Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Hosting
  • /
  • Az.pl
  • /
  • 1

Opinie o Az.pl

Internet Az.pl opinie
Cena/Jakość
2.06
Parametry
2.14
Wsparcie techniczne
1.76
Wydajność
1.84

Średnia ocen

1.95

w skali od 1 do 5.

 

Az.pl opinie Az.pl
1.95 1363

~Specjalista / 2017-07-29

Nie polecam ! Firma AZ.PL to totalna amatorszczyzna, mówię to jako osoba która korzysta z hostingów i domen w różnych firmach od 15 lat. AZ.PL od ostatnich dwóch lat utrudniło wszystko to co jest możliwe, nowy panel to totalna pomyłka, nie można przenieść domeny w kilka minut tak jak kiedyś, nie można zmienić danych abonenta, są problemy z dodawaniem zakupionych domen i ich konfiguracją. Aby zmienić dane abonenta, trzeba wykonać cesję, wydrukować plik, wysłać go do kupującego, potem wysłać do firmy i czekać... Aby zdobyć kod Authinfo kiedyś wystarczyła sekunda i był widoczny w panelu, teraz trzeba wydrukować wniosek i wysłać im do firmy i czekać... W sieci pełno jest historii, że ludzie nigdy się takich kodów nie doczekali. Aby wysłać plik w załączniku na stronie kontakt musi on być małej wielkości, kolejne utrudnienie to słaby kontakt z pracownikami. Tej firmy nie polecam i nie powinno się jej polecać nikomu, pierwsza rejestracja domeny to 0 zł ale już jej odnowienie to 120 zł !!! Odnowienie hostingu to 500 zł !!! :)
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Brak, ta firma nie ma żadnych zalet, poważnie

Wady

Cena, usługi, pracownicy, helpdesk, kontakt

Extra informacje

Korzystam dobrych kilka lat z AZ.PL, nowy panel i polityka ich zabiła

~Bartosz / 2016-10-24

Jeden z najgorszych hostingodawców. Może tylko n.....pl jest na równi fatalna. Support - brak, zatrudniają ludzi, którzy ani razu jeszcze mi nie pomogli, pomimo podsyłania im rozwiązań pod nos - np. linki do tutoriali, tematów na forach itp. Czas reakcji - tragedia - 2-3 dni czekam np. na ponownego smsa czy wystawienie faktury. I to 2-3 dni spamując o pomoc, normalnie by pewnie zapomnieli. Serwer przeniosłem lata temu do innej firmy, aczkolwiek kilka domen jeszcze zostało i pluję sobie w brodę za każdą z nich.Wadyczas reakcji pomocy technicznej, brak wiedzy pomocy technicznej, jakość usług - serwery, nieczytelny panel użytkownika
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Wady

czas reakcji pomocy technicznej, brak wiedzy pomocy technicznej, jakość usług - serwery, nieczytelny panel użytkownika

Extra informacje

~TOM / 2016-08-31

Nie polecam !!!Syfiarskie podejście do klienta, problem z uzyskaniem kodu AuthInfo !
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.50
Zalety

rezerwacja domen

Wady

obsługa posprzedażowa

Extra informacje

~Vero / 2016-07-06

Potwierdzam, fatalne wsparcie klienta. Odpowiedzi nie na temat, nie mona rozwiązać najprostszego problemu.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00

~Zbyszek / 2016-06-30

Od trzech dni, dzień w dzień budzę się rano a tu poczty nie ma (ponad 200 kont pocztowych). Całkowity paraliż firmy tak na 8 godzin (akurat tych najważniejszych godzin). Mógł bym tu wymieniać i wymieniać i jeszcze raz wymieniać. UCIEKAJCIE Z AZ !!!
Zalety

Żadne

Wady

Same

Extra informacje

~Krzysztof D. / 2016-05-31

Ludzie uciekajcie, gdzie się da od tych hochsztaplerów. My zmieniliśmy firmę, płacimy 1/5 tego co w AZ i mamy doskonałą jakość, wydajność i wsparcie. Inna sprawa, że wydarcie tym burakom z gardła kodu authinfo kosztowało nas sporo zdrowia i nerwów. Ale było warto...
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00

