Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Podróże i wypoczynek
  • /
  • Przewoźnicy
  • /
  • Carnet
  • /
  • 1

Opinie o Carnet

carnet.pl

Kalisz

Podróże i wypoczynek Carnet opinie
Jakość obsługi
1.47
Oferta
2.16
Poziom cen
2.05
Wygoda
2.16

Średnia ocen

1.96

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

19

dodanych opinii

 

Artur / 2023-05-23

Absolutnie odradzam korzystania z usług firmy CAR NET. Widząc dziesiątki podobnych opinii, utwierdza to mnie w przekonaniu o nieuczciwych praktykach naciągania klientów na nie należne dodatkowe koszty. Auto opłacane było przez firmę ubezp (szkoda z AC), natomiast Ja mając swój pojazd w serwisie, musiałem co drugi dzień odbierać z CAR NET namolne tel, SMS i emaile, czy już oddaję pojazd, czy to dzisiaj łącznie z blokowaniem go i tak przez cały miesiąc. Na końcu przy zdawaniu pojazdu, pomimo ustaleń tel i deszczu, wystawiono mi fakturę za umycie auta w środku (ubrudzona guma pod stopami). Nie pomogły odwoływania się i dodatkowe minusy wynajmu m.in. przy wypożyczaniu brak min 10 L paliwa, oddajemy zatankowane do pełna. Dlatego ostrzegam, gdyż kierunek działań tej nie usługowej, a raczej windykacyjnej firmy jest niestety nastawiony na łapczywe wyrywanie nie należnych dodatkowych pieniędzy.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Zalet Brak

Wady

Tylko wady

Extra informacje

kwiecień 2023

Rafał / 2023-04-26

Słaba firma.Dostałem zastępcze auto na trzy dni przed zdaniem auta zostało umyte ale w dzień oddania padał deszcz więc normalna rzecz że zanim dojechałem w miejsce zdania auta było lekko pochlapane.Oczywiście firma wystawiła fakturę za nie umycie auta które było czyste.Żenada i słabe podejście do klienta.Nie polecam firmy
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.25
Zalety

Brak

Wady

Słabe podejście do klienta i naciąganie ludzi

Extra informacje

patryk / 2023-04-02

Firma Oszuści naliczaja za szkody które już były, wiem co mówię bo to jawne oszustwo naliczyli mnie 1230zl za porysowany zderzak plastikowy nie lakierowany w samochodzie Fiat Doblo ,ale teraz przejdę do konkretów. Zmieniają zdjęcia przed wypożyczeniem pracownik robił wszytkie zdjęcia przy mnie były to wieczór było ciemno były nie wyraźnie zdjęcia sam pracownik po oddaniu samochodu pokazywał mi te zdjęcia jak zadzwoniłem do firmy okazało się że zdjęcia są widoczne ,pytając kiedy były robione zdjęcia Pani odpowiedziała że w dzień i są wyraźnie i mało tego po oddaniu samochodu rozmawiałem z pracownikiem który przyjmował samochód i mówiłem że napewno tego nie zrobiłem ,powiedział że tak napiszemy i kazał podpisać co się okazało późnej że tym podpisem przyznajemy się do szkody masakra .Firma miła do czasu aż oddaje się samochód późnej szykują wszystkiego (Pan który przyjmował oddany samochód powiedział do mnie przecież widzi pan że nie przyczepiam się do odpryskow na lakierze) traktują jak byś wyjechał samochodem z salonu nie polecam firmy bardzo dużo razy wypożyczyłem samochód i nigdy nic w tej firmie pierwszy i ostatni raz (Jak ich straszysz sądem to Cię wystawiają mówią proszę bardzo proszę iść) muszą mieć dobre układy chyba nie polecam
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Gosia / 2023-03-23

Firma "Krzak" nastawiona na oszustwa i wyłudzanie pieniędzy , próbują wmawiać sytuacje, które nie miały miejsca , nie wypożyczajcie u nich żadnych samochodów bo naliczą Wam dodatkowe koszty np za mycie samochodu, mimo że odstawisz auto po myjce. Specjalnie nie przyjeżdżają na umówione miejsce punktualnie, aby nie było konfrontacji tylko każą zostawić samochód lub kluczyki np w serwisie to sobie później odbiorą, a potem dostajesz faktury to za to, to za tamto, którego nie ma. Ja dostałam notę za rzekomo brudny samochód, który wcześniej umyłam , pech chciał , że w tym dniu padał deszcz i niestety niemożliwe było, żeby auto wyglądało jakby wyjechało 5 min temu z myjni. Tego nie uwzględniają. Nie polecam tej firmy, z tego co tutaj czytałam oraz na innych forach nie maja dobrych notowań.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Tomasz / 2023-02-06

