Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Komputery
  • /
  • Drukarki
  • /
  • Brother DCP-330C
  • /
  • 1

Opinie o Brother DCP-330C

Komputery Brother DCP-330C opinie
Cena/Jakość
4.08
Jakość druku
4.15
Materiały eksploatacyjne
4.12
Parametry
3.68
Wydajność
3.62

Średnia ocen

3.93

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

26

dodanych opinii

 

~adam_82 / 2011-08-31

Witam drukarka używana w domu jak u przeciętnego Kowalskiego.Po okresie gwarancji pojawia się błąd F4 - uszkodzona głowica a raczej jakaś ściema z tym uszkodzeniem.Problem pojawia się w większości drukarek Brothera.Nie polecam mimo dobrej ceny.
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
3.20
Zalety

tani.

Wady

mało żywotny sprzęt.

Extra informacje

~rybak / 2011-06-14

Posiadam od 5 lat, około 45000 wydruków, zwykłe i foto, większość w kolorze. Nawaliła po około 6 miesiącach. Wcinało papier przez około 2 tygodnie, średnio raz na 20 "strzałów". Miałem momentami dość, ale przetrzymałem i od tamtej pory ani razu to już się nie powtórzyło :)90% pracy na zamiennikach, gdzie litr wychodzi około 1000 PLN i to w zwykłych sklepikach, wiem, że na allegro, jeszcze taniej. Design i kształt "budy" tak trafiony, że po dziś dzień mało co zmienili w nowych modelach. Jedyna chyba wada to, że ma problemy z grubym papierem foto A4, powyżej 200g/m2. Trzymam ją do oporu, hehe.
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
5.00
Zalety

Tania eksploatacja, niezły design, niezniszczalna, dobry skaner, kaseta na 100 kartek, jakość i szybkość wydruku

Wady

Problemy z papierem foto A4 gram. pow. 200g/m2

Extra informacje

5 lat, kupiony za około 350 zł

~KOLEŚ / 2011-04-25

Nie rozumiem czemu inni narzekają, bo ja mam tą drukarkę 4 lata i jest idealna do domu oraz dla osób które nie chcą zbankrutować na materiałach. Drukuje też na papierze foto małym. Tusze najlepiej kupować z jeta.
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
5.00
Zalety

nie droga, pobiera mało tuszu

Wady

nie ma, nie znalazłem

Extra informacje

4 lata, 330zł

~slawek9999 / 2011-02-11

Nieodparcie nasuwa mi się porównanie do francuskiego auta - milion bzdur elektronicznych i ciągle coś się psuje. Czujnik temperatury, czujnik taki, owaki, bład 4f, 48 itp itd. Kompletna beznadzieja. Jeśli temperatura za niska(czyt. drukarka w pokoju) - nie drukuje i nie kseruje. (albo po prostu, jeśli ten czujnik się zepsuje, co dzieje się dosłownie co chwilę...). Jeśli brak któregokolwiek z kolorowych tuszów (C,M,Y) - nie drukuje na czarno (nawet w lexmarku sprzed 12 lat, gdy zabrakło mi kolorowego tuszu, drukowała na czarno). Jestem kompletnie zawiedziony tym sprzętem, zgodzę się, że drukuje bardzo ładnie jak za tą cenę - no ale właśnie tylko wtedy, kiedy już łaskawie w ogóle drukuje. Ogólnie tak jak powiedziałem na wstępie - jak francuskie auto - piękne, gładkie, kolorowe, ale najczęściej widziane w drodze do serwisu.Odradzam
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
1.80
Zalety

dobra jakość drukuniska cenadobry wyświetlacz

Wady

bardzo awarynjezbyt wiele czujników, w większości zupełnie niepotrzebnychbardzo frustrujące, potrafi zawodzić w każdej chwili, nieregularne działanie - raz drukuje a za chwilę nie, gdy jeden z czujników wykazuje pewną nieprawidłowość