~Elżbieta / 2016-05-27

ŻAŁOSNA FIRMA TO KOMPLETNA PORAŻKA -JESTEM KLIENTEM TEJ "FIRMY" OD 2008 ROKU DAWNIEJ FIRMA DZIAŁAŁA W MIARę SPRAWNIE OD MOMENTU WYKUPU PRZEZ NOWEGO WŁASCICIELA JEST TO KOMPLETNA PORAŻKA .OD 1,5 TYGODNIA!!!! MAM ZABLOKOWANE SKRZYNKI MAILOWE ZER0 KONTAKTU Z SERWISEM A KOLEJNI KONSULTANCI KONIECZNIE CHCą ZAPOZNAWAć SIE Z PROBLEMEM PO CZYM NIC NIE ROBIą BO ALBO NIC NIE WIEDZą ALBO NIE CHCE IM SIę PRACOWAć.OSTRZEGAM NIE WIążCIE SIę Z TA żAŁOSNą FIRMĄ
Cena/Jakość
Parametry
Wydajność
1.00
Zalety

ZERO

Wady

SAME

Extra informacje

~Marcin / 2016-05-11

Najgorszyy gówno-hosting w Polsce. Tragiczny support (odpisują jakby w ogóle nie widzieli poprzednich wiadomości w wątku), do tego nieintuicyjny panel konfiguracyjny pełen błędówWadywszystkohostowanie domeny
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.25
Zalety

Wady

wszystko

Extra informacje

hostowanie domeny

~niezadowolony / 2016-05-03

Niestety ale potwierdzam; fatalna jakość usług, kiepski support. Na odpowiedź na prosty ticket trzeba czekać kilka dni i do tego często jest nie temat. Wysokie ceny przedłużeń domen. Na darmowych hostingach bez problemu działają mi skrypty które na az.pl nie chcą. Generalnie nikomu nie polece ze znajomych.kilka lat
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Wady

Extra informacje

kilka lat

~mariusz / 2016-04-28

Długo współpracowałem tylko ze względu na cenę domen lecz po ostatnich podwyżkach nie ma sensu utrzymywać domen w az.pl. Dla przykładu cena domeny regionalnej to teraz ponad 60pln brutto!! a obsługa tak samo nierzetelna jak w innych firmach. Obecnie rozważam podjęcie kroków prawnych wobec az.pl - firma utrudnia mi przekazanie kodów authinfo dla moich domen. Jeśli chodzi o hosting to jest on dość słaby (mam z ich serwerami styczność co jakiś czas z racji pracy w IT). Przede wszystkim serwery są dość wolne, narzędzia administracyjne to pakiet porozrzucanych darmowych programików, częste problemy z pocztą, słaby poziom bezpieczeństwa, pomoc techniczna szkoda mówić. Paradoksalnie jednak oferta większości firm hostingowych wcale nie jest lepsza pod względem technicznym ale przynajmniej hostingi są dużo duzo tańsze
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.25
Zalety

ostatnie zalety jakimi były ceny odeszły

Wady

ceny, sprzęt i działanie, podejście do klienta, obsługa, software, brak wiedzy

Extra informacje

ponad 10 lat

~KM / 2016-04-04

Przestrzegam wszystkich zainteresowanych hostingiem przed az.pl! Częste awarie, po kilka dni nie działające strony z powodu braku kontaktu technicznego. Rezygnuję z ich usług, przenoszę 2 konta hostingowe i 20 domen do konkurencji. TEN HOSTING ŁADNIE WYGLĄDA I JEST TANI PRZEZ PIERWSZY ROK! RADZĘ POSZUKAĆ INNEGO HOSTINGU! cena przez pierwszy rokWadyawarie, awarie jeszcze raz awarie! obsługa techniczne (a właściwie jej brak) cena po pierwszym roku wydajność3 lata, 400zł/rok hosting 100zł/domena
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.50
Zalety

czasami działa cena przez pierwszy rok

Wady

awarie, awarie jeszcze raz awarie! obsługa techniczne (a właściwie jej brak) cena po pierwszym roku wydajność

