Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • Future Gardens
  • /
  • 1

Opinie o Future Gardens

www.futuregardens.pl

Siemianowice Śląskie

Zakupy Future Gardens opinie
Asortyment
3.45
Dostawa
3.5
Łatwość zamawiania
4
Obsługa i reklamacje
3.5
Poziom cen
3.27

Średnia ocen

3.55

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

12

dodanych opinii

 

Elżbieta / 2022-06-09

Absolutnie i zdecydowanie polecam firmę!! Mmo kłopotow z doręczeniem przesylki spowodowanym skandalicznym zagubieniem przesylki z roslinami przez firmę kurierską DHLparcel- firmie kurierskiej zaginęła przesylka sic!! nigdy nie korzystajcie z uslug DHL!!!-ponownie wyslano mi zamówione rośliny. Sadzonki dotarly w bardzo dobrym stanie, dobrze ukorzenione. Wcześniej kupowane rośliny również otrzymywałam dobrze ukorzenione,w dobrym stanie. Bardzo ciekawy wybor roślin, kompetentna obsuga. Polecam,szczegolnie cudowne piwonie
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.40
Zalety

bardzo ddobra jakość roślin, dobrze ukorzenione, terminowość i solidność dostaw

Wady

Jesli nie będą wysyłać paczek przez DHL ,ktora gubi przesyłki!!! to nie widzę minusów

Extra informacje

Elżbieta / 2022-06-09

Absolutnie i zdecydowanie polecam firmę!! Mmo kłopotow z doręczeniem przesylki spowodowanym skandalicznym zagubieniem przesylki z roslinami przez firmę kurierską DHLparcel- firmie kurierskiej zaginęła przesylka sic!! nigdy nie korzystajcie z uslug DHL!!!-ponownie wyslano mi zamówione rośliny. Sadzonki dotarly w bardzo dobrym stanie, dobrze ukorzenione. Wcześniej kupowane rośliny również otrzymywałam dobrze ukorzenione,w dobrym stanie. Bardzo ciekawy wybor roślin, kompetentna obsuga. Polecam,szczegolnie cudowne piwonie
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.40
Zalety

bardzo ddobra jakość roślin, dobrze ukorzenione, terminowość i solidność dostaw

Wady

Jesli nie będą wysyłać paczek przez DHL ,ktora gubi przesyłki!!! to nie widzę minusów

Extra informacje

Beata / 2022-02-22

Świetny kontakt, błyskawiczna dostawa, zamówiłam byliny, sadzonki dobrze ukorzenione, mam nadzieję, że wyrosną z nich piękne okazy, dziękuję i pozdrawiam, z pewnością będę korzystać z oferty tego sklepu????
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

slap / 2021-07-22

Fantastyczna jakość roślin. Doskonałe spakowanie, wszystko dotarło bez uszkodzeń. Zamówienie zrealizowano zgodnie z informacją na stronie. Szczerze polecam- to kolejny zakup i znów pełnia zadowolenia!!!
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Szybkość i solidność realizacji.

Wady

Brak

Extra informacje

Doskonałe spakowanie roślin, wszystkie dotarły zdrowe i dziarskie.