Oszustwo, w Polskim wydaniu !!!! Odstawiam zatankowane auto pod salon Bmw, a oni mi wysyłają info, że musieli dotankować auto - wstyd. Po awanturze w Bmw, widać, było im wstyd, i przyznali się do błędu! Nie polecam kontaktu z Carnet !!!!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
3.00
Zalety

Auto ok

Wady

Uczciwość / brak

Extra informacje

Rafał / 2023-01-25

\r\nRecenzja firmy Car Net Polska\r\n\r\nUWAGA PRÓBA WYŁUDZENIA\r\nBezpodstawnie została mi wystawiona f-ra za rzekomą szkodę komunikacyjną.\r\nAuto, które podstawiono mi 23.01 około godz.20:00 posiadało kilkanaście uszkodzeń ujętych w protokole.Następnego dnia auto zdałem w identycznym stanie( posiadam dokładne zdjęcia z datą i lokalizacją).Informowałem dzień wcześniej o miejscu i godzinie zwrotu auta.Pracownik poprosił mnie żebym zadzwonił godzinę przed dotarciem do miejsca zwrotu(serwis w którym odbierałem własny samochód).Tak zrobiłem i usłyszałem,że nie ma sprawy ktoś podjedzie.Oczywiście o nikt z pracowników Carnet się nie pojawił.Kolejny raz zadzwoniłem i pracownik poprosił, żebym auto zostawił zaparkowane przed serwisem a kluczyki zostawił w recepcji serwisu ponieważ aktualnie nikt nie może odebrać auta.Żadnej weryfikacji stanu auta przy mnie nie przeprowadzono i protokołu zdania również nie otrzymałem. Było to wczoraj czyli 24.01.23, a dziś dostałem na maila f-rę na kwotę 600zł netto za szkodę w pojeździe.Cała sytuacja ewidentnie wygląda jak próba wyłudzenia.UWAŻAJCIE NA TYCH NACIĄGCZY!!!.Jeśli f-ra nie zostanie do jutra anulowana, zgłaszam zajście na policję.O dalszym ciągu sprawy będę pisał
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

