Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Finanse
  • /
  • Banki
  • /
  • Deutsche Bank
  • /
  • 1

Opinie o Deutsche Bank

Finanse Deutsche Bank opinie
Obsługa klienta
3.58
Oferta
4
Prostota obsługi
3.53

Średnia ocen

3.70

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

57

dodanych opinii

 

~mkrk / 2017-08-09

Jestem zbulwersowana poziomem obsługi klienta biznesowego, w banku w którym mam konto od blisko czterech lat nie mogę dostać linii kredytowej bo rzekomo nie mam zdolności. Dodam, że w tym samym czasie odezwał się do mnie inny bank który zaproponował mi 500000 zł (jutro podpisuję umowę) na podstawie tych samych dokumentów:) Efekt - przenoszę swoje konto do innego banku, a Panu M.K. gratuluję utraty klienta poprzez spuszczenie po brzytwie (pewnie nie chciało mu się weryfikować dokumentów). Długo zastanawiałam się czy nie zgłosić przełożonemu tego Pana moich obaw względem prawidłowej weryfikacji ale stwierdziłam, że szkoda mojego cennego czasu. Pozdrawiam wszystkich cierpliwych posiadających konto w db
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00

~Nika 0 / 2017-08-02

Beznadziejny bank. Pięć dni czekam na decyzję w sprawie kredytu, a wstępna decyzja już dawno była ok. 2 tygodnie temu. Zgłoszenie było internetowe zapewniajac o prowizji 0 zł po dostarczeniu dokumentów okazało się że prowizję pobierają. Opisuję sytuację w Banku w Gdyni ptzy ul. 10-go Lutego....Nie polecam. Beznadzieja.
Zalety

Zero zalet

Wady

Same wady

Extra informacje

~Bogusław / 2017-07-20

jedna wielka masakra, fatalny serwis internetowy, brak możliwości wyświetlenia całej historii konta tylko ostatnie 3 transakcje bank przetrzymuje pieniądze, utrudniony dostęp do własnych pieniędzy, na zaksięgowanie przelewu między kontami własnymi w banku DB czekałem wiele godzin, miałem dostać na koncie oszczędnościowym 2,55% bank tak wymanipulował interpretacją terminów że wyszło po 3 miesiącach niewiele ponad połowę. na połączenie z konsultantem w dn 19.07.2017 czekałem dwukrotnie po ok 20 minut .Mam konto w banku MB niech tam DB nauczy się jak należy obsługiwać klijenta. Nigdy więcej DB. Jeżeli szanujecie własny czas omijajcie DB z daleka.
Zalety

brak

Wady

same wady

Extra informacje

3 miesiące konto oszczędnościowe

~Robert / 2017-06-23

Powiem krótko polecam.Doradca mobilny DB p.Martyna z Sopotu - best on the best.Profesjonalnie,miło i rzeczowo podeszła do tematu.Polecam ten bank.Czysty BIK-bez problemu z kredytem.No i warunki są trż dobre.Oby tak dalej:)Korzystam 2 miesiące
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Korzystam 2 miesiące

~Adam / 2017-04-24

Ja napisze cos na plus. Wady, ktore opisalem w innym miejscu, nie sa bardzo istotne (poza sposobem zbezpieczenia).Mam od kilku lat konto firmowe, firma mala, obroty male, wiec nie mam zadnych przywilejow.Przenioslem sie z PKO BP. Dostalem wszystko za free, tzn rachunek, przelewy, kartę, darmowe bankomaty na calym swiecie, i tąk mam do dzis. Odsetki kredytu byly wyraznie mniejsze niz w PKOBP, tak wiec zaoszczedzilem miesiecznie sporą kasę, na samych przelewach ponad 100zl/m-c, bo w PKO byly potwornie drogie.Na obsluge nie moge narzekac, zawsze szybko, milo i sprawnieKontakt mailowy i telefoniczny bez zarzutuJedyny minus, i to powazny, to zabezpieczenie konta. Tylko kilkucyfrowy pin. Dzis to niedopuszczalne. Na szczescie nic sie nie zdarzylo przez te kilkalat, ale rozwazam przeniesienie w bezpieczniejsze miejsce. Bo mysle, ze DB tego archaicznego sposobu nie zmieni.Potwierdzam tez to co inni napisali - DB przetrzymije pieniadze, bo przelewy ida wyraznie dluzej niz w innych bankach. Nie potwierdzam, ze DB bez uprzedzenia podnosi oplaty, zawsze mam komunikat, ze jest zmiana taryf. Ale w komunikacie nie ma, a powinno byc, wyszczegolnieie, ktore punkty sie zmienily, bo przeciez taryfy sa zbyt zawile, zeby je czytac w calosci
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

konto firmowe u mnie - zero oplatSzybki i rzeczowy kontakt

Wady

Bardzo slabe zabezpieczenie haslem - tylko cyfrowy pin, bez mozliowsci wstawienia liter i znakow specjalnychDB chyba troche przetrzymuje pieniadze, bo przelewy ida wyraznie dluzej ni w innych bankachBardzo krotki dzien pracy systemu, ostatni przelew moge wyslac okolo 14:30, potem juz jest prerzucany na kolejny dzienDziwny system, malo przejrzysty.

