Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Gitary Elektryczne
  • /
  • Cort X-2
  • /
  • 1

Opinie o Cort X-2

Instrumenty muzyczne Cort X-2 opinie
Brzmienie
4.02
Cena/Jakość
4.54
Jakość wykonania
4.28
Osprzęt, materiały
4.07

Średnia ocen

4.23

w skali od 1 do 5.

 

Cort X-2 opinie Cort X-2
4.23 1445

~Piotrek / 2015-01-02

Ogólnie, gitary Cort robią się naprawdę coraz lepsze. Przykładem są choćby ich akustyki. Tu jeden z testów gitary akustycznej COrt Earth 1200: http://topguitar.pl/testy/cort-earth-1200-testy-gitary-akustycznej/Jak wyraźnie jest napisane, cena do jakości bezkonkurencyjna.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00

~Piotrek / 2015-01-02

Ogólnie, gitary Cort robią się naprawdę coraz lepsze. Przykładem są choćby ich akustyki. Tu jeden z testów gitary akustycznej COrt Earth 1200: http://topguitar.pl/testy/cort-earth-1200-testy-gitary-akustycznej/Jak wyraźnie jest napisane, cena do jakości bezkonkurencyjna.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00

~Piotrek / 2015-01-02

Ogólnie, gitary Cort robią się naprawdę coraz lepsze. Przykładem są choćby ich akustyki. Tu jeden z testów gitary akustycznej COrt Earth 1200: http://topguitar.pl/testy/cort-earth-1200-testy-gitary-akustycznej/Jak wyraźnie jest napisane, cena do jakości bezkonkurencyjna.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00

~Woju / 2013-01-16

Naprawde porząda gitara Mam ją już ponad 3 miechy Jestem bardzo zadowolony Polecam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
4.33

~Woju / 2013-01-16

Naprawde porząda gitara Mam ją już ponad 3 miechy Jestem bardzo zadowolony Polecam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
4.33

~Woju / 2013-01-16

Naprawde porząda gitara Mam ją już ponad 3 miechy Jestem bardzo zadowolony Polecam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
4.33

~gitarzysta konstruktor / 2012-09-08

Gitara cort x2 to było moje pierwsze wiosło i jedyne wiosło przez parę lat obecnie mam już powiedzmy kila gitar na kącie i jakąś tam wiedzę na temat gitar i to co mogę powiedzieć o niej jest dość bliskie prawdy Drewno korpus lipa podstrunnica palisander przetworniki 2x humbucker power sound ale nie pisze to na nich gryfowy ma oporność 9 KOhm a więc jest przeciętny a przetwornik pod mostem to 11 KOhm (moim zdaniem rzeźnia nad rzeżniami jak na taką gitarę ale musi działać sam w pojedynkę bez przełącznika)Gryf prawie jak vizard2 w ibanezie szybki menzura 648 a więc 25,5" 24 progi jumbo Ogólna ocena gitara niezła dla majsterkowicza z pojęciem (nie dla dłubacza bez mózgu) trzeba w niej zrobić nowy korpus z twardego drewna zamontować most na stałe zostawić tylko przetwornik pod mostem pozbyć się przełącznika (zrobić na nowo podłączenia na 2 potencjometry fabryczne są spoko i wtedy gitara ma nieziemski sustain i daje przester nawet na czystym kanale w konfiguracji fabrycznej niczym nie błyszczy wiosło jak wiosło stroi gra jest dobrze wykonana ale potrzebuje czyjejś miłości i mocnej ingerencji w całość wtedy pokazuje ile jest warta
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

solidna niezawodna

Wady

trzeba ją mocno przerobić ale da się bez dokupywania części klucze przeciętne

Extra informacje

6 lat kupiłem nową w sklepie za cos ok 650 zł

~gitarzysta konstruktor / 2012-09-08

Gitara cort x2 to było moje pierwsze wiosło i jedyne wiosło przez parę lat obecnie mam już powiedzmy kila gitar na kącie i jakąś tam wiedzę na temat gitar i to co mogę powiedzieć o niej jest dość bliskie prawdy Drewno korpus lipa podstrunnica palisander przetworniki 2x humbucker power sound ale nie pisze to na nich gryfowy ma oporność 9 KOhm a więc jest przeciętny a przetwornik pod mostem to 11 KOhm (moim zdaniem rzeźnia nad rzeżniami jak na taką gitarę ale musi działać sam w pojedynkę bez przełącznika)Gryf prawie jak vizard2 w ibanezie szybki menzura 648 a więc 25,5" 24 progi jumbo Ogólna ocena gitara niezła dla majsterkowicza z pojęciem (nie dla dłubacza bez mózgu) trzeba w niej zrobić nowy korpus z twardego drewna zamontować most na stałe zostawić tylko przetwornik pod mostem pozbyć się przełącznika (zrobić na nowo podłączenia na 2 potencjometry fabryczne są spoko i wtedy gitara ma nieziemski sustain i daje przester nawet na czystym kanale w konfiguracji fabrycznej niczym nie błyszczy wiosło jak wiosło stroi gra jest dobrze wykonana ale potrzebuje czyjejś miłości i mocnej ingerencji w całość wtedy pokazuje ile jest warta
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

solidna niezawodna

Wady

trzeba ją mocno przerobić ale da się bez dokupywania części klucze przeciętne

Extra informacje

6 lat kupiłem nową w sklepie za cos ok 650 zł

~gitarzysta konstruktor / 2012-09-08

Gitara cort x2 to było moje pierwsze wiosło i jedyne wiosło przez parę lat obecnie mam już powiedzmy kila gitar na kącie i jakąś tam wiedzę na temat gitar i to co mogę powiedzieć o niej jest dość bliskie prawdy Drewno korpus lipa podstrunnica palisander przetworniki 2x humbucker power sound ale nie pisze to na nich gryfowy ma oporność 9 KOhm a więc jest przeciętny a przetwornik pod mostem to 11 KOhm (moim zdaniem rzeźnia nad rzeżniami jak na taką gitarę ale musi działać sam w pojedynkę bez przełącznika)Gryf prawie jak vizard2 w ibanezie szybki menzura 648 a więc 25,5" 24 progi jumbo Ogólna ocena gitara niezła dla majsterkowicza z pojęciem (nie dla dłubacza bez mózgu) trzeba w niej zrobić nowy korpus z twardego drewna zamontować most na stałe zostawić tylko przetwornik pod mostem pozbyć się przełącznika (zrobić na nowo podłączenia na 2 potencjometry fabryczne są spoko i wtedy gitara ma nieziemski sustain i daje przester nawet na czystym kanale w konfiguracji fabrycznej niczym nie błyszczy wiosło jak wiosło stroi gra jest dobrze wykonana ale potrzebuje czyjejś miłości i mocnej ingerencji w całość wtedy pokazuje ile jest warta
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

