Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Odtwarzacze mp3
  • /
  • Creative ZEN
  • /
  • 1

Opinie o Creative ZEN

Elektronika Creative ZEN opinie
Cena/Jakość
4.12
Jakość dźwięku
4.54
Jakość wykonania
4.31
Parametry
4.21
Wytrzymałość
3.71

Średnia ocen

4.18

w skali od 1 do 5.

 

Creative ZEN opinie Creative ZEN
4.18 1685

~gonzo / 2016-05-29

Nie kupujcie tego gowna. Akumulator latwo mozna przeladowac jesli sie laduje za dlugo
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
2.40
Zalety

glosnosc,dzwiek

Wady

Szybko wyczerpuje sie akumulator

Extra informacje

Nie pamietam gdzie kupowalem a ten odtwarzacz mam ok 10 lat

~Zenek / 2011-08-15

Miałem starego creative zena i byłem zadowolony. Kupiłem nowego zen mix 8 gb i totalna klapa. Nie można wgrać żadnego pliku video. Próbowałem przez kilka tygodni, szukałem na forach itd. i nic. Zen mix nie ma żadnej informacji w jakimkolwiek języku jak przekonwertować i wgrać plik video. Nie ma takiej opcji, jest to niemożliwe. Możemy tylko obejrzeć pliki reklamowe zainstalowane na stałe w zen. Szkoda, że tak skopali zena mix, po poprzednik był super używam do dzisiaj. Zena mix sprzedałem jakiemuś frajerowi na allegro za 1/3 ceny.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.00
Zalety

nie posiada

Wady

brak możliwości wgrania pliku video, brak programu do konwersji plików video

Extra informacje

męczyłem się kilka miesięcy, kupiłem w 2009

~pynia / 2011-05-23

Proszę o pomoc! Mój ZEN rozladowal sie i nie mogę go teraz naladować. Ładuję go tylko przez kompa.
Jakość dźwięku
5.00

~słuchaczka / 2011-02-10

Od lat uzywam zena (kilku) i jestem do nich przyzwyczajona. Jestem nieustannym użytkowniekiem, ale o nikłych umiejętnościach technicznych. Ostatni mój zen miał wypadek i nie dziala. Odtwarzacza używam przede wszystkim do odsłuchiwania audiobooków. Kupiłam poprzednio zena MX i miałam z nim problem. Nagrałam kilka ksiażęk, jak zawsze. Niestety - "miksował" nagrane, normalnie wydane, książki audio i można było tylko odsłuchiwać kolejno pierwsze rozdziały z kazdej ksiażki, potem drugie itd. Nigdy nie miałam tego z żadnym z poprzdnich creatiwów zenów. Nie dało się inaczej odsłuchiwania ustawić. Obsługa sklepu Euro powiedziała, że ten typ tak ma, oni nie wiedzą co zrobić, to ma miksować muzykę i nie służy do odsłuchiwania ksiażek. Zamieniono mi na zwykłego zena - ostatniego jakiego mieli. Teraz musze kupić nowego. Czy naoprawdę MX tak działa? Niestety, w żadnym ze sklepów gdzie byłam po radę nic na ten temat nie wiedzą. Czy możecie mi poradzić? Chciałabym zostać przy zenie ze względu na prostą obsługę.
Zalety

prosta obsługa

Wady

nienaprawialny.

Extra informacje

~onio1969 / 2010-09-09

Kupiłem mp4. Nie mogę załadować żadnego filmu. W pamięci mp4 jest jakiś program, ale po angielsku. Wie ktoś może jak załadować film i z jakimi rozszeżeniami?

~Gosia / 2010-08-29

kupiłam swojego ZENa przede wszystkim z uwagi na duży wyświetlacz, który sprawuje się genialnie, tak jak cały odtwarzacz. przejrzyste menu, możliwość łatwego wyboru piosenek, zdjęć, filmów. Nic się nie zacina, ładuje się szybko :) moim jedynym błędem było nie zakupienie pokrowca na to mp4 ze względu na to, że po miesiącu użytkowania wyświetlacz jest okropnie porysowany, w ogóle nie odporny na uszkodzenia: ale to już akurat błąd w użytkowaniu... :p
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.20
Zalety

duży wyświetlacz, przejrzystość menu, możliwość włożenia karty SD

Wady

mało odporny na zarysowania wyświetlacz

Extra informacje

6mies, ok.250zł :)

~Ray / 2010-04-04

Dobry odtwarzacz ale po 2 latach użytkowania przycisk do góry nie działa i nie mam jak pogłasniać, tak więc troszkę zbyt szybko jak na odtwarzacz tej klasy.Ma ktoś jeszcze ten problem??WadyKlawisze - niewytrzymałe2 lata (4gb) 240zł
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

Wady

Klawisze - niewytrzymałe

Extra informacje

2 lata (4gb) 240zł

~ZiOmEk / 2010-03-26

Jezeli odtwarzacz ma wade fabryczna nalezy to zareklamowac,a nie dawac komentarze typu "Do bani" "Szkoda kasy".Mam odtwarzacz juz drugi rok woze go na wycieczki,slucham w drodze do szkoly, zabieram go nawet gdy gram na boiskuMp4 zaliczylo upadki ,a nawet przeladowanie ( nie orginalna ladowarka sieciowa ).Sprawuje sie swietnie nie przeladowany bajerami ,ale mi chodzilo o jakosc wykonania i dzwieku.Moglem wybrac w tej cenie odtwarzacz pentagram'a z wiekszym ekranem ale..... postawilem na marke.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

WytrzymalyStosunek cena/jakosci wiele innych

Wady

Brak ladowarki sieciowej w zestawie

Extra informacje

Mam go drugi rok kupilem za 220 zł z znanego serwisu aukcyjnego

~znany / 2010-03-16

uważam ze ten odtwarzacz jest do bani. gdy go kupiłem strasznie się cieszyłem lecz gdy doszedłem do domu i go naładowałem okazało się ze ma wadę.tzn. po zablokowania a następie odblokowaniu klawiszy wyświetlacz świecił na biało. teraz kupiłem drugi mp4 firmy Pentagram model ENO CINEO GOLD sprawuje sie swietnie osobiście go polecam ;);):):):):):):)
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
1.40
Zalety

zadne

Wady

wszystko

Extra informacje

mialem do zaledwie 24 godziny

~marcino / 2010-03-01

Nie mogę odtwarzać utworów wg folderów jakie załadowałem z komputera. W menu odtwarzacza pod muzyką jest tylko: teraz odtwarzane, playlisty,albumy, wykonawca, gatunek, wszystkie ścieżki, nagrania, zakładki, dj.help wanted - dziękujęWadynieszczęsne folderykrótka żywotność akumulatora - ok 10hod sierpnia 2008r - 230pln 2GB
Zalety

Wady

nieszczęsne folderykrótka żywotność akumulatora - ok 10h

Extra informacje

od sierpnia 2008r - 230pln 2GB

~EwaMariola / 2010-02-11

kupilam kreative ZENvplus i nie moge go naladowac nie byl wogole uzywany dajcie namiary na jakis serwis w polsce albo co z tym wogole zrobic posiadam orginalne opakowanie i rachunek Wadynie moge go naladowac6 miesiecy 549zl
Zalety

Wady

nie moge go naladowac

Extra informacje

6 miesiecy 549zl

~neo / 2009-08-26

Mam karte 32 Gb firmy Lenxs. Gdy włożyłem ją do Zena, urządzenie w ogóle jej nie czyta! Co robić?270 zł
Zalety

Wady

Extra informacje

270 zł

~Lalala / 2009-05-12

Mój ZEN jest świetny. Kupiłam go nie dawno i jestem z niego strasznie zadowolona. Jest jedno ale...nie umiem przegrać muzyki z komputera do ZENka...zaznaczam pliki i klikam Copy to Creative ZEN...i nic. Wyświtla mi sie tylkowiadomość, że urządzenie albo jest używane albo niepodłaczone do komputera (oczywiście jest podłączone)...Czy ktoś może wie co z tym zrobic?? Ja nie mam pojęcia. Pilnie potrzebna pomoc!!
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

Menu, Wyświtlacz, Możliwość ustawienia tapety, Dźwięk, Organizer.

Wady

Przesyłanie danych z komputeraz do MP4.

