Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Budownictwo
  • /
  • Dostawcy prądu
  • /
  • Enrex Energy
  • /
  • 1

Opinie o Enrex Energy

enrexenergy.pl

Katowice

Budownictwo Enrex Energy opinie
Cena/Jakość
3.26
Obsługa klienta
3.51
Oferta
3.28

Średnia ocen

3.35

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

85

dodanych opinii

 

Zygmunt F / 2021-08-03

Firma rzetelna, dobra obsługa. Cena pakietów dodatkowych bardzo konkurencyjna. Czasami problem z dodzwonieniem się na infolinię ale na maile odpowiadają szybko. Mają zniżki dla seniorów.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

Andrzej / 2021-08-02

Stanowczo ostrzegam przed tą firmą. Naciągają starszych schorowanych i nieświadomych ludzi na niekorzystne umowy poprzez swoich przedstawicieli handlowych chodzących po domach . Podbierają klientów firmie Tauron która ma bardzo dobra ofertę a po czasie okazuje się że teraz media kosztują więcej jak benzyna
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Brak

Wady

Droższa cena , problemy z wypowiedzeniem umowy , zerowanie na osobach starszych

Extra informacje

Oszukują ludzi starszych przez przedstawicieli handlowych

Sergio / 2021-07-14

nie jest źle
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

K Gliwice / 2021-06-11

miało być taniej niż u poprzedniego dostawcy, a wychodzi w sumie podobnie. Tylko obsługa lepsza.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
3.67
Zalety

Obsługa

Wady

Cena

Extra informacje

ponad rok

Wiesław / 2021-05-17

Bawią mnie opinie wielu osób które "zachwycają" się certyfikatem OZE, czyli pochodzącej z odnawialnych źródeł energii - ewidentna bzdura, przecież oni są tylko pośrednikiem handlowym, a nie dostawcą (producentem) prądu, dostają tylko informację od dostawcy energii o zużytym prądzie i doliczają drugie tyle albo i więcej (plus 6 zł miasęcznie za ten certyfikat). Moje doświadczenie z firmą ENREX ENERGY jest negatywne. Telefoniczne Biuro Obsługi Klienta - porażka nic się nie załatwi, poinformują jedynie o ewentualnym zadłużeniu lub jego braku, przy bardziej skomplikowanej sprawie informują że przekażą sprawę dalej i dostanie się odpowiedź mailową, ale to jest tylko mydlenie oczu, żadnej informacji się nie otrzyma. Na początku lutego 2021 (w trakcie obowiązywania poprzedniej)otrzymałem nową umowę z nowym cennikiem znacznie wyższym z informacją, że w przypadku braku akceptacji cennika umowa zostanie rozwiązana w ciągu miesiąca. Tak też zrobiłem . Przed końcem miesiąca otrzymałem informację mailową, że zgłoszenie zostało przyjęte, ale trzeba przysłać wypowiedzenie z podpisem na maila [email protected] lub listownie. Pomimo wysłania mailem wypowiedzenia w dalszym ciągu otrzymywałem informację o zbliżających się płatnościach. W połowie kwietnia napisałem reklamację na otrzymywane sms- y o płatnościach i braku rozliczenia końcowego. Na początku maja otrzymałem pisemną informację że zgłoszenie zostało przyjęte do realizacji, a umowa zostanie rozwiązana na koniec czerwca 2021. Napisałem następną reklamację tym razem na termin rozwiązania umowy, otrzymałem kuriozalną odpowiedź że umowa była napisana w formacie WORLD a podpis został wklejony ze zdjęcia (a nie da się tego zrobić inaczej) i że to oni robią mi łaskę że nie będę obciążony opłatą za zerwanie umowy przed końcem poprzedniej. Napisałem następną reklamację z zapytaniem jak można wysłać wypowiedzenie z własnoręcznym podpisem drogą mailową (to jest nie możliwe, nawet napisane ręcznie po zeskanowaniu wyjdzie zdjęcie), jak również co firma ENREX robiła przez trzy miesiące nie informując mnie o nie prawidłowym wypowiedzeniu, aby w końcu zaakceptować wypowiedzenie. To jest celowe działanie na przedłużenie umowy. odpowiedzi już nie otrzymałem co mnie też nie dziwi odpowiada kiedy chcą, kiedy im pasuje.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

omijać szerokim łukiem

Wady

Biuro obsługi klienta brak kompetencji i brak szczegółowych informacji, brak odpowiedzi na reklamację

Extra informacje

Hubert / 2021-04-28

Brak większych uwag
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00
Zalety