Kinga / 2021-04-28

W nawiązaniu do poprzedniej opinii - doprecyzuję, ponieważ firma poinformowała mnie, że podane informację są nieprawdziwe i nie pozostaną bez odzewu. Wiec poprzednią opinią proszę się nie kierować. Napiszę bez emocji. Kupiłam kilka roślin, były do zaakceptowania, choć muszę poczekać, czy odbiją, bo korzenie były mocno ucięte i suche, po prostu wsadzone do reklamówki z małą ilością suchego torfu, więc zobaczymy. Na razie wygląda, że przeżyją. Mała azalia w doniczce - OK, choć zauważyłam 2 lub 3 listki z brązowymi plamami - ale oderwałam i potraktowałam środkiem grzybobójczym. Jednak w przypadku 8-letniej Azalii było zupełnie inaczej. Mam jej zdjęcia, są pokryte brązowymi plamami. Praktycznie wszystkie listki tak wyglądają. Wg mojej najlepszej wiedzy, to jakiś rodzaj grzyba, podobnego do tego, który widziałam na różach. Wysłałam zdjęcia do firmy, która poinformowała mnie, ze roślina jest ZDROWA i że to normalne po zimie - a moim zdaniem tak nie jest. Chciałam wymienić na inną roślinę - bez tych plam, niestety nie było to możliwe, ponieważ w opinii firmy roślina jest zdrowa. Reklamację więc odrzucono. Kwestia jest więc jak widać sporna i pozostawiam ją do rozważenia potencjalnym kupującym. Roślina wyglądała wg mnie źle i bałam się ją zatrzymać, aby nie zarazić innych roślin. Odstąpiłam od umowy, bo na całe szczęście to można zrobić. Otrzymałam informację, ze zwrócą koszty tej azali. I tylko jest jedna dziwna kwestia ze zwrotem - chodzi o zwrot kosztów transportu. Wysłałam przez DHL, bo to solidny przewoźnik - koszt wysyłki 29,90 - i zwróciłam się, o zwrot kosztów w wys. 20 zł - tj na podstawie art. 32 i 33 Ustawy o prawach konsumenta. Wg tych przepisów klient ma prawo do zwrotu kosztów najtańszej opcji dostępnej w ofercie sprzedawcy. W przypadku Futuregardens to było 20 zł. Tak mówią przepisy. Natomiast firma poinformowała mnie, ze nie zwróci mi tych 20 zł kosztów, bo przepisy nie regulują kwestii zwrotów częściowych, tylko wyliczy proporcję z tych 20 zł. Więc ja osobiście nie polecam tej firmy - niech każdy oceni sam.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80

Kinga / 2021-04-26

Kupuję rośliny do nowego ogrodu już dwa lata, ale pierwszy raz dostałam zamówienie w tak kiepskiej kondycji. Zakupiłam roślin za 243 zł, a Azalia ELSIE LEE 8-letnia miała zagrzybione wszystkie listki i bałam się ją wysadzić w ogrodzie, by tej zarazy nie przenieść na inne kwiaty. Sklep nie przyjmuje pomimo wysłanych zdjęć, że roślina jest nie do uratowania. Robią problemy ze zwrotem. Reszta roślin została wysadzona, ale mam słabą nadzieję, że coś z nich będzie. Odradzam zakupy w tym sklepie. Jest drogo i bardzo kiepski towar.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Nie było

Wady

Towar kiepsko zapakowany i zagrzybiony

Extra informacje

Zamówienie57049 / 2020-06-03

Jest OK
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Poziom cen
4.25
Zalety

szybkość

Wady

Extra informacje

Rafał / 2019-05-22

dostałem właśnie zamówione wcześniej rośliny. Pomimo dużej sadzonki tulipanowca kurier dostarczył go w idealnym stanie. Reszta roślin spakowana dość porządnie, co do jakości - zobaczę za parę tygodni jak będą wyglądały. Po wcześniejszych zakupach w różnych sklepach mogę powiedzieć, że czasami rośliny, które nie wyglądają zbyt pięknie idealnie się chowają a idealne sadzonki nie zawsze dobrze rosną...
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.40
Zalety

wg mnie dobry materiał szkółkarski, duży wybór roślin

Wady

brak możliwości wcześniejszej rezerwacji roślin, w przypadku ich braku

Extra informacje

ala / 2019-03-22

dostałam dzisiaj zamówione sadzonki bukszpany za 60 zł nie nadają się do sadzenia-żółte liście,zapakowane w byle jaki karton pogniecione zamówiłam też hortensje i nie wiem czy odżyją porażka!!!!!!!!!!!!! będę składała reklamację ale chyba z tego nic nie będzie dopiero teraz przeczytałam inne opinie 1111
Dostawa
1.00
Zalety

Wady

zapakowane w byle jaki karton

Extra informacje

Grzegorz / 2018-03-12

Niestety firma sprzedaje towary miernej jakosci
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40
Zalety

Brak

Wady

Słabej jakosci towar

Extra informacje

Adam / 2018-03-05

Roślinki przyszły super zapakowane i w super stanie także polecam
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00
Zalety

Niespotykane nigdzie indziej gatunki, świetna obsługa i szybka realizacja zamówienia

Wady

Extra informacje

Piotr / 2018-01-25

Odradzam korzystanie z usług tej firmy zarówno w zakupie roślin jak i wyrobów z betonu
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

Wadliwe materiały betonowe - łuszczą się i odbarwiają

Extra informacje

Wady ujawniają się juz po kilku tygodniach

Zakupy Future Gardens opinie