Extra informacje

1,5 roku

bodzio-nida / 2011-01-26

Mam ją od dwóch lat i nie narzekam po dzisiejszy dzień skanuje i drukuje jak ktoś nie potrafi obchodzić się z tym Broterem to niech nie wypisuje takich pierdół.
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
4.40
Zalety

oszczędna

Wady

zacinanie papieru fotograficznego

Extra informacje

mam go 2.5 roku

~Aga / 2010-10-15

nie jestem zadowolona drukarkę mam dopiero 9 miesięcy a już dawałam ją trzy razy do naprawy prosiłam o nowy sprzęt, ale nie spełniono mojej prośby Nie polecam drukarki tej firmy 9 miesięcy 400,00 zł
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
1.60
Zalety

Wady

Extra informacje

9 miesięcy 400,00 zł

~NIE POLECAM / 2010-09-13

NIe polecam ! Po gwarancji i bardzo sporadycznym drukowaniu (głównie urządzenie działało jako skaner) pojawia się nagle błąd 4F. A to dopiero 2 wymiana tuszu na drogie zamienniki ! I nie prawdą jest że jest tanie w eksploatacji (tusze), bo przy stosowaniu zamienników można utracić gwarancję !powyżej 2 lat
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
3.20
Zalety

Wady

Extra informacje

powyżej 2 lat

~nautic / 2009-12-25

właśnie dziś straciłem do niej cierpliwość i połamana wylądowała na śmietniku. Same problemy z nią miałem. Omijać szerokim łukiem. Do bani!!!
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
3.40
Zalety

tanie zamienniki

Wady

ciągłe zatroy papieru i awarie.

Extra informacje

2 lata

~jozwa75 / 2009-03-25

Jak czytam opinie niektórych to wnioskuję że najlepiej żeby ich drukarki nie pobierały tyszu i jeśli to możliwe papieru !!! Śmieszni są co niektórzy. Ja mam trzeciego BROTHER-a i nigdy nie miałem najmniejszego problemu z tymi urządzeniami. Ale o gustach się nie dyskutuje. DCP-330c dla użytku domowego jest super !!! Zdjęcia drukuje wyśmienicie nawet na A-4 !!! Polecam w pełni to urządzenie !!! Pozdrawiam wszystkich forumowiczów !!!
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
5.00

~Siko34 / 2009-01-15

Najgorsza drukarka jaką mam !Po prostu cały czas w naprawie !Nie polecam !Siko34Wady1000
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
1.00
Zalety

Wady

1000

Extra informacje

~agawa / 2009-01-03

Najlepszy zakup jaki poczyniłam w życiu. Mam od 1,5 roku. Działa bez zarzutu. Bardzo tanie zamienniki. Duży wyświetlacz. BARDZO prosta w obsłudze. Polecam!!!
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
4.80
Zalety

cena

Wady

dość głośna praca

Extra informacje

1,5 roku

Bryniu / 2009-01-01

wszyscy mi polecali to urządzenie, bo jest nie zawodne tanie i ładnie drukuje.... i drukowała ładnie..... do czasu. mam ja półtora roku i zepsuła mi się dwa razy i dwa razy to samo, oczywiście gwarancje mogę sobie w d*** wsadzić, a koszt naprawy to 160 zł. nie polecam tego urządzenia- BROTHER TO BEZNADZIEJA!!!!!
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
2.60

~Doniu / 2008-08-07

Drukarka ogólnie jest bardzo dobra solidna i do tego bardzo tanie zamienniki co ułatwia sprawe jedyna wada moim zdaniem to ze robi sie zator przy papierze fotograficznym A4 z gramatura 210g. Pozdrawiam i polecam:).
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
4.60
Zalety