Cena

Wady

Extra informacje

Sławomir / 2021-04-26

Brak odpowiedzi na pisma i przesłane wypowiedzenie umowy i akt zgonu właścicielki. Interwencje na infolinię zero informacji zwrotnej mimo deklaracji kontaktu. Ksiegowanie po wypowiedzeniu faktur i rozliczanie ich z nadpłat z poprzednich okresów
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.67
Zalety

Brak

Wady

Brak kontaktu, znamiona wyłudzania opłat, otrzymywanie 2 faktur od operatora i sprzedawcy

Extra informacje

Namówiona na zmianę sprzedawcy 85 letnia . Klient od 4 lat

Anymous / 2021-04-16

Ciężko znaleźć firmę która ma 100% prądu z OZE. Przy e- fakturze nawet całkiem nieźle wychodzi również pakietem dodatkowym, chociaż cena za zieloną energię mogłaby być w tym kraju niższa, bo to trochę dziwne, żeby płacić za wszystkie kolory w oze. Ogólnie jestem zadowolony
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33
Zalety

EKO

Wady

Czas oczekiwania na przysłanie umowy

Extra informacje

Karolina / 2021-03-31

Umowa nie jest kompleksowa, więc przychodzą dwa rachunki - za sprzedaż i dystrybucję. Konsultanci nie informują, że przy posiadaniu cenniku w Tauronie będzie sie płacilo karę za przedterminowe zerwanie cennika. Nie polecam
Zalety

Wady

Nierzetelna obsługa i wprowadzenie klienta w błąd i

Extra informacje

Michał / 2021-03-30

Dobra oferta i obsługa. 100% OZE i pakiet z fachowcem w całkiem dobrej cenie, bez dodatkowych opłat aktywacyjnych. Szkoda tylko, że biuro w Katowicach ale na razie nie było potrzeby korzystać...
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

oferta oraz certyfikat oze

Wady

jedno biuro obsługi

Extra informacje

AS / 2021-03-01

ok
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

Hubert B / 2021-02-25

Prąd w cenie podobnej jak wszędzie, jednak cena pakietu z pomocą fachowca całkiem przystępna. Jeszcze nie musiałem korzystać, bo nie miałem awarii ale ogólnie ok. Pocieszający jest certyfikat zielonej energii. Ogólnie ok
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

obsługa klienta

Wady

brak pakietu medycznego

Extra informacje

Piotr / 2021-02-17

Od dłuższego czasu mam podpisana umowę i jestem bardzo zadowolony
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

Niska cena

Wady

Nie odebrali telefonu ale potem się udało

Extra informacje

Jerzy / 2021-02-16

bez uwag
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00
Zalety

certyfikat oze

Wady

energia z oze mogłaby być trochę tańsza

Extra informacje

zadora / 2021-02-12

Oszukali mojo babcie. Podali sie za touron placila przedtem 140 zl z touronem , tears za touron i enrol energy 270 zl?? niby mial byc tani prad a tu wyszlo raz tyle. infolinia nic nie wie , nie maja pojecia co tam nawet robia. zerwalismy umowe 3 tog emu mailem nadal oddzewu brak.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

nice ma zadnych zalet ta firma

Wady

duzo by tu pisac: oszusci, obsluga klienta brak jakis wiadomosci

Extra informacje

ZZZZZ / 2021-02-11

.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

Pawel77 / 2021-01-20

W zasadzie to zmieniłem, bo chciałem coś zmienić. W sumie cena za samą energię niższa nie jest niż u poprzedniego dostawcy, jednak obsługa lepsza. W sumie mam zieloną energię w domu, a nawet nie zmieniłem licznika.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
3.67
Zalety

zielona energia

Wady

cena pakietów dodatkowych

Extra informacje

MM / 2021-01-13

Po roku czasu mogę polecić z czystym sumieniem. Obsługa bardzo dobra, nie i chociaż infolinia mogłaby być czynna całodobowo, ponieważ w godzinach pracy nie wszyscy mogą swobodnie dzwonić. Na szczęście nie ma problemu z mailami. W przypadku problemu z płatnościami wysyłają smsy i dzwonią a nie od razu strasza wyłączeniem prądu.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

obsługa i kontakt

Wady

Infolinia czynna tylko do 18:00

Extra informacje

Karina / 2021-01-11

Zrobili was też w ciula padają się za Tauron mnie też żeby oni zerwali z wami umowę nie zapłać za 3 miesiące i Sami zrezygnują odetną prąd i po sprawie możesz zadzwoni do innego sprzedawcy albo u tego co byliście i problem z głowy
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Brak zalet

Wady

Na każdym kroku

Extra informacje

Wiecznie nie odbierają telefonu nie odpisują na meila brak kontaktu z kim kolwiek