Extra informacje

tydzień ok. 200 zł (4GB)

mal558 / 2009-05-10

Moj zen wlasnie skonczyl 2,5 roku i zamrl. Najpierw po roku uzywania padlo urzadzenie do dodatkowej karty pamie (koszt naprawy 300 zl) Prezent od dzieci, wiec zeby im nie bylo przykro naprawilam, szukajac punktu po calej polsce. gwarnacja nie obejmowala tego uszkodzenia. Teraz niestety zmarl samoistnie. pomijam czeste "zawieszenia.I niestety uz go nie naparwie. Moja stara mp3 ma juz 4 lata i nadal dziala. Zen po 2,5 roku odmowil posluszenstwa. W zyciu nie kupie juz tego produktuWadyciagle zawieszenia nie uznawanie gwarancji2,5 roku prezent od dzieci
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
2.50
Zalety

Wady

ciagle zawieszenia nie uznawanie gwarancji

Extra informacje

2,5 roku prezent od dzieci

~ziom / 2009-04-25

Dodaje opinie poraz drugi,poniewaz chce powiedziec ~roz'kowi12 ,ze zeczywiscie trafił na badziewny egzemplarz ,ale cała linia creativ'e zen jes OK.Tez mam wersje 2Gb i sie nie zacina raz sie zacioł ,ale moja wina (podczas przezucania odłączyłem kabel).Konwersja plików hmm.... zalezy od mozliwosci komputera ,mój 2-rdzeniowiec razdzi sobie super i konwersja trwa chwile.;)Co do wbudowanego akumulatorka to mysle ze dane producenta nie trafiają na 100% ,ale nie przesadzajmy ze mozna dzielic na pół.;DJednym słowem radze zalic sie sprzedawcy.Ale kazdy ma swoj gust a...... z gustami sie nie dyskutuje:)Pozdro ;)
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40

~Piotrek / 2009-04-14

Mam ten odtwarzacz od jakiegos czasu i wszystko jest jak najbardziej OK!!! Nie zacina sie, wyświetlacz pali jak ta lala... 16 mln jednak robi swoje :D Może ja trafiłem na dobry model bo z tego co widze to wszystkim moim poprzednikom sie coś zacina a u mnie nie. Fakt z tym, że wytrzyma 25 godz. muzy i 5 godz. video to lekka przesada bo ja sprawdzałem ale tyle nie wytzrymał. Mój rekord to 17 godz. ale moim zdaniem to i tak dużo. Szczerze POLECAM!!!
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

Ładny wygład, szybkie ładowanie akumulatora, super jakość dźwięku itd.

Wady

Brak okrycia na kartę pamięci

Extra informacje

~rozek12 / 2009-04-01

Badziew niesamowity mam wersję 2 giga około pół roku i jestem bardzo niezadowolony, poniżej lista zarzutów:-często zawiesza się- do tego stopnia że zawsze noszę w portfelu spinacz którym mogę resetować urządzonko-bardzo słaba bateria- można sobie pomarzyć o osiąganiu czasów pracy podanych przez producena (parametry producenta spokojnie można podzielić przez dwa)-nieintuicyjne i nieergonomiczne rozmieszczenie przycisków- urządzenie użytkuję często, jednak do dzisiaj nie nauczyłem się zmieniać kawałków bez wyciągania sprzętu z kieszeni. Próby takie zazwyczaj kończą się wyjścię do menu i robieniem czegoś dziwnego, za każdym razem więc kiedy chcę zmienić kawałek muszę wyciągnąć sprzęcik z kieszeni i manipulować przyciskami patrząc na ekran.-słaba czytelność ekraniku przy świetle dziennym- odczytanie zawartości ekranu w czasie słonecznego dnia graniczy z cudem.- "wirtualna" obsługa kart pamięci- nie ma bezpośredniego dostępu do zbiorów z karty pamięci. Najpierw należy pliki skopiować do pamięci wewnętrznej urządzenia, a dopiero po tym można z nich korzystać. Dodam jeszcze że próba kopiowania z karty do pamięci odtwarzacza kończy się zazwyczaj zawieszeniem urządzenia.-beznadziejne oprogramowanie dołączone do odtwarzacza- w windowsie XP nie można kopiować nic do/z odtwarzacza bez instalacji oprogramowania. Samo oprogramowanie zabiera dużo miejsca na dysku, jest nieintuicyjne i zaśmieca pamięć operacyjną komputera. Konwersja filmów jest bardzo czasochłonna i wymaga by w jej czasie odtwarzacz był cały czas podłączony do komputera. Zapomnijcie więc o akcjach w stylu "włączę sobie konwersję, pójdę na spacerek/zakupy a jak wrócę to przekopiuję film"- w przypadku ZENa i oryginalnego oprogramowania jest to niemożliwe.-uporządkowanie utworów jest jakieś dziwne- mp3 porządkowane są albumami i nie ma możliwości odsłuchu katalogami, czyli jeśli mamy składankę 15 plików mp3 z różnych albumów po przesłuchaniu każdego kawałka musimy wchodzić do menu, zmieniać album i wciskać play. Pewnym ratunkiem jest odtwarzanie muzyki według playlist, jednak te należy tworzyć na komputerze gdyż odtwarzaczyk pozbawiony jest edytora.-brak możliwości wymiany bateri- jest niby akumulatorek, ale jak jedzie się na tygodniowy wypad w rejony bezkomputerne to prędzej czy później i tak kończy się z pustym akumulatorkiem i brakiem możliwości słuchania muzyki.-długi czas uruchamiania się-bardzo niska jakość nagrań dokonywanych wbudowanym dyktafonemTo już chyba kompletna lista zarzutów z mojej strony (tak mi się przynajmniej wydaje).Podsumowując- przez kilka lat byłem użytkownikiem tanich chińskich odtwarzaczy i byłem z nich bardziej zadowolony niż z tego "firmowego" produktu.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
2.80
Zalety

dosyć dobra jakość dźwięku, innych brak

Wady

wielość

Extra informacje

ponad pół roku, około $60

~robert / 2009-03-29

jakość 5 bo się należyparametry mogły by być lepsze jak na dosyć kosztowny sprzęt wytrzymałość tylko 3 dlatego , że już trzeci raz uległ jakiejś awarii i teraz już wogóle nie da się uruchomić jakość wykonania dosyć dobra dlatego 4 a ceno wiadomo im niższa tym lepiej dla kilienta
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.00
Zalety

dobra jakość

Wady

awaryjność brak możliwości uruchomienia , częste zawieszanie się

Extra informacje

1 rok około 400 pln

~maagda / 2009-03-21

ostatnio przy ładowaniu poprostu mi zgasł i nie chce sie właczyc w ogole:( czy ktos mial tez taki problem? da sie go jakos naprawic czy trzeba reklamowac? z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
3.60

~fajny ale pomocy przy grach / 2009-03-19

mp4 jest zawalisty lekki, ladny i bardzo latwa obsługa. ale mam jeden problem :] niewiem jak grac na tym mp4 jaki system girt ona obsluguje i w jakie moge grac na niej gry

~mysha / 2009-03-15

Właśnie wczoraj kupiłam sobie ten odtwarzacz. Jest na razie super! Wszyscy mówicie tu o krótkim kablu... w starym creative zen stone też miałam ten krótki, a do tego dostalam długi, ok 40/50 cm długości :) Mam jednak pytanie... Czy klawisze powinny się świecić czy nie? Bo nie wiem czy mój jest uszkodzony czy po prostu powinno tak być :)a Jedna rzecz co mi sie nie podoba to to, że otwór na kartę pamięci nie jest niczym zaslonięty i łatwo może się zabrudzić.poza tym NA RAZIE bez większych zastrzeżeń :)
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
3.75
Zalety

świetnej jakości wyświetlaczpamięć zewnętrzna (karta pamięci)

Wady

brak ochrony na otwór karty pamięci

Extra informacje

1 dzień, 349 zł (2GB)

~blueberry / 2009-03-13

Odtwarzacz dostałam w zeszłym roku na Wielkanoc i wtedy byłam strasznie zadwolona ale niestety pierwszy raz mi się zaciął w tydzień póxniej:(I potem był spokój a ostatnio zacząła sie regularnie zacinać:Jak słuchałam muzyki i przekładałam muze z kompa. Jak sie zatnie to dioda mp3 sie świeci dopóki się do końca ni rozładuje:/A teraz ostatnio zaczęłam zgrywać muzykę na MP4 I POKAZAŁO Się że nie ma miejsca wolnego choćbył prawie 1 gb!!Co robić??Macie jakieś pomyły?
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
3.80
Zalety

*ŁADNY WYGLĄD

Wady

*SZYBKO SIĘ RYSUJE*ZACINA SIĘ!!!!!!