bardzo dobra jakosc druku i szybki skaner

Wady

zatory przy papierze fotograficznym A4 z gramatura 210g

Extra informacje

8 miesięcy albo

~Gwiazdor / 2008-08-07

Problem pojawia się z papierem,chodzi mi o to,że z niewiadomych przyczyn robi mi się zator papieru co jest bardzo uciążliwe.Mam ją już prawie pół roku i dotychczas spisywała się bez błednie,Jakość zdjęć jest wręcz perfekcyjna,jakość druku także aczkowiek czasem się jej "poleje" tam gdzie nie powinno.Trochę też mam zastrzeżenia do czasu drukowania - miało być szybko,a niestety zanim przymie dane to trochę trwa.Mimo wszystko Ogólnie sprzęt dobry.Skaner +5,Kopiarka +5 Drukarka +4.Materiały eksploatacyjne bardzo tanie.Komplet można kupić już za 40zł a nawet taniej
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
4.60
Zalety

Tanie drukowanieDobra Jakość fotografiiMałe gabaryty

Wady

Problem z podajnikiem papieru (częste zatory papieru)Za długo ładuje dane

Extra informacje

6 msc / 249zl

~nero / 2008-05-23

Drukarka po prostu padła!Po 9 miesiącach i około 16 ryzach papieru!padły głowice!, gwarancję mogę sobie wsadzić w ****** (domyślcie sie sami!), nie uznali mi jej.zaczęła z czasem coraz gorzej drukować ... i gorzej ....i całkiem drukowała z przerwami (czarny tusz!).Nie ma mowy że zaschły tusze bo po prostu nie miały czasu. Drukarka codziennie pracowała. Zresztą po tym jak mi gwarancji nie uznali to nawet je czyściłem ale to nic nie pomogło.Jest obecnie na śmietniku .....Pozdrawiam Nero
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Wydajność
2.75

~szary_x / 2008-04-06

1 tani tusz2 wolno przyjmuje dane , zbyt dużo tuszu zużywa na samym czyszczeniu!!!3 nie za dobre jak na taki sprzęt4 jakość nie taka zła jak piszą5 dobra
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
3.60
Zalety

cena kupna i eksploatacji

Wady

brak możliwości wyłączenia zbyt częstego czyszczenia (zużywa dużo tuszu na tym)

Extra informacje

9msc. 250zł

~haker 2000cb / 2008-03-26

Witam. Wiecie czemu takiej drukarki nigdy nie widac na witrynie sklepu vobis, bo sa inne na kturych sie lepij zarabai i na materiałach eksploatacyjnych czyli tuszach.Jest to jak do tąd jedna z najtanszych w eksploataci drukarek.Był pewien model canona gdzie napełnianie było bajecznie proste ale zasobnik mały jak paczak zapałek ni to na wszystkie kolory. Jednak brother bije go na gowe. Jnstrukcja napełaniania katridzy:Najlepij używać zamiennikuw firmy Dulin (podwujna pojemnośc)15 zł za sztuke, ale w jednym i w drugim pszypadku wystarczy rozłamać obudowe (rozpołowić) wyciągnać w orginale igłą gumową zatyczke odpowietsznika i pełniutką stszykawke bez igły wetknąc w miejscu gdzie podłancza sie drukarka i wtłoczyć atrament, po skonczonej operaci włożyć gumowy korek. pszy zamiennikach jest to jeszcze prostsze i bardziej efektywne bo starcza na dłużej.pozdro, sorki za pisownie.
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
4.60
Zalety

