Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Gitary Elektryczne
  • /
  • Epiphone G-400
  • /
  • 1

Opinie o Epiphone G-400

Instrumenty muzyczne Epiphone G-400 opinie
Brzmienie
4.81
Cena/Jakość
4.77
Jakość wykonania
4.52
Osprzęt, materiały
4.5

Średnia ocen

4.65

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

58

dodanych opinii

 

~TheIcerPL / 2013-07-09

WItam niewiele sie tu przydam ale z nalazłem tę gitare o 100 tansza i kupuje ja za 899 zł za tydzien wiecn jescze sie odezwe jak dostane ale prosze oto link dla tych ktozy naprawde mają scisły budzet http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/gitary/gitary-elektryczne/epiphone-g-400-v intage-wc jak mowiem 100 zawsze w kieszeni zamiast wydac 1000 to wydamy 899 jest roznica

~TheIcerPL / 2013-07-09

WItam niewiele sie tu przydam ale z nalazłem tę gitare o 100 tansza i kupuje ja za 899 zł za tydzien wiecn jescze sie odezwe jak dostane ale prosze oto link dla tych ktozy naprawde mają scisły budzet http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/gitary/gitary-elektryczne/epiphone-g-400-v intage-wc jak mowiem 100 zawsze w kieszeni zamiast wydac 1000 to wydamy 899 jest roznica

~TheIcerPL / 2013-07-09

WItam niewiele sie tu przydam ale z nalazłem tę gitare o 100 tansza i kupuje ja za 899 zł za tydzien wiecn jescze sie odezwe jak dostane ale prosze oto link dla tych ktozy naprawde mają scisły budzet http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/gitary/gitary-elektryczne/epiphone-g-400-v intage-wc jak mowiem 100 zawsze w kieszeni zamiast wydac 1000 to wydamy 899 jest roznica

~Acdc / 2012-01-23

Gitara ogolnie jest tak piekna ze HEJ! dobrze brzmi nie rozstraja sie...Ale ma najwidoczniej tak beznadziejny lakier bo ciaglle cholernie sie rysuje nie wiem od czego wycieram ja szmatka chusteczka i potem w sweitle widze po tym rysy... serce mi peka jak to widze bo giatra jest tak sliczna tylko jakby nie te rysy;(
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

swietna

Wady

wrazliwy bardzo bardoz lakier na zadrapania

Extra informacje

mam go 3 tygodnie, 1100

~Acdc / 2012-01-23

Gitara ogolnie jest tak piekna ze HEJ! dobrze brzmi nie rozstraja sie...Ale ma najwidoczniej tak beznadziejny lakier bo ciaglle cholernie sie rysuje nie wiem od czego wycieram ja szmatka chusteczka i potem w sweitle widze po tym rysy... serce mi peka jak to widze bo giatra jest tak sliczna tylko jakby nie te rysy;(
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

swietna

Wady

wrazliwy bardzo bardoz lakier na zadrapania

Extra informacje

mam go 3 tygodnie, 1100

~Acdc / 2012-01-23

Gitara ogolnie jest tak piekna ze HEJ! dobrze brzmi nie rozstraja sie...Ale ma najwidoczniej tak beznadziejny lakier bo ciaglle cholernie sie rysuje nie wiem od czego wycieram ja szmatka chusteczka i potem w sweitle widze po tym rysy... serce mi peka jak to widze bo giatra jest tak sliczna tylko jakby nie te rysy;(
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

swietna

Wady

wrazliwy bardzo bardoz lakier na zadrapania

Extra informacje

mam go 3 tygodnie, 1100

zuluss / 2011-12-03

gitarkę mam już 2lata i gra bardzo dobrze (po odwiedzeniu lutnika). myśle że za tą kasę nic lepszego się nie kupi -oczywiście chodzi o nową gitarę. Z opadającym gryfem poradziłem sobie kupując szeroki pasek i przesuwając straplocka.2lata kupiłem za 1000zł
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Wady

Extra informacje

2lata kupiłem za 1000zł

zuluss / 2011-12-03

gitarkę mam już 2lata i gra bardzo dobrze (po odwiedzeniu lutnika). myśle że za tą kasę nic lepszego się nie kupi -oczywiście chodzi o nową gitarę. Z opadającym gryfem poradziłem sobie kupując szeroki pasek i przesuwając straplocka.2lata kupiłem za 1000zł
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Wady

Extra informacje

2lata kupiłem za 1000zł

zuluss / 2011-12-03

gitarkę mam już 2lata i gra bardzo dobrze (po odwiedzeniu lutnika). myśle że za tą kasę nic lepszego się nie kupi -oczywiście chodzi o nową gitarę. Z opadającym gryfem poradziłem sobie kupując szeroki pasek i przesuwając straplocka.2lata kupiłem za 1000zł
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Wady

Extra informacje

2lata kupiłem za 1000zł

~Piotr / 2011-07-19

Od dwóch tygodni jestem posiadaczem tej gitary i mogę powiedzieć, że był to bardzo dobry zakup.Gryf jak dla mnie bardzo dobry bo nieco szerszy niż w Stratach, a mam dość duże palce co napewno pomaga. Osprzęt elektroniczny izolowany dobrze nie ma dziwnych szumów czy pisków.Klucze chodza płynnie, choć co do trzymania stroju to bez szału, co jakiś czas trzeba poprawiać.Wykończenie całości nie budzi najmniejszych zastrzeżeń poprostu jest dobre bez uwag, choć uchwyt na pasek chyba nie jest w najlepszym miejscu, gitara leci gryfem w dół. Jest rozwiązanie dla tych problemów, kupiłem pasek z podszyciem i po problemie. Ogólnie oceniam ten produkt bardzo pozytywnie i choć nigdy nie planowałem kupować sg namówił mnie sprzedawca i miał rację.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