solidna niezawodna

Wady

trzeba ją mocno przerobić ale da się bez dokupywania części klucze przeciętne

Extra informacje

6 lat kupiłem nową w sklepie za cos ok 650 zł

~sokor / 2010-10-05

Dlaczego nie? Bo w tej cenie mazna kupić o niebo lepsze gitarki - chociazby squiera bulleta czy nawet corta g210. Trzeba miec naprawde dobry wzmacniacz by ta gitarka wydała genialny dźwięk. Jeśli słyszycie "ta gitarka jest do metalu" to jest to całkowita racja tylko, że zamiast ostrego metalu mamy pierdzenie. Na cleanie brzmi ładnie no ale przeciez nie poto kupujemy elektryka by smigac na cleanie. Polecam dołożyć 100 zł i kupic squiera affinity. Sprzedałem corta i tak zrobiłem i te dwie gitarki to jak niebo a ziemia. Z poczatku może się podobac ale mnie nie przepadł do gustu. Noi beznadziejna podstrunnica na której się gra tak do dupy, że szok.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
2.25
Zalety

Ładny wygląd, niezłe wykonanie

Wady

ojjjjj dużoooo

Extra informacje

~sokor / 2010-10-05

Dlaczego nie? Bo w tej cenie mazna kupić o niebo lepsze gitarki - chociazby squiera bulleta czy nawet corta g210. Trzeba miec naprawde dobry wzmacniacz by ta gitarka wydała genialny dźwięk. Jeśli słyszycie "ta gitarka jest do metalu" to jest to całkowita racja tylko, że zamiast ostrego metalu mamy pierdzenie. Na cleanie brzmi ładnie no ale przeciez nie poto kupujemy elektryka by smigac na cleanie. Polecam dołożyć 100 zł i kupic squiera affinity. Sprzedałem corta i tak zrobiłem i te dwie gitarki to jak niebo a ziemia. Z poczatku może się podobac ale mnie nie przepadł do gustu. Noi beznadziejna podstrunnica na której się gra tak do dupy, że szok.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
2.25
Zalety

Ładny wygląd, niezłe wykonanie

Wady

ojjjjj dużoooo

Extra informacje

~sokor / 2010-10-05

Dlaczego nie? Bo w tej cenie mazna kupić o niebo lepsze gitarki - chociazby squiera bulleta czy nawet corta g210. Trzeba miec naprawde dobry wzmacniacz by ta gitarka wydała genialny dźwięk. Jeśli słyszycie "ta gitarka jest do metalu" to jest to całkowita racja tylko, że zamiast ostrego metalu mamy pierdzenie. Na cleanie brzmi ładnie no ale przeciez nie poto kupujemy elektryka by smigac na cleanie. Polecam dołożyć 100 zł i kupic squiera affinity. Sprzedałem corta i tak zrobiłem i te dwie gitarki to jak niebo a ziemia. Z poczatku może się podobac ale mnie nie przepadł do gustu. Noi beznadziejna podstrunnica na której się gra tak do dupy, że szok.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
2.25
Zalety

Ładny wygląd, niezłe wykonanie

Wady

ojjjjj dużoooo

Extra informacje

~Tasiemiec / 2010-06-06

Miałem do wyboru cort x2 kupiony w sklepie, lub x6 przez internet. Zastanowiające było to, zę gitara za 700zł znalazła się w sklepie, gdzie były tylko dobre gitary powyżej 1500zł (jeżeli chodzi o elektryki).Gitara była dla mnie mega, lecz po kilku miesiącach grania zauważyłem prawdziwe wady i zalety.Jak na swoją cene jest bardzo dobra, dałbym mocną czwórkę.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

WyglądBrzmienie do powolnych piosenekTani w porównaniu do jakościHeavy metal, black metal czy inne "szlaeństwa" (:D) brzmią fajnieWygodna

Wady

Kiepskie brzmienie metalowych solówek, bardziej melodyjnych metalowych riffówGryf się szybko ściera od strony progówCięzki

Extra informacje

~Tasiemiec / 2010-06-06

Miałem do wyboru cort x2 kupiony w sklepie, lub x6 przez internet. Zastanowiające było to, zę gitara za 700zł znalazła się w sklepie, gdzie były tylko dobre gitary powyżej 1500zł (jeżeli chodzi o elektryki).Gitara była dla mnie mega, lecz po kilku miesiącach grania zauważyłem prawdziwe wady i zalety.Jak na swoją cene jest bardzo dobra, dałbym mocną czwórkę.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

WyglądBrzmienie do powolnych piosenekTani w porównaniu do jakościHeavy metal, black metal czy inne "szlaeństwa" (:D) brzmią fajnieWygodna

Wady

Kiepskie brzmienie metalowych solówek, bardziej melodyjnych metalowych riffówGryf się szybko ściera od strony progówCięzki

Extra informacje

~Tasiemiec / 2010-06-06

Miałem do wyboru cort x2 kupiony w sklepie, lub x6 przez internet. Zastanowiające było to, zę gitara za 700zł znalazła się w sklepie, gdzie były tylko dobre gitary powyżej 1500zł (jeżeli chodzi o elektryki).Gitara była dla mnie mega, lecz po kilku miesiącach grania zauważyłem prawdziwe wady i zalety.Jak na swoją cene jest bardzo dobra, dałbym mocną czwórkę.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

WyglądBrzmienie do powolnych piosenekTani w porównaniu do jakościHeavy metal, black metal czy inne "szlaeństwa" (:D) brzmią fajnieWygodna

Wady

Kiepskie brzmienie metalowych solówek, bardziej melodyjnych metalowych riffówGryf się szybko ściera od strony progówCięzki

