Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Instrumenty muzyczne
  • /
  • Gitary Elektryczne
  • /
  • Cort X-11
  • /
  • 1

Opinie o Cort X-11

Instrumenty muzyczne Cort X-11 opinie
Brzmienie
4.3
Cena/Jakość
4.4
Jakość wykonania
3.9
Osprzęt, materiały
3.4

Średnia ocen

4.00

w skali od 1 do 5.

 

Cort X-11 opinie Cort X-11
4.00 1568

~EdeKredek / 2012-04-04

Bradzo dobra machina w tym przedziale cenowym, jak już niżej koledzy napisali - idealna dla średniozaawansowanych gitarzystów. Polecam!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75

~Kristophernando / 2011-05-24

X11 jest gitarą która niczym nie ustępuje ibanezowi (nawet powiem że brzmienie ma o wiele lepsze - ale to już kwestia gustu). Obiektywnie rzecz ujmując, gitara jak najbardziej nadaje się na domowe granie, próby a nawet niewielkie koncerciki w kulturniaku ;)Zestaw: x11, dobry wzmacniacz (peavey,fender), ciekawa kostka (np. Boss ds2)+sprawny gitarzysta daje naprawdę fajne efekty :)Polecam, choć wierm że teraz ta gitara jet praktycznie niedostępna w sprzedaży detalicznej.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.00
Zalety

stosunek ceny do wykonania - zdecydowanie na rzecz kupującego

Wady

brak

Extra informacje

2 lata / 1120

~DreaX / 2009-06-28

Gitara chodzi jak zloto, nie mam z nia wiekszych problemow..do tej pory gralem na gitarze Yamahy (kupilem za 2 tys zlotych, lecz niestety mlodszy brat ja zniszczyl) Zainwestowalem w ta gitare i uwazam, ze jest nawet lepsza od tej Yamahy !! Wszystkim polecam !! Za ta cene nie dostaniecie lepszej gitary..3 miesiace - 1100 zl
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

Wady

Extra informacje

3 miesiace - 1100 zl

~Peavey / 2009-02-14

Zdecydowanie godna polecenia. Humbucker przy mostku daje bardzo mocny przesterowany sygnał, singel brzmi bardzo łagodnie, co można wykorzystać w grze akordami, natomias humbucker przy gryfie nadaje się świetnie do rockowego łupanka. Kupiłem tą gitarę pod kątem ostrzejszego grania i nie zawiodłem się, stroi również bardzo dobrze, trzeba uważać jedynie przy zmianie strun i regulować most, gdyż (to normalne przy wszystkich gitarach z floyd rose'm) przy zmianie strun na grubsze, w moim wypadku 010-052 podnosi się do góry i jest problem z dostrojenie, trzeba wtedy most wyregulowac, lub dodać jeszcze jedną sprężynę naciągową. Na dobrym wzmacniaczu gitara miażdży!
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.50
Zalety

Niska cenaŁadne BrzmienieDobre wykończenieWygodny Gryf

Wady

Potencjometr barwy (push-pull) podatny na "przekręcanie" - da się wytrzymaćRamię vibratto szybko się luzuje itp.

Extra informacje

1 rok - 1088 zł

~XD / 2008-09-18

Witam wszystkich kandydatów do kupna CORTA X-11.Jest to dobra gitara, bardzo ładnie i solidnie wykonana. Stroi wyśmienicie pod warunkiem, że nie wajchuje się zbyt często.W swojej kategorii cenowej wypada nieźle chociaż polecam kupić używaną i to podkreślę.Stockowe pickupy niestety nie nadają się do wirtuozerii. Duża przewaga basu na resztą. Żeby solidnie zabrzmiał potrzebna zmiana przystawek. Do ciężkich riffów nadają się jak najbardziej ;-) ale myslę, że warto byłoby zmienić te pickupy, żeby gitara pokazała naprawdę na co ją stać.Czy kupiłbym ją jeszcze raz? Na pewno nie za cenę sklepową - poszukajcie używanych. Po dwóch latach gry i 1 wymienionym pikapie stwierdzam, że cena sklepowa to lekka przesada.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.75
Zalety

Pięknie wykonana gitara (naprawdę!), starannie położony binding, fajne markery. Ogólnie piękna prezencja - gryf wygodny, płaski. Solidna robota. Wszystko się trzyma.

Wady

Przystawki mają za dużo basu (bardzo szybko poczujecie potrzebę wymiany), wysoka akcja strun co nieraz utrudnia życie - przynajmniej mnie.