Ciekawe brzmienie i dobre wykonanie

Wady

Opadający gryf

Extra informacje

dwa tygodnie

~Piotr / 2011-07-19

Od dwóch tygodni jestem posiadaczem tej gitary i mogę powiedzieć, że był to bardzo dobry zakup.Gryf jak dla mnie bardzo dobry bo nieco szerszy niż w Stratach, a mam dość duże palce co napewno pomaga. Osprzęt elektroniczny izolowany dobrze nie ma dziwnych szumów czy pisków.Klucze chodza płynnie, choć co do trzymania stroju to bez szału, co jakiś czas trzeba poprawiać.Wykończenie całości nie budzi najmniejszych zastrzeżeń poprostu jest dobre bez uwag, choć uchwyt na pasek chyba nie jest w najlepszym miejscu, gitara leci gryfem w dół. Jest rozwiązanie dla tych problemów, kupiłem pasek z podszyciem i po problemie. Ogólnie oceniam ten produkt bardzo pozytywnie i choć nigdy nie planowałem kupować sg namówił mnie sprzedawca i miał rację.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

Ciekawe brzmienie i dobre wykonanie

Wady

Opadający gryf

Extra informacje

dwa tygodnie

~Piotr / 2011-07-19

Od dwóch tygodni jestem posiadaczem tej gitary i mogę powiedzieć, że był to bardzo dobry zakup.Gryf jak dla mnie bardzo dobry bo nieco szerszy niż w Stratach, a mam dość duże palce co napewno pomaga. Osprzęt elektroniczny izolowany dobrze nie ma dziwnych szumów czy pisków.Klucze chodza płynnie, choć co do trzymania stroju to bez szału, co jakiś czas trzeba poprawiać.Wykończenie całości nie budzi najmniejszych zastrzeżeń poprostu jest dobre bez uwag, choć uchwyt na pasek chyba nie jest w najlepszym miejscu, gitara leci gryfem w dół. Jest rozwiązanie dla tych problemów, kupiłem pasek z podszyciem i po problemie. Ogólnie oceniam ten produkt bardzo pozytywnie i choć nigdy nie planowałem kupować sg namówił mnie sprzedawca i miał rację.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

Ciekawe brzmienie i dobre wykonanie

Wady

Opadający gryf

Extra informacje

dwa tygodnie

~black_raven / 2011-06-05

Piękny, klasyczny wygląd i solidne wykonanie to tylko powierzchowne cechy tej gitary. Używając mojego egzemplarza nie spotkałem się z problemem słynnego opadającego gryfu. Wiosło jest lekkie i wygodne, grający ma swobodny dostęp do najwyższych progów. Przełącznik i potencjometry tonu i dźwięku są umieszczone w wygodnym miejscu. Gniazdo kabla mogłoby być umieszczone pod kątem, albo z boku, a nie od frontu, ale nie wpływa to znacząco na przyjemność gry. G-400 nadaje się praktycznie do każego rodzaju muzyki, z naciskiem na rocka i hardrocka. Oferuje szeroki wachlarz brzmień. Oczywiście nie jest to gitara najwyższej klasy, ale dla początkujących i średniozaawansowanych nadaje się jak nabardziej.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

-wygodna-solidnie wykonana-dobry stosunek ceny do jakości-znakomita dla fanów hardrocka, ale nie tylko-mocne brzmienie

Wady

-w niektórych egzemplarzach opadający gryf-to wciąż nie jes orginalny Gibson SG

Extra informacje

899 PLN

~black_raven / 2011-06-05

Piękny, klasyczny wygląd i solidne wykonanie to tylko powierzchowne cechy tej gitary. Używając mojego egzemplarza nie spotkałem się z problemem słynnego opadającego gryfu. Wiosło jest lekkie i wygodne, grający ma swobodny dostęp do najwyższych progów. Przełącznik i potencjometry tonu i dźwięku są umieszczone w wygodnym miejscu. Gniazdo kabla mogłoby być umieszczone pod kątem, albo z boku, a nie od frontu, ale nie wpływa to znacząco na przyjemność gry. G-400 nadaje się praktycznie do każego rodzaju muzyki, z naciskiem na rocka i hardrocka. Oferuje szeroki wachlarz brzmień. Oczywiście nie jest to gitara najwyższej klasy, ale dla początkujących i średniozaawansowanych nadaje się jak nabardziej.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

-wygodna-solidnie wykonana-dobry stosunek ceny do jakości-znakomita dla fanów hardrocka, ale nie tylko-mocne brzmienie

