Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • Świat Kwiatów
  • /
  • 1

Opinie o Świat Kwiatów

sklep.swiatkwiatow.pl

Warszawa

Zakupy Świat Kwiatów opinie
Asortyment
2.92
Dostawa
2.73
Łatwość zamawiania
4
Obsługa i reklamacje
2.18
Poziom cen
2.73

Średnia ocen

2.91

w skali od 1 do 5.

 

Świat Kwiatów opinie Świat Kwiatów
2.91 1564

marco / 2023-02-02

.... sami zmieniają firmę transportu, jak im pasuje, a nie klientowi, pierwotnie zleciłem wysyłkę pocztą, ale później była zmiana statusu na płatność za pobraniem, to zmienili firmę, nie informując o tym fakcie, poza tym, towar zgodny z zamówieniem, nawet dobrze zabezpieczony ....
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.40

Zofia / 2023-01-01

Bardzo zla opinia
Zalety

Wady

Potwierdzam wystawione wczesniej opinie., beznadziejne wyslane dalie, zgnile, splesniale, inne jak byly zamowione. Malwy na 9 sztuk wyrosly tylko 3, jedna tylko zakwitla. Oszukane dalie inne od zamowionych. Szkoda kasy i newow. Nigdy wiecej nie kupie u Was. Widze ze nie tylko ja jesyem zawiedziona, jak tak mozna traktowac klientow. Wydalam 170zl zero zadowolenia

Extra informacje

Magda / 2022-04-19

Z przykrością muszę ocenić realizację zamówienia za naganną. Paczka została.do.mnie wysłana dopiero po mojej interwencji, po miesiącu od rozpoczęcia wysyłki . Do tego - moment jej wysłania spowodował że przeleżała cały weekend na poczcie - moim zdaniem przy miernej jakości obsługi przez pocztę polską nie powinni mieć w ofercie ich usługi, tym bardziej że chodzi o rośliny. Co do jakości kłączy czy cebul które otrzymałam - pozostawiają BARDZO wiele do życzenia. Spośród wszystkich które zamówiłam tylko dwa były ładne , dorodne i zdrowe. Pozostałe to jakieś odrzuty, resztki. A w przypadku trzech torebek w środku nie było nic poza podłożem. ja niestety - choć to dla mnie przykre bo jestem pozytywnie nastawionym do ludzi człowiekiem - nie polecę nikomu tego sklepu.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

Brak

Wady

Opóźnienia w wysyłce, źle zapakowane kłącza, bardzo brzydkie, podgnile egzemplarze

Extra informacje

Teresa Andersson / 2022-03-17

Dostalam,suche,stare korzonki,bialej funki... Nä dziesiec sztuk tylko dwa mialy oczka z ktorych wyrosnie planta....reszta to stare zasuszone korzonki do wyrzucenia 3 sztuki ciemiernikow (helleborus orientalis) To odciete kawalki zgnilych korzonkow .
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.80
Zalety

Piekne zdjecia ktore wabia klientow

Wady

Bez odrobiny szacunku dla klienta,i och pieniedzy

Extra informacje

Firma wczesniej funkcjonowala uczciwe ,bylam och klientem wczesniej

Róża / 2022-02-09

Naciągacze- nie polecam. Ich konkurencyjne ceny itp. z pewnością wyjdą wam bokiem.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.00
Zalety

Brak

Wady

Towar marnej jakości

Extra informacje

Andrzej / 2021-10-26

Odradzam, większość nasion szczególnie egzotycznych nie skiełkowała. a jak już to np zamiast okry mam wiesiołek jedno i dwuletni. trawa cytrynowa, ogórek melonowy - zero wschodów, , kobea pnąca jedna zdrowa roślina na dziesięć. panie Marcinie mogę wysłać foty pana rośli Jedynie pomidort "maskotka" dał zadawalające wyniki.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
3.60

Ania / 2021-10-06

Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie! Dostałam gołe cebulki tulipanów z uszkodzeniami mechanicznymi, które chciałam zwrócić, ale reklamacja nie została uznana, gdyż wg świata kwiatów cebulki są w porządku. Dostałam również uszkodzone i całe spleśniałe cebulki hiacyntów, które zostały wymienione na...spleśniałe cebulki hiacyntów. Obsługa i poszanowanie klienta poniżej jakichkolwiek standardów. W sumie zamówiłam cebulki za około 200 zł. Nie jestem z konkurencji, ale zamówiłam też cebulki z firmy Florio - ceny niższe, cebulki idealne bez uszkodzeń i z osłonkami, a do każdego zamówienia cebulki gratis.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60
Zalety

Brak plusów

Wady

Opisane wyżej

Extra informacje

Bardzo długi czas oczekiwania (około miesiąca)

MB / 2021-09-17

Nie realizują zamówień w deklarowanym czasie. Nieprawdą jest informacja że realizują zamówienia zgodnie z kolejnością składania. Nie wiadomo jaki jest status zamówienia, nawet dzwoniąc. Nie są w stanie powiedzieć kiedy zrealizują zamówienie.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.80
Zalety

Wady

Amatorzy

Extra informacje

działają na zasadzie - zapłać za zamówienie a my jak będziemy mieli towar to postaramy się go wysłać, czekaj cierpliwie...my wiemy jaki jest kalendarz prac ogrodniczych, zdążysz

Ryszard / 2021-05-20

Kłącza dalii
Asortyment
1.00
Zalety

Wady

Na dziesięć zakupionych i zasadzonych kłączy dalii zakiełkowała tylko jedna.

