Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • CYBERNET WMW
  • /
  • 1

Opinie o CYBERNET WMW

Internet CYBERNET WMW opinie
Cena
4.31
Niezawodność
4.24
Obsługa klienta
4.65
Parametry
4.41

Średnia ocen

4.40

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

18

dodanych opinii

 

Animowy / 2022-02-04

***OWY
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

NIE MA

Wady

WSZYSTKO

Extra informacje

NIEMA

sandman / 2021-11-08

Na Zelkowie w końcu zawitał światłowód - TO JEST TO!!!!!!!!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szybko działa, super

Wady

brak

Extra informacje

sprawni technicy, dobrze działa biuro

Ronald-N / 2020-11-27

Ja miałem do wyboru duże firmy po linii telefonicznej lub poprzez LTE ale wybrałem światłowód od Cybernet WMW . Chyba najlepsza opcja w Zabierzowie. Znajomi też są zadowoleni.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Stabilność, obsługa klienta.

Wady

dość długo czekałem na podłączenie (mimo tego było warto)

Extra informacje

kilka miesięcy

Rafał / 2020-06-04

Instalacja była sprawna a potem sami zobaczyli problem z jakością i poprawili, do stosowali do lokalizacji. Dobrze, że jest partner do rozmowy bo w GSM nobody cares????
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Stanisław / 2020-05-13

Prędkość transferu zgodna z deklaracją. Obsługa na najwyższym poziomie. Wszystkie umówione spotkania punktualne co do minuty. Obsługa biurowa i techniczna bardzo uprzejma i fachowa. Wybrałem 100/100 jest OK
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Miła, szybka, fachowa i punktualna obsługa

Wady

Extra informacje

tydzień

Michał / 2020-04-23

Najpierw miałem radiówkę, teraz światłowód jestem b. zadowolony. ALE! chciałbym opisać obsługę klienta. Za każdym razem jak tam zadzwonię to sprawa jest załatwiana od ręki. Obsługa kompetentna, nawet jak się nie da zrobić coś od ręki to następnego dnia sprawą zajmuje się dział techniczny. Zawsze załatwiam swoją sprawę: czy to z konfiguracją rutera, modemu itp. Jak bym mógł to dałbym im OSCARA.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

~3ryk / 2017-07-14

FIBER ACTIVE 100Mbit - łącze rewelacja, gorąco polecam!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

-prędkość 100Mb(w nocy 200Mb)-stabilność-bardzo niski ping-cena

Wady

-brak

Extra informacje

Zabierzów

~_Mateusz_ / 2017-03-17

Internet jest tragiczny. Codziennie występują problemy z łączem. Po wielu telefonach i wizytach u dostawcy zero reakcji. Panowie fachowcy od 2 lat nie potrafią zlikwidować problemu, którym jest ping oraz ciągła utrata łącza. Stanowczo odradzam zawierania umowy z tą firmą. Jest to strata pieniędzy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

BRAK

Wady

Wszystko

Extra informacje

z usługi korzystam 4 lata

~akcja / 2016-11-16

Dobra stabilność łacza. Bardzo skąpo wydzielany upload (w podstawowych pakietach ponizej 1 Mbps). Ceny wygórowane- korzystają z niewielkiej konkurencji na obrzeżach Krakowa.

~Janusy49 / 2016-10-05

Internet światłowód w Zabierzowie, bardzo szybko działa nie ma żadnych przerw, korzystają dzieciaki, żona i ja, wszysko śmiga. Jedyny minus to cena :(
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Internet śmiga bez problemów, polecam.

Wady

Jedna awaria, trwała ok 2 dni. Cena.

Extra informacje

5 miesięcy

~Paweł Karkowski / 2016-10-01

Bardzo dobra sieć bez przerw, pracujac grajac w gry wszystko śmiga. Polecam wszystkim internet światłowód.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wszystko