Extra informacje

3 lata, 400zł/rok hosting 100zł/domena

~grabs / 2016-03-20

Straszna firma, obsługa klienta jest tragiczna, na każdy mail odpowiadają kilka dni, robią wszystko by nie można się było od nich uwolnić. Nie wiadomo w jakim celu posiadają w ogóle infolinię skoro nie można się tam niczego konkretnego dowiedzieć ani nic załatwić.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

brak

Wady

obsługa klienta, szybkość działania serwerów, awaryjność

Extra informacje

~JanuszBiznesu jak AZ.PL / 2016-03-16

Po prawie 6 latach u nich i stopniowym obniżaniu jakości usług od ok. 2012 roku jest coraz gorzej. Niby wtedy nowe serwery itp, ale to nic nie dało. Serwery bardzo wolne i dla przykładu szybkość prostej wczytywania prostej strony u nich na serwerze za 307,50 zł brutto wynosi 8-9 sec, u konkurencji na serwerze za 49,20 zł ta sama strona ( kopia ) wczytuje się 3,72 sec. Do tego po migracji w Listopadzie dostępność do usług jest na tak niskim poziomie, że szkoda mówić. 42 dni naprawiali u mnie strony, bo nie pomyśleli, że kasując starsze wersje baz danych nie będą działały niektóre strony ( dla przykładu konkurencja ma kilka wersji baz danych do wyboru ). Notoryczne błędy z serwerem pocztowym, których od początku roku nie potrafią naprawić i średnio 14-16 godzin w tygodniu nie mam dostępu do poczty ( oczywiście w godzinach pracy, czyli od południa do wczesnego popołudnia ). W żadnym razie nie kupujcie tam usług, bo polegniecie jak i oni niedługo. Firma tragedia !
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

ZADNCYH

Wady

- odpowiedzi na problemy teoretycznie w 24 godzin ( co mi z takiej odpowiedzi, gdy leży strona, lub poczta ) a faktycznie zdarzają się 72 i dłuższe. Ceny z kosmosu: za podstawowy serwer 300 zł ? Konkurencji na pęczki z cenami 50-80 zł. Odpowiedzi z kopiuj/wklej nie na temat i niepomocne. Dalej nie chcę mi się wymieniać, kto chce poznać wady Proszę sobie wykupić i sprawdzić, po miesiącu gwarantuje siwe włosy !

Extra informacje

od 2010 roku, opłaty roczne za PODSTAWOWY SERWER to 300 zł !

~enter123 / 2016-03-16

Bardzo zła jakość usług, serwery nie działają średnio dwa dni w miesiącu. Gdy byłem za granicą, wszyscy znajomi, którzy mieli hosting i domeny w innych firmach, mieli połączenie z pocztą, a ja jedyny nie miałem. A ceny najwyższe na rynku. Omijać szerokim łukiem!!!
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

brak

Wady

najwyższe ceny na rynku, niska jakość usług i obsługi klienta.

Extra informacje

~Jacek / 2016-03-14

Firma oszukuje klientów, ciągłe awarie, brak odpowiedzi na kontakt. Stwarzanie problemów to ich dewiza.Wadybrak kontaktu, awarie, drogo
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Wady

brak kontaktu, awarie, drogo

Extra informacje

~Piomic 75 / 2016-02-29

Oferuja poczte Exchange ktora nie jest oferta Exchange tylko Exchango-podobna, ktora w dodatku nie dziala!!! Podczas skladania reklamacji okazalo sie ze moja reklamacje musze zlozyc na firmowym formularzu, pozniej zarzadali skanow dowodu osobistego. Czekam na prosbe o skan zawarcia zwiazku malzenskiego i numeru buta oraz koloru oczu. Szkoda ze reklamacjami zajmuja sie tak skrupulatnie a rozwiazywaniem problemow z nie dziajacymi uslugami poradzic sobie nie moga przez 2 tygodnie. Wykupilem w Microsofcie Poczte Exchange i dwie godziny pozniej juz mialem skonfigurowana i wpelni funkcjonalna poczte, za podobne pieniadze. Od momentu przejecia Az.pl przez Home.pl nie jest to przyjazna dla klienta i rzetelna firma. Zdecydowanie nie polecam !!!WadyNie odpowiadaja na wiadomosci, jesli juz, z duzym opoznieniem !!!
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Wady

Nie odpowiadaja na wiadomosci, jesli juz, z duzym opoznieniem !!!