Extra informacje

~Slash / 2010-05-04

Doba gitara, z początku były lekkie problemy, bo strasznie się rozstrajała, ale to raczej wina tego że była nowa, teraz mimo uchomego mostka się nie rozstraja, czasem coś E lekko szarpie, ale kto zna zasadę piątego progu to nasroi ją w 8 sekund. Gryf cholernie wygodny, idealny do przejść, jedynym minusem jest badziewny kabel w zestawie, szumi na przesterze ale marny kabel w estawie to norma w obojętnie jakiej gitarze.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Wykonanie, dźwięk,wygoda

Wady

Początkoweproblemy z rozstrajaniem

Extra informacje

5 miesięcy, 679 zł

~Slash / 2010-05-04

Doba gitara, z początku były lekkie problemy, bo strasznie się rozstrajała, ale to raczej wina tego że była nowa, teraz mimo uchomego mostka się nie rozstraja, czasem coś E lekko szarpie, ale kto zna zasadę piątego progu to nasroi ją w 8 sekund. Gryf cholernie wygodny, idealny do przejść, jedynym minusem jest badziewny kabel w zestawie, szumi na przesterze ale marny kabel w estawie to norma w obojętnie jakiej gitarze.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Wykonanie, dźwięk,wygoda

Wady

Początkoweproblemy z rozstrajaniem

Extra informacje

5 miesięcy, 679 zł

~Slash / 2010-05-04

Doba gitara, z początku były lekkie problemy, bo strasznie się rozstrajała, ale to raczej wina tego że była nowa, teraz mimo uchomego mostka się nie rozstraja, czasem coś E lekko szarpie, ale kto zna zasadę piątego progu to nasroi ją w 8 sekund. Gryf cholernie wygodny, idealny do przejść, jedynym minusem jest badziewny kabel w zestawie, szumi na przesterze ale marny kabel w estawie to norma w obojętnie jakiej gitarze.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Wykonanie, dźwięk,wygoda

Wady

Początkoweproblemy z rozstrajaniem

Extra informacje

5 miesięcy, 679 zł

~JW / 2010-02-05

Gitarkę kupiłęs 3 tygodnie temu, wiec co nie co moge o niej pwowiedziec. A mianowicie gitarka dobra dla początkujących i średnio zaawansowanych. Brzmienie nie jest tragiczne, ale też nie powalające. Jeżeli chodzi o wykonanie to klapa, Cort zadbał tylko o wygląd zewnetrzny, co trzeba uim przyznac bardzo ładnie sie prezentuje, ale już środek gdzie jest elektronika tragedia zrobione tak aby się trzymało. Jeżeli chodzi o jakośc/cena to wypada dośc dobrze.trzy tygodnie, 640zł
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.25
Zalety

Wady

Extra informacje

trzy tygodnie, 640zł

~JW / 2010-02-05

Gitarkę kupiłęs 3 tygodnie temu, wiec co nie co moge o niej pwowiedziec. A mianowicie gitarka dobra dla początkujących i średnio zaawansowanych. Brzmienie nie jest tragiczne, ale też nie powalające. Jeżeli chodzi o wykonanie to klapa, Cort zadbał tylko o wygląd zewnetrzny, co trzeba uim przyznac bardzo ładnie sie prezentuje, ale już środek gdzie jest elektronika tragedia zrobione tak aby się trzymało. Jeżeli chodzi o jakośc/cena to wypada dośc dobrze.trzy tygodnie, 640zł
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.25
Zalety

Wady

Extra informacje

trzy tygodnie, 640zł

~JW / 2010-02-05

Gitarkę kupiłęs 3 tygodnie temu, wiec co nie co moge o niej pwowiedziec. A mianowicie gitarka dobra dla początkujących i średnio zaawansowanych. Brzmienie nie jest tragiczne, ale też nie powalające. Jeżeli chodzi o wykonanie to klapa, Cort zadbał tylko o wygląd zewnetrzny, co trzeba uim przyznac bardzo ładnie sie prezentuje, ale już środek gdzie jest elektronika tragedia zrobione tak aby się trzymało. Jeżeli chodzi o jakośc/cena to wypada dośc dobrze.trzy tygodnie, 640zł
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.25
Zalety

Wady

Extra informacje

trzy tygodnie, 640zł

~Dendril / 2009-05-19

Tak jak w tytule, gitara jak najbardziej na plus a szczególnie dla osób zaczynających przygodę z gitarą, wykonanie bardzo dobre, materiały wykorzystane do tej gitary wg mnie są najlepsze w tym przedziale cenowy, co prawda polecam zmiane strun na jakieś lepsze gdyż te orginalne są troszke za miekkie natomiast po wymianie wyciągają wszystko co najlepsze w tej gitarze(polecam dean markley blue steal 8-38 - na sucho dają efekt bardzo podobny do akustyka) jedyne co można zarzucić tej gitarze to tworzywo jakie zostało wykorzystane do progów gdyż dość szybko się ścierają, ogólnie i krótko mówiąc szczerze polecam.Ps. gitarka samym swoim wyglądem i wykonaniem potrafi na prawdę oczarować.;)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

WykonanieWyglądDźwiękCena w stosunku do jakości

Wady

Oryginalne struny - za miękkieTrochę za słabe progi

Extra informacje

6 miesięcy, kupiona za 550zł

~Dendril / 2009-05-19

Tak jak w tytule, gitara jak najbardziej na plus a szczególnie dla osób zaczynających przygodę z gitarą, wykonanie bardzo dobre, materiały wykorzystane do tej gitary wg mnie są najlepsze w tym przedziale cenowy, co prawda polecam zmiane strun na jakieś lepsze gdyż te orginalne są troszke za miekkie natomiast po wymianie wyciągają wszystko co najlepsze w tej gitarze(polecam dean markley blue steal 8-38 - na sucho dają efekt bardzo podobny do akustyka) jedyne co można zarzucić tej gitarze to tworzywo jakie zostało wykorzystane do progów gdyż dość szybko się ścierają, ogólnie i krótko mówiąc szczerze polecam.Ps. gitarka samym swoim wyglądem i wykonaniem potrafi na prawdę oczarować.;)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

