 61 miesiecznie wiec nie mam chyba co nazekac.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

dobre transfery, cena

Wady

pakiet lossy, czeste awarie

Extra informacje

2lata zalozenie 1zl abonament 61

~luczek / 2007-12-09

posiadam multimo już prawie pół roku i jak dotąd nie narzekam.To był trafiony wybór!Były pewne trudności na linii multimo - tpsa w dostępie do łącza,no ale się udało.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

~kaczka / 2007-09-25

dla nich wystawiam piateczke.Namówiona troszke przez znajomego niesmiało zdecydowałam sie na pakiet w Multimo ale teraz po 2 mc uzytkowania wiem ze to najlepszy mój wybór.Polecam kazdemu kto chce miec szybkie łacze a przy tym za mała cene.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

~Leon / 2007-09-18

Wystawiam jak najbardziej 5 poniewaz sprawdził sie w 100 procentachJest konkurencyjnie w porównaniu choociazby do TP, szybkie łacze,nieograniczanie w sciaganiu plików..Wszystko na 5 z plusem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Internet GTS Energis Multimo opinie