Extra informacje

~Pejotl / 2016-02-16

Po kilku latach współpracy uciekłem. Najpierw przeniosłem maile (ceny mają kosmicznie wysokie), a potem hosting kilkunastu stron. Ciągłe awarie skrzynek mailowych, koszmarna pomoc techniczna, problem z kontaktem. Szkoda tracić czasu na nich.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.50
Zalety

Dość dużo usług w panelu użytkownika

Wady

Fatalna obsługa techniczna, awaryjny hosting

Extra informacje

5 lat

~Bartek / 2016-02-10

O ile przez wiele lat współpracy z firmą układało nam się gorzej lub lepiej (lepiej - dopóki nie było potrzeby korzystania z systemów bazodanowych, gorzej - po postawieniu stron korzystających z baz danych), o tyle od kilku miesięcy jest TRAGICZNIE. Po migracji opóźnionej o kilka tygodni w odniesieniu do wcześniejszych powiadomień serwisy nie działały przez kilkanaście godzin. Nie ma tygodnia, żeby nie było awarii poczty. Czasem kilkugodzinnej awarii. W tym czasie pomoc techniczna nie istnieje. Jeśli uda się dodzwonić na PŁATNĄ infolinię, w celu zgłoszenia awarii, to połączenie trwa nawet kilkadziesiąt minut, za które oczywiście pobierana jest dość słona opłata. Jako zadośćuczynienie firma oferuje niestety tylko przedłużenie swoich kiepskiej jakości usług.,
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Brak

Wady

Częste awarie, w tym czasie brak pomocy technicznej

Extra informacje

9 lat

~kacper / 2016-02-03

nie polecam.zmuszają do emigracji na jakis dziwny web creator kogos kto mial robiona strone juz dawno i nic nie zmienia a oni odcieli strone bo nie zaplacilem za usluge.uwazajcie nie bierzcie stron bo pozniej dzialaja na zasadzie masz to musisz placic
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

zadnych

Wady

wiele..do tego brak kontaktu.nawet infolinia czysto zeby zarobic

Extra informacje

kilka lat

~Rafał Malkiewicz / 2016-01-14

Zdecydowanie nie polecam tej firmy. Po ponad 9 letniej współpracy firma Az podniosła mi z dnia na dzień ponad dwukrotnie ceny nie informując mnie o tym wcześniej. O zmianie cen dowiedziałem, że w momencie, gdy chciałem opłacić wygasłą domenę. Na moje próby wyjaśnienia sytuacji dostałem tylko lakoniczne, jednozdaniowe odpowiedzi, że ceny podnieśli, bo tak i już. Czekam już 5. dzień na uzyskanie kodów Authinfo do moich domen i nadal brak kontaktu ze strony firmy. To jawna kpina i skandal, żeby w taki sposób traktować wieloletniego klienta.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

brak

Wady

niepoważne traktowanie klienta

Extra informacje

9 lat

~Beznadzieja / 2015-11-25

Szkoda czasu na az-ta. W przypadku problemów pomoc techniczna praktycznie nie istnieje. Na maile odpowiadają średnio po 24h. Odpowiedzi są zbywające, brak konkretów - zazwyczaj z całego maila i kilku opisanych problemów wybierają sobie jeden na który odpowiadają "nie da się", zapominając o reszcie lub dając odpowiedź w ogóle nie dotyczącą meritum sprawy. Z prostymi rzeczami szarpie się z nimi już prawie 2tyg, ja o jednym a oni swoje. To nie jest tragedia, to jest jakaś masakra.Amatorszczyzna, nie polecam.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.50
Zalety

Ceny porównując do innych (ale nie adekwatne do ogólnej jakości ich hostingu)

Wady

0 konkretnej pomocy technicznej, spławianie i niedbałość o klienta

Extra informacje

7

~Ewa / 2015-10-07

Cóż za bałagan panuje w tej firmie. Utraciłam wszystkie dane zgromadzona na serwerze z powodu zaniedbania firmy AZ. Teraz żądają ode mnie kilkuset złotych za naprawienie ich błędu. Biuro obsługi udaje, że nie rozumie co się do nich pisze. Brak fachowości i lekceważenie klienta!
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

