Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Gitary Elektryczne
  • /
  • Fender SQUIER AFFINITY STRAT
  • /
  • 1

Opinie o Fender SQUIER AFFINITY STRAT

Instrumenty muzyczne Fender SQUIER AFFINITY STRAT opinie
Brzmienie
3.86
Cena/Jakość
4.14
Jakość wykonania
3.86
Osprzęt, materiały
3.64

Średnia ocen

3.88

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

53

dodanych opinii

 

~KgwysY / 2011-10-24

Mam tą gitarkę od 5 mcy. Jest to moj pierwszy elektryk i jestem zadowolony. Mam wersje HSS. Gitara uniwersalna, całkiem nieźle brzmi i w miarę dobrze wykonana. Swoj egzemplarz oddałem do lutnika, który trozhę ustabilizował mostek, zeszlifował progi (nie trzeba bylo ich wymieniac, wystarczył mały szlif) i dobrze wyregulował. Wiosło wymiata. Bardzo wygodnie się teraz na niej gra, idealnie stroi, długo trzyma strój (po wizycie u lutnika) i brzmi rewelacyjnie jak na wiosło za taka cenę.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.50
Zalety

BrzmienieUniwersalność

Wady

Osprzęt

Extra informacje

~KgwysY / 2011-10-24

Mam tą gitarkę od 5 mcy. Jest to moj pierwszy elektryk i jestem zadowolony. Mam wersje HSS. Gitara uniwersalna, całkiem nieźle brzmi i w miarę dobrze wykonana. Swoj egzemplarz oddałem do lutnika, który trozhę ustabilizował mostek, zeszlifował progi (nie trzeba bylo ich wymieniac, wystarczył mały szlif) i dobrze wyregulował. Wiosło wymiata. Bardzo wygodnie się teraz na niej gra, idealnie stroi, długo trzyma strój (po wizycie u lutnika) i brzmi rewelacyjnie jak na wiosło za taka cenę.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.50
Zalety

BrzmienieUniwersalność

Wady

Osprzęt

Extra informacje

~KgwysY / 2011-10-24

Mam tą gitarkę od 5 mcy. Jest to moj pierwszy elektryk i jestem zadowolony. Mam wersje HSS. Gitara uniwersalna, całkiem nieźle brzmi i w miarę dobrze wykonana. Swoj egzemplarz oddałem do lutnika, który trozhę ustabilizował mostek, zeszlifował progi (nie trzeba bylo ich wymieniac, wystarczył mały szlif) i dobrze wyregulował. Wiosło wymiata. Bardzo wygodnie się teraz na niej gra, idealnie stroi, długo trzyma strój (po wizycie u lutnika) i brzmi rewelacyjnie jak na wiosło za taka cenę.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.50
Zalety

BrzmienieUniwersalność

Wady

Osprzęt

Extra informacje

~michal / 2011-09-29

uwazam iz tem model nie jest odpowieni dla kogokolwiek kto gra powyzej 1,5 roku zbyt duzo widocznych, moze bardziej slyszacych wad. Dla kgos kto zaczyna przygode jest bardzo dobry, no tyle ze drogi. wiec z mojej strony za Cena/Jakosc daje nawet 1
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
1.25
Zalety

++

Wady

--

Extra informacje

mam go 13 miesiecy, kosztowal ok 900

~michal / 2011-09-29

uwazam iz tem model nie jest odpowieni dla kogokolwiek kto gra powyzej 1,5 roku zbyt duzo widocznych, moze bardziej slyszacych wad. Dla kgos kto zaczyna przygode jest bardzo dobry, no tyle ze drogi. wiec z mojej strony za Cena/Jakosc daje nawet 1
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
1.25
Zalety

++

Wady

--

Extra informacje

mam go 13 miesiecy, kosztowal ok 900

~michal / 2011-09-29

uwazam iz tem model nie jest odpowieni dla kogokolwiek kto gra powyzej 1,5 roku zbyt duzo widocznych, moze bardziej slyszacych wad. Dla kgos kto zaczyna przygode jest bardzo dobry, no tyle ze drogi. wiec z mojej strony za Cena/Jakosc daje nawet 1
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
1.25
Zalety