Extra informacje

~zdzich / 2017-04-04

do czasu kiedy kiedy byl sam DB było w miare OK teraz w DB Polska SA wszystko jest w plecy nie wiem chyba kazdy ciagnie w swqoja strone zycze im niech to jak najszybciej naprawia bo straca klijentów

~stokrotka / 2017-03-27

Chciałam pomóc założyć w tym banku konto starszej osobie. Obsłużono nas na stojąco, obcesowo. Pan stwierdził, że trzeba się umówić, bo wszyscy są zajęci. W banku kręcili się inni pracownicy nikogo nie obsługujący. Nalegałam na przyjęcie ze względu na starszą osobę, z problemami chodzenia. Pan raczył zapytać kolegę, który kończył zakładać konto klientom, czy nas przyjmie, ale mimo prawie godziny do zamknięcia oddziału pan ów przecząco pokiwał głową. Po co więc oddział czynny jest do 17 skoro po 16 klienci nie obchodzą już pracowników.
Zalety

nie widzę

Wady

brak szacunku dla klienta - obsługa na stojąco

Extra informacje

~klient / 2016-10-22

Obsługa klienta na naprawdę wysokim poziomie, nie można nic zarzucić. Pani obsługująca nasz kredyt hipoteczny jest bardzo pomocna. Ale od pozytywnej decyzji kredytowej do podpisania umowy czekałem 6 tygodni bo ciągle coś brakowało. Jak już udało mi się do podpisania umowy dotrwać to okazało się, że nie dostałem do podpisania dyspozycji wypłaty kredytu przez co muszę czekać jeszcze dodatkowy tydzień albo dłużej (sic!) i jeszcze raz pędzić do oddziału we Wrocławiu. Słabiutko jak na początek, zobaczymy co będzie dalej.

~michał / 2016-08-29

najgorszy bank z którym miałem do czynienia.bardzo trudny kontakt jeżeli chodzi o karty chamska obsługa. !!!!maile podane na stronie DB nie są aktywne !!!
Zalety

czy w ogóle są !!!!

Wady

na każdym kroku i w każdym oddziale bardzo duże

Extra informacje

o 6 lat za długo

~Obcokrajowiec / 2016-07-19

Chciałem założyć konto. Na stronie internetowej brak opcji dla zakładania konta jeśli jesteś cudzoziemcem. Udałem się do banku, poproszono mnie o dokument tożsamości, i ponieważ jestem cudzoziemcem, to potrzebują zgłosić mnie do centrali, po góra trzech dniach miała być odpowiedź i telefon do mnie z placówki. Minęło 2 mieś. jak nikt nie odezwał się. Dwa razy do nich dzwoniłem sam, 3 razy pisałem maili i nadal zero kontaktu.Tak nieprofesjonalnego podejścia do klienta nie widziałem jeszcze nigdzie!
Obsługa klienta
Oferta
3.00

~Janusz / 2016-06-05

Poprawili doładowania telefonów, reszta po staremu
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

można już doładować telefon przez 24godz

Wady

DROGI

Extra informacje

~Łukasz - prawnik / 2016-06-01

I. Spłacam kredyt hipoteczny w PLN, od 3 lat, terminowo i bezproblemowo. Bank zatem też mi nie stwarza kłopotów z faktu, że wpłacana pensja okresowo jest ciut niższa od wymaganej. II. Po odejściu jednej pani, która zajmowała się moim kredytem, nie dostałem jednak drugiej osoby, z którą mógłbym kontaktować się w razie pytań i wątpliwości. Widocznie, nie ma takiej praktyki albo potrzeby. III. Systematycznie otrzymuję zawiadomienia o ratach kredytu wysokości. IV. W miarę potrzeby otrzymuję oferty pożyczki w ramach karty kredytowej (jakieś 6 % w skali roku). W tych okolicznościach oceny są uśrednione a zatem w porządku.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

Bezproblemowo

Wady

Nie mam z kim z oddziału kontaktować się, gdyby zachodziła taka potrzeba.

Extra informacje

3 lata

~mewa / 2016-03-31

Nie znajdzie się w tej opinii słowo o zaletach. Przed podpisaniem umowy kredytu firmowego same superlatywy. Wysokość raty kredytowej bardzo atrakcyjna. i to na tyle. Wszystko się zmieniło gdy otrzymałam wgląd na raty kredytu w bankowości internetowej. Wszystko inaczej niż wcześniejsze ustalenia. Złożyłam reklamację. Po miesiącu otrzymałam informację, że raty zmienią się po drugiej wyższej racie. Owszem zmieniły się ale w dalszym ciągu na wyższe. Poza tym stwierdzono, że symulacja rat kredytu jest orientacyjna i może się różnić, i że mogę rozwiązać umowę ponosząc opłatę za wcześniejszą spłatę kredytu czyli 4%. W życiu nikt tak mnie nie oszukał. Teraz mam jeszcze podwyższoną marżę bo przesłałam wyciąg zamknięcia konta w innym banku zamiast przesłać kartkę z Banku, gdzie napiszą to samo- konto zostało zamknięte.Brak jakiejkolwiek dobrej woli, jak Bank sprzed 20 lat.
Zalety

Nie ma

Wady

Werbowanie klientów fałszywą ofertą, doszukiwanie się błędów by podnieść marżę

Extra informacje

3 miesiące

~Waldek / 2016-03-18

Z punktu widzenia zwykłego posiadacza ROR-u, bank okazał się bezużyteczny. Jestem z nimi 3 lata. Z mojej strony wpływa wynagrodzenie, bank oferuje usługę bankowości internetowej i kartę debetową. Funkcjonowało to normalnie, ani dobrze, ani źle - usługi tego typu nie są niczym nadzwyczajnym od lat. Problem zaczął się, kiedy pojawiła się potrzeba "zejścia na minus". Zaproponowano mi 2 opcje - karta kredytowa lub kredyt odnawialny. Wybrałem kartę. Bank w procesie weryfikacji nie przyznał mi jednak karty, z niezrozumiałych dla mnie przyczyn. Co miesiąc wchodzi na konto pensja ponad 7 tys. zł (mam umowę o pracę na czas nieokreślony), plus okazjonalnie dodatkowe kwoty. Nikt nie raczył mi wyjaśnić o co chodzi, poprosić o dodatkowe dokumenty. Cóż nie będę się napraszał. Co to za bank, który służy wyłącznie do wpłacania pieniędzy?
Zalety

brak

Wady

Ogólny bezsens.