WykonanieWyglądDźwiękCena w stosunku do jakości

Wady

Oryginalne struny - za miękkieTrochę za słabe progi

Extra informacje

6 miesięcy, kupiona za 550zł

~Dendril / 2009-05-19

Tak jak w tytule, gitara jak najbardziej na plus a szczególnie dla osób zaczynających przygodę z gitarą, wykonanie bardzo dobre, materiały wykorzystane do tej gitary wg mnie są najlepsze w tym przedziale cenowy, co prawda polecam zmiane strun na jakieś lepsze gdyż te orginalne są troszke za miekkie natomiast po wymianie wyciągają wszystko co najlepsze w tej gitarze(polecam dean markley blue steal 8-38 - na sucho dają efekt bardzo podobny do akustyka) jedyne co można zarzucić tej gitarze to tworzywo jakie zostało wykorzystane do progów gdyż dość szybko się ścierają, ogólnie i krótko mówiąc szczerze polecam.Ps. gitarka samym swoim wyglądem i wykonaniem potrafi na prawdę oczarować.;)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

WykonanieWyglądDźwiękCena w stosunku do jakości

Wady

Oryginalne struny - za miękkieTrochę za słabe progi

Extra informacje

6 miesięcy, kupiona za 550zł

~Mysz / 2009-05-01

Gitara jest dramatyczna, chociaz na poczatek moze byc ale na bardzo krotki poczatek bo tak naprawde nie znalazlem bardziej niewygodnego gryfu, humbackery sa tragiczna brzecza na kazdym kroku koszmar Ibanez Rllz
Zalety

-

Wady

+

Extra informacje

~Mysz / 2009-05-01

Gitara jest dramatyczna, chociaz na poczatek moze byc ale na bardzo krotki poczatek bo tak naprawde nie znalazlem bardziej niewygodnego gryfu, humbackery sa tragiczna brzecza na kazdym kroku koszmar Ibanez Rllz
Zalety

-

Wady

+

Extra informacje

~Mysz / 2009-05-01

Gitara jest dramatyczna, chociaz na poczatek moze byc ale na bardzo krotki poczatek bo tak naprawde nie znalazlem bardziej niewygodnego gryfu, humbackery sa tragiczna brzecza na kazdym kroku koszmar Ibanez Rllz
Zalety

-

Wady

+

Extra informacje

~maxik676 / 2009-04-19

brzmienie czysteosprzet bez wadładny wyglądstosunkowo dobra cena
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

prawie wszystko

Wady

wajcha się odkręca

Extra informacje

...

~maxik676 / 2009-04-19

brzmienie czysteosprzet bez wadładny wyglądstosunkowo dobra cena
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

prawie wszystko

Wady

wajcha się odkręca

Extra informacje

...

~maxik676 / 2009-04-19

brzmienie czysteosprzet bez wadładny wyglądstosunkowo dobra cena
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

prawie wszystko

Wady

wajcha się odkręca

Extra informacje

...

~Kain / 2009-01-02

Jest to moje 4te wiosło i mam ją od 2 lat, dopiero po takim czasie zacząłem dostrzegać jej minusy...ale nie jest tak źle jak mogło być.-brzmienie 2/5- przetworniki mają mocny sygnał co przy srrrogim drivie daje rade natomiast brzmienie z nich żadne więc do czystego i do crunchu wogóle sie nie nadaje, no chyba ,że ktoś ma piec z wyższej półki(ja na szczęście taki mam)-osprzęt materiały 4/5, gitarka jest pod tym względem dobra, gryf sie nie krzywi, z progami nie jest tak aż źle jak wszyscy mówią, gryf do smigania, ciężka(czytaj dobra decha), wajcha bezużyteczna.-jakość wykonania 2/5, i tu jest pies pogrzebany, jak założyłem najgrubsze dostępne dziesiątki to MOSTEK PRAWIE MI WYLECIAŁ, wszystko inne jest ok, ale w tym modelu powinni zakładać stały mostek, naprawianie go zajęło mi całą noc...-cena/jakość 4/5 mimo wszystkich wad lepszej gitarki nie znajdzie się myśle nawet do 1000.Reasumując jest to fajne wiosło, powiem tak: zablokować mostek, wymienić przetworniki i wtedy mamy śmigacza z wysokiej półki.:)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.00
Zalety

Wygodna, wyścigowa, do przesterowanego grania i ładnie wygląda:)

Wady

Progi, wylatujący mostek, wajcha przez ktgórą sie wiosło rozstraja i która niszczy mostek.

Extra informacje

2 lata

Laurearel / 2008-10-10

Jako że parę dni temu przerzuciłem się na nowe wiosło , parę słów o starym :Gitara wyścigowa, nada się w sam raz do cięższego brzmienia :) Wygodna co ważne . Brzmienie :Za tą cenę nie spodziewajcie się rewelacji, gitara brzmi jak za gitarę za niecałe 600 zł bardzo okej w tej półce, jednak przystawki nie są z najwyższej półki - nie zabrzmicie jak Slayer na niej :)Jakośc wykonania : nie mam zaufania do made in Indonesia/China, niemniej gitara wykonana jest jak za tą cenę po prostu dobrze. Gryf nie kuje jak kaktus- jest wygodny, wyścigowy , gitara stroi jak należy, klucze chodzą okej, minus za mostek - od razu do blokady - niepotrzebny bajer :)Osprzęt, materiały - taki jak za tą cenę - nie za specjalny, ale nie jest to kupa z biedronki :)Cena jakośc - na pewno opłacalne. są od niej droższe i gorsze gitary , ona myślę że jak za tą cenę jest okej. Gitara w sam raz do nauki :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

Wygodny gryfOpłacalny stosunek cena/jakość

Wady

To nie jest gitara z wysokiej półki cenowej - nie zabrzmicie jakoś extra na niej,kiepski mostek,

Extra informacje

rok , 580 zł

~specc / 2008-02-18

moim zdaniem gitarka jest najleprza ze wszystkich tańszych w przedziale cenowym do 800 zł ma kilka wad bardzo niewielkich mianowicie bardzo miękkie progi (ja swoje musze wymienic za jakies 2 miechy) i klapa z tyłu troche zle wykonana ... moim zdaniem tyle z wad nie licząc jeszcze jednej skromnej mowie o uzywaniu wajchy... klucze są troche za słabe ale bez uzywania wajchy stroj trzyma nawet do 4/5 dni. plusami jest oczywiście piękne brzmienie wydobywające sie z 2 hambukerow gitara najlepiej sie czuje w ciezszych rytmach (ja gram alternative metal) i moim zdaniem spisuje sie idealnie co do wygladu calosc wyglada bardzo imponujaca szczegulnie perłowa czerń daje tej gitarze niepowtarzalny klimat + jeszcze unikalny kształt drewna dopełnia efekt.moja rada jest taka : grac nie przestawac struny na początku troszke szybko sie rozstrajają ale to wina świerzości sprzetu wiec nie przejmujcie sie tym z czasem to minie a jeszcze co do strun radzilbym wymienic je na samym początku po zakupie gitary na jakies leprze... na np korzystam ze strun sygnowanych przez C. Santanę struny bardzo dobrze się spisują a w połączeniu ze świetnym gryfem gitary ręka dosłownie "pływa" po gryfie :) pozdro i sory za ortografy ^.^
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