Wady

-w niektórych egzemplarzach opadający gryf-to wciąż nie jes orginalny Gibson SG

Extra informacje

899 PLN

~black_raven / 2011-06-05

Piękny, klasyczny wygląd i solidne wykonanie to tylko powierzchowne cechy tej gitary. Używając mojego egzemplarza nie spotkałem się z problemem słynnego opadającego gryfu. Wiosło jest lekkie i wygodne, grający ma swobodny dostęp do najwyższych progów. Przełącznik i potencjometry tonu i dźwięku są umieszczone w wygodnym miejscu. Gniazdo kabla mogłoby być umieszczone pod kątem, albo z boku, a nie od frontu, ale nie wpływa to znacząco na przyjemność gry. G-400 nadaje się praktycznie do każego rodzaju muzyki, z naciskiem na rocka i hardrocka. Oferuje szeroki wachlarz brzmień. Oczywiście nie jest to gitara najwyższej klasy, ale dla początkujących i średniozaawansowanych nadaje się jak nabardziej.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

-wygodna-solidnie wykonana-dobry stosunek ceny do jakości-znakomita dla fanów hardrocka, ale nie tylko-mocne brzmienie

Wady

-w niektórych egzemplarzach opadający gryf-to wciąż nie jes orginalny Gibson SG

Extra informacje

899 PLN

~LegolasPOL / 2011-01-12

Przetworniki są do wymiany, klucze i gniazdo też
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.50
Zalety

wygląd, brzmienie, satysfakcja z posiadania

Wady

słaba jakość wykończenia i osprzętu

Extra informacje

9 miesiące za 1100zł

~LegolasPOL / 2011-01-12

Przetworniki są do wymiany, klucze i gniazdo też
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.50
Zalety

wygląd, brzmienie, satysfakcja z posiadania

Wady

słaba jakość wykończenia i osprzętu

Extra informacje

9 miesiące za 1100zł

~LegolasPOL / 2011-01-12

Przetworniki są do wymiany, klucze i gniazdo też
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.50
Zalety

wygląd, brzmienie, satysfakcja z posiadania

Wady

słaba jakość wykończenia i osprzętu

Extra informacje

9 miesiące za 1100zł

~Misiek666 / 2010-12-25

Mam ją od tygodnia i muszę przyznać, że zaskoczyła mnie przełożeniem jakości na cenę. Jestem z niej bardzo zadowolony.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

wszystko

Wady

-

Extra informacje

od tygodnia, 1000PLN

~Misiek666 / 2010-12-25

Mam ją od tygodnia i muszę przyznać, że zaskoczyła mnie przełożeniem jakości na cenę. Jestem z niej bardzo zadowolony.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

wszystko

Wady

-

Extra informacje

od tygodnia, 1000PLN

~Misiek666 / 2010-12-25

Mam ją od tygodnia i muszę przyznać, że zaskoczyła mnie przełożeniem jakości na cenę. Jestem z niej bardzo zadowolony.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

wszystko

Wady

-

Extra informacje

od tygodnia, 1000PLN

~epiphone / 2010-12-21

Gitarkę zakupiłem tydzień temu, wad jak dla mnie nie ma, nie przeszkadza mi opadający gryf, wolę 'czuć' gryf na dłoni ; )Pozdrawiam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Przede wszystkim dźwięk, wygląd

Wady

Brak

Extra informacje

~epiphone / 2010-12-21

Gitarkę zakupiłem tydzień temu, wad jak dla mnie nie ma, nie przeszkadza mi opadający gryf, wolę 'czuć' gryf na dłoni ; )Pozdrawiam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Przede wszystkim dźwięk, wygląd

Wady

Brak

Extra informacje

~epiphone / 2010-12-21

Gitarkę zakupiłem tydzień temu, wad jak dla mnie nie ma, nie przeszkadza mi opadający gryf, wolę 'czuć' gryf na dłoni ; )Pozdrawiam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Przede wszystkim dźwięk, wygląd

Wady

Brak

Extra informacje

~Bialy_serek / 2010-12-18

Kupilem ta gitarke pol roku temu, jest po lutniku dzieki czemu bardzo mnie satysfakcjonujeBrzmienie instrumentu 5/5 jest swietne, cieplutki mieciutki dół i wyrazista gora. Swietnie nadaje sie dla amatorow i pol profesjonalistow. osprzet i materialy 4/5 mialem poczattkowo male problemy, gniazdo nagminnie mi sie odkrecalo wiec dokrecalem je palcami az w koncu trach! i kabelek od masy sie urwal a gitara zaczela strasznie buczec, na szczescie znajomy powiedzial mi ze tak moglo sie stac i po przylutowaniu i dokreceniu nie mam z tym zadnych problemow (polecam odrazu po zakupie mocno dokrecic). Jeszcze jeden problem wiaze sie z przelacznikiem, gdy zmieniam z gory na srodek slychac spore trzeski. Nie wiem czym jest to spowodowane. Klucze doskonale trzymaja stroj, piekne lsniace przetworniki i mostek (mam czarna gitarke;]) dodatkowa uwaga ze zaraz przy zakupie powinno sie zmienic struny, najlepiej chyba sprawdzaja sie 0.11 albo 0.10Jakosc wykonania 4/5 instrument piekny! jednak lakier dosc slaby, moze odprysnac podczas lekkiego uderzenia, szczegolnie na kantach i rogach trzeba uwazac. Sporym minusem jest niewyważenie instrumentu przez co nie podtrzymywany gryf osuwa sie w dol (kołek umocowany w nieodpowiednim miejscu), mozna to troche zniwelowac szerszym paskiem. 22 progi po ktorych mozna smialo jezdzic:) bardzo wygodnie gryf lezy w rececena/ jakosc 5/5 za ta cene (kupilem ja za okolo 1050zl) mysle ze nie mozna miec niczego lepszego:)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

