Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Gitary Elektryczne
  • /
  • Fender SQUIER BULLET
  • /
  • 1

Opinie o Fender SQUIER BULLET

Instrumenty muzyczne Fender SQUIER BULLET opinie
Brzmienie
4
Cena/Jakość
4.42
Jakość wykonania
3.92
Osprzęt, materiały
3.54

Średnia ocen

3.97

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

24

dodanych opinii

 

Andrzej / 2022-11-07

Świetny,kupując Squiera Telecastera Bullet miałem obawy co do wykonania.Ale niepotrzebnie.Wszystko jest tak jak powinno.Wykonanie,geometria,manualność na poziomie w skali 1-10: 10!!!Miałem inne Telecastery,lecz wygoda gryfu i manualność tego egzemplarza bije na głowę inne z tego przedziału cenowego.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Bardzo wygodny gryf,niska akcja,żadnych problemów z menzurą.

Wady

Ostre kanty siodełka gryfowego,lecz to tylko szczegół.

Extra informacje

Kilka miesięcy

Klopsik / 2018-06-13

Zakup - pierwsza klasa, jestem zadowolony
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

obsluga

Wady

Extra informacje

2 mies

~Kamil / 2016-11-09

gram na niej 2 lata i jest nawet ok. Jednak dużym problemem jest przednia maskownica to jest jakiś dramat. Chciałem wstawić perłową płytkę Fendera a tu dupa. inny rozstaw śrubek, zamiast jak w standardzie fendera 11 śrubek dali 8 no oszaleć można ale tak to gitara spoko. szczególnie jak wrzuciłem do niej Elixiry ze stanów
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.25
Zalety

cenajakaść

Wady

maskownica przedniasłabo zrobiony mostekkiepska wajcha

Extra informacje

~Marian / 2016-10-30

Te gitarty to jedna wielka loteria. Nigdy nie wiadomo na jaki egzemplarz się trafi. Może być jakościowo lepszy lub wadliwy. Przykładowo, mojego brata bullet ma kiepskie klucze, strój puszcza, co z czasem drażni i zniechęca najbardziej... Gitary Bullet przypominają mi taką miniaturke Stratocastera, ponieważ są bardzo lekkie, gryf cieniutki no i korpus wydaje sie być troszkę w wesji "mini" Jak za takie pieniadze, przy dobrym egzemparzu można sie nacieszyć, ponieważ nie brzmi aż tak najgorzej. Używki chodzą od 200 złotych w górę. Jeśli miałbym się cofnąć 7 lat wstecz, to raczej pomyślałbym o squierze na start
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.50
Zalety

Taniocha, bardzo wygodny gryf

Wady

Zależy od egzemplarzu/ w moim przypadku kiepskie klucze i mostek odstajacy poprzez siłe naciągnięcia strun (tremolo dokręcone)

Extra informacje

~estranged / 2013-12-18

Mam trochę inny model z 2 singlami i 1 typu hucumber.Nie miałam zbyt dużego budżetu na gitarę elektryczną , którą bardzo chciałam.Wpadł mi w oko ten Squier ,ale z 2 singlami i jednym typu hucumber.Od razu mój wzrok przykuł kolor sunburst. Nie widać na nim rys ,ani kurzu (wyłączając maskownicę).Po jakimś czasie kupiłam go i z nim Fendera Frontmana. Ma 5-pozycyjny przełącznik i od razu słychać ,że trochę buczą we wzmacniaczu.Wajchy nie używałam ,ponieważ jestem początkującą gitarzystką (ale 3 lata grałam na klasyku).Ma nabite 21 progów jumbo.Na początku nie słychać,ale ma niezłe brzmienie.Dla niektórych na początku może się wydawać super ,ale ja mając kiedyś w dłoni Epiphone'a Les Paula Standarda koleżanki , od razu to zauważyłam.Jestem jednak zadowolona.Spełniam swoje marzenie z tą gitarą.Oczywiście ,jak będę mieć fundusze to wymienię przetworniki i inne duperele.Ale jestem zadowolona i polecam tą gitarę innym początkującym gitarzystom.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

opływowy kształt, główka fenderowska z napisem "Squier by Fender" ,dość solidne siodełka,

