Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Gitary Elektryczne
  • /
  • Epiphone SG SPECIAL
  • /
  • 1

Opinie o Epiphone SG SPECIAL

Instrumenty muzyczne Epiphone SG SPECIAL opinie
Brzmienie
4.35
Cena/Jakość
4.71
Jakość wykonania
4.47
Osprzęt, materiały
4.29

Średnia ocen

4.46

w skali od 1 do 5.

 

Epiphone SG SPECIAL opinie Epiphone SG SPECIAL
4.46 1546

~Adrian / 2013-12-09

Moim zdaniem bardzo fajna i godna uwagi gitara. Solidnie wykonana nie mam z nią problemów wszystko pięknie gra. Dźwięk jest świetny bardzo czysty, podpinam ja do monitorów studyjnych, gdyż nie kupiłem jeszcze wzmacniacza i powiem, dźwięk jest na prawdę świetny. W swojej kategorii cenowej jest to najlepsza gitara.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

wykonanie, wygoda gry, dzwięk, niska cena

Wady

Brak wad

Extra informacje

3 tygodnie, kupiłem ją za 580 zł (nówka)

~Tomek / 2013-03-27

Moim zdaniem gitara sprawuje się świetnie dla początkujących i średnio zaawansowanych, dobre brzmienie połączone z wygodą gry i wyglądem wywołało u mnie pozytywne zaskoczenie gdyż ogólnie ludzie lubią wieszać psy na tej gitarze, a to naprawdę kupa dobrego sprzętu za dobrą cenę :) osobiście polecam :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

czysty kanał, wygodny gryf, wykończenia na wysokim poziomie

Wady

odkręcające sie wejście do kabla

Extra informacje

od 2 lat, używany kupiłem za 350 zł

~pawel / 2011-02-03

na moim piecu mega amp nie polecam na przesterze gra tragicznie tylko spoko brzmi na clean bardziej w stylu lat 70 i 80 wejscie trzeba dokrecac i czasem szwankuje zalamuje dzwiek srednio jestem zadowolony
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
2.75
Zalety

dobre brzmienie na klinie z gain

Wady

wykonanie elektryka delikatna

Extra informacje

jakies 3 lata mam a kupilem za ok 600

~Maciekityle / 2010-10-04

Gitarka jak najbardziej godna polecenia mimo wielu złych opini na"znaffcowych i szanowanych" forach pisanych przez wielkie "G" lecz najlepiej kupić używaną(ok. 350 zł) w dobrym stanie... jest wtedy poprostu tańsza niż wg mnie zbyt wygórowana cena ze sklepu(ok. 600 zł) i zostanie może na jakiś procek gitarowy.Gitarka dobrze leży w łapie... gryf nie pada na "pysk" klucze doś dobrze trzymają strój. Zalecam zmianę przystawki zwłaszcza jeśli ktoś preferuje mocniejsze brzmienia. Tyle
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.50
Zalety

Solidne wykonanie, nie szumiąca elektronika

Wady

Wymiana przystawek

Extra informacje

2 tyg. kupiony za 325 zł.

~Angus / 2010-07-29

Za taka cene legendarny model SG to super rzecz epiphone sie tego czepili I DOBRZE ZROBILI~!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

wygląd dzwiek wyglad wyglad i jeszcze raz wyglad

Wady

Extra informacje

kupiony za 670 mam go niecale 2 tygodnie

~macek283 / 2010-07-28

Witam, sam używam Epiphona SG Special, jest to dobry sprzęt, gdzie niegdzie brakuje, ale dla mnie w zupełności wystarczy.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

wygląd

Wady

materiał

Extra informacje

pół roku, 690 zł

~OverBurn / 2010-01-24

Gitara dobra dla początkujących. Mam ją od 30 grudnia 2008 roku i do tej pory jestem z niej zadowolony,lecz potrzebuję już czegoś nowego i ją sprzedaję. Brzmienie niczym się nie wyróżnia, lecz wg. mnie w swej klasie cenowej gitara jest jedną z lepszych ;) gitara wymiata na przesterze
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

Lekka,dobra jakość/cena,świetna na przesterze

Wady

średnie brzmienie clean,kiepsko nabite brogi,przeciętne klucze

Extra informacje

30.12.2008 za 580zł

~Grandma_hunterPl / 2009-04-24

Gitara świetna. Nabyłem ją od kolegi, prawie nową (2 miesiące) za 150 zł!! Posiadam jeszcze jedną gitarę- kopię Fendera, ale do tej nie ma porównania (choć była droższa). 2 humbuckery robią swoje. Zero szumu w piecyku, nie tak jak to było z tym Stratem. Polecam z całego serca!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