++

Wady

--

Extra informacje

mam go 13 miesiecy, kosztowal ok 900

~lukas / 2011-06-06

Gram od roku, wszystko ok, na początek idealna, potem trochę zaczyna brakować brzmienia, ale w tej cenie nie można oczekiwać że dźwięk powali na kolana
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.75
Zalety

jakość/cena, dobre, czyste, acz nie powalające brzmienie, wygląda też w porządku

Wady

brak, przynajmniej w moim egzemplarzu

Extra informacje

rok, 400zł na allegro

~lukas / 2011-06-06

Gram od roku, wszystko ok, na początek idealna, potem trochę zaczyna brakować brzmienia, ale w tej cenie nie można oczekiwać że dźwięk powali na kolana
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.75
Zalety

jakość/cena, dobre, czyste, acz nie powalające brzmienie, wygląda też w porządku

Wady

brak, przynajmniej w moim egzemplarzu

Extra informacje

rok, 400zł na allegro

~lukas / 2011-06-06

Gram od roku, wszystko ok, na początek idealna, potem trochę zaczyna brakować brzmienia, ale w tej cenie nie można oczekiwać że dźwięk powali na kolana
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.75
Zalety

jakość/cena, dobre, czyste, acz nie powalające brzmienie, wygląda też w porządku

Wady

brak, przynajmniej w moim egzemplarzu

Extra informacje

rok, 400zł na allegro

~Sokor / 2010-10-05

Mam niezły lampowy wzmacniacz i uzywałem corta x2, jednak on wydawał nie do końca taki dźwięk jaki mi się marzył. Od kiedy mam squiera dźwięk mi ospowiada w 100 %. Ponadto genialnie się gra - wielka zaleta to miękkie struny i przyjemna podstrunnica. Solówki na tej gitarce to przyjemnośc. I chodz wolę metal a ta gitara jest zdecydowanie do bluesa, (tzn. wiadomo wszystko się na niej zagra jak się włączy odpowidnio wzmacniacz) to ja narazie jej napewno nie zamienię. TANIA I WARTA ZAKUPU!
Zalety

same plusy kur** ;)

Wady

narazie nie znalazłem

Extra informacje

~Sokor / 2010-10-05

Mam niezły lampowy wzmacniacz i uzywałem corta x2, jednak on wydawał nie do końca taki dźwięk jaki mi się marzył. Od kiedy mam squiera dźwięk mi ospowiada w 100 %. Ponadto genialnie się gra - wielka zaleta to miękkie struny i przyjemna podstrunnica. Solówki na tej gitarce to przyjemnośc. I chodz wolę metal a ta gitara jest zdecydowanie do bluesa, (tzn. wiadomo wszystko się na niej zagra jak się włączy odpowidnio wzmacniacz) to ja narazie jej napewno nie zamienię. TANIA I WARTA ZAKUPU!
Zalety

same plusy kur** ;)

Wady

narazie nie znalazłem

Extra informacje

~Sokor / 2010-10-05

Mam niezły lampowy wzmacniacz i uzywałem corta x2, jednak on wydawał nie do końca taki dźwięk jaki mi się marzył. Od kiedy mam squiera dźwięk mi ospowiada w 100 %. Ponadto genialnie się gra - wielka zaleta to miękkie struny i przyjemna podstrunnica. Solówki na tej gitarce to przyjemnośc. I chodz wolę metal a ta gitara jest zdecydowanie do bluesa, (tzn. wiadomo wszystko się na niej zagra jak się włączy odpowidnio wzmacniacz) to ja narazie jej napewno nie zamienię. TANIA I WARTA ZAKUPU!
Zalety

same plusy kur** ;)

Wady

narazie nie znalazłem

Extra informacje

~bulwo / 2010-09-30

pierwsza i moim zdaniem na pierwszego elektryka najlepsza ;p gralem 2 lata na klasyku i w koncu przyszla pora na rock and rolla starej szkoly:P
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

przy odpowiednim piecu brzmi nieziemsko, a wbrew wszystkim opiniom, dobrze wyregulowane sprezyny pozwalaja dlugo trzyma struj przy bawieniu sie wajcha:D

Wady

jedna srubka jest uszkodzona xd ta od przystawek

Extra informacje

mam ja 3 tygodnie i zaplacilem 629zl

~bulwo / 2010-09-30

pierwsza i moim zdaniem na pierwszego elektryka najlepsza ;p gralem 2 lata na klasyku i w koncu przyszla pora na rock and rolla starej szkoly:P
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

przy odpowiednim piecu brzmi nieziemsko, a wbrew wszystkim opiniom, dobrze wyregulowane sprezyny pozwalaja dlugo trzyma struj przy bawieniu sie wajcha:D