Brak

Wady

Bałagan

Extra informacje

6 lat

~ciagle awarie / 2015-08-27

szukam nowej firmy bo znowu awaria - caly dzien od 10 rano do teraz brak pocztywczoraj rano kilka godzinprzed wczoraj wieczorem kilka godzin3 sierpian prawie caly dzien27.07 prawie caly dzienmoja firma nie moze bez poczty funkcjonowacmaja nagrabe ze przepraszamy za chwilowe problemyWadyczęste awarie w dzieńprawie 4 lata
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
2.25
Zalety

Wady

częste awarie w dzień

Extra informacje

prawie 4 lata

~wściekły klient az / 2015-08-27

Nasza firma kolejny raz stoi bo strona i poczta nie działają a oni kłamią w żywe oczy na temat naprawy usterek.Nie polecamy! Rozwiązanie umowy z tą firmą to kwestia czasu.ZŁODZIEJE I OSZUŚCI
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00

~krzysztof / 2015-03-02

Tragedia - pomoc telefoniczna to jakieś nieporozumienie. Nie polecam, ze względu na całkowity brak kontaktu telefonicznego
Cena/Jakość
Parametry
Wydajność
2.67
Zalety

Niska Cena

Wady

Cała reszta

Extra informacje

4 lata

~Artur Mari / 2013-04-02

Polecam wszystki po prostu rewelacyjne ceny i obsługa, a jak ktoś jest tumanem i nie zna się na html to niestety niech zabierze się za łopatę i do roboty
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
4.50
Zalety

wszystko wporządku

Wady

nie ma

Extra informacje

2

~mastif / 2007-11-28

SYF totalny, helpdesk to kiła, wolne działanie btw darklca ty przypadkiem nie pracujesz w azetce ? Widzialem na bsdguru oglosznie :D
Parametry
Wydajność
1.00
Zalety

brak

Wady

wszystko

Extra informacje

~geronimo / 2007-11-20

Firma im starsza tym lepsza. Kreator stron www, najlepszy w Europie za bardzo małe pieniądze.Nie mam się do czego przyczepić i polecam.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00
Zalety

Kreator, ceny, pomoc technicza no i panel do rejestracji domen!

Wady

nie ma

Extra informacje

5 lat

~azcianin / 2007-11-19

Posiadam 2 niezależne konta w AZ. Na jednym (podstawowy pakiet) postawiłem stronę pensjonatu. Nie zauważałem problemów, gdyż nie byłem częstym gościem swojej strony. Wykupiłem kolejny-lepszy serwer i 2 domeny z myślą o postawieniu strony komercyjnej. Jestem w szoku jak często występują awarie. Przeglądam teraz stronę kilka godzin dziennie i dopiero zauważyłem na jakim NISKIM poziomie świadczone są usługi.PS. Ktoś w poniższym komentarzu przykozaczył, że "super koderzy" stworzyli stronę i wszystko jest ok. Bzdura! Masz po prostu tzw. "farta" albo nie śledzisz statystyk na swojej stronie.PPS. Gdzieś czytałem że interfejs AZ to plagiat www.godaddy.com :) Teraz już mniej podobne graficznie, ale coś zostało...
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

niezłe ceny, ale przy komercyjnych stronach straty będą dużo większe

Wady

awarie, awarie, awarie

Extra informacje

1,5 roku 1 serwer i domena, 5 m-cy drugi serv i 2 domeny

~dyzio / 2007-11-14

Zmiana wizerunku na 5, reszta powoli dociąga do tej zmiany. Dużo zmian, nie nadążam. Nowoczesna firma z przyszłością. Nie reklamują się to minus.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
4.25
Zalety

wiarygodność

Wady

hmm

Extra informacje

~lindab / 2007-11-14

rowniez gram w gre postawiona w az.pl i jestem zadowolona! nie rozumiem o czym osoby ponizej sie wypowiadaja... gra dziala bez zarzutu. a moze to wina slabych lacz uzytkownikow i szukaja winy po stronie az.pl?
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
4.25
Zalety

wydajnosc, stabilnosc

Wady

autorm gry twierdzi ze czasami wolno odpowiadaja na e-maile, ale sama nic na ten temat nie wiem