Karina / 2021-01-05

Tragiczna obsługa Brak zainteresowania 18.05.2020 złożona rezygnacja i do tej pory nie ma odpowiedzi
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Brak zalet

Wady

Na każdym kroku

Extra informacje

Anonim / 2021-01-05

prąd jak wszędzie, tyle, że idzie się dodzwonić.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00

Dariusz1968 / 2020-12-26

Jezstem zadowolony ze zmiany chociaż na początku miałem mieszane uczucia i chciałem zrezygnować jak zobaczyłem opinie w internecie. O oszukiwaniu nie ma mowy, bo w trakcie podpisywania umowy trzeba telefonicznie potwierdzić wszystko. Jeśli chodzi o kontakt z firmą, to w końcu można sie dodzwonić normalnie.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

Anonim / 2020-12-14

Całkowity brak zainteresowanie klientami
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Brak

Wady

Ceny, oobsługa

Extra informacje

Witek / 2020-11-25

Bardzo miła obsługa, wszystko wyjaśnili i pomogli
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

Zosia / 2020-11-25

bez zastrzeżeń
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00

Kornelia / 2020-11-25

wszystko w porządku
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

Irena / 2020-11-20

klarowne warunki i konkurencyjne ceny
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00

Mirek / 2020-11-20

Obsługa na wysokim poziomie
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Maria / 2020-11-19

jest taniej
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

Wiesław / 2020-11-19

Od pół roku biorę od nich energie i wszystko jest ok
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Ilona / 2020-11-19

Bez zastrzeżeń
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
3.67

Michał / 2020-11-17

Świetne podejście do klienta i doskonała oferta
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

Marek / 2020-11-17

Tanio, miło i profesjonalnie
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Monika / 2020-11-17

Wszystko zgodne z umową. Polecam!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.00
Zalety

Cena

Wady

Extra informacje

WM / 2020-10-07

OK
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Mariusz LZ / 2020-09-15

Jedyna firma na rynku która sprzedaje prąd pochodzący z OZE i daje certyfikat. W sumie, to chyba ciężko znaleźć inną na rynku. Cena rachunku jakoś znacząco się nie zmieniła, ale obsługa na plus. W sumie to wystarczy podpisać pełnomocnictwo i wszystko załatwiają za klienta, bo przejść samemu proces zmiany dostawcy to jakaś masakra.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

OZE + Obsługa

Wady

Extra informacje

3

Marta / 2020-09-08

Wszystko ok. Cena rynkowa, nieco niższa ale jest certyfikat oze.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

oze

Wady

Extra informacje

Paweł Cz. / 2020-09-01

Nie ma się do czego przyczepić
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

obsługa klienta

Wady

Extra informacje

11 miesięcy

XYZ / 2020-08-31

Podpisałem umowę tylko ze względu na pochodzenie energii z OZE. W sumie cena delikatnie niższa i mogłoby być więcej pakietów dodatkowych. Ogólnie jest ok. Niedługo przechodzę na gaz i wtedy się okaże, czy uda się zejść jeszcze niżej z opłatami.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

OZE

Wady

mało pakietów dodatkowych

Extra informacje

Karol-Dabrowa / 2020-08-30

Prąd, jak prąd. Ważne, że jest taniej.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

cena

Wady

Extra informacje

Axel / 2020-08-26

O firmie dowiedziałem się z forum ekologicznego, ponieważ chyba jako jedyna ma certyfikat OZE na swoją energię. Cena całkiem przyzwoita i wszystko można załatwić online. Oczywiście po podpisaniu umowy były jakieś dziwne telefony od poprzedniego operatora, że odłączą mi licznik ale specjalnie się nie przejmowałem. Operator godny polecenia.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

OZE

Wady

Extra informacje

7 miesięcy

Krystyna / 2020-08-26

przeszłam tylko ze względu na cene i dlatego, ze pomimo mniejszego zużycia energii rachunki u poprzedniego operatora stale rosły i nie potrafiono mi wytłumaczyć dlaczego. Teraz jest zupełnie inaczej i taniej.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

cena

Wady

Extra informacje

Ziutek / 2020-08-26

Oszuści zawarlam umowę powiedzieli mi że odetna mi prąd jak nie podpisze umowy..weszli do domu jak do siebie nawet nie pukając..odeslslam umowę i jest zgłoszone do prokuratury za oszustwo....będę jeszcze tam dzwonić jak mi tego odrocza umowy.....Wielka porażka....... Ciekawy jestem czy jakimś karę przyślą........i tak im tego nie zapłace....liczę na to że macie trochę wstydu i trochę godności za anulowanie wszystkim umowy za te wasze oszustwa i mówienia nie prawdy..tego samego dnia co podpisałem umowę to zadzwoniłam do poprzedniego dostawcy prądu i nigdy nie wysyłają ludzi żeby chodzić po domach żeby podpisać umowę...i jak zaraz chciałem anulować umowę z wami to bezczelnie wyście uciekli z przed domu i jeden z was powiedział do kloezanki cytuję:szybko jedziemy żeby nas nie złapali :skandal
Zalety

Oszuści

Wady

Oszuści

Extra informacje

Czeka was prokuratura....