Extra informacje

2,5 roku za 1000 PLN

~siwy / 2008-09-05

Kupując to wiosło spędziłem na siebie klątwe. Miesiąc po zakupie struny zaczęły tak brzęczeć, że nie dało się grać(brzęczenie słyszalne na piecu) oddałem do reklamacji i dostałem nowy egzemplarz ale on miał tą samą wadę odesłałem znów tym razem gitara była rzekomo naprawiona(szlifowane progi) ale dzieje się to nadal,wygląda na to ze jestem 1100zł w plecy nie mam zamiaru bawic sie w kotka i myszke ze sklepem kasy i tak nie odzyskam a nie chce widziec na oczy nowego Corta x11.Nie kupujcie tego shitu odradzam stanowczo.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
1.75
Zalety

Humbucker przy mostku ładnie brzmi na mocnym przesterze. Poza tym nie ma.

Wady

Niska jakośc drewna, nierówno nabite progi.

Extra informacje

kupiłem go pół roku temu ale prawie cały ten czas przebywał w serwisie gwarancyjnym. Kupilem za1100

~Eddy / 2008-08-07

Gitarę kupiłem dzisiaj, ale już kilka rzeczy mozna o niej powiedzieć, pierwszym punktem jest wyposażenie . Po prostu NIE MA gitary wyposażonej tak bogato w tej półce cenowej, podobnie jak koledzy testowałem tą gitarę i dużo droższe ibanezy i naprawde cort nie odstaje w niczym, w ibanezie, gibsonie czy fenderze płaci się po prostu za firmę, a ze cort jest stosunkowo nową firmą, mają dużo lepiej wyposarzone gitary w tej półce cenowej aby przekonać do siebie klientów.ta gitara w porównaniu do droższych konkurentów jest bardzo uniwersalna. można na niej zagrać bluesa jak i rockowe kawałki. w fenderze przystawki to single więc nadaje sie ona do grania raczej wyższych tonów, a w corcie?? odłączamy cewkę i mamy gitarę bluesową. po prostu cudo.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.75
Zalety

Brzmienie, kompletne wyposażenie, odłączana cewka która daje 2x więcej możliwości, wygląd i wiele innych...

Wady

narazie nie widzę ;-P a tak na poważnie to przystaki mogły by mieć więcej jaja, no ale nic nie jest idealne.

Extra informacje

1 dzień, 1067 zł

~buckethead / 2008-07-03

Mam x-11stke... gitarka brzmi bardzo przyzwoicie... jednak jak dla mnie przystawka przy mostku miala za malo "miecha" wymienilem ja na DiMarzio D-Sonic i teraz gitarka zamienila sie w potwora. Jedynym minusem jest mostek... mozna powajchowac ale nie za duzo bo traci strojenie. Gitarke oceniam na 4+ w jej kategorii cenowej.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
3.25
Zalety

- wiele brzmien- wykonanie- mozliwośc rozlaczania cewek

Wady

- mostek

Extra informacje

okolo 1 rok, kupilem za 900zl

~Cegwah / 2008-01-06

Podobnie jak kolega wcześniej również testowałem Corta i Ibaneza jednocześnie. Ibanez był z serii S i kosztował około 1800 zł. Cort kosztował 1200 zł w sklepie muzycznym (na allegro chodzi jeszcze taniej). Jeśli Ibanez wypadał dobrze to Cort wypadł świetnie. Przystawki Mightymite bluebucker brzmią bardzo selektywnie. Mimo swojego wyglądu zagra się na X-11 wszystko. Opcja rozłączania cewek to genialny pomysł. Mamy przynajmniej kilka gitar w jednej. Podsumuję tak. Świetna gitara, mogłaby kosztować dwa razy tyle a nadal byłaby warta swojej ceny.Polecam wszystkim. Nawet profesjonalistom.
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25

~Simon / 2006-08-05

Wpadłem odwiedzić sklepik muzyczny. Porównałem tę gitarkę z Ibanezem w tej samej kategorii cenowej. W każdej kategorii Cort wypadł lepiej. Brzmienie - jest bardzo przejrzyste nawet na Hamburgerach, chociaż Singiel ma zbyt przejrzysty dół. Na przesterze jest OK. Wykonanie jest trochę za bardzo wybajerzone, ale pozatym ok. Ten mostek trochę mnie nie przekonuje. Cena za te pieniądze moim zdaniem to najlepsza gitarka
Brzmienie
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Osprzęt, materiały
4.25

Instrumenty muzyczne Cort X-11 opinie