Extra informacje

3 lata.

~Zawiedziony / 2016-03-11

Niekorzystne obciążenie rachunku osobistego opłatami za korzystanie z karty bankomatowejw wysokości 10zł miesięcznie, w przypadku braku obrotów kartą na kwotę 700zł.Bank, który początkowo był prawie darmowy, wprowadził również dodatkowe opłaty (wprawdzie niskie) za przelewy internetowe, dla kont innych niż e-konto. Ponadto znacznie obniżył oprocentowanie naszych lokat. Jedyną zaletą jest internetowa forma zarządzania swoimi rachunkami. W sumie niewielkie korzyści,(a raczej straty) dlatego też zamierzam zlikwidować swoje konto w tym banku.
Oferta
Prostota obsługi
2.50
Zalety

Dobra forma zarządzania swoim środkami w systemie internetowym.

Wady

Niskie oprocentowania lokat i duże koszty obsługi konta osobistego

Extra informacje

~Majka / 2016-03-02

bank jak bank,ale drogi jak cholera za wszystko trzeba płacić nie ma nic darmo.Aby tam wziąć pożyczke dochód netto musi przekraczać 2000 zł netto to tak samo z Aliorem bank Dwa banki złączyć razem DB+AB=0,mam dobra historie kredytowa jak i zarobki i co w DB odmowa w Aliorze również a w innych bankach po za bankiem bez ale żadnego mogłam skorzystać z propozycji pożyczek. DB bank nie jest przyjaznym bankiem miałam tam otwarte konto, ale go postanowiłam zamknąć, bo opłaty były duże za cokolwiek prowadzenie konta, korzystanie z karty do bankomatu za przelewy, prowizje i inne opłaty. A obsługa banku przeciętna nie za specjalna.Poważni ludzie tam pracują z podniesionymi głowami jak jacyś pańszczyźniani tego banku i tej placówki, gdzie miałam konto i przyjemność współpracować z nimi. Czy polecam i tak i nie nic do nich nie mam, nic się nie wydarzyło co mogło mnie wkurzyć i wyprowadzić z równowagi. Ale czytając opinie bank nie cieszy się dobra opinia, żadko kto pochwala współpracę z tym bankiem a ktoś stracił 10 tys przez inwestowanie, co jest ryzykowne zarabiasz, albo tracisz tak się gra na giełdach, dziś ma się farsę a jutro czczy za tydzień za miesiąc fiasko klapa 10 tys. stracić uff bym tego nie przeżyła.Ja systematycznie oszczędzam, odkładam co miesiąc sporą kwotę,by mieć gdyby coś się w życiu wydarzyło różnie to bywa w tych czasach to pod ręką są zapasy, niż to ,aby lecieć do banku po pożyczkę, czy kredyt, gdyby mi z konta ubyło 10 tyś. przez bezmyślność swoja, czy z winy banku bym chyba zwariowała z wściekłości. Choć banki są nie święte również okradają swoich klientów wiem, bo widzę codziennie w bankowości elektronicznej, ile sobie ot tak pobierają za co na co, po co w jakim celu, to co jest pobrane jest w wyciąg,a kiedyś patrzę na kwotę moje konto w necie i w momencie hyc nie ma 50 zł. Ja mam konto w banku, który połączył się z BGŻ kto wie co to za bank niech sobie sprawdzi na różnych stronach internetowych. Jestem z nimi od 6 lat i nigdy nie miałam problemów z obsługa banku, z otrzymaniem pożyczki, wszystko jest niby w porządku tylko jak wspomniałam lubią skubnąć z konta drobną kwotę od czasu do czasu, bardzo rzadko, ale jednak, drobne niby kwoty,aby nie do patrzyć się, a ja mam oko dobre i na oczach w necie w bankowości elekronicznej myk nie ma 50 zł, potem było 94 zł dwa razy pobrali, była reklamacja, spór i oddali z nawiązką i przeprosili listownie za taki stan rzeczy. Ale co jedna pracownica stołek straciła w pracy w bankowości przez jej pazerność. Nie warto zabrać nawet 3 zł,10 zł, aby potem wstydu się najeść przed koleżankami w pracy czy przed szefostwem. Przypał okropny musi być, aby się tłumaczyć po co tak zrobiła przed dyrekcją. Tak jest we wszystkich bankach, gdzie pracownicy do siebie kasę nabijają na konto, ale to się wyda tak, po co ta pazerność, wstyd, upokorzenie, dyscyplinarka,która dyskwalifikuje podjęcie innej pracy z takimi papierami z negatywna opinia pracownika przez dyrekcje. To wszystko z mojej strony. Nie dajcie się Polacy robić w bambuko tego Wam życzę.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

okey

Wady

drogo,obsługa klienta banku DB nie miła nadufane panienki zza biurka jak gbury.

Extra informacje

bardzo krótko,dużo zapłaciłam za prowadzenie konta przez 1 rok.