Wady

jedna srubka jest uszkodzona xd ta od przystawek

Extra informacje

mam ja 3 tygodnie i zaplacilem 629zl

~bulwo / 2010-09-30

pierwsza i moim zdaniem na pierwszego elektryka najlepsza ;p gralem 2 lata na klasyku i w koncu przyszla pora na rock and rolla starej szkoly:P
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

przy odpowiednim piecu brzmi nieziemsko, a wbrew wszystkim opiniom, dobrze wyregulowane sprezyny pozwalaja dlugo trzyma struj przy bawieniu sie wajcha:D

Wady

jedna srubka jest uszkodzona xd ta od przystawek

Extra informacje

mam ja 3 tygodnie i zaplacilem 629zl

filip262 / 2010-09-13

Miałem tą gitarę przez 3 miesiące i powiem że lepszym instrumentem jest Epiphone Les Paul II.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.00
Zalety

Dobre drewno oraz klucze.

Wady

Brzmienie i cena

Extra informacje

3 miesiące i kupiłem go za 809zł

filip262 / 2010-09-13

Miałem tą gitarę przez 3 miesiące i powiem że lepszym instrumentem jest Epiphone Les Paul II.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.00
Zalety

Dobre drewno oraz klucze.

Wady

Brzmienie i cena

Extra informacje

3 miesiące i kupiłem go za 809zł

filip262 / 2010-09-13

Miałem tą gitarę przez 3 miesiące i powiem że lepszym instrumentem jest Epiphone Les Paul II.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.00
Zalety

Dobre drewno oraz klucze.

Wady

Brzmienie i cena

Extra informacje

3 miesiące i kupiłem go za 809zł

~pretorians4000 / 2010-09-06

http://allegro.pl/gitara-elektryczna-fen der-squier-affinity-strat-i1211407698.ht ml
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25

~pretorians4000 / 2010-09-06

http://allegro.pl/gitara-elektryczna-fen der-squier-affinity-strat-i1211407698.ht ml
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25

~pretorians4000 / 2010-09-06

http://allegro.pl/gitara-elektryczna-fen der-squier-affinity-strat-i1211407698.ht ml
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25

~Ghan / 2010-06-23

Faktycznie to była wina strun... :)Wymieniłem (już jakiś czas temu na nowe) i gitara stroiła.Ale muszę sobie zakupić porządny nowy komplet i ustawić menzurę...Wtedy klimat ROCKa wróci :) pozdrawiam.

~Ghan / 2010-06-23

Faktycznie to była wina strun... :)Wymieniłem (już jakiś czas temu na nowe) i gitara stroiła.Ale muszę sobie zakupić porządny nowy komplet i ustawić menzurę...Wtedy klimat ROCKa wróci :) pozdrawiam.

~Ghan / 2010-06-23

Faktycznie to była wina strun... :)Wymieniłem (już jakiś czas temu na nowe) i gitara stroiła.Ale muszę sobie zakupić porządny nowy komplet i ustawić menzurę...Wtedy klimat ROCKa wróci :) pozdrawiam.

~anf / 2010-05-16

Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50

~anf / 2010-05-16

Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50

~anf / 2010-05-16

Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50

~SG,LP,Stratocaster Fan / 2010-05-02

Fajna gitara w stosunku do jej ceny :D
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

~SG,LP,Stratocaster Fan / 2010-05-02

Fajna gitara w stosunku do jej ceny :D
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

~SG,LP,Stratocaster Fan / 2010-05-02

Fajna gitara w stosunku do jej ceny :D
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

~Ankosz / 2010-01-12

Moze zmien struny i zacznie stroic ? ;]

~pogoking / 2009-11-09

Chciałbym zakupić tą gitarę, ale nie wiem czy gitara ta wytrzyma wystarczający okres czasu [tak żeby móc się nauczyć na niej grać i pograć jeszcze trochę], tak więc chciałbym wiedzieć czy warta ta gitara jest zakupu.
Zalety