Extra informacje

Anna / 2021-05-12

Nie polecam zakupów w tej firmie. Sadzonki bardzo słabej jakości. Musiałam wyrzucić ok. 40% zamówienia. Strona internetowa bardzo zachęcająca, natomiast faktycznie przesłany asortyment chyba z jakichś odpadów. Nie sugerujcie się ceną bo i tak stracicie. Lepiej kupić w sklepach/ centrach ogrodniczych.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.60
Zalety

Brak

Wady

Jak w treści opinii

Extra informacje

Kaśka / 2021-04-30

Na stronie internetowej wszystko super. Faktycznie wygląda to zupełnie inaczej. Przysłane sadzonki b. słabej jakości (na pewno nie 1-j i 2-iej kategorii). Część musiałam wyrzucić bo do niczego się nie nadawały. Już więcej nie nabiorę się na zakupy w Świat kwiatów. Kupujcie tam gdzie na żywo można obejrzeć to co się kupuje.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
4.20
Zalety

Brak

Wady

Materiał b. słabej jakości

Extra informacje

Rozbójnik Rumcajs / 2021-04-24

OBY MOJA SMUTNA HISTORIA NIE STAŁA SIĘ TWOJĄ PRZYSZŁOŚCIĄ ... Zamówienie #856553: Status: Wysłane Data : 11/03/2021, 09:10 Czuję się oszukany, a potem okradziony. Zamówiłem dużo rzeczy, Między innymi szklarenki " druga gratis" i taniej to wziąłem dwie. Okazało się, że ta gratis jest pakowana fabrycznie z tą pierwszą :) , ale to nic, drobne naciąganie taki marketing "uczciwego sklepu". Ważniejsze jest to, że one (te dwie w tym jedna gratis) są ściśnięte i zakleszczone na tłoczeniach i od razu jedna z pary jest uszkodzona (rozepchana) i popękana (ma dziury) i woda na parapecie. Czyli 15zł jest za jedną, bo druga do Koszalina, ta gratis :) . To nie wszystko, Na zdjęciu wygląda nieźle, ale w dłoni to plastik tak cieniutki, że zasypać ziemią możesz tam gdzie ona będzie stała i nie ubijaj ziemi. Przy próbie przeniesienia trzeba podłożyć coś sztywnego od dołu, bo się złamie, albo palce wbiją się w dno. Szklarenka za 32zł. Pokrywa wklęsła, po zamknięciu szczelina że palca można włożyć. Jakby była wypukła to palcem można docisnąć i by wskoczyła, a tak musiałem dziurę zrobić i drutem wyciągać. Przesłałem zdjęcia i zgłosiłem reklamację. Przysłali kuriera i ok. Trochę szkoda, bo ja to chciałem i muszę oddać - to dla mnie kłopot. Zdecydowaną większość zostawiłem. Oddałem z dwóch pękniętych szklarenek jedną, bo drugą próbowałem uszczelnić klejem termicznym - wyszły takie dziury ... do koszalina. Pojemnik na żywność - bo miał być z wypukłą pokrywką - ważne, bo wypukłą można nacisnąć zamknąć zawór i będzie zassana i nic się nie wyleje - przysłali z płaską, a na zdjęciu z wypukłą. Dwa nawozy biohumus z trzech - bo w Biedronce są  większe o 25%, tańsze o 2zł (niby te były w promocji a i tak droższe) i w Biedronce bardziej esencjonalne (gęstsze i ciemniejsze). Otrzymałem zwrot za jedną z dwóch uszkodzonych szklarenek i pojemnik. Nie oddali mi za dwa nawozy Biohumus - ZŁODZIEJE - jestem na 100% pewien, że odesłałem. Podobno nawet sprawdzali. Ja się skuszę i tym ZŁODZIEJOM spróbuję udowodnić - zapytam firmę kurierską o wagę paczki - w sortowniach pewnie mają i okaże się że szklarenka, która waży 97gramm i pudełko 159gramm i karton ważyło 3500gramm. NIE POLECAM, DO KWADRATU, a jak  kupiliście to to już trudno - nie oddawajcie - będziecie tylko raz smutni, a jak oddacie to dwa razy.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

Kontakt dobry i jak chcesz oddać to przysyłają kuriera.

Wady

Jakość produktów w dłoni, bo na zdjęciu to fajne.

Extra informacje

bartuch / 2018-12-24

Doniczka z kwiatkiem okazała się naprawdę dobrym prezentem.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
5.00

Zakupy Świat Kwiatów opinie