Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Budownictwo
  • /
  • Meblarstwo
  • /
  • ALVARE Materace
  • /
  • 1

Opinie o ALVARE Materace

alvare.pl

Warszawa

Budownictwo ALVARE Materace opinie
Cena/Jakość
4.94
Obsługa klienta
5
Terminowość
5

Średnia ocen

4.98

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

16

dodanych opinii

 

BEATA / 2021-11-24

Poranne wstawanie było dla mnie katuszą - protest ze strony kręgosłupa. Kupiłam materac INTENSO PRO kilka miesięcy temu. Komfort spania super. Po ok 2-3 tygodniach ustąpiły dolegliwości związane z wstawaniem. Mam już swoje lata i pozwalam sobie żartować, że nie wiem czy jeszcze żyję bo rano nic mnie nie boli... Nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na materac. Nie był tani, ale jakość kosztuje! Serdecznie POLECAM
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00
Zalety

KOMFORT SPANIA, USTĄPIŁY PORANNE DOLEGLIWOŚCI ZE STRONY KRĘGOSŁUPA

Wady

Nie mam uwag

Extra informacje

10 miesięcy

IWAN / 2021-11-22

Juz 4 materac z Alvare w ciagu 10 lat. Najwyzszy czas wystawic najlepsza opinie z mozliwych
Cena/Jakość
5.00

Lucyna / 2021-09-15

Niesamowity materac Intenso Pro 160x200 Kupiony na promocji. Promocji nie było na stronie ale kiedy zadzwoniłem do Alvare. Pan bardzo szczegółowo mnie wypytał a potem zaproponował dwa materace euforia memory a potem intenso pro. Akurat trafiłem na dużo zamówień materaca intenso pro i dzięki temu dostałem zniżkę. Pan uprzedzał mnie, że materac jest mocno rehabilitacyjny i mogą ale nie muszą być problemy w pierwszym tygodniu. Na szczęście nic takiego nie było, materac od samego początku super komfortowy, brak bólów pleców i ogólnie tak się dobrze śpi, że rano się nie chce wstać. Bardzo dziękuję
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00
Zalety

Super komfort, dużo niższa cena w porównaniu z materacami innych firm tej klasy (ale alvare to producent i sprzedaje bezpośrednio z fabryki)

Wady

czas oczekiwania 7- 10 dni. Może to nie minus, bo Pan mówił, że produkcja odbywa się na klejach wodnych, które dłużej schną

Extra informacje

Rencista Kazimierz / 2020-06-20

Zakupiłem u Pana Andrzeja z firmy Alvare materac Intenso Pro. Długo rozmawiałem z tym życzliwym Panem, który zaoferował mi swój cenny czas na wybór odpowiedniego dla mnie materaca. Jestem rencistą miałem wypadek w pracy. Niestety podczas wypadku oberwał mój kręgosłup, gdzie dostałem trwałego uszczerbku na zdrowiu. Pan Andrzej zaoferował mi 3 rodzaje materaca ale wybrałem ten najdroższy, ponieważ chciałem choć w części wyeliminować bóle kręgosłupa. Minusem jest to, że Alvare sprzedaje materace tylko z 23% Vatem i w Zus nie można tego rozliczyć ale w zamian dostał sporą zniżkę ok 400 zł co dla mnie to bardzo dużo. Dodatkowo miałem możliwość rozliczyć materac w pracy więc wyszło przyzwoicie. Co do samego materaca to na początku musiałem się do niego przyzwyczaić nie było źle ale nie czułem się na nim zbyt idealnie z resztą Pan Andrzej mówił, że na początku może być różnie ale w dłuższym okresie czasu to najlepszy wybór. Opinię piszę po 3 miesiącach od zakupu na prośbę Pana Andrzeja. Ten czas pozwolił mi na rzetelny opis czy materac się sprawdził. Przyznam, że Pan Andrzej miał zupełną rację, wysypiam się bardzo dobrze, ustawiłem sobie moją najlepszą twardość i na niej śpię już 2 miesiące. Od tamtej pory nie narzekam na kręgosłup tak jak przed zakupem. Przynajmniej rano wstaje wypoczęty i bez poważniejszych problemów. Dlatego chciałbym bardzo podziękować Panu Andrzejowi za profesjonalizm i takie życzliwe podejście do osób nie do końca sprawnych. Z poważaniem Kazimierz
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00
Zalety

same 6

Wady

Extra informacje

trzy miesiące

ekaw / 2020-06-02

Super sprzedawca, materace rewelacja. Ja zakupiłam Euforia Pro, zniknęły bóle kręgosłupa, drętwienie rąk. A dorzucone gratis poduszki ortopedyczne sprawdzają się bardzo dobrze. Polecam wszystkim którzy szukają, nie wiedzą co wybrać i gdzie kupić. Pan Andrzej dobierze odpowiedni materac dla każdego.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Bartosz / 2020-05-27

Produkt najwyższej jakości. Dodatkowo obsługa klienta godna naśladowania. Świetny Polski producent. Polecam materace Alvare z czystym sumieniem
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Michał / 2019-11-05