Extra informacje

Rok 430(Cos koło tego)

~dzagodzianka / 2009-03-13

Jeśli chodzi o ładowanie to nie trzeba tego robić przez komputer. Ja Kupiłam przełącznik czy jak to się nazywa włączam sobie do prądu i ładuję:)Mam ZENa już prawie rok i jestem z niego zadowolona chociaz ostatnio strasznie często zacina mi się .Np. Przekadam mp3 z komputera a tu nagle brak połączenia z mp3 i co teraz??Musze czekać aż sięrozaduje bateria i dopiero wtedy moge ładowac na nowoA ostatnio,jeli dobrze pamietam to w poniedziałek chciałam sobie muze przełoyć a tu się pokazuje że jest brak miejsca na mp3 chociaż wyswietla sie ze jest wiele miejsca.Wiecie co moge z tym zrobić??
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.00

~Adam123 / 2009-03-13

Jakosc dzwięku super ,ale niestety dopiero po zmianie słuchawek.Bateria wytrzymała ale trzeba ładowac przez komputer.Jakosc wyswierlacza bez zastrzeżeń video i zdjecia super jakosc ,jednak na program do konwersi potrzebny mocny procesor,mój sobie radzi.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.20
Zalety

slot na karty pamiecidoskonały ekranlekkicienki

Wady

program do konwersiorginalne słuchawki

Extra informacje

mam go 7 miesiecy razem z obudowa z poliweglanu dałem 240zł

~MaRihuario / 2009-03-12

Dziś kupiłem go za 29zł w Tesco w promocji :) Mój SEK850 z hpmi wysiada. Niebo w uszach :) Malutki, zgrabny. Jeden minus jak dla mnie brak wyświetlacza, ale z drugiej strony dłużej można słuchac muzy. Polecam
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
4.00
Zalety

Jakośc dźwięku, rozmiar

Wady

brak wyświetlacza

Extra informacje

1 dzień

~Kasiuk :D / 2009-03-01

prezentje się bardzo estetycznie, Gdy tylko na niego spojrzałam (jak to zabrzmiało xD )to od razu wiedzialam, że jest profesjonalny. Szkoda tylko, że trzeba ładować przez komputer, ale jak ktoś jest przy kasie to przeciez moze sobie dokupic, bo cena jak na takie dobre urządzenie nie jest wysoka :) strasznie podoba mi sie wyswietlacz i to ze nie jest taki wielki, bo balabym sie go nosic, bo by mnie okradli.-znając moje szczęscie ;] koleś w sklepie bardziej mi go polecał niż droższy od niego o 2 stówy, więc raczej uczciwy :)
Zalety

ekran, budowa, kolorki, dźwięk-extra xD

Wady

no, może ta ładowarka

Extra informacje

~mattu / 2009-02-28

bardzo fajny podoba się mi moja siostra pożycza go odemnie i spuszczała go na ziemie itp ale działa znakomycie do czasu stało się to wczoraj kiedy zepsuła jedną słuchawke dożrze że mam jeszcze słuchawki panasonic jestem troche na nią zły ale jakoś to przezyje uważma że :są leprze mp4 itp ale ten jest warty polecenia
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
5.00
Zalety

ma dużo akcesori, daję dużą frajde ,

Wady

niemożna słuchać bez głuśników itp muzyki trzeba coś podłączyć

Extra informacje

kilka miesięcy

~bednar / 2009-02-26

wymieniłem dzisiaj moje stare poczciwe mp3 na ten własnie model cena super tania bo kupiłem to w vobisie za(2gb) 249zł i dostałem gratis głośniki które kosztuja 60zł :D jestem naprawde zadowolony z tego zakupu :P249 (2gb) + głośniki creative vivid 80
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

Wady

Extra informacje

249 (2gb) + głośniki creative vivid 80

nikolaa / 2009-02-10

W końcu wymieniłam stara mp3 na tą. Jestem naprawdę zadowolona, dźwięk jest suuper. Wybrałam ten odtwarzacz również ze względu na wygląd, jest dobrze wykonany. Cena w vobisie (bo tu zena kupiłam) jest adekwatna do jakości. Póki co nie mam żadnych problemów z nim i mam nadzieję, że się nie pojawią.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.60
Zalety

Ładny wygląd, dobry dźwięk, wytrzymały, dobry wyświetlacz.

Wady

Na razie minusów nie zauważyłam.

Extra informacje

Kupiłam ZENa tydzień temu za 249zl

~ZENek / 2009-02-09

Odtwarzacz bardzo dobry. Niezła jakość dźwięku, świetny ekran, czytnik kart pamięci SD. Bateria przy słuchaniu muzyki starcza nawet na 20 godz.. Jest bardzo wytrzymały. Wpadłem z nim do bagna (!!!). Po wyjściu z mułu sprawdzam sprzęt. Nokia 5140i (super wytrzymała) padła, a MP3 działa!!. Wytrzymałość na 6.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.60
Zalety

Dźwięk, jakość, ekran, czytnik kart, pamięć

Wady

Cena, słuchawki w zestawie

Extra informacje

1,5 roku

~ancykoff / 2009-02-06

oprogramowanie szybko pada i niestety nie da się tego naprawić;( przynajmniej tak mi powiedzieli magicy komputerowi;)
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.00

~maagda / 2009-01-03

moj problem polega na tym, ze jak wkladam kare SD do odtwarzacza to on jej chyba nie czyta. czy karte trzeba instalowac jakos przez komputer? jakktos ma jakis pomysl, prosze napiszcie:)pozdrawiam
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
3.80

~kasiunia_sz7 / 2008-12-27

Mam prośbę, dostałąm Zena tydzień temu. Muzyka - świetnie, natomiast filmy .... w zestawie dostałam płyte z oprogramowaniem, a w niej program do przerabiania filmów ( Convert), na laptopie niestety nie działa on prawidłowo, przy 22% laptop się wyłącza. Na komputerze stacjonarnym działą poprawnie tylko, że film ( 700Mb) konweruje mi się ok 3h!!! czy to normalne? próbowałam już na 3 komputerach, za każdym razem tak samo, gdy już upragniony film "załadował" mi się do Zena, nie wiem jak załadować też napisy?? jak chcę je przerzucić za pomocą tego programu ( Convert) wyskakuje info, że to nie jest odpowiedni program ( rozumiem, że jest tylko do video, ok) jak przerzucam "ręcznie" (kopiuj, wklej) napisy to niestety nie ma ich, gdy już oglądm film. Film zapisał mi się automatycznie w folderze " Video" napisy też tam wkleiłam. Czy ktoś może mi pomóc? czy jestem skazana na filmy z lektorem? Takowch nie oglądam. Czy może ktoś wie gdzie mam umieścić napisy? Czy mam je jakos "przerobić", tak jak przerabiałam rozdzielczość filmów.Proszę o odp! Kasia
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
3.00

~JenaIzzz / 2008-12-27

Może to nie miejsce do takich pytań ale widze ze się na tym znacie!Dostałam go na gwiazdkę i jak narazie jestem bardzo zadowolona... jednak nie mam polskiej instrukcji ! próbuje zgrać sobie jaki kolwiek film i wyskakują mi jakieś bzdety!W jakiej te filmy mają być formie... albo skąd najlepiej je brać !!! HelllPpppP!!

~Ludwik23 / 2008-11-29

Biorąc pod uwagę cenę i możliwości to jest całkiem dobry.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

Ładny,estetyczny wygląd, duża ilość wyświetlanych kolorów, przyzwoita jakość dzwięku

Wady

-brak głośnika-słuchawki dołączone do zestawu mogły by być lepsze (jak na taką firmę)-brak ładowarki w zestawie, jest tylko kabel do USB (a nie zawsze mam dostęp do kompa)

Extra informacje

~larwa5 / 2008-11-29

Jakość dźwięku jest dobra, lecz w porównaniu do apple znacznie za cicha! Używam wysokiej jakości słuchawek półotwartych (dla mniej wtajemniczonych takich wielkich) i ogólnie dźwięk prezentuje się kiepsko.Drugi problem to jego zawieszanie się... Już po kilku dniach użytkowania i od tego czasu nie mogę go włączyć tak, żeby prawidłowo chodził. Nie wiem czy nie będę musiała go reklamować...Jestem nim zawiedziona - myślałam, że będzie lepszy dlatego za wszystko mogę wystawić mu takie mocne 3+Nie rozumiem dlaczego niektórzy burzą sie brakiem etui czy ładowarki. Który odtwarzacz mp3 ma te akcesoria w zestawie??
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
3.40
Zalety

duży, czytelny ekran, ciekawe funkcje

Wady

jakość dźwięku (ZA CICHO) i zawieszanie się

Extra informacje

400zł tydzień

~nurni flowenol / 2008-09-26

Witam!Nie rozumiem narzekań na brak etui i ładowarki sieciowej. Kupiłem obie te rzeczy dodatkowo, za małe pieniądze i teraz jest super. To, że się ekran rysuje to chyba oczywiste, no chyba że ktoś jeszcze nie zna takiego pojęcia jak 'tarcie' - nie porysuje się tylko wtedy, gdy będziemy nosić zapakowanego playera. Mam orginalne, skórzane etui creative i całkowicie zabezpiecza Zenka. Do tej pory zawiesił mi się raz. Mam go już 3 miesiące. Jeśli ktoś narzeka na jakość dźwięku, proszę, zwróćcie uwagę na słuchawki. W zestawie są malutkie, słabiutkie 'pchełki', także nie ma co płakać.Wystarczy zaaplikować sobie jakiegoś Kossa czy Sennheisera z redukcją szumów i możecie się odłączyć od rzeczywistości. Nie oglądam zbyt wielu filmów na playerze, bardziej nastawiony jestem na odtwarzanie muzyki. Słucham w większości muzyki poważnej i jazzu. Jakoś extra. Bardzo ucieszyła mnie możliwość dostosowania equalizera do własnych potrzeb.Generalnie wielki plus dla tego produktu Creative. A jeśli ktoś mi będzie narzekał... to radzę kupić iPoda za 1k i bać się idąc nocą przez ulicę.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

karta pamięci, equalizer, świetna jakość kolorów i dźwięku, design, intuicyjna obsługa - nie trzeba czytać instrukcji, żeby go obsłużyć, cena

Wady

brak możliwości wrzucenia plików z komputera bez instalacji oprogramowania creative - czyli idąc do kolegi żeby wymienić się muzyką... trzeba oprócz playera zabrać płytkę.

