Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Elektronika
  • /
  • Telefony komórkowe
  • /
  • BenQ-Siemens EL71
  • /
  • 1

Opinie o BenQ-Siemens EL71

Elektronika BenQ-Siemens EL71 opinie
Bateria
2.44
Cena/Jakość
4
Jakość wykonania
4
Parametry
4.3
Wyświetlacz
4.4

Średnia ocen

3.83

w skali od 1 do 5.

 

BenQ-Siemens EL71 opinie BenQ-Siemens EL71
3.83 1623

~E.T. / 2010-12-29

Po 4 latach intensywnego używania, przyszła wreszcie pora na zmianę. No i mam do dyspozycji 4 średniej klasy telefony i nie potrafię się przekonać do żadnego. Może troszkę ta bateria, ale do codziennego ładowania można się przyzwyczaić. Reszta po prostu wymiata, mp-3 grają rewelacyjnie i żaden SE, czy Nokia nie są w stanie mu dorównać, brak radia da się przeżyć, wyświetlacz super, soft-miałem szczęście i zawiesił się parę razy w ciągu 4 lat, parokrotnie też walczylem z niekasującymi się SMSami, ale czas robi swoje i muszę się z wielkim żalem pożegnać z moim Benq-u, chociaż nie przekonują mnie inne telefony, poza tym muszę kupić dualsima, które są jeszcze gorsze jakościowo niż mój fonik
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.80
Zalety

mp-3

Wady

bateria

Extra informacje

4 lata

~Doris / 2010-08-04

Mam telefon 2lata wsumie, wreszcie padl na maksa... na poczatku myslalam ze jest super i ze jest odlotowy ze wzgledu na wyglad, ale szybko sie rozczarowalam.Czesto miałam problemy z zasiegiem, telefon sie zaczal wieszac w pewnym czasie :/ Bateria przy bawieniu sie , sluchaniu muzyki dlugo nie trzymala -ale zawsze mozna podladowac.Funkcja mms wogole nie działała w tym telefonie, fakt smsy nie chcialy sie skasowac... a co wyswietlacza to po tak dlugim uzytkowaniu to wyglada bardzo dobrze, jest ok.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
2.60
Zalety

elegancki, wszedzie sie miesci

Wady

Extra informacje

2 lata, 360 zł

~AAAAA / 2008-07-01

Bardzo polecam do muzyki szczególnie wysokiej jakosci wyswietlacza za mała bateria :))0000000000000000000000000000000000000
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.20
Zalety

cena

Wady

wkurza mnie czasem bip :(

Extra informacje

270 nowka w e-halo

~wela / 2008-05-28

ogolnie telefon ok....ale ...kurde tasma sie urywa od wyswietlacza.bluetoth maly zasieg i faktycznie bateia malo trzyma ale w koncu to tej z bajerami....czasem sie zawiesza i cos mu nie gra z smsamiczasami bo cos ze niby za duzo pamieci zajetej ale jest na to sposob ...w skali od 1-10 oceniam go na 5,5-6....nie zmienia to faktu ze jest tani prosty w obsludze ....w miare jestem zadowolona
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.00
Zalety

wyzej wymienilam

Wady

wyzej wymienilam

Extra informacje

ok.3mscy i za 220 zl

~AroS / 2007-12-19

telefon TRAGEDIA mam go 3 miesiace jest do kitu bateria slaba Smsy sie nie kasuja nieda sie przesylac bluethutem na karte do telefonu .... tylko z kompa nie warto go kupywac naprawde odradzam !! !! !! nie nabierajcie sie na ten telefon lepiej dolozyc i kupic SE w810i albo SE k550i pozdrawiam jak cos to piszcze na moje GG 4128589 jesli chcecie cos wiecej sie dowiedziec ZASIEG raz jest raz go niema nie polecam !!
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.00
Zalety

niema zadnych plusow !!

Wady

Wszystko caly telefon to 1 wielki minus!!!!!!!!!!!!!!