~Jerzy / 2016-02-20

Dzień dobry .Ja z moją małżonką jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi Pań w Deutsche Banku w Świdnicy i we Wrocławiu .Bardzo uprzejme podejście do klienta , serdeczne , wyrozumiałe Panie .Bardzo Dziękujemy !!!Otrzymaliśmy kredyt u Państwa w Deutsche Banku . Staramy się spłacać raty w terminach . Jeszcze raz Bardzo Dziękujemy .Jerzy .
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

5

Wady

Extra informacje

Spłacam kredyt od 2009 r.w Świdnicy , woj. dolnośląskie i we Wrocławiu .

~Wojtek / 2016-02-13

Jestem zadowolony. Przeniosłem się z PKO SA. i z PKO Bp. System bankowości internetowej działa bez zarzutu. Najwyższe oprocentowanie konta firmowego. Obsługa bankowości kont firmowych za darmo
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Polecam

Wady

Bez wad

Extra informacje

~ted. / 2016-01-19

Tragedia, poziom obsługi tragiczny. Za wszystko trzeba płacić, za każdą czynność. Nawet zawiązanie umowy z klientem dla tego banku jest problemem i w moim przypadku trwa tydzień.
Zalety

brak

Wady

Extra informacje

~aleks / 2016-01-18

jak dla mnie DB jest całkiem w porządku.nie dawno złożyłem wniosek o kredyt w wysokości 80 tyś.przy zarobkach 3 tys.w teorii nie sądziłem że podczas jednej wizyty dostanę ten kredyt,lecz w praktyce okazało się to możliwe.Formalności z tym związane trwały zaledwie 25 minut.zaznaczę że to był jeden z dwóch baków które pozytywnie rozpatrzyły mój wniosek.Tak więc jestem z tej decyzji związanej z tym bankiem bardzo zadowolony.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

prowesionalne podejście do klienta

Wady

brak

Extra informacje

~Mateusz / 2016-01-13

Brałem kredyt w MDM na 300 tys. Czekałem równe 3 mce na decyzje i podpisanie umowy. Jeśli kogoś goni czas to gwarantuje, że w Deutsche na decyzję czeka się najdluzej. Łącznie 4 razy po złożeniu wniosku cos donosiłem. Analityk potrzebowal zaświadczenia z innego banku o tym ze spłaciłem kredyt mimo iż w BIK była ta informacja, musiałem się tłumaczyć czemu 7 lat temu miałem małe opóźnienie w spłata itd. Generalnie traktuja klienta z 0 zaufaniem, kompletny beton i ciągle pomyłki w dokumentach wypelnianych przez bank.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

dóbra

Wady

Extra informacje

~Magda / 2015-06-30

Postanowiłam założyć konto firmowe w DB ponieważ w różnych rankingach było na 1 miejscu. Złożyłam wniosek przez internet. Miałam oczekiwać na kuriera z umową. Po prawie 2 tygodniach ciszy, aby przyspieszyć założenie konta udałam się do banku osobiście, gdzie uzyskałam informację, że jeśli złożyłam wniosek internetowo nie mam możliwości założenia konta osobiście i muszę dalej oczekiwać. Po kilku interwencjach przez tel kurier i tak nie dotarł. Anulowałam wniosek intern., aby udać się znów osobiście do banku. Na miejscu uzyskałam info, że czas potrzebny na założenie rachunku to ok 4 h gdzie i tak następnego dnia trzeba znów przyjść, aby coś podpisać. Jak na dzisiejsze czasy i konkurencję to żenujące! Poszłam do konkurencji i w 15 minut mam konto! Ze względu na organizację nie polecam tego banku.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

dobra oferta firmowa

Wady

brak organizacji NIc nie można załatwić

Extra informacje

~zadowolony do czasu / 2015-02-10

posiadam konto dbnet oraz 2 konta oszczędnościowe.do tej pory byłem zadowolony z DB.Problemy zaczeły się w momencie otrzymania karty kredytowej IQ.Miała być w promiocji tzn:3 lata bez oplat (nie trzeba jej nawet aktywować!)Szkoda ze umowa którą zawarłem telefonicznie nie zgadzała się z dokumentami podpisanymi w oddziale ,a miala być tylko formalnością.Po aktywacji karty trzeba jej użyć w ciągu 30 dni ,albo zaplacic 200pln.Mało tego okazało się że taka opłata jest też za 2 i 3 rok użytkowania karty.Chyba że będe miał obrót na 30 tys.Nie polecam umów przez telefon-NACIĄGACZEWadysposob sprzedazy bezpośredniej3 m-ce
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.67
Zalety

Wady

sposob sprzedazy bezpośredniej

Extra informacje

3 m-ce

~Aleksander / 2015-02-04

Dostałem kredyt negocjowalny w umowie było że jak stopy się zmienią o 0,5 procent to nastąpi zmiana oprocentowania w październiku 2014 była obniżka nie obniżyli więc do nich napisałem w grudniu odpisali że nie widzą podstaw bo i tak ich oprocentowanie jest konkurencyjne. Mają w poszanowaniu klienta odradzam z nimi interesy. Jeszcze raz dałem się oskubaćWadybrak dotrzymania warunków umowy
Zalety