Extra informacje

3 miesiące , 299 pln

~HomiK / 2008-08-30

Kupiłem zenka kilka miesięcy temu, i do dziś nie mam zastrzeżeń, jedyne co mnie rozczarowało to tandetne wykonanie ekranu, który przy najmniejszym ruchu rysuje się . Osłonkę na ekran i markowy futerał kupiłem kilka dni później.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.60
Zalety

Dobra jakość dźwięku, duża pojemność, wysoka jakość obrazu,

Wady

Łatwo rysujący się ekran

Extra informacje

kilka miesięcy, 250 zł

~xxx / 2008-08-27

Swietny.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
5.00
Zalety

duzy ekran, fajny dzwiek

Wady

brak etui i brak mozliwosci sluchania podczas ladowania

Extra informacje

5 tygodni, 300 zł

~mikol / 2008-08-27

Kupiłem Zen 2 tygodnie temu i nie mam pojęcia jak nagrywa sie pliki tekstowe Brakuje mu wbudowanego głośnika
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.00
Zalety

Fajna Jakość Dźwięku

Wady

Brak Wbudowanego Głośnika

Extra informacje

mam zena 2tygodnie kupiłem go za 320zł

~anna_em / 2008-08-15

Witam. Czy ktoś wie jak przyspieszyć konwertowanie filmów? Ile Wam zajmuje konwertowanie 1,5 h filmu? Sciągnęłam kilka programów do konwertowania filmów ale raz skonwertowany film w czasie zrzucania na Zena znowy zaczyna się konwertować To mnie trochę denerwuje - ale tylko to. Narazie moja ocena nie jest w miarę obiektywna. Wytrzymałości jeszcze nie testowałam - umyslenie - i nie zamierzam. Wykonanie i design Zenka jest wręcz przecudne - klasyczna prostota. Cena - kupiłam na allegro 2GB za 214zł.Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam wszystkich użytkowników Zenka :)P.S - polecam słuchawki Creative EP 630 - na allegro za niecałe 20zł - tych z opakowania nawet nie rozpakowałam...
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
5.00
Zalety

cudne wykonanie, gra i buczy jak trzeba :) fantastyczna jakość muzyki i filmów

Wady

no krótki kabelek - to się rzuca od razu po wyjęciu z opakowania

Extra informacje

Cena - kupiłam na allegro 2GB za 214zł.

~rbrtg / 2008-08-12

bardzo fajny tylko szkoda ze niema wbudowanego głośnika
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
5.00
Zalety

fajny

Wady

niema wbudowanego głośnika

Extra informacje

7dni

~dzasti / 2008-08-12

kupilam ten odtwarzacz niespelna 2 tyg. temu. Drugiego dnia juz mi sie zawiesil i dzieje sie tak srednio co dwa dni. Poza tym jest ok. Moim zdaniem brakuje etui gdyz nie mam go gdzie przyczepic w momencie kiedy wykonuje jescze inne czynnosci oprocz samego sluchania muzyki. Mam pytanko do innych uzytkownikow- JAK ODTWARZAC FILMY? Mamz tym problem aby odtwarzac wgrane filmy:( czytalam ze jest cos takiego jak KONWENTER. czy ktos moglby mi powiedziec skad mozna wziasc taki program i czy on gwarantuje ze filmy bede dzialac???? Pomozcie plissska:) pozdrawiam wszystkich2 tygdnie
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.60
Zalety

Wady

Extra informacje

2 tygdnie

~Blazej / 2008-08-10

kupiłem ten odtwarzacz dwa dni temu 8 GB za 350 zł, póki co jestem bardzo zadowolony. dobra jakość dzwięku, ekran 2,5 cala ponad 16 mln kolorów robi wrażenie, z filmami nie ma problemów tylko najpierw trzeba je przekonwertować na kompie, filmy odtwarza płynnie i można je przewijać. przeglądarka zdjęć bardzo szybko ładuje fotki - praktycznie prawie tak szybko jak na kompie, można przeglądać dane zdjęcie w różnych odcieniach i regulować barwe, duzo ustawień jeżeli chodzi o wygląd systemu i odtwarzanie, aczkolwiek nie zauwaźyłem opcji "powtarzaj album". menu jest bardzo wygodne. wyszukiwanie utworów też bez problemów tylko utwory muszą mieć dobrze opisane tagi. wg mnie wadą może być brak możliwości wyszukiwania utworów wg folderów. radio i wykrywanie stacji radiowych bardzo czułe a przynajmniej czulsze niż w moich poprzednich odtwarzaczach mp3. cieszy też możliwość dodołożenia dodatkowej pamięci poprzez karty SD ( ponoć pojemność bez ograniczeń). obawiam się jedynie tego iż odtwarzacz może się psuć gdyż troche było opinii na ten temat.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.20
Zalety

- dobre wykonańie- świetny ekran- możliwość dołożenia dodatkowej pamięci

Wady

- brak w zestawie ładowarki sieciowej i jakiegoś etui- nie najlepsze słuchawki- bardzo wolno instalujący się program na kompie- bark możliwości nagrywania z radia

Extra informacje

2 dni, 350 zł za 8 gb

~ewka1234 / 2008-08-09

kupiłam go w poniedziałek .... jest super . Szkoda tylko ,że etui nie było w zestawie .
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
5.00
Zalety

wszystko

Wady

brak etui w zestawie

Extra informacje

od 04.08.2008 , za 249 zł

~olaaaaaaaaaaa / 2008-07-19

Kupiłam go jakieś 2 godz. temu, ale już zdążyl mnie 'oczarować':D bardzo dobra jakość obrazu, łatwy w obsłudze, dobra jakość dźwięku - czego więcej można wymagać? Na prawdę polecam, warto go kupić!
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
5.00
Zalety

Obraz, oprogramowanie łatwe w obsłudze, dźwięk

Wady

słuchawki w zestawie

Extra informacje

1 dzień, 224zł

~Koleś / 2008-07-17

Genialny dźwięk, zwłaszcza w porównaniu z tym co miałem wcześniej. Obraz także bez zarzutu. Przednia część odtwarzacza ma tę wadę, że szybko się brudzi, szkoda też trochę, że nie ma głośnika. Brakuje też ładowarki sieciowej w zestawie, więc dodatkowy wydatek 40 zł. I konwersja plików wideo to koszmar! 5-cio minutowy teledysk konwertuje się ok. 10 minut. No i jeszcze krótki kabel USB w zestawie. Na szczęście te wady nie są takie wielkie. A i jeszcze ani razu mi się nie zaciął.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

świetna jakość dźwięku i obrazuprzyzwoite słuchawkidużo funkcjidobry dyktafon

Wady

brak ładowarki sieciowej oraz krótki kabel w zestawiewolna konwersja plików wideobrak wbudowanego głośnika

Extra informacje

mam go 2 dni, kupiłem 4gb za 248 zł

~aga / 2008-07-17

mam go 7 miesięcy i wszystko bylo dobrze ale jak raz go podłączylam do komputera to pokazala mi sie czerwono zolta ramka i nie dziala. juz raz mialam taki problem i oddalam do reklamacji po miesiacu dostalam nowy.czy ktos tez mial taki problem i rozwiazal go sam?
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
3.60

~Nika / 2008-07-09

Zamawiałam przez internet, wczoraj dostałam i do tej pory nie mogę się nim nacieszyć! Jest wspaniały. Malutki, zgrabny, łatwo można dotrzeć gdzie się chce. 16,7 mln kolorów robi swoje... Obraz jakby wychodził z ekranu, idealny, czysty jak na żywo. Nie wiem czemu niektórzy strasznie najeżdżają na słuchawki. Ok, mogłyby być lepsze, ale przy dodaniu wzmacniacza basów i ustawienia odpowiedniego EQ, słucha się wspaniale. Jestem pod wrażeniem ;)
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

- Jakość- Cena jak na taki sprzęt...- Słuchawki- Pamięć- Wygląd- Idealny dźwięk przy nagraniach- itp., itd ;)

Wady

- dłuuugo konwertują się teledyski. O filmach nie wspomnę...

Extra informacje

1 dzień, ok.300 zł

~ZenUser / 2008-07-03

Fajna zabawka. Jedyne zastrzeżenia do konwertera filmów (dodanego na CD) . Film który ma 700Mb przerabia ok. 4h ... trochę dużo . Reszta ok =) POLECAM
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.60
Zalety

ALL

Wady

NOTHING

Extra informacje

TYDZIEŃ. DOSTAŁEM NA 18

~kamil1995luk / 2008-07-02

Tylko troche drogi...Dobry odtwarzacz, dobra marka, świetny wyświetlacz, niezłe radio, duzo funkcji....Brak głośnika to jedna z niewielu jego wad
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

piękny designwspaniale wyglądające filmyduzy i czytelny wyswietlaczsoczyste kolorydobre słuchawki w zestawiedobra jakość dyktafonu"Creative"

Wady

drogie akcesoriabrak ładowarki sieciowej w zestawiebrak głośnika

Extra informacje

Mam go ok 2 tygodni, 250 zł

~nera1981 / 2008-06-22

wszystko byłoby ok gdyby nie to że wysypał mi sie firmware po dosłownie 2 tygodniach użytkowania. materiał z którego zrobione są przyciski daje wiele do życzenia-przyciski bardzo szybko sie zarysowały no i niestety na moje wielkie paluchy włącznik urządzenia jest trudny w obsłudze. Poza tym jak ZEN działał był ok ;)
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
3.20
Zalety

dobry dźwięk, w miarę proste menu w obsłudze chociaż początkowo trudno znaleźć ulubione utwory.