Wady

próba wyłudzenia-sprawę zgłaszam na policję

Extra informacje

Seb-KIR / 2023-01-11

Odradzam !!! Przez ostatnie 2 lata współpracowałem z CarNet i absolutnie odradzam! Uważajcie na Nich! Dopiero przeczytanie komentarzy potwierdziło, że mój przypadek nie jest odosobniony. Wiele negatywnych komentarzy się potwierdza i wydają się prawdziwe. Osobiście zalecam ignorowanie krótkich, gloryfikujących, pozytywnych komentarzy – śmierdzą samo pochwałą. Nie ma tam poszanowania dla klienta, tylko ciągła próba wyłudzenia pieniędzy poprzez dodatkowe opłaty! Pomimo wydania ponad 20 tyś. zł. za wynajem doświadczyłem chyba wszystkie możliwe dodatkowe opłaty. W tym bezprawnie naliczone. Po ok. 6 m-c od zwrotu pojazdu otrzymaliśmy fakturę za odpowiedz na pismo wskazujące Nasz adres. Praca 5 min. została słono wyceniona przez CarNet. Firma obciąża klientów za wszelkie drobiazgi samemu nie biorąc odpowiedzialności za rzetelnie wykonanie usługi! I tak np. - Pobrała dodatkową opłatę za podstawienie pojazdu pomimo, iż nie uczyniła tego na ustalony wcześniej czas/termin. Byli spóźnieni kilka godzin! - Podstawili inny pojazd niż podali w zamówieniu, co skutkowało rejestrację w strefie „Green Zone” innego pojazdu i narażenie Nas na wysoką karę. Zamianę pojazdu odkryliśmy przypadkowo, po pewnym czasie. Brak konsekwencji CarNet i odpowiedzialności za dodatkowe koszty poniesione przez klienta z powodu nie właściwych danych (rejestrację dokonuje się na podstawie otrzymanego dowodu rejestracyjnego pojazdu; otrzymany dokument rejestracyjny był inny niż dostarczony pojazd) - W odpowiedzi na zapytanie ofertowe zapewnili o możliwości wypełnieniu wszystkich wymagań. Gdy doszło do wynajmu, po prostu nie wypełnili zobowiązania ofertowego. Było za późno na zmianę firmy! - Brak szacunku do klienta i jego czasu; przy pierwszym wynajmie zarówno przy pobieraniu pojazdów, jak i zwrocie czekałem ponad 1 godzinę na pracownika firmy. Sami chętnie obciążają klientów za dodatkowe 5 min. pracy. - Odbierając pojazd pracownik CarNet wskazał na uszkodzenie, które jestem pewien, że było już przez wynajmem, ale było zbyt drobne by być zanotowanym. Radzę z lupą sprawdzać i opisywać, każda rysę lub po prostu nie korzystać z CarNet – to ich sposób na zarobek, bo przecież pobierają opłaty za uszkodzenia, których nie usuwają!!!! Wynajęte przeze mnie pojazdy miały dużo uszkodzeń, otarć itp. - Dodatkowo firma nie stosuje żadnych zasad przy rozpatrywaniu reklamacji. Nie ma ani doświadczenia prawniczego, ani zrozumienia przepisów prawa. Manipuluje przy regulaminie dowolnie do swoich potrzeb. Nie biorą odpowiedzialności za wadliwie rozpatrzone reklamacje. Do tego przyłapaliśmy ich na kłamstwie lub jak kto woli kreowaniu nowej rzeczywistości. Ostatni wynajem był wyceniony na ponad 20 tyś zł. a spór z CarNet dotyczył 120 zł. To wystarczający dowód, że nie chodziło Nam o pieniądze bo jak wskazałem zapłaciliśmy chyba każdą możliwą opłatę dodatkową, ale o zasadę. O to, że bez prawnie, bezpodstawnie roszczą sobie dodatkowe koszty!!!! Współpraca z CarNet na własne ryzyko! Ja już nie skorzystam.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.50
Zalety

nowe pojazdy

Wady

mnóstwo, naciąganie na dodatkowe koszty, nie wywiązywanie się z ustaleń ofertowych

Extra informacje

2020 i 2022

Bass / 2022-12-19

The worst car renting company. Deliver ring dirt cars and cheating with invoices and their services . Very bad services and customer support . Never use them
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

Janusz / 2022-12-14

Potwierdzam negatywnie opinie odnośnie tej firmy i poziomu albo raczej jego braku w zakresie obsługi klienta. Oddałem pojazd po gruntownej myjni z zewnątrz i po odkurzaniu w środku. Jadąc jednak na miejsce zwrotu pojazdu w drodze między myjnią a miejscem zwrotu lekko zabrudziłem samochód, gdyż na drodze leżało błoto posniegowe i równolegle padał w tym dniu deszcz ze śniegiem, wiec chcąc zwrócić pojazd w 100% czysty musiałbym mieć ze sobą myjkę ręczną w bagazniku, co jest sprzeczne ze zdrowym rozsądkiem, zasadami logicznego myślenia oraz doświadczeniem życiowym. W dniu zwrotu nie mogłem się doczekać na osobę, która ze strony CAR NET miała odebrac pojazd i która pomimo umówienia się ze mną na konkretną godzinę, nie stawiła się na czas, więc pojechałem do pracy. Następnie po kilku dniach dowiedziałem się, że auto, które zwróciłem, nie było umyte, a firma CAR NET wystawiła notę obciążeniową w kwocie 49 zł! Pomimo złożenia wniosku reklamacyjnego CAR NET nie uznała moich zastrzeżeń i wyjaśnień i zaczęła straszyć windykacją i dodatkowymi kosztami. Podobnie, jak przedmówca składam pismo do firmy, z która CAR NET ma podpisaną umowę na assistance z moją negatywną opinią na temat jakości wynajmu. Nigdy więcej CAR NET.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.75
Zalety

