Opiniuj24.com - Podziel się opinią!

  • Budownictwo
  • /
  • Materiały budowlane
  • /
  • F.H.U. Metalowiec
  • /
  • 1

Opinie o F.H.U. Metalowiec

e-metalowiec.com

Jelenia Góra

Budownictwo  F.H.U. Metalowiec opinie
Cena/Jakość
2.14
Obsługa klienta
1.47
Terminowość
2.4

Średnia ocen

2.00

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

20

dodanych opinii

 

Maciej / 2022-08-05

Kompletny brak profesjonalizmu ze strony Pani rozpatrującej reklamację. Pani twierdzi, iż wada produktu wyjętego prosto z pudełka nie podlega reklamacji ani z tytułu gwarancji ani rękojmi przez to że jest to uszkodzenie mechaniczne i proponuje wysłanie towaru do producenta aby on łaskawie uznał reklamację za powstałą wadę fabryczną. Kompletny brak znajomości prawa konsumenta, sklep trzeba uświadamiać jakie prawa ma konsument. Sklep twierdzi, że powstała wada nie podlega rękojmi konsumenckiej ani oni jako sprzedający nie są odpowiedzialni za jej rozpatrzenie, tylko odsyłają do producenta. A podmiotem odpowiedzialnym za powstałe wady w literze jest sprzedawca (Podstawa prawna: art. 558(1) Kodeksu cywilnego).
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
3.33

Sławek / 2022-07-26

Uwaga oszuści !!!!!! 30 tysięcy wpłaciłem i ani pieniędzy ani towaru już półtora miesiąca czekam
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
1.00
Zalety

brak

Wady

Oszuści

Extra informacje

jacek / 2022-05-11

mała banda oszustów towar niekompletny i uszkodzony reklamacja nie przyjęta kieruję sprawę do inspekcji handlowej,ta firma nie powinna istnieć na rynku brak skali minusowej do oceny
Zalety

zero

Wady

wszystkie

Extra informacje

nie rozpakowane

Marta / 2022-01-28

PO anulowanie zamówienia z ich winy - towar który zaowiłam podobno był uszkodzony. Brak zwrotu wpłaconej kwoty pomimo wielu upomnień. Złodzieje!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
1.00
Zalety

żadnych

Wady

Extra informacje

AM / 2021-12-02

Zamówiłem 2 deski sedesowe. Przesyłka przyszła bardzo szybko ale jak to z tego typu sprzętem - nie zawsze jest czas od razu zacząć montować więc paczka poleżała pare dni. Po rozpakowaniu przesyłki okazało się że jedna z desek jest pęknięta w dwóch miejscach - po wymianie maili z pytaniami "czy był protokół u kuriera" oraz ze zdjęciami opakowania z każdej strony reklamacja została odrzucona bo "Niestety nie możemy uznać zgłoszenia, reklamacje Państwo przesłali po prawie tygodniu od odebrania przesyłki. Po tak długim czasie nie można wykluczyć, iż do uszkodzenia nie doszło już po odbiorze przesyłki." Podsumowując, nie kupujcie w tym sklepie! no chyba, że kurier pomoże od razu zamontować sprzęt i w razie czego od razu podpisze protokół uszkodzenia przesyłki!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
2.33
Zalety

brak

Wady

wadliwe produkty

Extra informacje

Marcin / 2021-09-21

Nie polecam sklepu pracownicy nie mili i nie ma możliwości zwrotu towaru mimo że nie jest zgodny z opisem
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
1.00

Paweł / 2021-09-07

Uwaga: OSZUŚCI!!! Towar zakupiony na początku sierpnia. W połowie sierpnia, po dwóch upomnieniach, okazało się że mają tylko uszkodzony towar, wiec zlecenie zostało anulowane. W międzyczasie na ich stronie ten sam towar podrożał o 20%. Minęły już 2 tygodnie od anulowania zlecenia i sytuacja moja jest taka, że brak towaru i brak zwrotu środków. Omijać ich szerokim łukiem.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
1.00
Zalety

brak

Wady

naciagacze

Extra informacje

Darek / 2021-06-04

Oszuści i tyle. Chciałem kupić element do spłuczki, który był na ich stronie, dostawa w 3 dni niby. Dwa miechy czekałem, 20 mejli napisanych. Pisali, że to za tydzień będzie, później za dwa tygodnie, zaś za ileś tam, i tak w kółko. Na szczęście oddali kasę, chociaż i tak musiałem ponaglać i przypominać.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
1.00
Zalety

zero

Wady

maksymalne

Extra informacje

Marcel / 2021-04-28

Ostrzegam przed zakupami w tej firmie. To zwykli naciągacze, w ogóle nie liczą się z klientem . Nie dotrzymują terminów a po rezygnacji z zamówionego towaru nie zwracają wpłaconych należności. Nie potrafią nawet odpowiadać na maile z jakimkolwiek wyjaśnieniem.