Wady

niestety 2 razy mi sie zawiesił a po 2 tygodniach użytkowania padł mi firmware. Jestem w szoku że Creative wprowadza taki lichy soft w swoje urządzenia.

Extra informacje

2 tygodnie, 340 zł

~creative zen 2GB / 2008-06-21

Dziś kupiłem ten otwarzacz 2GB za 249zł wart tej ceny !Co do opini że suchawki są beznadziejne to wcale nieprawda suchawki są extra cały otwarzacz jest świetnie wykonany jednym słowe o twarzacz jest Super extra Bomba GIT!
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

duży ekran super słuchawki

Wady

brak głośnika zewnętrznego

Extra informacje

mam go 1 dzień kupiłem za 249zł w komputroniku

~gimli / 2008-06-19

nie wykorzystałem jego wszystkich możliwości ale co z tego ,że miałby najlepsze jeśli jego prawidłowe uruchomienie jest czystym przypadkiem. po włączeniu zamiast pojawić sie napis creative, a następnie ZEN pojawia się czysty jasny ekran co uniemożliwia dalsze operacje. i można tak próbować i dwadzieścia i trzydzieści razy. jeśli ma się dość cierpliwości to za którymś razem uruchomi się prawidłowo. Innym znowu razem uruchomi się od razu W końcu przecież nie kupiłem ruletki. Fima odgrodizła się od klienta ,stroną internetową. Ani telefonu ani adresu.Można tylko wysłać maila. Odpowiedzą jak będą mieli chęć..Zakup to spore ryzyko a ograniczony dostęp do firmy to gruby skandal. PS: po przeczytaniu uwag na dole niniejszego formularza jestem jeszcze bardziej zdziwwiony- firma zastrzega sobie możliwość cenzurowania opinii o swoim wyrobie -niebywałe
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
3.50

~Elatha / 2008-06-13

Niczego mu nie brakuje, ma wiele funkcji, możliwości personalizacji i ustawień playlisty. Wyświetlacz ma bardzo przejrzysty obraz o dobrej kolorystyce i przyjemnie ogląda się na nim filmy. Jakość dźwięku nie budzi praktycznie żadnych zastrzeżeń, ale... pod ŻADNYM pozorem nie słuchajcie na tych słuchawkach, które dają razem z odtwarzaczem - są beznadziejnie i chyba jedyne co jest w nich dobre to to, że są dość lekkie. Sam odtwarzacz daje dobrą jakość dźwięku, ale słuchawki to "muzyka z puszki". Poza tym to wszystko spełniło moje oczekiwania, bateria trzyma dość dobrze a kiczowate słuchawki też nie są problemem zwłaszcza, że w miarę dobre słuchawki znajdzie się już od około 40zł. Polecam kupno tego odtwarzacza, stosunek Cena/Jakość jest doprawdy świetny.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.60
Zalety

- Spory i ładny kolorystycznie wyświetlacz.- Solidne wykonanie.- Dość dobrej jakości bateria.- Spora ilość dostępnych do odtwarzacza akcesoriów dodatkowych.- Slot na karty pamięci.- Radio, które chyba działa najlepiej wśród odtwarzaczy jakie miałem do tej pory.- Dobra jakość dźwięku...

Wady

- ... nie licząc słuchawek grających "muzykę z puszki", ale to sprawa drugorzędna.- Poza powyższą innych poważnych wad nie stwierdziłem.

Extra informacje

Mam go tydzień, 4GB wersję kupiłem za 329zł.

~piomalek / 2008-06-11

Kupiłem sobie nie dawno te cacko i jestem zadowolony z niego. Powiem że dobrze dotwarza filmiki znaczy dobrze wyglądają,Trochę mnie wkurza że jak chce film z avi na mp4 wrzucić to sie bardzo długo konwertuje i że musi być wtedy podłączona mp4.mi sie ani razu nie zawiesił a ładowarka nie jest taka droga. jeśli macie jakieś pytania piścię na do mnie na gg oto mój numer 6299502
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

slot kart pamięciduży ekranik i dobryblokada klawiaturybateria fajny w dotyku poręcznyczuły mikrofonprzejrzyste menu

Wady

obudowanie ma głośniczka wbudowanegodo zestawu nie dodają ładowarki sieciowejdodawany do zestawu bardzo krótki kabel USB

Extra informacje

kupiłem go za 259zł mam go ponad tydzień

~max / 2008-05-27

Bubel jakich mało, pod każdym względem. Nieprzyjazny, psujący się, niepraktyczny.idiotyczne zasilanie energii, kretyńska nawigacja, produkt kometa - bez pzryszłosci. Chcesz wyrzucić kasę - kup go. Oszczędź dziecku rozczarowań, nie kupuj na prezent.Ostrzegam, niewiarygodny śmieć.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
1.00
Zalety

Brak

Wady

SAME

Extra informacje

Miesiąc

~Desmond17 / 2008-05-22

Mam ten odtwarzacz od kilku dni i jeśli chodzi o jakość dźwięku to jest dobra. ZEN ma duży wyświetlacz (2,5"), który jest bardzo czytelny a zaskoczyło mnie to, iż po skopiowaniu filmu (trzeba niestety konwertować) do pamięci odtwarzacza i po odtworzeniu tego pliku napisy, które były "przyklejone" do filmu były bardzo czytelne:) dużym plusem jest również bardzo dobre rozmieszczenie przycisków, którymi steruje się z łatwością nawet kiedy odtwarzacz znajduje się w kieszeni i nie chce nam się go wyciągać. Creative ZEN cechuje się przede wszystkim mnogością funkcji min. jest możliwość zmiany koloru tła menu. Polecam każdemu kto chce kupić odtwarzacz mp4 jako mini centrum rozrywki.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.00
Zalety

-duży i czytelny wyświetlacz-dobra jakość dźwięku-wykonanie-mnogość funkcji-długi czas pracy

Wady

-słabe słuchawki w zestawie-brak możliwości nagrywania z radia-czasami się wiesza

Extra informacje

Mam go 3 dni, kupiłem za 269 zł (wersja 2 GB)

~beep / 2008-05-08

Goraco polecam, jestem zadowolony z zakupu, problem oczywiście ze słuchawkami - zepsułu sie po miesiącu, oraz jeszcze jeden czesto = 1 raz na tydzien musze go resetowac wykalaczką bo sie wiesza - reszta suuper
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.20
Zalety

mikrofon, radio, wideo - wszystko w jednym miejscu

Wady

brak malego głośnika wbudowanego - jak przy telefonie

Extra informacje

3 miesiace za 120 funtow

[email protected]!m3R / 2008-05-06

Odtwarzacz jest spoko jak na taką cenę. Odtwarza filmy, muzykę, obrazki. Ma radio, mikrofon (bardzo dobry zresztą) i wbudowany czytnik kart pamięci SD. Niczego mi w nim więcej nie potrzeba. Wszystko działa sprawnie i szybko (przynajmniej w moim egzemplarzu). Bateria jest dobra - trzyma długo. Po aktualizacji oprogramowania mp4 chodzi jeszcze lepiej i jest kilka nowych funkcji :DDużo dodatkowych akcesoriów (niestety trzeba dokupić). Przyjazne i proste w użyciu oprogramowanie do komputera ułatwia przerzucanie plików w obydwie strony.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

Bateria, rozmiar, pojemność, wyświetlacz, menu, możliwość rozbudowywania pamięci, multimedialny kombajn ;-)

Wady

Brak chociażby ładowarki w standardzie (można dokupić ale da sie ładować z komputera), wyświetlacz mało odporny na zarysowania (trzeba dokupić osłonkę)

Extra informacje

5 miesięcy/495zł - pojemność 4GB

~Kuba / 2008-04-19

Mam zenka około 3-4 tyg. posiadam wersję 16gb i jest super. filmy 1 klasa . Wszysko wporządku jednie mam problem z blokadą klawiatury. Dziwne jest to ze bez blokady wyswietlacz tylko przyasa. Dostępność akcesorii jest duża.mam go 3-4 tygodnie dalem 900zł
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