Ziutek / 2020-08-26

Oszuści zawarlam umowę powiedzieli mi że odetna mi prąd jak nie podpisze umowy..weszli do domu jak do siebie nawet nie pukając..odeslslam umowę i jest zgłoszone do prokuratury za oszustwo....będę jeszcze tam dzwonić jak mi tego odrocza umowy.....Wielka porażka....... Ciekawy jestem czy jakimś karę przyślą........i tak im tego nie zapłace....liczę na to że macie trochę wstydu i trochę godności za anulowanie wszystkim umowy za te wasze oszustwa i mówienia nie prawdy..tego samego dnia co podpisałem umowę to zadzwoniłam do poprzedniego dostawcy prądu i nigdy nie wysyłają ludzi żeby chodzić po domach żeby podpisać umowę...i jak zaraz chciałem anulować umowę z wami to bezczelnie wyście uciekli z przed domu i jeden z was powiedział do kloezanki cytuję:szybko jedziemy żeby nas nie złapali :skandal
Zalety

Oszuści

Wady

Oszuści

Extra informacje

Czeka was prokuratura....

Zuzanna / 2020-08-25

Nie polecam bo to kłamcy dobrze że jeszcze w tym samym dniu się skontaktowałam się z poprzednim w dostawie prądu i wcale nie wysyłali ludzi żeby chodzić po domach i na siłę podpisywać inna umowę i tego samego dnia odeslslam umowr
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Wady

Wielka porażka

Extra informacje

Witold Zgódka / 2020-08-25

Operator jak każdy inny, jednak z ciekawą ofertą z możliwością rozszerzenia o dodatkowe pakiety. Obsługa na plus, cena umiarkowana.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

obsługa klienta

Wady

Extra informacje

BOB102 / 2020-08-24

BRAK ROZLICZENIA ZA 2019, NA ODPOWIEDZI CZEKAM TRZECI TYDZIEŃ.PROŚBA O ZMNIEJSZENIE ZAWYŻONEJ PROGNOZY,BEZ ODPOWIEDZI,
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Wady

NIEDOTRZYMYWANIE WARUNKÓW UMOWY

Extra informacje

SS / 2020-08-21

Ok
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Karolina / 2020-08-20

Jestem od niespełna roku i jak na razie na plus. Po zmianie operatora nagle się okazało, że można jednak wszystkie zmiany załatwić przez telefon, a nie za każdym razem latać do placówki.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

obsługa

Wady

Extra informacje

Michał / 2020-08-18

Od ponad roku jestem klientem Enrexa. W zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Wszystko można załatwić przez infolinię, chociaż mogłaby być dostępna calodobowo. Plus jest taki, że nie trzeba długo czekać na połączenie z konsultantem.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

infolinia

Wady

brak obsługi całodobowej

Extra informacje

Adam- Sosnowiec / 2020-08-17

Przełączyłem się głównie ze względu na certyfikat OZE, a ciężko znaleźć inną firmę na rynku która posiada 100% energii zielonej.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

OZE

Wady

Extra informacje

Aldona Sz. / 2020-08-13

z pakietami dodatkowymi wychodzi taniej- jestem zadowolona.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

Cena

Wady

Extra informacje

Janusz Katowice / 2020-08-12

Jestem bardzo zadowolony. Mozna sie latwo dodzwonic i nie wysylaja pism windykacyjnych jak tylko 2 dni się spoznie z oplaceniem rachunku.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

obsluga klienta

Wady

Extra informacje

Adam / 2020-08-11

Jak szukałem dostawcy zielonej energii nie było dużego wyboru. Zaryzykowałem pomimo różnych opinii w internecie i nie żałuje.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Leszek / 2020-08-03

W sumie to nie ma się do czego przyczepić. Infolinia mogła by być dostępna całodobowo, a nie tylko w dni robocze, za to szybko można się dodzwonić i załatwić sprawę bez przerzucania do dziesięciu innych osób.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Enrex Energy Sp. z o.o. / 2020-07-28