Wady

brak dotrzymania warunków umowy

Extra informacje

~anakondya / 2015-01-29

Nie polecam banku! Od września borykam sie z dokumentami. Pan doradca byl strasznie mily przed podpisaniem umowy kredytowe. Później zaczely sie klopoty. Bank nie przyjal wpisu do ksiegi wieczystej wykonanym w sądzie. BANK podwazal opinie sadu. Obecnie okazali sie ,ze wysulane przeze mnie 4-5x dokumenty nadal nie zostaly dostatczone do Centrali banku. Od kilku dni proba kontaktu z doradca graniczy z cudem. Jestem zalamana ,ze zdecydowalam sie na ten bank. Znajomy polecil mi swinie w worku. Nie polecam! Okropność.
Zalety

brak

Wady

niekompetencje personelu , brak kontaktu z doradca,

Extra informacje

5 mieciecy

~ramie / 2015-01-22

Nie mam w tym banku kredytu jedynie konto oraz konto oszczędnościowe i jakieś tam lokaty. Z banku jestem zadowolony ponieważ jest darmowa karta, darmowe prowadzenie konta i wszystkie bankomaty za darmo mowa o koncie dbnet. W zasadzie w oddziale banku nigdy nie byłem bo nie miałem takiej potrzeby. Na infolinie dzwoniłem może dwa razy ale czas oczekiwania nie był jakoś rażąco długi. Konto mam prawie 5 lat.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Tanie konto w zasadzie brak opłat bo zawsze wykonuje operacje kartą w miesiącu powyżej 200zł.

Wady

Nie widzę

Extra informacje

5 lat

~wiem / 2014-10-16

Jestem zaskoczony negatywnymi opiniami. Mam dobre doświadczenia. Opiekun zawsze dostępny, brak opłat za wszystkie konta i karty, oczywiście odpowiednio skonfigurowany pakiet. Jako jeden z nielicznych (jesli nie jedyny) bank daje bezpośredni dostęp do dealing roomu. Zawsze miło i kompetentnie. Pewnie-czasami coś się nie udaje, ale natychmiast mam wsparcie doradcy, który załatwia wszelkie problemy.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.33

~wgxy / 2014-09-01

Dno. Składam zlecenia zmiany danych /mail i nr.telefonu do potwierdzeń/ do serwisu telefonicznego/inaczej nie można/ mają potwierdzić i nie potwierdzają a telefon za kilka godzin wyłączą.I tak od piątku do poniedziałku wieczora.
Oferta
5.00
Zalety

żadnych

Wady

j.w

Extra informacje

mieiąc

~asc / 2014-05-09

A ja dołożę informację, że przynajmniej od 7.05 (wtedy próbowałem się zalogować) nie działa system dbeasy dla klientów indywidualnych, zatem nie można się zalogować, nie wspominając o wykonaniu przelewu, brak jest też informacji kiedy zadziała. Oczywiście można zadzwonić i złozyc dyspozycję tel - teoretycznie za darmo, ale za połaczenie zapłacisz i to słono. Sam bank informuje, że niestety trzeba być cierpliwym ze względu na ilość petentów.1 rok
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

Wady

Extra informacje

1 rok

~CentrumBW / 2014-05-07

Dałem się skusić atrakcyjną finansowo ofertą prowadzenia konta firmowego. Niestety dzisiaj bank "zafundował" nam kolejną awarię systemu dostępu do konta przez internet. Na stronie banku ukazała się jedynie lakoniczna informacja, że że w chwili obecnej system db easyNET nie jest dostępny. Nawet słowa o tym = kiedy będziemy mogli mieć na powrót mieć dostęp do naszych pieniędzy.ZGROZA i komplety brak wyobraźni i profesjonalizmu ! Wierzyc się również nie chce, że tak duży bank nie posiada na naszym rynku aplikacji na Androida.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

Niskie opłaty

Wady

Jak w opinii

Extra informacje

Ok. 4 m-ce

~chautz / 2013-11-29

Konto dbnet. Przestarzały i nieprzejrzysty system bankowości internetowej; zwykła wypłata z bankomatu jest odnotowana dopiero po dwóch dniach na rachunku (w międzyczasie ujęta jest w blokadach), do tego dochodzi archaiczny system przelewów oczekujących. Aby sprawdzić faktyczny stan rach. trzeba klikać, sumować, odejmować. Dla wytrwałych.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

bezprowizyjna wypłata ze wszystkich bankomatów

Wady

- archaiczny system bankowości internetowej, brak wpłatomatów, brak opcji karty zbliżeniowej

Extra informacje

5 miesięcy

~lukasz / 2013-06-10

ustanowienie zabezpieczenie kredytów postaci cesji polisy ubezp.3 czerwca zloxylem dokumenty w banku. Dzisiaj (10.06) otrzymalem listami poleconymi (piecioma!) wezwanie do ustanowienia zabezpiczenia w postsci cesji z polis. Bogaty ten bank:-)
Zalety

fajna nazwa

Wady

prawie wszystko

Extra informacje

4 lata

~KSCM / 2013-06-02

UWAGA! OD 22 LIPCA 2013 DB WPROWADZA OPŁATY ZA OBSŁUGĘ KARTY W WYSOKOŚCI 5 ZŁ. JEŻELI DOKONANO W MIESIĄCU TRANSAKCJE BEZGOTÓWKOWE NA MIN 200 ZŁ WTEDY OPŁATA WYNOSI 1 ZŁ. WPROWADZA SIĘ TAKŻE OPŁATĘ ZA SPRAWDZENIE SALDA RACHUNKU - KAŻDORAZOWO 5 ZŁ. W OFERCIE BANKU DLA NOWYCH KLIENTÓW NIE MA NIC NA TEMAT TYCH ZMIAN.