Wady

Brak

Extra informacje

~Lord_Nikkon / 2015-05-04

Minęło niemal pół roku odkąd mam internet w Cybernet WMW. Oto garść informacji, które mam od czasu ostatniej opinii (pisze drugą dlatego, że pierwsza była pisane do pewnego stopnia pod wpływem chwili). Internet pracuje nadal bez jakichkolwiek problemów. Ostatnio (patrząc na moje doświadczenia u innych providerów) miałem utraty pakietów i oczywiście zacząłem obarczać winą dostawcę a jak się później okazało serwer miał poważne problemy i jak się okazuje Cybernet jest tu najmniej winny. Opcja 12Mbit pracuje wyśmienicie ale zaczynam odczuwać niedostatki prędkości bo jak włączy się cztery komputery i każdy chce wejść na YT to zaczyna być wesoło (na pewno nie jest źle ale brakuje trochę do 100% komfortu). Warto przeprosić się z opcją QoS i ustawić priorytety (np VoIP i inne usługi strumieniowe i UDP na najwyższej pozycji). Czasami zauważam zwiększony ping (czepiam się) z 16 do 20ms co co w codziennym użytkowaniu nie ma większego znaczenia. Osobiście bardzo chętnie przeszedłbym na opcję 15mbit ale może źle zrozumiałem (noemen omen bardzo miłą i posiadającą sporą wiedzę) Panią w WMW, że musi się skończyć moja umowa na 12 mbit. Trudno-zaczekam, choć te ekstra 3 mbit na pewno by nie zawadziły, zwłaszcza że różnica (teraz mam 12 miesięczną umowę) wynosi 2 zł (przy przejściu na 24 miesiące). Tak czy siak sieć działa doskonale a po ostatniej wymianie switcha w szfce na przemysłowy 24 portowy HP procurve sieć działa zawsze na 12mbit (z lekkim haczykiem) w dzień i 24 mbit w nocy. Należy też pamiętać o zakupie dobrego routera (ja osbiście mam Asus RT-N66U który ma sprzętową obsługę NAT), który wyciśnie z łącza dosłownie wszystko. Ludzie narzekający mają często jakiś złom który umie naprawdę skutecznie stłamsić najlepsze łącze. Na takich rzeczach nie należy oszczędzać. Naprawdę jestem zafascynowany tym jak cała sieć funkcjonuje. Cybernet nie obiecuje niewiarygodnych prędkości, które w starciu z rzeczywistością dzielimy przez 2, 4 a czasami 8 bo jest szczyt obciążenia sieci, kiedy ludzie wracają do domu i siadają przed komputerami. To jest ogromny plus bo mimo zapisu że firma zapewnia np "DO" 12 mbit tak naprawdę nie wiele to znaczy. Dla Cybernetu to chyba wyznacznik i to jest naprawdę świetne 12 znaczy 12 i to przez cały czas. Wiem że pieję z zachwytu ale mam powody. Pracowałem dla różnych firm telekomunikacyjnych i wiem jak to wszystko działa od kuchni. W Cybernecie jest uczciwa oferta, sprawna obsługa i co najważniejsze bardzo stabilne łącza a o to właśnie chodzi. Teoretycznie (tak wyszło podczas pomiarów) na moją antenę można podać 60mbit stabilnego sygnału, czyli zapas mam a jestem kawałek od anteny. Poleciłem sąsiadowi który właśnie się buduje i wiem że nie będzie zawiedziony. Poprzednio może narzekałem na brak TPSA a teraz jestem szczęśliwy bo wolę dać zarobić WMW za stabilne łącze niż naszemu monopoliście za ciągłe jaja i brak jakiegokolwiek supportu i biurokratyczną gehennę.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Maksymalna stabilność i prędkość łącza o każdej porze dnia, bez względu na pogodę, świetna obsługa, rozsądne ceny

Wady

Fajnie by było aby dało się przejść na szybsze łącze przed końcem umowy (kwestia dogadania się na spokojnie bo może źle się zrozumieliśmy)

Extra informacje

6 miesięcy

~Piotr / 2015-02-18

Polecam. Świetna obsługa klienta. Nie mam powodów do narzekań. Jestem klientem w tej firmie od okolo 8 lat i przez ten czas może raz zdarzyło się że nie miałem internetu, ale to było spowodowane awarią po burzy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Obsługa klienta, niezawodność, parametry