Wady

nieco gorsze brzmienie niż inne serie (np.Aniffity) , dość toporne progi , średniej jakości przetworniki

Extra informacje

6 miesięcy , 470 zł (bez wzmacniaczy i innych)

~ancio / 2012-07-23

Gitarka calkiem spoko jak dla sredniozaawansowanego mnieposiadam ja 4 miechy kupilem za 499zl
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

Wady

Extra informacje

posiadam ja 4 miechy kupilem za 499zl

~fitrick / 2012-02-17

Jeśli nie stać Cię na Fendera, a kochasz Straty to warto kupić i zainwestować. Nie przez internet, tylko trzeba ograć bo można różnie trafić. Mam swojego 1,5 roku, wsadziłem do niego pickupy Fendera( dałem 360zl) i jest ogień.Dodałem dwie sprężyny pod most i jest dobry sustain(choć wystarczy podkręcić 3, które są). Stroje raz w tygodniu, o ile nie wychodzę z nim i mało używam wajchy. NIe masz więcej kasy, polecam!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.75
Zalety

wygląd, dobrze 3ma strój, wygodny gryf.

Wady

oryginalne przystawki( wszystkie 3 takie same...) są toporne, marna decha( sama dobra potrafi kosztować 1500 więc czego tu się spodziewać)

Extra informacje

1.5 roku

~KacNiszczyciel / 2011-08-11

Naprawde jako poczatkujacy gitarzysta jestem zadowolony z tej gitary i polecam ja innym piecyk marszala i mozna juz cos po brzdakac;)Wadyklucze troche krotko trzymaja chyba z 2 miesiace a kupilem za 579 wydaje mi sie
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Wady

klucze troche krotko trzymaja

Extra informacje

chyba z 2 miesiace a kupilem za 579 wydaje mi sie

~Kwasny / 2011-05-09

Tą gitarkę kupiłem jakieś dwa miesiące temu. Jak dotąd sprawuje się nieźle. Do tego mam Laneya LX12 20W . Słychać trochę szum ale mi to nie przeszkadza. Polecam w kolorze sunburst, nie widać żadnych rysek ani tym podobnym rzeczy, a do tego świetnie wygląda.2 miesiące
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Wady

Extra informacje

2 miesiące

~cariri / 2011-02-03

to naprawde swietna gitara, po zakupie spedzilem wieczor na regulacji (poprawilem tez ekranowanie "bebechow" i wymienilem klucze - klucze nie sa najgorsze, ale mialem wolny komplet lepszych :) ) i w tej chwili uwazam ze naprawde nie ma sie do czego doczepic (nie przeszkadzaja mi braki drobnych szczegolow ktore odrozniaja ta gitare od "pelnowartosciowych" stratow).....uwazam ze jesli ktos definitywnie twierdzi ze ta gitara to kupa, to WG MNIE nie umie obchodzic sie z instrumentem i moge mu zadedykowac przyslowie: kiepskiej baletnicy...
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

caloksztalt :)

Wady

brak :)

Extra informacje

1 miesiac, 500,00 zl

~Rexiak / 2010-11-16

Jest to moja pierwsza gitara, używam jej 4 miesiące i za nie długo planuje kupic coś lepszego. Jak grasz pierwsze 2 tygodnie, nie zauważasz żę ona ma słabe brzmienie. Jesteś nią zafascynowany ;D jednak troche pograsz i słyszysz ten dzwięk. Na początek jak najbardziej polecam, ale wczesniej czy poznej i tak ja trzeba zmienic :D Na Allegro jest dostępna za 500 zł (nowa) .Pozdrawiam użytkujących Squier Bulleta ;D
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
2.75
Zalety

Jakość Wykonania

Wady

BrzmienieCena

Extra informacje

4 miesiące.

