Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Komputery
  • /
  • Laptopy
  • /
  • Benq Joybook P52
  • /
  • 1

Opinie o Benq Joybook P52

Komputery Benq Joybook P52 opinie
Bateria
3.44
Cena/Jakość
4.89
Jakość wykonania
4.33
Wydajność
4.44
Wyposażenie
4.67

Średnia ocen

4.36

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

11

dodanych opinii

 

~Paulka / 2012-02-03

U mnie lapek ma juz 5 lat jestem z niego w zupełności zadaowolona chociaż w chwili obecnej dosć wolno chodzi ale podolał różnorakie próby wadą u mnie było to ze po 2 latach chociaz na szczescie jeszcze na gwarancji poszla nagrywarka ale obecnie jest w 100 % sprawny jedyna jego wada było to ze w sumie od samego poczatku mocno się nagrzewał chociaz nie powodowalo przegrzania i jakichs problemów technicznych.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wydajność
Wyposażenie
4.00
Zalety

na tamte czsy parametry tego laptopa były w rozsadnej cenie

Wady

szybko sie nagrzewał

Extra informacje

5 lat kosztował ok. 3000 zł

~Lukasz / 2011-03-27

Mam joybook p52 od ponad 3 lat 0 problemow, nie wiesza sie, wszystko dziala kazdy klawisz, jedynie co to jedno z wejsc usb zrobilo sie 1.0 pozostale 3 to 2.0 ostatnio zainstalowalem windows 7 i wszystko smiaga super szybko bez problemow jak na nowym sprzecie:)

~alis / 2009-12-20

mam go od 2 lat, ale niedawno wsadziłam do slotu kart ms pro duo nie mogę jej wyjąć, co zrobić??
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wydajność
Wyposażenie
4.20

~gringo / 2009-12-08

mam benq 2 lata i w związku ze studiami korzystam z calej masy programow graficznych. to, co robie codzienne temu komputerowi nie miesci sie w standardach i niejednemu lepszemu notebookowi sprawiło by problem;)swietna matryca, superwydajny, bardzo solidny - za taką cene na prawde warto go miec. duzy minus to fakt, ze cholernie sie grzeje - mozna jajka smażyć (dosłownie:P). w konsekwencji takiego grzania po roku bateria do wymiany.ogolnie: polecam tym, ktorzy rzadko korzystają z kompa w trasie (grzanie i bateria).ale jezeli jestes rzeźnikiem i chcesz robic swojemu komputerowi to co ja robie swojemu, to kupuj ;]p.s. szanse, ze ukradną twoj komputer zmniejszają sie z chwilą, kiedy złodziej widzi napis "benq" ("benq...a co to za szit??") :P
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wydajność
Wyposażenie
4.40
Zalety

BARDZO WYDAJNY, swietna matryca, duza odporność na wstrząsy i uderzenia, dobra cena

Wady

BARDZO sie grzeje -> szybko pada bateria

Extra informacje

2 lata, ok 3tys zl

~Wawrzyniak / 2008-04-01

Podoba mi się dobre wykonanie i wrażenie solidności podczas użytkownaia. Z tę cenę bardzo porządny sprzęt, nawet gry chodzą całkiem dobrze :)
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wydajność
Wyposażenie
4.40
Zalety

Dobre wyposażenie, stosunkowo korzystna cena, brak rzucających się w oczy wad...

Wady

Na razie nie zlokalizowałem

Extra informacje

Kupiony za 3085, mam go od półtora tygodnia.

~Danann / 2008-02-22

myszka, pokrowiec,karta graficzna,OK wady to zle rozmieszczenie wejsc- glosniki z przodu, powinno byc wiecej usb z boku kosztem tych z tylu. Zle chlodzenie wlot powietrza na spodzie slabo chlodzi, wylatuje tez spodem na kolanach az parzy a stol jest goracy od spodu. zaleta jest dobry dzwiek przestrzenny ale glosniczki sa slabej jakosci.Czesto myszka sama stuka jak sie najedzie na cos, czesto jest to drugie klikniecie.Podstawowa wada to brak sterownikow na stronie producenta i 0801.. do pomocy technicznej.Jeszcze jedna wada naped cd zaczyna przy wiekszych predkosciach pracowac jak betoniarka caly laptop chodzi po stole.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wydajność
Wyposażenie
4.00
Zalety

dobra grafika, szybkosc procesora dodatkowe wyposazenie, dzwiek przy dodatkowych glosnikach

Wady

zle chlodzenie, brak aktualizacji sterownikow niezbyt dobre rozwiazanie wejsc usb i na glosniki

Extra informacje

Drugi rok, za niecale 3000

~jimmi1984 / 2007-07-26

Wymienili mi bez problemu wielki plus dla sklepu a nowy egzemplarz cudo wszystko gra jak powinno żadnych usterek  a firma Benq jest w 100 największych firm informatycznych informatycznych na świecie i 3 największym producentem paneli LCD
Zalety

jakość, cena , wnętrze :)