swietne brzmienie i piekne wykonanie

Wady

niewyważona, słaby lakier, lekkie problemy z elektronika

Extra informacje

pol roku

~Bialy_serek / 2010-12-18

Kupilem ta gitarke pol roku temu, jest po lutniku dzieki czemu bardzo mnie satysfakcjonujeBrzmienie instrumentu 5/5 jest swietne, cieplutki mieciutki dół i wyrazista gora. Swietnie nadaje sie dla amatorow i pol profesjonalistow. osprzet i materialy 4/5 mialem poczattkowo male problemy, gniazdo nagminnie mi sie odkrecalo wiec dokrecalem je palcami az w koncu trach! i kabelek od masy sie urwal a gitara zaczela strasznie buczec, na szczescie znajomy powiedzial mi ze tak moglo sie stac i po przylutowaniu i dokreceniu nie mam z tym zadnych problemow (polecam odrazu po zakupie mocno dokrecic). Jeszcze jeden problem wiaze sie z przelacznikiem, gdy zmieniam z gory na srodek slychac spore trzeski. Nie wiem czym jest to spowodowane. Klucze doskonale trzymaja stroj, piekne lsniace przetworniki i mostek (mam czarna gitarke;]) dodatkowa uwaga ze zaraz przy zakupie powinno sie zmienic struny, najlepiej chyba sprawdzaja sie 0.11 albo 0.10Jakosc wykonania 4/5 instrument piekny! jednak lakier dosc slaby, moze odprysnac podczas lekkiego uderzenia, szczegolnie na kantach i rogach trzeba uwazac. Sporym minusem jest niewyważenie instrumentu przez co nie podtrzymywany gryf osuwa sie w dol (kołek umocowany w nieodpowiednim miejscu), mozna to troche zniwelowac szerszym paskiem. 22 progi po ktorych mozna smialo jezdzic:) bardzo wygodnie gryf lezy w rececena/ jakosc 5/5 za ta cene (kupilem ja za okolo 1050zl) mysle ze nie mozna miec niczego lepszego:)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

swietne brzmienie i piekne wykonanie

Wady

niewyważona, słaby lakier, lekkie problemy z elektronika

Extra informacje

pol roku

~Bialy_serek / 2010-12-18

Kupilem ta gitarke pol roku temu, jest po lutniku dzieki czemu bardzo mnie satysfakcjonujeBrzmienie instrumentu 5/5 jest swietne, cieplutki mieciutki dół i wyrazista gora. Swietnie nadaje sie dla amatorow i pol profesjonalistow. osprzet i materialy 4/5 mialem poczattkowo male problemy, gniazdo nagminnie mi sie odkrecalo wiec dokrecalem je palcami az w koncu trach! i kabelek od masy sie urwal a gitara zaczela strasznie buczec, na szczescie znajomy powiedzial mi ze tak moglo sie stac i po przylutowaniu i dokreceniu nie mam z tym zadnych problemow (polecam odrazu po zakupie mocno dokrecic). Jeszcze jeden problem wiaze sie z przelacznikiem, gdy zmieniam z gory na srodek slychac spore trzeski. Nie wiem czym jest to spowodowane. Klucze doskonale trzymaja stroj, piekne lsniace przetworniki i mostek (mam czarna gitarke;]) dodatkowa uwaga ze zaraz przy zakupie powinno sie zmienic struny, najlepiej chyba sprawdzaja sie 0.11 albo 0.10Jakosc wykonania 4/5 instrument piekny! jednak lakier dosc slaby, moze odprysnac podczas lekkiego uderzenia, szczegolnie na kantach i rogach trzeba uwazac. Sporym minusem jest niewyważenie instrumentu przez co nie podtrzymywany gryf osuwa sie w dol (kołek umocowany w nieodpowiednim miejscu), mozna to troche zniwelowac szerszym paskiem. 22 progi po ktorych mozna smialo jezdzic:) bardzo wygodnie gryf lezy w rececena/ jakosc 5/5 za ta cene (kupilem ja za okolo 1050zl) mysle ze nie mozna miec niczego lepszego:)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

swietne brzmienie i piekne wykonanie

Wady

niewyważona, słaby lakier, lekkie problemy z elektronika

Extra informacje

pol roku

~karol / 2010-10-19

Cześć,chciałem was spytać czy epiphone g 400 lub g 310 nadaje się do grania lekkiego rocka lub pop punku, a konkretniej chodzi o to, czy da się z nich wyciągnąć brzmienie na przesterze które byłoby zbliżone do sguier'ów, czy też less pauli?WadyCzy złe wyważenie bardzo przeszkadza w grze na stojąco?
Zalety

Wady

Czy złe wyważenie bardzo przeszkadza w grze na stojąco?

Extra informacje

~karol / 2010-10-19

Cześć,chciałem was spytać czy epiphone g 400 lub g 310 nadaje się do grania lekkiego rocka lub pop punku, a konkretniej chodzi o to, czy da się z nich wyciągnąć brzmienie na przesterze które byłoby zbliżone do sguier'ów, czy też less pauli?WadyCzy złe wyważenie bardzo przeszkadza w grze na stojąco?
Zalety

Wady

Czy złe wyważenie bardzo przeszkadza w grze na stojąco?

