Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Gitary Elektryczne
  • /
  • Epiphone G-310
  • /
  • 1

Opinie o Epiphone G-310

Instrumenty muzyczne Epiphone G-310 opinie
Brzmienie
4.57
Cena/Jakość
5
Jakość wykonania
4.64
Osprzęt, materiały
4.36

Średnia ocen

4.64

w skali od 1 do 5.

 

Epiphone G-310 opinie Epiphone G-310
4.64 1435

~szczepan / 2013-07-03

Ja właśnie mam ją zamiar kupić :D Wraz z piecykiem Line 6 Micro Spider :D Zestaw ładnie brzmi. W tym tygodniu kupuje ! :D
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Cena/Jakość

Wady

Struny, Klucze takie sobie

Extra informacje

Kupuje za 450 z Line 6 micro spider

~roobi / 2010-06-15

cześć ja mam tą gitarę ponat 1,5 roku i sobe ją bardzo chwalę pograłem rok i wymieniłem klucze i narazie nic sie nie dzieje.gram na niej prawie codziennie i dosyć ciężką muzykę.Bardzo podoba mi się brzmienie jak i wygląd i jej doskonałe wykonanienaprawdę polecam!!!!!tylko brać!!!!!!!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

super brzmienieextra wygląodjazdowe i dokładne wykonanie

Wady

słabo trzymające klucze

Extra informacje

ja kupiłem ją za 750zł i mam ją jusz ponad 1,5 roku

~Davey_Morfina / 2010-02-16

Chyba nie ma lepszej gitary w tej cenie. Gitara świetnie brzmi na sucho a po odpaleniu pieca na gain niszczy. Brzmi równie doskonale na cleanie. Mam zestaw z piecem LINE 6 Spider IV 15 i musze przyznać że to doskonały zestaw. Miałem okazje podłączyć ją do Marshalla 15stki i Laneya jakiegoś ale ze Spiderem dźwiek podobal mi sie najbardziej. Jest to gitara TYLKO I WYŁĄCZNIE RYTMICZNA. Jak kolega wcześniej napisał ,zapomnieć mozna o solówkach powyżej , nawet 14 progu bo raz że sie za wysoko robi na strunach a obniżyć sie nie da bo zaczynają leżeć na gryfie a dwa że ciężko sie tam zmieścić. Natomiast dla rytmicznych jak ja , jest idealna. Warto jednak wymienić struny bo te orginalne są jakieś nie bardzo . Polecam Dunlopy Zakk`a Wylde. Co do jakości wykonania to indonezyjscy "lutnicy" sie postarali. Progi dobrze wbite i wszystko fajnie poskręcane. Faktycznie gitarka musi sama dojść do wniosku , że trzymać strój trzeba i po jakimś czasie to takiego wniosku dochodzi :P
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Jakość/Cena , świetny wygląd i wykonanie , BRZMIENIE!!

Wady

Struny dosć wysoko nad gryfem od 14 progu przez co nie uniwersalna , luzujący sie wtyk kabla ale da sie przeżyć :P

Extra informacje

Kupiłem ją pół roku temu za 650 pln

sg / 2009-11-22

odbiegajac od tematu mam prosbe czy ktos z was moglby mi pomoc poszukac odpowedniego wzmacniacza do g 310 takiego do 650 zl

~ac dc / 2009-11-22

mam gitare od pol roku i bardzo mi sie podoba . Bardzo ladny dzwiek i wyglad polecam kolor czerwony poniewaz wyglada bez porownania lepiej niz na zdjeciach z internetu . Wygadna w grze bardzo dobrze nadaje sie do ac dc black sabbath alice in chains jimi hendrix i wiele innych napisalem to poniewaz tego gram najwiecej polecam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

wyglad brzmieniecena

Wady

klucze ale bez tragedi

Extra informacje

kupilem nowa za 789 zl

~Roxi / 2009-08-17

No cóż gitarę kupiłam w sklepie muzycznym i ma jużprawie rok :) I musze szczeże powiedzieć że jestem bardzo zadowolona z użytkowania jej :) gram ciężką muzykę i ta gitarka mi do tego pasuje :D ciepełki clean, i przester z pazurem :)2 humbucki dająognia :)a gitara jest niegruba i baaardzo wygodna:)) jak za tącene to gitara zaczepista :D i ten specyficzny czerwony kolorek... :) Polecam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