Wady

Extra informacje

mam go 3-4 tygodnie dalem 900zł

~bato / 2008-04-12

Odtwarzacz wygląda po prostu fenomenalnie,"na żywo" zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach.Świetnie leży w ręku.A co najważniejsze jakość dźwięku także wspaniała.Przydaje się też możliwość słuchania w tle muzyki i np. oglądania zdjęć czy grzebania w opcjach.Jakość wyświetlanych zdjęć REWELACYJNA jak cały wyświetlacz,menu wyraźne (po polsku).Na razie nie próbowałem wgrywać normalnych 1.30h filmów,poza kilkoma teledyskami,które zgrałem do mego zena bez problemów,chociaż musiałem użyć dołączonego programu do konwersji (jest on dziecinnie prosty w obsłudze,chociaż po angielsku to cała operacja przeszła pomyślnie,ok.50 mb konwertowało przez jakieś 3 min).Dołączone słuchawki mogłyby być lepsze,grają tak 7/10 i średnio trzymają się w uchu,chociaż idealnie wygłuszają hałas zewnętrzny i cieszymy się tylko muzyczką :) Planuję zakup jakiegoś etui i wtedy nie będę się martwił,że go porysuję bo przedni panel jest podatny na takie rzeczy.Niezbędny Service Pack 2 do zainstalowania oprogramowania,czyli wgrywania wszystkich plików.Zdecydowanie POLECAM,mam wersję 2gb i takowa mi w zupełności wystarcza ! ! ! :]Pozdrawiam
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

wyświetlacz,dźwięk,wygląd

Wady

słuchawki,lśniący przedni panel na którym widać kusz i brud

Extra informacje

Mam go 1 tydzień,kosztował 280 zl

~pola / 2008-04-09

Mam problem ze swoim odtwarzaczem, poniewaz nie chce mi sie calkowicie wylaczyc w normalny sposob. Juz mialam 1 odtwarzacz creative'a (Zen V Plus) i on po wyłączeniu wyłaczał się całkowicie, a ten wchodzi tak jakby w "stan uśpienia", ze tez jest wylaczony, ale po krotkim kliknieciu od razu sie włącza, a w miedzyczasie, niestety caly czas mi troche "podjada" baterię. Ktos wie co z tym mozna zrobic?
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40

~Biker1989i / 2008-04-06

Ogólnie to super, cena troche zabolała ale warto było!!!! Słuchawki fabryczne oczywiście do bani (jak we wszystkich odtwarzaczach na rynku )ale od razu radze jakieś Philipsiki (polecam z doświadczenia) zamówić. grafika - marzenie dzwiek na nowych słuchawkach - to samo, ogólnie bomba. niektórzy piszą ze sie wiesza ale to tylko i tylko dla tego ze lądują do pełna całą pamięć (te 30 mega trzeba zostawić). Wyróżnia go to iż, posiada 300-stu (0.30GHz) megaherc-owy procesor dla porównania dodam ze, winump na kompie zużywa 0.15 GHz (Tak więc widać jaką mocą on dysponuje) no co tu duzo pisać ogólnie jestem bardzo zadowolony i z czystym sumieniem mogę polecić każdemu!!!
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

Długo by wymieniać ;P

Wady

Eeee ale jakie minusy ???? ;P

Extra informacje

od 01.04.2008, 2Gb za 259zł

~cyrllik / 2008-04-04

Hmm mnie sie ani razu nie zawiesił, używa mi sie go świetnie, co prawda na początku nie wiedziałam co robić przy ładowaniu instrukcji, ale poszło, teraz cieszę się miłą dla mojego ucha muzyką, obrazem, i filmem. Jak to powiedziałam koleżance "Już nie ma dla mnie nudnych wykładów":D Mam 16GB i taka pamięć mi starcza, choć już zdążyłam sprawdzić dodatkową pamięć, choć nie moją:). Chyba ko kocham:*
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

*ekstra dźwięk*doby wyświetlacz*elegancki wygląd*polskie oprogramowanie*czytelne menu*lekki*mały rozmiar

Wady

*brak miejsca na uprząż

Extra informacje

1mc /570zł

~Maniek / 2008-03-24

Słabej jakości słuchawki. Po 3 miesiącach się popsuły przy wtyczce. Szybsze ładowanie z komputera niż z gniazdka sieciowego. Wyświetlacz łatwo zarysować i pobrudzić. Polecam folię ochroną i skurzane Etui. Można kupić w Sklepach Vobis. Łatwe sterowanie. OGÓLNIE POLECAM.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

WYTRZYMAŁOŚĆJAKOŚĆ FILMÓY , ZDJĘC I MUZYKI z innymi słuchawkami

Wady

SłuchawkiWyświetlaczŁadowarka sieciowa 70 zł. Sklep dla SKNER Buuuu

Extra informacje

3 Miesiące 4G - 449 zł.

~Darek93 / 2008-03-15

Napiszcie co sie moze dziac jak sie instaluje ale komp go nie widzi (win xp). Działał dobrze zrobilem formata i niechce sie dokowac
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.60
Zalety

długo można słuchac muzy (26 godz.) i ogladac filmy ( 5 godz ) . Jest mocny ale sprawia wrażenie delikatnego. Ma bardzo dobry dyktafon.

Wady

wiesza sie , długo sie ładuje , niema ładowarki sieciowej w zestawie , nie instaluje sie automatycznie w windows xp, jest drogi ja zapłacilem (wersja 2 gb) 360 zł

Extra informacje

4 miesiące

~Cinek / 2008-03-15

Póki co to zawiesił mi się tylko raz przy ładowaniu z ładowarki sieciowej (użyłem przycisku reset i było dobrze).Kupiłem sobie do niego świetne słuchawki, więc nie mam zastrzeżeń do dźwięku. Odtwarzacz ma intuicyjne menu, wspaniały wyświetlacz. Wg mnie jest to bardzo dobry produkt. Oprogramowanie jest bardzo dobre i przemyślane.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

WyświetlaczJakość dźwiękuJakość filmówZłącze kart SDWygodne sterowanieCzas pracy baterii

Wady

Konieczność instalacji oprogramowaniaKiepskie słuchawki w zestawieKrótki kabel USBBrak ładowarki w zestawie

Extra informacje

Miesiąc, kupiłem go za 350zł, wersja 2gb

~Mongolski / 2008-03-10

kupiłem go zaledwie kilka h temu takze zbyt wiele niemoge o nim powiedziec poza tym, ze do teraz niemoge polaczyc sie z komputerem, ale mysle ze to kwestia czasu i bedzie git. ładnie wyglaada ma duzy wyswietlacz na ktorym obrazki i filmy wygladają bardzo ciekawie;] odtwarza wiele formatow;] łaaapki na wyswietaczu sie strasznie odbijaja;P szkoda ze niama stacionarnej ładowarki i ze kabel ma 10 cm :|
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
3.60
Zalety

wyglad, wyswietlacz 2,5" 16.7 mln kolorów, jakosc dzwieku i video(WMV i DivX/XviD) plus avi

Wady

brak ładowarki, długosc kabla, problemy z poleczeniem z windows, słabe słuchawki, wydaje sie dosc delikatny i strasznie sie

Extra informacje

mam go kilka godzin za 329pln

~wajsik / 2008-03-09

Posiadam ten odtwarzacz już jakiś czas, niestety po 2 tygodniach użytkowania musiałem oddać go na gwarancje bo po prostu nie chciał się włączyć (choć przyznam szczerze, że nie spróbowałem wtedy użyć resetu) po tygodniu dostałem nowy odtwarzacz i po jednym dniu zawiesił mi się (tym razem użyłem resetu i pomogło, mam wgrany najnowsze oprogramowanie).
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
3.80
Zalety

+Bateria długo wytrzymuje+Dobra jakość dźwięku +Bardzo dobra jakość obrazu

Wady

-Zawieszanie się (u mnie na razie raz, ale czytałem, że u innych częściej)-Brak ładowarki sieciowej w zestawie

Extra informacje

Około miesiąca, 380zł

~martinoreyes / 2008-03-08

Uwaga sprzęt nie działa po ładowaniu przez godz. TRZEBA UMIEĆ CZYTAĆ INSTRUKCJE ! Min. ładowanie dla tego odtwarzacza to 4godz na włączonym komputerze oraz komputer nie może być w stanie uśpienia.425 zł Kupiłem 5 miesięcy temu
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

Wady

Extra informacje

425 zł Kupiłem 5 miesięcy temu

iMarek69 / 2008-03-03

mam poradę dla tych osób którym wiesza się empe4 : nie zapełniajcie całej pamięci odtwarzacza to nie będzie wam się wieszał . Mój odtwarzacz nigdy się nie zawiesił ,jeszcze nigdy nie zapełniłem całej pamięci ,a mam go od ponad miesiąca i żadnych zarzutów
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.20
Zalety

dźwięk ,wygląd ,ekran ,przejrzystość

Wady

brak możliwości edytowania ,sortowania folderów i plików

Extra informacje

1,5 miesiąca 400 zł

~hexadecymatrixx / 2008-02-18

po wyjeciu go z pudełka ładnie się prezentuje możliwość aktualizowania oprogramowanialecz niestety czesto sie wiesza i zdarza sie ze po odlaczeniu od laptopa trzeba go zresetowac zebysie uruchomił lub nawet przywrócić ustawienia fabryczne gdyz zdarza sie ze nawet poszczegolne czlony menu znikaja ,mi np zniknela opcja muzyka a pozniej radio reset nie pomogl ale ustawienia fabryczne tak :)ogolnie ok
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

Jakość dźwiękujakość wideosolidne wykonanie

Wady

slabe oprogramowanie

Extra informacje

3 miesiace mam wersje 4 giga dalem 385zł

[email protected] / 2008-02-15

Dziś kurier dostarczył mi ów sprzęt. Po godzinie ładowania, wyłączył się i cisza...Nie polecam. Czytam opiniie innych, to przecież kupowanie kota w worku!!!
Jakość wykonania
Wytrzymałość
1.00
Zalety