Nie wiem

Wady

Nie wiem

Extra informacje

Nigdy nie miałem,chciałbym zakupić

~Ghan / 2009-10-26

Gitarka na początku była bardzo fajna, ma miękkie struny, długo na niej grałem w singlu jak i w zespole. Jednak jest w niej jeden niewybaczalny problem. mam ten produkt ponad 2 lata. I na dole wykrzywił mi się mostek. (jakiejś 1,5 milietra) Struna E okropnie fałszuje, nie da się standardowym sposobem tego problemu rozwiązać (gdyż wklęsłość gryfu nie gra roli). Jedyny sposób to lutnik! (mam nadzieję) w takim wypadku gitara nie nadaje się do użytku...
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.75
Zalety

-Dobra cena-Nadaje się do gry dla osoby początkującej i bardziej zaawansowanej-Dobre orginalne struny - po dwóch latach ani razu nie wymieniałem xD-struny są również miękkie

Wady

-Słaba stabilnoś mostka

Extra informacje

2 lata temu za ok 700zł - 800zł

~reiauqs / 2009-05-24

polecam ta gitare, o niebo lepsza o tanie gitary typu strato typu sounder, skyway, vision lub dimavery ... Wystarczy wymienic w niej elektronike oraz progi i wszystko gra prawie jak oryginalny fender : )
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

~alan / 2009-03-28

Bardzo ładne ;fenderowskie; brzmienie. Dobra uniwersalna gitara dla tych co chcą grac różne rodzaje muzyki. Dobre wykończenie, dobry kształt gryfu ;płaskie c;. Optymalne struny to 9. Po zakupie warto dac ją fachowcowi do ustawienia ;w mojej wyrzucił jedną sprężynę, ustawił gryf i menzurę,założył nowe struny i gra świetnie;. Jedynie klucze powinny byc lepsze, ale przy niedużym nakładzie finansowym można je przecież wymienic na lepsze.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

Dżwięk, jakośc, cena

Wady

klucze powinny byc lepsze

Extra informacje

1 rok - zakupiona za granicą wraz ze wzmacniaczem i futerałem - 246 euro

~adrian / 2009-03-21

bardzo dobra gitaka. bardzo dobrze się na niej gra solówki. wkoncu squier jest jedną z odmian fendera tylko z gryfem craftowanm w chinach. ale jak sie dokupi jakiś procesor multiefekt to mozna nia profesjonalnie graćmam go 2 lata kupiłem za 700zl
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Wady

Extra informacje

mam go 2 lata kupiłem za 700zl

~Kinguś / 2008-12-16

...
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75

~WD80 / 2008-09-05

Gitara dobra dla srednio-zaawansowanych gitarzystow szukajacych dobrej i TANIEJ gitary.. To klasyczny stratocaster wyposazony w tremolo, warto w niej zainwestowac jak to bylo powiedziane wczesniej w orginalna fender'owska elektryke to gitara bedzie bardzo dobrze brzmiec i kazdy sredni wioslarz powinien byc zadowolony
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50

~nightmare4 / 2008-06-18

Witam!Jestem użytkownikiem starego modelu Squiera Affinity i uważam że dla początkującego (ja gram dopiero niecałe 2 lata ogólnie na gitarze), gitara ta jest bardzo dobrym wyborem. Jak to już ktoś napisał: Fender to Fender, a Squier to japoński Fender:P. Idealny do grania solówek, bluesa jak i cięższych rzeczy. Polecam szczerze każdemu kto się waha nad zakupem! Nie kupujcie żadnych washburn'ów, ibanezów z dolnej półki i tym podobnych "wyrobów"!
Brzmienie
Brzmienie
Cena/Jakość
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
Osprzęt, materiały
4.62
Zalety

- fenderowski "szybki" gryf- dobra jakość wykonania- drewno, a nie sklejka;/

Wady

- 21 progów

Extra informacje

ok. 1 roku, coś ponad 400zł - używany.

~nightmare4 / 2008-06-18

Witam!Jestem użytkownikiem starego modelu Squiera Affinity i uważam że dla początkującego (ja gram dopiero niecałe 2 lata ogólnie na gitarze), gitara ta jest bardzo dobrym wyborem. Jak to już ktoś napisał: Fender to Fender, a Squier to japoński Fender:P. Idealny do grania solówek, bluesa jak i cięższych rzeczy. Polecam szczerze każdemu kto się waha nad zakupem! Nie kupujcie żadnych washburn'ów, ibanezów z dolnej półki i tym podobnych "wyrobów"!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

- fenderowski "szybki" gryf- dobra jakość wykonania- drewno, a nie sklejka;/

Wady

- 21 progów

Extra informacje

ok. 1 roku, coś ponad 400zł - używany.