ładne brzmienie, konkretne drewno, super gryf

Wady

jakość ma troche do życzenia szczegunie klapa z tyłu

Extra informacje

mam go 3 miesiące i kupilem komplet combo marshall 15 + cort x2 wszystko w cenie 1000 zl +

~gary moore / 2008-01-05

Witam. Kupiłem tą gitarę rok temu. I przez ten rok była intensywnie przeze mnie eksploatowana, po kilka godzin dziennie. Postaram się dlatego napisać rzetelną i wiarygodną opinię. Po kolei. WYGLĄD. Tutaj 5/5. Gitara wykonana perfekcyjnie. Oryginalny kształt, lakier grubo i równo nałożony, wysoki połysk. Gitara prezentuje się doskonale. BRZMIENIE. Szczere 3.5/5 Nie jest to mocna strona tej gitary. Szczerze przyznaje, że stratocaster niefirmowego dean'a za niecałe 300 zł brzmi lepiej. I to we wszystkich stylach grania. Niemniej jednak nie mając porównania, wydaje nam się, że Cort brzmi przyzwoicie. GRYF. Ten element to natomiast silna pozycja w tej gitarze. Sam fakt 24-ech progów czyni tą gitarę lepszą technicznie od konkurencji. Poza tym gryf jest bardzo wygodny i szybkie i zaawansowane poruszanie się po nim jest naprawdę łatwe. Równy. Wypfofilowany. Ideał. Zdecydowanie 5/5. PROGI. Największy minus tego wiosła. Są za miękkie (szybko się ścierają). Mój znajomy, który też ma ten "sprzęt" jest już po wymianie (która była niestety konieczna). Ja tego nie zrobię. Zamierzam sprzedać gitarę. A jeśli chodzi o dobre strony progów w tej gitarze, to niezaprzeczalnie są duże, równo nabite no i 24. A jeszcze bym zapomniał. Struny brzęczą w niektórych pozycjach, a w niektórych pozycjach (ja miałem takie dwie[na 8-mym progu na strunie e(cienkiej) i na 14-tym nastrunie G] przy podciągnięciach odchodzi bezczelny fałsz w dosłownym tego słowa znaczeniu. Ocena 4/5. KLUCZE. W porządku. Chodzą leciutko. Dobrze trzymają strój. 5/5. STANDARDOWE STRUNY. Radzę od razu zmienić na nowe. 3/5. MOSTEK. Na początku gitara szybko się rozstraja. Ale to wina nowych strun, które dopiero się rozciągają. Po tygodniu problem znika i gitara dobrze trzyma strój. O ile nie działamy wajchą. Bo jeśli działamy, to należy nastawić się na strojenie co 2, 3 dni. Jak ktoś ma dobry słuch to po 1 dniu grania ucho go zaboli. Ocena w przypadku schowania wajchy do pudełka. 5/5. To tyle z konkretów. Nie będę pisał np. o przetwornikach osobno bo to się zawiera w brzmieniu itd. Na koniec opinia od siebie. Odradzam kupno tej gitary. Nie kupujcie tylko dlatego, że inni ją kupują lub, że kosztuje ponad 500 zł. Można kupić lepszą gitarę taniej. Nie mówię tu o sky'way'ach, ale przejść się ze znajomym może muzykiem i "poszperać" w tańszych gitarach(sky'way sky'way'owi nie równy pamiętaj, wybierz najlepszą z kilku tegosamego modelu jeśli są w sklepie), bo zakupu Corta nie polecam. Aha. Jeszcze jedno. Washburny to to samo co Corty. Z tej samej fabryki. Mają lepsze brzmienia, ale reszta taka sama. Miękkie progi, te same materiały. Pozdrawiam. I życzę miłych zakupów i kariery gitarowej.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

Wszystko w tekście. Odsyłam.

Wady

Wszystko w tekście. Odsyłam.

Extra informacje

Rok. 580 zł.

~Master / 2007-12-24

Gitara jest bardzo dobra mam ją już jakiś czas i jestem z niej zadowolony. Nawet przy niewielkim piecu jaki posiadam gitara ma super brzmienie. Wajcha też działa elegancko. Może jest troche ciężka ale można się przyzwyczaić. Struny są na początku nienajlepsze i dla mnie troche za cienkie ale to już kwestia gustu. W tej cenie to jedna z lepszych gitar jakie są na rynku. Polecam.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

-brzmienie-cena-jakość wykonania

Wady

-struny

Extra informacje

2 miesiące 580 zł

~Vacter / 2007-12-02

Gitara ma świetne brzmienie, wystarczy tylko odpowiednio pokręcić gałkami wzmacniacza ;). Jak na taką cenę naprawdę dobre. Wygląd jest przyjemny, gitara wygląda jak gitara, a nie jak zabawka. Jakość też jest dobra, gorzej z osprzętem. Klucze się nieco luzują (można to poprawić), no i wejście na kabel się odkręca (po jakimś czasie można nabrać wprawy i tak przykręcić, że jest ok). Trochę mało estetyczne są klapy kryjące "wnętrze", ale jak się gra to tego nie widać ;). Gitarę podłączam do komba Fender FM 65 R (obecnie wyparte przez nowe Frontmany).
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

- dobra gitara za niską cenę- możliwości brzmieniowe, można ukręcić nawet dosyć ciężki metal- estetyka - ruchomy mostek :D (ja mam zablokowany)

Wady

- klucze (ale mimo to gitara stroi)- wejście na kabel, które się odkręca- osłony z tyłu gitary (mogłyby być nieco ładniejsze)