~SamoDe / 2010-11-06

Sam nie wiem co myśleć na temat tej gitary jestem początkującym gitarzystom ale dżwięk tej gitary to dla mnie kompletna porażka czasami jak ja słysze jak coś gram to mam ochote rozwalić ją o swoją głowe lub zrzucić ją z 10 pierta. Nie wiem nie wiem może mi się to tylko zdaje ale wątpie.A i swojego buleta kupilem za 550zl
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.50

~Konsek / 2010-06-22

Mam tą gitare od około 5 miesięcy, trafiłem na dobry egzemplarz (560zl zapłaciłem). Na mój budżet który mialem (1000zl) da sie kupic wszystko właśnie tego Squiera + jakiś domowy piecyk z fendera i wszystko jest ok. Wygodna, Polecam!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

W miare wygodnaDla początkującychMnie dobrze trzyma strój

Wady

Gwint z wajchy szybko sie ścieraDla lepszych gitarzystow chcących wycisnąc cos wiecej polecam cos lepszego (Ibanez RG350, lub poprostu Fender)

Extra informacje

5 Miesięcy / 560zł

~Szpak / 2009-06-16

Prawie Fender ale.... Ze Squierem jest jak z pudełkiem czekoladek nigdy nie wiesz na co trafisz...(Forrest Gump) Ja miałem szczęście kupiłem bardzo udany egzemplarz. Sprawdza się i na próbach i w domu i na scenie. Bez żadnych korekt żadnych zmian itp. Generalnie polecam ale tylko modele kilkuletnie, używane i ułożone. Nowy kupujesz na własne ryzyko....
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

namiastka klasyki za rozsądną cenę

Wady

wykonanie made in China

Extra informacje

2 lata - 490zł

~Bzyk / 2009-04-05

Świetna giarka jak na początek. Kupiłem za 480zł. na allegro bo była promocja. Teraz chodzą po około 600,620:o! Bardzo długo (przynajmniej mnie) trzyma strój. Ogólnie bardzo łądnie wykonana, bez żadnych zacięc, niedoróbek. Świetna gitarka na początek;)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

dŁUUUGO TRZYMA STRÓJ,klucze się w pełni sprawdzają;)

Wady

Extra informacje

Kupiony za 480zł? Mam go od około 6 miesięcy.

~MASTER / 2009-02-01

Ojj te najnowsze squiery teraz taak staniały a jeden jest powód: w 2007 powstała nowa fabryka squierów w centralnych chinach, teraz squiery robi się z 7 kawałków lipy te starsze robione zą z 3 warstwowej olchy, starsze brzmią wyrąbanie tylko osprzęt jest do wymiany bo troche kiczowaty ale w tych najnowszych to bieda jak szlak. Aż szkoda pomyśleć że tak je potraktowali :P-A gitara nie tylko dla początkujących przy oddaniu do lutnika, wymienieniu paru rzeczy i wyregulowaniu ta gitara śmiga że cho cho szczególnie z DiMarzio choppersami :D
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

Stare dobre, Nowe nieee bleeee

Wady

kicz: klucze, mostek, potencjometry, siodełko, kabelki

Extra informacje

z 2004r model kremowy hendrixowski 654zł

~7th_son / 2008-12-10

Gitara jest bardzo dobra w tej klasie cenowej. Gra mi sie na niej bardzo dobrze, bije większość gitar w tym przedziale cenowym. Polecam dla początkujących, szukających dobrej gitary na początek. Moje oceny nie są za wysokie, gitarę oceniam jak na przedział cenowy w którym jest.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25

~WD80 / 2008-09-05

Gitara jest dobra jak na poczatek lecz dla srednio zaawansowanych gitarzystow lepiej kupic wyzsza serie affinity ktora jest jednak lepsza i warto zainwestowac w orginalna fenderowska elektryke (koszt 200-400 zl) to doda niezlego kopa gitarze i oczywiscie dac do lutnika zeby ja dobrze ustwail.. a wracajac do bulleta to w elektryke niewiem czy bym tu inwestowal ale to juz zalezy od wlasnego upodobania..
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00