Szanowny Panie "Zenek" Zwracamy się do Pana po raz ostatni z prośbą o kontakt z naszym biurem obsługi klienta za pośrednictwem naszej infolinii +48 32 61 00 456 lub skrzynki email [email protected] i powołanie się na konkretny numer pisma lub reklamacji wraz z podaniem danych kontaktowych. W przypadku dalszego rozpowszechniania przez Pana tego typu oskarżeń, bez wskazania dowodów potwierdzających nieprawidłowości, bądź podania naszym pracownikom obsługi klienta niezbędnych danych umożliwiających weryfikacje sprawy, skierujemy sprawę na Policję, ponieważ Pana zachowanie wyczerpuje znamiona uporczywego nękania.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

wyjaśnienie

Wady

wyjaśnienie

Extra informacje

Roman / 2020-07-28

Wszystko ok,
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Krystian / 2020-07-26

U poprzedniego dostawy nie było miesiąca, żeby nie było problemów z księgowaniem płatności. Namówiła mnie teściowa na zmianę na Enrexa i problemy się skończyły.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Zenek / 2020-07-19

Napiszę jeszcze raz jak to było z moją mamą . Przyszedł do niej "przedstawiciel" jak powiedział i z indenyfikatorem Enegrii . Podpisał niby jakiś aneks w który miała być jedynie zmiana miejsca wysyłki faktur (z Gdańska na Olsztyn ) . Na drugi dzień gdy dowiedziałem się o tym zadzwoniłem do Enrgii i okazało się że nie zmieniają miejsca wysyłki faktur i nikt od nich nie chodził po domach.( Nie zostawił aneksu , ani samej umowy ) Byłem na policji ale nie przyjęli zgłoszenia bo nie było z kim podpisało się i jaką umowę. Po 2 miesiącach przyszło pismo od Energii że mama zmieniła operatora na Enrex. Później mama dostała telefon od Enrexu o początku rozpoczęcia świadczenia usługi przez nich ( przez telefon zostali zbesztani przez moją mamę że padła ofiarą oszusta który oszukał starą kobietę . W odpowiedzi otrzymała od operatorki odpowiedź "no i cóż takiego się stało"( czyli to była Wasza weryfikacja) . Byłem u Rzecznika Praw Konsumenta . Dzięki niemu z wielkim bólem otrzymałem od Was umowę . Rzecznik później wystosował do Was pismo o zerwanie umowy gdyż była podpisana nielegalnie i byście przekazali nagrania itd . , lecz przyszło pismo o tym że jak chcę zerwać umowę muszę zapłacić karę . Rzecznik nie otrzymał od Was nagrania rozmowy z moją mamą. Siedziba waszej firmy w Katowicach wygląda dość słabo ( googlemaps) Pod tym adresem jest też firma która sprzedaje po domach różne drobiazgi ( ten sam właściciel) . Podobno główna siedziba jest w Krakowie czy też Wrocławiu ( prawda to ?) . Na goowork usuwacie negatywne opinie , na optimalenergy usunęliście wszystko i zastępujecie to pozytywnymi opiniami . W tych negatywnych opiniach było że przedstawiciele podpisują umowy z ludźmi starymi bądź chorymi. Telefonów nie odbieracie , a jak odbierzecie i temat jest niewygodny to się rozłączacie .Dlaczego UOKiK wszczą przeciwko Wam postępowanie wyjaśniające (podszywanie się pod innych operatorów . Na stronie UOKiK w wyszukiwarce wpisujemy Enrex i czytamy .
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

oszustwa na starszych ludziach

Extra informacje

Enrex Energy Sp. z o.o. / 2020-07-15

Szanowni Państwo, którzy wystawiają negatywne opinie twierdząc, że zostali wprowadzeni w błąd. W przypadkach podszywania się pod inne osoby rekomendujemy zgłaszanie takich spraw bezpośrednio na Policję, lub na naszą infolinię +48 32 61 00 456 i w przypadku potwierdzenia zaistnienia takiej sytuacji, poinformujemy bezpośrednio organy ścigania i podejmiemy ewentualne środki dyscyplinarne. Pragniemy jednak poinformować, iż ryzyko wprowadzenia w błąd Klienta Enrex Energy jest praktycznie niemożliwe, ponieważ nasza firma stosuje trzy etapową weryfikację z Klientem, dowodem czego zostaje nagranie rozmowy, że Klient zrozumiał zapisy w umowie oraz, że dokonuje zmiany operatora.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

wyjaśnienie

Wady

wyjaśnienie

Extra informacje

Krystian / 2020-07-14

Podpisałem umowę ze względu na wsparcie elektryka w pakiecie bezpieczny rachunek. Na razie jeszcze nie korzystałem, tak więc czas pokaże. Sama obsługa ok..
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67

Artur Braniewo. / 2020-07-14

Zróbcie jak ja. Zamierzam z żoną nagłośnić to w mediach.
Zalety

Są dobrymi manipulant ani.