Extra informacje

Gitara ma prawie rok (około 10 miesięcy) - 640 zł w Szczecinie

~Kojack / 2007-09-03

Generalnie nie jest zbyt dobrze wykonana (pod względem staranności). Przez ruchomy mostek bardzo się rozstraja, ale jak się go nie używa to trzyma strój całkiem przyzwoicie. Z zewnątrz wygląda ładnie, ale w środku widać badziewność wykonania, mój model miał krzywo powkręcane wkręty i generalnie nie za ładnie to wyglądało jak się odkręci pokrywy. Jakość brzmienia pozostawia trochę do życzenia, osprzęt i materiały nie są rewelacyjne. Za to ma jedną zasadniczą zaletę - cenę. Nie oszukujmy się, jeżeli ktoś zamierza dopiero uczyć się grać, wydaje się to być najlepsza gitarka na początek. Jej brzmienie bije na głowę inne gitary w podobnej cenie. Cort kosztuje obecnie około 600 pln, do ceny 850 pln nie ma lepszej gitary, chyba ze jakies używane ibanezy czy 'majonezy', ale to nigdy nie wiadomo w jakim stanie, lepiej kupić nową. Poza tym jest NIESAMOWICIE WYGODNA, bardzo przyjemnie się na niej gra. I to sprawia, że do nauki czy na początek grania cort deklasuje wszelkie inne gitary z tej półki cenowej. Koniec kropka.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.50
Zalety

WygodaMożliwości, stwarzane dla początkującego gitarzystycena

Wady

cena (na czymś musieli oszczędzić)staranność wykonania

Extra informacje

2 lata, 650 pln kosztował

~slash / 2007-08-30

Kupujemy gitarę... pierwsze wrażenie... super! Aż niemożliwe, że za te pieniądze stajemy się posiadaczami takiej gitary. Wszystko wizualnie wykonane perfekcyjnie. Połysk... a ten kolor...ehh. A te kształty. Można się rozmarzyć. Zaczynamy wydobywać pierwsze dxwięki. Cudownie. Palce same chodzą. Mega wygodna i bardzo czuła. Hammerki słychać przy lekkim uderzeniu w próg. A L E gramy kolejny raz i kolejny i już nie jest tak różowo. Ale po kolei. Klucze w porządku... chodzą leciutko i spełniają swoją funkcję... ładnie trzymają. Mostek w porządku... to nic, że nei jest stały... gitara dobrze trzyma strój. Wszyscy narzekają, że szybko sie rozstraja... ale tak jest przez pierwsze kilka dni, dopóki się struny nie rozciągną. Potencjometry... chodzą jak naoliwione... leciutko. Trójpozycyjny przełącznik... bardzo dobry... w każdej pozycji zupełnie inne brzmienie. Ja preferuję humbucker przy mostku. Waga... gitara jest lekka... miałem dużo cięższe w ręku. Gryf... mega wygodny... w każdym miejscu gryfu czujemy identyczny komfort... przemieszczamy sie z 3 progu na 19 i ręka nie musi wykonywać akrobacji jak w innych gitarach. Podstrunnica... gruba i miła w dotyku. Progi... to jest właśnie ta ciemna strona tej gitary. Wprawdzie są duże, równo nabite i solidnei wykonane... ale są zdecydowanie za miękkie. Dość szybko się ścierają co nie powinno mieć miejsca przy gitarze przeznaczonej raczej do solówek. Ale spokojnie... nie zetrą się w tydzień. No i jeszcze brzęczą w niektórych pozycjach. Brzmienie... gitara nadaje się do wszystkiego. Przetwornik przy mostku do agresywnej muzy a środkowe ustawienie przełącznika do lżejszych klimatów. Gitara ma większość zalet. Do jedynej wady zaliczyłbym progi. Wybór pozostawiam Wam.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Wszystkie elementy prócz progów plusują.

Wady

Zdecydowanie progi.

Extra informacje

Pół roku. 550 zł.

~Jimi Hendrix / 2007-08-26

Jest to dobra gitara jak te cene, posiada zalety jak i wady. Kupiłem ją pare miesięcy temu. Mam o niej dobrą opinie. Byłem z nia raz u lutnika, zmienił mechanike i dołozył nowe pickupy.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

wiele

Wady

mało

Extra informacje

~X 2 / 2007-08-12

Jestem zadowolony z tego produktu. Mam go rok. miałem do wyboru jeszcze inne gitarki ale ta sprawdziła sie lepiej. Podobają mi sie też corty np. g - 210
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

dobra cena, wykonanie

Wady

nie ma

Extra informacje

mam go rok dałem flote w wysokości 600zł

~Artysta znany i szanowany / 2007-08-11

X - 2 to swietna gitarka, ma super gryf i korpus, wygląd, brzmienie cool, wiem bo grał na niej artysta światowej sławy jak ją kupywałem to mi ją polecił, powiedział, że ta gitara ma kopa. Miałem do wyboru jeszcze Epiphona Special 2 ale był do niczego gryf i wogóle, Ibaneza ale był uzywany i troche obrysany. Kupywałem gitarke w stanach w Chicago, Dałem za nią po przeliczeniu na polskie ok.500zł. Prócz tej gitary mam Fendera Stratocaster Deluxe American, Starego gibsona, telecastera 79, Corta x - 11, Corta M- 600 i Dean ' a. Cort x - 2 był moja pierwszą gitarą. Teraz ma zamiar kupić Fendera Jaguara albo Mustanga.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00
Zalety

Gryf, brzmienie, wyglad, wykonanie

Wady

za cięzka

Extra informacje

500zł

~Andzin-san / 2007-08-08

Gram na tym od roku. Gitarka ma wiele zalet ale i wady. Gra sie na niej wygodnie, świetnie wygląda, ma ciekawe brzmienie, niewiele kosztuje i jest wykonana z drewna, a nie sklejki (ale to juz raczej norma nawet za ta cene). Do glownych wad zaliczylbym mostek (staly bylby lepszy, szczegolnie ze to jest gitara przeznaczona do nauki), progi (struny dzwiecza na niektorych pozycjach - nie wiem czym jest to spowodowane, ale mam juz 3 komplet strun roznej grubosci i ciagle to samo). Tak poza tym gitara niezle stroi po progach (chociaz aby uzyskac dzwieki idealnej wysokosci trzeba sie nakrecic srubokretem), brzmienie ok, moze troche za slabe jak na gitare do grania ciezszej muzyki. Ogolnie jest to bardzo dobra gitara do nauki i za ta cene nie ma co szukac lepszej, bo po co (no chyba ze sie na czyms takim chce cale zycie grac).
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