Alicja / 2021-04-25

Absolutnie nie kupujcie w tym sklepie. Znalazłam ich przez ceneo. Żałuję, że dopiero po zakupach przeczytałam opinie na ich temat. Okazuje się, że takich zrobionych na szaro jak ja, jest więcej. Opisane wręcz identyczne sytuację. Kupiłam przycisk Geberit. Czarny + chrom błyszczący - taki niekompletny, mylący opis. Otrzymała czarny połysk + chrom błyszczący. Gdy zadzwoniłam, żeby wyjaśnić sytuację, nieuprzejmy Pan dał mi do zrozumienia, że to mój problem, tak jest i koniec. To odesłałem. Co się okazało? Że uszkodziłam towar i nie zwrócą mi pieniędzy. Mam przysłać przewoźnika, żeby zabrać towar. Odpisałam, że absolutnie nie jest to prawda, bo nawet do końca nie rozpakowałam towaru. Odsłoniła kawałek folii, aby upewnić się, że połysk i z powrotem, jak dostałam, tak spakowałam. Nawet solidniej zapakowałam. Zamówiłam przycisk z innej firmy. Przyszedł. I co się okazało? Zupełnie inaczej zapakowany, a co ważne folia, która zabezpiecza przycisk jest zupełnie inna.Sklep Metalowiec po prostu wcisnął mi uszkodzony produkt, żeby mnie oszukać. Mało tego. Kiedy napisałam im, że nie było możliwości, żeby uszkodzić towar i czekam na zwrot pieniędzy, to napisali mi, że mam odebrać towar, bo mi będą naliczać za magazynowanie. Tak tego nie zostawię. Już konsultowałam się z Rzecznikiem do Spraw Konsumenta i oddaję sprawę do prawnika.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
1.00
Zalety

Brak

Wady

Sprzedają uszkodzony towar, nie oddają pieniędzy, obsługa na niskim poziomie

Extra informacje

Monika / 2021-04-14

Opisy i foty produktów niezgodne ze stanem faktycznym, kupujesz kota w worku, na zarzut że, produkt niezgodny z opisem i zdjęciem , odpowiedz że, to nie nasza wina to zdjęcie od producenta. Możesz odstąpić od umowy i zapłacić za przesyłkę 2 razy. Obsługa i właściciel sprzedaje produkty nie wiedząc jak wyglądają, opisy dają jakiekolwiek, a ty za to płać. Ale to nie koniec po odesłaniu towaru w ciągu 14 dni dowiaduje się ze produkt był używany i kasy nie oddadzą i masz sobie sam zamówić kuriera na swój koszt czyli płacisz x3 za przesyłkę. Wyremontowałam mieszkanie pod klucz kupując niemal wszystko w sklepach www i tylko w tym sklepie zostałam oszukana i straciłam pieniądze. Niekompetentny personel i właściciel, naciągacze ! Jest taki duża konkurencja ze radzę kupować gdzie indziej ja się dałam złapać przez ceneo , niestety.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
1.00
Zalety

Brak

Wady

Opisy produktów niezgodne, nie przyjmują zwrotów pod pretekstem rzekomego uszkodzenia

Extra informacje

Agnieszka / 2021-04-12

Nie polecam, niesłowni a obsługa klienta niekompetentna. Zamówienie złożyłam 12 dni temu, przy składaniu zamówienia na stronie była informacja dostępny a do dzisiaj nie otrzymałam towaru. w telefonicznej Obsłudze klienta na zapytanie kiedy mogę spodziewać się informacji z terminem dostawy otrzymałam wiadomość, że nie wiedzą a jak nie chcę czekać to żebym zrezygnowała z zamówienia z wyjaśnieniem, że nie mają na magazynie materiałów składowych mojego zamówienia i jeśli nie chcę anulować zamówienia to żebym dzwoniła i się dowidywała.
Obsługa klienta
Terminowość
1.00

Dob / 2021-03-22

Popełniłem błąd nie sprawdzając wcześniej opinii o sklepie. Teraz za to płacę. Towary miały być dostępne i wysłane w ciągu 24 godzin. Po trzech dniach standardowa chyba w przypadku tego sklepu informacja, że... towaru nie ma w magazynie. Poprosiłem o zwrot środków. Niestety dowiedziałem się, że zwroty robią raz w tygodniu. I musze czekać. Zatem nie mam ani towaru, ani pieniędzy. FHU metalowiec stosuje wyjątkowo podłe praktyki. Czytajcie opinie!
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
1.00
Zalety

Wady

Towarów nie ma, pieniędzy nie oddają. Wystarczy.