Wady

Minusem jest to że plusa nie znajdziecie

Extra informacje

Bandziory

Artur Braniewo. / 2020-07-14

Mam schizofrenię,dwóch bandytów w czasie reemisji choroby przyszło reprezentując enrex i wymusiło podpisanie umowy,mało tego podali się za przedstawicieli energa- a to utrzciwa firma
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Wady

Podają się za przedstawicieli energa-.wiekszosc ich klientów to osoby chore i w podeszłym wieku

Extra informacje

Uwaga na enrex

Grażyna1961 / 2020-07-14

Mam umowe przeszlo rok i nie narzekam. Moja corka w tym samym bloku w innej firmie placi wiecej.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

Pakiet bezpieczny rachunek

Wady

Na razie nie ma sie do czego przyczepic

Extra informacje

ponad rok

Zenek / 2020-07-13

https://pomorska.pl/przedstawiciele-enrex-energy-wprowadzali-w-blad-uokik-wszczal-postepowanie-stanowisko-firmy/ar/c3-14969774 UOKiK zabrał się za nich . Zapewne \"wywiną \" się z tego.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

oszustwa na starszych ludziach

Extra informacje

Tomasz / 2020-07-13

Banda złodziei , dali umowę do podpisania mojej 85 letniej babci z demencja. Kontakt z nimi to kpina, nie odpowiadają na wiadomości. Na infolinii kłamią. Oszuści.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

Krzysiek / 2020-07-10

Byłem przypadkowo przy podpisywaniu umowy u mojego ojca w domu. Chyba z pięć razy dopytywali, czy wszystko rozumie co podpisuje, a na koniec jeszcze zadzwonili z infolinii i o to samo zapytali. No ale teraz ma energię z certyfikatem OZE, więc może i ja przejdę jak przez rok nic u niego się nie będzie działo.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.33

Tomek / 2020-06-29

Mój dziadek podpisał umowę zanim przeczytałem komentarze w internecie. O dziwo jest zadowolony i nawet maseczkę mu wysłali- niby nic, ale przynajmniej trochę interesują się klientami.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00

Mariusz / 2020-06-23

Podpisałem umowę pół roku temu. Na razie wszystko ok.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
4.67
Zalety

obsługa klienta

Wady

na razie brak

Extra informacje

zzzzzz / 2020-06-22

Spółka Enrex Energy znalazła się na celowniku UOKiK. Z ustaleń kontrolerów wynika, że przedstawiciele firmy mogli podszywać się pod dotychczasowego sprzedawcę prądu lub gazu. Prezes UOKiK Tomasz Chróstny wszczął w tej sprawie postępowanie wyjaśniające.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

Zawiedziony / 2020-06-18

Firmą nierzetelne upominają się o płatności już zapłacone .Nie odpowiadają na pisma odebrane za potwierdzeniem odbioru .konsultanci arogantcy .stanowczo nie polecam tej firmy
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.33
Zalety

Brak zalet

Wady

Nie udzielają odpowiedzi na wysyłane pisma .bałagan w rozliczeniach.

Extra informacje

Zenek / 2020-04-28

Enrex usuwa negatywne prawdziwe opinie na swój temat . Ze strony "optimalenergy" zniknęły wszyskie. Na gowork też sporo usunięto . Tutaj jeszcze opinie zostały.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

wszystko

Extra informacje

Zenek / 2020-04-20

"Barbara" pozwoliłem sobie wkleić Twoją opinię na GOWORK -ka . Tam być może znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Co najmniej więcej osób dowie się prawdy o enrexie .
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Wady

