Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Gitary Elektryczne
  • /
  • Fender SQUIER SHOWMASTER NLT
  • /
  • 1

Opinie o Fender SQUIER SHOWMASTER NLT

Instrumenty muzyczne Fender SQUIER SHOWMASTER NLT opinie
Brzmienie
4.14
Cena/Jakość
4.71
Jakość wykonania
4
Osprzęt, materiały
3.71

Średnia ocen

4.14

w skali od 1 do 5.

 

Fender SQUIER SHOWMASTER NLT opinie Fender SQUIER SHOWMASTER NLT
4.14 1526

~Grzegorz / 2017-01-19

Trafiłem na jasno brzmiący egzemplarz. Na przesterach brzmiała hałaśliwie. Być może punk i tego rodzaju klimaty brzmiałyby dobrze. Kupiłem ją z ciekawości, mam też strata mia,z aktywnym układem emg. Porównanie wypadło blado. Z deski ok, z przetworników brak mięska i selektywności. Ponieważ jest bardzo wygodna i trzyma strój, pod gryf włożyłem mini humba od Duncana. Jb jr neck. O to chodziło, zdumiewające, że na tym humbie potrafi zabrzmieć jak strat z singlem. W dalszej perspektywie pobawię się pozostałymi przetwornikami. Klucze i mostek - trzymają. Trochę kiepski blok tremola, ze stopu.Progi w 8 letniej gitarze, jak nowe.Wygodny i łatwy do ustawienia akcji gryf.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

Dobry materiał do upgrade'u.Niska cena zakupu. Zapłaciłem 300.

Wady

Słabe przetworniki stockowe.

Extra informacje

olx. niewielkim kosztem można mieć fajną gitarę....

~jasza / 2009-12-19

Mam Squiera Showmastera NLT BKM, egzemplarz 8 letni, indonezyjskiej produkcji.Dobre wiosło. Aktualnie przechodzi poważny remont bo ząb czasu dosięgnął mojego kałasznikowa ^^Clean genialny, typowe stratowskie brzmienie, z dobrym wzmacniaczem można nieźle działać.Po poprawkach lutniczych na gitarze grane były wyścigowe partie ze starej metallici, slayera, solówki neoklasyczne a'la steve vai, children of bodom czy wintersun, grało się wyśmienicie, brzmienie również przyzwoite.Jedyny mankament to elektryka, która się poprostu szybko zużywa, ale wymiana przewodów wewnątrz gitary, gniazda i przełącznika to koszt góra 50 zł.Mostek również średnio mi leżał, ja usztywniłem. widziałem egzemplarz tunningowany z floydem.Ja polecam.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

Cena, wygoda, wytrzymałość, brzmienie, gryf (klon/palisander ,,/ )

Wady

Elektryka: gniazdo i przełącznik, mostek: nie trzyma menzury

Extra informacje

Kupiony w sklepie 26 marca 2003 kupiony za dokładnie 727 zł

~KrejzI / 2009-02-21

Co do brzmienia : spokojnie ogarnia na cleanie można wydobyć z tej gitary naprawdę miłe dla ucha cieplutkie brzmienie, jako kapela tworzymy trash z elementami hard core więc mówię teraz o ciężkim graniu, spełnia moje wymagania w 100%Bardzo dobre klucze, Floyd - chyba nie trzeba komentować, bardzo wygodny gryfNIE ZGADZAM SIĘ Z PRZEDMÓWCĄ ponieważ katuję floyda regularnie, a na strunach standardowych DR gitara trzyma mi strój tydzień może trochę dłużej. Jestem bardzo zadowolony z zakupu tej gitary i gorąco ją polecamjak na 1600zł~ to jest cudo.6 miesięcy
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Wady

Extra informacje

6 miesięcy

~zakk / 2009-02-09

Jest świetna ,porównywałem ją z gitarami do 600 zł i wg mnie zjada je ,wygodny gryf ,dobre wykonanie ,i ciepłe rockowe brzmienie.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

~Doprawdy / 2009-01-20

Gitarka fajnie brzmi i nie ma co narzekacbardzo dobry dla poczatkujacych gitarzystówFloyd Rose rzeczywiscie bardzo ja rozstraja wiec lepiej nie uzywac
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

-brzmienie-cena- 5 pozycyjny przelacznik

Wady

glowka mogla by byc kluczami do dolu zeby bardziej przypominac strata, niektorzy moga to uwazac za oryginalnosc i traktowac jako zalete ,jednak dla mnie to troche szpecidrewno korpusu moglo by byc lepsze

Extra informacje

okolo 3 lat ,750 - 800 zl

~jandk / 2007-12-22

no cóż... ogólnie zadowolony:D ale i tak jestem zmuszony kupić nową (droższą = lepszą ):Berdzo dobry instrument jak na tą cenę, ale TRZEBA bardzo szanować :))))
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.50
Zalety

Elektronika jak na tak tanią gitarę ekstra:) (przynajmniej w moim :) Super single, to ładne brzmienie + jeden hamb który też daje czadu. wygody, i co najważniejsze ie krzywiący się gryf.

Wady

dosyć szybko wyrabiają się progi... pękła mi decha przy mostku (ale gitara dalej gra :) tremolo lepiej nie używać... kompletnie rozstraja (brak blokad się kłania:) Potencjometry mam juz do wymiany...

Extra informacje

3

~DRAŃ / 2006-05-19

Gitarka jest bardzo przyjemna, gra się na niej wygodnie - ma plaski "sportowy'' gryf oraz duże wcięcie( dostęp do górnych pozycji), brzmi też całkiem zmośnie; jest uniwersalna ( blues, rock...),a co najważniejsze jest stosunkowo tania...
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00

Instrumenty muzyczne Fender SQUIER SHOWMASTER NLT opinie