-stosunek ceny do jakości-ciekawy kolor-brzmienie-wygoda-dość cienka

Wady

-wkręcany gryf, ale to nie przeszkadza w grze :)

Extra informacje

prawie rok za 750 zł (nowa)

~kapito / 2009-03-23

świetna gitara
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

świetne brzmienie solidnie wykonana nadaje się do każdego rodzaju muzyki.

Wady

na początku szybko się rostraja ale tak po mieśącu jest jak marzenie

Extra informacje

mam go 5miesięcy i kupiłem go za 660zł nową na allegro

~Boshor / 2009-02-24

Gitara bije nawet niektóre drogie gitarki. Za tą cenę nie ma lepszej. jeśli masz na zbyciu 8 stówek to bierz śmiało bo w tym przedziale cenowym jest jeszcze tylko ibanez i ltd ale z ruchomymi mostkami, co w tej cenie jest bez sensu bo 500 stów to dobry floyd kosztuje. Mam, gram i nawet na firmowych przystawkach ładnie brzmi ale jak chcecie z nią wyjśc na scene przydałoby sie kupić lepsze (np firmowane przez Angusa Younga - ;DD).
Zalety

Jakość do ceny.Brzmienieogólne wrażenie

Wady

jak na tą cenę nie można oczekiwać więcej.

Extra informacje

Mam pół roku kupiłem za 800zł

~nadzienie / 2008-12-13

Epiphone G310 to kopia legendarnego Gibsona SG. Posiadaczem Gibsona był np. Angus Young z AC/DC. Epi jednak sporo odstaje od tej gitary... największa wada to słabo trzymające klucze, ale nie jest z tym tak źle. Przydałby się także szlif progów i regulacja mostka bo oczywiście za tą cene nic nie jest zrobione... Jednak gitara jest dobra żeby zrobić z niej coś lepszego. Zmienić klucze przetworniki i nikt nie pozna tej gitary. :) Chodź nawet bez przeróbek brzmi fajnie :) Wykonana jest staranie. Jest to moja pierwsza gitara elektryczna i jestem z niej zadowolony :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

BrzmienieCenaWykonanieWygląd

Wady

Słabo trzymające klucze

Extra informacje

575 zł

~Toxic / 2007-10-04

Ma dobre brzmienie , jakość wykoniania jest bardzo dobra , za tą cene naprawde tylko brać i grać ,jak narazie nie znalazlem żadnych minusów , gra sie bardzo przyjemnie . Polecam.Mam go od września , kupilem za 629 zł
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Wady

Extra informacje

Mam go od września , kupilem za 629 zł

~kazikus / 2007-07-17

gitara ładnie wygląda, zaskakuje brzmieniem. klucze slabo trzymają to chyba największa wada. przyjemna do grania, dobrze sie gra różnymi technikami, dobra na początek i po wymianie kluczy i przetworników nadaje sie na scene. ja tak zrobiłem i ludzie nie wierzą że to gitara za taką małą cene.przy zakupie trzeba uważać co by nie kupować używanej sprowadzanej z usa (gitara źle znosi nadmorski klimat i potrafi zardzewieć) rdza na niej pojawia sie głównie na śrubkach, i przełączniku.przy zakupie należy też sprawdzić czy przełącznik dobrze działa , (zdarzają sie wadliwe).i jeszcze jedno o czym należy pamiętać gitary tego samego modelu mogą brzmieć troszeczke inaczej i czasem zdaży sie jakaś z usterkami, więc ogrywajcie gitary, nawet kilka tego samego modelu
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

cena do jakościwygodny gryfspore możliwości brzmieniowedobre wykonanie

Wady

kluczeprzetworniki (zwłaszcza neck)mało odporna na klimatyraczej do prób i na pierwsze koncerty