wszystko

Extra informacje

Barbara / 2020-04-19

Witam serdecznie wszystkie ofiary plugawych oszustów Enrex. Mnie załatwili w ten sposób, ze chodził po domach taki chudy, piegowaty o białych włosach dupek o imieniu Patryk i wcisnął mi kit tego typu, że mam niepowtarzalną okazję teraz zawrzeć nową umowe o dostawe energii gdyz moj dotychczasowy dostawca czyli Tauron juz ledwo zipie i zaraz upadną. Więc za pare tygodni bede zmuszona i tak pokwapić sie do nowego dostawcy energii w celu zawarcia nowej umowy. Głupia, zawarłam tą umowę. No i tu zaczyna sie koszmar... Efekt teraz jest taki ze dzieki Tauronowi udalo mi sie wyfiksować od Enrexu i wrocic do Taurona ale niestety dostałam pismo- notę obciążeniową na kwotę 1,200 zł. Zapomniałam dodać, iż próby kontaktu z tymi oszustami Enerx czy to drogą mailową, czy to drogą telefoniczną są niemożliwe. Jeszcze jest wiele wiele aspektów ktore powinnam tu nadmienić ale naprawde juz sił i nerwów mi brak aby o tym sie rozpisywać. Efekt jest taki ze stoję przed podjeciem decyzji: zapłacić czy nie zapłacić...??? Oto jest pytanie. Obchodźcie szerokim łukiem tych szubrawców i jak tylko podchodzą pod dom to bez bejsbola nie wychodźcie do nich... Barbara
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Mniej niż zero

Wady

Strata dotychczasowego dostawcy ktory byl w porządku pod kazdym wzgledem, strata czasu, nerwow i pieniędzy

Extra informacje

Jaro / 2020-03-17

Witam , nie dajcie się im zrobić, (żerują na starszych ludziach) przyszli do mojej mamy, napieprzyli głupot, że jej media wyłaczą jak papierów nie podpisze,oczywiście kultura u sqrwysynów, umów oczywiście złodzieje nie zostawiają, bo pierdolą że przyslą pocztą, a to tylko gra na czasie,aby nie zdążyć z wypowiedzeniem uważajcie, cwaniakom mówimy nie---nasza sprawa w sądzie-----kłamcy !!!!!!!!!!1
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

won

Wady

won

Extra informacje

won dziady

Zenek / 2020-03-16

Moją mamę też oszukali w taki sposób. Z takimi sprawami trzeba iść do rzecznika praw konsumenta , on pokieruje co zrobić . Samemu niekoniecznie cokolwiek się wskóra . Rzecznik wyśle do nich pismo ,zgłosi sprawę do prokuratury . Oni oszukali wielu ludzi . Proszę poczytać opinie na google i gowork.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

oszustwa na starszych ludziach

Extra informacje

Maria / 2020-03-14

Przedstawiciel firmy też podszywał się pod firmę która dostarcza mi prąd, sugerował że zmieni sie miejsce fakturowania a przy okazji przez dwa lata będzie trochę wyższa ale stała cena prądu.Nie zostawił mi kopii umowy , ukrywał logo firmy , Po trzech miesiącach przyszły rachunki i dopiero z nich dowiedziałam się jaki jest adres i nazwa firmy .Napisałam wtedy do firmy skargę na pracownika , zażądałam rozwiązania umowy za oszustwo pracownika i po ponad miesiącu dostałam list z rozwiązaniem umowy i karą za przedterminowe rozwiązanie umowy w wysokości 1160 zł
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

Aniarem65 / 2020-03-09

Witam! Moja siostra, lat 50, ze stopniem niepełnosprawności akurat podpisała z nimi umowę. Oczywiście tego nie pamięta. Podejrzewam, ze jak w większości przypadków przekonano ją argumentami „ obniżka ceny energii”, „ jak Pani nie podpisze to wyłączą prąd”, albo „ mamy dla Pani super dodatkową ofertę typu Bezpieczny Dom, Hydraulik 24 itp” Hahaha. Krótko mówiąc, podpisała. Dzis przyszły rachunki miesięczne za okres pół roku, każdy na kwotę 94,18. Jak patrząc na specyfikacje faktury, to z tej kwoty musi płacić 40 zł na jakieś usługi dodatkowe i 10 zł za certyfikat tej firmy???? Suma Summarum do każdego rachunku trzeba doliczyć 50 zł za „cos”. Zostaje 42 zł za zużycie prądu na miesiąc. Ponoć prognoza... Po 6 miesiącach przyjdzie inkasent, spisze licznik, wystawi fakturę za 6 miesięcy i odbiorca dostanie zawału! Gwarancja stałej ceny jest tylko na rok, a potem...strach sie bać, zważywszy ze okres zawarcia umowy, w tym przypadku 60 miesięcy! Słabo to widzę. Zadzwoniłam do Enrexu (odbierają telefony) i tylko potwierdziłam ze taka umowa została zawarta i obowiązuje. Zadzwoniłam tez do poprzedniego dystrybutora energii, w tym przypadku PGE ( woj. Mazowieckie) i tam dowiedziałam sie jak to wyglada w obecnej sytuacji. Otóż, od marca br. Siostra będzie otrzymywać 2 faktury. Od PGE za dystrybucje (ok 20 zł miesięcznie) i za obrót ,od Enrex, czyli za faktyczne zużycie prądu plus 50 zł opłat za „ nie wiem za co”. Gwarancja ceny jest tylko na rok, a,potem hulaj dusza piekła nie ma! Plus oczywiście te opłaty stałe w wys 50 zł. PGE zaleca cierpliwość ???? ze te nowe firmy zazwyczaj upadają i klient wróci do macierzy. A jesli nie? Można oczywiście rozwiązać umowę ( bo odstąpienie od umowy przysługiwało tylko 14 dni, o czym większość nowych abonentów nie zdawała sobie sprawy). Można rozwiązać umowę ,obowiązuje termin miesięczny. Oczywiście jesteśmy zobligowani do zapłaty kary porządkowej ( 20 zł razy ilość miesięcy pozostałych do końca zawartej umowy. Dużo. Ale ale, Enrex tez ma prawo rozwiązać umowę, z przyczyn od nich niezależnych. I...taaadam, takie same kary porządkowe obowiązują! Trzeba pilnować terminu w którym kończy sie umowa i na...54 dni, trzeba powiadomić Enrex o chęci nie przedłużenia umowy. Ja powiem tak, jesli UOK nie zrobi nic, to trzeba poczekać po tych 6 miesiącach na wyrównanie (dopłata) do faktury za zużycie energii. I policzyć sobie czy nam sie to opłaca. Zważywszy ze przez 60 miesięcy płacimy co miesiąc 50 zł „innych kosztów”. Bo moze sie okazać ze bardziej będzie opłacało sie zaplacic karę porządkową niż ciągnąć tą umowę pełną niewiadomych przez 5 lat! Hmmm.... Wysłane z iPada
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