~Aderholin / 2008-05-18

Fender to Fender, bez dyskusji. Konkretnie - bardzo dobry sprzęt i nie tylko dla początkujących. Jak się dobrze w niego zagłębić to i na strata nie zamienisz ;p
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Cena, trwałoś (z małymi minusami), brzmienie, możliwości - jak na taką cenę.

Wady

Hmmm...

Extra informacje

500zł, niedługo ;)

~Łukasz / 2008-02-28

Posiadam Squiera Stratocastera, który liczy sobie już pare lat i powiem,że to świetna gitara.Wymieniłem w niej elektronike na fenderowska, niektore meksykańskie Fendery wymiękaja:DPomimo wieku, klucze trzymaja i wszystko jest z nia ok.(vintage'owy wygląd :) )Nie polecam kupna nowych gitar Squier'a do 600zł bo nie są za dobre,chyba że ma się wyjątkowe szczęście i trafi sie na naprawde udany egzemplarz...

~Adam / 2008-02-16

Jakość brzmienia na dosyć sporym poziomie.. Ma w sobie coś z amerykańskiego strata. Lepiej jednak wyłożyć 200 zł więcej i mieć humbuckera przy mostku. Wtedy brzmi jescze lepiej.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.50

~rafal / 2007-10-25

:)wystarczy wladowac ok 200 stowy na tania elektronike i klucze , ustawic jak trzeba , i gra lepiej niz niejeden fender , ja mam swoja 6 lat i jest ciagle bezawaryjna ps. progi tez raczej trzeba wymienic , ale co kto lubi :p
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.25
Zalety

dobra cena

Wady

slaba elektronika

Extra informacje

6 lat , 700 zl

~LA_Stratocaster / 2007-08-21

To gitara zrobiona ze sklejki (czyli wyjątkowo parszywa). Na początek lepiej kupić gitarę firmy Vintage, która bedzie o niebo lepsza od Squiera.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
1.75

~pawsoch / 2007-02-02

być może ja trafiłem na model, jeden z tych , które są dobrze dopracowane - naprawdę jestem zadowolony ( żeden próg ani maskownica nie odstaje), brzmienie jest czyste i ładne; jedym mankamentem jest to że strojenie jest wrażliwe na małe zmiany temperatury; polecam wszystkim , których nie stac na oryginał
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

cena, jakość wykonania

Wady

wrażliwość na zmianę temperatur

Extra informacje

7 lat , kupiłem ją z 1200 zł

~Tomek23 / 2006-12-17

Warto dołożyć troszkę więcej kupić ten model w konfiguracji HSS. Gitarka staje się uniwersalna. Model wyposażony w humbucker przy mostku kosztuje około 1100 zł. Ale naprawdę warto. Gitarka wymaga sporej troski. należy dbać o prawidłowe ustawienie gryfu, w czym pomaga dość precyzyjny pręt w gryfie. Wtedy będzie trzymać dość prawidłowo strój. należy od czasu do czasu dokręcać klucze, lubią się luzować. Potencjometry nie najlepszej jakości, szumią choć po 5 latach użytkowania nadal działają prawidłowo. Idealne struny do niej to max. 10. Nie "ciągną" tak gryfu, przez co gitarka trzyma strój. Za kwotę około 1000 zł, mamy instrument, który na początek zapewnia legendarne fenderowskie brzmienie, gitara naprawdę zaskauje. prosta konstrukcja, dość dobre materiały i wykonanie. Gitarka naprawdę godna polecenia. Jest to naprawdę dobry Fender na licencji, dla ubogich, hehe. PS. nie prawdą jest, że progi są żle nabite. Żeby nie brzęczały struny, należy podnieść je o jakiś 1,5 mm i po kłopocie. przyczyna leży po złym ustawieniu gryfu. A to najczęściej przyczyna złego przechowywania, pamiętajcie: gitarki nie lubią zbyt ciepłych pomieszczeń.