-wygodny gryf-niska cena-cudowny, oryginalny wygląd-drewno

Wady

-mostek-progi

Extra informacje

1 rok, 528,-

~eM / 2007-08-01

brzmi na moje ucho dobrze ludzie z którymi gram jammy sądzą tak samo mimo że mają muzyczne wykształcenie a ja nie wykonanie dobre bo są maleńkie mankameny typu niedokręcone klucze [to wychodzi przy zmianie strun] niedokręcone wejście jack ale to wszystko kwestja złapania za klucz 2minuty i po sprawie materiały bardzo dobre ładne słoje gryfu mi przypominają chałwe xD równiutki błyszczący korpus ale osprzętu nie daruje! tremolo póki nie założyłem trzeciej sprężyny [co daje efekt sztywnego mostu] strojenie gitary doprowadzało mnie do szewskiej pasji struny też lepiej odrazu wywalić na tej lini to dno ale jak sie zastosuje moje patenty to wszystko gra #1 sprężyna #2 struny music man'a [ernie ball] no i potencjomert głośności nie jest należycie ekranowany i nie odkręcony na maxa buczy ale to tez na własną ręke poprawić można konsensus jest taki iż po powyższych zabiegach wiosło gra i trąbi lepiej niż zespół Kombi za tą cene da sie ją śmiało porównać z tańszymi esp
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

dobrze wygląda, szybki gryf, oryginalny design corta nie żadna imitacja fendera, o tym sie nie mówi ale przedni kołek na pasek jest genialny bo schowany z tyłu, waga mój egzemplarz waży 2,48kg zgrabna główka

Wady

nudne kropki na podstrunicy, tremolo, struny, plastykowa klapka przykrywająca otwór z prętem plastykowa oprawa przetworników, to kwestia gustu ale mi nie leży to czerwone X

Extra informacje

wiosło mam pół roku a dałem jakies 520PLN w łodzi

~kirk hammet / 2007-07-31

Wygląd: ideałBrzmienie: czuć delikatny niedosyt, ale w porządkuProgi: duże i twardeGryf: superKlucze: dobre ale nie idealneNadaje się do wszystkiego mimo H-H. Wystarczy zmienić barwę przełącznikiem i można grać z takim samym brzmieniem intro nothing else metters czy zwrotke fade co w oryginale.Polecam.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50

~ZakK / 2007-07-19

Niekupywac Corta ani Washburna Ludziie czy wyscie poszaleli za takie cany to macie uzywanego mayonesa albo nowego epiphone speciala 2 !!!!Epiphone Les Paul Special II jest jednym z najbardziej popularnych modeli serii Les Paul. Posiada wszystkie najważniejsze elementy gwarantujące niepowtarzalne brzmienie Epiphone: Mostek Tune-o-matic (patent Gibsona z 1954 roku), strunociąg Stopbar (patent Gibsona z 1953 roku) dające niesamowity dźwięk i sustain oraz dwa otwarte przetworniki typu humbucker (skonstruowane przez Gibsona w 1957 roku). Epiphone to znakomity stosunek ceny do jakości. Epiphone Les Paul jest jedyną autoryzowaną kopią Gibsona gwarantowaną przez samego mistrza Les Paula.Polecam Sp2 !!!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
1.00
Zalety

Cort :dobre wykonanie i nic wiecej a washburn to to samo !!!Epiphone :Swietny dzwiek Swietne wykonanieZamala cena do jakosci produktu :)

Wady

Cort & Washburn : krutko czyma strujniezbyt dobre brzmienieszerokie rozstawienie progówEpiphone :minimalnie szerokie rozstawienie progów ale zato wygodny :)

Extra informacje

Nieposiadam Corta ani Washburna !!!!

~Mr.Fender / 2007-07-12

Ogólnie jest niezły ale ma swoje wady jak i zalety. Na poczatku szybko się rozstraja i brzęczą struny. W ogóle to radze odrazu kupić nowe struny, bo te są poprostu do niczego.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Wygodny, ładny, brzmi czysto i wyraźnie, jest nieźle wykonany.

Wady

Za ciężki, ma tylko 3 pozycje, szybko sie rozstraja.

Extra informacje

Mam go dopiero 1 miesiąc. Kupiłem go nowego za 600.

~MKbest / 2007-07-04

Gitara jest ok, ale już od początku miała problemy ze strojeniem. Nie udało mi się nigdy zagrać czysto chwytów barowych (na innych gitarach bez problemu, jeśli ktoś chciałby podważyć moje umiejętności). Ponadto, gdy zbyt mocno wciśniemy strunę, wysokość dźwięku drametialnie wzrasta (nawet do 25%!). Gra nadaje się do przesteru, gdzie nie będzie aż tak słychać drobnych usterek i niedostrojonych dźwięków. Mostek tremolo służy chyba jedynie do zabawy.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.75
Zalety

Wygoda gry, ręka prawie sama chodzi po gryfie,Da się osiągnąć mocne brzmienie, ale bez większych rewelacji.

Wady

Problemy z trzymaniem stroju,Rzadko kiedy da się zagrać czysty akord barowy,Mostek tremolo utrudnia strojenie, a przydaje się chyba jedynie wtedy, gdy szybko chcemy rozstroić gitarę.

Extra informacje

Gitarę kupiłem we wrześniu 2006 za ok. 520zł.