Extra informacje

~karol / 2010-10-19

Cześć,chciałem was spytać czy epiphone g 400 lub g 310 nadaje się do grania lekkiego rocka lub pop punku, a konkretniej chodzi o to, czy da się z nich wyciągnąć brzmienie na przesterze które byłoby zbliżone do sguier'ów, czy też less pauli?WadyCzy złe wyważenie bardzo przeszkadza w grze na stojąco?
Zalety

Wady

Czy złe wyważenie bardzo przeszkadza w grze na stojąco?

Extra informacje

~maciuf / 2010-08-02

Gitarę mam od dwóch lat.Prezentuje się fenomenalnie, żadne zdjęcie nie oddaje prawdziwego uroku instrumentu. Próbowałem wcześniej bawić się innymi gitarami, między innymi gibsonem i yamahą i przyznam że na moim epiphonie (choć po gibsonie może to brzmieć nierealnie) gra mi się zdecydowanie najlepiej. Instrument jest wykonany naprawdę solidnie.Rzadko mi się to zdarza, ale mogę uczciwie powiedzieć że kupiłbym tą gitarę jeszcze raz i nie zamieniłbym na żadną inną. Polecam zarówno początkującym jak i zaawansowanym gitarzystom. Pozdrawiam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Znakomicie się prezentuje, wysoka jakość wykonania, świetne brzmienie, rewelacyjnie się na niej gra:)

Wady

Od dwóch lat nie znalazłem żadnego

Extra informacje

Gitarę mam od dwóch lat, kosztowała ok 1000-1200zł

~r4czek / 2010-03-07

Moja pierwsza gitara elektryczna i już wiem że to był dobry wybór. Może nie jestem ekspertem, ale jak dla mnie brzmi wyśmienicie dobrze. Uciąłem jej jedynie ocenę w jakości wykonania ze względu na trochę męczący opadający gryf, ale defekt ten da się stosunkowo łatwo zniwelować dobrym paskiem.Polecam!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

BrzmienieWykonanieWygląd

Wady

Słynny na cały świat opadający gryf

Extra informacje

4 miesiace, 1 000zł

~Eddie / 2010-02-05

Mam ją jakiś czas i na prawdę jest warta wszystkiego. Przed nią miałem gitarę, która była nie dość, że ciężka, to jeszcze opadała na dół. Więc tutaj się lekko poprawiło. Jest lekka, a do opadania gryfu się już przyzyczaiłem. POLECAM w 100 % ! Wiadomo, ze nie jest to Gibson, ale jest Epiphon (O Boże jakie zdanie), forma, która na prawdę jest godna polecnia.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75

~grmas / 2010-01-01

Tak, posiada sławny opadający gryf, ale można się przyzwyczaić. Klucze trzymają strój, brzmienie jest świetne, dobrze reaguje na przestery. Najlepiej brzmi na strunach 9-42, ale to moja opinia. Gorąco polecam.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Świetne brzmienie, trzyma strój, świetny stosunek ceny do jakości

Wady

brak

Extra informacje

~Piotr / 2009-11-21

Poleca gitara była naprawdę świetna gdy by miała inne klucze :) Ale polecam !
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75

~fatek2356 / 2009-09-18

Gitarka dobrze leży w dłoni, trzeba ją troche wyregulować i przede wszystkim zmienic struny. Ja gram na eliksirach 46-10 i brzmienie od razu wymiata. polecam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

Czułe i dobre przetworniki, diabelski wygląd, dobre wykonanie

Wady

zle wywazona

Extra informacje

6 miesięcy

~rudi / 2009-06-09

Posiadam wersję cherry , lakier jak nówka po czterech latach - nie gram poza domem może dlatego . Również może dlatego klucze nie luzują się . Gryf leeeci tak że po pół godziny mam to w barku - zdecydowanie wolę grać na siedząco na tym wiośle . Co do brzmienia to jest soczyste , nadaje się od bluesa pod... no właśnie , nieco "za soczyste" pod metal , w sensie że nie do końca jest to "ta" barwa - choć to być może moje subiektywne odczucie . Świetnie brzmi w D , i trzyma dźwięk tyle ile trzeba .
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

-jakość wykonania na 5-ładne i soczyste brzmienie-cena

Wady

-gryf w sensie jego wyważenie - gdybym wiedział to bym nie kupił - serio !

Extra informacje

4 lata

~hpx33 / 2009-06-05

gitara jest zajebista
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

brzmienie dobrze stroi

Wady

nie ma

Extra informacje

3 miesiące 1260 zl

~Świr / 2009-02-12

Mam tę gitarę jakies 4 miesiące zgadzam się z poniekturymi ze jest źle wywazona i gryf opada ku dołowi ale mi to jakos nie przeszkadza ... co do brzemia jest rewelka wlasnie nie dawno wymienilem klucze na oryginalne gibsona co dodaje tej gitarce jeszcze ładniejszego wyglądu i dodego strój trzyma rewelacyjnie
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75