~PanRufus / 2008-06-04

Mam SG od września 2007,jest bardzo mocno eksploatowany "na sucho" oraz na efektach. Potrafi wykrzesac z siebie dosc ciekawe brzmienie(przy odpowiednim setupie potencjometrów wzm.->efe.->git.). Grałem i mialem wiele porządnych(i mniej wartościowych) gitar elektr.,ale cenie sobie brzmienie SG. Nastawieni sceptycznie niech sprawdzą cene;). Obecnie jest to najlepsza gitara na rynku za tę cenę....Pozdrawiam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50

~dominikcity / 2008-04-09

zakupilem gitare dwa tygodnie temu w irlandi epipohone sg kosztuje 379 euro w sklepie jak za ta cene to gitara jest rewelacyjna a wyglad nie jest wstydliwy polecam ten instrument a do tego alnico i klucze grover
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

cena wykonanie

Wady

zadnych nie posia

Extra informacje

2 tygodnie

~skubi / 2008-02-10

Gitarka ogolnie spoko, mozna z niej wyciagnac niezle dzwieki,dobrze lezy szeroki gryf pozwala na dobre rozciagniecie palcow
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

Dobrze stroi, latwy montaz strun, malo skomplikowana

Wady

Ciezki dostep do ostatnich 3 progow, wejscie czesto sie luzuje i trzeba je dokrecac

Extra informacje

posiadam gitare 4 miesiace i kupilem ja za 450zl

~Cyssio / 2007-12-08

Byłem dziś w sklepie muzycznym. Jak wziąłem SG speciala 2, to mnie musieli ze sklepu wyganiać, tyle siedziałem ;)W porównaniu do Grega Bennetta (tani Samick) gitara boska. Piękny wygląd, równe progi (dość wysoko, nie każdemu sięspodoba), ładna główka, porządne, olejowe klucze (3/3, ślicznie to wygląda;)) dosyć gruby i szeroki gryf, lecz nie wykonany topornie, dobrze się go w łapie dzierży. 2 przetworniki typu humbucker (niestety, jakieś no-namy) dają szerokie pole do popisu gitarzyście, można grać muzykę od bluesa po satanistyczny metal ;) Przełącznik Rhytm/Treble niestety wykonany z lichego plastiku. Porządny, solidny mostek, trzyma strój. Piękne, oldschoolowe gałki rodem z pierwszych Les Pauli ;) Co się może nie podobać, to fakt, że wyjście sygnału jest z przodu, konieczne jest więc stosowanie kabla z łamaną końcówką. Ogólnie świetny sprzęt, idealny dla początkujących i średniozaawansowanych gitarzystów.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

Świetny gryf, piękny wygląd, porządny mostek, wygoda gry, cena

Wady

Wysiokie progi (nie każdy to lubi), konieczność stosowania kabla z łamaną końcówką, przetworniki to no-namy.

Extra informacje

5 m-cy, kupiłem za 550 zł (nową)

~krycha / 2007-09-30

Bardzo ładne brzmienie nic dodać nic ująć, jest spoko jak za taką cene, polecam ją wszystkim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75

~Miętus / 2007-09-26

Witam nie bedę sie rozpisywał, gitara jest poprostu eXtra opinie niekturych ze cort jest leprzy są błedne.Jest to zdecydowanie jedna z leprzych gitar za ta cene na początek jak nie najleprza(Oczywiście jeśli chodzi o nową sztuke).POLECAM!!!Mam go miesiąc a kupiłem za 620zl
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

Wady

Extra informacje

Mam go miesiąc a kupiłem za 620zl

~Komornik / 2007-09-15

Ta gitara jest ekstra. Daje niezłego kopa, ma podobne brzmienie do oryginalnego gibsona sg. Jest wykonana rewelacyjnie. Bardzo dobry jest stosunek jakości do ceny... Kupiłem ją za 630 zł, sprzeawca dodał mi świetny pokrowiec canto i kabel proel..., gitary typu sky way i sounder za tą cenę mogą się chować... :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Wykonanie, równo nabite progi i materiały, które za tą cenę są wporzo.

Wady

Extra informacje

Gitare mam od 3 miesięcy,a kupiłem za 630 zł

~Polniak / 2006-11-23

Świetna gitara dla początkujących, chociaż osoby bardziej zaawansowane też dużo z niej wyciągną. Brzmienie niczym się nie wyróżniające - po prostu takie, jakie ma solidna tania gitara.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00

~Lord Of The Soul / 2006-01-01

S U P E R ! ! ! Świetne brzmienie, w sam raz dla początkujących! mój egzemplarz kupilem 28lipca za okrągle 560zł, Idealna jakość jak na ta cene, sprzęt wporzo, cena/jakość: wzorowa
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

Instrumenty muzyczne Epiphone SG SPECIAL opinie