~PDB / 2013-05-20

https://www.facebook.com/pages/Pom%C3%B3%C5%BCmy-Deutsche-Bank/658616687487099
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.67

~robbinhood / 2013-04-10

Przelew wykonany w piatek docieral na rachunek oszczednosciowy dopiero w poniedzialek. co sie dzialo z pieniedzmi przez 3 dni w obrebie jednego banku? parodia. na szczescie nie bylo problemow z rezygnacja z konta
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.33
Zalety

darmowe, tania karta debetowa

Wady

brak natychmiastowych przelewow w obrebie banku

Extra informacje

1,5 roku

~anty db bank / 2013-04-01

Proponuję składać reklamację. Sam osobiscie złożyłem reklamacje bo przez tydzień nie działał db net, zero informacji na stronie, konsultanci na infolinii też nie wiedzieli kiedy sie skończy awaria. Zglosilem swoje niezadowolenie i zwrocono mi 25 zl (rachunek db life z uwagi na kredyt) proponuję zasypac ten bank reklamacjami moze w końcu jak zaczną dokładać do interesu Pan Prezes weźmie sie za robotę.
Zalety

żadna

Wady

totalna porażka

Extra informacje

24 miesiące

~klient DB / 2013-03-17

Oceńcie sami, po czterech miesiącach mam kilka upomnień za niezapłacone rachunki i zablokowany telefon. Płatność odhaczona jako zrealizowana, konto zmniejszone o zleconą kwotę, tylko nic nie poszło.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

znany Bank

Wady

Że jeszcze istnieje

Extra informacje

od listopada 2012

~tom / 2013-02-13

Jeśli chcesz osiwieć - złóż wniosek o kredyt hipoteczny w DB. Straciłem 2 miesiące na użeranie się z tym bankiem, mimo że mam zdolność kredytową kilkukrotnie wyższą od wnioskowanego kredytu. Analitycy DB to biurokraci z klapkami na oczach, którzy potrafią rozwodzić się nad zupełnie absurdalnymi sprawami zamiast skupić się nad tak podstawowymi sprawami jak konstrukcja umowy kredytowej. ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!!
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

potencjalnie niska marża

Wady

biurokracja i niekompetencja

Extra informacje

~Mimi / 2013-01-03

Nie polecam. Polityka Banku polega na tym, iż najważniejsi są nie klienci ale ich pieniądze. Ciągle mam jakieś problemy z tym bankiem.Dzisiaj chciałam odblokować konto (zablokowane przez bank) poświęciłam 5 godzin i 25 zł w połączeniach telefonicznych (około 50 połączeń). Nic nie załatwiłam. W banku powiedzieli że mam dzwonić na infolinię otwartą przez 24h - nie dodzwoniłam się (nikt nie odbiera). Nie mogę zrobić przelewów za rachunki. Pewnie jutro też się nie dodzwonię a w banku odeślą znowu na infolinię.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

Kiedyś pierwszy bank z możliwością wypłat ze wszystkich bankomatów bez prowizji.

Wady

Ciągłe problemy z załatwianiem najprostrzych spraw

Extra informacje

kilka lat

~wkur....ony / 2012-11-11

Nie mogę dokonać przelewu przez Internet.Wszystko jest ok, cały proces przebiega poprawnie i bez błędu, ale kwota nie jest zdejmowana z rachunku. Przelew nie jest realizowany. Napisałem komunikat do banku o problemie. Brak odpowiedzi. DB zawsze miało olewczy stosunek do klientów.Wiedza że mają najkorzystniejszą ofertę więc już niczym się nie przejmują.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67
Zalety

Najkorzystniejsza oferta konta osobistego

Wady

Obsługa ma w dupie klienta

Extra informacje

6 lat

~Karolina / 2012-11-04

Zacznę może od tego, że w chwili obecnej serwis internetowy po prostu NIE DZIAŁA. Mam trochę płatności do wykonania, więc jest to lekka porażka. Przelewy trwają niesamowicie długo, nawet pomiędzy dwoma rachunkami tej samej osoby! Wyciągam kasę z oszczędnościowego na ROR, kasa znika, ale na RORze się nie pojawia do następnej sesji. Kretynizm! W drugą stronę wygląda tak samo, jak również przy spłacaniu karty kredytowej. Czy bank przetrzymuje te pieniądze i operuje nimi w międzyczasie?? Jeśli tak, to bardzo nieładna praktyka.Wystąpiły również komplikacje z moim kredytem w początkowej fazie. Doradca, z którym zawierałam umowę, odszedł z pracy. Jego następca, z którym kontaktowałam się w sprawie podbicia dokumentów nt 100% wykończenia mieszkania, również zniknął. Dokumentów nie przekazał. Dostałam bardzo nieprzyjemne pismo o złamaniu warunków umowy kredytowej, bo nie została dotrzymana formalność z ich strony. Passion to perform? Jakoś słabo.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00
Zalety

NARESZCIE zlikwidowali karty-zdrapki na rzecz haseł SMSowych.

Wady

Tragicznie mało sesji eliksirowych albo w nieużytecznych godzinach. Bankowość internetowa trwa okropnie długo!

Extra informacje

Kredyt hipoteczny, 2 lata. W pakiecie obowiązkowe konto osobiste i karta kredytowa.