~Lithium / 2008-12-20

kupiłem wiosło jakiś tydzień temu i spisuje się dobrze. :>do brzmienia nie można się przyczepić, można grać wiele gatunków muzyki.klucze nie trzymają za długo stroju, ale to kwestia regulacji. lakier mógłby być co prawda lepszy... stuknąłem ją lekko przez przypadek i już się skaza zrobiła.no i gryf opada.poza tym gitara jest taka, jakiej szukałem. :)dobry wybór za te pieniądze (ok. 1000zł)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

wygląd, brzmienie, dobra jakość za tą cenę

Wady

opadający gryf, lakier

Extra informacje

tydzień, 1069zł

~jakubgt / 2008-10-21

bardzo dobra gitara! świetne klucze, drewno w sam raz na tę cenę:) tylko trochę źle wyważona, ale dobry pasek zredukuje ten minus:) świetnie leży w dłoni. Teraz można ją dorwać i za niecały tysiak, więc gorąco polecam!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

klucz, brzmienie

Wady

źle wyważona

Extra informacje

3 lata / 1200 PLN

~kusikx / 2008-09-11

mam tą gitarke 2 dzień, spisuje sie rewelacyjnie, klucze Grover'y doskonale trzymaja struj i naciągają struny gładko!! bardzo wygodna gitarka, przynajmniej nie tak mosięzna jak epiphone les paul xD!! gram głównie muzyke bluesową i hard rocka np. AC/DC itp. narazie wad niewykryłem ;)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

brzmienie, wygląd, montaż części(zalezy jak sie trafi w sklepie) i ogólnie super

Wady

narazie rzadnych

Extra informacje

2 dni i kupiłem w sklepie Rock n Roll za 770 zeta!!!! a kosztuje 959zł

eresa / 2008-07-25

Mnie lakier nie odpryskuje .
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

WSZYSTKIE

Wady

NIE MA

Extra informacje

od roku

~madame_rouge / 2008-06-25

Brzmienie uniwersalne, gram na niej zarówno bluesa i rocka, jak i metal. Do jakości wykonania raczej nic nie mam oprócz lakieru. Gitara dobrze stroi, ale struny polecam zmienić zaraz po zakupie (poprzedni właściciel grał na fabrycznych, więc musiałam zmieniać). Mam też małe zastrzeżenia jeśli chodzi o przetworniki, łatwo się wzbudzają. W tym przedziale cenowym to jedna z lepszych gitar, jakie można kupić, zdecydowanie polecam. Nie żałuję zakupu.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

Dobrze stroi,Uniwersalne brzmienie (od bluesa po metal),Ładny wygląd.

Wady

Przetworniki łatwo się wzbudzają,Lakier mało wytrzymały.

Extra informacje

Mam ją 3 miesiące temu, kupiłam za około 700 zł (odliczając koszty futerału) od innej osoby.

~groovy / 2008-06-22

Gram na g400 prawie 1,5 roku i uważam że jest po prostu wspaniała. Wklejany gryf, mięsiste brzmienie całkiem porządnych humbuckerów w sumie daje naprawdę znakomity efekt. Brzmienie bardzo przyzwoite na czystym kanale ( ogrywałem ze 30 gitar w przedziale cenowym między 900 a 1500 i z brzmieniem tego SG może konkurować tylko Les Paul Epiphone i Flame) a z przesterem po prostu daje kopa. Polecam wymianę strun, ja w tej chwili gram na Gibsonach Les Paul standard i bardzo sobie chwale zestawienie. Prezencja wyśmienita - oryginalny kształt Gibsonoskiego SG, chromowane pickupy, masa perłowa jako markery na podstrunicy. Jest to gitara wspaniała pod względem możliwości wydobywanych brzmień. Dobra elektronika i dokładna regulacja barwy tonu, oraz olbrzymie zróżnicowanie w brzmieniu przystawek zapewnia wiele możliwości ustawienia dźwięku jaki nam pasuje do tego co akurat chcemy grać. Mostek tune-o-matic i przyzwoite maszynki grovera zapewniają dosyć dobre trzymanie stroju - chociaż to też zależy od egzemplarza. Sustain gorszy niż w Les Paulu ale w tym przedziale cenowym i tak niewiarygodnie dobry. Nie jest to typowa "sportówka", tak że szybkie granie w wysokich pozycjach nie jest tak wygodne jak w niektórych modelach (jeśli polujecie na szybką polecam Cort X11) ale nie jest toporna.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Doskonałe brzmienie, wygląd, dwa mięsiste humby, dobrze wykonana. W tej cenie po prostu genialna.

Wady

Czarny lakier mało odporny na zadrapania. Nie jest to typowa szybka gitara. Kołki od pasa źle umiejscowione.

Extra informacje

Chyba 1150zł

~mat / 2008-05-09

Gitara świetna --> kupiłem na Guitar Center wraz z pokrowcem. Odliczając pokrowiec zapłaciłem ok. 850 zł. Niska cena, super wykonanie, uniwersalna ...
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

jak na taką gitarę bardzo niska cenaświetne brzmieniedobre wykonanieuniwersalna - do przeróżnych stylów muzyki