Wady

otwieranie

Extra informacje

4 dni 3500

~jimmi1984 / 2007-07-22

Niestety jeden padnięty piksel i poluzowana klawiatura kupiłem go wczoraj i jutro jadę wymienić na szczeście mam tydzień na rozruch :) gdyby nie te dwa defekty to dałbym mu 6+ obudowa solidna matryca gdyby nie ten piksel :( ale i tak wyraźna nie ważne gdzie się siedzi wszystko widać parametry za tą cenę 6+.Mam od paru miesięcy lcd benq i jestem bardzo zadowolony. Więc myślę że benq jest bardzo dobrą propozycją tylko należy dokładnie obejrzeć przed zakupem ja niby oglądałem ale jednak.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wydajność
Wyposażenie
5.00
Zalety

cena,parametry,funkcje dodatkowe.wygląd(kwestia gustu)

Wady

mam nadzieje że od jutra żadnych

Extra informacje

drugi dzień

~mikulina / 2007-03-18

Bardzo wydajny komputer, mam wersję z Turionem 64 x2 TL-52 i 1GB DDR2 533MHz na jednym slocie. W 3D Mark 2003 5500 punktów, w 3D Mark 2005 3300 punktów, w PC Marku 2004 4600 punktów. Dark Messiah Of Might And Magic chodzi elegancko w rozdzielczości 1280x800 (bez antyaliasingu). Odejmuję 1 punkt za wyposażenie, ponieważ w moim egzemplarzu nie ma tunera TV (nie wiem, czy w ogóle w Polsce jest sprzedawana wersja z tunerem) i nie ma Windowsa w komplecie, jeden punkt za jakość wykonania - w moim egzemplarzu klawisze F12, Num Lock i Pause za bardzo "sprężynują", jakby klawiatura była niedokładnie dopasowana w rejonie tych trzech klawiszy. Sumując, w tej cenie chyba najlepszy notebook, który zastępuje z powodzeniem komputer stacjonarny.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wydajność
Wyposażenie
4.40
Zalety

Super wydajność, bardzo i szybka jasna matryca, cena

Wady

Extra informacje

Mam go 3 tygodnie, kupiłem za 3695,00 PLN

~fanmario / 2007-02-27

Stanąłem przed wyborem: Notebook do 4K z jak najlepszą grafiką i dobrą matrycą np. 16 ns , najlepiej firmowy. Miałem czas ok 3 miesięcy. Śpieszyć sie nie musiałem. Przeglądałem fora i sklepy szukając optymalnego wyboru. W tym zakresie cenowym albo brak przyzwoitej grafiki albo matryca słaba. Parę perełek z obudowami, że strach podnieść.Uważam, że wąskim gardłem lapków nie jest procesor a właśnie grafika. Procesory są tanie i wydajne zarówno Intel jak i AMD, dobra grafika droga, mobilna to + 2K w lapku. Firma BenQ od kilku lat atakuje w tym segmencie, z sukcesami. Przeglądałem różny sprzęt i postawiłem na P52, z uwagi na grafikę. Miał pociągnąć nie byle jaką gierkę bo Medieval Total War II. Po małym problemie z usunięciem partycji Linuxa ( wcześniej się nim bawiłem i zrobiłem 2 instalacje i postawiłem 4 partycje linuxowe). Błąd wywalać natychmiast. Brak sterów!!! Usunąłem partycje przy pomocy Win 98 na piechotę (dos :), Win XP home, ani pro nie chciał i się zacinał z płytki. Wiem, że nie byłoby tego problemu abym od razu trzepnął tego linuxa . Ta dystrybucja to porażka. Pozostałe też sobie darujcie na razie nie ma sterów do Benq'a.Przeglądałem różny sprzęt i postawiłem na P52, z uwagi na grafikę. Testy. Winda OK. Stery OK, Oprogramowanie BenQ, nie dla mnie poza miernikiem baterii i programem do obsługi WiFi ( Atheros nie Benqa). Gry: MOHAA i PA OK na full!!!, Heroes IV OK, Medieval II OK!!! (stacjonarny Barton3200 z Radeon 9600Pro 256MB ledwie zipał :) Tutaj wypada bardzo pozytywnie, jak i przy odtwarzaniu filmów oczywiście DVD.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Wydajność
Wyposażenie
4.20
Zalety

Dobre wykonanie,(pozrywać naklejki bo wam potem ślady zostaną), pilot,pamięć na jednym waflu, można rozbudować nie wyrzucając poprzedniej.szybka matryca jak na lapka, no i grafika oraz cena. Na razie jestem bardzo, bardzo zadowolony, bo znacznie droższe nie przeszły u mnie testów z grami w które lubię od czasu do czasu .... :)

Wady

Brak systemu, tu polecam Media Center (sam mam pro). Za słaba bateria 2,5 h przy maksymalnym oszczedzaniu, brak stacji dokującej. Nie wiem gdzie dokupić tuner TV, lubi się pogrzać przy grach

Extra informacje

Komputery Benq Joybook P52 opinie