Nie dostrzegłem, nie było mi dane

Wady

nie działa

Extra informacje

od 4 godzin, 8GB za 523 zł

~Frankpo / 2008-02-05

Odtwarzacz wiesz sie w ciągu 2 tygodni juz 3 razy.poza tym ma świetny wyswietlaczJa osobiście trosze przepłaciłem 400zl za 2 gb. Polecam chodz boje sie co bedzie jak mi sie gwarancja zkończy
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
3.60
Zalety

Wyświetlaczczas pracy brak ładowarki mozna dokupic

Wady

wiesza sie widac odciski palców

Extra informacje

3 tygodnie -400zl 2gb

NorbertW / 2008-01-30

Więc tak.Ogólnie jest O.K. alee jest jeden problem odtwarzacz sie wiesza. A poza tym podczas podłączenie z komputerem aktualizuje się automatycznie co okazało się minusem, gdyż po jednej z takich aktualizacji popsuł się:/ po niecałym tygodniu użytkowania.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

długo trzymająca bateria

Wady

kabel USB, oprogramowanie

Extra informacje

Teraz ok 3mies kupilem nowy za 250zł wersje 4gb na wyprzedaży w niepamiętam jakim skepie

~-==[ R_3voLuTioN ]==- / 2008-01-26

Naprawdę uważam ten odtwarzacz za świetny... ładny wygląd i 2,5 calowy wyświetlacz powodują, że naprawdę warto wydać na niego ok. 300 zł (wersja 2GB). Kartę pamięci przecież można zawsze sobie dokupić, a nie jest to teraz jakiś ogromny wydatek. Jedyne czego mi brakuje w akcesoriach do niego to brak obudowy silikonowej... ALE BEZ BRELOKA!!! Za tą cenę naprawdę jest ciężko znaleźć coś o podobnych parametrach.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.20
Zalety

Świetny wyświetlacz (naprawdę da się oglądać filmy i zdjęcia), intuicyjne sterowanie, ładnie wyglądająca obudowa, 26 godzin słuchania muzy non-stop :], czytnik kart pamięci, dobre radio, odtwarza pliki AAC

Wady

Obudowa ładna ale sprawia wrażenie delikatnej, beznadziejne słuchawki (na szczęście to nie jakaś tragedia), dźwięk odtwarzacza mógł by być bardziej dynamiczny (trzeba użyć equalizera)

Extra informacje

Creative ZEN mam od tygodnia kupiłem za 280 zł wersja 2GB

skidi / 2008-01-20

miałam kilka dni wersję 8GB, ale aż kilka tylko dlatego, że został zakupiony w pt. w poniedziałek zaraz został oddany do sklepu. dlaczego? podziałał pół godziny i padł. po całonocnym ładowaniu ożył, dał sobie nagrać kilka folderów muzyki, podziałał kolejne pół godziny i padł. wyglądało, jakby styki od wyświetlacza gdzieś nie stykały. ale nie tylko to mnie do niego zraziło. szukałam dobrego odtwarzacza o niezłej pojemności, preferencyjnie z możliwością rozszerzenia o kolejne GB, koniecznie z radiem i zawiodłam się niemiłosiernie... jego główne cechy wymieniam na dole. generalnie - nie polecam tym, którzy od odtwarzacza oczekują przede wszystkim, żeby DZIAŁAŁ, preferencyjnie długo, żeby odtwarzał muzykę i czysto łapał radio.polecić pewnie można tym z dużą dawką cierpliwości, którzy wolą 3h oglądania niezłej jakości filmów niż słuchanie muzyki.ja szukam dalej ;)
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
2.60
Zalety

-> dobra jakość dźwięku,-> bardzo dobra jakość filmów i zdjęć,-> duży ekran,-> slot SD,-> radio,-> wygląd.

Wady

-> padł po godzinie użytkowania,-> żeby zmienić głośność trzeba się naklikać - nie ma bezpośredniego do niej dostępu,-> menu średnio intuicyjne,-> sam odtwarzacz jest baaardzo podany na "palcowanie" - byle dotyk zostawia ślady,-> podczas podłączenia do USB nie można odtwarzać muzyki,-> brak ładowarki sieciowej,-> kiepskie słuchawki,-> mega krótki kabelek USB,-> brak podświetlania klawiszy.

Extra informacje

miałam go 3 dni, cena 520zł za 8GB

berii / 2008-01-17

Wiatm.Kupiłem Zen'a jakies dwa tygodnie temu. Zaraz po zakupie tego samego wieczoru zamówiłem ochronna folie z silikonu z uchwytem. Poniewaz odrazu wiedziałem ze szkoda go zniszczyc i trudne to nie jest z jego 2,5" wyswietlaczem.Muzyka i jej jakosc powala. Zdjęcia i filmy.Poprostu bomba.Jak narazie jeszcze mi sie nie zawiesił i odpukac mam nadieje ze to sie nie stanie.Wkurza mnie natomiast brak mozliwosci nagrywania z radia audycji, brak słuchawek lepszej jakości jak na tej klasy odtwarzacz za tę cene. A zapomnial bym jak dla mnie wada jest to ze załączony jest tylko kabel usb do ładowania.Mam zastzrezenia co do wbydowanych baterii, bo w końcu na zwykłe paluszki w podrózy i ich zapas mozna było liczyc a teraz załuzmy ze kts wyjedzie za granice autokarem góra 2 filmy i bęc "battery low". A i wkurza mnie ze jak sie podłaczy go do Peceta aby wgrac sobie nowy kawałek muzyki to odrazu sie ładuje a jak sie czesto tak dogrywa przy wbudowanej bateri to mozna sobie nieźle rozwalic te baterie...
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.20
Zalety

-jakosc muzyki-duzy ekran-super jakosci zdjęcia-slot SD

Wady

-wbudowana bateria-brak mozliwosci nagrywania z radia-brak lepszych słuchawek-ładowanie z peceta

Extra informacje

2 tygodnie 360zł

~Rchi / 2008-01-14

coz mam go juz z miesiac i jeszcze mi sie na szczescie nie zaciol jak pisza inni. Co do parametrow wiele powiedziec nie trzeba sa dobre. jedyne do czego mozna sie przyczepic to przednia czesc obudowy. Latwo sie brudzi i nie trudno ja porysowac a wymiana jej bedzie raczej kosztowna o ile jest mozliwa. Polecam dokupic sobie cos co pozwoli ochronic ta czesc obudowy widzialem na stronie creative'a silikonowe etui. ogolnie to polecam
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
3.80
Zalety

dobre parametry, karta pamieci, jakos dzwieku, proste w obsludze menu, jakosc zdjec

Wady

przednia czesc obudowy

Extra informacje

1 miesiac, za 499

~ryniol / 2008-01-08

..Właśnie dobry ale równie dobre mogły by być również słuchawki dołączone do niego a te są niestety takie sobie:(No i jeszcze czasem sie zawiesza:(ale na szczescie jest reset który daje rade:)Ogólnie polecam!!
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.20
Zalety

+Jakość dźwięku,wyświetlacza+Wykonanie+Możliwości+Oprogramowanie

Wady

-Słuchawki-Brak normalnego kabla w zestawie-Wieszanie sie

Extra informacje

1 miesiąc

~Teratok / 2008-01-07

Jakość dżwięku jest wysoka bardzo przyjemnie się słucha wyświetlacz bardzo dopry ponad 16mln kolorów, filmy są wysokiej jakości. W odtwarzaczu jest możliwość rozbudowy pamięci o karty sd. Wytrymałości nie miałem okazji sprawdzić i mam okazję że tak zostanie ale myślę, że jest w miarę dobra.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80

~RolnX / 2008-01-04

Dostałem na gwiazdkę wersje 4gigową. Po naładowaniu baterii okazało się że na samym starcie było uszkodzone oprogramowanie w odtwarzaczu. Po ściągnięciu nowszej wersji softu i wgraniu jej wszystko działa, ALE odtwarzacz cały czas potrafi się zawiesić, pojawia się biały ekran który można zlikwidować jedynie przez wyłączenie i włączenie ponowne. Jest to straszna wada tego odtwarzacza, gdyby nie to oprogramowanie było by super. Poza oprogramowaniem które zawiera wiele błędów a praktycznie jest jednym wielkim błędem firma creative dodaje do zestawu kabel usb do ładowania odtwarzacza oraz przegrywania muzyki z komputera, kabel ten a raczej kabelek ma jedynie około 10cm co jest strasznie nie wygodne. Na szczęscie jest to standardowe złącze mini usb i pasują do niego niego np ładowarka od motoroli V3 A780 E680 E770V L2 L6 L7 K1 U6 V3 V235 czy też V360, można by w sumie wypisywać bez końca. Ładowarkę taką łatwo dostać a za oryginał ładowarki sieciowej w sklepie nie dla idiotów rządają 70ZŁ! Także poza odtwarzaczem, creative oszczędzał na reszcie. No chociaż słuchawki też zapewniają dobrą jakość dźwięku. Odtwarzacz w dłoni prezentuje się bardzo ładnie jest wykonany z dobrej jakosci materiałów jednak bardzo łatwo go zarysować. Zapomniałbym o jednym ważnym szczególe że przegrywanie danych oraz konwertowanie filmów na odtwarzacz trwa strasznie długo. Pomimo tego że moja recenzja nie jest zbyt pozytywna to jednak odtwarzacz polecam każdemu.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