Wady

opadająca główka --> mi to jednak nie przeszkadza

Extra informacje

~g400 / 2008-03-07

gitara po prostu wymiata, nawet pomimo zastosowania tanich strun montażowych da sie wydobyć dźwięk jakiego sie spodziewamy po zakupie SG Series :) wygląd jest powalający,wygoda grania: trudno powiedzieć ogólnie jea się gra bo wszystko zależy od przyzwyczajenia. ja do tej pory grałem tylko na stracie więc potrzebowałem chwili przyzwyczajenia, choćby do dłuższego gryfu. Elektronika: przetworniki sa po prostu wspaniałe, dają 100% przyjemności z gry, przełącznik i pokrętła bardzo wygodne. Jeśli nie grało się wcześniej na humbuckerach to łatwo przegiąć:) tzn do tej pory w stracie odkręcałem volume gitary na max żeby uzyskać pożądane brzmienie, natomiast w SG wystarczy nieco ponad połowa :) (oczywiście przy odpowiednim ustawieniu ampa). jak już zaznaczono w innych opiniach gitara lubi nurkować gryfem w gół ale taki już jest ich urok i nie sądzę żeby to jakoś negatywnie wpływało na całość. Co do mocowania paska przy gryfie to nie wyobrażam sobie innego miejsca;)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

jakość do ceny, wykonanie, przetworniki

Wady

może tylko struny

Extra informacje

tydzień,1000zł

~WiLLiam / 2008-02-10

Gitara jest całkiem wporządku, nie jest to sprzęt tylko do ćwiczeń. Brzmienie calkiem przyjazne. Zwłaszcza clean. Przyzwoity sustaine, mógłby być troszkę dłuższy ale SG mają raczej cienką deskę więc i tak jest dobry.Jakość wykonania... hmm... możnaby sie czepiać- niedokładnie dokręcone klucze- "uciekający" na dół gryfPomijając to, gitara jest raczej wygodna. OsprzętKlucze wporządku, strój trzymająKupienie tej gitary za 1200 pln to bezpieczy zakup... napewno nikt nas nie okradł :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

- wklejany gryf- sustaine- klucze groovery- wygoda gry-JAKOŚĆ/CENA

Wady

- złe wywarzenie- cienka deska

Extra informacje

Na tej gitarce gram 2 lata, kupiłem ją za 1200

~Slayer669 / 2007-12-09

Posiadam tą gitarę od stycznia tego roku. Gdybym mial ja ocenić to oólnie super brzmi ale grf nie wazy i spada ku dołowi i od dłuższego czasu wystepują w niej straszne spężęnia. Brzmi doskonale, lakier faktycznie nie najlepszej jakosci, orryginalne struny radziłbym od razu wymienic na cos lepszego (ja gram na Blue Steelach), klucze trzymają strój i się nie luzują, dostęp do niskich pozycji jest raczej ograniczony ale wiadomo SG to nie typ wyścigówki, zaczep paka jest w niewygodnym miejscu i pzrez nieuwage kumpla kótrmu spadła moja gitara i odbiła się od jego glana ma niewielki odpryk w lakierze koło dolnego zaczepu ale cóż trudno się mówi.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Wygląd, Brzmienie, Cena/Jakość, trzyma strój, świetnie brzmi zarówno na czystym jak i distortion.

Wady

Złe wyważenie, spżęga

Extra informacje

rok czasu, 1200zł

~Artysta Zwany Wampirem / 2007-09-14

Gitara jak na tę cenę jest fajna. Mam ją miesiąc i moja pierwsza gitarka (Vintage za okolo 1000zl) nie gra tak fajnie jak ona. Szkoda ze klucze sie "luzujom"(mozna przykrecic) i lakierek sredniej jakosci. Struny tez oczywiscie do wywalenia (rostrajajom sie co 5-10 minut). Jak się wymieni przetworniki to gitarke mozna zaliczyc do "zawodowych"
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

Cena!!! Wklejany (!!!!!!!!) gryf!!!!

Wady

Lakier, struny, klucze lubia sie luzowac jak sie nie przykreci chociaz i tak po przykreceniu sie luzujom :)

Extra informacje

~Guziec / 2007-07-07

co tu duzo mowic jest najlepszej klasy jak na taka cene, krotko moiwac zajebista i tyle. Mam ją już sporo czasu i jedyne na co moge narzekac to to ze ma chamski lakier i juz po kilku dniach zaczelo cos sie z nim dziac a poza tym ja ją strasznie katuje wiec nie ma sie co dziwic. W kazdym razie to w umie nie polecam tej gitary bo po co ma ktos miec taka zajebista gitare jak ja ;P ;)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

wyglab, brzmienie i wszystko

Wady

narazie nie odkryłem

Extra informacje

980zł, nowa, opuszczona z 1199zł, mam ją już sporo czasu

Here_I_Am / 2007-06-16

Gitara ogólnie na bardzo duży plus. Prezentuje się świetnie, brzmi bardzo miło i gra się na niej przyjemnie. Niestety (nie wiem jak w innym modelach), ale w moim egzemplarzu klucze (Grover - nie wiem jaki model) są do bani... Pracują bardzo płynnie i precyzyjnie, ale nie trzymają stroju! Trzeba ją nastrajać dosłownie co 5-10 minut grania... Mam jeszcze drugą gitarę, kopię Strata z osprzętem najniższej półki i muszę przyznać, że w tej gitarze klucze lepiej trzymają strój i nie trzeba jej tak często stroić. W sumie to jedyne co mi tak bardzo przeszkadza. Ogólnie oceniam gitarę bardzo dobrze :) Możnaby jeszcze tylko wsadzić jakiś inny gryf jak w modelach Les Paula które są wygodniejsze i "szybsze" od tego w SG, lecz do tego można się przyzwyczaić.pozdr. :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Wygląd ;)Przetwornikijakość

Wady

kluczemocowanie paska (z tyłu korpusu, gitara może czasem się odchylić i zwyczajnie się odpiąć)

