Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Aero2
  • /
  • 1

Opinie o Aero2

Internet Aero2 opinie
Cena
5
Niezawodność
4.62
Obsługa klienta
4.74
Parametry
4.65

Średnia ocen

4.75

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

22

dodanych opinii

 

the_hedgehog's_dilemma / 2022-01-19

Fantastyczna usługa... jeśli chcesz powalczyć ze swoim uzależnieniem od internetu. Internet raz działa, a raz nie. Obsługa klienta zamiast rozmowy na teamt i próby rozwiązania problemu oferuje porady "kopiuj i wklej" z jakiegoś sylabusa. Dodatkowo co godzinę, jeśli nie wykupi się pakietu, połączenie zostaje przerwane i trzeba wpisać hasło aby połączenie zostało przywrócone. Powyższe niuanse, oraz wiele innych, sprawiają że po jakimś czasie użytkowania już sama myśl o internecie sprawia, że narasta w tobie frustracja i zniechęcenie... i zamiast siedzieć przed laptopem człowiek wychodzi na spacer... znajduje nowe hobby... zaczyna remont domu... kończy wiele rozpoczętych a niedokończonych projektów na działce... Jestem bardzo wdzięczny właścicielom i pracownikom aero2 za ich nieudolność w dostarczaniu internetu oraz chciwości, która objawia się w ograniczaniu przepustowości połączenia... dzięki wam nauczyłem się, między innymi, grać na pianinie! Dziękuję z całego serca :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

3 lata

Janek / 2021-03-21

Korzystam z darmowego od lat,jeśli będę kupował szybszy to tylko w Aero.
Niezawodność
5.00

Zuzanek / 2020-04-02

Jedyny operator ktory sobie nie leci w kulki i ma dobre cenowo pakiety polecan
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

tanio

Wady

Extra informacje

Robert / 2020-03-30

jestem zadowlonym użytkownikiem juz od wielu miesiecy i polecam dalej
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

polecam

Wady

Extra informacje

ponad pol roku uzytkowania

HOOL / 2020-03-16

Najlepszy opereator na rynku - pod zwgledem ofertowym i cenowym
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

polecam

Wady

Extra informacje

Hajto / 2020-03-08

daje piatke za dobry sygnal i ze jak potrzebuje neta to zawsze chodzi a to nie takie oczzywiste u nas
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

swetokrzyskie

adrian / 2020-03-03

Jak dal mnie to wsyzstko super dziala. Jest darmowa, a walsnie o to chodzi. Jak doplace to predkosci super. Z zasiegiem problemu wgl nie ma.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

Mojra / 2020-03-02

spoko, wszysko dziala jak nalezy jestem zadowolona
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

zadowolona

Matafix / 2020-02-28

bardzo spoko, operator super, dobry internet no jest polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

polecam

Marcin / 2020-02-27

Internet w świecie jest drogi, choć wcale nie musi. Cieszę się że są takie odmiany jak Aero i chwalę sobie te rozwiązania
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

otto / 2020-02-26

tak powinien dzialac Internet u kazdego innego operatora
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

polecam

niezatatki92 / 2020-02-25

ani nie mam jakis wiekszych zastrzezen ani uwag, ani nie wychwalam pod niebiosa - net w porzadku, korzystam z darmowego i dziala dobrze, po prostu jest ok
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

2 miesiace

Iga / 2020-02-24

super, bezproblemowo, korzystnie polecam wszystkim
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

rok

adrian / 2020-02-23

Jak dla mnie wsyzstko super. Zasieg mam dobry wszedzie, predkosciow zupelnie spoko i cenowo mega. No i opcja z bdi klasa.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.75

Toby / 2020-02-19

Przenioslem sie nie dawno i jestem bardzo zadowolony, zarowno z neta który jest szybciutki, nie zacina sie, jak i z poziomu obslugi klienta bo rownie szybko reaguja i spiesza z info jak cos chce wyjasnic, czyz zapytac, daje 5
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

