Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Odtwarzacze mp3
  • /
  • Creative ZEN
  • /
  • 1

Opinie o Creative ZEN

Elektronika Creative ZEN opinie
Cena/Jakość
4.23
Jakość dźwięku
4.6
Jakość wykonania
4.46
Parametry
4.32
Wytrzymałość
3.85

Średnia ocen

4.29

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

90

dodanych opinii

 

~Zenek / 2011-08-15

Miałem starego creative zena i byłem zadowolony. Kupiłem nowego zen mix 8 gb i totalna klapa. Nie można wgrać żadnego pliku video. Próbowałem przez kilka tygodni, szukałem na forach itd. i nic. Zen mix nie ma żadnej informacji w jakimkolwiek języku jak przekonwertować i wgrać plik video. Nie ma takiej opcji, jest to niemożliwe. Możemy tylko obejrzeć pliki reklamowe zainstalowane na stałe w zen. Szkoda, że tak skopali zena mix, po poprzednik był super używam do dzisiaj. Zena mix sprzedałem jakiemuś frajerowi na allegro za 1/3 ceny.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.00
Zalety

nie posiada

Wady

brak możliwości wgrania pliku video, brak programu do konwersji plików video

Extra informacje

męczyłem się kilka miesięcy, kupiłem w 2009

~pynia / 2011-05-23

Proszę o pomoc! Mój ZEN rozladowal sie i nie mogę go teraz naladować. Ładuję go tylko przez kompa.
Jakość dźwięku
5.00

~słuchaczka / 2011-02-10

Od lat uzywam zena (kilku) i jestem do nich przyzwyczajona. Jestem nieustannym użytkowniekiem, ale o nikłych umiejętnościach technicznych. Ostatni mój zen miał wypadek i nie dziala. Odtwarzacza używam przede wszystkim do odsłuchiwania audiobooków. Kupiłam poprzednio zena MX i miałam z nim problem. Nagrałam kilka ksiażęk, jak zawsze. Niestety - "miksował" nagrane, normalnie wydane, książki audio i można było tylko odsłuchiwać kolejno pierwsze rozdziały z kazdej ksiażki, potem drugie itd. Nigdy nie miałam tego z żadnym z poprzdnich creatiwów zenów. Nie dało się inaczej odsłuchiwania ustawić. Obsługa sklepu Euro powiedziała, że ten typ tak ma, oni nie wiedzą co zrobić, to ma miksować muzykę i nie służy do odsłuchiwania ksiażek. Zamieniono mi na zwykłego zena - ostatniego jakiego mieli. Teraz musze kupić nowego. Czy naoprawdę MX tak działa? Niestety, w żadnym ze sklepów gdzie byłam po radę nic na ten temat nie wiedzą. Czy możecie mi poradzić? Chciałabym zostać przy zenie ze względu na prostą obsługę.
Zalety

prosta obsługa

Wady

nienaprawialny.

Extra informacje

~onio1969 / 2010-09-09

Kupiłem mp4. Nie mogę załadować żadnego filmu. W pamięci mp4 jest jakiś program, ale po angielsku. Wie ktoś może jak załadować film i z jakimi rozszeżeniami?

~Gosia / 2010-08-29

kupiłam swojego ZENa przede wszystkim z uwagi na duży wyświetlacz, który sprawuje się genialnie, tak jak cały odtwarzacz. przejrzyste menu, możliwość łatwego wyboru piosenek, zdjęć, filmów. Nic się nie zacina, ładuje się szybko :) moim jedynym błędem było nie zakupienie pokrowca na to mp4 ze względu na to, że po miesiącu użytkowania wyświetlacz jest okropnie porysowany, w ogóle nie odporny na uszkodzenia: ale to już akurat błąd w użytkowaniu... :p
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.20
Zalety

duży wyświetlacz, przejrzystość menu, możliwość włożenia karty SD

Wady

mało odporny na zarysowania wyświetlacz

Extra informacje

6mies, ok.250zł :)

~Ray / 2010-04-04

Dobry odtwarzacz ale po 2 latach użytkowania przycisk do góry nie działa i nie mam jak pogłasniać, tak więc troszkę zbyt szybko jak na odtwarzacz tej klasy.Ma ktoś jeszcze ten problem??WadyKlawisze - niewytrzymałe2 lata (4gb) 240zł
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.40
Zalety

Wady

Klawisze - niewytrzymałe

Extra informacje

2 lata (4gb) 240zł

~ZiOmEk / 2010-03-26

Jezeli odtwarzacz ma wade fabryczna nalezy to zareklamowac,a nie dawac komentarze typu "Do bani" "Szkoda kasy".Mam odtwarzacz juz drugi rok woze go na wycieczki,slucham w drodze do szkoly, zabieram go nawet gdy gram na boiskuMp4 zaliczylo upadki ,a nawet przeladowanie ( nie orginalna ladowarka sieciowa ).Sprawuje sie swietnie nie przeladowany bajerami ,ale mi chodzilo o jakosc wykonania i dzwieku.Moglem wybrac w tej cenie odtwarzacz pentagram'a z wiekszym ekranem ale..... postawilem na marke.
Cena/Jakość
Jakość dźwięku
Jakość wykonania
Parametry
Wytrzymałość
4.80
Zalety

WytrzymalyStosunek cena/jakosci wiele innych

Wady

Brak ladowarki sieciowej w zestawie

Extra informacje

Mam go drugi rok kupilem za 220 zł z znanego serwisu aukcyjnego

~marcino / 2010-03-01

Nie mogę odtwarzać utworów wg folderów jakie załadowałem z komputera. W menu odtwarzacza pod muzyką jest tylko: teraz odtwarzane, playlisty,albumy, wykonawca, gatunek, wszystkie ścieżki, nagrania, zakładki, dj.help wanted - dziękujęWadynieszczęsne folderykrótka żywotność akumulatora - ok 10hod sierpnia 2008r - 230pln 2GB
Zalety

Wady

nieszczęsne folderykrótka żywotność akumulatora - ok 10h

Extra informacje

od sierpnia 2008r - 230pln 2GB

~EwaMariola / 2010-02-11

kupilam kreative ZENvplus i nie moge go naladowac nie byl wogole uzywany dajcie namiary na jakis serwis w polsce albo co z tym wogole zrobic posiadam orginalne opakowanie i rachunek Wadynie moge go naladowac6 miesiecy 549zl
Zalety

Wady

nie moge go naladowac

Extra informacje

6 miesiecy 549zl

~neo / 2009-08-26

Mam karte 32 Gb firmy Lenxs. Gdy włożyłem ją do Zena, urządzenie w ogóle jej nie czyta! Co robić?270 zł
Zalety

Wady

Extra informacje

270 zł

Elektronika Creative ZEN opinie