Extra informacje

~darklca / 2007-11-12

posiadam wlasna strone napisana przez profesjonalnych koderow php, 0 problemow w az.dziwi mnie porownywane przez osoby nizej dzialanie jakiejs tam gry do dzialania hostingu, podejzewam ze gra jest robiona przez amatora php, panowie zanim zaczniecie oceniac poproscie swojego tworce gry o jakas anlize kodu zrobienie testow... kiedys pracowalem w hostingu 60% krzykaczy ma za przeproszeniem .. g... kod kupuje hosting za 10zl z takimi a nie innymi zasobami a rzada conajmniej serwerera dedykowanego z dostepem 10k zapytan na sekunde :) bo nie umieja poprawnie obsluzyc bazy mysql w php. Ja korzystam z ich uslug i pomimo duzej ilosci req/s nie wyczerpuje jakos zasobow swojego konta. taka jest rzeczywistosc podstawa powinien byc dobry sprawdzony kod wlasnej strony, przeanalizowany , przetestowany a nie bo nasza super extra gra dziala jak dziala a co to wogole za gra ? :)
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
4.00
Zalety

cena, szybkosc lacz

Wady

musza popracowac nad obsluga klienta

Extra informacje

2 lata

~arpa / 2007-11-07

przylaczam sie do wypowiedzi powyzej,gram w ta sama gre, ci internauci juz wszystko powiedzieli.posluchajcie rady,albo od razu przestancie.Albo cos robi sie porzadnie albo wogole... pozdrawiam
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.50
Zalety

cena

Wady

wydajnosc, za dlugie algorytmy(chodzi o czas) i inne drobne niedociagniecia

Extra informacje

niedotyczy

~Izyda / 2007-11-07

Gram w grę działającą na tym serwerze. I fatalnie się wiesza co chwila. Praktycznie nie da sie grać. A przeciez chodzi tylko o przegladanie stron, żadna zaawansowana grafika.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.25

~kg / 2007-11-07

Zbyt czeste przerwy w działaniu serwera, codziennie po kilka razy nie można się połączyć z serwerem az - to nie jest opcja dla poważnych serwisów www
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
3.25

~Lipa / 2007-11-06

Serwery wolne i niestabilne, ciagle bledy wewnetrzne (500). Gram w gre internetowa ktora jest postawiona od pewnego czasu wlasnie na serwerze az.pl i moje odczucia sa jak najbardziej negatywne
Cena/Jakość
Parametry
Wydajność
1.33
Zalety

nie widze

Wady

niestabilny!!!

Extra informacje

~panthera / 2007-11-05

ładny panel, duża możliwość konfiguracji...ale ciągłe awarie serwerów i wolny transfer sa dużymi minusamipoza tym limit wysyłania maili to 800szt / godzine. więc duze mailingi odpadają3 tyg
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
2.25
Zalety

Wady

Extra informacje

3 tyg

~lazarus / 2007-10-26

A nie dziwią opinie posytywne! Jak ktoś potrzebuje hosting, a jego potrzeby są choćby odrobinę większe, niż stworzenie tzw. strony-wizytówki, to na tym hostingu nie ma szans. Chciałby dać wyższą ocenę za cenę, jednak po ukośniku jest "jakość", a tu jest problem :(
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.25

~Donald / 2007-10-16

Dziwią mnie te opinie ja mam bardzo dobre doświadczenia od kilku lat, to chyba złośliwcy, jak moga np cene określać 1 lub parametry 1 :), po złości...
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
5.00

~wkurzony / 2007-10-12

znikają htaccess'y z serwera, dzisiaj bez żadnej przyczyny zmieniło się 25000 rekordów w bazie danych. TO już jest niewybaczalne.Ciągłe przerwy w działaniu stron !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie ma 24h żeby wszystko działało bez problemów.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

nie ma plusów

Wady

Extra informacje

~Aska / 2007-09-22

Szkoda ,ze nie przeczytalam waszych uwag wczesniej.......................Juz nie wspomne o nieodbieraniu przez nich telefonow,badz ciaglym przelaczaniu do kogos innego....a to dla mnie dopiero poczatek.W ogole maile zwrotne od pana bossa to poprostu porazka.Podjeli sie biznesu,gdzie trzeba wykazac si znakomitae komunikacja z klientem,szybkoscia reakcji i profesjonalizmem!!!A tu guzik.ZENUJACY POZIOM0,wciaz czekam jak na zbawienie
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
2.00
Zalety