~czesiek / 2012-09-01

Nie jestem zadowolony. Mam zablokowany dostęp do konta czyli moich pieniędzy bo "karta zdrapka" straciła ważność i nie aktywował Pan kolejnej, chwilowo nie mam dostępu do tej karty, a procedura przejścia na sms-y będzie trwała co najmniej 2 dni robocze. Żenada

~kawa50 / 2012-08-26

W 2007 r. brałam kredyt w DB, później dobierałam, razem około 28 tys. złRata wynosi 600 zł. Mam w tym miesiącu opóźnienie, z powodu zaległości na innych kredytach. Co prawda jeśli dzwoni do mnie pracownik banku. jest zawsze miły, nie mogę powiedzieć, ale nie wiem czy kompetentny.Zastanawiam sie na d restrukturyzacja tego kredytu, ale nei wime, cyz przy opóźnieniu mam jakąkolwiek szansę
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

Kredyty łatwo dostepne

Wady

drogi

Extra informacje

5 lat

~anonim / 2012-07-30

najgorszy bank jaki jest wszystko utrudniaja udaja milych i robia ludzi w balona biorac tam kredyt popadasz w dlugi do konca zycia nie dajcie sie nabrac ludzie a pozytywne opinie pisza oni z banku
Zalety

zadnych

Wady

ten bank to wielka pomylka

Extra informacje

~POLECAM / 2012-07-16

Polecam, swietna obsługa
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

same

Wady

brak

Extra informacje

2 lata

~Beata / 2012-06-22

Gratuluje Pani Aleksandro jest Pani szczęściarą. Ja zostałam dzisiaj poinformowana, że awaria systemu trwa nadal do odwołania. Nie wiem czy się śmiać czy płakać ... piąty tydzień mija ... W innym banku jestem informowana na bieżąco na jakim etapie jest rozpatrywanie mojego wniosku ... w DB tylko o awariach ... Radzę wszystkim, którzy starają się o kredyt w dB żeby jednocześnie złożyli wnioski do innych banków.... A może analityk poszedł na urlop ... może banku nie stać na zatrudnienie dwóch analityków ?
Zalety

uczą cierpliwości

Wady

nerwówka

Extra informacje

nie mam, ale okupię go swoim zdrowiem

~Aleksandra / 2012-06-21

Najlepszy bank do jakiego mogłam trafić!! Udzieli mi kredytu mieszkaniowego i jestem strasznie zadowolona!! Polecam wszystkim ten bank.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00

~JaroJas / 2012-03-03

Bardzo polecam ten bank. Założyłem konto przez internet w 2010 roku. Byłem w Banku PKO BP i ten bank odradzam strasznie drogi tak samo jak Bank Zachodni oraz ING. W sumie to badałem wiele banków nawet MBank, który daje podobne zasady jak db net ale zaden nie daje możliwości korzystania z karty zagranica za darmo. Wybierałem we Włoszech i bez problemu ;) Polecam tym co podróżują po świecie. Jeśli chodzi o lokaty zero haczyków. Podają oni w netto oprocentowanie.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

Możliwość pytania się w placówkach tego banku o karte itpZakładanie lokat w banku i przez internetWszystkie darmowe bankomaty w Polsce i na świecieSzybka obsługa bankowa

Wady

Brak, chociaż zdarzają się tak naprawdę Pani, która jest znudzona swoją pracą.

Extra informacje

2 lata

~Esti / 2012-02-05

Tragedia! Nie wiem czy to polityka banku, czy pani z obsługi klienta, ale szybkość wypłat transz kredytu jest fatalna. Bałagan w dokumentach- muszę kilka razy jeździć do banku, bo wysłali mi nie ten dokument do wypełnienia. Kredyt mam w euro i od dyspozycji wypłaty transzy do przelewu mija tydzień do półtora miesiąca. Mam nieodparte wrażenie, że czekają na dogodny kurs. Wymyślane są błahe wymówki, albo pani nie odbiera telefonu,nie oddzwania, nie odpisuje na maile. Przy wizycie w banku pani chowa się po kątach i każe koleżankom mówić, że jej nie ma.Planujemy zmienić bank, ze względu na poziom nerwów jaki w nas wyzwala.Jednym zdaniem: chroniczny bałagan i przedłużanie wszystkiego.
Zalety

nie zauważyłam

Wady

Extra informacje

~mk / 2011-10-25

Klientom którzy podpisali umowę przysłaną przez kuriera polecam obejrzenie podpisu pracownika banku przed wpłaceniem pieniędzy, gdyż jest on po prostu wydrukowany. I jak teraz udowodnić, że nie wydrukowaliście sobie umowy skanując wcześniej podpis od kolegi???
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
2.67

~anty / 2011-08-20

Nie polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zalety

usmiechniete po uszy pracownicy

Wady

same ninusy

Extra informacje

~Rychu / 2011-07-05

POLECAM. Złożyłem wniosek w interncie kurirer inpost zadzwoił po 3 dniach w piątek (ale że mnie nie było w tedy w miejsce zamieszkania powiedziałem żeby przyszedł w poniedziałek. Zanim jeszcze podpisałem umowę przyszła do mnie karta debetowa i karta TAN ;D . Kurier przywiózł 2 umowy jedną podpisałem 2 była dla mnie (dostałem teczkę broszurki inne duperele jak aktywować konto krok po kroku, wydrukowany cały regulamin oraz tabela opłat). 2 dni po podpisaniu umowy przyszedł email o aktywnym koncie. Zadzwoniłem do teleserwisu. Za jednym razem aktywowałem kartę debetowę, kartę tan, oraz dostęp do konta przez neta (z tym był problem, kilkukrotnie wpisywałem ten sam kod i automatyczna sekretarka pi#[email protected]#$ła że nie zgadzają się hasła i odsyłała mnie do konsultanta ten mi znowu włączał tą sekretarkę łącznie 4 razy mnie przełączał, wnerwiłem się niemiłosiernie, zadzwoniłem z innego telefonu i za 1 razem od razu ustaliłem hasło). Przeniosłem się z mBanku, faktem jest że dbeasy (dostęp do konta przez neta) nie dorównuje mbankowi. Ale ideału nie ma. Mi przelew wewnątrz banku zastał zrealizowany w 5min (może nie jest to błyskawicznie jak w mbanku ale nie tak długo jak tu opisywali inni). Zewnętrzne przelewy jak w każdym innym banku. Księgują zazwyczaj na drugi dzień. Wadą jest karta tan ale lepsze to niż 2zł w mbanku za kartę a mi to i tak wisi. Trochę słabo że dostęp do konta można zabezpieczyć tylko i wyłącznie 6 cyfrowym kodem gdzie w mbanku miałem kombinacje 15. Konto i bank jest spoko a jak będą się rozwijać w dobry kierunku (nie jak mbank) to będzie SUPER
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.33
Zalety