Wady

Extra informacje

~Lord_Nikkon / 2015-01-25

Od dwóch miesięcy mam najszybszą opcję dostępu do internetu z firmy CybernetWMW. Opcja 12(24-w nocy)Mbit/2048kbit. Muszę stwierdzić kilka rzeczy. Po pierwsze obsługa firmy jest bardzo dobra, Instalatorzy bardzo mili i fachowi. Zostawili po sobie porządek i wytłumaczyli wszystkie kwestie. Pomijam już fakt że kiedy trzeba było przestawić antenę na PPPoE z routera, można było się dodzwonić do biura i otrzymać fachową pomoc. Druga kwestia to pokrycie zasięgiem. Mieszkam w Bronowicach na nowym osiedlu (domki jednorodzinne) i o TPSA mogę zapomnieć. Korzystałem z dwóch firm na przestrzeni dwóch lat (nazw nie będę wymieniał) i internet dawał mi tak strasznie popalić że się w głowie nie mieści (Miałem 6 mbit w umowie a ledwo na antenie miałem 1mbit i to z niewiarygodnymi pingami). W CYbernet mam w nocy pełne 24mbit z pingiem (sic!) 6ms w obrębie Krakowa a do Niemiec na poziomie 22ms. To jest osiągnięcie jak na sieć radiową. Ostatnia kwestia to koszty. Nie jest tanio ale możecie mi wierzyć że kiedy mieszka się na takiej informatycznej wyspie i żaden inny dostawca nie może dostarczyć Wam nawet przyzwoitego sygnału - portfel łatwiej się otwiera w wypadku tak stabilnego łącza. Chciałbym znaleźć jakiś minus Cybernetu ale po prostu na razie go nie widzę. Sieć działa non stop i zawsze z pełną prędkością, różnice w pingu (sprawdzane o różnych porach dnia) nie przekracza 2ms między minimalną a maksymalną wartością. Może trochę boleć prędkość 12Mbit ale podobno za jakiś czas łącza mają przyspieszyć, zresztą tragedii nie ma. Ogólnie serdecznie polecam. W Bronowicach na pewno nie ma lepszego dostawcy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Świetny sygnał i prędkość, fachowa obsługa, absolutnie bezproblemowe działanie, cena adekwatna do jakości.

Wady

Prędkość mogłaby być wyższa (jak na sieć WIfi i tak nieźle),

Extra informacje

2 miesiące cena 109 zł/mc

~Augustyn / 2015-01-20

Internet po prostu działa, nawet nie wiem że jest to net radiowy. W sumie to chodzi jak upc w bloku w Krakowie gdzie mieszkałem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75
Zalety

bezawaryjnie

Wady

mogłobybyć szybciej

Extra informacje

1 rok

~Klaudia / 2014-10-01

Mam internet z WMW już trzeci rok i jestem naprawdę zadowolona. Jakjest coś nie tak, dzwonię i wszystko jest naprawiane. Serwis przyjeżdża na miejsce i usuwa usterkę, oczywiście bezpłatnie jeśli to ich wina. Może ze 2 razy miałam problem. U poprzedniego - totalna pomyłka. Miałam przez rok z czego pół roku nie działała, a wciskali mi że to wirusy w kompie. Kosmos. Prędkość w WMW też ok, wsio zgodne z umową i nocne taryfy też pięknie śmigają. Nie są za tani to fakt, ale wole więcej płacić i mieć usługę niż płacić mniej i częściej jej nie mieć. Polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

bezawaryjnosc, dobry kontakt z BOK, szybkość działania usługi

Wady

cena

Extra informacje

3lata

~niezadowolony / 2013-12-24

Nie polecam. Dlaczego? Otóż przez pierwsze 2 lata internet był całkiem dobry, ale co działo się od razu po przedłużeniu umowy... Korespondencja emailowa nie kończąca się, telefony i wizyty w biurze, ale to wszystko na nic. Oczekiwam jako-takiego pingu, po oświadczeniu, że mam bardzo dobrą lokalizację, ale tego nie otrzymuje. Ponadto od 20 grudnia, do 6 stycznia - katastrofalne pingi. Skoki od 100 do 300. Gratulacje jednym słowem.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

Do obsługi raczej nie ma się co przyczepić...

Wady

Ale za to przez rok nikt nie umie rozwiązać problemu z moim łączem, mimo wielokrotnego kontaktu, różnych działań tego ISP, wszystko na nic, aczkolwiek wiem, że mogło być lepiej - bo już było.

Extra informacje

3 lata

~Robercik / 2009-09-07

mam od Cybernetu internet ponad rok. Nie wiem jak wcześniej działało ale podobno teraz jest dużo lepiej niż kiedyś bo podłączają w nowej technologii. U mnie w każdym razie jest ok, pracuje w domu więc mam okazje "testować" łącze praktycznie non-stop.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

-obsługa klienta, jakość

Wady

-cena

Extra informacje

ponad 12miesięcy

Internet CYBERNET WMW opinie