Materac INTENSO PRO po prostu świetny. Nigdy się tak nie wyspałem dobrze jak na tym materacu. Z powodu ceny płakałem jak go kupowałem ale Pan Andrzej dał mi niezłą zniżkę. Dlatego się zgodziłem i jeszcze dostałem poduszkę gratis. Pan Andrzej jest rewelacyjny, nigdy nie słyszałem aby ktoś dobrze znał na materacach i potrafił tak świetnie doradzić. Oczywiście Pan Andrzej dał mi wybór i zaproponował mi tańsze materace jak np. Euforia memory ale wolałem wydać więcej ale naprawdę się dobrze wyspać . Serdecznie dziękuję firma mnie zaskoczyła bardzo pozytywnie
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00
Zalety

Świetny materac. Najlepszy jaki miałem

Wady

Problem z kurierem

Extra informacje

1 miesiąc

Wiesław / 2019-10-22

Materac 140x197 cm ten z najwyższej półki. Jest w okresie eksperymentu dotyczącego wyboru strony. Zapowiada się całkiem dobrze. Kupno za pośrednictwem Pana Andrzeja bez zastrzeżeń.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.67
Zalety

Za krótki okres na wydanie opinii

Wady

Za krótki okres użytkowania. Potrzebny czas na dopasowanie się do materaca.

Extra informacje

Miesiąc.

Ola / 2019-07-15

Dziekuje dziekuje dziekuje
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00

Roman Swarny / 2019-04-25

ja zakupiłem materac na materac 120x200 alvare z materacami jednoosobowymi. Materac jak materac jest w porządku. Nie mam zastrzeżeń bo śpi się dobrze a nawet bardzo dobrze. Takiego materaca potrzebowałem. Ale tutaj zamiast rozpisywać się o zaletach matearca raczej chciałem pochwalić firmę a raczej handlowca za jego wiedzę i profesjonalizm. Przed zakupem materaca kontaktowałem się z innymi firmami, które polecały mi bardzo twardy materac ponieważ ważę 110 kg i cierpię na duże bóle kręgosłupa. Wiek też już słuszny więc wodotrysków nie oczekiwałem. Ale wracając do tego Pana z Alvare odradził mi twardy materac ponieważ po udzielonych prze ze mnie informacjach a szczególnie po mojej informacji, że śpię ciągle na boku Pan odradził mi twardy materac a polecił bardziej elastyczny a w sumie taki co dzięki nakładce może być i średnio twardy i twardy. Zakupiłem doradzany materac euforia pro z nakładką ortopedyczną. Pan z firmy miał rację na materacu z nakładką śpi się dobrze ale jak ją zdejmę i śpię na twardej stronie to przez całą noc męczą mnie bóle kręgosłupa. Więc handlowiec wstrzelił się z twardością w punkt. Druga pochwała to poradzenie mi jednak szerszego materaca, ponieważ na początku rozważałem zakup materaca jednoosobowego w szerokości 90x200, bo taki miałem wcześniej i wydawało mi się, że mi w zupełności wystarcza. Jednakże, Pan mnie przekonał i zakupiłem materac 120x200 i musiałem przy okazji wymienić łóżko na 120x200. No cóż dodatkowy zakup ale było warto. Może to wydaje się banalne ale właśnie duży plus dla tego Pana za to, że w ogóle sam zainteresowałem się tematem i jako pierwszy przeprowadził wywiad czy na pewno dla mnie szerokość 90x200 jest odpowiednia. A potem oczywiście doradzał szerszy rozmiar. Nikt ze wcześniejszych firm nawet nie zainteresował się tematem. Czułem się po prostu jak w hipermarkecie a nie w specjalistycznej firmie z materacami. W Alvare poczułem się wreszcie jak prawidłowo obsłużony klient. Proszę mnie też nie zrozumieć opacznie w poprzednich firmach też obsługiwali mnie dobrze albo bardzo dobrze ale w alvare poczułem, że ktoś maksymalnie pochylił się nad moim przypadkiem i poświęcił mi prawie całą godzinę na rozmowę ze mną. A wcześniej w innych firmach to słyszałem miłe ale wyuczone formułki, czując się trochę zbyt przedmiotowo jako po prostu płatnik. Nie usłyszałem imienia tego Pana przez telefon a chciałbym go osobiście polecić. Ale życzę aby ten kto czyta mój trochę przydługi tekst :) trafił również na tego Pana. Chyba, że wszyscy w tej firmie mają taką ogromną wiedzę i cierpliwość do klientów. Tak jak obiecałem Pan z Alvare opinię z chęcią wystawię również na google Robert Swarny
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00
Zalety

Brdzo wygodny materac, bóle pleców zmalały a czasami zupełny brak problemów z problemami kręgosłupa, Rewelacyjny handlowiec posiadający wiedzę o wiele wyższą niż jest potrzebna

Wady

Extra informacje

Budownictwo ALVARE Materace opinie