b dobry operator cenowo super

Wady

nie mam uwag

Extra informacje

~Grzegorz / 2015-01-23

Z Aero2 korzystam od kilku miesięcy, służy mi jako tymczasowy zamiennik Neostrady, z której Bogu dzięki już zrezygnowałem. 0,5 megabita to co prawda bardzo niewiele jak na dzisiejsze czasy, ale jednak do przeglądania zwykłych stron, forów dyskusyjnych, sprawdzania poczty, a nawet do oglądania filmów w niskiej rozdzielczości (360p max) Aero2 nawet wystarcza. Niestety największą wadą, jak dla mnie, nawet nie jest zrywanie sesji czy kody captcha, tylko fakt, że w godzinach pomiędzy 18:00 a 23:00 łącze praktycznie nie nadaje się do użytku. Prędkość w tych godzinach spada i mocno waha się od 0,1 do 0,3 Mb/s, co nie pozwala na płynne przeglądanie jakichkolwiek stron, nawet tych pozbawionych elementów graficznych, czy flash. Podobnie, jak w przypadku wszystkich ofert komercyjnych, także Aero2 nie gwarantuje nam żadnego minimum prędkości. Jeśli nadajnik nie jest zbyt obciążony i mamy odrobinę szczęścia, to dostajemy tą "połówkę", ale jeśli tego szczęścia zabraknie, łącze może czasami nawet w ogóle nie działać (zdarzyło mi się to już kilka razy). Największe zalety to oczywiście brak opłat za korzystanie i brak ograniczenia ilości pobieranych danych. Ogólnie rzecz biorąc cieszę się, że istnieje w naszym kraju taka darmowa alternatywa dostępu do internetu, ale w roli zamiennika komercyjnego dostępu (zwłaszcza, jeśli chcemy wykorzystywać łącze do czegoś więcej, niż tylko sprawdzanie poczty i przeglądanie wiadomości) raczej nie sprawdzi się na dłuższą metę. Liczę na to, że w niedalekiej przyszłości pojawi się wreszcie na naszym rynku jakaś sensowna oferta, najlepiej z gwarancją przyzwoitej, minimalnej prędkości.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

darmowe łącze, brak limitu pobierania danych, dość duży obszar zasięgu

Wady

przerywanie sesji co 60 minut, konieczność reaktywacji kodami Captcha i restartowania połączenia, łącze zupełnie bezużyteczne w godzinach wieczornych

Extra informacje

kilka miesięcy; 39 zł za depozyt na kartę + wszystkie opłaty pocztowe, korzystanie darmowe

~pol154 / 2014-12-15

Posiadam aero2 niemalże od początku i nie nażekałem na jakość usługi. Ostatnio, jednak jakość... spadła do 3 w skali 5. Powodem jest brak dostępu pomimo zadowalającego sygnsłu (4-5 kresek), także w czasie trwania godzinnej sesji. Jdtech jak najbardziej pozytywna opinia.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.25
Zalety

darmowy

Wady

wolny

Extra informacje

niemalże od początku

~Gość / 2014-11-30

Jak ktoś tu na pisał"za darmo i dziw że działa" ,ale faktycznie działa i nie należy oczekiwać powalających osiągów (o czym zresztą można przeczytać na stronach Aero2) ale jako substytut dostępu do neta nadaje się jak najbardziej.Mam w fonie kartę od Aero2 jako drugą i na moje potrzeby do korzystania z neta z tej lokalizacji na której mi zależało sprawuje się bardzo dobrze,chociaż potrafi mulić a wiadomo że nie jest ważna siła sygnału ale również ilość użytkowników w danej lokalizacji.Po złożeniu zamówienia przez neta i wysłaniu kasy czas oczekiwania około tygodnia na przesyłkę z kartą.Daję maksymalne oceny jako że za darmo więc co tu wymagać.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

za darmo,możliwość korzystania na mobilach.

Wady

niekiedy potrafi mulić ,wkur__acz w postaci kapcia co godzinę

Extra informacje

ponad 6 mies.