~Sowa / 2007-04-21

Corcik X-2 to moje dziecko, które kupiłem lata temu i zaczarowało mnie!! To jest moja pierwsza gitara i będe ją miał już zawsze. Jest świetnie wyprofilowana, super wyrzeźbiona i wyważona. Większość gitar w takiej, a nawet wyższej cenie ma z tym problemy!Gitara kosztuje grosze, a ma naprawde nie najgorsze brzmienie i wykonanie. Co prawda przystawki nie są z górnej pułki, ale nie jest to też "syf". Zagrałem tą gitarą już niejeden koncert i na prawde zyskała sympatyków- głównie wśród akustyków, którzy chwalili gitare i nie mieli problemu z jej ustawieniem.Gdyby komuś nie podobało się brzmienie przystawek, zawsze może je wymienić i nadal zaoszczędzi na gitarze !!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

niska cena, super jakość, trzyma strój

Wady

słabe tremolo i średnie przystawki

Extra informacje

5 lat, 595zł

qbamiszcz / 2007-04-08

Jetsem bardzo zadowolony, gitarka bardzo dobrze brzmi, trzyma stroj i swietnie wykonana. BARDZO wygodny gryf no i ten wyglad...;). Stosunek jakosci do ceny po prostu super. Idealna dla pczatkujacych i nie tylko. Po wymianie strun, przetwornikow i mostka to wg mnie dobry sprzet nawet dla dosc zaawansowanych wymiataczy
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

~Skel / 2007-02-23

Gitara świetnie wykonana. Posiada bardzo dobre, rockowe brzmienie. Oprócz tego gitara prezentuje się świetnie pod wględem estetycznym. Jedyny minus za mostek, mógłby być lepiej wykonany.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75

~Blaskyrkh / 2007-02-11

Gitara ta jest świetna jak na swój przedział cenowy. Wielkim atutem jest szybki i wygodny gryf. Można spokojnie smigać metalowe solóweczki.Wkurza mnie troche mostek i "dziadowe" przystawki, ale za te pieniążki, czego sie spodziewać. Drewno bardzo dobre- trzeba wymienic przystawki klucze= blokade i mostek to ma sie rasowego paździerza:D Cenowo lepszej gitary sie nie znajdzie- takie me zdanie. POZDROPółtora roku ;- 553 zł
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

Wady

Extra informacje

Półtora roku ;- 553 zł

~Dart Blazing / 2007-01-13

Mam tą gitarkę od roku. Mogę powiedziec o niej kilka dobrach i zlych słów. Po pierwsze- kiepsko idzie na przesterze. Może to wina piecyka, ale grałem już na dwóch i na obu strasznie szumi. Po drugie dostałem ją w dość ŚREDNIM stanie. Gryf był niewyregulowany i struny leżały na progach. Po regulacji jest oki (20 zł). Dostajemy gitarke z kiepskimi strunami. Polecam wymienić na troszkę twardsze.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25
Zalety

Cena

Wady

Struny, Stan

Extra informacje

1 rok, 540 zł

~SH / 2007-01-04

gitarke posiadam prawie dwa lata. nie zachwlalbym tego sprzetu tak do konca. co prawda jest to dobra gitara dla początkujących i w tym przdziale cenowym jest naprawde dobrym wyborem. moj egzemplarz trzymal stroj w miare dobrze,wiec dla poczatkujacych to duzy plus. jednak po jakims czasie mialem problem z gryfem weic tzreba go bylo dac do regujlacji. wykonanie, jak na tania gitare, jest bez zarzutu. jesli chodzi o brzmienie, to nie jes onot zachwycajace. jakosc humbackow jest bardzo przecietna. wada jest rowniez odkerecajace sie czesto gniazdo jacka. zaleta jednak jest wygoda grania. gryf bardzo ladnie lezy w dloniach. wiec nie kupujcie jakichs tam pseudogitar za 300 zl na allegro( strzezcie sie sky way'ow!!!)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00

~Emyl / 2006-12-22

Osprzet jest gites ale nie bez wad, co prawda kosmetyczne drobnostki ale sa, zeby nie bylo to NIE CHINCZYK w indonezji robia sumiennie sprzet a reszta jest taka ze nie trza mowic [tani nie znaczy gorszy] leciutka ~4kg ale na wyczucie - nie wazylem jej, a co do gniazda na jack to u mnie jest w porzadku kupujcie X2 bo za ta kase to jak Ronaldinho w lidze regionalnej
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

~kamil / 2006-12-12

to moja pierwsza gitara, mam ja dokładnie rok, wszystkiego nauczyłem sie na niej i jestem bardzo zadowolony, wiec polecam ja zwłaszcza poczatkujacym, pozdro
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

~Szatek / 2006-06-15

Jest to moja druga gitara elektryczna, i jestem z niej zadowolony ale lubi się rozstrajać, strój idzie często zamiast w dół to górę. Denerwuje mnie mostek. No ale za te pieniądze otrzymujemy naprawdę świetny sprzęt. Gitara raczej przeznaczona do cięższego grania...ale sprawdzi się i w lżejszych klimatach no ale już bez tak selektywnego brzmienia... Gitarę polecam raczej gitarzystom średnio-zaawansowanym.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50

~paweł / 2006-05-07

gitara dla początkujących niska cena ok 500zl. Brzmienie dość dobre. Posiada dwie prystawki. Jeśli ktoś także spogląda na wygląd gitary to kupuj tą.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25

~SZczota / 2005-11-22

Jestem mega zadowolony !! :). Pojechałem do sklepu kupić Ibaneza RG 321, ale jakościowym odpowiednikiem jest Cort X-2. z takiego samego drewna wykonany, nawet bym powiedział, że ma wygodniejszy gryf, co do pickupów, to nie wiem, bo od razu wstawiłem sobie Merliny (www.merlinpickups.com - polecam, lepsze od DiMarzio, czy Seymour Duncan). Pomimo tego, że most jednostronny jest nieznanej firmy, nie rozstraja się, i nie sprawia żadnego problemu. Gitara ciężka jak na kopie Ibaneza, bo korpus jest wykonany z lipy. Klucze się troszkę rozstrajają, ale jak wymieniłem na blokowane Sperzel, i dobrze 3mają Lepiej nie bierzcie koloru czarnego, bo palce się odbijają :/. wkurza mnie to, ale przecież to tylko wygląd. Tego wiosła szukałem 3 lata, Polecam wszystkim !! nie czekaj ! kup i graj :)
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
5.00

~ziom / 2005-07-24

polecam goraco super sprzetjestem bardzo zadowolonygram na niej w zespole i ma super brzmienie
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75

~Tomasz Porózek / 2005-06-18

fajna gitara dlapoczatkujacych i nie tylko :)2przystawki HH daja bardzo dobre brzmieniebardzo fajnie wykonana i ladna szczegolnie kolor czarny choc skzoda ze nie mam koloru matowegomostek chromowany klucze dobrze trzymaja stroj ogolnie gitara bardzoporzadna polecam
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50

Instrumenty muzyczne Cort X-2 opinie