~§la§h / 2006-10-25

Po "kosmetycznym" zabiegu wymiany przetwornika przy mostku (konfiguracja H-S-S) brzmienie tej gitary jest o niebo lepsze. Spokojnie da się zagrać kawałki Death czy Slayera.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.75

~Stanik / 2006-10-24

Gitara w sam raz na początek....Dobra cena w stosunku do jakości...mam taką i polecem...Bardzo fajna do bluesa i jazzu, przy ustawieniach przystawek 2 dobre do funky. Nie nadaje sie jednak do mocnego metalu. Przy zwykłym multiefekcie dobrze brzmią piosenki Led Zeppelin lub Deep Purple. Na czystym kanale w pozycji 5 miło gra sie Erica Johnsona. Troche struny brzęczą na niektórych progach zwłaszcza na pozycji 7 i 9progu struny G. W każdym bądź razie polecam do HardRocka, Bluesa, Jazzu i funky. W tym przedziale cenowym oczywiście! Można sie na niej dużo nauczyć a po jakimś czasie przeżucić sie na dobrego Fendera. Fajna gitarka.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.75

~emil / 2006-05-15

Moim zdaniem gitarka na początek bdb. Typowe rockowo-bluesowe wiosło, choć w pozycjach 4 i 2 oraz tonach na 1 mozna zagrać coś lżejszego ironów albo metallici.ja gram głównie bluesa i rocka w stylu hendrixa do czego gitarka jest wręcz stworzona. mankamentem jest trochę niedokładne nabicie progów (brzęczą struny). zaletami natomiast; korpus z litego drewna, wygodna szyjka (płaskie c w moim wypadku), brzmienie i niska akcja strun.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50

~Mickey / 2006-01-20

Squier Strat Affinity Made in ChinaKorpus: agathis, gryf: klon, podstrunnica: palisander, 22 progi medium jumbo, 3 single, 5-pozycyjny przełącznik, kontrola: 1x volume i 2x tone, tremolo, klucze standard.BrzmienieSingle na czystym kanale najciekawiej brzmią w pierwszej (neck) i ostatniej (bridge) pozycji przełącznika. Środkowy przetwornik jest odwrotnie spolaryzowany, dzięki czemu w pozycjach 2 (gryf i środek) i 4 (środek i mostek) przełącznika szumy są zredukowane. Gitara nie nadaje się do cięższego grania, na przesterze brzmi kiepsko - krótkie wybrzmiewanie, ciężko wydobyć z niej mięso. Sposobem na cięższe brzmienie może być ustawienie przełącznika w pozycjach 2 lub 4 przy skręceniu potencjometrów tone. Jakość wykonaniaLakier na korpusie całkiem dobrze się trzyma, na gryfie się już miejscami wytarł. Gryf trochę krzywy, progi niezbyt dokładnie nabite - brzęczą struny. Przy strunach 9-42 nie da się ustawić menzury strun E6 i G.Osprzęt, materiałyPo 5 latach mostek ma wyrobiony gwint, klucze mają luzy, potencjometry i przełącznik trzeszczą, progi są wytarte, strój trzyma krótko. Gitara na początek nie taka zła, a ok. 700 zł to nie dużo, lecz dość szybko może stać się niewystarczająca.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
2.75

~Tomek / 2005-11-06

Według mnie gitarka brzmui całkiem fajnie jak na swoja klasę cenową,wykonana jest dobrze posiadam ją od roku (a kupiłem już używaną jednak mało użytkowaną) i tylko na progach widać ślady użytkowania(troszkę starte),troszkę ciężko chodzi jeden z kluczy i musiałem wymienić w niej gniazdo bo się zepsuło.Ale ogónie jestem z niej bardzo zadowolony i czuję do niej pewien sentyent,i jak by nie było to licencjonowany produkt Fendera z którego "coś" w sobie ma.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00

~Piotrek / 2005-05-26

Squier nie jest najgorsza gitara. Wiem bo jestem posiadaczem takowego. Dodatkowo zdarzaja sie wersje 22-progowe, jest raczej bezawaryjna, brzmienie tez ma nienajgorsze. Zdarzaja sie o wiele gorsze, jakie sky waye czy inne pierdzielce. Squier Afinity Strat jest gitara naprawde idealna jak na poczatek.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.75

Instrumenty muzyczne Fender SQUIER AFFINITY STRAT opinie