Wady

Extra informacje

0,wciaz czekam jak na zbawienie

~Kamil / 2007-09-07

Wykupiłem hosting i stale są problemy z jakością usługi, szczególnie teraz od początku września non-stop się sypie. Nie chodzą strony, konta, c-panel, ftp. Nawet autoresponder adminów na e-maile nie odpowiada. Jedyne co im jeszcze działa to ich własna strona ... jaki koń każdy widzi - wystrzegajcie się tej firmy.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
2.00
Zalety

ceny domen

Wady

hosting na beznadziejnym poziomie

Extra informacje

właśnie mija 6 miesiąc, niestety hosting na rok :(

~suonko / 2007-09-04

Chciałabym przestrzec wszystkich przed tą firmą! Najgorsza z jaką do tej pory współpracowaliśmy. W razie jakiś pytań chętnie służymy szczegółowymi informacjami dotyczącymi korzystania z usług tej firmy i sposobu traktowania przez nią klientów. Wszelakie awarie, które już teraz zdarzają się dosłownie codziennie mają miejsce w godzinach naszej pracy. Codziennie dowiadujemy się od nich o awarii jakiegoś serwera. Najpierw zwodzą że potrwa to góra godzinkę, po godzinie po kilku kolejnych naszych telefonach stwierdzają, że jednak NIE WIEDZĄ kiedy rozwiążą problem. Generalnie same problemy! Dziś na przykład (tj 04.09.2007)) dwukrotnie padła poczta na 15- 20 min, a o 13tej ostatecznie padła i przez najbliższe 4 godziny nie dawała znaku życia. Naprawdę dziwię się, że ta firma funkcjonuje jeszcze na rynku. 1-4 godzinne przerwy w działu naszej firmowej poczty to już standard. który ma miejsce codziennie. Ze względu na to, że nasza firma traci z tego powodu wielu kontrahentów postanowiliśmy jak najszybciej zakończyć współpracę z tą niewiarygodną firmą. Zapłaciliśmy za usługę, z której nie są w stanie się wywiązać. Jaka jest odpowiedź tej firmy na nasze pytanie o rekompensatę czy zwrot zapłaty (przecież nie otrzymujemy tego, co zagwarantowali nam w umowie)- Łaskawie mogą nam zafundować dodatkowy miesiąc współpracy za darmo?? Ale po co mi kolejny miesiąc samych problemów. Przestrzegamy przed tymi oszustami!
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

ŻADNYCH!!

Wady

-CODZIENNE awarie trwające od 1 do kilku godzin, - Konieczność dzwonienia codziennie do tej firmy w celu uzyskania informacji co znowu im padło-Lakoniczne lub nieprawdziwe informacje od pracowników (zwodzą że naprawa problemu potrwa kilkanaście minut czy godzine, a w rzeczywistości przeciąga się to do kilku godzin)- Codzienna niemożność wyrobienia się z pracą z powodu tego, że codziennie pada im serwer, codziennie jakaś awaria- Firma przekazuje informacje, że przenosi klienta na mniej awaryjny serwer, a sytuacja wcale się nie potrafia. Później informuje, że przeniesie na jeszcze mniej awaryjny serwer (rezultat taki- nadal kilku godzinne awarie), az.pl zwodzi po prostu klienta obiecując mu gruszki na wierzbieNie są to bezpodstawne oskarżenia, wszelka dokumentacja z tą firmą jest gromadzona w celu zwrotu kosztów bądź rekompensaty.