Extra informacje

Cyprian / 2021-03-11

Przesadziłem z poprzednim wpisem, nie powinno się działać w emocjach. Firma zgłosiła się do mnie po wpisie na ceneo. Moim błędem było to, że kontaktowałem się z BOK zamiast z działem reklamacji. Brakujący towar został dosłany natychmiast. Także poza tym incydentem całokształt oceniam pozytywnie.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
4.33
Zalety

ceny, wybór, szybka dostawa

Wady

Extra informacje

Andrzej / 2021-02-26

Negatywna. Zanim zamówiłem towar, bagatela 2620 zł, zadzwoniłem sprawdzić dostępność, otrzymałem potwierdzenie. Zamówiłem a następnie otrzymałem maila że towaru nie posiadają więc anulowałem zamówienie a zwrotu kasy nie widzę. Czyżby oszustwo. Poczekam jeszcze trochę i Prokuratura. Bądżcie czujni.
Zalety

Wady

92457

Extra informacje

Paweł / 2021-01-04

ZDECYDOWANIE NIE POLECAM ZAKUPÓW W SKLEPIE E-METALOWIEC. Opis sytuacji, która niech da do myślenia potencjalnym klientom: W dniu 29.12.2020 szukałem deski sedesowej gap firmy Roca.Po otwarciu strony CENEO natrafiłem na sklep internetowy METALOWIEC. Cena była korzystna, opinie też (szkoda,że nie sprawdziłem na https://www.opineo.pl/opinie/e-metalowiec-com) Złożyłem zamówienie, dostawę otrzymałem w dniu 31.12.2020. W obecności kuriera sprawdziłem przesyłkę, zabezpieczenie super (kilka folii bąbelkowych) Nic nie uszkodzone. Zapłaciłem, kurier odjechał. Po rozpakowaniu przesyłki okazało się, że pudełko tekturowe w które była zapakowana deska jest uszkodzone (zgniecenie w środku). Sam towar zaś uszkodzony (pęknięta klapa, ale w lewym rogu). Podejrzewam, że tak uszkodzony towar mógł już być zapakowany na magazynie firmy METALOWIEC. Dopełniłem wszelkich formalności: kurier wrócił sporządził protokół, zrobiłem zdjęcia i wysłałem reklamację. Odpowiedź ze sklepu METALOWIEC była jedna: brak podstaw do uznania reklamacji. Teraz zostałem z niepełnowartościowym produktem. Wysłałem maile do następujących instytucji i czekam na odpowiedzi: 1. [email protected] (UOKiK), 2. [email protected] (Inspekcja Handlowa we Wrocławiu), 3. [email protected] (Delegatura Inspekcji Handlowej w Jeleniej Górze),
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
3.00
Zalety

brak,

Wady

"olewające" podejście do klienta. Kupiłeś niepełnowartościowy produkt, to Twoja sprawa.

Extra informacje

rozpakowałem i byłem rozczarowany, że kupiłem śmieci

Karpiu 100 / 2020-11-27

Przestrzegam przed zakupami w tej firmie wysyłają niekompletny towar a następnie nie przyjmują reklamacji twierdząc że nie została ona zgłoszona niezwłocznie. Potwierdzają się tym samym opinie innych ludzi którzy dokonali tam zakupów. Niestety do tych opinii dotarłem już po fakcie. Uważajcie!!!!!!
Zalety

Brak

Wady

Towar niekompletny

Extra informacje

Dla mnie oszuści!!!!

Shrek / 2020-02-04

Firma naciąga klientòw na kasę zawyżając klkukrotnie koszta przesyłki lub oferując odpłatny odbiòr osobisty.Obsługa bardzo arogancka .Nie polecam nikomu
Zalety

Brak

Wady

Kilkukrotnie zawyżone koszta dostawy

Extra informacje

Piotr / 2019-01-26

Super. Wysyłka ekspresowa. Towar zapakowany solidnie. Jestem pod wrażeniem obsługi, uprzejmości i łatwości kontaktu. Zdecydowanie polecam.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
5.00
Zalety

Szybkość, dostępność, uprzejmość.

Wady

Brak

Extra informacje

Karolina / 2019-01-14

Firma nie zasłużyła więcej niż na dwie gwiazdki, które są tylko i wyłącznie za prawidłową realizację zlecenia. Jeśli chodzi o podejście do klienta to firma musi się jeszcze wiele nauczyć. Poprosiłam o poprawną fakturę, ponieważ otrzymałam błędną. Obok nazwy firmy zostało wpisane moje imię i nazwisko mimo, że dane podane przeze mnie w formularzu były poprawne. Firma twierdzi, że takie dane jednak były w formularzu, który jest po prostu niepoprawny. Obowiązkowe jest wpisanie imienia i nazwiska a następne pole to firma, co oczywiście nie oznacza, że każdy kupujący (który musi podać dane) jest właścicielem spółki lub osobą reprezentującą w KRS. Mimo prośby klienta firmę to kompletnie nie interesuje i karzą wystawiać notę. Czyli klient musi poświęcać czas na ich błąd. Zero uprzejmości poza tym wszystkim tak więc firmy nie polecam.
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Terminowość
2.67
Zalety

Prawidłowa realizacja zamówienia

Wady

Podejście do klienta

Extra informacje

Budownictwo F.H.U. Metalowiec opinie