-samochód "prawie" zgodny z klasą auta, które normalnie użytkuje - brak limitu kilometrów, -wypożyczony samochód był praktycznie nowy

Wady

- próba zarobienia na kliencie na dodatkowych i nieuzasadnionych kosztach, - brak jasnych standardów do co zwrotu pjazdu, -brak rzetelnie rozpatrzonej reklamacji

Extra informacje

tydzień

Jacek / 2022-09-27

Opłata za zwrot pojazdu w mieście wydania pojazdu niezgodna z ich własnym regulaminem, ale i tak odmawiają anulowania faktury. Samozaoranie firmy. Nie szanują klienta i swojego wizerunku. Reklamacja odrzucona bez uzasadnienia. Sądząc po opiniach innych, to chyba standard tej firmy. Na kolejne reklamacje - tylko szablon "podtrzymujemy swoje decyzje". Mimo argumentów z regulaminu, że to nielegalne i bezpodstawne.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

brak

Wady

opłaty bez uzasadnienia

Extra informacje

niezadowolony klient / 2022-08-21

Car Net przed wynajmem samochodu pobiera depozyt a w momencie odbioru auta, pracownik Car Net pobiera cala kwote wynajmu, zamiast roznice pomniejszona o depozyt... informujac jednoczesnie ze depozyt zostanie zwrocony w ciagu 3 do 5 dni. Nie dajcie sie na to nabrac, bo probujemy odzyskac nasz depozyt juz od ponad 2 miesiecy bez pozytywnego rezultatu.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.50
Zalety

bylismy zadowoleni z samochodu

Wady

Niemoznosc odzyskania pieniedzy, ktore pobrane byly niezgodnie z umowa wynajmu

Extra informacje

Zmarnowany czas na probe odzyskania pieniedzy, ktore naleza sie wynajmujacemu

PawKaw / 2022-07-02

Pod koniec czerwca br wypożyczyłem w Car Net Polska na lotnisku w Krakowie BMW 5. Auto zwróciłem zatankowane do pełna na stacji benzynowej oddalonej od miejsca zwrotu o 650m (google maps). Na niespodziankę trzeba było poczekać około tygodnia. Otrzymałem fakturę za dotankowaną benzynę na kwotę 7,36zł brutto oraz usługę dotankowania na 52,97zł brutto. Firmie gratuluję "wysokich standardów" a potencjalnym klientom przed podróżą samolotem proponuję wyposażyć się jeszcze w jakiś mały kanisterek (około litr powinien wystarczyć). Na wspomnianej fakturze widniała jeszcze opłata 89,63 za zwrot zabrudzonego pojazdu (rzecz niespotykana w szanujących się wypożyczalniach) ale tu pretensji mieć nie mogę bo prawdopodobnie można o tym przeczytać w 88 punktowym, pięciostronicowym regulaminie (od pracownika firmy się Państwo tego nie dowiecie). Powodzenia!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
2.75

wojak / 2022-01-15

Otrzymałem auto w ramach assistance. Nie wybrałem tej firmy - zrobił to ubezpieczyciel. Gdy minęło 14 dni najmu z polisy, warsztat miał wyjaśnić kwestię przedłużenia najmu. Nie udało się. Wspomnę tylko, że jestem żołnierzem i dojeżdżam z daleka do jednostki i akurat nazajutrz miałem służbę. Pracownik z Gdańska miał dostać info z warsztatu o konieczności przedłużenia najmu, ale okazało się, że w tej polisie nie mam takiej opcji, choć pani z infolinii wskazała na taką możliwość. Pracownik z gdańska wspomniał, że będę musiał wynajmować auto samodzielnie, ale nie wspomniał, że ktoś może mi bez uprzedzenia zablokować auto. I właśnie pierwszego dnia najmu poza polisą, gdy akurat wyjeżdżałem z pracy otrzymałem maila z linkiem do opłacenia faktury. Nie mogłem go tak szybko odczytać, bo spieszyłem się na zakupy czegoś do jedzenia na służbę. Gdy robiłem zakupy, auto zostało zablokowane. Minęły około dwie godziny od otrzymania maila. Sms, którego wysłano, nie precyzował, kiedy może być zablokowane auto, więc blokada była chamska i bez właściwego kontaktu. Siedziałem kilka godzin w aucie próbując wyjaśnić sprawę, by móc dojechać z zakupami pod dom, ale pracownik z centrali firmy stwierdził, że odblokować nie może, tylko po telefonie z warsztatu. Warsztat, swoją drogą, też miał mnie gdzieś... Albo firma Car net nie szanuje klientów i chce ich odstraszyć, albo pracownicy, którzy kontaktują się z nami nie wiedzą, że takie istotne informacje, jak możliwość blokady po kilku godzinach od wysłania linka do płatności, należy przekazać choć raz podczas rozmowy. Zwykle na opłacenie faktury jest dłuższy czas, a i czas najmu wskazany w fakturze jest w rzeczywistości wykorzystany. Tu zabrano mi około 6 godzin, a i tak żądają zapłaty za całą dobę. To ciekawy przypadek, którym powinien się zająć UOKiK. To jawne oszustwo, bo jak można żądać zapłaty za 24 godziny, gdy zablokowano auto po 18 bez jasnego uprzedzenia? Firma nieprzyjazna dla ludzi i strasząca windykacją, a na pytania odnośnie mediacji w UOKiK, oraz reklamacje odpowiedzi sprowadzają się do ogólnych stwierdzeń, że klient ma prawo iść do sądu, a reklamacja została odrzucona.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