-darmowe konto

Wady

-karta tan-mało rozbudowany dostęp do konta przez internet

Extra informacje

3m

~rychu / 2011-07-05

POLECAM. Złożyłem wniosek w interncie kurirer inpost zadzwoił po 3 dniach w piątek (ale że mnie nie było w tedy w miejsce zamieszkania powiedziałem żeby przyszedł w poniedziałek. Zanim jeszcze podpisałem umowę przyszła do mnie karta debetowa i karta TAN ;D . Kurier przywiózł 2 umowy jedną podpisałem 2 była dla mnie (dostałem teczkę broszurki inne duperele jak aktywować konto krok po kroku, wydrukowany cały regulamin oraz tabela opłat). 2 dni po podpisaniu umowy przyszedł email o aktywnym koncie. Zadzwoniłem do teleserwisu. Za jednym razem aktywowałem kartę debetowę, kartę tan, oraz dostęp do konta przez neta (z tym był problem, kilkukrotnie wpisywałem ten sam kod i automatyczna sekretarka pi#[email protected]#$ła że nie zgadzają się hasła i odsyłała mnie do konsultanta ten mi znowu włączał tą sekretarkę łącznie 4 razy mnie przełączał, wnerwiłem się niemiłosiernie, zadzwoniłem z innego telefonu i za 1 razem od razu ustaliłem hasło). Przeniosłem się z mBanku, faktem jest że dbeasy (dostęp do konta przez neta) nie dorównuje mbankowi. Ale ideału nie ma. Mi przelew wewnątrz banku zastał zrealizowany w 5min (może nie jest to błyskawicznie jak w mbanku ale nie tak długo jak tu opisywali inni). Zewnętrzne przelewy jak w każdym innym banku. Księgują zazwyczaj na drugi dzień. Wadą jest karta tan ale lepsze to niż 2zł w mbanku za kartę a mi to i tak wisi. Trochę słabo że dostęp do konta można zabezpieczyć tylko i wyłącznie 6 cyfrowym kodem gdzie w mbanku miałem kombinacje 15. Konto i bank jest spoko a jak będą się rozwijać w dobry kierunku (nie jak mbank) to będzie SUPER
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.33
Zalety

-brak opłat

Wady

-karta tan-słabo rozbudowany dostęp do konta przez internet

Extra informacje

3 m

~jacek / 2011-06-03

Na każdym etapie załatwiania kredytu tworzą atmosferę niepewności nawet u wymarzonego klienta. Klient prawie do końca nie wie czy posiada w opinii banku zdolność kredytową i czy jego nieruchomość spodoba się jego analitykom. Zmuszają klienta, w przeciwieństwie do wielu banków na przeprowadzenie kosztownego operatu szacunkowego, by później się z nim w ogóle nie liczyć, ponieważ najważniejsza jest opinia analityka zupełnie różna od opinii rzeczoznawcy (z listy DB), na której ten pierwszy się opiera. Z oferty zrezygnowałem, ponieważ mając wysoką zdolność kredytową bank próbował mnie skłonić (brak dialogu) do zadłużenia się w nim na 120% większą sumę niż wnioskowałem. Na stronach reklamujących DB inormuje się, że ich doradcy mają pewne kompetencje do negocjacji kredytu. Zaprzeczam, ponieważ ten tzw. "doradca" tylko pośredniczy między klientem a tajemniczymi decydentami nieuchwytnymi nawet przy pomocy telefonu komórkowego. Pamiątką przygody z DB pozostały mi tylko reklamy przychodzące na moją pocztę elektroniczną, którą byłem zobowiązany im podac w trakcie załatwiania kredytu.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
3.00

~qwertyuiop / 2010-03-16

rewelacja, polecam.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
5.00
Zalety

darmowe bankomanty

Wady

bank nastawiony na klientow z zasobnym portwelem

Extra informacje

3 miesiace

~Kowal / 2009-09-11

Zero kosztów utrzymania konta. Prost czytelny interfejs. Korzystanie z bankomatów na całym świeci darmowe.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.67
Zalety

Dostęp internetowy. Zero kosztów utrzymania konta. Darmowe bankomaty na całym świecie.

Wady

Niski limit wypłaty na koncie.

Extra informacje

dwa miesiące

tryby / 2009-05-24

Koszty zerowe dla konta firmowego, wszystko załatwia się przez internet, a wszelkie zmiany (np. podniesienie limitu operacji) przez telefon w trybie natychmiastowym. Obniżyłem cenę za obsługę klienta z powodu małej ilości pracowników z obsługi telefonicznej (2x musiałem dzwonić i 2x okres oczekiwania na obsługę wynosił powyżej 15 minut), ale na szczęście taki kontakt musi być sporadycznie tylko dokonywany. Obsługa konta przez www bardzo prosta. Przelewy szybkie. Oferta dość uboga, dlatego tylko 3, ale do użytkowania konta jako pomocniczego dla firmy w 100% wystarczająca.
Obsługa klienta
Oferta
Prostota obsługi
4.00
Zalety

Koszty, prostota.

Wady

Zakładanie konta przez placówki pocztowe.

Extra informacje

2 lata

Finanse Deutsche Bank opinie