Extra informacje

mam ją już 4 lata jestem drugim właścicielem i kupiłem ją za 250zł

~Sniffy / 2007-04-22

Epiphone G310 jest to wspaniala gitara elektryczna.Naprawde warto ja kupic za taka cene . gitara ma swietne brzmienie oraz wyglad.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

Świetne brzmienie i wygląd

Wady

dla bardziej wymagajacych radze wymienic klucze :]

Extra informacje

599 zł pół roku

~Spidi / 2007-02-01

Gitarę zakupiłem jakiś rok temu w sklepie w Katowicach. Pierwsze wrażenie po kontakcie z gitarą:Gitara bez podłączenia brzmi świetnie. Coś, co mnie jednak zaszokowało to ogromna wygoda gry. Struny leżały nisko i przyjemnie się grało. Coś co może jednak niekiedy troche denerwować to 2 oddzielne pokretla volume...Gdy gramy na dwuch przystawkach moze to troche utrudniac. Zalezy od preferencji uzytkownikaNastępnie chwila na którą czekałem- podłączenie do wzmacniacza. Był to jeden z Line6:Chwila gry na kanale czystym- miły ciepły sound, chociaż miejscami troche brakowało mu charakteru (brzmiał troszke matowo) ale wszystko powinno się zmienić po wymianie przystawek na lepsze.Potem kanał przesterowany- na lekkim przesterze gitara brzmiała bardzo dobrze. Jednak po przekręceniu gałki gain na więcej niż połowe gitarka zaczęła troche mulić.Potem jeszcze chwila zabawy chorusem, reverbem i udało mi się ukręcić całkiem ładne brzmienie...Tak więc podsumowując- Gitarka jak za te pieniądze jest całkiem przyzwoita. Jej wygląd odróżnia ją mocno od pozostałych- obok niej nie można przejść obojętnie. Na kanale czystym i lekko przesterowanym brzmi ładnie (troche bluesowo) a na mocnym przesterze tez da sie cos osiągnąć jednak nie na wielką scenę... Jesli ktos ma troche wiecej pieniedzy to moze dołożyc i kupic jeszcze przystawki albo model G400.Pozdrawiam (ps. czarna wygląda super :))
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

-miły czysty kanał-niesamowita wygoda gry-doskonale stroi-można uzyskać ładne brzmienie

Wady

-słabe klucze-gitara 'leci na główkę' (można się przyzwyczaić)-mogą sie pojawić drobne usterki (np. u mnie cały czas odkręca się gniazdo :)

Extra informacje

Mam niecały rok... Kupiłem za 740 zł w RnR w Katowicach

~Rain / 2007-01-08

Jak na gitarę robiona w Chinach byłem mile zaskoczony. Mój egzemplarz zakupiłem za 700zl.Kupilem ja ze względu na stosunek ceny do jakości-brzmienie jak za te pieniądze jest przyjemne. Uważam ze za te pieniądze warto ja kupić.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50

~Thomson / 2006-08-15

Gitarke odkupiłem od brata, ma juz ok 3 latek. Gitare polecam do blues/metal, w tych klimatach jest naprawde dobra:) Niestety z wygoda gry jest gorzej trudno siepać solówki powyżej 16 progu, i jeszcze do tego pasek w takim miejscu!!!! Progi sa wzorowo nabite, wszystko jest bardzo estetycznie wykonane! Struny sa umieszczone bardzo blisko gryfu. W planach mam zakup Epiphona G-400:D
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50

~wz / 2006-03-30

Używam od paru miesięcy, zakup[iłem za 800 zł. Brzmi bardzo fajnie... humbbuckery na laneyu 30 niezłą zadymęrobią... W tym zakresie cenowym godna polecenia.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

Instrumenty muzyczne Epiphone G-310 opinie