łatwe napełnianie i tanie zamienniki

Wady

troche zagmatwane menu i wcian czasem kartki

Extra informacje

6 miesiecy

~pix / 2008-03-21

Kupiłem to urządzenie w połowie stycznia jako moje pierwsze 'all-in-one'. Na początku byłem zdecydowany na zwykła drukarkę atramentową HP, ale kolega niby żartem rzucił 'a może byś tak kupił urz. wielofunkcyjne' I rzeczywiście tak się stało.Muszę powiedzieć, że jestem miło zaskoczony - i to pod każdym względem. Urządzenie już na pierwszy rzut oka po wyjęciu z opakowania wydaje się bardzo solidne - wszystkie elementy są dobrze dopasowane, przyciski chodzą miękko, nic nie skrzypi. Dużym plusem są pojemniki z tuszem - każdy kolor CMYK jako osobny pojemnik - w razie wykończenia jednego koloru wymieniamy ten kolor (a nie - co było moją zmorą i doprowadziło do uszkodzenia 2 z 6 moich poprzednich drukarek - musimy czekać aż wszystkie kolory się skończą). Wydajność - dotychczas zadrukowałem na tym urządzeniu 2 ryzy (2*500) a wskaźnik poziomu tuszu na urządzeniu wskazuje: BK troszkę poniżej połowy, Y prawie full, C tyle samo co BK, M 50%. To chyba mówi samo za siebie. A drukuje wszystko - od samego tekstu po pełnokartkowe zdjęcia bez marginesów.Kolejny plus to czytnik kart pamięci. Okazuje się, że po podłączeniu do komputera czytnik jest widoczny jako dodatkowy dysk wymienny - bardzo wygodne. A skoro już o czytniku mowa to fajna jest możliwość bezpośredniego skanu na kartę - mamy wtedy wybór formatu JPG/TIFF a nawet PDF, kolor/BW oraz jakości.Po podłączeniu do komputera i zainstalowaniu sterowników, które oferują bardzo dużo możliwości konfiguracji urządzenia, byłem cały czas zaskoczony: bardzo dobry skaner (wysoka max. rozdzielczość), kopiarka (szybka). Czego więcej chcieć?No i złącze PictBridge.....bajka.Podstawowym minusem jest to, że urządzenie nie posiada możliwości druku bezpośredniego dokumentów z pendrive....no ale nie można za tą cenę wymagać aż takich rzeczy.... I tak producent zadbał o zadowolenie użytkownika.Jestem bardzo zadowolony i szczerze polecam.pixOd połowy stycznia
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Od połowy stycznia

~patros / 2008-02-01

Drukarja super! ale tylko z obudowy, niestety nie mogłem do kąca jej sprawdzić gdyż wydrukowała tylko stronę prubną i koniec na płycie nie mam sterowników do windows Vista a w internecie bardzo trudno je znaleść.
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
4.00

~RiQ / 2008-01-05

Tak jak w tytule. Jedyna wada to ... hmmm, problem się zaczyna w momencie gdy kolorowy tusz się skończy. Chodzi o to, że drukarka NIC nie wydrukuje - nawet czarnego tekstu, do którego kolor jest niepotrzebny.
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
4.80

~Didix / 2007-12-23

Urządzenie w stosunku jakość-cena moim zdaniem najlepsze na rynku.Sprawdzałem paru konkurentów i naprawdę wypadali gorzej. Dla mnie dużym ułatwieniem jest podawanie papieru od przodu. Moja drukarka stoi na dość niskiej półce.Zamienniki naboi bardzo tanie, pojemne i możliwe do kupienia w przezroczystych obudowach co niejednokrotnie ułatwia ocenę poziomu zużycia. Super sprzęt za przystępną cenę !! Funkcja autoczyszczenia głowicy jak na razie działa bez zarzutu.
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
5.00
Zalety

Tylko plusy.

Wady

Brak istotnych

Extra informacje

6 m/cy 330 zł.

~jano69 / 2007-12-11

Mam już 3 tygodnie i widzę wiele wad i najchętniej zrezygnowałbym z zakupu, gdyby to było możliwe.Jest to już moja 3-cia drukarka, a więc mam pewne porównanie.1.Jest trudna w obsłudze. Nie ma mowy o t.zw. intuicyjnej pracy.2.Trudne ładowanie papieru.Trzeba najpierw wyciągnąć szuflade, otworzyć pokrywę,upchać papier w wąską szparę,zamknąć pokrywę, wsunąć szufladę na miejsce.To trochę za dużo jak na XXI wiek.W innych drukarkach papier po prostu kładzie się na podajnik.3.Powolna praca.Od naciśnięcia "drukuj" do rozpoczęcia drukowania ,bardzo długo.4.Już dwukrotnie zakleszczył mi się papier bez powodu.5.Zdjęcia drukuje bardzo powoli i są średniej jakości.A ile to roboty zamiana szuflad z papierem,ustawianie menu, a za chwilę to samo drugą stronę, aby drukować teksty.Tusze faktycznie są najtańsze na rynku i dlatego ją kupiłem (jestem emerytem), ale to za mało!
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
3.20
Zalety

Tania eksploatacja

Wady

Niewygodna i skomplikowana obsługa

Extra informacje

3 tygodnie za 329 zł.