Extra informacje

5 miesięcy

~idol / 2007-09-01

Tak wygląda komentarz człowieka, którego strony nie funkcjonowały 15h.Odradzam tego badziewia, jakim jest hosting i domeny w AZ.pl. Średnio co 2 dni, a co raz częściej każdego dnia, serwer klęczy.Podczas tych koszmarnych przerw nie ma możliwości ręcznego przekierowania domeny na stronę z przeprosinami.NAJGORSZY HOSTING Z JAKIM SIĘ SPOTKAŁEM !!!
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
1.00
Zalety

cena za serwer podstawowy jest niezła. Ale nigdy więcej nic w tej firmie nie zamówię

Wady

zbyt częste awarie, błędy, strona internetowa tej firmy to plagiat: www.godaddy.com

Extra informacje

3 m-ce

~Czesław / 2007-08-16

A ja mam odmienną opinię. Od ponad miesiąca posiadam w AZ 2 domeny oraz wykupiony serwer. Na 40 dni użytkowania, zauważyłem z 15 razy jak domeny nie funkcjonowały - SKANDAL. jestem ciekaw ilu przerw technicznych nie widziałem. O żadnej z przerw nie byłem informowany, a najgorsze jest to, że większość zdarza się w godzinach szczytu. Nie mogę ustawić strony błędu, że w danym momencie jest awaria - SKANDAL.Korzystam od 2 lat z niemieckiego usługodawcy STRATO - niestety ich największą wadą jest fakt, że subdomeny nie działają z "www" i nie można korzystać z CRON'a. To skłoniło mnie do wykupienia serwera w AZ'cie.Rozstrzygałem między home.pl a az.pl - skusiła mnie niższa cena, a teraz nabawiam się nerwicy !
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
3.25

~MM / 2007-06-21

Musiałem napisać, chyba z 30 e-maili, żeby mi w końcu poustawiali wszystko tak jak ma być.Płatność wysłałem, a oni mi wyłączyli serwer, chociaż 2 razy wysyłałem do księgowości potwierdzenie.I jeszcze tłumaczyli, że to tylko kłopoty chwilowe - WY TAM NIEZłY BURDEL SIOSTRY MACIE!!!Podobne ściemy i akcje co jakiś miesiąc - słowem: brak profesjonalizmu.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
2.00
Zalety

hmmm, może cena

Wady

przykład, moje pytanie:- dlaczego strona nie działa?- to się zdarza kiedy jest wiele zapytań do strony.no to sprawdzam pocztę i też nie działa, więc odpisuję:- czy zapytania do strony (którą odwiedza być może z 50 osób dziennie) mają wpływ na dostarczanie poczty?i co.... przeprosiny, że coś tam - jakieś owijanie w bawełnę jakbym był pięcioletnim dzieckiem.jeszcze parę innych jazd było na przykład z serwerem, bo mają jakieś 2 i nie wiadomo, który jest lepszy, bo "jedni klienci wolą ten serwer, a inni ten" - ale ten, który mi zaproponowali jest w fazie testowej - to po co oferować??

Extra informacje

od lutego, ponad 100zł (jakoś tak)

~Adam / 2007-06-20

Wszystko jest ok, do czasu jak nie będzie jakiegoś problemu. Infolinia udaje że nie wie o co chodzi, proste rzeczy nagle rosną do wielkich problemów. Jeżeli więc będziesz mieć szczęście i nie będziesz musiał kontaktować się z nimi w ŻADNEJ sprawie, to odniesiesz wrażenie, że to dobra firma.Jak będziesz musiał się z nimi kontaktować w jakiejkolwiek sprawie - technicznej, formalnej, ... błahej - poznasz prawdziwe oblicze kłopotów.Jednym słowem szkoda oszczędzać i lepiej dopłacić 5 zł u konkurencji, niż później tracić nerwy.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
2.00

~Damian / 2007-04-24

Az to jak narazie najlepszy hosting z jakim miałem kontakt, szybki i stabilny. A cena za 20 GB i 1200 GB transferu jest po prostu najtansza jaką znalazłem w innych firmach.
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
4.75
Zalety

Szybki!

Wady

Extra informacje

3 miesiące koszta 301 zl / rok

~Piotr / 2007-03-20

Mam hosting w AZ.PL już ponad rok i jestem bardzo z niego zadowolony. Przez cały okres tylko kilka razy były krótkie przerwy w działaniu konta, ale to zdarza się chyba każdej firmie hostingowej?
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
4.75

~eline.pl / 2007-02-23

generalnie same problemy ;(, kiedys padl serwer na 3 dni !!! i nie wiadomo bylo co bedzie z danymi, support bezsilny, serwer w datacenter w niemczech ....
Cena/Jakość
Parametry
Wsparcie techniczne
Wydajność
2.00

Internet Az.pl opinie