czyste auto w dobrym stanie

Wady

chamska blokada silnika bez uprzedzenia (informacja, że auto może być zablokowane nie oznacza, że należy się tego spodziewać za 2 godziny!!!!)

Extra informacje

15 dni

Aga / 2021-09-27

Korzystałam ponad rok czasu z usług tej firmy i nie żałowałam do dzisiaj co chwile ukryte koszty praktyki wyłączania silnika mimo zapłaconej opłaty . Nie polecam wręcz odradzam !!
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

W tym momencie brak

Wady

Brak kontaktu , brak kultury opiekunów

Extra informacje

Grzegorz / 2021-06-01

Jestem klientem CarNet już drugi rok i nigdy nie miałem zastrzeżeń co do samochodów czy obsługi. Niestety tym razem jest inaczej, zwróciłem samochód 14 maja a blokada kaucji na koncie jeszcze nie została zdjęta, choć już czerwiec. Obsługa przestała odpisywać na moje emaila a centrala telefoniczna która kieruje na "zwrot kaucji" jest niemożliwa do osiągnięcia. Ostatni raz korzystam w ich usług.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.50
Zalety

nowe samochody

Wady

kaucja nie zwracana w terminie

Extra informacje

Rafał / 2021-05-14

Uwaga - naciąganie na dodatkowe koszty. Dostałem auto wielokrotnie obite. Podczas wynajmu zarysowałem kosmetycznie zderzak ( jedna rysa od drzwi garażowych, bez wgniecenia ) i mimo że zderzak miał większe wcześniejsze uszkodzenia dostałem fakturę na 1476,00 PLN (!) Firma nie naprawia takich uszkodzeń tylko na nich zarabia. Na moją reklamacje niewiele obniżono fakturę i zwrócono uwagę, że przecież podpisałem regulamin....Także warto go czytać dokładnie i w całości.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00
Zalety

jestem niezadowolony

Wady

jak wyżej

Extra informacje

michal / 2021-02-07

firma niepowazna. bardzo zle wrazenia z najmu. bardzo odradzam - lepiej wybrac inna. wylaczaja auta w srodku nocy na autostrada. strasza klienta. nie oddaja depozytow.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
1.00

cypriandobro / 2018-04-12

Chyba najlepsza wypożyczalnia, wypożyczyłem auto, które miało na mnie czekać na lotnisku w Krakowie. Czekało na mnie czyste i z paliwem wystarczającym na spokojną podróż, czasami w innych wypożyczalniach, samochody podstawiane były z minimalną ilością paliwa.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00
Zalety

czyste auto, od razu było do odebrania

Wady

Extra informacje

irka wrocław / 2018-04-09

Wypożyczalnia aut z jasnymi zasadami. Na tyle ile wypożyczyłam, tyle zapłaciłam, auto było nowe i bez limitów kilometrów co jest rzadkim atutem w porównaniu do innych wypożyczalni.
Jakość obsługi
Oferta
Poziom cen
Wygoda
5.00

Podróże i wypoczynek Carnet opinie