~Bart40 / 2007-11-11

Wszystko działa bez zastrzeżenia. Tanie materiały eksploatacyjne, dobry wyświetlacz LCD 2'0 , Skaner kopiarka bez zatrzeżeń, wydruki w normie. Jedyny minus: Dość głośna praca sprzętu. Idealne do pracy w domu. Mam 2 dni, kupiłęm za 359 zł.
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
4.60
Zalety

Wady

Extra informacje

Mam 2 dni, kupiłęm za 359 zł.

~nero / 2007-10-09

WitamChcia?em doda? ?e narz?dzie OCR jest do bani. W ?aden sposób nie umywa sie do FinerReadera.Brak funkcji Duplex, o czym ju? pisa?em. Papier foto nadaje sie tylko powy?ej 250 g/m2. A to dla tego ?e w przypadku cienkiego papieru jest problem z utrzymaniem go na rolce (przy ko?cu drukowania). Ale fotki robi super :).Nie wiem dlaczego czasami jak zamierzam wydrukowa? np same strony nieparzyste to druknie czasem jedn? parzyst?, widocznie sterownik nie dopracowany :/. Oczywi?cie sterowniki zmienia?em .Pozdrawiam Nero
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
4.40
Zalety

tusze,

Wady

brak funkcji duplex, i to co wcze?niej

Extra informacje

6 miesiecy

~levy / 2007-09-11

Świetna drukarka. Bardzo cicha praca, szybki skaner wspaniała jakość druku zarówno w kolorze jak i w czerni, przyjazna obsługa drukarki po prostu świetna bardzo polecam ten model
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
5.00
Zalety

szybka i cicha praca, piękne wydruki

Wady

brak ;)

Extra informacje

1 dzień 326

~Nero / 2007-07-06

WitamJakiś czas temu zakupiłem drukarkę Brother DCP 330C. Piszę ta opinie aby zachęcić Was do nabycia tego modelu. Wiem że w wielu sklepach sprzedawcy wahają sie z zaproponowaniem tego modelu gdyż jest stosunkowo nowy na rynku. Jednak ja jak najbardziej jestem przekonany. Na pierwszych tuszach pociągnąłem jakieś 430 stron, na kolejnym już byłem bliski 500 stron!!!. Za pierwszym razem było mniej stron lecz część tuszu "zmarnowana" na wypełnienie przewodów itp. Dusze są nieporównywalnie tańsze od praktycznie wszystkich modeli na rynku . czarny - 70zł (oryginał),20 zł- zamiennik. Komplet zamienników 40zł + przesyłka (na allegro). A wiec są bardzo wydajne. Cichy i szybki skaner. I bardzo dobrej jakości druk (zwłaszcza Foto). Porównywałem go ze zdjęciem fotograficznym. Jedyną różnica był nieco jaśniejszy odcień na wydruku.Jedynie co mi sie nie podoba w tym modelu to brak obsługi przez sterownik druku dwustronnego. Pozdrawiam Nero (jeśli masz pytania to pisz!! [email protected] a postaram sie odpowiedzieć)
Cena/Jakość
Jakość druku
Materiały eksploatacyjne
Parametry
Wydajność
4.80
Zalety

tania eksploatacja, w miarę cicha i szybka, wygląd, jakość druku !!

Wady

brak obsługi druku dwustronnego przez sterownik drukarki

Extra informacje

3 miesiące, 340 zł

Komputery Brother DCP-330C opinie