Extra informacje

cena: 1150zł; czas użytkowania: miesiąc

~kamil / 2007-06-06

kupiłem te gitare jakieś 3 miechy temuza 1050 zł cena opuszczona z 1170zł. Jestem z niej bardzo zadowolony jest bardzo starannie wykonana i strasznie wygodna dostep do niskich pozycji jest super , brzmienie jest dobre na czystym troche niewyraźne ale na przesterze jest super wkońcu czołowi muzycy rockowi , metalowi grają na SG daje niwzłego kopa. minusem jest kipeskiej jakości lakier ale nie ma to wieksze go znaczenia jest mało odporny na odpryski i takie tam.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

-wykonanie jest bardzo staranne-daje kopa na przesterze-wygoda gry -mała waga -bardzo dobra gitara jak za taką cene

Wady

-lakier ale to drobnostka

Extra informacje

mam ją 3 miesiące kupiłem w sklepie muzycznym za 1050 zł

~raynor / 2007-04-22

Mój kolega zakupił, gra na niej już 1,5 roku. Gitara jest bardzo dobra. Jak na klase 1000-1200 zł, nie mógłbym polecić nic innego (oprócz squiera tele custom, którego sam posiadam). Gitara ma bardzo czyste i wyraźne brzmenie, jednak dla mnie jest ono troche za lekkie. Brakuje takiej agresji - ale to akurat sybiektywna opinia. Wykonana jest znakomicie, niczego się nie można przyczepić.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

wykonanie, cena

Wady

zbyt lekkie brzmienie

Extra informacje

1,5 roku, 1159 zł

~Szymon_18 / 2006-09-07

generalnie, gitarka idealna, uwialbiam na niej grac, jest cudowna, ale treraz nie moge, bo moj kolega mi zlamnal gryf przy korpusie i musze czekac az mi lutnik zrobi, :D, a co do samej gitary, jak ja pierwszy raz zobaczylem to sire zakochalem, piekna winia, wymarzone slije, ahh, klucze dobrze trzymaja, u mnie tylko w g sie lekko rostrajala, ale dokrecilem i malina, wysokosc strun jak kto lubi,mozna wyregulowac, mostek stroi rowniez porzadnie, przetworniki na cleanie lekko wymiekaja, jest troszke przebasowiona, ale jak kto sie lubi bawic w ustawienia na piecu to wycisnie pienke cieple bluesowe brzmienie, gryf jeszcze nigdy mi sie nie skrzywil, a moim znajomym co maja ibanezy za 1800 zl sie krzywi i krzywi, gdyby byla kolo mnie to bym nie pisal tego posta:D, ale trzeba czekac, jakos wykonania poraza, jak najbardziej polecam, ale seymoura radze wsadzic pod gryf:P
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75

~bizkit / 2006-08-07

Ta gitara jest świetna.Jest pięknie wykonana,żadnych skaz,bardzo dobrze trzyma strój(co zapewniają świetne klucze marki Grover),klucze chodzą bez zarzutu.No i najważnejsze:można na niej zagrac prawie wszystko od lekkiech ballad do heavy metalu(zresztą gitarzysta System of A Downa też gra na SG).Na przesterze naprawde pokazuje na co ją naprawde stac.Gryf mimo iz jest dośc gruby pozwala na granie szybkich solówek.2 przetwornik typu humbucker dają naprawdę dużego "kopa".Jest pięknie i starannie wykończona mimo swojej ceny(około 1200 zł).Mogę ją gorąco polecic tym,którzy szukają dobrej gitary z porządnym brzmieniem,świetnym wykończeniem oraz wyśmienitego osprzętu za rozsądną cenę.I mam nadzieje,że ta gitara straczy na wiele lat.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

~wowson / 2006-05-28

Gitarę mam pół roku. Kupiłem za 900zł używaną - dwumiesięczną :))) MEGA OKAZJA.Co do brzmienia to oryginalne przetworniki nie są najwyższych lotów. Na clean gitara nie brzmi zbyt klarownie, za to na przesterze zwłaszcza przetwornik przy mostku daje fajnego czady w stylu AC/DC.Jakość wykonania naprawdę świetna, a przecież ten model robią w Chinach. Gryf prościutki, a struny da się ustawić naprawdę nisko. Świetnie stroi!Gitara jest wykonana z porządnego kawałka machoniu, gryf także machoniowy, profesionalne klucze marki Grover, lakier (moja jest w kolorze czarnym) niestety mało odporny na zadrapania.Stosunek ceny do jakości na mocne 5. W tej cenie nie dostaniemy na rynku innej gitary z WKLEJANYM GRYFEM, całej z machoniu i z markowymi kluczami. Wystarczy wymienić przetworniki na jakieś markowe i mamy zawodowy sprzęt.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50

~DarK / 2005-12-29

Witam.Jakiś miesiąc temu zakupiłem tą gitarkę i jestem z niej bardzo zadowolony. Jest to już zawodowa gitarka o świetnym brzmieniu!Na cleanie gitara brzmi jakby używa lekkiego chorusa- jest delikatna,bluesowa...prawie jak akustyk:)...Natomiast przy włączonym przesterze gitarka jest typowo rockowa/metalowa...jej brzmienie jest świetne...zarówno na treble,mid i rythm natomiast pokrętła odpowiedzialne za humbuckery dają jeszcze większą możliwość w jej brzmienie! Gitara jak na swój przedział cenowy prezentuje się bosko!Naprawde POLECAM
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

Instrumenty muzyczne Epiphone G-400 opinie