Brak

Wady

Aż strach pomysleć !

Extra informacje

Armida / 2020-02-12

Jestem załamana, że dałam się oszukać tej firmie. Przedstawicielka była bardzo dobrze wyszkolona, zrobiła na mnie dobre wrażenie - a teraz nie dość, ze tracę sporo pieniędzy, to jeszcze cała sprawa kosztuje mnie kupę nerwów
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

brak umowy z Tauron Dystrybucja, zero kontaktu mailowego, długi czas trwania umowy, wysokie ceny

Extra informacje

Mateusz / 2020-02-07

Odkąd firma zmieniła właściciela wszystko jest okej. Słyszałem o jakiś przebojach ale za poprzedniego zarządu, w tej chwili 4 osoby, które znam mają umowy w enrexie i również sobie chwalą.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
5.00
Zalety

cena i brak kosmicznych skoków cen

Wady

nie zauważyłem

Extra informacje

Andrzej / 2020-02-05

Działanie przedstawicieli tej firmy pozostawia wiele do życzenia. Jest to napisane bardzo delikatnie. Na starsze osoby słowa klucz działają bardzo mocno "wyłączą prąd jak nie podpisze pani umowy". Faktury potrafią przysłać natomiast natomiast nie można doczekać się podpisanej umowy. Wysyłanie pism nic nie pomaga. Sprawa zgłoszona do Rzecznika Praw Konsumentów, który prowadzi sprawę.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

żadnych

Wady

jak w opinii

Extra informacje

Moja 80 letnia babcia została oszukana w ten sam sposób
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

Alicja / 2020-02-04

Poszukuję osób, które zostały wprowadzone w błąd przez przedstawicieli tej firmy. Poniżej adres do kontaktu: [email protected]
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

Daniel / 2020-01-24

Mojego tate tez tak samo zrobili podawali sie za kogos innego wlasnie dzialam w tej sprawie bylem dzisiaj u rzecznika i bede walczyc o prawo jak to mozna tak ludzi oszukiwac
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00

Barbara / 2020-01-09

Oszuści całą gębą. Perfidnie kłamią żeby naciągnąć starsze naiwne osoby. Nie zostawiają umów żeby nie można ustalić z jakiej firmy są. Bo przecież przedstawiają się jako pracownicy obecnego sprzedawcy. Zachwalają obecnego sprzedawcę żeby uśpić czujność. Kłamią że firma zmienia siedzibę i trzeba podpisać aneks, że nie odpowiedziało się na pismo wysłane pocztą. Kiedy w końcu uda się ustalić kim są i dzwoni się na infolinie to konsultanci wręcz wyśmiewają "nowego klienta" że jest tak naiwny. W mojej rodzinie też oszukali bliską mi osobę. Sprawa jest w prokuraturze i u Rzecznika
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
1.00
Zalety

brak

Wady

zbyd wiele żeby wymieniać

Extra informacje

2020-01-09

Budownictwo Enrex Energy opinie