WyglądDźwiękDobry Lans ;)Bardzo dobry wyświetlaczCzytnik kart pamieciDobra bateria

Wady

OPROGRAMOWANIE!OPROGRAMOWANIE!OPROGRAMOWANIE!łatwo zarysować wyświetlacz i przyciskiza krótki kabel usb

Extra informacje

Dostałem na gwiazdke 07

~pioter / 2007-12-28

Po wszystkich przeczytanych recenzjach postanowiłem go kupić i... rozczarowanie. Wygląd super, wyświetlacz bajerek, bateria daje radę, ale jakość dźwięku po prostu marna. Problem nie leży w słabym plajerku ale w słuchawkach, za tą cenę można spodziewać się czegoś lepszego. Następnego dnia zainwestowałem w słuchawki Aurvana. Od tej pory nie zamieniłbym Zen-a na innego plajerka. p.s. Aurvana powinny być dodawane w zestawie, gorąco je pojecam
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

-jakość dźwięku (po wymianie słuchawek)-wyświetlacz

Wady

-można z niego ściągać linie papilarne

Extra informacje

3 soboty

~Chapell / 2007-12-27

Ogólnie odtwarzacz dobrze się prezentuje. Duży wyświetlacz, slot na karty pamięci SD itd. Największą niestety wadą jest to że potrafi się zawiesić. Mi to się przydarzyło dwa razy choć sądzę że to również była moja wina ponieważ źle go odłączyłem od komputera. Inna wada to to że trzeba mieć przynajmniej windows media player'a 10 czego niektórzy posiadacze komputerów mający piracką wersje windowsa XP service pack 1 nie posiadają. Jeszcze jedna to to że wystarczy dotknąć się przedniej części obudowy i już jest brudny. Owszem ma radio i dyktafon ale już nie można nagrywać z radia jak to było np. w zen nano plus czy tx fm choć nie można zarzucić że radio gra 100 razy lepiej niż w podanych wcześniej przykładach. Do zalet można zaliczyć dźwięk tego odtwarzacza jak dla mnie jest naprawdę dobry. Inne to slot na karty pamięci SD(tu chyba nie muszę nic tłumaczyć) i duża gama odtwarzanych plików takich jak: mp3, mp4, AAC, WMA, WMV9 i DivX/XviD (według producenta). Ja szczerze mówiąc jestem bardzo zadowolony z tego zakupu. Wole creative'a od ipod'a czy irivera. Serdecznie polecam.Od 27.12.07, jest o pojemności 4gb i kosztował 409 zł.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
4.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Od 27.12.07, jest o pojemności 4gb i kosztował 409 zł.

~marrrti / 2007-12-27

Dostałam go na święta, wszystko ładnie, pięknie ale zawiesił sie w czasie gdy podłączyłam go do komputera. Nic nie mogłam zrobic, ale dobrze ze mozna go zresetować. Mimo wszytsko myśle ze jest godny polecenia.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

czytelne menudobra jakość dźwięku

Wady

zawiesza siełatwo go zarysowaćdługo ładują się filmy

Extra informacje

mam go od świąt, cena jest mi nie znana

~Axel / 2007-12-26

UWAGA, UWAGA, UWAGA!!! Ups, niechcący nie dobiło mi 1 do ceny. On kosztuje czterysta trzydzieści jeden zł, a nie czterdzieści trzy. Mam go 2 dni, kosztował 431 zł.
Zalety

Wady

Extra informacje

Mam go 2 dni, kosztował 431 zł.

~Axel / 2007-12-26

Co do jakości dźwięku nie mam zarzutów. Jakość wykonania - super, można nim lansować i szpanować jak Ipodem, choć dla mnie jest od niego lepszy. Parametry - bardzo dobre, zaletą jest port kart SD, lecz niestety nie ma podświetlenia klawiszy ani opcji nagrywania z radia. Wytrzymałość - pocisk z Rudego 102, ale w wypadku zalania zostaje z niego coś a'la wata cukrowa. Cena, w porównaniu z Ipodem - fantastyczna, ale biedniejsi ludzie raczej nie będą mogli sobie na niego pozwolić. Warty swojej ceny. GORĄCO POLECAM !!!P.S. Nie wierzcie w to co piszą gdzie indziej, on odtwarza pliki avi. P.S.2 UWAGA! Wymaga Windows XP z Service Packiem 2.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

Super jakość dźwięku, fantastyczny wygląd, port kart SD, okazyjna cena.

Wady

Brak podświetlenia klawiszy, brak opcji nagrywania z radia.

Extra informacje

Mam go 2 dni, kupiłem za 43 zł.

~miguel / 2007-12-24

super odtwarzacz, jakość dzwięku poprawna, świetny czytelny ekran, ładny interfejs, dobrze odbierające radio, przydatne funkcje. Wiesza sie wam? mi nie ale jak cos to jest na krawędzi pod joystickiem mała dziurka reset i po sprawie... Jakość wykonania mogłaby być lepsza i troszke drażni mnie brak podświetlanych przycisków. W porównaniu z Ipodem nano jest o niebo lepszy. Wiecej funkcji, większy ekran, radio i cena. Jeśli nie interesuje was lansowanie sie i bycie modnym to kupcie go zamiast playerka apple'a a nie bedziecie żałować! Pozdro.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.00
Zalety

cena, jakość odtwarzania, ładny design

Wady

przeciętna jakoś wykonania

Extra informacje

449 zł

~Matteo / 2007-12-23

Odtwaracz prezentujesie bardzo ładnie, duży wyświetlacz(jak na taki sprząet), dobrze rozmieszczone klawisze, przycisk moje skróty(daje mozliwośc przeniesienia sie do wybranej funkcji, za pomocą jednego przyciśnięcia). FILMYn sa w bardzo dobrej jakości przypominam 16,7 mln kolorów. Wadą jest niestety to, ze odtwarza małe ilości formatów. Firma creative dała converter ale przy dużych filmach trzeba czekać. do konvertorowania filmów avi proponuje AVIRECOMP(dodaje napisy, ustawia rozdzielczość itp)ZDJĘCIA-dobra jakosć zdjęć, pokaz slajdów, mozliwość powiększania i obracania zdjęć, bardzo ciekawy rozwiązaniam jest możliwośc ustawienia zdjęcia jako tapete. MENU- menu możemy ustawiać jak nam wygodnie mozemy dodawać i usuwać pozycje z głownego menu. Niestety te cudeńko sie zawiesza. uzywam go od 8 grudnia i do tej pory zawiesił mi sie 4 razy. Gdy sie zawiesza proponuje wziąc szpilke i wcisnąc przycisk reset albo podłączyć do komputera.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.20
Zalety

Duzy i bardzo kolorowy wyświetlacz Możliwośc zmieniania menu Obsługa zdjęc

Wady

ZAWIESZA SIE!!!

Extra informacje

OD 8 grudnia kupiłem za 520zł 8GB

~jedrula / 2007-12-15

Bardzo dobry odtwarzacz, ładnie wyświetla, pięknie gra, jedyną rzeczą do której można sie przyczepić jet przednia cześć ZEN, widać na niej każde dotknięcie palcem. Lecz jest to tylko drobnostka.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

MałyPoręcznyDobre parametry

Wady

Przednia część odtwarzacza

Extra informacje

kwas84 / 2007-12-08

bardzo ciekawe, małe i zgrabne urządzenie, świetny obraz i dźwięk, bardzo eleganckie i solidne wykonanie, intuicyjne menu
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
5.00
Zalety

wykonanieobrazdźwiękergonomiamenu

Wady

nie można go używać jako pamięć flash, potrzebne dodatkowe opragramowanie

Extra informacje

2 dni, 440 zł

~**AnGiE_ / 2007-12-06

To jest wspaniałe urządzenie ! Na prawde szczerze wszystkim polecam ! Nie ma co tu pisać , bo po prostu wszystko jest super !Mam tylko jedną uwagę.. Przy :a). pokazywaniu słabej bateriib).wyłączaniu sięodtwarzacz lekko tak jakby zacina obraz;mam na myśli ża tak się z lekka przesuwa szybkim ruchem,czy to jakieś "specjalne efekty" czy coś nie tak ? Nie zawiesza sie tylko tak jakby szybko sie przesuwal taki efekt .jeden dzień
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

jeden dzień

~crimsman / 2007-12-03

no własnie ... zakupiłem go hmm...tydzien temu ... i podczas sluchania zawiesił mi sie nic nie mogłem zrobic ... dopiero po zadokowaniu mp3 w kompie ... odzyskał moc i narazie gra dalej ... zdjecia wyswietlane sa super ...
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.20
Zalety

MałyTaniCzytnik kart

Wady

Extra informacje

500 zł około 1,5 tygodnia

Elektronika Creative ZEN opinie