~drwalu4 / 2008-08-19

Gitara jak na piertwszą gitarę dla zaczynająch sie w to bawić jest bardzo dobra . Mam ją od roku i znam ją chyba na wylot . Jest dobrze wykonana . Ładnie się prezentuje na scenie . Gniazdo po pewnym czasie troche strzela ale wystarczy tylko dogiąć bardziej blaszke w gnieździe i po kłopocie . Przełącznik przetworników po jakimś czasie zaczął szumieć przy przęłączaniu . Mostka tremolo który jest w tej gitarze lepiej nie używać ponieważ psuje to bardzo strój gitary. Klucze są naprawde badziewne chociaż mniej więcej strój trzymają ;) Nie wiem czy inni posiadacze tej gitary też ale ja mam dziwne odczucie gdy na neij gram że jest strasznie mała ;P Naprawde to czuć że jest "malutka" . Po ustawieniu akcji strun , gryfu , menzury i prszystawek jest naprawde dobrym wisłem na początek :D
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.75
Zalety

-Całkiem ciekawie niezłe brzmienie -Cena-Wykonanie

Wady

- Osprzęt- mógłby być lepszy-Mostek-gniazdo-Kluczeprzełacznik przetworników

Extra informacje

Mam tą gitarę od roku i kupilem ją za 500 PLN

~MLX / 2008-03-24

Gitarka idealna dla początkujących, bardzo dobrze wykonana, wszystko działa jak trzeba. Za taką cenę (ok.500zł) brzmi bardzo super i na pewno zadowoli początkującego gitarzystę. 3 single oferują charakterystyczna i bardzo szeroka paletę dźwięków charakterystyczną dla Fenderów.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

Cena/jakość, przystępne brzmienie, trzyma dobrze strój, wygodny gryf - nic tylko śmigać

Wady

Dzwięk już przy seri affinity jest o niebo lepszy, troche słaba jakość lakieru (łatwo sie rysuję)

Extra informacje

Gitare posiadam ok 4 miesice(zadnych problemów z ekslpoatacją) kupiny w B-B za 500zł

~adkins12 / 2008-02-02

Jak na początek spoko gitarka, lecz jesli chcesz grać na scenie to musisz porządnie ją wyekranować. Nie należy też używać tremola bo od razu traci strój. Brzmienie?? Może to nie typowy stratocaster ale jest ma w sobie to coś.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.50

~ss / 2007-08-21

Gitara nie stroi i nie brzmi, polecam gitary firmy Vintage lub Epiphone.Jeśli ktoś chce mieć coś wmiarę dobrego na początek polecam równiez gitary firmy Cort, np. M200.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
1.50

~Marcin / 2007-08-09

Na początek gitarka wystarczająca. Kupiłem ją 2 lata temu i zawsze byłem z niej zadowolony. Teraz już szukam czegoś nowego.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

trzyma strój, strojna,

Wady

sprzęganie- ale to nie tylko wina gitary

Extra informacje

2 lata

Mentor / 2005-08-14

Nie da sie ukryc ze jes to klasa budrzetowa Squiera wiec super brzmienie tutaj nie uslyszymy, lecz ja kupilem ta gitarke ponad rok temu i moge powedziec ze jest ona dobrym wyborem w tej klasie cenowej na poczatek, jednakze warto dokladnie przetestowac model przed zakupem gdyz trafiaja sie gorsze i lepsze modele jak to bywa w tych cenach... Mimo mostka tremlo jednostronnne trzyma stroj, nie zauwazylem zadnych sladow uszkodzen po roku uzywania i jestem zadowolony. Polecam do lzejszych klimatow dla poczatkujacych gitarzystow w tej cenie to gitarka godna uwagi.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.75

Instrumenty muzyczne Fender SQUIER BULLET opinie