~Cou / 2013-08-22

Witam,Aero2 dla mnie - jako osoby młodej, nie mającej stałego zarobku, jest ofertą idealną. Kartę dostajemy prawię za darmo - po wpłaceniu kaucji 20 złotych + opłacie za przesyłkę. Czas oczekiwania nieco długi, ale na stronie aero2 jest wszystko podane, więc nie ma tak, że zamawiamy i nagle sru, w ten dzień przychodzi. Nie, dzień w przybliżeniu jest podany.Co do samego używania. Używam aero2 z SGS+, który posiada akurat modem 3G kategorii 10. Na początku jak zamówiłem z pół roku temu, to wypróbowałem go w telefonie znajomego (Lg Swift). Mimo, że nie miał kategorii 10, to internet i tak działał. Był słaby zasięg, ponieważ nadajnik był sporo oddalony, jednakże prędkość i tak wynosiła 0.5Mbps. Moje użytkowanie w SGS+ sprowadzało się do tego, że korzystałem z niego poza domem i czasem w domu, przeważnie w nocy. Zasięg był słaby do ostatniego miesiąca - wtedy to pojawił się nadajnik aero2 w moim mieście. Efekt? Zasięg na poziomie -59dBm do ~ -80dBm. Tak jak wcześniej zasięg miałem jedynie w określonych miejscach w domu i poza domem, tak teraz zasięg jest wszędzie! Jupi! :) Obecnie przy tak silnym połączeniu mogę bez problemu NAWET GRAĆ W GRY ONLINE. Ping jest naprawdę niski i brak utraty pakietów powoduje, że gra staje się bardzo komfortowa. Należy tylko pamiętać, żeby skończyć grę przed godziną, wszyscy wiedzą czemu. Po ręcznym ponownym połączeniu z nadajnikiem mamy kolejną godzinę zanim połączenie się zresetuje - to się ceni, że nie jest to reset o danej porze, np. o 12:00, 13:00 itd. tylko godzina od czasu połączenia z nadajnikiem.Jakichkolwiek problemów nie doświadczyłem, od 6 miesięcy nie było tak, że w któryś dzień nie mogłem się połączyć albo coś nie działało.
Cena
Niezawodność
Parametry
5.00
Zalety

Darmowy internet i to aż 0.5Mbps! Niski ping (przy odpowiedniej mocy połączenia), brak utraty pakietów, jedno z najważniejszych - MOBILNOŚĆ, możliwość dostępu praktycznie dla wszystkich.

Wady

Rozłączanie co godzinę, strach przed CAPTCHĄ (plany potwierdzania używania internetu przez ludzi poprzed wpisywanie captchy).

Extra informacje

Ponad pół roku, darmowy.

~aaazx / 2013-04-16

krótkojestem zadowolona, działa, wszystko okniektórzy marudzą na zrywane połączenia co godzinęCzytałam fora o internecie z różnych sieci i w wypowiedziach też pada że są zrywane, wolniej chodzi wieczorem a płacą.Aero jest za darmo (oprócz 20zł kaucji i 7 za list) i jest naprawdę dobry, miałam kupić u zwykłego operatora i ciesze sie że tego nie zrobiłam.
Zalety

za darmo, nie zwalnia, działa

Wady

zrywane połączenia

Extra informacje

2mies

~heniek / 2013-02-06

internet jest nadspodziewanie szybki transfer przekracza nawet 500 mb czas oczekiwania na ładowanie strony b.szybki
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75

~Maciej Fafanów / 2013-01-21

Kolega Ernest_Debeciak_Wawa chyba nie przeczytał wszystkich dokumentów i wpisów na forum aero2. Internet aero2 nie jest przeznaczony dla graczy i downloaderów. To jest socjalna wersja internetu do walki z decyfryzacją i wyraźnie zapisane są wszystkie niedogodności na forum, a pewnie w regulaminie też. To prawda, że internet jest wolny (jak na 21 wiek), ale da radę sprawdzić wiadomości na poczcie, ba, nawet obejrzeć filmik na youtube w jakości 240p bez nadmiernego buforowania. Owszem, nie jest to cudowna wiadomość, ale internet jest jak najbardziej darmowy. Jeśli kolega jest leniwy i nie chciało mu się przejść do punktu odbioru karty SIM to faktycznie, czas oczekiwania na karte SIM wynosi nawet i do 2 miesięcy, ALE informacja o datach wysyłki jest również podana na stronie. Chyba Ernest spodziewał się internetu 20MB/s za darmo, stąd słaba opinia. Ja korzystam z aero2 już ponad 3 miesiące i nie mialem dotąd żadnej awarii. Wystarczy kupić porządny modem, a nie eksperymentować z tym, co się ma. Sprzęt polecany przez aero2 działa bez zarzutu.Naprawdę darmowy (20zł kaucji zwrotnej 100% plus 7zł wysyłka i ew. zakup modemu, ktory moze sie przydac, lub mozna sprzedac, jesli sie znudzi (150-200zł)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

darmowy, prędkość zgodna z umową nawet wieczorem (woj. lubuskie)

Wady

BRAK, wszystko zgodnie z umową

Extra informacje

ok. 3 miesiące

Internet Aero2 opinie