Extra informacje

4 miesiace kupilem za 390 zl

~MiXonn / 2007-12-11

Ten telefonik jest SuppcioO mam go przez pół roku i jeszcze mi nic w nim nie siadło !!!POLECAM !! ;] ;} ;] ;} ;] I co mam pisać poprostu SUPERRR !!! Moim zdaniem !
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
5.00
Zalety

wygłądopcjedobra jakość zdjęć

Wady

Bateria

Extra informacje

12 miesięcy kupiłem za 420 zł

~cactus / 2007-10-11

Niestety mi mo ze teelfon prezentuje sie niezle i posiada niezle parametry to dyskwalifikujwe go jedna rzecz - bateria. JEst tragiczna. Przy srednim uzywaniu starcza na dzien, max poltora. jesli ktos korzysta czesto z mp3 karty pamieci gier itd to laduje tel co 12h
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
3.20

~seba / 2007-08-28

telefon Benq siemens el71 jest telefonem eleganckim i bardzo dobrze sie prezentujeplusy:wygląd,nie wiesza sie z najnowszym softem v41,dobry materiał wykonania,dobry wyświetlaczminusy:słaba bateria(zależy od tego jak kto użytkuje telefon)moja ocena telefonu 56 1 miesiąc
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

Wady

Extra informacje

1 miesiąc

~luzy / 2007-07-25

mam ten telefonik miesiac nie wiesza sie chyba ze odtwarza pliki z bledem lub gry nie na ten model ale to przeciez nie jego wina:). wyswietlacz suuuper 240/320 to prawie szczyt technologi tego typu. wykonanie z naprawde dobrych materialow nie jak plastikowa nokia zabaweczka. menu troszke zawile ale jesli jest ktos kumaty na pewno da radę . bateria slaba uuuuuu troche bardzo ale mozna przeżyć. nie ma co sie meczyc z jej formatowaniem bo litowek sie nie formatuje tylko wodorkowe( mialem 4 telefony z bateria litowa i żadnej nie formatowalem i trzymaly super) ogółem mnóstwo przydatnych funkcji ma ten telefonik. choc firma padla i juz nie istnieje nie ma co sie bac tych telefonow bo jesli maja dobrego softa nic zlego z nimi sie nie dzieje. goraco polecam
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.40
Zalety

obudowa,styl,funkcje,głośnik,wyswietlacz , slot na karte mmc

Wady

BATERIA BATERIA BATERIA !!!!!!!!!!!

Extra informacje

miesiac kupilem za 300pln

~DeZ / 2007-04-03

Ogólne:Firma BenQ-SiemensModel EL71Wprowadzono na rynek 2006Typ obudowy sliderKlawiatura typu QWERTY -Klawiatura zwykła TAKSystem (platforma) ProducentaKabel TAKWymiary:Wysokość [mm] 90Szerokość [mm] 46Grubość [mm] 16Waga [g] 94Wyświetlacz:Ilość ekranów 1Jest wyświetlacz kolorowy TAKLiczba kolorów 262144Ekran dotykowy - NIRozdzielczość (wymiar X) 240Rozdzielczość (wymiar Y) 320Kamery:Liczba kamer 1Lampa błyskowa, flash - TAKmaks. rozdzielczość zdjęcia (wymiar X) 1280maks. rozdzielczość zdjęcia (wymiar Y) 1024Nagrywanie filmów TAKFilmy - maks. rozdzielczość (wymiar X) -Filmy - maks. rozdzielczość (wymiar Y) -Pamięć:Pamięć wbudowana [MB] 16Karty pamięci TAKTyp kart pamięci miniSDPojemność karty standardowej -Dysk twardy -Pojemność dysku twardego [MB] -Komunikacja, internet:Bluetooth - TAKPodczerwień - NIEPrzeglądarka WAP TAKWIFI -Push To Talk -Push e-mail (Blackberry) -Klient pocztowy e-mail TAKVideo streaming -WAP - wersja 2.0Przeglądarka HTML, xHTML TAKSieć:GSM 850 -GSM 900 TAKGSM 1800 TAKGSM 1900 TAKUMTS 2100 -GPRS - przesyłanie danych TAKGPRS - maksymalna prędkość pobierania 48EDGE - przesyłanie danych TAKEDGE - maks. prędkość pobierania 237UMTS - maks. prędkość pobierania -Bateria i zasilanie:Typ baterii Li-IonPojemność [mAh] 570Maks. czas czuwania [h] 300Maks. czas rozmów [min.] 300Pozostałe:dzwonki polifoniczne, MP3 TAKgry TAKobsługa Java TAKOrganizer TAKczytnik plików typu Word, Excel, Power Point, PDF -edytor plików typu Word, Excel, Power Point, PDF -dyktafon TAKradio -odtwarzacz Mp3/AAC TAKInne:Obudowa wykonana z aluminium i magnezu.
Bateria
Cena/Jakość
Jakość wykonania
Parametry
Wyświetlacz
4.60
Zalety

Prawie wszystko

Wady

Tylko to ze nie ma IRDY i Radia

Extra informacje

Mam ten produkt 1dzien a kupilem go za 300zl

Elektronika BenQ-Siemens EL71 opinie